Εμένα μου άρεσε αυτό εδώ: https://www.instagram.com/thegreekmaste ... kxBrJs9x3/
Έχει γίνει χαμούλης με αυτό το μαγαζί στα social. Ίσως πρέπει να ανοίξουμε σχετικό νήμα. Μήπως να στείλουμε και αντιπροσωπεία να μας πουν πώς ήταν. Τέτοιος χαμούλης.
Εμένα μου άρεσε αυτό εδώ: https://www.instagram.com/thegreekmaste ... kxBrJs9x3/
Το ψωμοτύρι τελειώνει σε -ρι γιατί το τυρί τελειώνει σε -ρι.Allah έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 17:57Όχι. Δομικά θα ήταν όπως τι ψωμοτύρι αν το έλεγαν πιτογύρι.hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 16:03Σιγά μωρή καθαρεουσιάνα που την είδες θιασώτης της αισθητικής. Αισθητικά για την δημοτική μια χαρά είναι το πιτόγυρο. Είναι δε 100% συμβατό με το σύστημα σχηματισμού σύνθετων. Το πιτόγυρο είναι δομικά όπως το ψωμοτύρι.
Μπουγάτσα λέμε μόνο την μπουγάτσα, τίποτα άλλο.
Σάντουιτς σε όλον τον κόσμο λένε οτιδήποτε είναι ζύμη με αλμυρή γέμιση (ναι, το κρουασάν με αλμυρή γέμιση επίσης λέγεται σάντουιτς παγκοσμίως, για να σε προλάβω).
Και με ψωμί γίνεται ότι γίνεται με πίτα, οι περισσότεροι εδώ έχουν διάφορα ψωμοπιτοειδή και διαλέγεις, η ιδέα να ονομαστεί η πίτα σουβλάκι δεν είναι κάτι λογικό πάντως. Όμως επειδή τυποποιήθηκε το σχήμα έπρεπε να υπάρχει ένα όνομα, αυτό είναι λογικό. Να λες την ομελέτα όμως αυγό και μετά να πρέπει να βρεις άλλο όνομα για το αυγό δεν τιμάει αυτόν που το κάνει.Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 17:47αυτο το κοκκινο δεν το εχω συναντησει, αλλα ανοησια ειναι, σαντουιτς ειναι με ψωμι, οχι με πιτα.Σέλευκας έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 15:20Δεν λέγαμε πιτόγυρο στη Θεσσαλονίκη, είναι κάτι σαν το προυφάν. Ενα με γύρο και πίτα λέγαμε ή ένα σάντουιτς με γύρο και πίτα. Γιατί υπάρχει και μερίδα γύρος ποτυ βάζουν την πίτα χωριστά όχι τυλιγμένη. Οταν οι Αθηναίοι (κάτι τουρκόφωνοι Αρμένηδες βασικά ήταν) είπαν σουβλάκι την τυλιγμένη πίτα αναγκάστηκαν να βρουν νέα λέξη για το σουβλάκι και το είπαν καλαμάκι. Από το μυαλό του το έβγαλε κάποιος γιατί πουθενά δεν υπήρχε τέτοια λέξη. Μαζί με αυτά αναγκάστηκαν επίσης να εφεύρουν και διάφορες άλλες ορολογίες όπως κρέας (για τα κομμάτια απο το σουβλάκι) γιατί δεν λένε ενα σουβλάκι με καλαμάκι αλλά λένε σουβλάκι με κρέας για να μην τους βάλει μέσα και το ξύλο (όντως δεν το λέω για πλάκα), οταν λένε καλαμάκι εννοούν το σουβλάκι μαζί με το καλαμάκι με μια φέτα ψωμί.
Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που κάνουν το παραδοσιακό σουβλακιSaturn έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 14:09Επίσης δεν μου αρέσει η λέξη πιτόγυρο
Σουβλάκι λέμε, είτε με καλαμάκι είτε με γύρο
Και προτιμώ τα μικρά, παλαιικά σουβλάκια, με καλό κρέας ψημένο στα κάρβουνα και όχι στην γκριλιέρα, με λίγη ντομάτα και ελάχιστο κρεμμύδι και την πίτα καλοψημένη. Αλλά αυτά πλέον, υπάρχουν μόνο στις αναμνήσεις μου
Σπύρος έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 16:17Τα πιτόγυρα πρέπει να μελετηθούν με βάση την θεωρία των λεκτίνων ομάδων αίματος.
ομάδα αίματος Α
γύρο ή σουβλάκι κοτόπουλο ή γαλοπούλα με μαγιονέζα και μουστάρδα και μαρούλι
ομάδα αίματος Β
γύρο ή σουβλάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι
ομάδα αίματος Ο
μπιφτέκι μοσχαρίσιο με ντομάτα κέτσαπ κρεμμύδι και πικελς
γουρουνιά για κάθε ομάδα με μέτρο
Χοιρινό λουκάνικο με μουστάρδα και σάουκραουτ
Η γαλοπούλα μπορεί να καταναλώνεται από άτομα οποιασδήποτε ομάδας αίματος. Το χοιρινό δεν πρέπει να καταναλώνεται γενικά. Η ομάδα ΑΒ από κρέατα εκτός από γαλοπούλα μπορεί να τρώει αρνί και κατσίκι.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 02:23Σπύρος έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 16:17Τα πιτόγυρα πρέπει να μελετηθούν με βάση την θεωρία των λεκτίνων ομάδων αίματος.
ομάδα αίματος Α
γύρο ή σουβλάκι κοτόπουλο ή γαλοπούλα με μαγιονέζα και μουστάρδα και μαρούλι
ομάδα αίματος Β
γύρο ή σουβλάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι
ομάδα αίματος Ο
μπιφτέκι μοσχαρίσιο με ντομάτα κέτσαπ κρεμμύδι και πικελς
γουρουνιά για κάθε ομάδα με μέτρο
Χοιρινό λουκάνικο με μουστάρδα και σάουκραουτ
.
Αφτί που έχουν ομάδα ΑΒ τι πρέπει να κάνουν ρε Σπύρο ;;;..... .....εκτός απο Γαλοπούλα που είναι για προχωγκάνγκουρες.....
Στο Νέο Κόσμο πάντως 2 στενά απο το μετρό επί της Ηλία Ηλιού στο ΒΟΝΙΤΣΑ έχει με Αρνί 3 € και κότα με 2.50.....
.
η αραβικη πιτα, λεγεται σαντουιτς;hellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 22:11Μπουγάτσα λέμε μόνο την μπουγάτσα, τίποτα άλλο.Σάντουιτς σε όλον τον κόσμο λένε οτιδήποτε είναι ζύμη με αλμυρή γέμιση (ναι, το κρουασάν με αλμυρή γέμιση επίσης λέγεται σάντουιτς παγκοσμίως, για να σε προλάβω).
Μπουγάτσα με πατάτες κυριολεκτικά. Ντροπή Νοτιομακεδόνες, ντροπή. Τα κόκκαλα του Μεγαλέξανδρου θα τρίζουν στον τάφο του σαν το πόμολό του όταν ζούσε.
Σικάγο ειναι και κάτι άλλο πέρα από το παγωτό τίγκα στις σοκολάτες;
Έτσι οπως τρώνε αυτοί, το ίδιο είναι. Ο,τι πασαλειβουν το λενε αλοιφή, είτε το βάζουν στα "σάντουιτς" τους, είτε στις αιμορροΐδες τους.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑23 Μαρ 2024, 08:03Καλά το σάντουιτς είναι όντως βόρεια μπούρδα , όπως και οι "αλοιφές".
ΔΙΚΑΖΕ
Τους έκανε λαμπάδα ο άρχοντας φλουτσου.