Εσθήρ έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 22:33
lonelyrider έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 01:02
enaon έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 00:54
δεν καταλαβαίνω, δεν μπορούσε απλά να μην φτιάξει το κακό να μην μπλέξουμε σε όλα αυτά;
Το κακό δεν το έφτιαξε ο Θεός. Ο Θεός είναι αγαθός.
Το κακό προήλθε από τον διάβολο. Αυτός κάνοντας κακή χρήση της φύσεώς του ως αρχάγγελος διέστρεψε τον εαυτό του, και από φωτεινό πνεύμα κατέληξε να είναι φορέας θανάτου και καταστροφής. Οι πρωτόπλαστοι επιλέγοντας να γευθούν τον καρπό που ανέφερα έθεσαν τον εαυτό τους και τους απογόνους τους ,δηλαδή όλους τους ανθρώπους, σε μία κατάσταση του να δέχονται πονηρούς λογισμούς τους οποίους ακολουθούν και οι κακές πράξεις. Πειρασμική ενέργεια καθαρά.
Αρα,ο Θεος δεν εφτιαξε
ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Εσεις δεν το λετε αυτο;Οτι ειναι δημιουργοςτων ΠΑΝΤΩΝ;Ξερεις τι σημαινει ΤΑ ΠΑΝΤΑ;Σημαινει,
οτιδηποτε υπαρχει,ΟΛΑ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Λες,το κακο προηλθε απο τον διαβολο,το κακο ΔΕΝ προηλθε απο τον Θεο.
Δηλαδη τι;Δυο θεους;

Εφοσον ο θεος ΔΕΝ εφτιαξε το κακο,και το εφτιαξε ο διαβολος,αρα ο θεος ΔΕΝ ειναι ο δημιουργος των παντων,κατι εφτιαξε και ο διαβολος ναι;
Ο ενας το καλο και ο αλλος το κακο.Τι οχι;Αφου εσυ ο ιδιος τα λες!

Αυτός που εφηύρε και εισήγαγε το κακό στη δημιουργία είναι ο διάβολος. Αυτό. Δε χρειάζεται άλλες σάλτσες.
Nandros έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 22:39
lonelyrider έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 22:27
Ο ένας δε καταλαβαίνει τι του γράφω κι ο άλλος από κάτω γελάει και καλά. Ότι να ναι μάγκα μου.
Deep παραπχώρουμ καταστάσεις.

Μάγκα μου, γιατί κατάπιες ασχολίαστο αυτό το ποστ μου;
lonelyrider @ Αποριες για Αθεους
Τα βρήκες μπαστούνια;
Ούτε εδώ απάντησες:
Nandros έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 18:46
Η ερώτηση παραμένει: Ποιος έδωσε τις απαντήσεις στους πρώτους-πρώτους, που τις μετέδωσαν στους υπόλοιπους.
Ο θεός;
Μπαστούνια και εδώ;
Όντως, Deep παραπχώρουμ καταστάσεις!

:
.
Στο πρώτο που ρωτάς θα σου απαντήσω ότι οι πηγές σου είναι αναξιόπιστες. Τα κείμενα της ΠΔ άρχισαν να γράφονται το 1500 περίπου π.Χ με το πρώτο να είναι η πεντάτευχος. Τα 5 πρώτα βιβλία της δηλαδή, Γένεσις, Έξοδος κτλ.
Επίσης όλα τα στραβά και ανάποδα που κάποιες φορές εξιστορεί η ΠΔ έχουν διδακτικό νόημα. Το πνεύμα του Θεού ενέπνευσε τον καθένα ιερό συγγραφέα να τα καταγράψει, όχι όμως ότι έδωσε έγκριση να συμβούν κι ούτε τα επικροτεί.
Στο δεύτερο απάντησα εδώ:
lonelyrider @ Αποριες για ΑθεουςSaliveros έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 22:51
lonelyrider έγραψε: ↑08 Δεκ 2018, 22:27
Ο ένας δε καταλαβαίνει τι του γράφω κι ο άλλος από κάτω γελάει και καλά. Ότι να ναι μάγκα μου.
Deep παραπχώρουμ καταστάσεις.

Άστον αυτόν, μάλλον κανένας άθεος θα είναι

Σ' αυτό που σε ρώτησα δεν θα απαντήσεις;
Νομίζω έχω απαντήσει ήδη.
Όσο και αν επεκτείνεις το χρόνο προς τα πίσω και προς το άπειρο συγκεκριμένα, πάντα ο Θεός υπήρχε. Κάποια στιγμή μέσα στην αιωνιότητα ο Θεός δημιούργησε την κτίση.
Το πως αυτό συμβαίνει, του να υπάρχει από πάντα δηλαδή ο Θεός είναι άγνωστο σε εμάς. Είναι ακατάληπτο.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)