Ο Τρακης ειναι δικος μας ρε!Ερμής έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 10:57Ρε υπερκαράμπαμπα αν το κρέας έχει σιτέψει σωστά και έχει ψηθεί σωστά δεν είναι σκληρό. Αν κατέβεις Αθήνα πήγαινε μια βόλτα απο BG, και ζήτα πικάνια να την ψήσει ο μάστορας όπως ξέρει. Θα με θυμηθείς.stergiosbik έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 10:55Δεν ξερουν να ψηνουν λεμε.Cecily Anne έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 10:53To αν είναι μαλακό το κρέας εξαρτάται:
1. Από την κοπή και το σίτεμα (χασάπης)
2. Να μπορεί ο μάγειρας να το μαγειρέψει, χωρίς να το στεγνώσει και χωρίς να του αφαιρέσει τα λίπη.
Αν δεν μπορεί ο μάγειράς σας να ψήσει μια μπριζόλα, στείλτε τον.
Τι συζηταμε τωρα.
Σε αντίθετη περίπτωση να κάνεις παρέα με Τράκη που τα τρώει όλα κάρβουνο. Να τρώτε ριμπάι χωρίς ίχνος απο υγρό και να στο λέει και άψητο.
Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done. Ο μέσος βλαχοέλληνας δεν σκαμπάζει από τέτοια, το θέλει σόλα.Cecily Anne έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 10:47Συνήθως φταίει ότι "νομίζετε" ότι το ωμό είναι πιο μαλακό.Nameless Ghoul έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 10:46Συνηθως φταίει και ο Έλλην καταναλωτής, που έχει μάθει το κρέας ως κάτι που πρέπει να μασουλάει με τις ώρες σαν καμμένη τσίχλα.
Επίσης έχω δοκιμάσει φιλέτο αρνιού ψημένο saignant και ηταν απίστευτα δυνατό. Και συκώτιstergiosbik έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 11:08
Ο Τρακης ειναι δικος μας ρε!
Ανεβα πιο πανω στα ορεινα να μαθεις να τρως κρεας.Αμα ξερεις να ψηνεις το κρεας γινεται λουκουμι ψημενο μεχρι μεσα κανονικα.
Ειναι σαν λεω εγω οτι ξερω απο ψαρια.
Δε φταίω εγώ, αν δεν μπορείς να ψήσεις μια μπριζόλα. Και τρομάζω να σκεφτώ τι σόλες τρως στις χοιρινές.Nameless Ghoul έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 11:10
Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done. Ο μέσος βλαχοέλληνας δεν σκαμπάζει από τέτοια, το θέλει σόλα.
Δεν τρώω σόλες καρντιά μου. Ξαναδιάβασε αυτό εδώ μέχρι να το εμπεδώσεις:Cecily Anne έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 11:21Δε φταίω εγώ, αν δεν μπορείς να ψήσεις μια μπριζόλα. Και τρομάζω να σκεφτώ τι σόλες τρως στις χοιρινές.Nameless Ghoul έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 11:10
Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done. Ο μέσος βλαχοέλληνας δεν σκαμπάζει από τέτοια, το θέλει σόλα.
O λόγος που μαθαίνεις να ψήνεις ένα κρέας και το μαθαίνεις να το ψήνεις σωστά "ΝΑ ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ" είναι η πρόταση κλειδί, είναι γιατί σε ενδιαφέρει να σκοτώσεις 100% τους παθογόνους οργανισμούς.Nameless Ghoul έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 11:23
Δεν τρώω σόλες καρντιά μου. Ξαναδιάβασε αυτό εδώ μέχρι να το εμπεδώσεις:
Αν μαγειρευτεί σωστά, είναι πιο μαλακό είτε είναι στο αίμα του (rare/blue), είτε medium είτε well done.
Ίντα εν κατάλαβες;
1.Εγώ δεν τα τρώω με αίμα, άρα δεν θα μπω σε διαδικασία να τεστάρω, αν είναι σόλα στη φάση αυτή. Ψημένα που τα τρώω είναι μια χαρά μαλακά.Nameless Ghoul έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 11:46Το κοτόπουλο και το χοιρινό πρέπει να είναι πάντα ψημένα μέχρι μέσα, αν έχουν ακόμα αίμα τα τρως μόνο αν έχεις τάση αυτοκτονίας.
Τα κόκκινα κρεάτα εννοείται ότι πάντα γυρεύεις ελευθέρας βοσκής και μεγαλωμένα με χορτάρι, και με σωστή προετοιμασία και μαγείρεμα γίνονται μια χαρά λουκούμι, δεν είναι απαραίτητο να είναι σκληρά όταν τα σερβίρεις. Αν εσένα σου βγαίνουν σκληρά, τότε μάλλον εσύ δεν μπορείς να ψήσεις μια μπριζόλα.
ΥΓ: www.skas-gaidaro.com
Cecily Anne έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 10:39Μετά τις 12.Ο ποπός σου από την πολλή παντούφλα είναι πεπλατυσμένος;enterprise-psi έγραψε: ↑26 Απρ 2018, 06:49Ένας ασφαλής τρόπος για τις γυναίκες, προκείμενου να αυξήσουν τον μυικό τους όγκο, είναι όταν τελειώνουν τις δουλειές του σπιτιού, να τις επαναλαμβάνουν εντονότερα.SpoilerShow