Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Οκτ 2024, 11:39

Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 11:00
axilmar έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:22
Αποδειξη δεν εχω, αλλα εχω ισχυρες ενδειξεις οτι δεν υπαρχει το μετα: οταν παυει να λειτουργει ο εγκεφαλος, παυει και η υπαρξη.

Πηγη; πολλοι ανθρωποι που ηταν κλινικα νεκροι για ενα διαστημα και μετα επανηλθαν, και δηλωνουν οτι δεν υπαρχει τιποτα.

Επισης υπαρχει τεκμηριωμενη βιβλιογραφια για εγκεφαλικους τραυματισμους που αλλοιωνουν την συμπεριφορα, που ειναι ισχυροτατη ενδειξη οτι ο εγκεφαλος δημιουργει την υπαρξη.

Ξερω, δυσκολο να το χωνεψετε, οτι δεν ειστε και τοσο σημαντικοι για το συμπαν, αλλα ελα μου ντε που ολες οι ενδειξεις προς τα εκει κλινουν...

Πολλοι άνθρωποι, ολων των θρησκειών ειχανε οράματα με τον Χριστό, επίσης στους ανθρώπους συμβαίνουνε θαύματα και το διακηρύσσουνε δημόσια. Χωνεψέ το.

Επισης πολλοι ανθρωποι εχουνε οραματα και θαυματα με βουδα και Αλλαχ και αλλες θεοτητες. Καρατσεκαρισμενο, απο οταν ημουνα Αγγλια και ειχα συζητησεις με Ινδους και Μουσουλμανους.

Απο την στιγμη ομως που υπαρχουν ανθρωποι που δεν βλεπουν τιποτα, ή που βλεπουν εντελως διαφορετικα πραγματα, αυτο σημαινει οτι δεν ειναι αντικειμενικη πραγματικοτητα αυτα που βλεπουν, και οτι τα φτιαχνει το μυαλο τους.

Εαν ηταν αντικειμενικη πραγματικοτητα, θα εβλεπαν ολοι το ιδιο.

Οσον αφορα τα θαυματα, ποτε των ποτων δεν εχουν αποδεχθει οτι ειναι θαυματα. Ακομα και στις πιο κουφες περιπτωσεις, καποιο φυσικο φαινομενο ειναι απο πισω.

Και κατι τελευταιο: το ποσοι ανθρωποι ισχυριζονται ενα πραγμα, δεν κανει αυτο το πραγμα αληθινο. Ειναι λογικο σφαλμα η επικληση του πληθους.

Αναρωτιεμαι ποτε θα το μαθετε αυτο, γιατι πολυ χρηστες εδω επικαλουνται το ποσοι ανθρωποι νομιζουν κατι για να αποδειξουν τους ισχυρισμους τους...

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Οκτ 2024, 11:42

Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:53
Ο Θεός είναι εκτός του χώρου και του χρόνου, οπότε δεν περιορίζεται από αυτούς του δύο παράγοντες. Πριν την ύπαρξη του χρόνου δεν γίνεται να υπάρξει κάτι (σύμπαν) από το τίποτα παρά μόνο να δημιουργηθεί από κάτι που είναι υπεράνω του χωροχρόνου (Θεός).
Γιατι δεν καταλαβαινεις οτι εφοσον για τον Θεο υπαρχει το πριν την Δημιουργια και το μετα την Δημιουργια, υπαρχει χρονος και για τον θεο;

Δεν λεμε οτι αυτος ο χρονος ειναι ιδιος με τον δικο μας χρονο.

Υπαρχουν και αλλα στοιχεια που προδιδουν την υπαρξη χρονου για τον θεο, οπως πχ η αλληλουχια των γεγονοτων που περιγραφονται στην Βιβλο, απο την Γενεση, τις καταστροφες με θελημα θεου κλπ.

Ολα αυτα ειναι σε μια αλληλουχια (πχ στην Γενεση πρωτα εγινε το ενα, μετα το αλλο κλπ).

Αρα ξεκαθαρα υπαρχει χρονος και για τον θεο, απλα οχι ο δικος μας χρονος.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 16 Οκτ 2024, 11:44

taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:38
axilmar έγραψε:
Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:05

Εσύ έχεις απόδειξη πως δεν υπάρχει;
Εγω εχω την εξης αποδειξη, την οποια εχω ηδη γραψει εδω μεσα 2-3 φορες:

Εαν υπηρχε θεος, και ηταν αιωνιος, θα επρεπε να περιμενει αιωνια για να φτιαξει καποα στιγμη το συμπαν. Εαν ομως περιμενε αιωνια για να φτιαξει το συμπαν, δεν θα το εφτιαχνε ποτε. Επειδη το συμπαν λοιπον υπαρχει, δεν υπαρχει ο θεος.
Γιατί θα επρεπε να περιμενει ; Να περιμένει ποιόν; αφούναι μόνος και έρμος... αιώνια γεροντοπαλίκαρο... αιώνια μόνος... είς ίσον ουδ'είς...

Το γραφεις και μονο σου, "αιωνια μονος". Αρα θα επρεπε να περιμενει για παντα για να ερθει η στιγμη της Δημιουργιας.
taxalata xalasa έγραψε:

Εσύ έχεις κι απόδειξη πως δεν υπάρχει ο μάστερ Υόδα;
Οχι, γιατι δεν υπαρχει καποιο στοιχειο στην ιστορια του Yoda που να ειναι αντιφατικο (τουλαχιστον απο τα 3 πρωτα επεισοδια, τα αλλα δεν τα εχω δει).

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 16 Οκτ 2024, 12:22

axilmar έγραψε:
16 Οκτ 2024, 11:42
Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:53
Ο Θεός είναι εκτός του χώρου και του χρόνου, οπότε δεν περιορίζεται από αυτούς του δύο παράγοντες. Πριν την ύπαρξη του χρόνου δεν γίνεται να υπάρξει κάτι (σύμπαν) από το τίποτα παρά μόνο να δημιουργηθεί από κάτι που είναι υπεράνω του χωροχρόνου (Θεός).
Γιατι δεν καταλαβαινεις οτι εφοσον για τον Θεο υπαρχει το πριν την Δημιουργια και το μετα την Δημιουργια, υπαρχει χρονος και για τον θεο;

Δεν λεμε οτι αυτος ο χρονος ειναι ιδιος με τον δικο μας χρονο.

Υπαρχουν και αλλα στοιχεια που προδιδουν την υπαρξη χρονου για τον θεο, οπως πχ η αλληλουχια των γεγονοτων που περιγραφονται στην Βιβλο, απο την Γενεση, τις καταστροφες με θελημα θεου κλπ.

Ολα αυτα ειναι σε μια αλληλουχια (πχ στην Γενεση πρωτα εγινε το ενα, μετα το αλλο κλπ).

Αρα ξεκαθαρα υπαρχει χρονος και για τον θεο, απλα οχι ο δικος μας χρονος.
Eγώ ξέρω πως το τίποτα δεν μπορεί να δώσει τίποτα. Οσοι πιστεύουν πως απο το τίποτα μπορεί να υπάρξει κάτι είναι ημιπαράφρονες.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Οκτ 2024, 13:57

Άθεος έγραψε:
16 Οκτ 2024, 10:37
Λοξίας έγραψε:
16 Οκτ 2024, 00:23
Υπάρχουν γραπτά (ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ ΕΣΥ), που να διηγούνται την απαρχή των θρησκειών; Να τα παραθέσεις.
Αυτά που μεταφράζω εγώ είναι αρχαία κείμενα. Ποια κείμενα διηγούνται την απαρχή της θρησκείας (όχι των οργανωμένων θρησκειών) κατά την άποψή σου.
Η σκάλα με την οποία ανέβηκαν οι εγκληματίες, βιαστές στον ουρανό και έγιναν θεοί είναι γνωστή από αρχαίες κουλτούρες σε ολόκληρη τη γη. Τι περισσότερο θέλεις;
Στο είπα ότι μοιάζεις με παλιό γραμμόφωνο που κόλλησε η βελόνα; Στο είπα...
Άντε ξανά-μανά...
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τι μεταφράζεις εσύ. Και ΜΗΝ μου τα ξαναποστάρεις! Από την στιγμή που αμφισβητώ την μετάφρασή σου, ποιος ο λόγος να προσπαθείς να με πείσεις με επανάληψη των μεταφράσεών σου.
Καταλαβαίνεις ότι λειτουργείς σαν θεολόγος-κατηχητής; Εγώ αρνούμαι την εγκυρότητα των γραφών του και αυτός μου ποστάρει χωρία από τη ΠΔ/ΚΔ για να με πείσει για την εγκυρότητα των ιερών του βιβλίων!

Εσύ μπορεί να κάνεις τεράστιο λάθος στην μετάφραση και εγώ δεν είμαι ειδικός για να το διαπιστώσω.
Οπότε, όσες φορές και να επαναλάβεις την ίδια άποψη, θα πάρεις την ίδια απάντηση:
  • "Εν τη επιστημονκή αποδείξει και ούτω πιστεύσομεν"...
ΜΗΝ συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι. Φέρε υποστήριξη από την επιστήμη/επιστήμονες για όσα ισχυρίζεσαι.

Άθεος έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
Σήμερα δεν είμαστε στο 1.600 να φοβόμαστε μη μας κάψει η Ιερά Εξέταση...οπότε δεν χρειάζεται να σκεφτώ τέτοια εκδοχή.
Οι θρησκόληπτοι στις ΗΠΑ προσπαθούν να περάσουν νόμο να τιμωρείται η έκτρωση με την ποινή θανάτου. Τον Σεπτέμβριο δυο γυναίκες πέθαναν λόγω της απαγόρευσης έκτρωσης στην Πολιτεία της Γεωργίας και οι ΗΠΑ βρίσκονται προς τον δρόμο για μια θεοκρατική ‘δημοκρατία’. Στο Ιράν σκοτώνουν τις κοπέλες επειδή δεν φοράνε σωστά το κεφαλομάντηλο.
Μην είσαι τόσο ατομικιστής!
Δεν είμαι καθόλου ατομικιστής και ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ να μου προσάψεις διάφορες κατηγορίες, ώστε να ΜΗΝ απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.
Και στο ξαναλέω...ΜΗΝ κομίζεις γλαύκες στην Αθήνα...δεν είναι μόνον η πολιτεία της Γεωργίας που έχει απαγορεύσει τις αμβλώσεις.
Είναι το Οχάιο, το Κεντάκι, ο Μισισιπής και η Λουϊζιάνα και άλλες 8!
Τι μας το λες; για νέο; για εντυπωσιασμό; Και κόψε λίγο από τη "θανατική ποινή"...

Άθεος έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
Έχεις εσύ δείγματα πως κάποιοι που τόλμησαν να μιλήσουν, είχαν την τύχη του Μπρούνο; Αν έχεις, να τα παραθέσεις.
Όταν κάποιο τολμήσουν, θα το μάθεις.
Πολύ ωραία! Μέχρι να συμβεί αυτό, να πάψεις να το επικαλείσαι, διότι είναι παντελώς αστήρικτο.
Τι θέλεις δηλαδή; Εσύ να λες (αστηρικτες απόψεις) και εγώ να υποκλίνομαι;
Κατάθεσε τις αποδείξεις σου και βλέπουμε.

Άθεος έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
Εδώ γράφεις εσύ τόσα χρόνια και παραμένεις ατιμώρητος...αυτό δεν το σκέφτηκες. Γιατί;
Ο ‘ιερός’ νόμος έχει καταργηθεί. Δεν το ξέρεις;
Λοξίας έγραψε:
Αρχίζεις και κουράζεις dtango...επαναλαμβάνεσαι λες και κόλλησε η βελόνα.
Ακολουθώ το σύστημα των παπάδων. Εξάλλου, δεν με ενδιαφέρεται εσείς αλλά τα παιδιά σας, όπως κι΄εκείνους.
Τίνι τρόπω, ρε συ dtango, θα "μορφώσεις" τα παιδιά μας;
Γράφοντας σε ένα γενικό φόρουμ τις δικές σου αστήρικτες ερμηνείες/απόψεις/εξηγήσεις;
Για τόσο βλάκες έχεις τους νέους των 20-40 χρόνων; Να πιστέψουν κάποιον που ερμηνεύει κατά το δοκούν αρχαία κείμενα, χωρίς να φέρνει την παραμικρή απόδειξη εγκυρότητας των ισχυρισμών του; Αστεία πράγματα, ρε φίλε...

Γιατί δεν διοργανώνεις ένα παγκόσμιο συνέδριο να αναπτύξεις τις ερμηνείες/μεταφράσεις/εξηγήσεις σου;
Με τέτοια "ατού" στα χέρια σου, τι στα κομμάτια παλεύεις τόσα χρόνια στα φόρα;
Μοιάζεις πολύ με τον μαστρο-seismic που διαλαλεί στα φόρα, εδώ και 15 χρόνια, την νίκη του επί του σεισμού", αλλά όλη η επιστήμη τον έχει γραμμένο...και αυτός διεθνείς συνομωσίες εναντίον του βλέπει.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Οκτ 2024, 13:59

Αυτή η κωλοτούμπα αξίζει ξεχωριστό ποστ...
Άθεος έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
Μπα! Αν οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος, γιατί τους εγκαλείς για συγκάλυψη;
Εσύ υποστηρίζεις πως "Γνωρίζουν τα πάντα για την θρησκεία διότι δεν είναι ανόητοι"...λίγο πιο πάνω το έγραψες.
Τελικά τι ισχύει;
Τι δεν κατάλαβες; Οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα αλλά στηρίζουν την θρησκεία με το να έχουν το στόμα τους κλειστό, λέγοντας πως δεν γνωρίζουν.
Ακόμα και αν κάποιος διαβάσει αυτά που γράφω εγώ, δεν μπορεί να βγει να πει ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά.
Α όχι φίλε! Δεν θα ξεγλιστρίσεις με κωλοτούμπα. Στην ερώτησή μου:
Άθεος έγραψε:
16 Οκτ 2024, 00:02
Λοξίας έγραψε:
15 Οκτ 2024, 21:37
Από την άλλη, εσύ έχεις μία θεωρία για την οποία τα μόνα σου τεκμήρια είναι η αυτοαναφορά στο βιβλίο σου.
Έχεις κάποια υποστήριξη εκτός από τις δικές σου ερμηνείες;
Ούτε υποστήριξη ούτε άρνηση, αφού οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος. :smt005:
...εσύ απάντησες το υπγραμμισμένο και με κόκκινο χρώμα...και ξεκαρδίστηκες στο γέλιο κι όλας.
Εκτός αν είσαι master της κβαντομηχανικής και απαντάς με κβαντική διεμπλοκή, ο ισχυρισμός παραμένει εκεί, προς γνώσιν όλων μας...
"Ο επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος"...
Δεν γίνεται από την μια να εγκαλείς τους επιστήμονες για "διεθνή συνομωσία" και συγκάλψη υπέρ της πολιτικής και της θρησκείας, που ενώ γνωρίζουν τα πάντα, δεν τολμούν να τα δηλώσουν και από την άλλη να ισχυρίζεσαι πως δεν έχεις επιστημονική υποστήριξη, διότι οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος! Καταλαβαίνεις την αντίφαση;
Εγώ λέω πως την καταλαβαίνεις, αλλά θα προσπαθήσεις να κάνεις άλλη μια κωλοτούμπα, ώστε να μην παραδεχθείς το λάθος σου...

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 16 Οκτ 2024, 15:21

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 16 Οκτ 2024, 16:33

axilmar έγραψε:
16 Οκτ 2024, 11:44
taxalata xalasa έγραψε:
axilmar έγραψε:

Εγω εχω την εξης αποδειξη, την οποια εχω ηδη γραψει εδω μεσα 2-3 φορες:

Εαν υπηρχε θεος, και ηταν αιωνιος, θα επρεπε να περιμενει αιωνια για να φτιαξει καποα στιγμη το συμπαν. Εαν ομως περιμενε αιωνια για να φτιαξει το συμπαν, δεν θα το εφτιαχνε ποτε. Επειδη το συμπαν λοιπον υπαρχει, δεν υπαρχει ο θεος.
Γιατί θα επρεπε να περιμενει ; Να περιμένει ποιόν; αφούναι μόνος και έρμος... αιώνια γεροντοπαλίκαρο... αιώνια μόνος... είς ίσον ουδ'είς...

Το γραφεις και μονο σου, "αιωνια μονος". Αρα θα επρεπε να περιμενει για παντα για να ερθει η στιγμη της Δημιουργιας.
taxalata xalasa έγραψε:

Εσύ έχεις κι απόδειξη πως δεν υπάρχει ο μάστερ Υόδα;
Οχι, γιατι δεν υπαρχει καποιο στοιχειο στην ιστορια του Yoda που να ειναι αντιφατικο (τουλαχιστον απο τα 3 πρωτα επεισοδια, τα αλλα δεν τα εχω δει).
το «αιωνια μονος» δεν συνεπάγεται «Αρα θα επρεπε να περιμενει για παντα για να ερθει η στιγμη...»

στο «αιωνια» μόνος δεν υπάρχει κάτι άλλο around... βασικά δεν υπάρχει χρόνος κιεξού δεν υπάρχουν τα panda... γιαφτό σε ρώτηξα... Γιατί θάπρεπε να περιμένει; Αφού το «περίμενε» προϋποθέτει χωρόχρονο και το «αιώνια μόνος» δεν είναι στον χωρόχρονο...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Άθεος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 16 Οκτ 2024, 17:51

Λοξίας έγραψε:
16 Οκτ 2024, 13:59
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τι μεταφράζεις εσύ. Και ΜΗΝ μου τα ξαναποστάρεις! Από την στιγμή που αμφισβητώ την μετάφρασή σου, ποιος ο λόγος να προσπαθείς να με πείσεις με επανάληψη των μεταφράσεών σου.
Καταλαβαίνεις ότι λειτουργείς σαν θεολόγος-κατηχητής; Εγώ αρνούμαι την εγκυρότητα των γραφών του και αυτός μου ποστάρει χωρία από τη ΠΔ/ΚΔ για να με πείσει για την εγκυρότητα των ιερών του βιβλίων!
Εσύ μπορεί να κάνεις τεράστιο λάθος στην μετάφραση και εγώ δεν είμαι ειδικός για να το διαπιστώσω.
Οπότε, όσες φορές και να επαναλάβεις την ίδια άποψη, θα πάρεις την ίδια απάντηση:
"Εν τη επιστημονκή αποδείξει και ούτω πιστεύσομεν"...ΜΗΝ συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι. Φέρε υποστήριξη από την επιστήμη/επιστήμονες για όσα ισχυρίζεσαι.
Εξαιρετικά υπερβολική αντίδραση!
Το λογικό θα ήταν εφόσον εγώ έχω ασχοληθεί με ένα θέμα που σου είναι παντελώς άγνωστο, να διαβάσεις κάτι από αυτά που γράφω και, έστω και από ευγένεια μόνο, να ζητήσεις μερικές διευκρινήσεις.
Εσύ ουρλιάζεις λες και όσα γράφω σε έτσουξαν πολύ.
Επίσης φαίνεται να σε έτσουξε κάπως και η αναφορά στην θανατική ποινή.
Λοξίας έγραψε:
Είναι το Οχάιο, το Κεντάκι, ο Μισισιπής και η Λουϊζιάνα και άλλες 8!
Τι μας το λες; για νέο; για εντυπωσιασμό; Και κόψε λίγο από τη "θανατική ποινή"...
https://www.theguardian.com/world/artic ... -providers
Μήπως είσαι κάπως θεούσος, Λοξία;
Λοξίας έγραψε:
Φυτεύοντας τους την αμφιβολία όταν θα ακούν το απόφθεγμα «Η περί Θεού ιδέα είναι αποτέλεσμα μιας πανάρχαιας μπούρδας, που κάνει τον ίδιο τον Θεό μια μπούρδα».
Σε διαβεβαιώ ότι στα αγγλόφωνα φόρα το “God is a joke” το έχουμε πλέον για ψωμοτύρι. :smt005::smt005:
Over and out! :wave:
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Οκτ 2024, 18:55

Άθεος έγραψε:
16 Οκτ 2024, 17:51
Λοξίας έγραψε:
"Εν τη επιστημονκή αποδείξει και ούτω πιστεύσομεν"...ΜΗΝ συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι. Φέρε υποστήριξη από την επιστήμη/επιστήμονες για όσα ισχυρίζεσαι.
Εξαιρετικά υπερβολική αντίδραση!
Το λογικό θα ήταν εφόσον εγώ έχω ασχοληθεί με ένα θέμα που σου είναι παντελώς άγνωστο, να διαβάσεις κάτι από αυτά που γράφω και, έστω και από ευγένεια μόνο, να ζητήσεις μερικές διευκρινήσεις.
Εξαιρετικά ατομιστική απαίτηση! Αλήθεια; Θα γράφεις εσύ δικές σου ερμηνείες/μεταφράσεις και εγώ απλώς, θα συνεχίσω να ζητάω μερικές διευκρινίσεις; Μα ήδη έχω ζητήσει διευκρινίσεις και στο παλιό με τις ερμηνείες σου στα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά και εδώ. Έχω ζητήσει να προσκομίσεις τρίτες πηγές που να υποστηρίζουν τα ισχυριζόμενα από εσένα.
Αλλά εσύ επιμένεις να πιστέψω εσένα, διεθνής επιστημονική συνοωμσία αφού...

Άθεος έγραψε:
Εσύ ουρλιάζεις λες και όσα γράφω σε έτσουξαν πολύ.
Μήπως είσαι κάπως θεούσος, Λοξία;
Πραγματικά πιστεύεις ότι μπρείς να με "θίξεις" διαστρεβλώνοντας το αίτημά μου για τρίτες πηγές που να υποστηρίζουν ό,τι ισχυρίζεσαι, με το να λες ότι είμαι θεούσος; ΟΚ, έχεις και εσύ την σχετική πλάκα σου...
Το ότι συμπεριφέρεσαι σαν θρησκευτικός κατηχητής, απαιτώντας από τους άλλους να δεχθούν τις απόψεις σου ασκαρδαμυκτί, δεν σου περνάει καν από το μυαλό.

Άθεος έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
Φυτεύοντας τους την αμφιβολία όταν θα ακούν το απόφθεγμα «Η περί Θεού ιδέα είναι αποτέλεσμα μιας πανάρχαιας μπούρδας, που κάνει τον ίδιο τον Θεό μια μπούρδα». ***
Σε διαβεβαιώ ότι στα αγγλόφωνα φόρα το “God is a joke” το έχουμε πλέον για ψωμοτύρι. :smt005::smt005:
Over and out! :wave:
"Χαράς ευαγγέλια", ρε συ dtango!, για τις ανυπόστατες ερμηνείες σου των αρχαίων κειμένων!
Αφού στα αγγλόφωνα φόρα το έχετε ψωμοτύρι, μαζευτείτε και διοργανώστε ένα παγκόσμιο συνέδριο να ταΐσετε το ψωμοτυράκι σας σε όλο τον κόσμο...τι όχι;

Κάνε ένα δημοψήφισμα στο φόρουμ να δεις τι απήχηση έχουν οι απόψεις σου...

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Οκτ 2024, 18:59

Λοξίας έγραψε:
Αυτή η κωλοτούμπα αξίζει ξεχωριστό ποστ...
Άθεος έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
Μπα! Αν οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος, γιατί τους εγκαλείς για συγκάλυψη;
Εσύ υποστηρίζεις πως "Γνωρίζουν τα πάντα για την θρησκεία διότι δεν είναι ανόητοι"...λίγο πιο πάνω το έγραψες.
Τελικά τι ισχύει;
Τι δεν κατάλαβες; Οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα αλλά στηρίζουν την θρησκεία με το να έχουν το στόμα τους κλειστό, λέγοντας πως δεν γνωρίζουν.
Ακόμα και αν κάποιος διαβάσει αυτά που γράφω εγώ, δεν μπορεί να βγει να πει ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά.
Α όχι φίλε! Δεν θα ξεγλιστρίσεις με κωλοτούμπα. Στην ερώτησή μου:
Άθεος έγραψε:
16 Οκτ 2024, 00:02
Λοξίας έγραψε:
15 Οκτ 2024, 21:37
Από την άλλη, εσύ έχεις μία θεωρία για την οποία τα μόνα σου τεκμήρια είναι η αυτοαναφορά στο βιβλίο σου.
Έχεις κάποια υποστήριξη εκτός από τις δικές σου ερμηνείες;
Ούτε υποστήριξη ούτε άρνηση, αφού οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος. :smt005:
...εσύ απάντησες το υπγραμμισμένο και με κόκκινο χρώμα...και ξεκαρδίστηκες στο γέλιο κι όλας.
Εκτός αν είσαι master της κβαντομηχανικής και απαντάς με κβαντική διεμπλοκή, ο ισχυρισμός παραμένει εκεί, προς γνώσιν όλων μας...
"Ο επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος"...
Δεν γίνεται από την μια να εγκαλείς τους επιστήμονες για "διεθνή συνομωσία" και συγκάλψη υπέρ της πολιτικής και της θρησκείας, που ενώ γνωρίζουν τα πάντα, δεν τολμούν να τα δηλώσουν και από την άλλη να ισχυρίζεσαι πως δεν έχεις επιστημονική υποστήριξη, διότι οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα επί του θέματος! Καταλαβαίνεις την αντίφαση;
Εγώ λέω πως την καταλαβαίνεις, αλλά θα προσπαθήσεις να κάνεις άλλη μια κωλοτούμπα, ώστε να μην παραδεχθείς το λάθος σου...
Έπεσα λίγο έξω στην πρόβλεψή μου...
Νόμιζα ότι θα κάνεις κωλοτούμπα "δεν είναι έτσι"..."δεν κατάλαβες καλά"..."δεν εννοούσα αυτό"...και τέτοια.
Αλλά έκανα λάθος! Έπαθες επιλεκτική τύφλωση και δεν το είδες, ε;

Α ρε dtango,,,
"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"...

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 16 Οκτ 2024, 19:35

taxalata xalasa έγραψε:
15 Οκτ 2024, 21:58
lonelyrider έγραψε:
15 Οκτ 2024, 21:54
taxalata xalasa έγραψε:
15 Οκτ 2024, 21:51

...οι άλλες μορφές ζωών στο υλικό συνπαν μπορεί νάναι ανώτερης ή κατώτερης νοημοσύνης... αν υπάρχουν...
...αλλά κιάν υπάρχουν, δεν είναι ραμμένοι στα μέτρα της ανθρώπινης νοημοσύνης...
...οι θεοί των ανθρώπων είναι ραμμένοι στα μέτρα της ανθρώπινης νοημοσύνης... πούναι η σεμνότητα όταν θαρείς πως ο θειός σέκαμε όμοιο του; ποιος είσαι μέσα στο συνπαν ; ούτε μυρμήγκι δεν είσαι... σίγα μην ασχολήθει ο υποθετικός θειός με τα homosapia σέναν πλανήτη ενός άστρου κάποιου γκαλ αξία στο κάπου τ'άπειρου... πάραυτα οι θειστές από την πολύ σεμνότητα θαρούν πως είναι τόσο σημαντικοί που ο θεός του συνπαντος τους έκαμε σαν τα μούτρα του....

σεμνότης φίλε
Κι όμως ξέρεις ότι ο Δημιουργός έναν και μόνον άνθρωπο τον κοστολογεί περισσότερο από όλο το σύμπαν κατα το αγιογραφικο "όσο αξίζει ένας άνθρωπος δεν αξίζει ο κόσμος όλος"?
στάζει σεμνότητα...

καβάληκες τον κάλαμο καημένε...
Ότι είναι έμψυχο δεν συγκρίνεται σε αξία με τίποτα με το άψυχο, γι αυτό ο Κύριος έδωσε περισσότερη αξία σε έναν άνθρωπο απο οσο σε ολο το σύμπαν. Κανένα καλάμι δεν καβαλησα απλά ως άπιστος είσαι μακριά από το πνεύμα της Θεολογίας.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 16 Οκτ 2024, 19:38

lonelyrider έγραψε:
16 Οκτ 2024, 19:35
taxalata xalasa έγραψε:
lonelyrider έγραψε:

Κι όμως ξέρεις ότι ο Δημιουργός έναν και μόνον άνθρωπο τον κοστολογεί περισσότερο από όλο το σύμπαν κατα το αγιογραφικο "όσο αξίζει ένας άνθρωπος δεν αξίζει ο κόσμος όλος"?
στάζει σεμνότητα...

καβάληκες τον κάλαμο καημένε...
Ότι είναι έμψυχο δεν συγκρίνεται σε αξία με τίποτα με το άψυχο, γι αυτό ο Κύριος έδωσε περισσότερη αξία σε έναν άνθρωπο απο οσο σε ολο το σύμπαν. Κανένα καλάμι δεν καβαλησα απλά ως άπιστος είσαι μακριά από το πνεύμα της Θεολογίας.
τα Κύριος, ένπσυχα και τάπσυχα είναι αυθαίρετες κι αναπόδειχτες θεωρίες...

το καλάμι τόχετε καβαλήσει ομαδικώς...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 16 Οκτ 2024, 20:21

Γράφων έγραψε:
15 Οκτ 2024, 23:35
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
15 Οκτ 2024, 21:46
Γράφων έγραψε:
15 Οκτ 2024, 03:30

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι το άπειρο δεν εμφανίζεται στην φύση. Είναι ένα καλό μαθηματικό εργαλείο, αλλά σε φυσικά μεγέθη δεν έχει κάποια εφαρμογή. Η ύλη είναι πεπερασμένη, το σύμπαν είναι πεπερασμένο, η αλυσίδα αιτιών είναι πεπερασμένη
Σωστα
Ο Χωρος μπορει να ειναι τοσο μεγαλος οσο μεγαλο ειναι αυτο το Συμπαν
Το Συμπαν εχει Ορια, δεν ειναι ατελείωτο
Εξω απο τα Ορια του Δεν υπαρχει τιποτα
Εξω απο το Οριο του συμπαντος δεν εχει Χωρο, δεν εχει "Απειρο", δεν ειναι μετρησημο επειδη δεν υπαρχει αντικειμενο για να μετρησεις. Ειναι Τιποτα
Αρα, συμφωνείς ότι φθάνουμε στην πρώτη κινητική αιτία του σύμπαντος; Αυτή την αιτία ταυτίζω με τον Θεό!
α. Πηδας αυθαιρετα σε μια δηλωση ( "ο Θεος!"). Δε σε οδηγει τιποτα στο Θεο, και βασικα το συμπαν ως εχει Δεν οδηγει σε συμπερασματα επειδη Δεν δημιουργει ερωτηματα. Απαντας διχως να εχεις ερωτηθει.
β. Το συμπαν Φαινεται να διευρυνεται. Ο χωρος του ειναι παντα ορισμενος, η προσδοκιμη εκταση του ωστοσο μπορει να ειναι Απειρη.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 16 Οκτ 2024, 20:30

lonelyrider έγραψε:
16 Οκτ 2024, 19:35
taxalata xalasa έγραψε:
lonelyrider έγραψε:
Ότι είναι έμψυχο δεν συγκρίνεται σε αξία με τίποτα με το άψυχο
-Συμφωνω, αλλα το λεω αλλιως
-Δεν υπαρχουν Ψυχες
-Οτι Ζει ειναι ασυγκριτα σημαντικοτερο απ' οτι Δε Ζει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 την 16 Οκτ 2024, 21:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών