Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
paul25
Δημοσιεύσεις: 6583
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:43

Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 10 Ιαν 2019, 00:27

Έφη Ηροδότου: Το θρίλερ μιας προαναγγελθείσας σύλληψης (Αποκλειστικές φωτογραφίες)

Εικόνα

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στην λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού στην Λεμεσό έδιναν έναν ακόμη πιο φωτεινό τόνο στην νύχτα και στην ηρεμία που επικρατούσε.

Η ώρα ήταν πέντε παρά τέταρτο το πρωί, όταν η 20χρονη τότε Έφη Ηροδότου επέστρεφε σπίτι με μια φίλη της, μετά από μια νυχτερινή έξοδο που τα είχε όλα. Διασκέδαση, χορό και αλκοόλ σε γενναίες δόσεις.

Κανείς δεν ξέρει αν είδε το κόκκινο φανάρι που ήταν αναμμένο. Το άφησε πίσω της σαν μην υπήρχε καν, ακριβώς την στιγμή που πέρναγε την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου και έμπαινε στην διασταύρωση με την Κυπριανού, ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου οδηγώντας το μοτοποδήλατό του.

Εικόνα


Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Το σώμα του νεαρού παιδιού εκτοξεύθηκε δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο που έγινε το δυστύχημα, ενώ η Έφη Ηροδότου δεν σταμάτησε, παρά για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Τόσα, όσα χρειάστηκε για να συνέλθει από το αρχικό σοκ της σύγκρουσης.

Αποφασίζει να φύγει, αδιαφορώντας για το θύμα της και θα χρειαστεί να μπλοκάρει την διαφυγή της μια αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, που πήγαινε στην δουλειά της εκείνο το χάραμα.

Η Στέλλα Παναγιώτου, αντικρίζει μια Έφη Ηροδότου αρχικά σοκαρισμένη να κλαίει και να διατείνεται ότι αν σκοτώθηκε ο νεαρός θέλει να πεθάνει και αυτή.

Μόνο που δευτερόλεπτα αργότερα ζητάει από την νεαρή γυναίκα να πει στην αστυνομία ότι πέρασε με πράσινο και ο Αιμίλιος με κόκκινο!

Όταν η Παναγιώτου αρνείται κανείς δεν φαντάζεται ότι λίγες ώρες αργότερα θα ξεκινήσει ένα δικαστικό και αστυνομικό θρίλερ που κράτησε δέκα χρόνια και τα είχε όλα.

Μάρτυρες που υπέπεσαν σε αντιφάσεις, παραποιημένες καταθέσεις, μια εισαγγελέα-δημόσια κατήγορο της υπόθεσης που τελικά έφυγε από το Σώμα και μια επανεκδίκαση της απόφασης τον Μάρτιο του 2011 που δεν έγινε ποτέ.

Εκείνο τον μήνα η Έφη Ηροδότου μαζί με τους γονείς της φεύγει από την Κύπρο, επιλέγοντας να είναι φυγόδικος παρά να δικαστεί και το όνομά της φιγουράριζε μέχρι την προ-περασμένη Κυριακή στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλέον καταζητούμενους της Europol.

Εικόνα

Έκτοτε μαζί με τους γονείς της, παραμένει στον όροφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης όπου στεγάζεται το ελληνικό τμήμα της Interpol, μέχρι να ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο.

Εκεί όπου θα γραφτεί το τέλος μιας νύχτας που άλλαξε για πάντα την ζωή της οικογένειας του άτυχου Αιμίλιου Ιωάννου, τα μέλη της οποίας δεν έχουν ακόμη βρει την γαλήνη, δέκα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του.

Το τροχαίο της οργής

Η φωνή του κ. Πάμπου Ιωάννου είναι ήρεμη στο τηλέφωνο. Δεν θέλει να πει πολλά για την κοπέλα που αφαίρεσε την ζωή του γιου του και μετά το έσκασε για να μην δικαστεί.

«Αυτή την στιγμή περιμένουμε να έρθει στην Κύπρο η Έφη Ηροδότου και να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για να βρούμε επιτέλους κι εμείς την γαλήνη. Δέκα χρόνια τώρα προσδοκούμε να τελειώσει αυτό το δράμα που ζούμε από τον Δεκέμβριο του 2007 και τον χαμό του Αιμίλιου».

Κανείς δεν γνωρίζει όμως, αν θα βρει ποτέ την γαλήνη η τριαντάχρονη σήμερα Έφη, που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα της και την μητέρα της, έξω από μια εκκλησία στην Νέα Ιωνία, πριν από δύο εβδομάδες.

Εικόνα

Τα τελευταία έξι σχεδόν χρόνια ήταν μια φυγόδικος που σύμφωνα με τις πληροφορίες αρχικά μετοίκησε στην Αγγλία, εφοδιασμένη τόσο αυτή όσο και οι δικοί της με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Γόνος μιας εύπορης οικογένειας, μεγάλωσε με όλες τις ανέσεις στην Λεμεσό, την πόλη όπου σφράγισε η ίδια την μοίρα της εκείνο το πρωινό του Δεκέμβρη, όταν παραβίασε το κόκκινο και παρέσυρε τον άτυχο νεαρό.

Η οικογένεια του Αιμίλιου, σοκαρίστηκε όταν στην πρώτη δίκη το 2009 η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη μόνο για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου.

Όταν άκουσαν ότι η ποινή της ήταν δύο μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, αφαίρεση διπλώματος για δύο χρόνια και 120 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα μέχρι να δικαιωθεί το παιδί τους.

Στην πορεία των ερευνών αποκαλύφθηκαν πολλά και ακούστηκαν ακόμη περισσότερα, όπως πλαστογραφίες πρακτικών, ψευδομάρτυρες και μια δημόσια κατήγορος που ενήργησε σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου για εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, περισσότερο ως εμπειρογνώμονας και όχι ως δικαστικός.

Στα κυπριακά ΜΜΕ που ασχολήθηκαν εκτενώς με την υπόθεση γράφτηκαν πολλά για τις διασυνδέσεις της οικογένειας Ηροδότου με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής.

Ο πατέρας της, συνταγματάρχης τότε-απόστρατος πλέον-Ηρόδοτος Ηροδότου, φέρεται να ήταν αυτός που μπόρεσε με τις γνωριμίες του να αθωώσει σχεδόν την κόρη του, για το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε.

Το πιο σοκαριστικό για πολλούς, ήταν η αίτηση που κατέθεσε η Έφη Ηροδότου κατά της οικογένειας Ιωάννου λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου το 2009, με την οποία ζητούσε αποζημίωση για σωματική βλάβη, για υλικές ζημιές και γδαρσίματα που είχε υποστεί το αυτοκίνητό της από την σφοδρή σύγκρουση που στοίχισε την ζωή στον 17χρονο μαθητή.

Κυνηγημένη στην Ελλάδα

Κανείς εκτός από τους γονείς της Έφης Ηροδότου, που την ακολούθησαν στην φυγή της από την Κύπρο, δεν μπορεί να ξέρει πως έζησε αυτά τα έξι χρόνια, σαν κυνηγημένη.

Έκλεισε τον λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook to 2011, γνωρίζοντας πλέον ότι σαν φυγόδικη, δεν ήταν δυνατό να ποστάρει φωτογραφίες, η να αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη, που θα οδηγούσαν τις αρχές στην πόρτα της. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το «mononews» είναι οι μοναδικές που υπάρχουν, εκτός από αυτήν στη λίστα της Europol.

Δεν επικοινωνούσε με κανέναν, ούτε με τις κολλητές της φίλες, φοβούμενη ότι οι αρχές μπορεί να παρακολουθούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Εικόνα

Ο αδικοχαμένος 17χρονος μαθητής, Αιμίλιος Ιωάννου

Παραμένει άγνωστο πότε η Ηροδότου μαζί με τους γονείς της ήρθαν στην Ελλάδα, αναζητώντας πιθανότατα ένα πιο οικείο σε αυτούς περιβάλλον, από αυτό μιας ξένης χώρας.

Πριν από τρεις εβδομάδες σύμφωνα με το παρασκήνιο, το τμήμα της Interpol στην Κύπρο, ενημέρωσε τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα, ότι η οικογένεια Ηροδότου φέρεται να κατοικεί σε προάστιο της Αθήνας.

Έχοντας συγκεκριμένα στοιχεία στην διάθεσή τους, μετά από μια διακριτική παρακολούθηση και ταυτοποίηση της φυγόδικου, οι Έλληνες αστυνομικοί συνέλαβαν την περασμένη Κυριακή την Ηροδότου και τους γονείς της.

Και τρεις συναίνεσαν στο να εκδοθούν στην Κύπρο, ενώ η 30χρονη πλέον Έφη, φέρεται να είπε σε μια πρώτη της κατάθεση, ότι αγνοούσε το γεγονός, ότι την αναζητούσαν η ότι ήταν η Νο1 καταζητούμενη στην λίστα της Europol.

Τώρα μαζί με τους γονείς της περιμένει την ημέρα της επιστροφής της στην Κύπρο-πιθανότατα αυτό θα γίνει μέχρι την Παρασκευή-εκεί όπου θα παιχτεί επιτέλους η τελευταία πράξη ενός δράματος, που βύθισε μια οικογένεια σε ανείπωτη θλίψη και μια άλλη στην φυγή, προκειμένου να αποφύγει ένα αθώο κάποτε κορίτσι, τις συνέπειες των πράξεών του.

https://www.mononews.gr/first-top-stori ... otografies

Δηλαδή την τύπισσα την κάλυπτε το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της Κύπρου. Αυτό το "ανεύθυνο" πλουσιοκόριτσο που γύρναγε πιώμα από διασκέδαση. Τι σκατά κοινωνία είμαστε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paul25 την 10 Ιαν 2019, 00:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
paul25
Δημοσιεύσεις: 6583
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:43

Re: Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 10 Ιαν 2019, 00:31

Το κερασάκι στην τούρτα της υπόθεσης, είναι ότι αφού επέστρεψε στη Κύπρο να δικαστεί, την δικάσανε για μόνο δυό χρόνια φυλάκιση και δεν τα ολοκλήρωσε γιατί άκουσον, άκουσον...ο ΠτΔ της έδωσε ΧΑΡΗ!!!! Αυτή που όχι μόνο έκανε έγκλημα αλλά σηκώθηκε και έφυγε και από τη χώρα. Δηλαδή τι να πεις;

Πόσο καιρό έμεινε τελικά στη Φυλακή η Έφη Ηροδότου

Ελεύθερη είναι από χθες η Έφη Ηροδότου η οποία 10 χρόνια μετά την πρόκληση θανάτου του τότε 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκιση.

Ποσό καιρό ομως έμεινε τελικά στη Φυλακή; Ας θυμηθούμε όλα τα γεγονότα της υπόθεσης.

Στη λίστα της ιντερπολ

Η Έφη Ηροδότου βρισκόταν για 10 χρόνια στη λίστα της ιντερπολ αφού μετά από μια δίκη παρωδία - όπως φάνηκε το καλοκαίρι στο δικαστήριο- εγκατέλειψε το νησί και από τότε αγνοείτο μαζί με τους γονείς της.

Μετά, λοιπόν, από την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παρέμεινε για ελάχιστο χρονικό διάστημα στη φυλακή αφου βρισκόταν στη λίστα με τους υποψηφίους για αποφυλάκιση με Προεδρική χάρη καθώς συμπλήρωσε τα ¾ της ποινής της και συγκαταλεγόταν στη λίστα με τα ονόματα των ατόμων που δικαιούνταν χάρη αποφυλάκισης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι, λοιπόν, αποφυλακίστηκε χθες αντί για τον ερχόμενο Αύγουστο παραμένοντας στη φυλακή μόλις 14 μήνες αφού βάσει του νομικού κώδικα η περίοδος των επτά μηνών που παρέμεινε υπό κράτηση προσμετρήθηκε στην ποινή. Εξ αρχής, λοιπόν, - μετά την επιβολη της ποινής της τον περασμένο Άυγουστο- της απέμειναν 17 μήνες να εκτίσει. Από αυτούς αφαιρέθηκαν έξι ημέρες για κάθε μήνα από τη στιγμή που είναι η πρώτη της καταδίκη ενώ η ποινή της δεν ξεπερνούσε τα δύο χρόνια. Έξι ημέρες μείωση συνυπολογίστηκε και για τους επτά μήνες που παρέμεινε υπό κράτηση. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ένας χρόνος στη φυλακή έχει 9 μήνες και όχι 12...

https://www.offsite.com.cy/articles/eid ... i-irodotoy
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paul25 την 10 Ιαν 2019, 00:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Δημοσιεύσεις: 16178
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:44
Phorum.gr user: Yochanan

Re: Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 10 Ιαν 2019, 00:33

τι να πεις. τουλάχιστον εχουμε το "φιλότιμο" και τη "μπεσα" και μας κρατάνε σα λαό. ξεφτίλα. ανθρωπο σκοτωσε
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
paul25
Δημοσιεύσεις: 6583
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:43

Re: Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 10 Ιαν 2019, 00:40

Yochanan έγραψε:
10 Ιαν 2019, 00:33
τι να πεις. τουλάχιστον εχουμε το "φιλότιμο" και τη "μπεσα" και μας κρατάνε σα λαό. ξεφτίλα. ανθρωπο σκοτωσε
Στο τέλος με το φιλότιμο μας βλέπω να μένουμε...
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

independent_44
Δημοσιεύσεις: 2501
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 00:25
Phorum.gr user: independent_44

Re: Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 10 Ιαν 2019, 00:50

Γιατί δεν είπε ότι οδηγούσε ...ο "παππούς" όπως ο άλλος στην Αίγινα;

Άβαταρ μέλους
paul25
Δημοσιεύσεις: 6583
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:43

Re: Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 10 Ιαν 2019, 19:38

independent_44 έγραψε:
10 Ιαν 2019, 00:50
Γιατί δεν είπε ότι οδηγούσε ...ο "παππούς" όπως ο άλλος στην Αίγινα;
Τι εννοεις; :smt017
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

independent_44
Δημοσιεύσεις: 2501
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 00:25
Phorum.gr user: independent_44

Re: Διαπλοκή ανώτερης μεσαίας τάξης ακόμη και στα εγκλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 11 Ιαν 2019, 00:20

Ο παππούς που δήθεν οδηγούσε το ταχύπλοο και σκοτωσε πόσους ανθρώπους...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών