Ζήτα και θα λάβεις...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Re: Ζήτα και θα λάβεις...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 21 Νοέμ 2024, 21:23

sharp έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:14
ksk έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 20:51

Ένα φυσικό γεγονός στο κοματι μας , αυτό της γης, ειμεθα όπως όλα σε αυτό το πεδίο...Συνθεση -Διαλυση-Συνθεση
Βίος-Θάνατος-Βίος...
"Όταν πεθάνω, θα είμαι ευχαριστημένος που ήμουνα μέρος αυτής της εξελικτικής λειτουργίας της φύσης μπλα μπλα", μού είχε γράψει κάποιος σε παρόμοια συζήτηση. :lol:

Σόρρυ, αυτά τ' ακούω βερεσέ. Και είπαμε, έφηβος δικαιολογείται. Άντε 30άρης και 40άρης. Άμα πιάσεις τα ήντα και τα λες ακόμη (και κυρίως αν νομίζεις ότι τα πιστεύεις) τότε κάτι δεν πήγε καλά με την εξελικτική διαδικασία της φύσης.
Σορυ αλλά δεν θα κάνω το διαμεσο ώστε να σου εξηγώ τα ποστ...
Αν αυτό κατάλαβες...ας το κατάλαβες.
:wave:
Παρατηρητής...

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 21 Νοέμ 2024, 21:24

student έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 17:48
sharp έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 16:11
Σε κανενός το μυαλό δεν χωράει η δημιουργία αυτού του κόσμου, πόσο μάλλον η ανυπαρξία (καν σαν έννοια δεν μπορεί να οριστεί με επάρκεια).
Εδώ δεν χωράει στο μυαλό του ανθρώπου το υπαρκτό σύμπαν...σου λέει η επιστήμη απέδειξα 100 δις ήλιους στο γαλαξία μας - ένας μικρός ανάμεσα σε 200 δις γαλαξίες...βάλτο στο μυαλό σου...
τι να βάλεις, δεν χωράει το παρατηρούμενο. Πως να χωρέσει... η δημιουργία του ...?

ΥΓ πόσο μάλλον όπως λες... η ανυπαρξία ...καν σαν έννοια
Γιατί, το ότι διαστέλλεται :smt017

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 21 Νοέμ 2024, 21:28

ksk έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:23
sharp έγραψε:
ksk έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 20:51

Ένα φυσικό γεγονός στο κοματι μας , αυτό της γης, ειμεθα όπως όλα σε αυτό το πεδίο...Συνθεση -Διαλυση-Συνθεση
Βίος-Θάνατος-Βίος...
"Όταν πεθάνω, θα είμαι ευχαριστημένος που ήμουνα μέρος αυτής της εξελικτικής λειτουργίας της φύσης μπλα μπλα", μού είχε γράψει κάποιος σε παρόμοια συζήτηση. :lol:

Σόρρυ, αυτά τ' ακούω βερεσέ. Και είπαμε, έφηβος δικαιολογείται. Άντε 30άρης και 40άρης. Άμα πιάσεις τα ήντα και τα λες ακόμη (και κυρίως αν νομίζεις ότι τα πιστεύεις) τότε κάτι δεν πήγε καλά με την εξελικτική διαδικασία της φύσης.
Καλύτερα να έλεγες την ευφυή φράση του Γ. Άλλεν "δεν έχω τίποτε με τον θάνατο μου, απλώς δεν θα ήθελα να είμαι εκεί όταν συμβεί"

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Νοέμ 2024, 21:38

student έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 19:35
ΥΓ Enjoy your meal γατα...με όλη σου την καρδιά...και ο Πατέρας θα χαίρεται δίπλα σου να είσαι βέβαιη...άλλες είναι οι ύβρεις κι όχι ένα ευχάριστο έντιμο φαί.
Αν το νιώσεις δε στην ψυχή σου, βάλε κι ένα κρασί να Του πεις κι ένα ευχαριστώ... για τη χαρά που μοιράζεστε
Έβαλα ούζο γιατί το ίδιο ποτό χρησιμοποίησα και για το σωτάρισμα και θα πιω κι ένα ποτήρι στην υγειά σου και όχι μόνον.

Να 'σαι καλά. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 21 Νοέμ 2024, 21:45

εγώ πάντως πιο πολύ ανησυχώ με το αν θα με θυμούνται όσοι βρίσκονται ήδη πάνω, παρά οι ζωντανοί.
επίσης, δεν θέλω να βρυκολακιάσω. δηλ, αυτό το να μείνω εδώ και να γυρνάω ως ψυχή καταραμένη, μπρρρ με τίποτα.

όσο για το ζήτα και θα λάβεις, δεν το πίστευα μέχρι που συνέβη τόσες φορές που παρα είναι πολλές για να πω ότι επρόκειτο για συμπτώσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naranjita την 21 Νοέμ 2024, 21:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 21 Νοέμ 2024, 21:49

ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:38
student έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 19:35
ΥΓ Enjoy your meal γατα...με όλη σου την καρδιά...και ο Πατέρας θα χαίρεται δίπλα σου να είσαι βέβαιη...άλλες είναι οι ύβρεις κι όχι ένα ευχάριστο έντιμο φαί.
Αν το νιώσεις δε στην ψυχή σου, βάλε κι ένα κρασί να Του πεις κι ένα ευχαριστώ... για τη χαρά που μοιράζεστε
Έβαλα ούζο γιατί το ίδιο ποτό χρησιμοποίησα και για το σωτάρισμα και θα πιω κι ένα ποτήρι στην υγειά σου και όχι μόνον.

Να 'σαι καλά. :wink
Βάζω κι εγώ μια ρακή λοιπόν κι ανταποδίδω...

στην υγειά μας και καλό ξημέρωμα να χουμε

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 21 Νοέμ 2024, 21:50

Naranjita έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:45
εγώ πάντως πιο πολύ ανησυχώ με το αν θα με θυμούνται όσοι βρίσκονται ήδη πάνω, παρά οι ζωντανοί.
επίσης, δεν θέλω να βρυκολακιάσω. δηλ, αυτό το να μείνω εδώ και να γυρνάω ως ψυχή καταραμένη, μπρρρ με τίποτα.
έχεις δοκιμάσει να ανάψεις κανα κεράκι για να ευχαριστήσεις τους από πάνω ;
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 21 Νοέμ 2024, 21:53

tanipteros έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:50
Naranjita έγραψε:
γιατί? για να με βρούνε? όχι ευχαριστώ. αρκετά μου πρήζανε τα σκώτια εδώ πέρα.

λίγους και εκλεκτούς επιθυμώ να συναντήσω.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 22 Νοέμ 2024, 15:30

sharp έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:28
ksk έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:23
sharp έγραψε:

Καλύτερα να έλεγες την ευφυή φράση του Γ. Άλλεν "δεν έχω τίποτε με τον θάνατο μου, απλώς δεν θα ήθελα να είμαι εκεί όταν συμβεί"
Ποςο με ξερεις... :smt005:
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 22 Νοέμ 2024, 15:33

Naranjita έγραψε:

όσο για το ζήτα και θα λάβεις, δεν το πίστευα μέχρι που συνέβη τόσες φορές που παρα είναι πολλές για να πω ότι επρόκειτο για συμπτώσεις.
Οι επάνω δεν θα σε θυμούνται...βρυκόλακιαζουν οι ψυχές που κόβεται το νήμα ζωής από άνθρωπο...εκούσια.
Πολλοί ε!
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 22 Νοέμ 2024, 15:34

tanipteros έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:50
Naranjita έγραψε:
Η μητέρα Φύση πάντως οξύνει τις ικανότητες... :P
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 26 Νοέμ 2024, 18:37

Σκέφτηκα αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες, μέσα σε φορτισμένες συνθήκες, πολλά από αυτά που συζητήθηκαν στο νήμα και έγινα λίγο πιο παρατηρητικός ως προς το σε ποιον ζητάω/μιλάω...έβαλα δηλαδή το αυθόρμητο, το...τρέχον φυσικό μου, σε παρατήρηση. Κι έβγαλα μερικά συμπεράσματα ό,τι αξία μπορεί να έχουν...για το αρχείο

Όποτε θυμάμαι και/ή υπάρχει/προκύπτει επικοινωνία, υπάρχει μια συνεχής εναλλαγή μεταξύ Πατρός και Υιού, ανάλογα με τις συνθήκες...
δύο εντελώς διακριτές προσωπικότητες οι οποίες όμως ακολουθούν σε τεράστιο βαθμό τα γενικότερα της αρμονικής σχέσης ενός ενήλικου ανθρώπου με τον επίγειο πατέρα του και με τον πρωτότοκο αδελφό του...ο οποίος του χει σώσει και τη ζωή θυσιάζοντας τη δική Του. Ανάλογα το θέμα που θα προκύψει, τη διάθεση, τη στιγμή, αλλάζει και το πρόσωπο στο οποίο θα απευθυνθώ.

Όταν γονατίσω στο ταμείο μου να προσευχηθώ, είτε με τα μάτια κάτω είτε με τα μάτια στον ουρανό, θα μιλήσω με κάθε σοβαρότητα μέσα από την ψυχή μου στον Πατέρα μου. Με τον αδελφό μου πάντοτε παρόντα δίπλα μου...άλλωστε όλα τα χουμε συζητήσει και από πριν...πάω στον Δημιουργό μου.
Μέσα στη μέρα όμως, εκεί που οδηγάω, εκεί που σκέφτομαι, εκεί που ανησυχώ ή προβληματίζομαι, εκεί που χαίρομαι ή γελάω ή στραβώνω ή απογοητεύομαι...είναι φορές που οι εναλλαγές είναι συνεχείς.

Αυτά τα ολίγα,

καλό βράδυ να έχετε όλοι σας ζητάω από τον Πατέρα μου...
στον Κύριο μου κι αδελφό μου Ιησού Χριστό ζητάω να σας ενισχύει και να σας δίνει ελπίδα...
και στον Παράκλητο ζητάω να μην σταματήσει να σας οδηγεί σε κάθε... Αλήθεια...
όσο και αν η απαλή φωνή Του είτε πέφτει σε ντουβάρι είτε προκαλεί ταραχή στο μυαλό πολλών...ποτέ δεν ξέρεις...είναι δε τόσο μεγάλη παρηγοριά και βοήθεια στην ψυχή και τον νου κάποιων άλλων.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 26 Νοέμ 2024, 19:47

Αἴνει, ἡ ψυχή μου, τὸν Κύριον.
Θέλω αἰνεῖ τὸν Κύριον ἐνόσῳ ζῶ· θέλω ψαλμωδεῖ εἰς τὸν Θεὸν μου ἐνόσῳ ὑπάρχω.
Μή πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱὸν ἀνθρώπου, ἐκ τοῦ ὁποίου δὲν εἶναι σωτηρία.
Τὸ πνεῦμα αὐτοῦ ἐξέρχεται· αὐτὸς ἐπιστρέφει εἰς τὴν γῆν αὑτοῦ· ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ οἱ διαλογισμοὶ αὐτοῦ ἀφανίζονται.

Μακάριος ἐκεῖνος, τοῦ ὁποίου βοηθὸς εἶναι ὁ Θεὸς τοῦ Ἰακώβ· τοῦ ὁποίου ἡ ἐλπὶς εἶναι ἐπὶ Κύριον τὸν Θεὸν αὑτοῦ·
τὸν ποιήσαντα τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν, τὴν θάλασσαν καὶ πάντα τὰ ἐν αὐτοῖς· τὸν φυλάττοντα ἀλήθειαν εἰς τὸν αἰῶνα·
τὸν ποιοῦντα κρίσιν εἰς τοὺς ἀδικουμένους· τὸν διδόντα τροφήν εἰς τοὺς πεινῶντας.

Ὁ Κύριος ἐλευθερόνει τοὺς δεσμίους.
Ὁ Κύριος ἀνοίγει τοὺς ὀφθαλμοὺς τῶν τυφλῶν· ὁ Κύριος ἀνορθοῖ τοὺς κεκυρτωμένους· ὁ Κύριος ἀγαπᾷ τοὺς δικαίους·
ὁ Κύριος διαφυλάττει τοὺς ξένους· ὑπερασπίζεται τὸν ὀρφανὸν καὶ τὴν χήραν, τὴν δὲ ὁδὸν τῶν ἁμαρτωλῶν καταστρέφει.

Ὁ Κύριος θέλει βασιλεύει εἰς τὸν αἰῶνα· ὁ Θεὸς σου, Σιών, εἰς γενεάν καὶ γενεάν. Ἀλληλούϊα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών