nemo έγραψε: ↑15 Αύγ 2024, 09:07
θετικο μετρο ...ειπα και εγω για πρωτη φορα μπραβο κουλι
Και δεν υποψιάζεσαι ότι η εξέλιξη θα γυρίσει εναντίον τους ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;
Αυτοί το ξέρουν ήδη!
Να σου πω τι θα γίνει.
α. Πολλοί θα τα πουλήσουν και θα αγοράσουν Έλληνες, ξένοι και εταιρείες.
Οι Έλληνες που θα τα αγοράσουν και θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και θα αλυσσοδεθούν με μεγάλο στεγαστικό δάνειο, ενώ πλησιάζει το δυσοίωνο, για την οικονομία, 2032.
Οι ξένοι θα τα κάνουν airbnb ή αν είναι τόσο χρέπια, θα τα πάρουν παρακμιακοί ξένοι που θα τα νοικιάζουν σε συμπατριώτες τους και ξαφνικά στο διπλανό σου δυάρι θα μένουν πέντε-έξι Αφγανοπακιστανοί.
Οι εταιρείες ό,τι και να τα κάνουν, σίγουρα θα είναι απλησίαστα για τον μέσο Έλληνα πολίτη και επιπλέον αν μια εταιρεία θέλει και τα διπλανά για να είναι εκμεταλλεύσιμο αυτό που πήρε, εύχομαι καλή τύχη στους διπλανούς ιδιοκτήτες.
β. Οι ιδιοκτήτες θα βάλουν μέσα στα ξενοίκιαστα τα παιδιά τους, τα ανίψια τους, τα ξαδέρφια τους που είχαν άλλη επιλογή. Η χαρά του φοιτητή που σπουδάζει στην πόλη του ή του νέου που μόλις έπιασε μια δουλίτσα και δεν βγαίνει να νοικιάσει, αλλά θέλει να φύγει από το σπίτι του.
Αυτοί για τους οποίους έγινε η ρύθμιση πάντως, πάλι μένουν εκτός.
γ. Θα τα νοικιάζουν σε ελεεινή κατάσταση και δεν θα τα επισκευάζουν. "Αυτό είναι το σπίτι, αυτή η τιμή. Εγώ το είχα φτιάξει και δες τι μου έκανε ο προηγούμενος".
Και εσύ θα λες "εντάξει, άλλοι πληρώνουν 900 €, εδώ μου λέει 600 €. Θα το βάψω εγώ, θα πω στον ξάδελφό ηλεκτρολόγο να μου κάνει μια καλύτερη τιμή, αν βρω και κανέναν φθηνό νιπτήρα να αλλάξω τον σπασμένο, με συμφέρει".
Έχω πει κάμποσες φορές την λύση για τα ξενοίκιαστα. Οι ιδιοκτήτες δεν είναι χαζοί να τα έχουν έτσι. Δεν τους συμφέρει να τα νοικιάζουν.
Juno έγραψε: ↑13 Ιούλ 2022, 13:44
...
Ιστορίες κανονικών μισθώσεων: ξήλωσαν και πήραν καλοριφέρ/τέντες/είδη υγιεινής (όχι όλα μαζί, τρεις ιστορίες)(τις τέντες στο σπίτι όπου έμεινα με ενοίκιο, όταν άρχισα να εργάζομαι. Πήγα, το είδα με τέντες και όταν μετακόμισα, δεν είχε). Άφησαν απλήρωτα κοινόχρηστα και τα φεσώθηκε ο ιδιοκτήτης. Κατέστρεψαν το πάτωμα, προφανώς επειδή είχαν πει στον ιδιοκτήτη να το αλλάξει και αυτός αρνήθηκε (στην πολυκατοικία μου αυτό). Έκαναν τους τοίχους πουά από τα καρφιά. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι έκαναν μπάρμπεκιου στο ενεργειακό τζάκι.
Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν ιστορίες τρόμου και αντιστρόφως.
Πρώτα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία περί ενοικιάσεων.
Να υπάρχουν στο συμβόλαιο φωτογραφίες του σπιτιού και να απλοποιηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων των βλαβών. Να μπαίνει πχ ως πρόστιμο στη φορολογική δήλωση αυτόματα.
Τώρα ο ιδιοκτήτης δεν ζητά τα λεφτά του, επειδή θα του στοιχήσει περισσότερο το δικαστήριο. Ενώ στο airbnb, ένα ποτήρι να σπάσουν, χρεώθηκε στην κάρτα σου.
Juno έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 00:03
...
Το ενοικιάζεις σαν airbnb και αν σου σπάσει ένα ποτήρι, το χρεώνεις στην πιστωτική του.
Το ενοικιάζεις κανονικά, σε φεσώνει, φεύγει αφού σου έχει σπάσει τα νεύρα, αμέσως σου χτυπά την πόρτα ο διαχειριστής και σου λέει για το χρέος στο πετρέλαιο/φυσικό αέριο, βρίσκεις ένα κάρο ζημιές και το πας για κανονική ανακαίνιση, αν είχες τη ΔΕΗ στο όνομα σου, καλά να πάθεις και αν είσαι πολύ άτυχος, έχει ξηλώσει τέντες, καλοριφέρ ακόμα και τα πόμολα. Ούτε λέξη για δικαστήριο γιατί δεν θα βγάλεις άκρη και θα ξοδέψεις και άλλα.
Όταν αλλάξει η νομοθεσία, οι διαδικασίες γίνεται αμέσως και αποζημιώνεσαι και οι μπαταχτσήδες μπαίνουν σε μαύρη λίστα για να τους ξέρει και ο επόμενος ιδιοκτήτης, θα αυξηθούν οι μακροχρόνιες μισθώσεις και θα πέσουν οι τιμές. Είμαι φανατικά εναντίον του airbnb, αλλά αν είχα περάσει αυτά που ακούω από γνωστούς μου ιδιοκτήτες, ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα.
Δεν πιστεύω ότι θα περάσει τέτοια νομοθεσία από το κυνοβούλιο.
Μας θέλουν μίζερους, υποτακτικούς, με συνταγογράφηση ψυχοφαρμάκων, να τους ζητάμε ρουσφέτι για το αυτονόητο και να τρωγώμαστε μεταξύ μας.
Μόνον έτσι μπορούν να κρατήσουν τις θεσούλες τους. Λαός αξιοπρεπής και με σώας τα φρένας, θα τους έστελνε στη φυλακή και αυτό δεν το θέλουν.