Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 22890
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 24 Μαρ 2024, 10:15

Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.

Alex Amsterdam
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: 06 Φεβ 2024, 22:25

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alex Amsterdam » 24 Μαρ 2024, 11:30

Eτσι γινονται οι γυροι του γυραδικου στην τουμπα το οποιο εχει δικο του εργαστηριο
Χειροποιητος η οχι;



Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7733
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 24 Μαρ 2024, 11:33

Allah έγραψε:
23 Μαρ 2024, 19:06
hellegennes έγραψε:
22 Μαρ 2024, 22:10
Allah έγραψε:
22 Μαρ 2024, 17:57


Όχι. Δομικά θα ήταν όπως τι ψωμοτύρι αν το έλεγαν πιτογύρι.
Το ψωμοτύρι τελειώνει σε -ρι γιατί το τυρί τελειώνει σε -ρι.
Και ο γύρος τελειώνει σε -ος. Άρα "δομικά" θα έπρεπε να είναι πιτόγυρος.
Και αν βάλεις μέσα κοτόπουλο να το λέμε πιτοκοτοπουλο, με κεμπάπ πιτοκεμπαπ κοκ.

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7733
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 24 Μαρ 2024, 11:40

Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40771
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Μαρ 2024, 12:52

Ερμής έγραψε:
24 Μαρ 2024, 09:59
προσπαθώ να μπω στη λογική του ΓΓ.
Στην ποια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40771
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 24 Μαρ 2024, 12:56

gassim έγραψε:
24 Μαρ 2024, 11:40
Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Alex Amsterdam
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: 06 Φεβ 2024, 22:25

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alex Amsterdam » 24 Μαρ 2024, 13:14

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
24 Μαρ 2024, 10:15
Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες,
Τι τις κανει χειροποιητες;
Δεν ζυμωνει σε μιξερ αλλα στο χερι;

Άβαταρ μέλους
Communio Sancta
Δημοσιεύσεις: 217
Εγγραφή: 02 Μαρ 2024, 19:12

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta » 24 Μαρ 2024, 13:29

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
24 Μαρ 2024, 10:15
Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.
Γύρος στα κάρβουνα υπάρχει και στη Σαλαμίνα. Αλλά τον ψήνει οριζόντια. Ο Σάκης τον ψήνει κάθετα, και δεν συγκρίνεται.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!

Alex Amsterdam
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: 06 Φεβ 2024, 22:25

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alex Amsterdam » 24 Μαρ 2024, 13:31

Και γιατι ειναι καλυτερος ο γυρος στα καρβουνα ειπαμε;

Άβαταρ μέλους
Communio Sancta
Δημοσιεύσεις: 217
Εγγραφή: 02 Μαρ 2024, 19:12

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta » 24 Μαρ 2024, 13:46

Alex Amsterdam έγραψε:
24 Μαρ 2024, 13:31
Και γιατι ειναι καλυτερος ο γυρος στα καρβουνα ειπαμε;
Γιατί ψήνεται αλλιώς και γίνεται πιο νόστιμος. Στο κάτω-κάτω είναι όλα θέμα γούστου.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!

Άβαταρ μέλους
Communio Sancta
Δημοσιεύσεις: 217
Εγγραφή: 02 Μαρ 2024, 19:12

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta » 24 Μαρ 2024, 13:48

hellegennes έγραψε:
24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε:
24 Μαρ 2024, 11:40
Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 22890
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 24 Μαρ 2024, 14:34

Communio Sancta έγραψε:
24 Μαρ 2024, 13:29
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
24 Μαρ 2024, 10:15
Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.
Γύρος στα κάρβουνα υπάρχει και στη Σαλαμίνα. Αλλά τον ψήνει οριζόντια. Ο Σάκης τον ψήνει κάθετα, και δεν συγκρίνεται.
Κάθετα στα κάρβουνα. Πως γκενεν αυτό;

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 22890
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 24 Μαρ 2024, 14:39

Communio Sancta έγραψε:
24 Μαρ 2024, 13:48
hellegennes έγραψε:
24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε:
24 Μαρ 2024, 11:40
Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.
Τα καλαμάκια οκ, ο γύρος συνήθως στα 90ς ήταν για πέταμα, τα ρισκάρες όλα . Έπρεπε να πας στοχευμένος σε μαγαζί.
Στον Κολωνό ένας όντως που είχε καλό γύρο και ήταν μικρό και ζουμερο, ήταν οι μερακλήδες, έβαζαν μέσα και μια σάλτσα που έμοιαζε με μουσταρδα αλλά δεν ήταν, μάλλον δικιά τους μυστική συνταγή, σου τρέχανε τα σάλια μόνο στην σκέψη. Θυμάμαι τι βασανιστήριο τράβαγα, γιατί τα Αγγλικα του καρατζουνη ήταν ακριβώς από πάνω.
Είχα πάει ξανά κάπου στα μνημόνια αλλά τα δύο αδέρφια δεν ήταν εκεί. Κάτι άλλοι πιο νέοι , και ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο, αλλά στεγνό, αδιάφορο. Δεν ξαναπήγα. Τώρα είδα πως έκλεισε κιόλας. Πάντως λόγω τιμών είμαι της ποσότητας, αρκεί να είναι και ζουμερο, το καταφέρνουν κάποιοι, όπως το 5η γεύση στο Αιγάλεω που δούλευα, αν και οι πατάτες του είναι μέτριες.

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7733
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 24 Μαρ 2024, 16:16

hellegennes έγραψε:
24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε:
24 Μαρ 2024, 11:40
Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Είναι κάπως περίεργο να λέγαμε το σουβλάκι κεμπάπ καθώς δεν περιείχε καν κεμπάπ.
Και το κεμπάπ πως το λέγαμε ;

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7733
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 24 Μαρ 2024, 16:19

Communio Sancta έγραψε:
24 Μαρ 2024, 13:48
hellegennes έγραψε:
24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε:
24 Μαρ 2024, 11:40
Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.
Ακριβώς, και τα άλλα νόστιμα είναι δεν αντιλέγω, αλλά είναι άλλο πράγμα.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών