Τα 31 πεδία της ύπαρξης κατά τον Βουδισμό και η Νιρβάνα ... σύγκριση με Νεοπλατωνισμό
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Τα 31 πεδία της ύπαρξης κατά τον Βουδισμό και η Νιρβάνα ... σύγκριση με Νεοπλατωνισμό
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- taxalata xalasa
Re: Τα 31 πεδία της ύπαρξης κατά τον Βουδισμό και η Νιρβάνα ... σύγκριση με Νεοπλατωνισμό
ειναι παραπάνω απο 31...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- Urzaring13
Re: Τα 31 πεδία της ύπαρξης κατά τον Βουδισμό και η Νιρβάνα ... σύγκριση με Νεοπλατωνισμό
Tani μια απορία έχω. Είναι ο κύκλος θάνατος-αναγέννηση κάτι από το οποίο θέλεις πάντα να απελευθερωθείς;
Νου δίνεις την εντύπωση κάποιου που ψάχνεται και προσπαθεί να τη βρει.

Ζούμε σε ένα σύστημα.
- tanipteros
Ο Βούδας πήρε κατάκαρδα την δυστυχία και τον θάνατο όταν βγήκε από το χρυσό κλουβί του, το πριγκιπικό που θεώρησε τον θάνατο εχθρό (Μάρα) αλλά αντί να τον πολεμήσει με οποιοδήποτε τρόπο ήθελε να βρει έναν ειρηνικό τρόπο να απαλλαγεί από το αίτιο του θανάτου...Urzaring13 έγραψε: ↑Σήμερα, 10:53Tani μια απορία έχω. Είναι ο κύκλος θάνατος-αναγέννηση κάτι από το οποίο θέλεις πάντα να απελευθερωθείς;
και έτσι ως λύση βρήκε την διάλυση των σκέψεων και των αιτιών που δημιουργούν σκέψη και ταυτίστηκε με το Μη-Ον
Εγώ όντας Νοπλατωνιστής στην κοσμοθέαση αντιλαμβάνομαι ότι το υπερούσιο που ήθελε να φτάσει ο Βούδας είναι το Εν η Αρχή-Πηγή των πάντων και όχι το Μη-Ον...
Και έτσι προσεγγίζω τον θάνατο σαν φίλο και όχι σαν εχθρό δεν αναζητώ την απελευθέρωση η κατάργηση του όντος αλλά την θέωση και επιστροφή στο Εν, ή Υπερούσιο

- tanipteros
Το 2006 βγήκα στο Αστρικό και επιστρέφοντας στο σώμα μου εκδηλώθηκαν κάποιες πνευματικές ικανότητες όπως τηλεπάθεια, τρίτο μάτι και άλλα.
Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες του τι μου συμβαίνει έπεσα πάνω στον Πλατωνισμό και Βουδδισμό και από κει είδα τι βιώναν άλλοι άνθρωποι και πώς το ερμηνεύαν...

Μήπως είχες πάρει τίποτα περίεργο;tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 12:56Το 2006 βγήκα στο Αστρικό και επιστρέφοντας στο σώμα μου εκδηλώθηκαν κάποιες πνευματικές ικανότητες όπως τηλεπάθεια, τρίτο μάτι και άλλα.
Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες του τι μου συμβαίνει έπεσα πάνω στον Πλατωνισμό και Βουδδισμό και από κει είδα τι βιώναν άλλοι άνθρωποι και πώς το ερμηνεύαν...
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Urzaring13
Αλλη μια, αν μπορείς. Το Μη-Ον τι είναι;tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 12:52Ο Βούδας πήρε κατάκαρδα την δυστυχία και τον θάνατο όταν βγήκε από το χρυσό κλουβί του, το πριγκιπικό που θεώρησε τον θάνατο εχθρό (Μάρα) αλλά αντί να τον πολεμήσει με οποιοδήποτε τρόπο ήθελε να βρει έναν ειρηνικό τρόπο να απαλλαγεί από το αίτιο του θανάτου...Urzaring13 έγραψε: ↑Σήμερα, 10:53Tani μια απορία έχω. Είναι ο κύκλος θάνατος-αναγέννηση κάτι από το οποίο θέλεις πάντα να απελευθερωθείς;
και έτσι ως λύση βρήκε την διάλυση των σκέψεων και των αιτιών που δημιουργούν σκέψη και ταυτίστηκε με το Μη-Ον
Εγώ όντας Νοπλατωνιστής στην κοσμοθέαση αντιλαμβάνομαι ότι το υπερούσιο που ήθελε να φτάσει ο Βούδας είναι το Εν η Αρχή-Πηγή των πάντων και όχι το Μη-Ον...
Και έτσι προσεγγίζω τον θάνατο σαν φίλο και όχι σαν εχθρό δεν αναζητώ την απελευθέρωση η κατάργηση του όντος αλλά την θέωση και επιστροφή στο Εν, ή Υπερούσιο
- tanipteros
όχι τίποταAlienWay έγραψε: ↑Σήμερα, 12:58Μήπως είχες πάρει τίποτα περίεργο;tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 12:56Το 2006 βγήκα στο Αστρικό και επιστρέφοντας στο σώμα μου εκδηλώθηκαν κάποιες πνευματικές ικανότητες όπως τηλεπάθεια, τρίτο μάτι και άλλα.

- tanipteros
Θεωρητικά η πλήρης ανυπαρξίαUrzaring13 έγραψε: ↑Σήμερα, 13:19Αλλη μια, αν μπορείς. Το Μη-Ον τι είναι;tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 12:52Ο Βούδας πήρε κατάκαρδα την δυστυχία και τον θάνατο όταν βγήκε από το χρυσό κλουβί του, το πριγκιπικό που θεώρησε τον θάνατο εχθρό (Μάρα) αλλά αντί να τον πολεμήσει με οποιοδήποτε τρόπο ήθελε να βρει έναν ειρηνικό τρόπο να απαλλαγεί από το αίτιο του θανάτου...Urzaring13 έγραψε: ↑Σήμερα, 10:53Tani μια απορία έχω. Είναι ο κύκλος θάνατος-αναγέννηση κάτι από το οποίο θέλεις πάντα να απελευθερωθείς;
Οι Νεοπλατωνικοί αρχικά θεώρησαν ότι δεν υφίσταται πλήρης ανυπαρξία στο Σύμπαν-Κόσμο δλδ το Μη-Ον η Μη-Ύπαρξη αλλά ότι σε όλα κυριαρχεί ο Νους των Θεών που βρίσκονται σε μια Ενεργειακή ένωση όλοι ως ένας Νους το οποίο αποκαλεσαν Εν όχι με την έννοια της Μονάδος αλλά της Ενότητας και Μοναδικότητας.
Το Εν είναι έξω από την ύπαρξη το λένε υπερούσιο και είναι ο ανεκδήλωτος Νους ο εκδηλωμένος είναι η Ύπαρξη.
Το Εν είναι εκτός χρόνου, δεν έχει μορφή, είναι το ενοποιημένο πεδίο ενεργειακά και είναι πιο πάνω από τον νου ονομάζεται υπερούσιο και υπέρλογο. Και είναι η Αρχή των Πάντων.
Όταν το Εν εκδηλώνεται δημιουργεί το Πλήθος ενεργειών-όντων αυτόματα-εξαίφνης. Με την εκδήλωση δημιουργείται ο χρόνος, ο νους και η ζωή στα οποία αυτά μετέχουν τα όντα και παίρνουν χαρακτηριστικά ανάλογα τι σκέψεις κάνουν ποιοτικά, ενάρετες ή κακές...
Κάτω από το Εν είναι το Ον δλδ ό,τι υφίσταται ό,τι υπάρχει ό,τι έχει ουσία.
Το εκδηλωμένο Εν ως Ον καταλαμβάνει τα πάντα σε όλες τις διαστάσεις και έτσι δεν υφίσταται ανυπαρξία το Μη-Ον
Ο Βουδας ήθελε την κατάργηση του αιτίου του θανάτου και έτσι διαλογιστικά απέρριπτε ό,τι σκέψη του αναδυόταν στον διαλογισμό που έκανε.
Έφτασε σε σημείο να θέλει να καταργήσει κάθε σκέψη και τον ίδιο τον νου και τα παράγωγα του και έτσι απέκτησε την ικανότητα να διαλύει ενέργειες νοητικές πνευματικές. Βίωσε το Υπερούσιο αλλά επειδή ήθελε την κατάργηση του νου το Υπερούσιο το ταύτισε με το Μη-Ον την ανυπαρξία την παύση των πάντων...
Ωστόσο έκανε λάθος ο Νους δεν καταργείται ακόμη και το κενό είναι νοητική αδράνεια και μια από τις πράξεις ικανοτητες του νου.
Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι βίωσε το Υπερούσιο Εν ως άμορφο, εκτός χρόνου, κενό γιατί αυτό επιδίωκε ωστόσο αυτό που βίωσε δεν ήταν η παύση του Όντος αλλά η αδράνεια του νου εκτός χρόνου και μορφής. Δλδ το Πλατωνικό Εν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 09 Μάιος 2025, 13:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εχω έναν φίλο βουδιστή, αλλά εκείνος το βλέπει λίγο διαφορετικά. Σαν τρόπο ζωής περισσότερο. Τρώει ψάρι αλλά όχι κρέας, κάνει κάτι ινδικές προσευχές σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που έχει στο σπίτι του, γιόγκα, κλπ.tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 13:36όχι τίποταAlienWay έγραψε: ↑Σήμερα, 12:58Μήπως είχες πάρει τίποτα περίεργο;tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 12:56
Το 2006 βγήκα στο Αστρικό και επιστρέφοντας στο σώμα μου εκδηλώθηκαν κάποιες πνευματικές ικανότητες όπως τηλεπάθεια, τρίτο μάτι και άλλα.
Τα αστρικά ταξίδια, δεν τον απασχολούν τόσο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- tanipteros
μπορεί να αρκείται στην θρησκευτική συμπεριφορά ωστόσο ο ασκητικός Βουδισμός έχει σαν στόχο την Παύση του Νου που το λένε ΝιρβάναAlienWay έγραψε: ↑Σήμερα, 13:45Εχω έναν φίλο βουδιστή, αλλά εκείνος το βλέπει λίγο διαφορετικά. Σαν τρόπο ζωής περισσότερο. Τρώει ψάρι αλλά όχι κρέας, κάνει κάτι ινδικές προσευχές σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που έχει στο σπίτι του, γιόγκα, κλπ.
Τα αστρικά ταξίδια, δεν τον απασχολούν τόσο.

Παύση του νου κάνει κι αυτός. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου έχει πει ότι βγήκε από το σώμα του.tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 13:55μπορεί να αρκείται στην θρησκευτική συμπεριφορά ωστόσο ο ασκητικός Βουδισμός έχει σαν στόχο την Παύση του Νου που το λένε Νιρβάνα
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- tanipteros
Όταν κάποιος πετυχαίνει την παύση του νου ή την αδράνεια του αναδύονται εντός του νου πνευματικές ικανότητες που έβαλα στο άλλο άρθρο.AlienWay έγραψε: ↑Σήμερα, 13:55Παύση του νου κάνει κι αυτός. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου έχει πει ότι βγήκε από το σώμα του.tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 13:55μπορεί να αρκείται στην θρησκευτική συμπεριφορά ωστόσο ο ασκητικός Βουδισμός έχει σαν στόχο την Παύση του Νου που το λένε Νιρβάνα
Αν δεν τον ενδιαφέρουν και αυτά τότε κατακτά την τελική ικανότητα να διαλύει την σκέψη και τις ενέργειες που αυτό ήθελε ο Βούδας...

Μάλιστα. Δε ξέρω από αυτά, αλλά καλώς τα ψάχνετε όσοι τα ψάχνετε.tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 13:59Όταν κάποιος πετυχαίνει την παύση του νου ή την αδράνεια του αναδύονται εντός του νου πνευματικές ικανότητες που έβαλα στο άλλο άρθρο.AlienWay έγραψε: ↑Σήμερα, 13:55Παύση του νου κάνει κι αυτός. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου έχει πει ότι βγήκε από το σώμα του.tanipteros έγραψε: ↑Σήμερα, 13:55
μπορεί να αρκείται στην θρησκευτική συμπεριφορά ωστόσο ο ασκητικός Βουδισμός έχει σαν στόχο την Παύση του Νου που το λένε Νιρβάνα
Αν δεν τον ενδιαφέρουν και αυτά τότε κατακτά την τελική ικανότητα να διαλύει την σκέψη και τις ενέργειες που αυτό ήθελε ο Βούδας...

Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΕΛΛΗΝ ΒΟΥΔΑΣ: Ἡ ἐπιρροὴ τῆς ἀρχαίας ἑλληνικῆς φιλοσοφίας στὸν Βουδισμό.
από tanipteros » 21 Νοέμ 2024, 23:26 » σε Θρησκειολογία - 57 Απαντήσεις
- 1522 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από BillSeism
01 Δεκ 2024, 11:38
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το ανθρώπινο πεδίο επιρρεάζεται από όλα τα άλλα πεδία της Σαμσάρα στον Βουδδισμό
από tanipteros » 29 Νοέμ 2024, 01:01 » σε Θρησκειολογία - 2 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
29 Νοέμ 2024, 01:32
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 115 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
27 Δεκ 2024, 22:59