Εχω ενσημα 20 ετων,εκανα 1 παιδι,δινω φορους στο κρατος απο τα εισοδηματα και ειμαι νομοταγης πολιτης.Αρα αχρηστος δεν θεωρουμαι.
Εσυ;
Εχω ενσημα 20 ετων,εκανα 1 παιδι,δινω φορους στο κρατος απο τα εισοδηματα και ειμαι νομοταγης πολιτης.Αρα αχρηστος δεν θεωρουμαι.
Ενα τίποτα είσαι..Vardos έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:10Εχω ενσημα 20 ετων,εκανα 1 παιδι,δινω φορους στο κρατος απο τα εισοδηματα και ειμαι νομοταγης πολιτης.Αρα αχρηστος δεν θεωρουμαι.
Εσυ;
αξιολόγηση ήδη γίνεται 4ο χρόνο, και σχολικών μονάδων 5 ή 6. με νομο της νουδου και υλοποίηση από την ιδια. Αν δεν ειδατε διαφορά τα παράπονα στην νουδου. Είχε μια σκασίλα για να φτιαξει τα δημόσια σχολεία, αφού είναι νεοφιλελεύθερη, οποιος θέλει υψηλής ποιότητας να ανοίξει το πουγκί με τα τάλαρα να πλερώσει το ιδιωτικό. αν δεν τον παίρνει οικονομικά στα @@ μας.
Αυτό είναι μια τεράστια "πίπα" και αρκετοί θα βρεθούν υπόλογοι με ενστάσεις και μηνύσεις.Dorian έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:14αξιολόγηση ήδη γίνεται 4ο χρόνο, και σχολικών μονάδων 5 ή 6. με νομο της νουδου και υλοποίηση από την ιδια. Αν δεν ειδατε διαφορά τα παράπονα στην νουδου. Είχε μια σκασίλα για να φτιαξει τα δημόσια σχολεία, αφού είναι νεοφιλελεύθερη, οποιος θέλει υψηλής ποιότητας να ανοίξει το πουγκί με τα τάλαρα να πλερώσει το ιδιωτικό. αν δεν τον παίρνει οικονομικά στα @@ μας.
Νομίζω δεν ασχολείται κανείς με την εκπαίδευση πρέπει να είναι από τους πρώτους κλάδους που θα αντικατασταθούν με ΑΙ, όλοι περιμένουν το Killer app σε 2-3-5-10 χρόνια. Πρώτοι που θα τον πιουν είναι οι φροντιστές αγγλικούδες, ποιος θα πληρώνει 20ρικα ανα ώρα, όταν με συνδρομή κανένα 20ρι/ μήνα καποια υπηρεσία ΑΙ θα είναι προσωπικός φροντιστής για όλα τα μαθήματα. Και ο μισθός τους είναι τύπου UBI ηδη.
Δεν διαφωνώ ,αξιολογήθηκα κι είμαι αξιολογητής φιλολόγων.Otto Weininger έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:22Ανεξάρτητα της παπαρολογίας του αρχικού ποστ, αξιολογηση στο δημόσιο χρειάζεται σε όλους.
Να συμφωνήσουμε σε όλα αγαπητέ Κόκκορα. Και για το απαιτητικό έργο τους, που η απουσία οικογένειας σε αρκετές περιπτώσεις το κάνει πιο δύσκολο, και για τις ελλιπείς υποδομές και για το ασύμφορο της μετακίνησης σε πανάκριβους τουριστικούς προορισμούς.Κοκκορας έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:03οχι δεν μπορεις να κανεις μια χορτα ολους τους τομεις του δημοσιουST48410 έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 22:32Το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει πάνω κάτω σε όλο το δημόσιο τομέα. Οι ικανοί αμείβονται με μισθό της πλάκας για το έργο που παράγουν και απουσιάζουν οι μηχανισμοί για να απομακρύνουν άμεσα τους ακατάλληλους και τεμπέληδες. Η δε γενική χαλαρότητα του δημοσίου επηρεάζει ακόμα και τους συνεπείς και εργατικούς.
ασε τις γενικευσεις
στον τομεα των εκπαιδευτικων ειναι ΟΛΟΙ διορισμενοι με ΑΣΕΠ,πολλοι απο αυτους και με γραπτο διαγωνισμο
εχουν ολοι βγαλει πανεπιστημιο
το επιπεδο ειναι αρκουντως υψηλο σε σχολεια μαλιστα που μοιαζουν ουκ ολιγα απο αυτα λες και βρισκομαστε στο ελ σαλβαδορ,με ανυπαρξια αυλης,καγκελα,με ενα προγραμμα που εχει εξοβελισει την γυμναστικη,ενω θα επρεπε να ειναι το νο1 ωστε να ξεδινουν εκει και να καλλιεργουν και ρουτινα που αυριο μεθαυριο θα τους βοηθαει και στην υγεια και στην καθημερινοτητα τους
σε μια κοινωνια που δεν θα λεγαμε εχει θεσει στο κεντρο του ενδιαφεροντος της την αγαπη για το βιβλιο(τουλαχιστον οχι στον υψηλοτερο βαθμο,για να μην αδικουμε)
λατινικη αμερικη θυμιζουμε σε σημαντικο βαθμο,μπαλα μπαλα μπαλα (παντα θεαση της),σαπουνοπερες,η μιση ελλαδα να παιζει τζογο στα πρακτορεια,κακη οδηγικη συμπεριφορα στους δρομους
ποιες ακριβως προσλαμβανουσες εχει ο μεσος νεος σημερα απο το περιβαλλον του;
ποιο το ενδιαφερον των κυβερνωντων να αλλαξει κατι προς το καλυτερο σε ολα αυτα;
να βγαινεις να ζητας τρελους μισθους,ωστε να ενδιαφερθουν οι τοπ μαθητες να γινουν δασκαλοι και ταυτοχρονα να απαιτεις οσα δις φευγουν για οπλα(που εχουν να χρησιμοποιηθουν αλλωστε απο τον εμφυλιο/κορεα)να δινονται εστω τα μισα σε υποδομες στα σχολεια...που τωρα δινουν για λειτουργικες αναγκες οσα δινουμε για μισο ραφαλ.(οπως το ακους)
να ψαχνεις την αναλογια καθηγητη (ιδιως πρωτοβαθμιας) μαθητων στα αστικα κεντρα!αντι να δεχομαστε ακριτα αυτα που μας πασαρουν,λες και δεν ξερουμε την γεωγραφικη διασπορα της χωρας και ποσο αραιοκατοικημενη ειναι
τα αλλα ειναι λαικισμοι κ γενικευσεις ...
εξω εχετε ψαξει τι ισχυει με τις αργιες πριν γραψετε σεντονια επι σεντονιων για εκπαιδευτικους που καααθονται;
ιδιες μερες αργιας εχουν μεσες ακρες απλα με διαφορετικη κατανομη...αφηστε τωρα ,εχουν και γραμματειακη υποστηριξη,εδω ολα τα κανουν οι ιδιοι
με 900 ευρω που δινουν για εκπαιδευτικους δεκαετιας και τους στελνουν και στα νησια,να πληρωνουν τα σπασμενα του υπερτουρισμου και των airbnb και visa λες και κατοικουν σαν τροπε
ασε τωρα,και ευχαριστω πρεπει να λεμε
Απλά να σημειωθεί ότι η λύση στον εργασιακό μεσαίωνα δεν είναι η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα και στον δίπλα.ST48410 έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:33Καταλαβαίνω το ζόρι των εκπαιδευτικών αφού θα μπορούσε να τα έχει φέρει έτσι η τύχη που να ήμουν συνάδελφός τους. Ωστόσο και η εργασία στον ιδιωτικό τομέα έχει άλλα πολύ μεγάλα ζόρια. Μπορείς για πλάκα να χάσεις τη δουλειά σου παρόλο που είσαι συνεπής και αποδοτικός απλά επειδή ένας manager αποφάσισε ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, επειδή το τμήμα σου κλείνει. Μπορεί να χάσεις χρήματα, να κυνηγάς εργοδότες στα δικαστήρια. Μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να μη σου βάζουν τα προβλεπόμενα δώρα ή ένσημα.
Και μπορεί σήμερα η ανεργία να μην είναι σε ιστορικό υψηλό, το να βρεθείς όμως χωρίς δουλειά, με ό,τι άγχος και αναστάτωση συνεπάγεται κάτι τέτοιο, είναι κάτι που δεν περνάει καν από το μυαλό του μέσου δημοσίου υπαλλήλου.
Ναι, αυτό το ξέχασα τελείως.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:08Εννοείται ότι είναι μαθηματικά ηλίθιων. Αφαιρεί τα σαββατοκύριακα και ξαναφαιρεί τα σαββατοκύριακα των αργιών Πάσχα, Χριστουγέννων και καλοκαιριού ή των υπολοίπων αργιών που πέφτουν επίσης σαββατοκύριακαhellegennes έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:03Τι ωραίος υπολογισμός. Δηλαδή ποιος δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο; Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα και μετράμε τα ΣΚ σαν "καθισιό"; Δουλεύουν στις εθνικές αργίες;
Βεβαίως δεν ισχύει ότι κάθονται 90 μέρες το καλοκαίρι, η καλοκαιρινή άδεια είναι από 1 Ιουλίου ως 31 Αυγούστου· δύο μήνες δηλαδή.
Το να παίρνουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι είναι βλακώδες, αλλά ακόμη πιο βλακώδες είναι να μην πληρώνονται καν όπως υπονοείς.
Αυτά τα γράφουν είτε ηλίθιοι, είτε άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό τομέα. Και προφανώς τα κομματικά τέλος...
Ακριβώς. Η λύση είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας για όλους. Αυστηρότερη νομοθεσία, αυστηρότερα όργανα ελέγχου, καλύτερη υποστήριξη στους υπαλλήλους, πολιτική μηδενικής ανοχής σε παραβάτες, σοβαρό οργανισμό εύρεσης εργασίας.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:40Απλά να σημειωθεί ότι η λύση στον εργασιακό μεσαίωνα δεν είναι η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα και στον δίπλα.ST48410 έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:33Καταλαβαίνω το ζόρι των εκπαιδευτικών αφού θα μπορούσε να τα έχει φέρει έτσι η τύχη που να ήμουν συνάδελφός τους. Ωστόσο και η εργασία στον ιδιωτικό τομέα έχει άλλα πολύ μεγάλα ζόρια. Μπορείς για πλάκα να χάσεις τη δουλειά σου παρόλο που είσαι συνεπής και αποδοτικός απλά επειδή ένας manager αποφάσισε ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, επειδή το τμήμα σου κλείνει. Μπορεί να χάσεις χρήματα, να κυνηγάς εργοδότες στα δικαστήρια. Μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να μη σου βάζουν τα προβλεπόμενα δώρα ή ένσημα.
Και μπορεί σήμερα η ανεργία να μην είναι σε ιστορικό υψηλό, το να βρεθείς όμως χωρίς δουλειά, με ό,τι άγχος και αναστάτωση συνεπάγεται κάτι τέτοιο, είναι κάτι που δεν περνάει καν από το μυαλό του μέσου δημοσίου υπαλλήλου.
Σαφώς, αρκεί να γίνει με δοκιμασμένη και ορθή μεθοδολογία, όχι να ανακαλύψουμε τον δικό μας τετράγωνο τροχό, όπως έχουν κάνει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις την τελευταία 10ετία τουλάχιστον.Otto Weininger έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:22Ανεξάρτητα της παπαρολογίας του αρχικού ποστ, αξιολογηση στο δημόσιο χρειάζεται σε όλους.
ναιhellegennes έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:44Σαφώς, αρκεί να γίνει με δοκιμασμένη και ορθή μεθοδολογία, όχι να ανακαλύψουμε τον δικό μας τετράγωνο τροχό, όπως έχουν κάνει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις την τελευταία 10ετία τουλάχιστον.Otto Weininger έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:22Ανεξάρτητα της παπαρολογίας του αρχικού ποστ, αξιολογηση στο δημόσιο χρειάζεται σε όλους.
Οι φόροι είναι νομική υποχρέωσή σου, δεν είσαι ήρωας που πληρώνεις αυτό που οφείλεις. Δεν θα μπω στην διαδικασία να εξετάσω τι δηλώνεις από τα ενοίκια, αλλά οι φόροι δεν είναι προσφορά σου στην κοινωνία, πληρώνεις κρατικές υπηρεσίες με αυτούς, όπως αστυνομία, δικαστήρια, στρατό, πυροσβεστική, κτλ.Vardos έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:10Εχω ενσημα 20 ετων,εκανα 1 παιδι,δινω φορους στο κρατος απο τα εισοδηματα και ειμαι νομοταγης πολιτης.Αρα αχρηστος δεν θεωρουμαι.
Εσυ;
Πολλοί προσπαθούν να γίνουν γιατι οι ελλαδα εχει πολους τεμπέληδεςST48410 έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 20:38Τι κανένας; Σφαγή γίνεται για αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Μέχρι δικηγόρους βάζουν.mao mao έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 20:34Δημοκράτης έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 20:31Οι μισθοί των εκπαιδευτικών ειναι ανέκδοτο και ο βασικοςνλογος που κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα παει να γίνει καθηγητής
ΥΓ. Ναι, οι μισθοί είναι πολύ μικροί για τους καλούς εκπαιδευτικούς. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, της πλάκας είναι
Κοίτα να δεις. Στον 21ο αιώνα, στις προηγμένες χώρες, όχι εδώ, σημαντικός χρόνος του εργαζόμενου χρησιμοποιείται στο training. Απλά, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρέθεσα παραπάνω, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν υπάρχουν πιθανότητες και δυνατότητες εξέλιξης και με ένα μεγάλο ποσό εργαζομένων άνω των 57 ετών τα πράγματα κυλούν σε μία ρουτίνα. Όταν διευθυντής θα γίνει ο αρχαιότερος, βύσμα του κόμματος, τί νόημα έχει για τον νέο καθηγητή να προσπαθεί για το παραπάνω. Έπειτα, η εκπαιδευτική άδεια στο δημόσιο θεωρείται από κάποιους ως διακοπές. Στον ιδιωτικό τομέα που στις σοβαρές εταιρείες είναι ο κανόνας δεν υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση...hellegennes έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:41Ναι, αυτό το ξέχασα τελείως.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:08Εννοείται ότι είναι μαθηματικά ηλίθιων. Αφαιρεί τα σαββατοκύριακα και ξαναφαιρεί τα σαββατοκύριακα των αργιών Πάσχα, Χριστουγέννων και καλοκαιριού ή των υπολοίπων αργιών που πέφτουν επίσης σαββατοκύριακαhellegennes έγραψε: ↑30 Μαρ 2025, 23:03
Τι ωραίος υπολογισμός. Δηλαδή ποιος δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο; Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα και μετράμε τα ΣΚ σαν "καθισιό"; Δουλεύουν στις εθνικές αργίες;
Βεβαίως δεν ισχύει ότι κάθονται 90 μέρες το καλοκαίρι, η καλοκαιρινή άδεια είναι από 1 Ιουλίου ως 31 Αυγούστου· δύο μήνες δηλαδή.
Το να παίρνουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι είναι βλακώδες, αλλά ακόμη πιο βλακώδες είναι να μην πληρώνονται καν όπως υπονοείς.
Αυτά τα γράφουν είτε ηλίθιοι, είτε άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό τομέα. Και προφανώς τα κομματικά τέλος...
Εξάλλου έχουν και εργασία εκτός σχολείου. Σίγουρα κάποιοι ξοδεύουν από μηδέν ως ελάχιστο χρόνο εκτός, αλλά οι περισσότεροι δουλεύουν στο σπίτι. Διορθώνουν γραπτά, κάνουν προετοιμασία, ετοιμάζουν ασκήσεις, κτλ. Κι εγώ σαν φυσική παρουσία στην επιχείρησή μου είμαι 37 ώρες αλλά συνολικά δουλεύω περίπου 50 ώρες την εβδομάδα, γιατί ασχολούμαι με την λογιστική διαχείριση και φυσικά πηγαίνω για ψώνια.