Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8877
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 24 Μάιος 2024, 20:37

Ένα από τα τελευταία αποικιοκρατικά (καπιταληστικα) υπολείμματα της Γαλλίας βρίσκεται σε αναταραχή εδώ και μέρες, στην πραγματικότητα βρίσκεται σε αναταραχή εδώ και χρόνια, διεκδικώντας την ανεξαρτητοποίησή του, την οποία φυσικά η Γαλλία αρνείται.
Πρόκειται φυσικά για τη Νέα Καληδονία, το νησί που είναι κάτω από την κυριαρχία των Γάλλων από το 19ο αιώνα, την εποχή του Ναπολέοντα του τρίτου, τότε που η Γαλλία προσπαθούσε να ξαναγίνει η μεγάλη δύναμη της εποχής των Λουδοβίκων, φτάνοντας ακόμα και να εκστρατεύσει εναντίον του Μεξικού και να το καταλάβει προσωρινά, και ορίζοντας αυτοκράτορα τον Μαξιμιλιανό τον πρώτο, που διήρκεσε για τρία χρόνια μόνο, πριν τον εκτελέσουν τα στρατεύματα του Μπενίτο Χουάρες και μαζί με αυτόν πετάξουν στη θάλασσα και τους Γάλλους αποικιοκράτες.
Η Νέα Καληδονία καταλήφθηκε από τους Γάλλους το 1853 και έκτοτε έχει μια άθλια ιστορία. Όταν ανακαλύφθηκε νικέλιο, οι Γάλλοι εισήγαγαν εργάτες από τις γειτονικές χώρες, την Ιαπωνία και τη Γαλλική Ινδοκίνα, αυτή που η κατάρρευση της αποικιοκρατίας στην περιοχή της, οδήγησε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι ντόπιοι κάτοικοι, ιθαγενείς τους έλεγαν απαξιωτικά, που κατοικούσαν για αιώνες, ήταν πάντα βυθισμένοι στην αθλιότητα. Ονομάζονται Κανάκ και ήταν πάντα αποκλεισμένοι από τη Γαλλική οικονομία και περιορισμένοι στους οικισμούς τους, διαχωρισμένοι από τους υπόλοιπους εποίκους, τους οποίους φυσικά οι Γάλλοι είχαν μεταφέρει εκεί.
Για πολλά χρόνια το νησί, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στου διαόλου τη μάνα σε σχέση με τη Γαλλία (κοντά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, περίπου 17.000 χιλιόμετρα από τη Γαλλία), είχε επάνω του φυλακές, οι οποίες ήταν κανονικά κολαστήρια και στις οποίες στέλνονταν αυτοί που το μητροπολιτικό κράτος ήθελε να απομακρύνει από την επικράτειά του στο πυρ το εξώτερο. Εκεί στάλθηκαν οι συλληφθέντες μετά την Παρισινή Κομμούνα του 1871, όπως ο Ανρί ντε Ροσφόρ και η Λουίζ Μισέλ.
Επίσης τα μεταλλεία νικελίου λειτουργούν μέχρι σήμερα και μάλιστα είναι πολύτιμα, καθώς το μέταλλο χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Μετά από μεγάλους αγώνες των Κανάκ και παρά την καταστολή του Γαλλικού κράτους, δόθηκε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ειδικά μετά τη δεκαετία του 1990, αυξημένη αυτονομία, αλλά το νησί παρέμεινε στη Γαλλία. Τρία δημοψηφίσματα οργανώθηκαν αλλά οι Γάλλοι, οι οποίοι έχουν μαζικά εποικίσει το νησί, κατάφεραν να τα κερδίσουν, με κόλπα της Γαλλικής κυβέρνησης, η οποία έδωσε δικαίωμα ψήφου σε όλους τους ευρωπαίους εποίκους, αναγνωρίζοντας μάλιστα και δικαιώματα στη γη και χωρίς να δίνει καμία σημασία στις διεκδικήσεις των Κανάκ που ζητούσαν να τους αναγνωριστούν τίτλοι ιδιοκτησίας. Αποτέλεσμα ήταν φυσικά οι εξεγέρσεις, συνεχείς και πολύ βίαιες, από τους Κανάκ, τις οποίες η Γαλλική κυβέρνηση αντιμετώπιζε με καταστολή και μερικά τυράκια αυτονομίας. Ό,τι κάνει και σήμερα δηλαδή.
Για τη σημερινή κατάσταση αφορμή ήταν μια «μεταρρύθμιση» ακόμα που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση και βρίσκεται στο ίδιο κλίμα με τις προηγούμενες. Δηλαδή πέρασε ένα νόμο στην εθνοσυνέλευση που δίνει περισσότερα δικαιώματα ψήφου σε εποίκους. Και αυτό φυσικά ήταν η σπίθα που άναψε το φυτίλι και οδήγησε στην έκρηξη.
Στο νησί αυτή τη στιγμή επικρατεί χάος, αλλά η Γαλλία δεν το αφήνει να φύγει από την κυριαρχία της. Αφ' ενός η στρατηγική του σημασία είναι σημαντική για όλο το δυτικό κόσμο, και ειδικά τους Αμερικανούς που προσπαθούν να στήσουν ένα μέτωπο αποκλεισμού της Κίνας. Αφ' ετέρου το νησί έχει επάνω του σημαντικές τουριστικές επενδύσεις, καθώς οι Γάλλοι μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ανακάλυψαν ότι εκεί που ήταν άθλιες παράγκες θα μπορούσαν να χτίσουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και να πηγαίνουν οι ευρωπαίοι να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού, έχοντας υπηρέτες τους Κανάκ.
Μετά αν απορούμε γιατί συνέβη η εξέγερση στη Γάζα, νομίζω ότι δεν έχει νόημα. Η κατάσταση στη Νέα Καληδονία είναι πανομοιότυπη και ισχύει για πάνω από έναν αιώνα. Απλά η Νέα Καληδονία είναι μακριά από τα μάτια των δυτικών λαών και έτσι δεν πέφτουν επάνω της βαριά τα φώτα της δημοσιότητας, όσο πέφτουν στο αγαπημένο παιδί της Δύσης, το Ισραήλ, που στο κάτω κάτω βρίσκεται και σε μια hot περιοχή, που έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου. Τίποτα δε μαθαίναμε για τη Νέα Καληδονία. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.


https://www.facebook.com/antonis.sigala ... CLaPoutY7l
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.


Άβαταρ μέλους
Pillars
Δημοσιεύσεις: 2099
Εγγραφή: 20 Μάιος 2018, 18:35
Phorum.gr user: Pillars
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 27 Μάιος 2024, 23:25

Κριστιάν Καρεμπέ: Δολοφόνησαν δύο μέλη της οικογένειάς μου στη Νέα Καληδονία - Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι
https://www.protothema.gr/sports/articl ... sto-kefali

Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8877
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 13 Ιουν 2024, 06:14

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΗΔΟΝΙΑΣ,Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ

Η Γαλλία ανέστειλε τελικά τη σχεδιαζόμενη εκλογική μεταρρύθμιση στο υπερπόντιο έδαφός της, τη Νέα Καληδονία, αφού πρώτα προκάλεσε αναταραχές στο αρχιπέλαγος του Ινδο-Ειρηνικού τον περασμένο μήνα.
Το γαλλικό κράτος με συνταγματική αναθεώρηση επιχείρησε να δώσει δικαίωμα ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές σε κοντά 25.000 επιπλέον άτομα που γεννήθηκαν ή ζουν στη χώρα τουλάχιστον για μια δεκαετία και έτσι να αλλοιώσει τους εθνοτικούς συσχετισμούς ισχύος υπέρ των Γάλλων αποίκων και σε βάρος των αυτοχθόνων Κανάκ

Clash Report
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Δημοσιεύσεις: 10536
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 16:09
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 13 Ιουν 2024, 07:44

Frappezitis έγραψε:
24 Μάιος 2024, 20:37
Μετά αν απορούμε γιατί συνέβη η εξέγερση στη Γάζα, νομίζω ότι δεν έχει νόημα. Η κατάσταση στη Νέα Καληδονία είναι πανομοιότυπη και ισχύει για πάνω από έναν αιώνα.
Είναι πανομοιότυπη, εκτός απ'το γεγονός ότι δεν έχει καμμία σχέση.

1. Η Γάλλοι έχουν μητρόπολη, τη Γαλλία, στην οποία μπορούν όλοι να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή, ενώ το Ισραήλ δεν έχει, και για να φύγεις από εκεί πρέπει να ζητήσεις βίζα και όποιος σε πάρει, αν σε πάρει.

2. Η Καληδονία επιλέχτηκε από τους Γάλλους, ενώ το Ισραήλ σαν τόπος για τους Εβραίους ψηφίστηκε από 33 χώρες. Πολλές από αυτές βλέπουν ακόμα το Ισραήλ σαν ευθύνη τους.

3. Οι Γάλλοι δεν έχουν καμμία ιστορική σύνδεση με την Καληδονία, ενώ οι Ισραηλινοί έχουν 3000 χρόνια ιστορία στην Παλαιστίνη.

4. Οι Γάλλοι είναι όντως αποικιοκράτες, ενώ ο μέσος Ισραηλινός είναι απόγονος προσφύγων των πογκρόμ και του ολοκαυτώματος οι οποίοι θα προτιμούσαν χίλιες φορές να είχαν πάει στην Αμερική αντί για την Παλαιστίνη. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πριν κλείσει η Αμερική την πόρτα της μετανάστευσης στους Εβραίους (immigration quotas 1920-27), οι Εβραίοι πήγαιναν 99% στην Αμερική και 1% στην Παλαιστίνη. Αν συνέχιζε έτσι, σήμερα δε θα υπήρχε Ισραήλ. Το ίδιο έκαναν και οι λοιπές αγγλόφωνες χώρες τότε, η ανατολική Ευρώπη είχε πογκρόμ, οι μουσουλμανικές χώρες επίσης πογκρόμ ειδκά απ'το 48 και μετά, και έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων που βρέθηκε στην Παλαιστίνη αναγκάστηκε να πάει εκεί, και ακόμα και σήμερα δεν έχει πού αλλού να πάει, είναι πλέον η μία και μοναδική χώρα του την οποία κρατάει με νύχια και με δόντια.

5. Οι Γάλλοι πήγαν στην Καληδονία για να εκμεταλλευτούν πλουτοπαραγωγικές πηγές και να μεγαλώσουν την αυτοκρατορία τους. Η Παλαιστίνη τότε δεν είχε γνωστές πλουτοπαραγωγικές πηγές, ήταν μια πρώην επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με ερήμους, βάλτους, βοσκοτόπια, λίγο θρησκευτικό τουρισμό στην Ιερουσαλήμ, και πολύ βασικές υποδομές.

Η θεωρία ότι το Ισραήλ είναι το ίδιο με τους Γάλλους και ό,τι θα φύγουν με τον ίδιο τρόπο που έφυγαν από την Αλγερία (δηλαδη με μπόλικη τρομοκρατια από το τοπικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα (NLF) και 500.000 νεκρούς Αλγερινούς) υιοθετήθηκε και από το PLO και από τη Χαμάς. Η ιστορία θα δείξει πόσο καταστροφική θα είναι αυτή η θεωρία για τους Παλαιστίνιους. Για την ώρα είναι πολύ, πάρα πολύ, γιατί είναι απλά βασισμένη σε λάθος υποθέσεις.
Gamiosante sto vosporo gia mia xoufta iliosporo

Ανίκητος
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 12 Ιουν 2024, 08:09

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 13 Ιουν 2024, 08:33

Οἱ Γάλλοι ὑπονοοῦν ὅτι τὸ Ἀζερμπαϊτζὰν (ναί, οἱ κολλητοὶ τῶν γειτόνων) ὑποκινοῦν τὶς ταραχὲς στὴ Νέα Καληδονία.

https://www.youtube.com/watch?v=Abg8ZoQ-CQw

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Δημοσιεύσεις: 7701
Εγγραφή: 23 Ιουν 2021, 15:43
Phorum.gr user: Αλιόσα
Τοποθεσία: Βλαδιβοστόκ

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 13 Ιουν 2024, 08:43

Διάβαζα την Σωφρονιστική Αποικία του Φ.Κάφκα και είχε και κάτι επίμετρα μέσα σχετικά με τις σωφρονιστικές αποκιες, στρατόπεδα δηλαδή σαν φυλακές όπου οι αποικιακές δυνάμεις έστελναν τους κατάδικους τους ώστε να αποικήσουν υπερπόντια εδάφη στη μέση του πουθενά. Η Νέα Καληδονία ήταν μια από αυτές τι σωφρονιστικές αποκίες, γαλλική φυσικά. Μάλιστα οι γαλλικές αρχές χρησιμοπιούσαν τους Μελανήσιους ιθαγενείς ως αστυνομική δύναμη.

zteo
Δημοσιεύσεις: 10696
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 13 Ιουν 2024, 08:45

Αλιόσα έγραψε:
13 Ιουν 2024, 08:43
Διάβαζα την Σωφρονιστική Αποικία του Φ.Κάφκα και είχε και κάτι επίμετρα μέσα σχετικά με τις σωφρονιστικές αποκιες, στρατόπεδα δηλαδή σαν φυλακές όπου οι αποικιακές δυνάμεις έστελναν τους κατάδικους τους ώστε να αποικήσουν υπερπόντια εδάφη στη μέση του πουθενά. Η Νέα Καληδονία ήταν μια από αυτές τι σωφρονιστικές αποκίες, γαλλική φυσικά. Μάλιστα οι γαλλικές αρχές χρησιμοπιούσαν τους Μελανήσιους ιθαγενείς ως αστυνομική δύναμη.
Ήταν κάτι σαν τα σοβιετικά γκουλανγκ της περιόδου.
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
panos291
Δημοσιεύσεις: 14310
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 19:36

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 13 Ιουν 2024, 08:49

Αμα φυγουν οι Γαλλοι, οι ντοπιοι θα δουν την ιδια προκοπη που ειδαν αυτοι στην Ζιμπάμπουε.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Δημοσιεύσεις: 7701
Εγγραφή: 23 Ιουν 2021, 15:43
Phorum.gr user: Αλιόσα
Τοποθεσία: Βλαδιβοστόκ

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 13 Ιουν 2024, 09:01

zteo έγραψε:
13 Ιουν 2024, 08:45
Αλιόσα έγραψε:
13 Ιουν 2024, 08:43
Διάβαζα την Σωφρονιστική Αποικία του Φ.Κάφκα και είχε και κάτι επίμετρα μέσα σχετικά με τις σωφρονιστικές αποκιες, στρατόπεδα δηλαδή σαν φυλακές όπου οι αποικιακές δυνάμεις έστελναν τους κατάδικους τους ώστε να αποικήσουν υπερπόντια εδάφη στη μέση του πουθενά. Η Νέα Καληδονία ήταν μια από αυτές τι σωφρονιστικές αποκίες, γαλλική φυσικά. Μάλιστα οι γαλλικές αρχές χρησιμοπιούσαν τους Μελανήσιους ιθαγενείς ως αστυνομική δύναμη.
Ήταν κάτι σαν τα σοβιετικά γκουλανγκ της περιόδου.
Ναι κάτι τέτοιο, μάλιστα γράφει πως το 1910 στη Νέα Καληδονία ζούσαν περίπου δέκα χιλιάδες κατάδικοι, χίλιοι επτακόσιοι στρατιωτικοί, οκτώ χιλιάδες άποικοι και τριάντα χιλιάδες αυτόχθονες Μελανήσιοι. Το κυριότερο κατασκευαστικό έργο των κατάδικων ήταν η διάνοιξη δρόμων αλλά (μάλλον εσκεμμένα) η όλη διαδικασία προχωρούσε απελπιστικά αργά με αποτέλεσμα σε κάποια φάση οι γαλλικές αρχές να υποσχεθούνε στους κατάδικους απαλλαγή από το υπόλοιπο της ποινής, παραχώρηση γης ακόμη και αλλαγή των ονομάτων τους εάν ολοκληρώσουνε σύντομα την κατασκευή των οδικού δικτύου, απαραίτητου για την οικονομική ανάπτυξη της αποικίας. Να σημειώσουμε εδώ πως η Νέα Καληδονία δεν είναι μικρό νησί, έχει μήκος γύρω στα 400 χιλιόμετρα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Δημοσιεύσεις: 10536
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 16:09
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 13 Ιουν 2024, 09:37

Αλιόσα έγραψε:
13 Ιουν 2024, 09:01
zteo έγραψε:
13 Ιουν 2024, 08:45
Αλιόσα έγραψε:
13 Ιουν 2024, 08:43
Διάβαζα την Σωφρονιστική Αποικία του Φ.Κάφκα και είχε και κάτι επίμετρα μέσα σχετικά με τις σωφρονιστικές αποκιες, στρατόπεδα δηλαδή σαν φυλακές όπου οι αποικιακές δυνάμεις έστελναν τους κατάδικους τους ώστε να αποικήσουν υπερπόντια εδάφη στη μέση του πουθενά. Η Νέα Καληδονία ήταν μια από αυτές τι σωφρονιστικές αποκίες, γαλλική φυσικά. Μάλιστα οι γαλλικές αρχές χρησιμοπιούσαν τους Μελανήσιους ιθαγενείς ως αστυνομική δύναμη.
Ήταν κάτι σαν τα σοβιετικά γκουλανγκ της περιόδου.
Ναι κάτι τέτοιο, μάλιστα γράφει πως το 1910 στη Νέα Καληδονία ζούσαν περίπου δέκα χιλιάδες κατάδικοι, χίλιοι επτακόσιοι στρατιωτικοί, οκτώ χιλιάδες άποικοι και τριάντα χιλιάδες αυτόχθονες Μελανήσιοι. Το κυριότερο κατασκευαστικό έργο των κατάδικων ήταν η διάνοιξη δρόμων αλλά (μάλλον εσκεμμένα) η όλη διαδικασία προχωρούσε απελπιστικά αργά με αποτέλεσμα σε κάποια φάση οι γαλλικές αρχές να υποσχεθούνε στους κατάδικους απαλλαγή από το υπόλοιπο της ποινής, παραχώρηση γης ακόμη και αλλαγή των ονομάτων τους εάν ολοκληρώσουνε σύντομα την κατασκευή των οδικού δικτύου, απαραίτητου για την οικονομική ανάπτυξη της αποικίας. Να σημειώσουμε εδώ πως η Νέα Καληδονία δεν είναι μικρό νησί, έχει μήκος γύρω στα 400 χιλιόμετρα.
Eκεί δεν είχανε στείλει και τον Παπιγιόν;
(της ομώνυμης ταινιάρας)
Gamiosante sto vosporo gia mia xoufta iliosporo

Ανίκητος
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 12 Ιουν 2024, 08:09

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 13 Ιουν 2024, 09:40

Τὸ νησὶ τῆς Νέας Καληδονίας στὸν Εἰρηνικὸ Ὠκεανὸ ἔχει ἔκταση ὅσο δυὸ φορὲς ἡ Κρήτη. Φαίνεται πὼς οἱ αὐτόχθονες ἀποκαλοῦνται «Κανὰκ» καὶ τὸ νησὶ «Κανακὴ» ἀλλὰ μπορεῖ νὰ εἶναι παραφθαρμένα ὀνόματα.

Ἂν δὲν ἦταν ὁ πρώην παίκτης τῆς ποδοσφαιρικῆς ὁμάδας τοῦ Ὀλυμπιακοῦ, ποὺ κατάγεται ἀπὸ ἐκεῖ καὶ εἶχε συγγενεῖς του θύματα τῶν ταραχῶν, δὲν θὰ ἐνδιαφερόταν κανεὶς ἐδῶ:
https://www.lifo.gr/now/world/kristian- ... -kalidonia

Ἡ συμβολή των Ἀζέρων στὴν ἀνεξαρτησία τῶν αὐτοχθόνων εἶναι μόνο σὲ χρήματα. Ἡ γνώμη μου εἶναι ὅτι δὲν εὐαισθητοποιήθηκαν ἀπέναντι στὸ δρᾶμα τους, ἀλλὰ θέλουν νὰ κάνουν ἐπίδειξη δύναμης ἀπέναντι στοὺς Γάλλους, ἐκθέτοντας τὴ γαλλικὴ ὑποκρισία. Διαμάχη ὑποκριτῶν, θὰ σχολιάσω.

Ἡ κόντρα Ἀζέρων-Γάλλων σχετίζεται μὲ τὸν πρόσφατο πόλεμο στὴν Ἀρμενία, δεδομένου ὅτι οἱ μεγαλύτερες κοινότητες Ἀρμενίων ζοῦν στὴ Γαλλία. Ἡ ἀνεξαρτησία τοῦ ἀρμένικου θύλακα τοῦ Ἀρτσὰχ ἢ Ναγκόρνο-Κάραμπαχ, χάθηκε σὲ αὐτὸ τὸν πόλεμο.

Τὸ δικό μου συμπέρασμα εἶναι, ἂν μπαίνουν στὴ διαδικασία νὰ χρηματοδοτοῦν τοὺς αὐτόχθονες νησιῶτες στὸν Εἰρηνικὸ Ὠκεανό, γιὰ τὴν ἀνεξαρτησία, σίγουρα δὲν ἔχουν καμία ἀναστολὴ νὰ ἐξαγοράζουν ντόπιους τῆς νοτίου Βαλκανικῆς Χερσονήσου.

https://www.youtube.com/watch?v=OLn_UjAWJn0

Άβαταρ μέλους
Pillars
Δημοσιεύσεις: 2099
Εγγραφή: 20 Μάιος 2018, 18:35
Phorum.gr user: Pillars
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 13 Ιουν 2024, 10:25

Ανίκητος έγραψε:
13 Ιουν 2024, 08:33
Οἱ Γάλλοι ὑπονοοῦν ὅτι τὸ Ἀζερμπαϊτζὰν (ναί, οἱ κολλητοὶ τῶν γειτόνων) ὑποκινοῦν τὶς ταραχὲς στὴ Νέα Καληδονία.

https://www.youtube.com/watch?v=Abg8ZoQ-CQw
Η συμμαχία Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν νιώθει πολύ δυνατή και βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία τώρα με το καθεστώς Πασινιάν που κυβερνά τους Αρμένιους να καταστρέψουν/κατακτήσουν όλη την αρχαία Αρμενία την οποία μισούν εκτός των άλλων και για τα 3500 χρόνια ιστορίας στην ευρύτερη περιοχή. Απόδειξη εκτός της γνωστής αρμένικης γενοκτονίας είναι ότι στα πρόσφατα κατακτημένα εδάφη γκρεμίζουν-εξαφανίζουν μνημεία, τάφους, εκκλησίες οτιδήποτε είναι ιστορικό τεκμήριο.
Τώρα εφόσον πρόσφατα η Γαλλία έσπευσε να βοηθήσει τους Αρμένιους με διπλωματικό κεφάλαιο και αποστολές όπλων. αποφάσισαν (πάντα μαζί) Τούρκοι και Αζέροι να επιτεθούν ασύμμετρα στους Γάλλους. Οι Τούρκοι εξακολουθούν να είναι ο σφοδρός έρωτας των Αγγλοσαξόνων και ΝΑΤΟικών οπότε αποφεύγουν να τους αναφέρουν και οι Γάλλοι.

Ανίκητος
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 12 Ιουν 2024, 08:09

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 13 Ιουν 2024, 14:36

Συμφωνῶ σὲ ὅλα, στέκομαι σὲ αὐτό.
Pillars έγραψε:
13 Ιουν 2024, 10:25
Οι Τούρκοι εξακολουθούν να είναι ο σφοδρός έρωτας των Αγγλοσαξόνων και ΝΑΤΟικών οπότε αποφεύγουν να τους αναφέρουν και οι Γάλλοι.
Μὲ ὅρους ἔρωτα, ὁπωσδήποτε δὲν ἐξηγεῖται. Κάτι ἄλλο παίζει. Μιὰ δική μου ἐξήγηση εἶναι ὅτι γενικὰ οἱ Τοῦρκοι εἶναι πρόθυμοι σὲ βρομοδουλειὲς ποὺ θέλουν οἱ Ἀγγλοσάξονες νὰ διεκπεραιώσουν. Ἐσὺ τί πιστεύεις;

Άβαταρ μέλους
Pillars
Δημοσιεύσεις: 2099
Εγγραφή: 20 Μάιος 2018, 18:35
Phorum.gr user: Pillars
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Εξελιξεις στην Νέα Καληδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 13 Ιουν 2024, 15:50

Ανίκητος έγραψε:
13 Ιουν 2024, 14:36
Συμφωνῶ σὲ ὅλα, στέκομαι σὲ αὐτό.
Pillars έγραψε:
13 Ιουν 2024, 10:25
Οι Τούρκοι εξακολουθούν να είναι ο σφοδρός έρωτας των Αγγλοσαξόνων και ΝΑΤΟικών οπότε αποφεύγουν να τους αναφέρουν και οι Γάλλοι.
Μὲ ὅρους ἔρωτα, ὁπωσδήποτε δὲν ἐξηγεῖται. Κάτι ἄλλο παίζει. Μιὰ δική μου ἐξήγηση εἶναι ὅτι γενικὰ οἱ Τοῦρκοι εἶναι πρόθυμοι σὲ βρομοδουλειὲς ποὺ θέλουν οἱ Ἀγγλοσάξονες νὰ διεκπεραιώσουν. Ἐσὺ τί πιστεύεις;
Οπως το Ισραήλ βοηθάει τους Αζέρους εναντίον των Αρμενίων για τους έχει σύμμαχους εναντίον του Ιράν, το ίδιο και οι Αγγλοσάξονες βοηθούν πολύ την Τουρκία από τον ΒΠΠ για να την κάνουν πρωτοστάτη σύμμαχο ενάντια στην Ρωσία και ηγέτη στα τουρκικά και όχι μόνο κράτη της Ασίας. Η Τουρκία έχει πάρει χαριστικά τεράστια τεχνογνωσία από την δύση σε όλους τους τομείς, έχει δικτυωθεί πάρα πολύ, έχει φτιάξει τον δεύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, και το πιο σημαντικό έχει συσσωρεύσει πολύ μεγάλο διεθνές ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο το οποίο είναι σε θέση να το εξάγει, και τώρα προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τους ευεργέτες της, τους οποίους πλέον φανερά κοροϊδεύει πατώντας σε δύο βάρκες και NATO και BRICS.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς η σπουδαία θέση της Τουρκίας την καθιστά αναντικατάστατη για την δύση. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν ρεαλιστικά εναλλακτικά σχέδια με την Τουρκία αντίπαλο, αλλά γνωρίζουμε ότι σίγουρα κάνουν τα πάντα για να την δελεάσουν και να την ρυμουλκήσουν πίσω στο δυτικό στρατόπεδο, πρόθυμοι να θυσιάσουν ακόμα και συμμάχους τους.

Τα ήδη τεράστια δίκτυα της Τουρκίας, διπλωμάτες, λομπίστες, μυστικές υπηρεσίες ακόμα συνεργάζονται σε ένα βαθμό με τα αντίστοιχα δυτικά οπότε λογικό να γίνονται μικρές και μεγάλες αλληλοεξυπηρετήσεις.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών