δεν το 'πιασες το νόημα του νήμα
Πισω στο 80
Re: Πισω στο 80
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Re: Πισω στο 80
Τη θυμάμαι από τότε που ήταν 150μ πιο κάτω, δίπλα από το Μεθοδικό φροντιστήριο.Ερμής έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 13:41Κάπου εδώ ένας νήμας που έπρεπε να ανοίξει.
Αφορμή στάθηκε μια πιτσαρία που αντίκρισα χθες στην Άνω Γλυφάδα.
Παλιά ψάχναμε τα αυθεντικά, τα σωστά, τα πατροπαράδοτα. Πλέον στην εποχή της πληροφορίας, το να βρείς το αυθεντικό είναι εύκολο.
Το να βρείς όμως τις γεύσεις των παιδικών σου χρόνων που θα σε ταξιδέψουν πίσω στο 70,80,90 δεν ειναι και το πιο απλό.
Θυμάμαι πρώτη φορά καναδέζικη δοκίμασα σε ένα παιδικό πάρτυ κάπου αρχές 90 και μουρλάθηκα.
Καταλαβαίνω απόλυτα πλέον τον Exodus που πετάνε τα μάτια του καρδούλες στη θέα των Μπολονεζ και Ναπολιτεν.
Ποστάρετε όχι τι ειναι το αυθεντικό αλλά τι είναι αυτό που βρήκατε και σας γύρισε πίσω στο 60-70-80-90. Πιτσες, γυρους, μακαρονια στο τσίγγινο με 300κιλα τυρια πάνω, παστες παλιακών ζαχαροπλαστείων, ολοι οι καλοί χωράνε
Η αφορμή 'ηταν αυτή εδώ η πιτσαρία στην Α.Γλυφάδα
Τι μου θύμισες τώρα...
Όπως και τα σουβλάκια της κυρα Νίκης λίγο πριν το τέρμα της Μυστρά...
Yippie Kay Yay
Re: Πισω στο 80
Υπάρχει ακόμη ο Καλαβρυτινός και έχω μάθει οτι ειναι όπως παλιά.Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:18O καλύτερος που είχα βρει ποτέ ήταν ο Γιώργος στο Γαλάτσι, ένας Καλαβρυτινός σε έναν παράδρομο της Βείκου. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όλα ήταν νορμάλ και συνηθισμένα στο πιτόγυρό του εκτός από μια πολύ καλή ροζουλί σως συν το γεγονός ότι έβαζε ΑΠΕΙΡΟ και πεντανόστιμο κρέας. Μιλάμε ξεχείλιζε ο γύρος από παντού
Ακόμα και σε φάση που έπαιζα μπάσκετ 3 ώρες τη μέρα χόρταινα με 2 (ενώ κανονικά από άλλους ήθελα 6-7 LOL)
Μαζευόμασταν τότε τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα και πηγαίναμε προσκύνημα στο Γιώργο ανελιπώς, παρόλο που ήταν κανα μισάωρο οδήγηση, και τα τρώγαμε έξω στο άλσος με μπύρες
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Πισω στο 80
Την έχω δει κι εγώ αυτή που λες. 'Ομως δεν θυμάμαι...Ερμής έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 15:12Θυμάσαι σε ποιο ύψος; Γιατί στο φλοίσβο εχω δει μια ξεχασμένη απο το χρόνο.aLiCat έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 14:20Δεκαετία '90, από καντίνα στην παραλιακή, το ίδιο βρώμικο, αλλά με σος λαχανο-μαγιονέζα ("σαλάτα του κηπουρού").Chilloutbuddy έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 14:05Βρώμικο παντόφλα στο ασημόχαρτο με χωριάτικο λουκάνικο και ρώσικη έξω απ'το Αμαλία Φλέμινγκ
Αξέχαστο θα μου μείνει.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Re: Πισω στο 80
δεκαετία του 70, ίδιο με το Αμαλίας που λέει ο τσιλ και η αλικατ, αλλα χωρις λουκανικο και σαλάτες, σκέτη μπεμπελακ πανω στην πιπίλα, αξέχαστο.
Re: Πισω στο 80
Η Capricciosa υπάρχει ακόμα, απλώς μετακινήθηκε πιο μέσα στον Χολαργό, ψηλά στη Φανερωμένης. Αφού είχε ματεκινηθεί δύο φορές πάνω στην Μεσογείων. Έχει και site.
Re: Πισω στο 80
Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 2186
- Εγγραφή: 24 Σεπ 2019, 15:07
Re: Πισω στο 80
Ένα από τα εμβληματικότερα και ιστορικότερα μαγαζιά του Πειραιά, από το 1972 μέχρι σήμερα!
https://www.facebook.com/americanhousetoast/
https://www.lifo.gr/tropos-zois/gefsi/a ... -50-hronon
https://www.facebook.com/americanhousetoast/
https://www.lifo.gr/tropos-zois/gefsi/a ... -50-hronon
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ την 30 Ιαν 2024, 18:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Re: Πισω στο 80
Ειναι χαλια ομως τα τελευταια 25-30 χρονια περιπου
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Re: Πισω στο 80
Re: Πισω στο 80
έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκοJuno έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 18:27Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει
δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Re: Πισω στο 80
Έκανες φοιτητής στην Πάτρα;
Όντως το Ρίμινι τότε, έκανε την καλλίτερη πίτσα. Για να πω την αλήθεια, μέχρι σήμερα δεν έχω δοκιμάσει ισάξια σε γεύση.
Δεν ξέρω τι παίζει με τις γεύσεις του σήμερα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Re: Πισω στο 80
Εμ, άμα πηγαίνατε όλοι 4-5 φορές ετησίως, πώς να μην το κλείσει το μαγαζί;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 20:20έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκοJuno έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 18:27Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει
δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια
Re: Πισω στο 80
άθλια reviews στο google maps, ώρες ώρες αναρωτιέμαιTarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 20:20έκανε πολύ δυνατή πίτσα τόσα χρόνια και έχει κάνει κομπόδεμα (μου 'λεγε ότι χαρίζει φούρνους και λοιπό εξοπλισμό), τώρα θέλει απλώς ένα μεροκάματο χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκοJuno έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 18:27Την είχε 25 χρόνια και τώρα πάει να δουλέψει παπάκι στην Wolt;;;Tarkovsky έγραψε: ↑30 Ιαν 2024, 16:10Σήμερα ή αύριο κλείνει μετά +25ετία η BeLvenuto (όχι BeNvenuto) στα Σεπόλια (οδός Σμπαρούνη Τρικόρφου)
Μόνον ντελίβερι, αλλά υφή και γεύση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τότε.
Πήγα πριν 10 μέρες και μου λεγε τον πόνο του για τις καθημερινές αυξήσεις στις α΄ ύλες ο ιδιοκτήτης (ο οποίος τώρα θα δουλέψει παπάκι στη Wolt). Κρίμα, πολύ κρίμα...
δυστυχώς, δεν είναι ούτε 5ετία που τον ανακάλυψα και τώρα πάει και μου το κλείνει
δεν έτρωγα πίτσα από πουθενά αλλού, μόνο 4-5 φορές ετησίως που η δουλειά με έβγαζε προς Σεπόλια
Ο χρήστης που γκρέμισε τον ηλονμασκισμό.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 67 Απαντήσεις
- 1033 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ναύτης
10 Μάιος 2024, 20:44
-
- 23 Απαντήσεις
- 945 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από akirav
16 Αύγ 2022, 13:04
-
-
Νέα δημοσίευση Πίσω αστερίξ και σε φάγαμε
από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 01 Δεκ 2022, 23:47 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 5 Απαντήσεις
- 508 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
22 Δεκ 2022, 09:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πίσω Τούρκοι και σας φάγαμε
από southern » 29 Μαρ 2024, 16:21 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 403 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
29 Μαρ 2024, 17:13
-