Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
hades
Δημοσιεύσεις: 6796
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 15:47
Phorum.gr user: hades

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades » 03 Απρ 2024, 12:37

zoltan έγραψε:
03 Απρ 2024, 01:22
Οργισμένος έγραψε:
02 Απρ 2024, 09:53
talaipwros έγραψε:
29 Μαρ 2024, 15:18
Ουτε για πλακα. 60 κι αν.
Αυτό λέει και το άρθρο που παρέθεσα παραπάνω. Δεν έχει νόημα αν μιλάμε για τόσο χαμηλούς αριθμούς. Ήδη το διαφαινώμενο πάγωμα των Μάρντερ στα 40 τεμάχια λόγω έλλειψης άλλων κάνει την εισαγωγή του τύπου αποτυχημένη διαδικασία. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με 1 τάγμα Μάρντερ και 2 τάγματα Μπράντλεϋ
Πρώτη φορά είναι ;Ελληνιές Σε αυτά πρώτοι είμαστε
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 15541
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 03 Απρ 2024, 12:40

Pillars έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:12
Alex Amsterdam έγραψε:
31 Μαρ 2024, 13:32
Ν. Δένδιας: Τον Απρίλιο αποσύρονται τα F-4 Phantom – πάμε σε Αεροπορία 3 τύπων αεροσκαφών

Αντε να τελειωνουμε με την σαβουρα
Ας δωσουν ενα στον Στυγιο να το βαλει στην αυλη του να θυμαται πως πεταξε πριν καμια 30αρια χρονια σαν μπακσιτερ
Ναι να διώξουμε τα καλά που είναι τα 2000-5 με mica, exocet και scalp που νικούν σε όλες τις αερομαχίες τα Τούρκικα F16, και μετά να μείνουμε με υποβαθμισμένα σε σχέση με τα Τοθρκικά F16 για να πετάμε iron bombs. :str8jack:
Η πλάκα είναι ότι επιμένουμε αμερικανικά όπου δεν μας αποδεσμεύουν όπλα και ό,τι πάρουμε το παίρνουν και οι τούρκοι αν όχι νωρίτερα από μας ενώ οι γάλλοι, αν και ακριβοί, ό,τι ζητάμε το δίνουν. Κανονικά έπρεπε να σκουπίσουμε 16 μεταχειρισμένα 2000-9 από εμιράτα/καταρ που τα δίνουν, να πάρουμε και άλλα 16 καινούρια Rafale F4, οπότε να έχουμε στόλο 40 mirrage για λάντζα και αντιπλοικούς, 40 rafale για κρούση, εναέρια υπεροχή με μετεορ και 120 viper να συμπληρώνουμε αριθμούς άρα 200 αεροπλάνα, τα 160 4.5 γεννιάς και θα ήμασταν σουπερ. ΜΕτά από 15-χρόνια απόσυρση mirrage και αντικατάσταση με τον τύπο rafale που θα έχουν τότε. Και να φορτώσουμε όπλα, 150 meteor, 150 exocet (μια που δεν θα έχουμε ναυτικό σε λίγο καιρό) και όσους μπορούμε scalp (>400). Οι σκαλπ είναι η αποτροπή, η γνώση ότι κρίσιμες υποδομές θα γίνουν χωραφι από ασφαλή απόσταση. Από αμερικάνουν ούτε βίδα αν δεν αποδεσμεύσουν σοβαρά όπλα. Εδώ δεν αποδέσμευσαν τη μπογιά για τα viper οι πουστηδες.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Pillars
Δημοσιεύσεις: 2019
Εγγραφή: 20 Μάιος 2018, 18:35
Phorum.gr user: Pillars
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 03 Απρ 2024, 12:44

Οργισμένος έγραψε:
02 Απρ 2024, 09:51
https://www.onalert.gr/eksoplismoi/dend ... v2-SWp8YyE
Δένδιας: Τι είπε για πρόγραμμα Constellation, την τέταρτη Belharra, την ΕΑΒ και την αποστολή TOR M1 και S-300 στην Ουκρανία
30/03/2024 - 11:01


«Σε κάθε περίπτωση το εθνικό συμφέρον αποτελεί προτεραιότητα», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτει η χώρα μας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Political, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν μας έχει ζητηθεί να αποστείλουμε TOR M1, OSA-AK και S-300 για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας, Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «δεν νοείται η απόσυρσή τους, από το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Αεράμυνας όπου είναι ενταγμένα, χωρίς την αντικατάστασή τους με οπλικά συστήματα παρόμοιων ή ανώτερων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Επιπρόσθετα, επανέλαβε, όπως ισχύει για όλα τα οπλικά συστήματα, κατά την προμήθειά τους, υφίστανται νομικές δεσμεύσεις για την πώληση ή παραχώρησή τους. Σε κάθε περίπτωση το εθνικό συμφέρον αποτελεί προτεραιότητα».

Παράλληλα, σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα εξέταζε την αποστολή δικών της στρατιωτικών στο έδαφος της Ουκρανίας στην περίπτωση που ανταποκριθούν χώρες της Δύσης, απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, όπως έχει καταστήσει σαφές ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ανέφερε:

– Για τις φρεγάτες Constellation είπε ότι «η αποδοχή από τις ΗΠΑ της πρότασης να συμμετέχουμε στη ναυπήγηση νέων φρεγατών αυτού του τύπου, είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Παράλληλα, με την προμήθεια των Constellation, υλοποιούμε ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου μας, με εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων φρεγατών, την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους και την επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία, όπως μεταξύ άλλων στα μη επανδρωμένα σκάφη, στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και κάτω από αυτή, για την επέκταση της επιχειρησιακής μας ευελιξίας».

– Σχετικά με την 4η γαλλική φρεγάτα FDI Belharra – για την οποία υφίσταται δικαίωμα προαίρεσης -, ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι «η μη ενεργοποίηση της προαίρεσης οφείλεται στην ανάγκη ιεράρχησης και αναθεώρησης των αμυντικών προτεραιοτήτων καθώς και της επαναξιολόγησης των επιχειρησιακών απαιτήσεων από τα Γενικά Επιτελεία. Παρότι η προαίρεση για την 4η FDI δεν ενεργοποιήθηκε, η Ελλάδα διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής προμήθειας επιπλέον φρεγατών FDI, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελισσόμενες αμυντικές ανάγκες και τα διαθέσιμα οικονομικά μέσα.».

– Για τις αμερικανικές φρεγάτες LCS ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «εφόσον οι LCS είναι πλήρως επιχειρησιακές και μας δοθούν δωρεάν, είναι ένα σύστημα το οποίο θα αξιολογηθεί από τα Γενικά Επιτελεία. Αλλά η απόφαση θα ληφθεί αφού υποβληθούν οι εισηγήσεις του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, οι οποίες αυτονόητα θα λάβουν υπόψη τους την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα συγκεκριμένα πλοία τα οποία προσφέρονται προς παραχώρηση».

– Για το θέμα της απόκτησης κορβετών επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού με νέες κορβέτες έχει ανασταλεί, αλλά δεν έχει ακυρωθεί, καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή των προτάσεων των Γενικών Επιτελείων, στο πλαίσιο της προτεραιοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Παράλληλα, όμως, στοχεύουμε και στην αλλαγή σελίδας σε επίπεδο νοοτροπίας, με μια σταδιακή μετάβαση από τη νοοτροπία «αγοράζω από το ράφι» στην νοοτροπία της συμπαραγωγής, όπως στην περίπτωση των Constellation», υπενθύμισε.

– Για την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα ο κ. Δένδιας αφού επανέλαβε ότι «η αποστολή της αυτή εμπεριέχει κινδύνους» διευκρίνισε ότι «το πλοίο που ανέλαβε τη συγκεκριμένη αποστολή, είναι απολύτως αξιόπλοο και διαθέτει τα οπλικά συστήματα και τα μέσα αυτοπροστασίας που του επιτρέπουν να εκτελέσει επιτυχώς την αποστολή του, τα οποία ενισχύθηκαν μάλιστα πριν τον απόπλου του».

Για τη μελλοντική πορεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «η ΕΑΒ διαθέτει έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και σημαντική τεχνογνωσία. Με την κατάλληλη στρατηγική, με επενδύσεις και ορθολογική διοίκηση, μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να φτάσει σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ΕΑΒ έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει. Έχει τον χρόνο, τα εφόδια και την απαραίτητη υποστήριξη από την κυβέρνηση. Στόχος μας να καταστεί αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών υποστήριξης για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ανταγωνιστικός «παίκτης» στην παγκόσμια αγορά αμυντικών συστημάτων και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εγχώριας προστιθέμενης αξίας».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «η αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, με την ΕΑΒ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αποτελεί ύψιστης σημασίας εθνικό στόχο».

Για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Στεφανοβίκειο μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου όπου εδρεύει η 1η ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού ο κ. Δένδιας είπε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις. Το πλημμυρικό φαινόμενο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας Στρατού, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικές υποδομές. Μία από τις λύσεις που εξετάζουμε είναι η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων σε άλλη τοποθεσία. Ωστόσο, αυτή η λύση είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, καθώς απαιτεί την εύρεση κατάλληλης τοποθεσίας, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και τη μεταφορά του εξοπλισμού. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξετάζει και θα εισηγηθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλες τις πιθανές λύσεις. Στόχος μας η τελική επιλογή να είναι βιώσιμη, οικονομικά αποδοτική και να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Αεροπορίας Στρατού«.

Για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων επανέλαβε ότι «για να υπάρξει πραγματικά αλλαγή σελίδας στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και όχι απλώς μία «ύφεση», θα πρέπει η γειτονική μας χώρα να ενστερνιστεί πλήρως το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όχι κατ’ ανάγκη με την ένταξή της στην Ε.Ε. – την οποία πάντως η Ελλάδα υποστηρίζει παγίως και ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας – αλλά με την αποδοχή, εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, όσων ως σύστημα Δικαίου προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, οι αρχές της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καλής γειτονίας, της ειρηνικής επίλυσης διαφορών. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, θα ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος παλινδρόμησης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων στα όσα βιώσαμε πριν λίγα χρόνια, με ενδεικτικό παράδειγμα το 2020″.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ωραιος ο υπεθα ξεκαθαριζει καποια πραματακια και ξεμπροστιαζει το ασκερι των ψεκκων, τουρκοπληκτων, πουτινοπληκτων και λοιπων διποδων.
Tο ότι δεν είναι τέρμα ζαβός σαν τον κούλη αυτό δεν τον κάνει επαρκή.
Πιο τουρκόπληκτοι από τον Κούλη την Ντόρα και τον Γεραπετρίτη δεν πρέπει να υπάρχουν στην χώρα, ίσως τοςυ συναγωνίζεται το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Σε ότι αφορά την Constellation το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μέχρι στιγμής αδυναμία οριστικοποίησης του σχεδίου, βρίσκονται στο 80%, διότι ενώ έχουν αλλάξει το 85% της FREMM ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ταιριάξουν τα δικά τους συστήματα, είναι δε τόσο πολλές οι αλλαγές που ίσως θα ήταν καλύτερα για αυτούς να ξεκίναγαν από λευκό χαρτί. Τα προβλήματα που έχουν σε εργατικό δυναμικό και εφοδιαστική αλυσίδα θα ξεπεραστούν αλλά θα αργήσει το πλοίο για μετά το 2030 οπότε εδώ έχουμε άλλο ένα κυβερνητικό σανό διότι οι Τούρκοι θα μπουκάρουν σε 2-3 χρόνια και όχι σε 10 που ίσως, εάν και εφόσον θα τα έχουμε έτοιμα.
https://news.usni.org/2024/04/02/conste ... -says-navy

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Δημοσιεύσεις: 16103
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:21

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 03 Απρ 2024, 13:02

Lord Brum έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:40
Pillars έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:12
Alex Amsterdam έγραψε:
31 Μαρ 2024, 13:32
Ν. Δένδιας: Τον Απρίλιο αποσύρονται τα F-4 Phantom – πάμε σε Αεροπορία 3 τύπων αεροσκαφών

Αντε να τελειωνουμε με την σαβουρα
Ας δωσουν ενα στον Στυγιο να το βαλει στην αυλη του να θυμαται πως πεταξε πριν καμια 30αρια χρονια σαν μπακσιτερ
Ναι να διώξουμε τα καλά που είναι τα 2000-5 με mica, exocet και scalp που νικούν σε όλες τις αερομαχίες τα Τούρκικα F16, και μετά να μείνουμε με υποβαθμισμένα σε σχέση με τα Τοθρκικά F16 για να πετάμε iron bombs. :str8jack:
Η πλάκα είναι ότι επιμένουμε αμερικανικά όπου δεν μας αποδεσμεύουν όπλα και ό,τι πάρουμε το παίρνουν και οι τούρκοι αν όχι νωρίτερα από μας ενώ οι γάλλοι, αν και ακριβοί, ό,τι ζητάμε το δίνουν. Κανονικά έπρεπε να σκουπίσουμε 16 μεταχειρισμένα 2000-9 από εμιράτα/καταρ που τα δίνουν, να πάρουμε και άλλα 16 καινούρια Rafale F4, οπότε να έχουμε στόλο 40 mirrage για λάντζα και αντιπλοικούς, 40 rafale για κρούση, εναέρια υπεροχή με μετεορ και 120 viper να συμπληρώνουμε αριθμούς άρα 200 αεροπλάνα, τα 160 4.5 γεννιάς και θα ήμασταν σουπερ. ΜΕτά από 15-χρόνια απόσυρση mirrage και αντικατάσταση με τον τύπο rafale που θα έχουν τότε. Και να φορτώσουμε όπλα, 150 meteor, 150 exocet (μια που δεν θα έχουμε ναυτικό σε λίγο καιρό) και όσους μπορούμε scalp (>400). Οι σκαλπ είναι η αποτροπή, η γνώση ότι κρίσιμες υποδομές θα γίνουν χωραφι από ασφαλή απόσταση. Από αμερικάνουν ούτε βίδα αν δεν αποδεσμεύσουν σοβαρά όπλα. Εδώ δεν αποδέσμευσαν τη μπογιά για τα viper οι πουστηδες.
Βαφη στελθ δεν αποδεσμευουν για kaνενα . ΕΠισης ειναι μπακαλιστικη η λογικη σου. Το 2000-5 ειναι γερασμενα και λιγα μπρος σε βαηπερ F35 και ραφαλ. Το γενναιο βημα, αν ειχαμε συνεχη και ολοκληρωμενη αμυντικη πολιτικη θα ηταν 80 ραφαλ και 50 f35 με ταυτοχρονη πωληση ολων των αλλων και παραγωγη εγχωριου μικρομεσαιου ντροουν κλασης μπαηρακταρ αλλα καθετου αποπροσγειωσεως, σε πολυ μεγαλους αριθμους για ολα τα οπλα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Zelda
Δημοσιεύσεις: 5958
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2019, 03:13

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 03 Απρ 2024, 13:04

Pillars έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:44

Πιο τουρκόπληκτοι από τον Κούλη την Ντόρα και τον Γεραπετρίτη δεν πρέπει να υπάρχουν στην χώρα, ίσως τοςυ συναγωνίζεται το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Ο μόνος μουσουλμάνος Βουλευτής που πολεμάει το προξενείο στη Θράκη είναι ανθρωπος της Ντόρας πάντως, ο Ιλχάν Αχμέτ
Του έχουν απαγορεύεσει να μετέχει σε εκδηλώσεις της μειονότητας και παρόλαυτά πήρε 7.000 σταυρούς
Μέχρι και στην παραλαβή των Rafale πήγε

Τωρα αυτά που διαβάζουμε για νομοσχέδια για ''οικοσύστημα καινοτομίας'' και κατασκευή drone ειναι ελληνικές πατέντες
Μιλάει ο Δενδιας λες και ειναι καποιο κοσμογονικό γεγονός
Ειναι σαν τις οπερέτες της προηγούμενης δεκαετίας που προσπαθούσαν να νομοθετήσουν την ανάπτυξη...

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 15541
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 03 Απρ 2024, 13:07

Οργισμένος έγραψε:
03 Απρ 2024, 13:02
Lord Brum έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:40
Pillars έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:12

Ναι να διώξουμε τα καλά που είναι τα 2000-5 με mica, exocet και scalp που νικούν σε όλες τις αερομαχίες τα Τούρκικα F16, και μετά να μείνουμε με υποβαθμισμένα σε σχέση με τα Τοθρκικά F16 για να πετάμε iron bombs. :str8jack:
Η πλάκα είναι ότι επιμένουμε αμερικανικά όπου δεν μας αποδεσμεύουν όπλα και ό,τι πάρουμε το παίρνουν και οι τούρκοι αν όχι νωρίτερα από μας ενώ οι γάλλοι, αν και ακριβοί, ό,τι ζητάμε το δίνουν. Κανονικά έπρεπε να σκουπίσουμε 16 μεταχειρισμένα 2000-9 από εμιράτα/καταρ που τα δίνουν, να πάρουμε και άλλα 16 καινούρια Rafale F4, οπότε να έχουμε στόλο 40 mirrage για λάντζα και αντιπλοικούς, 40 rafale για κρούση, εναέρια υπεροχή με μετεορ και 120 viper να συμπληρώνουμε αριθμούς άρα 200 αεροπλάνα, τα 160 4.5 γεννιάς και θα ήμασταν σουπερ. ΜΕτά από 15-χρόνια απόσυρση mirrage και αντικατάσταση με τον τύπο rafale που θα έχουν τότε. Και να φορτώσουμε όπλα, 150 meteor, 150 exocet (μια που δεν θα έχουμε ναυτικό σε λίγο καιρό) και όσους μπορούμε scalp (>400). Οι σκαλπ είναι η αποτροπή, η γνώση ότι κρίσιμες υποδομές θα γίνουν χωραφι από ασφαλή απόσταση. Από αμερικάνουν ούτε βίδα αν δεν αποδεσμεύσουν σοβαρά όπλα. Εδώ δεν αποδέσμευσαν τη μπογιά για τα viper οι πουστηδες.
Βαφη στελθ δεν αποδεσμευουν για kaνενα . ΕΠισης ειναι μπακαλιστικη η λογικη σου. Το 2000-5 ειναι γερασμενα και λιγα μπρος σε βαηπερ F35 και ραφαλ. Το γενναιο βημα, αν ειχαμε συνεχη και ολοκληρωμενη αμυντικη πολιτικη θα ηταν 80 ραφαλ και 50 f35 με ταυτοχρονη πωληση ολων των αλλων και παραγωγη εγχωριου μικρομεσαιου ντροουν κλασης μπαηρακταρ αλλα καθετου αποπροσγειωσεως, σε πολυ μεγαλους αριθμους για ολα τα οπλα.
λέμε κάτι πιο οικονομικό να το σηκώνει η τσέπη μας. Για drones δεν αντιλέγω αλλά η εγχώρια ανάπτυξη ενέχει κινδύνους και καθυστερήσεις, για τώρα λέμε με βάση τα σίγουρα. Αν πετύχει εγχώριο drone ας αποσυρθούν χωρίς αντικατάσταση σιγά σιγά αεροσκάφη με αποστολή κρούσης. Για τα 80 rafale συμφωνώ, για τα f35 μόνο αν μας αποδεσμέυσουν όπλα αντίστοιχα των rafale, αλλιώς τι να τα κάνουμε τα 50? Aς πάρουμε αν πρέπει για γεωπολιτικούς λόγους 15 να δουλεύουν τα 9 να συνεπικουρούν με τους αισθητήρες τους τα πραγματικά όπλα κρούσης. Τα mirrage τα λέω ως εναλλακτική χαμηλού κόστους για κρούση και αναχαίτιση σε σχέση με τα rafale. Αν σηκωθούν τα rafale καλό είναι να γίνει μία φορά και αν είναι η τελευταία των τούρκων
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Δημοσιεύσεις: 16103
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:21

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 03 Απρ 2024, 13:08

Zelda έγραψε:
03 Απρ 2024, 13:04
Pillars έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:44

Πιο τουρκόπληκτοι από τον Κούλη την Ντόρα και τον Γεραπετρίτη δεν πρέπει να υπάρχουν στην χώρα, ίσως τοςυ συναγωνίζεται το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Ο μόνος μουσουλμάνος Βουλευτής που πολεμάει το προξενείο στη Θράκη είναι ανθρωπος της Ντόρας πάντως, ο Ιλχάν Αχμέτ
Του έχουν απαγορεύεσει να μετέχει σε εκδηλώσεις της μειονότητας και παρόλαυτά πήρε 7.000 σταυρούς
Μέχρι και στην παραλαβή των Rafale πήγε

Τωρα αυτά που διαβάζουμε για νομοσχέδια για ''οικοσύστημα καινοτομίας'' και κατασκευή drone ειναι ελληνικές πατέντες
Μιλάει ο Δενδιας λες και ειναι καποιο κοσμογονικό γεγονός
Ειναι σαν τις οπερέτες της προηγούμενης δεκαετίας που προσπαθούσαν να νομοθετήσουν την ανάπτυξη...
Αν τα εννοει αυτα που λεει ειναι σωστα και απολυτως απαραιτητα. Τα πραγματα εχουν αλλαξει, απεναντι παραγουν τεχνολογια και οφειλουμε να κινηθουμε ταχυστα προς αυτη την κατευθυνση. Τι σε ενοχλησε δλδ;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Zelda
Δημοσιεύσεις: 5958
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2019, 03:13

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 03 Απρ 2024, 13:14

Οργισμένος έγραψε:
03 Απρ 2024, 13:08
Zelda έγραψε:
03 Απρ 2024, 13:04
Pillars έγραψε:
03 Απρ 2024, 12:44

Πιο τουρκόπληκτοι από τον Κούλη την Ντόρα και τον Γεραπετρίτη δεν πρέπει να υπάρχουν στην χώρα, ίσως τοςυ συναγωνίζεται το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Ο μόνος μουσουλμάνος Βουλευτής που πολεμάει το προξενείο στη Θράκη είναι ανθρωπος της Ντόρας πάντως, ο Ιλχάν Αχμέτ
Του έχουν απαγορεύεσει να μετέχει σε εκδηλώσεις της μειονότητας και παρόλαυτά πήρε 7.000 σταυρούς
Μέχρι και στην παραλαβή των Rafale πήγε

Τωρα αυτά που διαβάζουμε για νομοσχέδια για ''οικοσύστημα καινοτομίας'' και κατασκευή drone ειναι ελληνικές πατέντες
Μιλάει ο Δενδιας λες και ειναι καποιο κοσμογονικό γεγονός
Ειναι σαν τις οπερέτες της προηγούμενης δεκαετίας που προσπαθούσαν να νομοθετήσουν την ανάπτυξη...
Αν τα εννοει αυτα που λεει ειναι σωστα και απολυτως απαραιτητα. Τα πραγματα εχουν αλλαξει, απεναντι παραγουν τεχνολογια και οφειλουμε να κινηθουμε ταχυστα προς αυτη την κατευθυνση. Τι σε ενοχλησε δλδ;
Δε με ενόχλησε, αλλα η νομοθέτηση είναι εντελως περιφερειακό θέμα.
Δε λεει τιποτα απο μονο του

Δε μπορεί το ελληνικό κράτος να αναλάβει τη χρηματοδότηση εμπορικά επιτυχημένων και επιχειρησιακά ανταγωνιστικών σχεδίων, όπως κανουν στην Τουρκία, ούτε μπορούν αυτα τα ''οικοσυστήματα'' να βασίζονται μονο σε προμήθειες του ΕΣ χωρίς άλλους πελάτες.

Θα είχαν σοβαρότητα όλα αυτά αν ακούγαμε για συνέργειες με άλλες χώρες και ανάληψη μέρους του έργου.
Απο εκει ξεκινάς. Ειδικα οταν δεν παράγουμε ουτε πυρομαχικά χωρις λεφτα της ΕΕ, ποσο μαλλον προηγμένα συστήματα

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 17257
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 03 Απρ 2024, 14:24

Το λογικό και οικονομικό θα ήταν μετατροπή των 50ριων F-16 σε Viper έτσι ώστε να φτάσουμε τα 120.
Αγορά άλλων 26 Rafale για να δημιουργηθούν 2 υπέρ ενισχυμένες μοίρες.
Αναβαθμιση των Μirage 2000-5 με λινκ 16.
Αναβαθμιση των 30αριων με τα απαρτια των advanced και block 52+.
Η πιο φονική αεροπορια της Μεσογειου-Ευρωπης,εκτός Ισραήλ,και με ικανο αριθμό "μουλαριών" (αναβαθμισμένα mirage & block 30) που θα βγάζουν την καθημερινή λάντζα (αναχαιτισεις) οικονομικά και αν χρειαστεί χωρίς να υπολείπονται σε αποτελεσματικότητα.
Πάμε χαλαρά μέχρι το 2040 και κερδίζουμε χρόνο και χρήμα για να δούμε που θα πάει η δουλειά με τα 6ης γενιάς και τα drones.
Εξυπακούεται ότι για όλα πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός σύγχρονων πυραύλων και βομβών γιατί αυτά προξενούν αποτροπή και όχι μόνες τους οι πλατφόρμες.

Άβαταρ μέλους
Στύξ
Δημοσιεύσεις: 1185
Εγγραφή: 27 Μαρ 2024, 16:59
Phorum.gr user: Πάλαι ποτέ Στύγιος
Τοποθεσία: Ζαχαρίας

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 03 Απρ 2024, 14:35

Στύγιος έγραψε:
19 Μάιος 2022, 16:14
Στύγιος έγραψε:
18 Μάιος 2022, 16:22
Δεν χρειαζόμαστε F-35. Δε θα κάνουμε πρώτο πλήγμα ( ποτέ δεν κάναμε). Αναβάθμιση όλων των F-16, περισσότερα Ραφάλ και ίσως 1 μοίρα M-2000-5.
Απόσυρση ούτως η άλλως των F-4E και των M-2000.

Ποιος ξέρει τι "μίζες" έχουν να πέσουν πάλι. :102: Με πρόχειρους υπολογισμούς και με τα 3-3,2 δις που θα δώσουμε για 24 F-35, αναβαθμίζαμε άνετα τα υπόλοιπα 60 F-16 ( 500-600 εκ) ,παίρναμε επιπλέον 18- 20 καινούργια και μεταχειρισμένα Ραφάλ (1,5-1,8 δις) και μία μοίρα 12-14 μεταχειρισμένα Μ 2000-5 (600-800εκ).

ΣΣ: Επίσης το πρώτο F-35 θα έρθει το...2028. Μέχρι το 2025 θα ήμασταν κομπλέ.
2 χρόνια πριν,δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Μα Κύριε-α αυτά τα 20 δις φοροδιαφυγή κάθε χρόνο;

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Δημοσιεύσεις: 16103
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:21

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 03 Απρ 2024, 15:23

Που να χωνεψει ο χ πουτινοπληκτος οτι το F-35 ειναι ενα αορατο φονικο οπλο ακριβειας...
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Δημοσιεύσεις: 16103
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:21

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 03 Απρ 2024, 15:25

80 Rafale
50 F-35
kai 200+ μικρομεσαια ντροουνς σε ολα τα οπλα παραγενα εγχωριως.
Αυτο θα ηταν το θεσφατο μιας προηγμενης και φονικης και αποτελεσματικης αεροποριας.
Τι να τα κανω τα 240 αεροσκαφη οταν απο επανδρωση και εξοδα ειμαι για τον πεουλα;;;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Δημοσιεύσεις: 16103
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:21

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 03 Απρ 2024, 15:25

Αλλωστε 130 μαχητικα ειναι τεραστιος αριθμος σε φονικοτητα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 15013
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Απρ 2024, 15:40



Οι 7( :smt005: ) του Δενδιαρου βγαίνουν από άλλη γραμμή ξεχωριστή ασε που θα συμμετέχουμε στον σχεδιασμό..
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 15013
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Γενικό Επιτελείο Φόρουμ.γρ.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Απρ 2024, 15:43

stergiosbik έγραψε:
03 Απρ 2024, 14:24
Το λογικό και οικονομικό θα ήταν μετατροπή των 50ριων F-16 σε Viper έτσι ώστε να φτάσουμε τα 120.
Αγορά άλλων 26 Rafale για να δημιουργηθούν 2 υπέρ ενισχυμένες μοίρες.
Αναβαθμιση των Μirage 2000-5 με λινκ 16.
Αναβαθμιση των 30αριων με τα απαρτια των advanced και block 52+.
Η πιο φονική αεροπορια της Μεσογειου-Ευρωπης,εκτός Ισραήλ,και με ικανο αριθμό "μουλαριών" (αναβαθμισμένα mirage & block 30) που θα βγάζουν την καθημερινή λάντζα (αναχαιτισεις) οικονομικά και αν χρειαστεί χωρίς να υπολείπονται σε αποτελεσματικότητα.
Πάμε χαλαρά μέχρι το 2040 και κερδίζουμε χρόνο και χρήμα για να δούμε που θα πάει η δουλειά με τα 6ης γενιάς και τα drones.
Εξυπακούεται ότι για όλα πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός σύγχρονων πυραύλων και βομβών γιατί αυτά προξενούν αποτροπή και όχι μόνες τους οι πλατφόρμες.
ΑΨΟΓΟΣ
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών