Ο λόγος που οι εκπαιδευτικoi πρεπει να πληρωνονται με την ωρα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Vardos

Re: Ο λόγος που οι εκπαιδευτικoi πρεπει να πληρωνονται με την ωρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vardos » 30 Μαρ 2025, 23:10

hellegennes έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:04
Vardos έγραψε:
30 Μαρ 2025, 13:33
klg έγραψε:
30 Μαρ 2025, 13:31
Vardos με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;
Δεν εργαζομαι.Εχω εισοδηματα απο 2 κατοικιες και 1 μαγαζι.
Άρα είσαι άχρηστο μέλος στην κοινωνία.
Εχω ενσημα 20 ετων,εκανα 1 παιδι,δινω φορους στο κρατος απο τα εισοδηματα και ειμαι νομοταγης πολιτης.Αρα αχρηστος δεν θεωρουμαι.
Εσυ;

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 30 Μαρ 2025, 23:14

Vardos έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:10
hellegennes έγραψε:
Vardos έγραψε:

Εχω ενσημα 20 ετων,εκανα 1 παιδι,δινω φορους στο κρατος απο τα εισοδηματα και ειμαι νομοταγης πολιτης.Αρα αχρηστος δεν θεωρουμαι.
Εσυ;
Ενα τίποτα είσαι..

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 30 Μαρ 2025, 23:14

Vardos έγραψε:
30 Μαρ 2025, 13:13
αξιολόγηση ήδη γίνεται 4ο χρόνο, και σχολικών μονάδων 5 ή 6. με νομο της νουδου και υλοποίηση από την ιδια. Αν δεν ειδατε διαφορά τα παράπονα στην νουδου. Είχε μια σκασίλα για να φτιαξει τα δημόσια σχολεία, αφού είναι νεοφιλελεύθερη, οποιος θέλει υψηλής ποιότητας να ανοίξει το πουγκί με τα τάλαρα να πλερώσει το ιδιωτικό. αν δεν τον παίρνει οικονομικά στα @@ μας.
Νομίζω δεν ασχολείται κανείς με την εκπαίδευση πρέπει να είναι από τους πρώτους κλάδους που θα αντικατασταθούν με ΑΙ, όλοι περιμένουν το Killer app σε 2-3-5-10 χρόνια. Πρώτοι που θα τον πιουν είναι οι φροντιστές αγγλικούδες, ποιος θα πληρώνει 20ρικα ανα ώρα, όταν με συνδρομή κανένα 20ρι/ μήνα καποια υπηρεσία ΑΙ θα είναι προσωπικός φροντιστής για όλα τα μαθήματα. Και ο μισθός τους είναι τύπου UBI ηδη.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 30 Μαρ 2025, 23:20

Dorian έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:14
Vardos έγραψε:
αξιολόγηση ήδη γίνεται 4ο χρόνο, και σχολικών μονάδων 5 ή 6. με νομο της νουδου και υλοποίηση από την ιδια. Αν δεν ειδατε διαφορά τα παράπονα στην νουδου. Είχε μια σκασίλα για να φτιαξει τα δημόσια σχολεία, αφού είναι νεοφιλελεύθερη, οποιος θέλει υψηλής ποιότητας να ανοίξει το πουγκί με τα τάλαρα να πλερώσει το ιδιωτικό. αν δεν τον παίρνει οικονομικά στα @@ μας.
Νομίζω δεν ασχολείται κανείς με την εκπαίδευση πρέπει να είναι από τους πρώτους κλάδους που θα αντικατασταθούν με ΑΙ, όλοι περιμένουν το Killer app σε 2-3-5-10 χρόνια. Πρώτοι που θα τον πιουν είναι οι φροντιστές αγγλικούδες, ποιος θα πληρώνει 20ρικα ανα ώρα, όταν με συνδρομή κανένα 20ρι/ μήνα καποια υπηρεσία ΑΙ θα είναι προσωπικός φροντιστής για όλα τα μαθήματα. Και ο μισθός τους είναι τύπου UBI ηδη.
Αυτό είναι μια τεράστια "πίπα" και αρκετοί θα βρεθούν υπόλογοι με ενστάσεις και μηνύσεις.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 30 Μαρ 2025, 23:22

Ανεξάρτητα της παπαρολογίας του αρχικού ποστ, αξιολογηση στο δημόσιο χρειάζεται σε όλους.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ » 30 Μαρ 2025, 23:26

Otto Weininger έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:22
Ανεξάρτητα της παπαρολογίας του αρχικού ποστ, αξιολογηση στο δημόσιο χρειάζεται σε όλους.
Δεν διαφωνώ ,αξιολογήθηκα κι είμαι αξιολογητής φιλολόγων.
Διαφωνώ με τη διαδικασία ,η οποία είναι μπουρδέλο.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 30 Μαρ 2025, 23:33

Κοκκορας έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:03
ST48410 έγραψε:
30 Μαρ 2025, 22:32
Κοκκορας έγραψε:
30 Μαρ 2025, 22:24
ποιο το προβλημα με τους εκπαιδευτικους;
Το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει πάνω κάτω σε όλο το δημόσιο τομέα. Οι ικανοί αμείβονται με μισθό της πλάκας για το έργο που παράγουν και απουσιάζουν οι μηχανισμοί για να απομακρύνουν άμεσα τους ακατάλληλους και τεμπέληδες. Η δε γενική χαλαρότητα του δημοσίου επηρεάζει ακόμα και τους συνεπείς και εργατικούς.
οχι δεν μπορεις να κανεις μια χορτα ολους τους τομεις του δημοσιου

ασε τις γενικευσεις
στον τομεα των εκπαιδευτικων ειναι ΟΛΟΙ διορισμενοι με ΑΣΕΠ,πολλοι απο αυτους και με γραπτο διαγωνισμο
εχουν ολοι βγαλει πανεπιστημιο

το επιπεδο ειναι αρκουντως υψηλο σε σχολεια μαλιστα που μοιαζουν ουκ ολιγα απο αυτα λες και βρισκομαστε στο ελ σαλβαδορ,με ανυπαρξια αυλης,καγκελα,με ενα προγραμμα που εχει εξοβελισει την γυμναστικη,ενω θα επρεπε να ειναι το νο1 ωστε να ξεδινουν εκει και να καλλιεργουν και ρουτινα που αυριο μεθαυριο θα τους βοηθαει και στην υγεια και στην καθημερινοτητα τους
σε μια κοινωνια που δεν θα λεγαμε εχει θεσει στο κεντρο του ενδιαφεροντος της την αγαπη για το βιβλιο(τουλαχιστον οχι στον υψηλοτερο βαθμο,για να μην αδικουμε)
λατινικη αμερικη θυμιζουμε σε σημαντικο βαθμο,μπαλα μπαλα μπαλα (παντα θεαση της),σαπουνοπερες,η μιση ελλαδα να παιζει τζογο στα πρακτορεια,κακη οδηγικη συμπεριφορα στους δρομους
ποιες ακριβως προσλαμβανουσες εχει ο μεσος νεος σημερα απο το περιβαλλον του;
ποιο το ενδιαφερον των κυβερνωντων να αλλαξει κατι προς το καλυτερο σε ολα αυτα;

να βγαινεις να ζητας τρελους μισθους,ωστε να ενδιαφερθουν οι τοπ μαθητες να γινουν δασκαλοι και ταυτοχρονα να απαιτεις οσα δις φευγουν για οπλα(που εχουν να χρησιμοποιηθουν αλλωστε απο τον εμφυλιο/κορεα)να δινονται εστω τα μισα σε υποδομες στα σχολεια...που τωρα δινουν για λειτουργικες αναγκες οσα δινουμε για μισο ραφαλ.(οπως το ακους)
να ψαχνεις την αναλογια καθηγητη (ιδιως πρωτοβαθμιας) μαθητων στα αστικα κεντρα!αντι να δεχομαστε ακριτα αυτα που μας πασαρουν,λες και δεν ξερουμε την γεωγραφικη διασπορα της χωρας και ποσο αραιοκατοικημενη ειναι
τα αλλα ειναι λαικισμοι κ γενικευσεις ...
εξω εχετε ψαξει τι ισχυει με τις αργιες πριν γραψετε σεντονια επι σεντονιων για εκπαιδευτικους που καααθονται;
ιδιες μερες αργιας εχουν μεσες ακρες απλα με διαφορετικη κατανομη...αφηστε τωρα ,εχουν και γραμματειακη υποστηριξη,εδω ολα τα κανουν οι ιδιοι

με 900 ευρω που δινουν για εκπαιδευτικους δεκαετιας και τους στελνουν και στα νησια,να πληρωνουν τα σπασμενα του υπερτουρισμου και των airbnb και visa λες και κατοικουν σαν τροπε
ασε τωρα,και ευχαριστω πρεπει να λεμε
Να συμφωνήσουμε σε όλα αγαπητέ Κόκκορα. Και για το απαιτητικό έργο τους, που η απουσία οικογένειας σε αρκετές περιπτώσεις το κάνει πιο δύσκολο, και για τις ελλιπείς υποδομές και για το ασύμφορο της μετακίνησης σε πανάκριβους τουριστικούς προορισμούς.

Ωστόσο η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία δυστυχώς διαβρώνει και τον χώρο τους. Χάσιμο μαθήματος με κάθε ευκαιρία, απεργίες προκειμένου να συμμετέχουν στα συνδικαλιστικά τους όργανα, υποκίνηση μαθητών σε καταλήψεις και χάιδεμα αυτιών ακόμα και στα πιο γελοία αιτήματα. Παράπονο το έχω να βγουν δάσκαλοι και καθηγητές ενός σχολείου να ζητήσουν να αξιολογηθούν από μόνοι τους και να απομακρύνει η οικεία διεύθυνση τους ακατάλληλους από αυτούς. Ποτέ και πουθενά. Λες και είναι θέση αρχής. Όλοι θα τρέξουν να στηρίξουν το συνάδελφο όσο ανίκανος κι αν είναι.
Ο ίδιος δάσκαλος, με τις ίδιες σπουδές, με τα ίδια πτυχία, αν πάει να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα θα πάρει τα ίδια ή και λιγότερα, θα αξιολογείται σε καθημερινή βάση, θα είναι υπόλογος στη διεύθυνση και τους γονείς και δεν θα έχει μονιμότητα.

Καταλαβαίνω το ζόρι των εκπαιδευτικών αφού θα μπορούσε να τα έχει φέρει έτσι η τύχη που να ήμουν συνάδελφός τους. Ωστόσο και η εργασία στον ιδιωτικό τομέα έχει άλλα πολύ μεγάλα ζόρια. Μπορείς για πλάκα να χάσεις τη δουλειά σου παρόλο που είσαι συνεπής και αποδοτικός απλά επειδή ένας manager αποφάσισε ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, επειδή το τμήμα σου κλείνει. Μπορεί να χάσεις χρήματα, να κυνηγάς εργοδότες στα δικαστήρια. Μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να μη σου βάζουν τα προβλεπόμενα δώρα ή ένσημα.
Και μπορεί σήμερα η ανεργία να μην είναι σε ιστορικό υψηλό, το να βρεθείς όμως χωρίς δουλειά, με ό,τι άγχος και αναστάτωση συνεπάγεται κάτι τέτοιο, είναι κάτι που δεν περνάει καν από το μυαλό του μέσου δημοσίου υπαλλήλου.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 30 Μαρ 2025, 23:40

ST48410 έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:33
Καταλαβαίνω το ζόρι των εκπαιδευτικών αφού θα μπορούσε να τα έχει φέρει έτσι η τύχη που να ήμουν συνάδελφός τους. Ωστόσο και η εργασία στον ιδιωτικό τομέα έχει άλλα πολύ μεγάλα ζόρια. Μπορείς για πλάκα να χάσεις τη δουλειά σου παρόλο που είσαι συνεπής και αποδοτικός απλά επειδή ένας manager αποφάσισε ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, επειδή το τμήμα σου κλείνει. Μπορεί να χάσεις χρήματα, να κυνηγάς εργοδότες στα δικαστήρια. Μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να μη σου βάζουν τα προβλεπόμενα δώρα ή ένσημα.
Και μπορεί σήμερα η ανεργία να μην είναι σε ιστορικό υψηλό, το να βρεθείς όμως χωρίς δουλειά, με ό,τι άγχος και αναστάτωση συνεπάγεται κάτι τέτοιο, είναι κάτι που δεν περνάει καν από το μυαλό του μέσου δημοσίου υπαλλήλου.
Απλά να σημειωθεί ότι η λύση στον εργασιακό μεσαίωνα δεν είναι η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα και στον δίπλα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Μαρ 2025, 23:41

Εμπεδοκλής έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:08
hellegennes έγραψε:
Vardos έγραψε:
Τι ωραίος υπολογισμός. Δηλαδή ποιος δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο; Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα και μετράμε τα ΣΚ σαν "καθισιό"; Δουλεύουν στις εθνικές αργίες;

Βεβαίως δεν ισχύει ότι κάθονται 90 μέρες το καλοκαίρι, η καλοκαιρινή άδεια είναι από 1 Ιουλίου ως 31 Αυγούστου· δύο μήνες δηλαδή.

Το να παίρνουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι είναι βλακώδες, αλλά ακόμη πιο βλακώδες είναι να μην πληρώνονται καν όπως υπονοείς.
Εννοείται ότι είναι μαθηματικά ηλίθιων. Αφαιρεί τα σαββατοκύριακα και ξαναφαιρεί τα σαββατοκύριακα των αργιών Πάσχα, Χριστουγέννων και καλοκαιριού ή των υπολοίπων αργιών που πέφτουν επίσης σαββατοκύριακα :lol:
Αυτά τα γράφουν είτε ηλίθιοι, είτε άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό τομέα. Και προφανώς τα κομματικά τέλος...
Ναι, αυτό το ξέχασα τελείως. :lol:

Εξάλλου έχουν και εργασία εκτός σχολείου. Σίγουρα κάποιοι ξοδεύουν από μηδέν ως ελάχιστο χρόνο εκτός, αλλά οι περισσότεροι δουλεύουν στο σπίτι. Διορθώνουν γραπτά, κάνουν προετοιμασία, ετοιμάζουν ασκήσεις, κτλ. Κι εγώ σαν φυσική παρουσία στην επιχείρησή μου είμαι 37 ώρες αλλά συνολικά δουλεύω περίπου 50 ώρες την εβδομάδα, γιατί ασχολούμαι με την λογιστική διαχείριση και φυσικά πηγαίνω για ψώνια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Μαρ 2025, 23:43

Εμπεδοκλής έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:40
ST48410 έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:33
Απλά να σημειωθεί ότι η λύση στον εργασιακό μεσαίωνα δεν είναι η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα και στον δίπλα.
Ακριβώς. Η λύση είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας για όλους. Αυστηρότερη νομοθεσία, αυστηρότερα όργανα ελέγχου, καλύτερη υποστήριξη στους υπαλλήλους, πολιτική μηδενικής ανοχής σε παραβάτες, σοβαρό οργανισμό εύρεσης εργασίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Μαρ 2025, 23:44

Otto Weininger έγραψε:
Σαφώς, αρκεί να γίνει με δοκιμασμένη και ορθή μεθοδολογία, όχι να ανακαλύψουμε τον δικό μας τετράγωνο τροχό, όπως έχουν κάνει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις την τελευταία 10ετία τουλάχιστον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Κοκκορας
Phorum.gr user: Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοκκορας » 30 Μαρ 2025, 23:51

hellegennes έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:44
Otto Weininger έγραψε:
Σαφώς, αρκεί να γίνει με δοκιμασμένη και ορθή μεθοδολογία, όχι να ανακαλύψουμε τον δικό μας τετράγωνο τροχό, όπως έχουν κάνει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις την τελευταία 10ετία τουλάχιστον.
ναι
να γινει απο ανεξαρτητη αρχη,οχι απο το κρατος/κομμα

και δεν ξεκινουνε καλυτερα απο χωρους με τα περισσοτερα ρουσφετια( τους) :lol: ποια; ε θα ξερουν καλυτερα αυτοι! :lol:
ο πονος τους επιασε πρωτα πρωτα με τους διορισμενους του ΑΣΕΠ; :lol:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Μαρ 2025, 23:54

Vardos έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:10
hellegennes έγραψε:
Vardos έγραψε:

Εσυ;
Οι φόροι είναι νομική υποχρέωσή σου, δεν είσαι ήρωας που πληρώνεις αυτό που οφείλεις. Δεν θα μπω στην διαδικασία να εξετάσω τι δηλώνεις από τα ενοίκια, αλλά οι φόροι δεν είναι προσφορά σου στην κοινωνία, πληρώνεις κρατικές υπηρεσίες με αυτούς, όπως αστυνομία, δικαστήρια, στρατό, πυροσβεστική, κτλ.

Είναι σαν να πας να κουρευτείς και να λες ότι κάνεις χάρη στον κουρέα που τον πληρώνεις για την υπηρεσία του.

Μέλος που δεν εργάζεται είναι άχρηστο. Δεν παράγεις τίποτα, δεν προσφέρεις τίποτα, δεν θα άλλαζε τίποτα αν δεν ήσουν πολίτης αυτής της χώρας.

Εγώ είμαι επιχειρηματίας: έχω ένα παντοπωλείο, μια κατασκευαστική και μια ατομική μεταφραστική. Δουλεύω 50 ώρες την εβδομάδα, 51 εβδομάδες τον χρόνο και είμαι στο κατάστημά μου 51 ΣΚ τον χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 30 Μαρ 2025, 23:56

ST48410 έγραψε:
30 Μαρ 2025, 20:38
mao mao έγραψε:
30 Μαρ 2025, 20:34
Δημοκράτης έγραψε:
30 Μαρ 2025, 20:31
Οι μισθοί των εκπαιδευτικών ειναι ανέκδοτο και ο βασικοςνλογος που κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα παει να γίνει καθηγητής
:+1:
Τι κανένας; Σφαγή γίνεται για αναπληρωτές και ωρομίσθιους. Μέχρι δικηγόρους βάζουν.

ΥΓ. Ναι, οι μισθοί είναι πολύ μικροί για τους καλούς εκπαιδευτικούς. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, της πλάκας είναι
Πολλοί προσπαθούν να γίνουν γιατι οι ελλαδα εχει πολους τεμπέληδες
Κάνεις σοβαρός ομως δεν θα μπει στην διαδικασία να συγκεντρώνει άχρηστα πιστοποιητικά και να παλεύει χρονια για να μπει σε μια δουλειά που πληρώνει 800ε

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 30 Μαρ 2025, 23:57

hellegennes έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:41
Εμπεδοκλής έγραψε:
30 Μαρ 2025, 23:08
hellegennes έγραψε:

Τι ωραίος υπολογισμός. Δηλαδή ποιος δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο; Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα και μετράμε τα ΣΚ σαν "καθισιό"; Δουλεύουν στις εθνικές αργίες;

Βεβαίως δεν ισχύει ότι κάθονται 90 μέρες το καλοκαίρι, η καλοκαιρινή άδεια είναι από 1 Ιουλίου ως 31 Αυγούστου· δύο μήνες δηλαδή.

Το να παίρνουν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι είναι βλακώδες, αλλά ακόμη πιο βλακώδες είναι να μην πληρώνονται καν όπως υπονοείς.
Εννοείται ότι είναι μαθηματικά ηλίθιων. Αφαιρεί τα σαββατοκύριακα και ξαναφαιρεί τα σαββατοκύριακα των αργιών Πάσχα, Χριστουγέννων και καλοκαιριού ή των υπολοίπων αργιών που πέφτουν επίσης σαββατοκύριακα :lol:
Αυτά τα γράφουν είτε ηλίθιοι, είτε άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό τομέα. Και προφανώς τα κομματικά τέλος...
Ναι, αυτό το ξέχασα τελείως. :lol:

Εξάλλου έχουν και εργασία εκτός σχολείου. Σίγουρα κάποιοι ξοδεύουν από μηδέν ως ελάχιστο χρόνο εκτός, αλλά οι περισσότεροι δουλεύουν στο σπίτι. Διορθώνουν γραπτά, κάνουν προετοιμασία, ετοιμάζουν ασκήσεις, κτλ. Κι εγώ σαν φυσική παρουσία στην επιχείρησή μου είμαι 37 ώρες αλλά συνολικά δουλεύω περίπου 50 ώρες την εβδομάδα, γιατί ασχολούμαι με την λογιστική διαχείριση και φυσικά πηγαίνω για ψώνια.
Κοίτα να δεις. Στον 21ο αιώνα, στις προηγμένες χώρες, όχι εδώ, σημαντικός χρόνος του εργαζόμενου χρησιμοποιείται στο training. Απλά, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρέθεσα παραπάνω, σε ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν υπάρχουν πιθανότητες και δυνατότητες εξέλιξης και με ένα μεγάλο ποσό εργαζομένων άνω των 57 ετών τα πράγματα κυλούν σε μία ρουτίνα. Όταν διευθυντής θα γίνει ο αρχαιότερος, βύσμα του κόμματος, τί νόημα έχει για τον νέο καθηγητή να προσπαθεί για το παραπάνω. Έπειτα, η εκπαιδευτική άδεια στο δημόσιο θεωρείται από κάποιους ως διακοπές. Στον ιδιωτικό τομέα που στις σοβαρές εταιρείες είναι ο κανόνας δεν υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών