Βουδδιστική Κόλαση και Σωτηρία
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Re: Βουδδιστική Κόλαση και Σωτηρία
Διάβασα: Βουδδιστική Κόλαση στο Σωτηρία
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Και αυτό το αρχέγονο Ον-πηγή, έχει δημιουργήσει και τον κόσμο μας, τον πλανήτη μας με τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους; (και τις ψυχές τους φυσικά). Σωστά ή όχι;tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 13:35Στην δική μου κοσμοθεωρία άρχει ένα Ον-πηγή το οποίο είναι αυθύπαρκτο, αμετάβλητο και αθάνατο και είναι Νους.SpoilerShowΛοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 09:46Ρε συ tanipteros, έχω κάποιες ερωτήσεις. Δεν τρολλάρω.
Στην δική σου κοσμοθεωρία, οι ανθρώπινες ψυχές έχουν κάποιον "κατασκευαστή"; Υπάρχει, δηλαδή, το ανώτατο Ον, που είναι ο δημιουργός των πάντων και, συνεπώς, των ανθρώπων και των ψυχών τους;
Τα Πνεύματα είναι μέρη του Όντος αυτού και δημιουργήθηκαν από αυτό με κλωνοποίηση και είναι και αυτά αθάνατα, αμετάβλητα αλλά όχι αυθύπαρκτα.
Τα Πνεύματα επειδή έχουν αρχή αλλά δεν είναι αυθύπαρκτα επιθυμούν να καταναοήσουν την κατάσταση της αυθυπαρξίας.
Η επιθυμία τους αυτή τα οδηγεί να θεωρούν διάφορες ιδέες και να τις βιώνουν αποκτώντας οντικές υποστάσεις.
Η ποικιλία των οντικών υποστάσεων είναι οι μορφές της σωματιδιακής-ύλης.
Με άλλα λόγια για μένα η ύλη είναι στην ουσία οντική υπόσταση των Πνευμάτων-Νόων.
Είναι Νους που είναι σε μορφή ύλης και μεταβάλλεται συνεχώς.
Εσύ μπορείς να το σκεφτείς ως Ενέργεια αλλά μια ενέργεια που αλληλεπιδρά με την σκέψη (Νου).
Για μένα ο Νους είναι το Πρώτο Ον και η Νόηση η πιο λεπτή ενέργεια που ενυπάρχει στο σύμπαν η οποία είναι και ενέργεια και διαμορφώνει υποστάσεις.
Αυτά ως προσωπική φιλοσοφία και θεωρία.
Εμπειρικά σε αυτήν την ζωή έχω βιώσει την αλληλεπίδραση του νου μου και της σκέψης μου με άλλα έμψυχα όντα τηλεπαθητικά
και έχω την εμπειρία και άλλων πεδίων πέραν του ανθρώπινου. Σε αυτά τα πεδία η φαντασία και η σκέψη επηρεάζει τα εκεί όντα που βιώνουν την δικιά μου φαντασία σαν πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, η δικιά μου σκέψη υλοποιείται ως υπόσταση σε άλλα πεδία... για αυτό θεώρησα ότι αναγωγικά άρχει το Ον-Νους όπου η δικιά του Σκέψη δημιουργεί το κόσμο που ξέρω.
Το γεγονός ότι κάποια στιγμή η κόλαση θα λήξει, δεν αναιρεί την ύπαρξη της κόλασης. Σκέψου το εξής, αυτήν την στιγμή που μιλάμε, κάποιες ψυχές ΗΔΗ έχουν κολαστει και κάποιες άλλες θα κολαστουν στο μέλλον.Αχθος Αρουρης έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 16:08εαν υπαρχει μετανοια στην κολασηΝατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 14:39
Τανιπτερε, να είσαι καλά για την ανάρτηση σου και την κατάθεση απόψεων και γνώσης. Προσωπικά μου αρέσει να διαβάζω για άλλες θρησκείες και να ανακαλύπτω κάποια κοινά στοιχεία με τον Χριστιανισμό. Εδώ βρήκα κοινά, την λύτρωση των κολασμενων με τις προσευχές, τις προσφορές, τις ελεημοσυνες και τα μνημόσυνα, καθώς και την κοινή σκέψη, ελπίδα και πίστη ότι ΚΑΠΟΤΕ Η ΚΌΛΑΣΗ ΘΑ ΛΉΞΕΙ! Εδώ να θυμίσω την γνώση από τον Δημοσθένη ότι μετά την Δευτέρα Παρουσία ο Θεός θα δώσει εντολή στον πρώτο Ελοχιμ να μπει μέσα στην κόλαση και να σώσει όσες ψυχές μετανοήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή!
τοτε η κολαση δεν ειναι κολαση
(καθαρτηριο δαντε) .....
ποιος θα επιθυμουσε να συνεχιζει να βασανιζεται
χωρις τελος μεσα σε κολαση ;
μεταθανατια ειναι δυνατον να υπαρχει ψυχη,
οσο ακολαστη κι αν ειναι, που να μην θελει
να σωθει απο μια ανευ τερματισμου κολαση
εφ οσον εχει την ευκαιρια μετανοιας ;
............................
Στο δεύτερο ερώτημα σου, σου απαντώ πρώτα από την παράδοση της εκκλησίας μας που μας λέει ότι η Παναγία τριγυρνά συνεχώς μέσα στην κόλαση για να σώσει οποια ψυχή το θελήσει, αλλά ΠΟΛΛΈΣ ΦΟΡΈΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΒΛΑΣΤΗΜΙΕΣ!!! Τι συμβαίνει; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι επειδή κάποιες ψυχές ΧΡΟΝΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΚΊΑ, δεν μπορεί το μέσα τους να μεταστραφει και να μετανοήσει ακόμα και στην κόλαση που βρίσκεται! Επίσης, ακόμα και την δεύτερη ευκαιρία που θα τους δοθεί μετά την Δευτέρα Παρουσία, αυτές οι ψυχές θα την απαρνηθουν! Ο Δημοσθένης στην σωτήριολογια του λέει ότι κάποιες ψυχές στο τέλος θα διαλυθούν πηγαίνοντας στον χώρο της ανυπαρξίας, δηλ. στον Μη Όντα. Δυστυχώς. Όσο μεγάλο και αν είναι το έλεος του Θεού, κάποιες ψυχές θα χαθούν.
"Άχρι καιρού..."
Ξεχασα να σου γραψω το εξης, σκεψου μονο ποσες ευκαιριες μας δινει ο Θεος, δες την υπογραφη μου, συμφωνα με τον Δημοσθενη τα Παραλληλα Συμπαντα ειναι χιλιαδες, ΤΟΣΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι και οι ευκαιριες που δινει ο Θεος σε μια ψυχη για να σωθει. Μπορεις να το φανταστεις;; Παρολα αυτα υπαρχουν ψυχες που σε ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ δεν θα τα καταφερουν και ετσι θα κολαστουν για παντα...Αχθος Αρουρης έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 16:08εαν υπαρχει μετανοια στην κολασηΝατάσα έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 14:39
Τανιπτερε, να είσαι καλά για την ανάρτηση σου και την κατάθεση απόψεων και γνώσης. Προσωπικά μου αρέσει να διαβάζω για άλλες θρησκείες και να ανακαλύπτω κάποια κοινά στοιχεία με τον Χριστιανισμό. Εδώ βρήκα κοινά, την λύτρωση των κολασμενων με τις προσευχές, τις προσφορές, τις ελεημοσυνες και τα μνημόσυνα, καθώς και την κοινή σκέψη, ελπίδα και πίστη ότι ΚΑΠΟΤΕ Η ΚΌΛΑΣΗ ΘΑ ΛΉΞΕΙ! Εδώ να θυμίσω την γνώση από τον Δημοσθένη ότι μετά την Δευτέρα Παρουσία ο Θεός θα δώσει εντολή στον πρώτο Ελοχιμ να μπει μέσα στην κόλαση και να σώσει όσες ψυχές μετανοήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή!
τοτε η κολαση δεν ειναι κολαση
(καθαρτηριο δαντε) .....
ποιος θα επιθυμουσε να συνεχιζει να βασανιζεται
χωρις τελος μεσα σε κολαση ;
μεταθανατια ειναι δυνατον να υπαρχει ψυχη,
οσο ακολαστη κι αν ειναι, που να μην θελει
να σωθει απο μια ανευ τερματισμου κολαση
εφ οσον εχει την ευκαιρια μετανοιας ;
............................
"Άχρι καιρού..."
- tanipteros
Πιστεύω ότι είναι η Αρχή, η Πηγή της ενέργειας, που από την πιο λεπτή υφή της γίνεται πυκνότερη και τέλος δημιουργεί την ύλη.
Απλά αυτή η Αρχή είναι Ον νοήμον.
Η ύλη είναι εκδήλωση υποστιακή του Νου. Ο Νους νόησε την ύλη και αυτή απέκτησε υπόσταση.
Απλά δεν είναι ο Θεός-Νους σκέφτηκε την Γη και τσουπ εμφανίστηκε...ολοκληρωμένη όπως την γνωρίζουμε...
Να το πω πιο απλά, είναι σαν ο Νους-Θεός να βρίσκεται εκτός χωροχρόνου και με την σκέψη του να πλάθει την ύλη εντός χωροχρόνου.
Η δημιουργία υλαίων όντων ακολουθεί τους νόμους της Φύσης και φυσικής απλά η ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι από την σκέψη αυτού του Όντος.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Δεν καταλαβαίνω ρε συ...
Σαν άθεος, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θεϊκό ον. Πρόσεξε: Δεν εννοώ κάποιο εξωγήινο ον με υπέρτατη τεχνολογία που θα φαντάζει σαν θεός.
Εννοώ έναν θεό. Έναν θεό, όπως περιγράφεται σε όλες τις θρησκείες. παντοδύναμος, παντογνώστης και δημιουργός του σύμπαντος. Οπότε και δημιουργός της ζωής στην Γη μας.
Για όσες θρησκείες έχω μελετήσει, ξέρω ότι υπάρχει ένας τέτοιος θεός ή και θεοί.
Δεν γνωρίζω όμως σε βάθος τις ανατολικές θρησκείες. Και δεν μπορώ να καταλαβω ακριβώς "που ανήκεις-τι πρεσβεύεις", στο θέμα αυτό.
Ποιος έφτιαξε την ζωή πάνω στην Γη βρε συ Τάνι;
Εδιτ...
Όσο έγραφα...έκανες προσθήκη
Τους οποίους βέβαια, τους έχει φτιάξει επίσης αυτό το Ον, ε;
** όταν λέμε "εξελιχθεί", εννοούμε σύμφωνα με την Θεωρία της Εξέλιξης, έτσι;
Σαν άθεος, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θεϊκό ον. Πρόσεξε: Δεν εννοώ κάποιο εξωγήινο ον με υπέρτατη τεχνολογία που θα φαντάζει σαν θεός.
Εννοώ έναν θεό. Έναν θεό, όπως περιγράφεται σε όλες τις θρησκείες. παντοδύναμος, παντογνώστης και δημιουργός του σύμπαντος. Οπότε και δημιουργός της ζωής στην Γη μας.
Για όσες θρησκείες έχω μελετήσει, ξέρω ότι υπάρχει ένας τέτοιος θεός ή και θεοί.
Δεν γνωρίζω όμως σε βάθος τις ανατολικές θρησκείες. Και δεν μπορώ να καταλαβω ακριβώς "που ανήκεις-τι πρεσβεύεις", στο θέμα αυτό.
Εδιτ...
Όσο έγραφα...έκανες προσθήκη
Οπότε, όντως το Ον αυτό, ξεκίνησε την ζωή πάνω στην Γη και την άφησε να εξελιχθεί** σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 19:11Να το πω πιο απλά, είναι σαν ο Νους-Θεός να βρίσκεται εκτός χωροχρόνου και με την σκέψη του να πλάθει την ύλη εντός χωροχρόνου.SpoilerShowΠιστεύω ότι είναι η Αρχή, η Πηγή της ενέργειας, που από την πιο λεπτή υφή της γίνεται πυκνότερη και τέλος δημιουργεί την ύλη.
Η ύλη είναι εκδήλωση υποστιακή του Νου. Ο Νους νόησε την ύλη και αυτή απέκτησε υπόσταση.
Απλά δεν είναι ο Θεός-Νους σκέφτηκε την Γη και τσουπ εμφανίστηκε...ολοκληρωμένη όπως την γνωρίζουμε...
Η δημιουργία υλαίων όντων ακολουθεί τους νόμους της Φύσης και φυσικής απλά η ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι από την σκέψη αυτού του Όντος.
- tanipteros
Ναι έτσι...Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 19:42Δεν καταλαβαίνω ρε συ...
Εδιτ...
Όσο έγραφα...έκανες προσθήκηΟπότε, όντως το Ον αυτό, ξεκίνησε την ζωή πάνω στην Γη και την άφησε να εξελιχθεί** σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 19:11Να το πω πιο απλά, είναι σαν ο Νους-Θεός να βρίσκεται εκτός χωροχρόνου και με την σκέψη του να πλάθει την ύλη εντός χωροχρόνου.SpoilerShowΠιστεύω ότι είναι η Αρχή, η Πηγή της ενέργειας, που από την πιο λεπτή υφή της γίνεται πυκνότερη και τέλος δημιουργεί την ύλη.
Προσωπικά είμαι εξερευνητής μελετώ τα πάντα και βγάζω δικό μου πόρισμα.
Πιστεύω σε Ον Θεό αθάνατο που είναι η Αρχή αλλά πρόσεξε κάτι σαν εξωγήινο σε άλλη διάσταση που είναι αυθύπαρκτος όχι με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά... πχ το Ον αυτό δεν αποτελείται από ύλη είναι ασώματο σκέτος Νους

Ένα τέτοιο Ον, ένας θεός, δεν μπορεί, εξ ορισμού, να έχει ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 19:56Ναι έτσι...
Πιστεύω σε Ον Θεό αθάνατο που είναι η Αρχή αλλά πρόσεξε κάτι σαν εξωγήινο σε άλλη διάσταση που είναι αυθύπαρκτος όχι με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά... πχ το Ον αυτό δεν αποτελείται από ύλη είναι ασώματο σκέτος Νους
Αυτό έλειπε, να θέλει και κάνα σουβλάκι να ντερλικώσει...

Όμως, αυτό που δεν καταλαβαίνω (όπως και σε όλες τις θρησκείες, σε όλους τους θεούς), είναι το γιατί πρέπει τα πλάσματά του να βασανίζονται. Γιατί πρέπει να υπάρχει τόσο μαύρο δάκρυ, τόσος ανείπωτος πόνος, τέτοια τεράστια δυστυχία στην ζωή; Γιατί;
Ποιος ο λόγος να μας φτιάξει ατελείς και να χρειαζόμαστε αμέτρητες ενσαρκώσεις για να απαλλαχτούμε από όλη αυτήν την φρίκη των σκοτωμών, δολοφονιών, βιασμών, πολέμων, καταστροφών, φριχτών ασθενειών και άλλων αμέτρητων βασάνων; Γιατί πρέπει να τρώει ο ένας τον άλλον για να επιβιώσει;
Τι σόι διαστροφή είναι αυτή ρε παιδί;
- tanipteros
Ρωτάς γιατί η ζωή στην Γη να είναι έτσι άθλια ;Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:08Ένα τέτοιο Ον, ένας θεός, δεν μπορεί, εξ ορισμού, να έχει ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 19:56Ναι έτσι...
Όμως, αυτό που δεν καταλαβαίνω (όπως και σε όλες τις θρησκείες, σε όλους τους θεούς), είναι το γιατί πρέπει τα πλάσματά του να βασανίζονται. Γιατί πρέπει να υπάρχει τόσο μαύρο δάκρυ, τόσος ανείπωτος πόνος, τέτοια τεράστια δυστυχία στην ζωή; Γιατί;
Ποιος ο λόγος να μας φτιάξει ατελείς και να χρειαζόμαστε αμέτρητες ενσαρκώσεις για να απαλλαχτούμε από όλη αυτήν την φρίκη των σκοτωμών, δολοφονιών, βιασμών, πολέμων, καταστροφών, φριχτών ασθενειών και άλλων αμέτρητων βασάνων; Γιατί πρέπει να τρώει ο ένας τον άλλον για να επιβιώσει;
Αυτό το ορίζουμε εμείς που ζούμε δεν είναι θέλημα κάποιου Θεού.
Έχουμε την απόλυτη ελευθερία να ζήσουμε καλά ή κακά... εμείς διαμορφώνουμε την ζωή μας

Ναι αυτό ρωτάω...γιατί είναι τόσο άθλια, όχι απλά η ζωή μας στη Γη, αλλά γιατί η όλη κατασκευή να είναι έτσι άθλια.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:12Ρωτάς γιατί η ζωή στην Γη να είναι έτσι άθλια ;Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:08Ένα τέτοιο Ον, ένας θεός, δεν μπορεί, εξ ορισμού, να έχει ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 19:56Ναι έτσι...
Έχουμε την απόλυτη ελευθερία να ζήσουμε καλά ή κακά... εμείς διαμορφώνουμε την ζωή μας
Για ποιον λόγο εγώ πρέπει να περάσω από αμέτρητες ενσαρκώσεις, για να τελειοποιηθώ;
Για ποιον λόγο δεν φτιάχτηκα τέλειος ευθύς εξ αρχής;
Ποιος ο λόγος της ύπαρξή μου, στο κάτω κάτω...γιατι με έφτιαξε ατελή αυτό το Ον; για την διασκέδασή του;
Πολυ ευστοχες οι ερωτησεις σου...Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:31Ναι αυτό ρωτάω...γιατί είναι τόσο άθλια, όχι απλά η ζωή μας στη Γη, αλλά γιατί η όλη κατασκευή να είναι έτσι άθλια.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:12Ρωτάς γιατί η ζωή στην Γη να είναι έτσι άθλια ;Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:08
Ένα τέτοιο Ον, ένας θεός, δεν μπορεί, εξ ορισμού, να έχει ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά.
Για ποιον λόγο εγώ πρέπει να περάσω από αμέτρητες ενσαρκώσεις, για να τελειοποιηθώ;
Για ποιον λόγο δεν φτιάχτηκα τέλειος ευθύς εξ αρχής;
Ποιος ο λόγος της ύπαρξή μου, στο κάτω κάτω...γιατι με έφτιαξε ατελή αυτό το Ον; για την διασκέδασή του;
"Άχρι καιρού..."
- tanipteros
Γιατί στο δυϊσμό υπάρχουν όλες οι αντίθετες ποιότητες και οι άνθρωποι επιλέγουν με ποιες ποιότητες θα ζήσουν.
Χαχα δεν κατάλαβες... εισαι από την αρχή αθάνατος και τέλειος αλλά όσα όντα είναι εντός χρόνου θέλουν να βιώσουν τον θάνατοΓια ποιον λόγο εγώ πρέπει να περάσω από αμέτρητες ενσαρκώσεις, για να τελειοποιηθώ;
Αυτή είναι η απορία μας... τι είναι ο θάνατος...
Ποιος το πε ότι δεν είσαι τέλειος... για μένα κάθε ον ουσιαστικά είναι αθάνατο απλά δεν έχει την γνώση και για να την αποκτήσειΓια ποιον λόγο δεν φτιάχτηκα τέλειος ευθύς εξ αρχής;
βιώνει πολλές ενσαρκώσεις...
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Θεός δεν μας έφταξε ατελείς. Μας έφτιαξε αθάνατους και τέλειους.Ποιος ο λόγος της ύπαρξή μου, στο κάτω κάτω...γιατι με έφτιαξε ατελή αυτό το Ον; για την διασκέδασή του;
Όσα όντα μένουν εκτός χρόνου και μεταβολής και θανάτου, επιθυμούν την αθανασία.
Όσα όντα μένουν εντός χρόνου και μεταβολής και θανάτου, επιθυμούν να μελετήσουν τον θάνατο.
διάβασε αυτό https://tanipteros.wordpress.com/2024/0 ... %bf%cf%85/

Μα γιατί να υπάρχει δυϊσμός; Ποιός και γιατί απεφάσισε να υπάρχει δυϊσμός και να ταλαιπωρούμεθα έτσι;tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:51Γιατί στο δυϊσμό υπάρχουν όλες οι αντίθετες ποιότητες και οι άνθρωποι επιλέγουν με ποιες ποιότητες θα ζήσουν.
Και γιατί να υπάρχει θάνατος; Ποιός και γιατί απεφάσισε πως πρέπει να υπάρχει θάνατος; Για ποιον λόγο εγώ να θέλω να βιώσω τι είναι θάνατος; Δεν βγάζει νόημα φίλε...tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:51Χαχα δεν κατάλαβες... εισαι από την αρχή αθάνατος και τέλειος αλλά όσα όντα είναι εντός χρόνου θέλουν να βιώσουν τον θάνατοΓια ποιον λόγο εγώ πρέπει να περάσω από αμέτρητες ενσαρκώσεις, για να τελειοποιηθώ;
Αυτή είναι η απορία μας... τι είναι ο θάνατος...
Και άντε και υπάρχει θάνατος και εγώ θέλω να τον βιώσω. Για ποιόν λόγο πρέπει να τον βιώσω με μια φριχτή αρρώστια ή στο στόμα ενός λιονταριού ή από το χέρι του αδελφού μου;
Αυτό κι αν δεν βγάζει νόημα Τάνι...τελειότητα χωρίς τέλεια γνώση δεν υπάρχει. Είναι σαν να μου λες ότι έχω τέλεια υγεία, αλλά πάσχω από καρδιακή ανεπάρκεια...tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:51Ποιος το πε ότι δεν είσαι τέλειος... για μένα κάθε ον ουσιαστικά είναι αθάνατο απλά δεν έχει την γνώση και για να την αποκτήσειΓια ποιον λόγο δεν φτιάχτηκα τέλειος ευθύς εξ αρχής;
βιώνει πολλές ενσαρκώσεις...
Ποιός απεφάσισε να ΜΗΝ έχω την γνώση και για να τη αποκτήσω πρέπει να ψοφήσω καμιά χιλιάδα φορές μέσα σε απόλυτη φρίκη και δυστυχία;
Αυτό είνα σαδισμός, φίλε...
Όπως το βλεπω εγώ όμως, "αθάνατος και τέλειος" που θα βιώσει χιλιάδες θανάτους, άλλους ήσυχους άλλους φριχτούς, δεν υπάρχει.tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 20:51Προσωπικά πιστεύω ότι ο Θεός δεν μας έφταξε ατελείς. Μας έφτιαξε αθάνατους και τέλειους.Ποιος ο λόγος της ύπαρξή μου, στο κάτω κάτω...γιατι με έφτιαξε ατελή αυτό το Ον; για την διασκέδασή του;
Όσα όντα μένουν εκτός χρόνου και μεταβολής και θανάτου, επιθυμούν την αθανασία.
Όσα όντα μένουν εντός χρόνου και μεταβολής και θανάτου, επιθυμούν να μελετήσουν τον θάνατο.
διάβασε αυτό https://tanipteros.wordpress.com/2024/0 ... %bf%cf%85/
Πως είσαι αθάνατος αν θα πεθάνεις 1.234 φορές;
Για ποιον λόγο υπάρχουν όντα εκτος χρόνου, εντός χρόνου, "εντός εκτός και επί τα αυτά";
Όποιος μας έφτιαξε, το Ον αυτό ή κάποιος θεός, για ποιον γαμημένο λόγο εδωσε τέτοια δυστυχία στον κόσμο;
Έχεις δει πρόβατο να σφαδάζει στο στόμα του λύκου;
Έχεις δει άνθρωπο στο τελευταίο στάδιο της άνοιας;
Έχεις δει άνθρωπο με προχωρημένο καρκίνο των οστών να παρακαλάει να πεθάνει;
Έχεις δει ματάκια μικρού παιδιού που πεθαίνει σε δολοφονικά χέρια;
ΠΟΙΟΣ σκέφτηκε και αποφάσισε να δώσει τέτοια δυστυχία στον κόσμο; Για ΠΟΙΟΝ γαμημένο λόγο;
'Οπως το βλέπω εγώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ας μας έφτιαχνε από τη αρχή χωρίς ψεγάδι.
- tanipteros
άλλο αθανασία και άλλο γνωστική τελειότητα φίλε Λοξία
την δυστυχία την επιλέγουν τα ίδια τα όντα... αφού έχουν απορία για τον θάνατο...
την δυστυχία την επιλέγουν τα ίδια τα όντα... αφού έχουν απορία για τον θάνατο...

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 140 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
26 Νοέμ 2024, 04:49
-