Πρωτεινη

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21249
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Απρ 2018, 10:58

enterprise-psi έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:53
Cecily Anne έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:39
Ο ποπός σου από την πολλή παντούφλα είναι πεπλατυσμένος;
Καλύτερα παντόφλα, παρά στραπ ον :smt005:
:rolleyes: Έπαιζε και τέτοιο σενάριο; :blm:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Δημοσιεύσεις: 13250
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 07:29
Phorum.gr user: enterprise-psi
Τοποθεσία: Sector 001
Επικοινωνία:

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 26 Απρ 2018, 11:02

Ξέρει η Hope

Εικόνα
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 18892
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 26 Απρ 2018, 11:08

Ερμής έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:57
stergiosbik έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:55
Cecily Anne έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:53
To αν είναι μαλακό το κρέας εξαρτάται:
1. Από την κοπή και το σίτεμα (χασάπης)
2. Να μπορεί ο μάγειρας να το μαγειρέψει, χωρίς να το στεγνώσει και χωρίς να του αφαιρέσει τα λίπη.
Αν δεν μπορεί ο μάγειράς σας να ψήσει μια μπριζόλα, στείλτε τον.
Δεν ξερουν να ψηνουν λεμε.
Τι συζηταμε τωρα.
Ρε υπερκαράμπαμπα αν το κρέας έχει σιτέψει σωστά και έχει ψηθεί σωστά δεν είναι σκληρό. Αν κατέβεις Αθήνα πήγαινε μια βόλτα απο BG, και ζήτα πικάνια να την ψήσει ο μάστορας όπως ξέρει. Θα με θυμηθείς.
Σε αντίθετη περίπτωση να κάνεις παρέα με Τράκη που τα τρώει όλα κάρβουνο. Να τρώτε ριμπάι χωρίς ίχνος απο υγρό και να στο λέει και άψητο.
Ο Τρακης ειναι δικος μας ρε! :smt005:
Ανεβα πιο πανω στα ορεινα να μαθεις να τρως κρεας.Αμα ξερεις να ψηνεις το κρεας γινεται λουκουμι ψημενο μεχρι μεσα κανονικα.
Ειναι σαν λεω εγω οτι ξερω απο ψαρια.

Nameless Ghoul

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nameless Ghoul » 26 Απρ 2018, 11:10

Cecily Anne έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:47
Nameless Ghoul έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:46
Συνηθως φταίει και ο Έλλην καταναλωτής, που έχει μάθει το κρέας ως κάτι που πρέπει να μασουλάει με τις ώρες σαν καμμένη τσίχλα.
Συνήθως φταίει ότι "νομίζετε" ότι το ωμό είναι πιο μαλακό. :smt005:
Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done. Ο μέσος βλαχοέλληνας δεν σκαμπάζει από τέτοια, το θέλει σόλα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27886
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Απρ 2018, 11:12

stergiosbik έγραψε:
26 Απρ 2018, 11:08


Ο Τρακης ειναι δικος μας ρε! :smt005:
Ανεβα πιο πανω στα ορεινα να μαθεις να τρως κρεας.Αμα ξερεις να ψηνεις το κρεας γινεται λουκουμι ψημενο μεχρι μεσα κανονικα.
Ειναι σαν λεω εγω οτι ξερω απο ψαρια.
Επίσης έχω δοκιμάσει φιλέτο αρνιού ψημένο saignant και ηταν απίστευτα δυνατό. Και συκώτι
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 18892
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 26 Απρ 2018, 11:18

Απο αρνι το καλυτερο μερος ειναι το κεφαλι.
Βραστο ομως και οχι ψητο!
Γινεται λουκουμι και με αλατι και πιπερι ειναι απιστευτο.Ιδιως το μυαλο!!!
Ουτε παΐδακια,ουτε ψητο ουτε τιποτα.Δεν πιανουν μια μπροστα του.
Βεβαια αυτα ειναι γουστα.Καποιος μπορει ν' αηδιασει με αυτο που εγραψα αλλα εαν φαει θα παθει πλακα.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21249
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Απρ 2018, 11:21

Nameless Ghoul έγραψε:
26 Απρ 2018, 11:10

Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done. Ο μέσος βλαχοέλληνας δεν σκαμπάζει από τέτοια, το θέλει σόλα.
Δε φταίω εγώ, αν δεν μπορείς να ψήσεις μια μπριζόλα. Και τρομάζω να σκεφτώ τι σόλες τρως στις χοιρινές. :rolleyes:


ΥΓ. Συμφωνώ με τη well done, εξ αρχής το λέω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Nameless Ghoul

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nameless Ghoul » 26 Απρ 2018, 11:23

Cecily Anne έγραψε:
26 Απρ 2018, 11:21
Nameless Ghoul έγραψε:
26 Απρ 2018, 11:10

Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done. Ο μέσος βλαχοέλληνας δεν σκαμπάζει από τέτοια, το θέλει σόλα.
Δε φταίω εγώ, αν δεν μπορείς να ψήσεις μια μπριζόλα. Και τρομάζω να σκεφτώ τι σόλες τρως στις χοιρινές. :rolleyes:
Δεν τρώω σόλες καρντιά μου. Ξαναδιάβασε αυτό εδώ μέχρι να το εμπεδώσεις:

Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done.

Ίντα εν κατάλαβες;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21249
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Απρ 2018, 11:35

Nameless Ghoul έγραψε:
26 Απρ 2018, 11:23

Δεν τρώω σόλες καρντιά μου. Ξαναδιάβασε αυτό εδώ μέχρι να το εμπεδώσεις:

Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done.

Ίντα εν κατάλαβες;
O λόγος που μαθαίνεις να ψήνεις ένα κρέας και το μαθαίνεις να το ψήνεις σωστά "ΝΑ ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ" είναι η πρόταση κλειδί, είναι γιατί σε ενδιαφέρει να σκοτώσεις 100% τους παθογόνους οργανισμούς.

Στην περίπτωση του κοτόπουλου, γάμησέ τα, δε θα το διαπραγματευτώ καν, εκτός, αν θεωρείς πηγή πρωτεΐνης τη σαλμονέλλα και την E. Coli. Στο χοιρινό ΤΑ ΙΔΙΑ, είναι τρομερά επιρρεπές σε παρασιτικές επιμολύνσεις, σκουληκοκύστες κλπ. Στα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα, η πιθανότητα να μην μεταφέρεις παθογόνους από το ζώο στον άνθρωπο είναι μικρή ΜΟΝΟ όταν το ζώο είναι μεγαλωμένο με χορτάρι αποκλειστικά, καθώς μεταβολίζει πλήρως το χορτάρι (πράγμα που δε συμβαίνει τελείως στις υπόλοιπες τροφές και άρα το πεπτικό του ζώου είναι τζόκερ παθογόνων). ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το ζώο μεγαλωμένο έτσι είναι ότι είναι συνήθως ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ και άρα ο μυς του είναι εκ φύσεως σκληρός.



ΥΓ. Τι μου τα τονίζεις ξανά; Αυτό σου λέμε με τον άλλο εξ αρχής, ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΩΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ και ότι ΨΗΜΕΝΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΛΑΚΟ και ζουμερό, όταν δεν είσαι άχρηστος χασάπης/ψήστης-μάγειρας/συνδυασμός.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Nameless Ghoul

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nameless Ghoul » 26 Απρ 2018, 11:46

Το κοτόπουλο και το χοιρινό πρέπει να είναι πάντα ψημένα μέχρι μέσα, αν έχουν ακόμα αίμα τα τρως μόνο αν έχεις τάση αυτοκτονίας.

Κατά τα άλλα, σου το τονίζω ξανά και ξανά γιατί μάλλον νομίζεις ότι αν το μοσχαρίσιο κρέας είναι κόκκινο μέσα τότε δεν έχει ψηθεί.

Τα κόκκινα κρεάτα εννοείται ότι πάντα γυρεύεις ελευθέρας βοσκής και μεγαλωμένα με χορτάρι, και με σωστή προετοιμασία και μαγείρεμα γίνονται μια χαρά λουκούμι, δεν είναι απαραίτητο να είναι σκληρά όταν τα σερβίρεις. Αν εσένα σου βγαίνουν σκληρά, τότε μάλλον εσύ δεν μπορείς να ψήσεις μια μπριζόλα.

ΥΓ: www.skas-gaidaro.com

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21249
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Απρ 2018, 11:48

Nameless Ghoul έγραψε:
26 Απρ 2018, 11:46
Το κοτόπουλο και το χοιρινό πρέπει να είναι πάντα ψημένα μέχρι μέσα, αν έχουν ακόμα αίμα τα τρως μόνο αν έχεις τάση αυτοκτονίας.

Τα κόκκινα κρεάτα εννοείται ότι πάντα γυρεύεις ελευθέρας βοσκής και μεγαλωμένα με χορτάρι, και με σωστή προετοιμασία και μαγείρεμα γίνονται μια χαρά λουκούμι, δεν είναι απαραίτητο να είναι σκληρά όταν τα σερβίρεις. Αν εσένα σου βγαίνουν σκληρά, τότε μάλλον εσύ δεν μπορείς να ψήσεις μια μπριζόλα.

ΥΓ: www.skas-gaidaro.com
1.Εγώ δεν τα τρώω με αίμα, άρα δεν θα μπω σε διαδικασία να τεστάρω, αν είναι σόλα στη φάση αυτή. Ψημένα που τα τρώω είναι μια χαρά μαλακά.
2. Ναι, εννοείται τρως ελευθέρας βοσκής :lol:
3. :lol:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 40006
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Απρ 2018, 12:01

Cecily Anne έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:39
stergiosbik έγραψε:
26 Απρ 2018, 10:32

Πραγματικα τρωτε αυτη την αψητη αηδια με τα αιματα; :011:
Μετά τις 12.
enterprise-psi έγραψε:
26 Απρ 2018, 06:49
Ένας ασφαλής τρόπος για τις γυναίκες, προκείμενου να αυξήσουν τον μυικό τους όγκο, είναι όταν τελειώνουν τις δουλειές του σπιτιού, να τις επαναλαμβάνουν εντονότερα.
SpoilerShow
Εικόνα
Ο ποπός σου από την πολλή παντούφλα είναι πεπλατυσμένος;
Εικόνα
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 13503
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 26 Απρ 2018, 16:17

πρωτεινη συμπληρωμα παιρνω αμεσως μετα την προπονηση,για να γινει γρηγορη απορρόφηση.
Γιατι αν περιμενω να παω σπιτι και να φαω κανονικα,θα με μαζευουν απ'το δρομο ημιλιποθυμο!
Μετα τη προπονηση κι αφου εχω πιει το σεικερ,σε μιση ωρα εχω στανιαρει.
Κανω το μπανακι μου και τρωω και το φαι μου και ειμαι οκ.
Και το πρωι που ξυπναω θα πιω αλλο ενα σκουπ,γιατι εχω ολη νυχτα χωνεψει μεχρι και τ'αντερα μου.
Δηλαδη συνολο 2 σκουπ,γυρω στα 30γρ. το καθενα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27949
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 26 Απρ 2018, 16:22

Από ψησίματα και κρεατικά είστε μυρωδιάδες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 49706
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Πρωτεινη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 26 Απρ 2018, 16:22

Εμένα δεν μου αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας σε καμία κατάσταση, κράχτε με όλοι για να τα βρείτε μεταξύ σας.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών