Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Re: Κετογονική διατροφή (ketogenic/keto)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 28 Απρ 2025, 00:32

όπως οι παπούδες στην ορμύλια που έτρωγαν μια κουταλιά ελαιόλαδο
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 28 Απρ 2025, 01:38

sharp έγραψε:
28 Απρ 2025, 00:25
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
27 Απρ 2025, 18:16
sharp έγραψε:
27 Απρ 2025, 16:40
Το θέμα με τη ζάχαρη, δηλ. την γλυκόζη, είναι να μην την τρως με άδειο στομάχι. Έτσι κατάλαβα μετά από ψάξιμο και πειραματισμό στο σώμα μου. Το κλασσικό πρωϊνό με ψωμάκια και μαρμελάδες δεν κάνει καλό τελικά, ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Το πρωΐ βάζω κάτι λιπαρό μέσα μου και μετά μπορεί να φάω γλυκό. Αν έχω χρόνο καθυστερώ το γλυκό πάνω από 1 ώρα και πολλές φορές το ξεχνάω. Σε άδειο στομάχι ανεβάζει απότομα την ινσουλίνη, η οποία ρίχνει επίσης απότομα το σάκχαρο, σε πιάνει λιγούρα, νομίζεις ότι πεινάς, ξανατρώς, ακόμη χειρότερα κάτι γλυκό κι ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ. Έτσι παίρνεις κιλά και αυξάνεις την πιθανότητα να γίνεις κάποια στιγμή διαβητικός. Η λύση δεν είναι "μην τρως πολύ" αλλά τρώγε συνειδητά και μάθε τι συμβαίνει στο σώμα. Αυτό βοήθησε εμένα τουλάχιστον κι από τότε ούτε πεινάω, ούτε παχαίνω.
Βούτυρο με μέλι;
Το βούτυρο έχει λίπος και βοηθάει, αλλά το μέλι; Σημαντικό είναι πάντως να μην είναι η πρώτη μπουκιά ζαχαρωμένη, γιατί από τόσες ώρες αφαγίας ξυπνάς απότομα την ινσουλίνη. Καλύτερα ένα αυγό πρώτα.
Σκατολιπαρά έχει το βούτυρο, καλύτερα να αποφεύγεται. Ακόρεστα λιπαρά θέλει η φάση για πρωινό (ελαιόλαδο ωμό, αμυγδαλα/καρύδια, κανένα αβοκάντο κτλ).

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 28 Απρ 2025, 02:24

vantono έγραψε:
28 Απρ 2025, 01:38
sharp έγραψε:
28 Απρ 2025, 00:25
Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
27 Απρ 2025, 18:16

Βούτυρο με μέλι;
Το βούτυρο έχει λίπος και βοηθάει, αλλά το μέλι; Σημαντικό είναι πάντως να μην είναι η πρώτη μπουκιά ζαχαρωμένη, γιατί από τόσες ώρες αφαγίας ξυπνάς απότομα την ινσουλίνη. Καλύτερα ένα αυγό πρώτα.
Σκατολιπαρά έχει το βούτυρο, καλύτερα να αποφεύγεται. Ακόρεστα λιπαρά θέλει η φάση για πρωινό (ελαιόλαδο ωμό, αμυγδαλα/καρύδια, κανένα αβοκάντο κτλ).
Δίκιο έχεις. Κι αν μπορείς το πρωΐ να φας νηστικός μια κουταλιά ελαιόλαδο, αυτό είναι το καλύτερο, αλλά σε πολλούς φέρνει αηδία.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 02:51

EKPLIKTIKOS έγραψε:
27 Απρ 2025, 18:40
Keto = βουλωμένες αρτηρίες :a108:

Φαντάσου που έχουμε φτάσει ως ανθρωπότητα να θεωρείται unironically κακό από κάποιους να τρως φρούτα :a108:
Είναι ενδιαφέρον το θέμα με τα φρούτα. Εξελικτικά στην ιστορία του ανθρώπου, αν πάμε πίσω στην εποχή των αρχάνθρωπων στην οποία σχεδιάστηκε το DNA μας (και ακόμα είναι χοντρικά ίδιο με τότε) τα φρούτα ήταν εποχικά, ειδικά τα γλυκά φρούτα τα βρίσκαμε κυρίως το καλοκαίρι επειδή η φρουκτόζη θέλει ήλιο για να παραχθεί. Όταν λοιπόν τα πετυχαίναμε τα σκίζαμε, γιατί κανείς δεν τρώει μια ρώγα σταφύλι, ειναι εξελικτική αντίδραση αυτή το να φας παραπάνω. Και την επόμενη μέρα τα ξανασκίζαμε, και τα σκίζαμε όλο τον Αύγουστο σερί, και σαν αποτέλεσμα παχαίναμε εποχικά. Και αυτό είχε την έννοια να παχύνεις για να έχεις λίπος πάνω σου για να βγάλεις χειμώνα που η τροφή θα είναι δυσεύρετη. Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν είσαι ήδη χοντρός και η τροφή δεν είναι ποτέ δυσεύρετη, για ποιό λόγο να παχύνεις;

Τα φρούτα βρίσκονται στην διατροφική οδηγία κάθε κράτους. Και ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται είναι γιατί στο μυαλό της μέσης δυτικής μαμάς το φρούτο είναι υποκατατάστατο της σοκολάτας, επομένως αν δίνει στα παιδιά της περισσότερα μήλα η ελπίδα είναι ότι θα τους δώσει λιγότερες σοκολάτες και μπισκότα. Αυτή την έννοια έχει. Της μείωσης των γλυκών όχι της αύξησης των φρούτων. Γιατί δε γίνεται ρε φίλε να έχεις το ντουλάπι γεμάτο μπισκότα, το ψυγείο τίγκα, το τυροπιτάδικο στη γωνία, και την πιτσαρία στη μνήμη στο κινητό, και να τρώς από πάνω και φρουτάκια για να να τρώς "ισορροπημένα". Ε τοφαλάκος θα γίνει το παιδί, τι θα γίνει. Σιγά μην τρώει μόνο φρούτα και δεινόσαυρο, όπως σχεδιαστήκαμε για να τρώμε.

Τώρα αν μπορείς εσύ να τρώς τα φρούτα σου στην εποχή τους, όπως έφτιαξε τον κόσμο ο Θεούλης, και να αποφεύγεις παράλληλα τις ζάχαρες και τα ζυμάρια που κυριολεκτικά δεν υπήρχανε κάποτε, και όταν σου ανοίγει το τούρμπο με τα σταφύλια να το ελέγχεις και να μη σου ξεφεύγει γενικώς και σε δύο ώρες να τηλεφωνάς στην πιτσαρία, ε με γειά σου με χαρά σου ρε φίλε, φάε τα ωραιότατα φρουτάκια σου. Εμείς εδώ είπαμε είμαστε οι άλλοι που χρειαζόμαστε έλεγχο στα φαγητά που προκαλούν λιγούρες. Να σου πώ προσωπικά ποιό είναι το αποτέλεσμα που έχω με τα μήλα γιατί είναι κάμποσοι σαν κι εμένα: αν πεινάω και φάω ένα μήλο κυριολεκτικά πεινάω περισσότερο αφού το φάω παρά πριν. Όχι ότι είναι κακή τροφή το μήλο αλλά με αυτή την έννοια μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Και μιλάμε για μήλο έτσι, που είναι λίγο ξυνό, δεν το παίρνεις χαμπάρι, κι όμως έχει δυόμιση κουταλιές του γλυκού ζάχαρη. Για μένα έχει σημασία για σένα μπορεί όχι, αν δεν είσαι από εμάς τότε δεν έχεις θέμα. Είπαμε δεν έχουμε όλη την ίδια μεταβολική αντίδραση και την ίδια αίσθηση λιγούρας.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 28 Απρ 2025, 04:25

Δηλαδή με τον πουρε κουνουπιδιού και τα κεφτέδια δεν πεινας;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 04:48

Otto Weininger έγραψε:
27 Απρ 2025, 21:54
sharp έγραψε:
27 Απρ 2025, 21:45
Otto Weininger έγραψε:
27 Απρ 2025, 21:17

Αυτό είναι ένα πλάνο που σου επιτρέπει να χάσεις κιλά, να φτιάξεις δείκτες και να τρέφεσαι ισορροπημένα και σωστά.
Δεν βλέπω κανένα πλάνο, μόνο την συμβουλή να πας σε διατροφολόγο. Φαντάζομαι αυτός θα ορίσει πλάνο και τι εξετάσεις χρειάζονται και πότε.
Nope.
Παραβλέπεις ότι προηγούνται οι εξετάσεις (τις οποίες τις γραφει καρδιολόγος και τις τσεκάρει πριν τις δείξεις και στον διαιτολόγο).
Συμφωνώ μαζί σου, αυτό και κάνω άλλωστε.

Αλλά πες τις είδες τις εξετάσεις, οκ, ο καρδιολόγος θα σου πει τι παίζεται, και τώρα ξέρεις που βρίσκεσαι. Μέχρι εδώ καλά, το θέμα είναι τι γίνεται μετά, που στο θέμα της διατροφής οι γιατροί (και οι διατροφολόγοι) είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα και κάποιοι βρίζονται κιόλας μεταξύ τους οπαδικά. Εδώ τουλάχιστον οι περισσότεροι γιατροί είναι ειλικρινείς και σου λένε ότι απλά δεν ξέρουν από διατροφή γιατί απλά δεν τη διδάσκονται πουθενά. Kάποιοι δεν το λένε όμως και μπλέκονται όπου θέλουν, πολλοί κάνουν και σεμινάρια διατροφής, τα οποία μπορεί να είναι ότι μπορείς να φανταστείς, από CICO, χορτοφάγοι, μέχρι carnivore. Oι διαιτολόγοι είναι *συνήθως* πιό συντηρητικοί, αλλά όχι πάντα, είναι πού θα πέσεις. Αν θες να βρεις διατροφολόγο που να γράφει αβέρτα κέτο δεν έχεις παρά να γκουγκλάρεις keto dietitian, θα σου βγουν τρακόσιοι, accredited κι απ'όλα (τουλάχιστον εδώ, Ελλάδα δεν ξέρω). Που σημαίνει ότι σ'αυτή τη φάση ουσιαστικά έχεις επιλέξει εσύ, όχι αυτός.

Ο γιατρός μου τον στον οποίο πήγα γιατί είναι ο πιό κοντινός, είναι καθηγητής πανεπιστημίου, και κάρνιβορ ο ίδιος. Αυτός υποστήριζε ότι με διατροφή πλούσια σε ζωϊκά λιπαρά η χοληστερίνη μου δεν πρόκειται να ανέβει φτάνει να αποφεύγω υδατάνθρακες, ίσως μάλιστα έπεφτε κι άλλο, το οποίο τελικά και όντως συνέβη. Μάλιστα μου ζήτησε να αντικαταστήσω το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα με ζωϊκό λίπος. Η γιατρός στη διπλανή πόρτα στο ίδιο ακρβώς ιατρείο που πήγε η γυναίκα μου της είπε να αποφεύγει τα λιπαρά γιατί φράζουν τις αρτηρίες, αυτό το είπε σαν αξίωμα γενικά πριν δει καν τις εξετάσεις της. Πως συνυπάρχουν αυτοί οι δυό γατροί δεν έχω ιδέα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 05:06

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
28 Απρ 2025, 04:25
Δηλαδή με τον πουρε κουνουπιδιού και τα κεφτέδια δεν πεινας;
Γενικά έχω παρατηρήσει ότι όταν μαγειρεύω πρωτεϊνη/λίπος/ίνες τρώω ακριβώς την ίδια ποσότητα κάθε φορά ανεξαρτήτως τι έχω μαγειρέψει. Βγάζει ο οργανισμός μου στοπ, και να θέλω δε μπορώ να φάω παραπάνω. Το οποίο δε μου συνέβαινε κανονικά, όταν πχ είχα μακαρόνια μπορώ να φάω όλη την κατσαρόλα πολύ ευχάριστα και χαλαρά.

αλλά δεν είναι όλοι σαν κι εμένα.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 28 Απρ 2025, 05:30

Imperium έγραψε:
27 Απρ 2025, 16:25
Philip Mortimer έγραψε:
27 Μαρ 2025, 06:47
Chilloutbuddy έγραψε:
27 Μαρ 2025, 06:45

Δεν είμαι γιατρός φίλε, αν σου πει ο γιατρός σου όχι, τότε όχι. Εμένα λέει ναι.
Τότε αυτό μάλλον είναι το σημάδι να αλλάξεις γιατρό.
Εσυ τι είσαι ρε Μορτιμερ, επιμελητής ιατρών;

Αμαν πια με τον κάθε ξερόλα εδώ μέσα...
Η ιατρική κοινότητα και η κοινή λογική δεν προτείνουν τέτοιου είδους διατροφές. Δεν πρόκειται περί ξερολισμού, αλλά περί προειδοποίησης, εφόσον υπάρχει που υπάρχει topic προπαγάνδας υπέρ τέτοιων επικίνδυνων πρακτικών, αν δεν καταλαβαίνει ο νηματοθετης, ας υπάρχει τουλάχιστον μία προειδοποίηση για τον αναγνώστη του topic να το ψάξει (πολύ) περισσότερο το θέμα και να είναι επιφυλακτικος με παρόμοιες μπαρουφες.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 05:32

Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 28 Απρ 2025, 05:34

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 04:48

Ο γιατρός μου τον στον οποίο πήγα γιατί είναι ο πιό κοντινός, είναι καθηγητής πανεπιστημίου, και κάρνιβορ ο ίδιος . Αυτός υποστήριζε ότι με διατροφή πλούσια σε ζωϊκά λιπαρά η χοληστερίνη μου δεν πρόκειται να ανέβει φτάνει να αποφεύγω υδατάνθρακες, ίσως μάλιστα έπεφτε κι άλλο, το οποίο τελικά και όντως συνέβη. Μάλιστα μου ζήτησε να αντικαταστήσω το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα με ζωϊκό λίπος. Η γιατρός στη διπλανή πόρτα στο ίδιο ακρβώς ιατρείο που πήγε η γυναίκα μου της είπε να αποφεύγει τα λιπαρά γιατί φράζουν τις αρτηρίες, αυτό το είπε σαν αξίωμα γενικά πριν δει καν τις εξετάσεις της. Πως συνυπάρχουν αυτοί οι δυό γατροί δεν έχω ιδέα.
Α καλά :smt005:

Πώς ήταν ο πιο κοντινός γιατρος, αφού στο ίδιο ακριβώς γραφείο υπάρχει άλλη γιατρός που λέει να αποφεύγονται τα λιπαρά (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, προσωπικά δεν έχω γνωρίσει ποτέ γιατρό που να λέει το αντίθετο). Αυτή δεν ήταν κοντινή, ήταν πιο μακριά το πλατυσκαλο της πόρτας της; :lol:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 05:40

Philip Mortimer έγραψε:
28 Απρ 2025, 05:34
Chilloutbuddy έγραψε:

Ο γιατρός μου τον στον οποίο πήγα γιατί είναι ο πιό κοντινός, είναι καθηγητής πανεπιστημίου, και κάρνιβορ ο ίδιος . Αυτός υποστήριζε ότι με διατροφή πλούσια σε ζωϊκά λιπαρά η χοληστερίνη μου δεν πρόκειται να ανέβει φτάνει να αποφεύγω υδατάνθρακες, ίσως μάλιστα έπεφτε κι άλλο, το οποίο τελικά και όντως συνέβη. Μάλιστα μου ζήτησε να αντικαταστήσω το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα με ζωϊκό λίπος. Η γιατρός στη διπλανή πόρτα στο ίδιο ακρβώς ιατρείο που πήγε η γυναίκα μου της είπε να αποφεύγει τα λιπαρά γιατί φράζουν τις αρτηρίες, αυτό το είπε σαν αξίωμα γενικά πριν δει καν τις εξετάσεις της. Πως συνυπάρχουν αυτοί οι δυό γατροί δεν έχω ιδέα.

Πώς ήταν ο πιο κοντινός γιατρος, αφού στο ίδιο ακριβώς γραφείο υπάρχει άλλη γιατρός που λέει να αποφεύγονται τα λιπαρά (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, προσωπικά δεν έχω γνωρίσει ποτέ γιατρό που να λέει το αντίθετο).
πήγα σε αυτόν που με έστειλε η γραμματεία, προφανώς το πάνε με βάρδιες :102:
αλλά αν θες θα του πώ ότι δεν εγκρίνεις να σκίσει τα πτυχία του :lol:
σημασία για μένα έχει ότι αυτό που είπε ότι θα γίνει με τις εξετάσεις μου, έγινε, τα υπόλοιπα δεν ξέρω γιατί πρέπει να ασχολούμαι.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 28 Απρ 2025, 05:42

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 05:40
Philip Mortimer έγραψε:
Chilloutbuddy έγραψε:

Πώς ήταν ο πιο κοντινός γιατρος, αφού στο ίδιο ακριβώς γραφείο υπάρχει άλλη γιατρός που λέει να αποφεύγονται τα λιπαρά (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, προσωπικά δεν έχω γνωρίσει ποτέ γιατρό που να λέει το αντίθετο).
Δεν είναι ότι δεν εγκρίνω εγώ, η ιατρική κοινότητα δεν εγκρίνει. Και βασικά μου κάνει και εντύπωση γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο, δηλαδή γιατρό να κάνει κάτι τόσο βλακωδες, από ΕΚΠΑ το πήρε το πτυχίο ή από τη Σοφια;

Για τον κοβιντ υπήρχε και μια πολύ μικρή μειοψηφία γιατρών που έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα, γριπουλα κλπ, αλλά προφανώς δεν αντιπροσώπευαν την ιατρική κοινότητα συνολικά. Αλλιώς ο Τράγκας θα ήταν τώρα πρωθυπουργός και οχι στα θυμαράκια.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Απρ 2025, 06:38

Philip Mortimer έγραψε:
28 Απρ 2025, 05:42
Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 05:40
Philip Mortimer έγραψε:

Δεν είναι ότι δεν εγκρίνω εγώ, η ιατρική κοινότητα δεν εγκρίνει. Και βασικά μου κάνει και εντύπωση γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο, δηλαδή γιατρό να κάνει κάτι τόσο βλακωδες, από ΕΚΠΑ το πήρε το πτυχίο ή από τη Σοφια;

Για τον κοβιντ υπήρχε και μια πολύ μικρή μειοψηφία γιατρών που έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα, γριπουλα κλπ, αλλά προφανώς δεν αντιπροσώπευαν την ιατρική κοινότητα συνολικά. Αλλιώς ο Τράγκας θα ήταν τώρα πρωθυπουργός και οχι στα θυμαράκια.
απ'τα ΕΛΤΑ σίγουρα, όπου να'ναι θα τον μαζέψουν για απάτη :lol:

Κοίτα οι γιατροί γενικά δεν ασχολούνται με διατροφή, δεν είναι η δουλειά τους, δεν το διδάσκονται. Εσύ ίσως να θεωρείς στον κύκλο σου ότι υπάρχει κάποια κυρίαρχη ιατρική άποψη που είναι γραμμένη κάπου τι ακριβώς πρέπει να τρώμε και δεν παρεκκλίνει κανένας, ίσως στην Ελλάδα υπάρχει δεν ξέρω, αλλά στο δικό μου πλανήτη αυτό απλά δεν ισχύει, έχω ακούσει τα πάντα. Ή ακούω τα ίδια που άκουγα πριν από 40 χρόνια οπότε ξέρεις ότι ο άλλος απλά δεν έχει ασχοληθεί από τότε. Και το λένε κιόλας οι άνθρωποι, μου το'χουν πει πεντέξι (γιατροί) ότι δεν ασχολουνται. Ο συγκεκριμένος απλά έτυχε να ασχολείται, είναι ένα θέμα που το διάλεξε γιατί τον ενδιέφερε.

Για να καταλήξουμε κάπου ας συμφωνήσουμε (ίσως) στο εξής: για μένα το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να βρει 2-3 προγόνους του που ζήσανε πολλά χρόνια και να αντιγράψει αυτό που κάνανε αυτοί. Είναι πολύ πιθανό να πιάσει και για σένα, ίδια γονίδια. Εγώ λοιπόν θυμάμαι τη γιαγιά μου που μαγείρευε ξεχωριστά για τον εαυτό της κάθε μέρα συνήθως κάτι σα ζαρζαβατικό, έπαιρνε πάντα απ'το κρέας και το τυρί που ήταν στο τραπέζι και δεν τη θυμάμαι ποτέ να έτρωγε ψωμί ή ζαχαρη, μόνο στον καφέ. Και το περιέγραφε κιόλας αλλά με δικά της λόγια, έλεγε μην τρως αυτό, φάε εκείνο "να σε πιάσει" (εννοούσε κρέας). 'Εφτασε τα 90. Εγώ αυτό θα κάνω όσο επιτρέπει το λάϊφστάϊλ τέλος πάντων, εσύ κάνε κάτι άλλο.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 28 Απρ 2025, 11:17

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Απρ 2025, 02:51
EKPLIKTIKOS έγραψε:
27 Απρ 2025, 18:40
Keto = βουλωμένες αρτηρίες :a108:

Φαντάσου που έχουμε φτάσει ως ανθρωπότητα να θεωρείται unironically κακό από κάποιους να τρως φρούτα :a108:
Είναι ενδιαφέρον το θέμα με τα φρούτα. Εξελικτικά στην ιστορία του ανθρώπου, αν πάμε πίσω στην εποχή των αρχάνθρωπων στην οποία σχεδιάστηκε το DNA μας (και ακόμα είναι χοντρικά ίδιο με τότε) τα φρούτα ήταν εποχικά, ειδικά τα γλυκά φρούτα τα βρίσκαμε κυρίως το καλοκαίρι επειδή η φρουκτόζη θέλει ήλιο για να παραχθεί. Όταν λοιπόν τα πετυχαίναμε τα σκίζαμε, γιατί κανείς δεν τρώει μια ρώγα σταφύλι, ειναι εξελικτική αντίδραση αυτή το να φας παραπάνω.
Εξελικτική αντίδραση είναι και να βιάσεις μια μουναρα αλλά μια χαρά μπορείς να βάλεις φρένο στις ορμές σου, έτσι δεν είναι; :p2:
Τα φρούτα βρίσκονται στην διατροφική οδηγία κάθε κράτους. Και ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται είναι γιατί στο μυαλό της μέσης δυτικής μαμάς το φρούτο είναι υποκατατάστατο της σοκολάτας,
Ο λόγος είναι ότι σε γενικές γραμμές είναι πλούσια σε βιταμίνες κτλ :rtfm:
Γιατί δε γίνεται ρε φίλε να έχεις το ντουλάπι γεμάτο μπισκότα, το ψυγείο τίγκα, το τυροπιτάδικο στη γωνία, και την πιτσαρία στη μνήμη στο κινητό, και να τρώς από πάνω και φρουτάκια για να να τρώς "ισορροπημένα". Ε τοφαλάκος θα γίνει το παιδί, τι θα γίνει. Σιγά μην τρώει μόνο φρούτα και δεινόσαυρο, όπως σχεδιαστήκαμε για να τρώμε.
Μπορείς να τρως όλα τα παραπάνω με μέτρο :c020:

Τώρα αν μπορείς εσύ να τρώς τα φρούτα σου στην εποχή τους, όπως έφτιαξε τον κόσμο ο Θεούλης, και να αποφεύγεις παράλληλα τις ζάχαρες και τα ζυμάρια που κυριολεκτικά δεν υπήρχανε κάποτε
Δεν αποφεύγω τα ζυμάρια ούτε τη ζάχαρη, δεν είμαι χοντρός, σιγά μην πίνω και κόκα κόλα zero :102:

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 28 Απρ 2025, 11:21

Φυσικά κ έχουν υπάρξει γιατροί που έκαναν low carb diets

Οι πιο διάσημοι βέβαια έχουν πεθάνει (για άσχετους λόγους)

In 2001, Atkins's coronary arteries were 30 to 40 percent blocked, according to Patrick Fratellone, his cardiologist and employee.[9]
In 2002, Atkins went into cardiac arrest, leading many of his critics to point to this episode as proof of the inherent dangers in the consumption of high levels of saturated fat associated with the Atkins diet. In numerous interviews, however, Atkins stated that his cardiac arrest was not the result of poor diet, but was rather caused by a chronic infection.[10][11][12]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robert_ ... physician)

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών