Σμέρνα.
Πάμε τώρα για το φαγητό που φτιάχνουμε με αυτήν.
Η σμέρνα έχει πολύ πηκτίνη μέσα στα φιλέτα ,ζελέ ,έτσι φτιάχνουμε πηχτή ψαριού για την σαρακοστή με διάφορα λαχανικά , σέλινο καρότο και διάφορα μυρωδικά δεντρολίβανο θυμάρι δάφνη .
Φτιάχνουμε ένα ρολό πηχτή και το κόβουμε φέτες , κάποιοι τους αρέσει να το απλώνουν στο ψωμί σαν πατέ.
Φυσικά πρέπει να είναι μεγάλο το θεριό για να βγάλει τέτοια φιλέτα πάνω από 4 κιλά τουλάχιστον.
Καλή σας όρεξη για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τέτοιες συνταγές.