Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 29 Νοέμ 2018, 15:30

26/11 έγινε εργατικό ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό από πτώση στο κενό του ασανσέρ σε κατάστημα της αλυσίδας «ΜΙΚΕΛ» στη Λάρισα. Το Συνδικάτο Επισιτισμού ζήτησε από το ΚΕΠΕΚ να ελέγξει τις συνθήκες, τις εγκαταστάσεις και τα μέτρα ασφάλειας σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας.


ΕΚΛ: Τραυματισμός εργαζομένου από πτώση ασανσέρ σε μεγάλη αλυσίδα καφέ της Λάρισας
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7701
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 29 Νοέμ 2018, 15:31

περιμένουμε με αγωνία την σύνδεση με τον καπιταλισμό.

Άβαταρ μέλους
ρασπουτιν
Δημοσιεύσεις: 185
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2018, 22:05

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ρασπουτιν » 29 Νοέμ 2018, 15:33

υπαρχουν στατιστικα για τα θανατηφορα ατυχηματα;


καπου ακουσα οτι τον χρονο ειναι 140 αντρες καο 0 γυναικες
ισχυει;

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 29 Νοέμ 2018, 15:33

ΤΙΠΟΤΑ κακο δεν συνδεεται με το καπιταληστικο συστημα .
Ολα τα αφεντικα το ξερουν αυτο !
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 29 Νοέμ 2018, 15:35

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 29 Νοέμ 2018, 15:37

ρασπουτιν έγραψε:
29 Νοέμ 2018, 15:33
υπαρχουν στατιστικα για τα θανατηφορα ατυχηματα;


καπου ακουσα οτι τον χρονο ειναι 140 αντρες καο 0 γυναικες
ισχυει;

Η αποδελτίωση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του φετινού Αυγούστου (σημ. Μπουμπυ 2017 ) παραπέμπει σε πολεμική σύρραξη: 11 νεκροί μέσα σε τριάντα ημέρες.

Εικόνα


«Στην Ελλάδα κάθε χρόνο θρηνούμε κατά μέσον όρο 120-130 νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα», υπογράμμισε μιλώντας στην εκδήλωση για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία, την οποία διοργάνωσε τον περασμένο Μάη το Εργατικό Κέντρο Πύργου, ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, Νίκος Γκανταΐφης.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, καταγράφεται μια απόκλιση κατά 39% μεταξύ των δηλωθέντων εργατικών ατυχημάτων και αυτών που συμβαίνουν, εκτινάσσοντας τον αριθμό τους ακόμη και σε 35.000 ετησίως.
Επίσης, ο Αντώνης Ταργουτζίδης, υπεύθυνος του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), χαρακτηρίζει την καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας «πολύ περιορισμένη και μεροληπτική, καθώς στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 35.000-40.000 εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο, με περισσότερους από 120 νεκρούς»
Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «το πρόβλημα στη χώρα μας είναι τα κρυμμένα εργατικά ατυχήματα αλλά και η απουσία φορέα καταγραφής, άρα και η απουσία τεκμηριωμένων στοιχείων σχετικά με τις επαγγελματικές νόσους».
Πρόσθεσε δε πως «οι κακές συνθήκες εργασίας είναι υπεύθυνες για περισσότερα από ένα στα πέντε προβλήματα υγείας και μάλιστα σε νέους ανθρώπους, στους οποίους συμβαίνουν και τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα».
Μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, 40 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δηλώθηκαν συνολικά 4.016 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων 2.847 αμιγώς εργατικά, 324 εργατικά ατυχήματα που αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια (έμφραγμα, παραδείγματος χάριν, σε ώρα εργασίας) και 845 τροχαία (εν ώρα εργασίας).
Σε κάθε περίπτωση, στη χώρα το ποσοστό των ατυχημάτων που δηλώνεται δεν υπερβαίνει το 50%.
Ως προς τα εργατικά ατυχήματα, βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόσφατα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για 34 θανατηφόρα ατυχήματα εργαζομένων μέσα σε μία τριετία στον τομέα της καθαριότητας καθώς και 32 σοβαρά ατυχήματα σε διάστημα ενάμισι έτους.
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση των «27» σημειώνεται ένα εργατικό ατύχημα ανά 4,5 δευτερόλεπτα και ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 3,5 λεπτά, ενώ σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας 6.300 άνθρωποι χάνουν κάθε ημέρα τη ζωή τους εξαιτίας ενός εργατικού ατυχήματος ή μιας επαγγελματικής ασθένειας εκτινάσσοντας τον ετήσιο αριθμό θανάτων σε πάνω από 2,3 εκατομμύρια.
Επίσης περισσότεροι από 350.000 θάνατοι ήταν απότοκο εργατικών ατυχημάτων, ενώ περίπου δύο εκατομμύρια αποτέλεσμα επαγγελματικών ασθενειών.
Στη χώρα μας από το 2010 και εντεύθεν τα δηλωθέντα εργατικά ατυχήματα προσδιορίζονται ως εξής:

Το 2010 δηλώθηκαν 5.721 ατυχήματα, με τα θανατηφόρα να ανέρχονται σε 94.
Το2011τα δηλωθέντα προσδιορίζονται σε 5.203 και τα θανατηφόρα σε 70.
Το2012, σε 4.858 τα δηλωθέντα ατυχήματα και τα θανατηφόρα σε 64.
Το2013, σε 5.126 τα ατυχήματα και τα θανατηφόρα σε 67.
Το2014τα δηλωθέντα ατυχήματα ανήλθαν σε 5.497 και τα θανατηφόρα σε 63.
Το2015τα δηλωθέντα ατυχήματα ανήλθαν σε 5.930 και τα θανατηφόρα σε 67, ενώ το 2016 τα εργατικά ανήλθαν σε 6.515 και τα θανατηφόρα σε 72.
«Από το 2012 και μετά τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας καταγράφουν αύξηση, γεγονός που συνδέεται χρονικά με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αλλά και τη μείωση των κονδυλίων για τη λήψη μέτρων ασφάλειας από πλευράς των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια περιστολής του λειτουργικού κόστους τους», τόνισε πριν από λίγες ημέρες με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας (ΠΟΣΕΠΕ) Κλεάνθης Χατζηνικολαΐδης.
«Οι εργαζόμενοι σε χώρες με υψηλότερο επίπεδο δημοσίου χρέους αναφέρουν σε μεγαλύτερο ποσοστό την εργασιακή ανασφάλεια ή την εργασιακή αναδιοργάνωση ως αιτία του εργασιακού τους άγχους. Το 73% των εργαζομένων σε χώρες με δημόσιο χρέος άνω του 90% του ΑΕΠ επιλέγουν την εργασιακή ανασφάλεια ή την εργασιακή αναδιοργάνωση ως συνήθη αιτία εργασιακού άγχους» (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ 2015 – Εργασία και τα προβλήματα υγείας στην Ελλάδα (Κωνσταντίνος Δημουλάς, Γιώργος Κολλιάς, Χρήστος Μπάγκαβος, Θεοδώρα Τζανετάκη).
Τα ποσοστά του εργασιακού άγχους ευλόγως θα εκτοξεύονται έτι περαιτέρω σε μια χώρα της οποίας το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί στο 179% του ΑΕΠ.
Παράλληλα «οι εργαζόμενοι στο σπίτι, οι μερικώς απασχολούμενοι και οι περιστασιακά εργαζόμενοι πολύ σπάνια αναφέρουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν την εργασία τους», ενώ «οι υπεργολαβικές μορφές απασχόλησης αυξάνουν τους κινδύνους υγείας διότι εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των υπεργολάβων, το σύστημα αμοιβής στηρίζεται στο αποτέλεσμα αντί στον χρόνο εργασίας και ο καθημερινός χρόνος εργασίας είναι συνήθως πολύ παραπάνω από το κανονικό, υπάρχει υποεκτίμηση των κινδύνων εξαιτίας της σπανιότητας των πόρων που διατίθενται για την εκπαίδευση στη διαχείριση των επαγγελματικών κινδύνων και οι κανόνες και οι προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται είναι περισσότερο αμφιλεγόμενοι από ό,τι στις μεγάλες επιχειρήσεις» (στην ίδια μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).
Διαπιστώνεται δε «ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των άτυπων μορφών εργασίας και της επιδείνωσης της υγείας των εργαζομένων. Επιπλέον ο φόβος της ανεργίας έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τη διασφάλιση της υγείας τους ως δευτερεύον ζήτημα. Ο φόβος της ανεργίας αποτελεί τον κυριότερο ρυθμιστή της εργασιακής συμπεριφοράς των προσωρινά εργαζομένων που εξαιτίας του προσδένονται και υπακούουν στις απαιτήσεις του εργοδότη τους ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι υψηλά επικίνδυνες. (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).
Σε μια χώρα, όμως, όπου το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται στο 31,3%, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ στον ευρωβουλευτή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. Χουντή (με τις μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής να προσδιορίζουν την ανεργία στην Ελλάδα στο 21,7% (Απρίλιος 2017) και την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ 2017 να τοποθετεί το ποσοστό στο 30% καθώς και το ποσοστό των ευέλικτων μορφών εργασίας να δεσπόζει με 60% και τους μισούς εργαζόμενους να λαμβάνουν μισθό κάτω από 800 ευρώ, τότε ευλόγως η πλειονότητα των εργαζομένων αυτής της χώρας θεωρεί επισφαλή τη σχέση εργασίας της.
Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, πάντως, σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. καλά κρατεί, με αύξηση των χρόνων εργασίας, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, των ελαστικών και εργολαβικών σχέσεων εργασίας.
Στην Ελλάδα των μνημονίων, δυστυχώς, εκτός από τους μισθούς, τις συντάξεις, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τις εργασιακές σχέσεις, «καρατομούνται» και οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στη λογική της αύξησης των κερδών των επιχειρηματιών και της συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους του δημόσιου τομέα, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Εργασίας συρρικνώνεται από προσωπικό και απαξιώνεται συνεχώς, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Δεν είναι τυχαίο, ότι το 2017 αυξήθηκαν όχι μόνον οι τραυματισμοί, αλλά και οι θάνατοι από ατυχήματα, ουσιαστικά δολοφονίες εργγαζομένων στους χώρους εργασίας.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ρασπουτιν
Δημοσιεύσεις: 185
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2018, 22:05

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ρασπουτιν » 29 Νοέμ 2018, 15:54

ρε μπουμπη
τα ξερω αυτα
ρωτησα το ποσοστο αντρων γυναικων

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 17 Δεκ 2018, 18:11

Στην "τρομοεπικαιρότητα" των ΜΜΕ και των αστ.κομμάτων δεν θα βρεθεί χώρος για τον νέο θάνατο σε εργ.ατύχημα.
Όπως δεν βρέθηκε και για όλους τους προηγούμενους (τα τελευταία στοιχεία κατέγραψαν έναν νεκρό εργάτη κάθε 5 μέρες).
Έχει άλλες προτεραιότητες η "θωρακισμένη δημοκρατία".
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 19 Δεκ 2018, 16:46

Δεύτερο εργατικό δυστύχημα στην ίδια επιχείρηση σε 6 μήνες.
Τι να φταίει άραγε;
Η κακοτυχία ή μήπως η έλλειψη ελέγχου κ μέτρων ασφαλείας;
Δυσκολο δίλημμα.

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

talaipwros
Δημοσιεύσεις: 24947
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 19 Δεκ 2018, 16:50

Δυστυχώς οι κουμουνιστες που κυβερνάνε δεν νοιάζονται για την ασφάλεια της εργατιάς

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7701
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 19 Δεκ 2018, 16:50

Πως γίνεται ρε μπούμπυ και στις κρατικές υπηρεσίες δεν γίνεται ποτέ κανένα ατύχημα;

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 04 Ιαν 2019, 09:46

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου που έπεσε μέσα σε απορριμματοφόρο στην Ιεράπετρα – Στάση εργασίας επ’ αόριστον


https://radiolasithi.gr/sovaros-traymat ... -aoriston/
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 06 Ιαν 2019, 00:39

Σε άλλα νέα, ανθρώπινα μέλη και ζωές συνεχίζουν να αλέθονται στη μηχανή του κέρδους των αφεντικών

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 10 Ιαν 2019, 09:23

Σε ένα εργατικό ατύχημα κάποιος δεν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες;
Α ξέχασα, εδώ είναι Ελλάδα.

Νεκρός εργάτης στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Εργατικα ατυχηματα - Εργοδοτικα εγκληματα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 11 Ιαν 2019, 17:09

Για το εργατικό ατύχημα στις ιχθυοκαλλιέργειες του «Νηρέα»
το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί
στην ατελείωτη λίστα των εργατικών ατυχημάτων
δεν φταίει η κακιά η ώρα, αλλά τα ελλιπή μέτρα προστασίας

Εικόνα



http://sinidisi.gr/kke-anafora-voulevtw ... liergeies/
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών