Και γιατί όχι και 900.000 κενά; Ή 9.000.000; Τζάμπα είναι τα νούμερα, ό,τι θέλουμε λέμε.
Αλλά με κάποιο μαγικό ραβδάκι θα καλυφθούν όλα τα κενά και θα δουλέψουν πάλι όλα τα μαγαζιά. Θαύμα! Θαύμα!
Και γιατί όχι και 900.000 κενά; Ή 9.000.000; Τζάμπα είναι τα νούμερα, ό,τι θέλουμε λέμε.
Ο κλασικός, ο ξερόλας, ο Έλλην....
Ναι, εντάξει. Από πέρυσι που ακουγόντουσαν οι ίδιες μαλακίες ζήτησα να μου δώσει κάποιος παραδείγματα επιχειρήσεων που δεν άνοιξαν λόγω έλλειψης εργαζομένων ή λόγω αδυναμίας πληρωμής των αυξημένων μισθών. Αυτός ο Πρόεδρας των Επιχειρήσεων δεν έχει να μας δώσει μια λίστα;Beria έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 14:11Ο κλασικός, ο ξερόλας, ο Έλλην....
https://www.cnn.gr/oikonomia/anaptyxi/s ... es-theseis
Είναι χαρακτηριστικά, όσα επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας λόγο σε άρθρο του, για ελλείψεις 200.000 εργαζομένων στον τουρισμό, τον αγροτικό τομέα και την οικοδομή. «Εάν δεν τα βρούμε άμεσα θα αρχίσουμε να έχουμε πρόβλημα και στην οικονομία» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης το ζήτημα που θέτουν πολλές επιχειρήσεις όχι απλώς για να καλύψουν τις κενές θέσεις αλλά και να βρουν εργαζόμενους με τις κατάλληλες δεξιότητες.
------------
Όπως σημείωνε πρόσφατα στο CNN Greece o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Επισιτισμού- Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, υπολογίζεται πως κενές θέσεις μπορεί να ξεπεράσουν τις 60.000, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παρατηρούνται στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, όπως σε Κρήτη, Ρόδο και Χαλκιδική.
Δεν θέλετε να είναι ανταγωνιστικοί εις βάρος της κοινωνίας, αλλά τις προκαταβολές των φόρων μια χαρά τις τσεπώνετε..!!
"Πρέπει να 'σαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα" : στον Αστερίξ το είχα διαβάσει.
αναλογα τη δουλεια, τις συνθηκες, την ηλικια, κλπ. γω μια χαρα το παλευω, μη σου πω μου αρεσει κιολας, βαριεμαι ν απαω σπιτι αμα τελειωνω νωρις.vantono έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 09:08Για μισθούς γράφετε οι περισσότεροι, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί το θέμα. Το θέμα είναι μαζί με τους μισθούς να αυξήσουν και τα ρεπό.
Ουσιαστικά να αυξήσουν τους υπαλλήλους δηλαδή, για να υπάρχει rotation.
Πλέον πιο εύκολα βρίσκω άτομα να μου εκφράζουν παράπονα για τα ανύπαρκτα ρεπό, παρά για τους μισθούς.
Και μη γελιομαστε, και 5000€ να παίρνεις, το 12-15/7 δεν παλεύεται.
Αυτό που κάνεις εσύ δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εστίαση. Σε εστίαση το 12/7 είναι απαλευτο, δε βγαίνει.Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 19:24αναλογα τη δουλεια, τις συνθηκες, την ηλικια, κλπ. γω μια χαρα το παλευω, μη σου πω μου αρεσει κιολας, βαριεμαι ν απαω σπιτι αμα τελειωνω νωρις.vantono έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 09:08Για μισθούς γράφετε οι περισσότεροι, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί το θέμα. Το θέμα είναι μαζί με τους μισθούς να αυξήσουν και τα ρεπό.
Πλέον πιο εύκολα βρίσκω άτομα να μου εκφράζουν παράπονα για τα ανύπαρκτα ρεπό, παρά για τους μισθούς.
Βγαίνει Ερμή, σε βάρος της υγείας (ψυχικής και σωματικής) των εργαζομένωνΕρμής έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 20:00Ξέρει κανείς πόσο παίρνουν οι φορτοεκφορτωτες;Αυτό που κάνεις εσύ δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εστίαση. Σε εστίαση το 12/7 είναι απαλευτο, δε βγαίνει.Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 19:24αναλογα τη δουλεια, τις συνθηκες, την ηλικια, κλπ. γω μια χαρα το παλευω, μη σου πω μου αρεσει κιολας, βαριεμαι ν απαω σπιτι αμα τελειωνω νωρις.vantono έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 09:08Για μισθούς γράφετε οι περισσότεροι, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί το θέμα. Το θέμα είναι μαζί με τους μισθούς να αυξήσουν και τα ρεπό.
ναι.Ερμής έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 20:00Ξέρει κανείς πόσο παίρνουν οι φορτοεκφορτωτες;Αυτό που κάνεις εσύ δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εστίαση. Σε εστίαση το 12/7 είναι απαλευτο, δε βγαίνει.Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 19:24αναλογα τη δουλεια, τις συνθηκες, την ηλικια, κλπ. γω μια χαρα το παλευω, μη σου πω μου αρεσει κιολας, βαριεμαι ν απαω σπιτι αμα τελειωνω νωρις.vantono έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 09:08Για μισθούς γράφετε οι περισσότεροι, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί το θέμα. Το θέμα είναι μαζί με τους μισθούς να αυξήσουν και τα ρεπό.
Το τεράστιο κομμάτι του είναι εστίαση, μετά πάνε τα καταστήματα λιανικής και τα ξενοδοχειακα. Ο δικός σου κλάδος είναι πολυ μικρό ποσοστό, ακόμη.
Άρα δε βγαίνει. Αυτό εννοώ. Ούτε οι μισθοί είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν το να δουλέψεις ένα διάστημα και μετά να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Που και εκεί δηλαδή φαντάρος είσαι απλά έχεις κάπως το πάνω χέρι. Το ξέρω από τον αδερφό μου.Beria έγραψε: ↑29 Απρ 2024, 20:04Βγαίνει Ερμή, σε βάρος της υγείας (ψυχικής και σωματικής) των εργαζομένων
Το παράδειγμα το έχω όσο πιο κοντά γίνεται. Από τον γιο μου που άφησε τη Βιέννη για να ζήσει το όνειρο του fine dining στην μητέρα πατρίδα. Και έχει μετανιώσει πικρά
Τύπε, επειδή εγώ κάθε μέρα ζω και αναπνέω με αυτούς τους αλλοδαπούς που γράφεις, θέλω να σου πω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ανθηρά όσο νομίζεις.