Είδα μόνον δύο λεπτά.
Θα έβρισκα ενδιαφέρουσα μία απάντηση για τους αντίστοιχους νόμους που παίζουν στις χώρες των διαμαρτυρόμενων, αναφορικά με αυτό το κοινωνικώς καυτό πρόβλημα.
Είδα μόνον δύο λεπτά.
Μπορεί να το είχε από εποχές "παχιών αγελάδων", τέλη 90's,early 00's,και να είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσει διακοπές, υπεύθυνα πάντα, όπως έγραψα πιο πάνω, χωρίς σκουπίδια, χωρίς όχληση, ή κίνδυνο πχ πυρκαγιάς, με σεβασμό στο χώρο και το τοπίο.Ναύτης έγραψε: ↑Σήμερα, 10:13Κάποιος προλετάριος έχει να δώσει 40-50 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα (μεταχειρισμένο) αυτοκινούμενο, συν τα έξοδα συντήρησης, συν ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας, συν βενζίνες και διόδια, αλλά συνιστά στυγνή καταπίεση της εργατικής τάξης να δώσει 15 ευρώ την ημέρα, στη χάι σίζον, για να νοικιάσει μια θέση σε οργανωμένο κάμπινγκ που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές.
Καλά τα λέω;
Το παραθυράκι που βάζεις, είναι δίφυλλη μπαλκονόπορτα που κάνει το νόμο ανεφάρμοστο.exiledd έγραψε: ↑Σήμερα, 12:42Μπορεί να το είχε από εποχές "παχιών αγελάδων", τέλη 90's,early 00's,και να είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσει διακοπές, υπεύθυνα πάντα, όπως έγραψα πιο πάνω, χωρίς σκουπίδια, χωρίς όχληση, ή κίνδυνο πχ πυρκαγιάς, με σεβασμό στο χώρο και το τοπίο.Ναύτης έγραψε: ↑Σήμερα, 10:13Κάποιος προλετάριος έχει να δώσει 40-50 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα (μεταχειρισμένο) αυτοκινούμενο, συν τα έξοδα συντήρησης, συν ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας, συν βενζίνες και διόδια, αλλά συνιστά στυγνή καταπίεση της εργατικής τάξης να δώσει 15 ευρώ την ημέρα, στη χάι σίζον, για να νοικιάσει μια θέση σε οργανωμένο κάμπινγκ που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές.
Καλά τα λέω;
Ας έβαζε η κυβέρνηση έναν πιο ελαστικό νόμο πχ, επιτρέπεται 5 μέρες διανυκτέρευση σε τροχόσπιτο, camper, ή τροχοβίλα και μετά πήγαινε κι αλλού τύπε μου να δεις κι άλλα μέρη κι άλλες παραλίες πχ..
Έτσι αποφεύγεται το παρκάρισμα τροχόσπιτων πχ για μήνες στον ίδιο χώρο, λέω τώρα εγώ μια ιδέα...
Στο χωριό μου έχει οργανωμένο κάμπινγκ και για τροχόσπιτα, με όλες τις υποδομές και με μια ουσιαστικά δικιά του, πολύ ωραία παραλία. Αν θυμάμαι καλά, το κόστος για τα αυτοκινούμενα είναι, στη χάι σίζον, 12 ευρώ την ημέρα. Ξέρεις ποιοι πάνε ως επί το πλείστον; Έλληνες με τροχόσπιτα και σκηνές. Κάτι γυφτοτουρίστες πάνε και στήνουν αυτοκινούμενα και τροχόσπιτα κυριολεκτικά όπου βρουν, ακόμα και μέσα στο μικρό, χωμάτινο γηπεδάκι του χωριού, είναι δίπλα στη θάλασσα βλέπεις, κι ας υπάρχουν δύο πινακίδες ότι απαγορεύεται το κάμπινγκ. Γεμίζουν τον τόπο με τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες τους, όταν φεύγουν τα παρατάνε όλα ένα σκουπιδαριό, και, αν εξαιρέσεις το σ/μ στο χωριό δεν αφήνουν ούτε σεντ. Αν τους ρωτήσεις εάν επιτρέπεται να το κάνουν και στη χώρα τους αυτό, μανουριάζουν, φυσικά δεν επιτρέπεται, για την ακρίβεια θα τους έκοβαν τον κώλο. Ε καιρός νομίζω είναι να μπει μια τάξη κι εδώ, είτε μιλάμε για αλλοδαπούς είτε για ημεδαπούς.exiledd έγραψε: ↑Σήμερα, 12:42Μπορεί να το είχε από εποχές "παχιών αγελάδων", τέλη 90's,early 00's,και να είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσει διακοπές, υπεύθυνα πάντα, όπως έγραψα πιο πάνω, χωρίς σκουπίδια, χωρίς όχληση, ή κίνδυνο πχ πυρκαγιάς, με σεβασμό στο χώρο και το τοπίο.Ναύτης έγραψε: ↑Σήμερα, 10:13Κάποιος προλετάριος έχει να δώσει 40-50 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα (μεταχειρισμένο) αυτοκινούμενο, συν τα έξοδα συντήρησης, συν ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας, συν βενζίνες και διόδια, αλλά συνιστά στυγνή καταπίεση της εργατικής τάξης να δώσει 15 ευρώ την ημέρα, στη χάι σίζον, για να νοικιάσει μια θέση σε οργανωμένο κάμπινγκ που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές.
Καλά τα λέω;
Ας έβαζε η κυβέρνηση έναν πιο ελαστικό νόμο πχ, επιτρέπεται 5 μέρες διανυκτέρευση σε τροχόσπιτο, camper, ή τροχοβίλα και μετά πήγαινε κι αλλού τύπε μου να δεις κι άλλα μέρη κι άλλες παραλίες πχ..
Έτσι αποφεύγεται το παρκάρισμα τροχόσπιτων πχ για μήνες στον ίδιο χώρο, λέω τώρα εγώ μια ιδέα...
Σιγά τα λεφτά βρε σκατομποτάκι, κι αυτοί και η φάρα σου λεφτά αφήνετε μόνο σε κανα σουπερμάρκετ, και κει με το ζόρι.Frappezitis έγραψε: ↑Χθες, 21:49Zούμε σε μια χώρα που καλώς ή κακώς εν πολλοίς ζει από τον τουρισμό. Αλλά ακόμα κι αυτόν, η γελοιωδέστερη κυβέρνηση όλων των εποχών θέλει να τον τορπιλίσει.
Με τον νόμο 5170 που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους απαγορεύεται το παρκάρισμα και η διαμονή οποιουδήποτε τροχόσπιτου ή αυτοκινούμενου σε δημόσιο χώρο (παραλίες, παρυφές δασών, δρόμοι, πάρκινγκ κλπ.).
Αυτό σημαίνει ότι τα χιλιάδες αυτοκινούμενα που κινούνται στους ελληνικούς δρόμους τους καλοκαιρινούς μήνες, προερχόμενα από την Ευρώπη με τουρίστες που θα αφήσουν τα λεφτουδάκια τους στην ψωροκώσταινα, αποκλείονται από εδώ και στο εξής, καθώς η παραμονή τους θα είναι νόμιμη μόνο αν παρκάρουν σε... κάμπινγκ.
Περιττό να πω ότι έχουμε ήδη γίνει ρόμπα σε σελίδες και sites φίλων του αυτοκινούμενου τουρισμού ανά την Ευρώπη οι οποίοι απλώς διαγράφουν την Ελλάδα από προορισμό και θα ταξιδέψουν αλλού.
Ένα μπράβο στον πρωθυπουργό και στους φωστήρες του. Ειλικρινά μπράβο, θέλει μεγάλη προσπάθεια να είσαι τόσο ηλίθιος και να σαμποτάρεις το πιο σημαντικό προϊόν σου...
Δεν κάνατε καταγγελείες;Ναύτης έγραψε: ↑Σήμερα, 13:28Στο χωριό μου έχει οργανωμένο κάμπινγκ και για τροχόσπιτα, με όλες τις υποδομές και με μια ουσιαστικά δικιά του, πολύ ωραία παραλία. Αν θυμάμαι καλά, το κόστος για τα αυτοκινούμενα είναι, στη χάι σίζον, 12 ευρώ την ημέρα. Ξέρεις ποιοι πάνε ως επί το πλείστον; Έλληνες με τροχόσπιτα και σκηνές. Κάτι γυφτοτουρίστες πάνε και στήνουν αυτοκινούμενα και τροχόσπιτα κυριολεκτικά όπου βρουν, ακόμα και μέσα στο μικρό, χωμάτινο γηπεδάκι του χωριού, είναι δίπλα στη θάλασσα βλέπεις, κι ας υπάρχουν δύο πινακίδες ότι απαγορεύεται το κάμπινγκ. Γεμίζουν τον τόπο με τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες τους, όταν φεύγουν τα παρατάνε όλα ένα σκουπιδαριό, και, αν εξαιρέσεις το σ/μ στο χωριό δεν αφήνουν ούτε σεντ. Αν τους ρωτήσεις εάν επιτρέπεται να το κάνουν και στη χώρα τους αυτό, μανουριάζουν, φυσικά δεν επιτρέπεται, για την ακρίβεια θα τους έκοβαν τον κώλο. Ε καιρός νομίζω είναι να μπει μια τάξη κι εδώ, είτε μιλάμε για αλλοδαπούς είτε για ημεδαπούς.
Θα απαντήσει κάποιος;
Δηλαδή εσύ θεωρείς λογικό το δωρεάν παρκάρισμα ενός τροχόσπιτου στον οποιονδήποτε δημόσιο χώρο για 5 μέρες;exiledd έγραψε: ↑Σήμερα, 12:42Μπορεί να το είχε από εποχές "παχιών αγελάδων", τέλη 90's,early 00's,και να είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσει διακοπές, υπεύθυνα πάντα, όπως έγραψα πιο πάνω, χωρίς σκουπίδια, χωρίς όχληση, ή κίνδυνο πχ πυρκαγιάς, με σεβασμό στο χώρο και το τοπίο.Ναύτης έγραψε: ↑Σήμερα, 10:13Κάποιος προλετάριος έχει να δώσει 40-50 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα (μεταχειρισμένο) αυτοκινούμενο, συν τα έξοδα συντήρησης, συν ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας, συν βενζίνες και διόδια, αλλά συνιστά στυγνή καταπίεση της εργατικής τάξης να δώσει 15 ευρώ την ημέρα, στη χάι σίζον, για να νοικιάσει μια θέση σε οργανωμένο κάμπινγκ που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές.
Καλά τα λέω;
Ναι και μπορει τα λεφτα να τα ειχε βγαλει απο την εργασια του οντας τιμιος εξεταστης στα διπλωματα οδηγησης.exiledd έγραψε: ↑Σήμερα, 12:42Μπορεί να το είχε από εποχές "παχιών αγελάδων", τέλη 90's,early 00's,και να είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσει διακοπές, υπεύθυνα πάντα, όπως έγραψα πιο πάνω, χωρίς σκουπίδια, χωρίς όχληση, ή κίνδυνο πχ πυρκαγιάς, με σεβασμό στο χώρο και το τοπίο.Ναύτης έγραψε: ↑Σήμερα, 10:13Κάποιος προλετάριος έχει να δώσει 40-50 χιλιάρικα για να αγοράσει ένα (μεταχειρισμένο) αυτοκινούμενο, συν τα έξοδα συντήρησης, συν ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας, συν βενζίνες και διόδια, αλλά συνιστά στυγνή καταπίεση της εργατικής τάξης να δώσει 15 ευρώ την ημέρα, στη χάι σίζον, για να νοικιάσει μια θέση σε οργανωμένο κάμπινγκ που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές.
Καλά τα λέω;
Ναι αμέ, περνάνε -όποτε περνάνε- οι αστυφύλακες και λένε: νάιν, νάιν, νιχτ γκουντ, φερμπόντεν, πλιζ γκόου.Αλιόσα έγραψε: ↑Σήμερα, 14:10Δεν κάνατε καταγγελείες;Ναύτης έγραψε: ↑Σήμερα, 13:28Στο χωριό μου έχει οργανωμένο κάμπινγκ και για τροχόσπιτα, με όλες τις υποδομές και με μια ουσιαστικά δικιά του, πολύ ωραία παραλία. Αν θυμάμαι καλά, το κόστος για τα αυτοκινούμενα είναι, στη χάι σίζον, 12 ευρώ την ημέρα. Ξέρεις ποιοι πάνε ως επί το πλείστον; Έλληνες με τροχόσπιτα και σκηνές. Κάτι γυφτοτουρίστες πάνε και στήνουν αυτοκινούμενα και τροχόσπιτα κυριολεκτικά όπου βρουν, ακόμα και μέσα στο μικρό, χωμάτινο γηπεδάκι του χωριού, είναι δίπλα στη θάλασσα βλέπεις, κι ας υπάρχουν δύο πινακίδες ότι απαγορεύεται το κάμπινγκ. Γεμίζουν τον τόπο με τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες τους, όταν φεύγουν τα παρατάνε όλα ένα σκουπιδαριό, και, αν εξαιρέσεις το σ/μ στο χωριό δεν αφήνουν ούτε σεντ. Αν τους ρωτήσεις εάν επιτρέπεται να το κάνουν και στη χώρα τους αυτό, μανουριάζουν, φυσικά δεν επιτρέπεται, για την ακρίβεια θα τους έκοβαν τον κώλο. Ε καιρός νομίζω είναι να μπει μια τάξη κι εδώ, είτε μιλάμε για αλλοδαπούς είτε για ημεδαπούς.