ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 34321
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 11 Ιαν 2019, 08:38

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
11 Ιαν 2019, 08:09
Και να τονίσουμε εδώ, πως τα καθεστώτα αυτά της λαικής εξουσίας ξερω γω, δεν βρέθηκε άνθρωπος να τα υπερασπιστεί, το αντίθετο η εργατική τάξη πρωτοστάτησε στην ανατροπή τους.
Η μπολιβαριανή επανάσταση, εδώ και 25 χρόνια, έχει ταξικό πρόσημο, οι λαικές μάζες την κρατούν στην εξουσία από πραξικοπήματα κ.λ.π. Αγνοούν οι τύποι τα συμφεροντα τους; Τι λέει ο Κουτσούμπας;
Δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά.Κατ αρχην η αστυνομία και ο στρατός είναι με τον Μαδούρο.Αυτά που ονομάζεις λαικές μάζες είναι οργανωμένοι οπαδοί,ονομαζόμενοι collectivos.που δρουν ως παρακράτος και ξυλοφορτώνουν όποιον αντιδρά με αντάλλαγμα κάποιες προτεραιότητες στα δελτία τροφίμων.Το κοινό στοιχείο με το ανατολικό μπλοκ είναι ότι μεγάλο μέρος των λαικων στρωμάτων ψηφίζει με τα πόδια και την έχει κοπανήσει για την Κολομβία.Όσο για την αντίδραση στο ανατολικό μπλοκ αυτή υπήρξε μόνο στις βορειοανατολικές ευρωπαικές χώρες (Γερμανία,Πολωνία,Ουγγαρία,Τσχοσλοβακία).Στις χώρες της καθ ημάς ανατολής,στα Βαλκάνια.δεν υπήρξαν αντιδράσεις,απλώς μία ημέρα η εξουσία τους ανακοίνωσε ότι το παραμύθι τέλειωσε.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Δημοσιεύσεις: 21282
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:39
Phorum.gr user: Chainis

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 11 Ιαν 2019, 08:44

Maspoli έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:43
Πατησαίος έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:30
Maspoli έγραψε:
10 Ιαν 2019, 08:47
Το ΚΚΕ μιλα για αποδεσμευση με λαικη εξουσια (κι οχι με δικτατορια του προλεταριατου)
Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο - και τα δύο σημαίνουν τη δικτατορία του κόμματος
Oχι δεν ειναι αλλα σιγα που σε νοιαζει
Μισό για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής.

Το ΚΚΕ έχει αποκηρύξει την δικτατορία του προλεταριάτου, δεν την έχει στο πρόγραμμα του σαν στόχο;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6746
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 01:15
Τοποθεσία: Μακρια απο κνιτες

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 11 Ιαν 2019, 09:32

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
11 Ιαν 2019, 08:09
Και να τονίσουμε εδώ, πως τα καθεστώτα αυτά της λαικής εξουσίας ξερω γω, δεν βρέθηκε άνθρωπος να τα υπερασπιστεί, το αντίθετο η εργατική τάξη πρωτοστάτησε στην ανατροπή τους.
Η μπολιβαριανή επανάσταση, εδώ και 25 χρόνια, έχει ταξικό πρόσημο, οι λαικές μάζες την κρατούν στην εξουσία από πραξικοπήματα κ.λ.π. Αγνοούν οι τύποι τα συμφεροντα τους; Τι λέει ο Κουτσούμπας;
Ο Κουτσουμπας λεει οτι ειμαστε να φυγει η Ελλαδα απο το ευρω και ο λαος θα πειναει..Βαλε στην θεση του τον Πορδοσαλτε η το Proκtagon και δεν αλλαζει τιποτα. :lol:http://bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B ... CF%8E.html


Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ


«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να δοκιμάσουμε και να το τολμήσουμε»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και από τη Σύρο ο Δημήρτης Κουτσούμπας κατηγορώντας την ότι έκρυψε από τον ελληνικό λαό την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «έρχονται καινούργια μέτρα – φωτιά και ντύνονται με ένα σκεπτικό που λέει «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση αυτούς τους μήνες, η τρόικα, οι εταίροι είναι ανένδοτοι» και πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να τα λέει αυτά διότι τα ήξερε και τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, γιατί γνωρίζει τον ανέκαθεν αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά παρόλα αυτά έσπειρε αυταπάτες στον λαό, περί «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» και «πάλης να είμαστε μέσα εκεί».
Ο Κουτσούμπας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση η έξοδος από το ευρώ.
«Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα.
Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα.
Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων.
Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν».
Ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ, λοιπόν;
Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα «δεν είναι επιχείρημα το γεγονός ότι αυτά δε γίνονται πουθενά, το ότι δηλαδή η κατάσταση είναι δύσκολη και αρνητική σε όλο τον κόσμο, όπου επικρατεί το καπιταλιστικό σύστημα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να το δοκιμάσουμε, που πρέπει να το τολμήσουμε, που αξίζει και τις θυσίες και τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr
Κατηγορία: Πολιτική
Κουτσούμπας,
Παρασκευή 24/07/2015 - 19:30

To μπολνταρισμενο ειναι σαν να ακους τον ιδιο τον Πορδοσαλτε η τον Πασχο Μανδραβελη καταλαβες συντροφε Υπερκουλτουριάρης για τι καθικια μιλαμε?Τα ιδια με το μπολνταρισμενο γινονταν στην πτωχευμενη Πολωνια του Γιαρουζελσκυ και ο τελευταιος σκοτωνε αοπλους εργατες που βγαιναν στους δρομους.Οι ιεχωβαδες του Περισσου κατα τ αλλα κοιμουνται τον υπνο του δικαιου κατα τ' αλλα το χαβα τους.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10608
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 11 Ιαν 2019, 09:56

Ο Κουτσούμπας λέει απλά πράγματα που εδώ και χρόνια σκόπιμα διαστρεβλώνονται. Λέει πως είτε με Καπιταλισμό εντός ΕΕ, είτε με Καπιταλισμό εκτός ΕΕ με εθνικό νόμισμα, οι συνέπειες θα είναι εξίσου ολέθριες για το λαό.

Γι αυτό δεν πριμοδοτεί καμία λύση έναντι της άλλης. Όσοι το κάνουν, λαετζήδες και λοιποί, υπόσχονται επί της ουσίας φιλολαική διαχείριση του Καπιταλισμού, δικαιότερη ανάπτυξη με τους αστούς να παραμένουν αφεντικά και τελικά, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ψαρεύουν και πάλι στα θολά.

Το αφήγημα της ΛΑΕ πάντως έχει τύχει ευρείας απόρριψης σήμερα, όχι μόνο γιατί τα ηγετικά της στελέχη ήταν υπουργοί του σύριζα των "αυταπατών" και ασκούσαν πολιτική στο κόμμα που υπέγραψε όπως και τα προηγούμενα, σκληρότατα μνημόνια (επομένως έχουν λερωμένη τη φωλιά τους), αλλά και επειδή ακόμα και το ροζουλί ακροατήριο στο οποίο απευθύνονταν, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν πανάκειες εντός καπιταλισμού. Δέκα χρόνια ασάλιωτης πούτσας των μικρομεσαίων στρωμάτων, διαλύουν τις αυταπάτες ότι μια διαχείριση του Καπιταλισμού εκτός ΕΕ, αντί για εντός, θα φέρει τα πάνω κάτω.

Δηλαδή, κάνουν αυτά που λέει ο Λαφαζάνης να ακούγονται ως ανέκδοτα (όπως και είναι). Αυτό το ροζ ακροατήριο έχει πάψει να ελπίζει σε λαετζίδικα γιατροσόφια γι αυτό και οι λαφαζάνηδες κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Παράλληλα βέβαια, το ίδιο ακροατήριο δεν έχει αποκτήσει την πολιτική εμπειρία για να εκτιμήσει την πρόταση του ΚΚΕ, γι αυτό και έχει παθητικοποιηθεί, όπως και η υπόλοιπη κοινωνία και απλά δέχεται αγόγγυστα κάθε νέο μέτρο έχοντας χάσει κάθε ελπίδα.

Αυτή είναι η προσφορά του σύριζα και των λαφαζάνηδων, στο εργατικό κίνημα της Ελλάδας των μνημονίων (που οι ίδιοι υπέγραψαν).

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10608
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 11 Ιαν 2019, 10:20

plouf έγραψε:
09 Ιαν 2019, 08:39

Δεν ξέρουμε αν νομίζει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήττει την ΛΑ.Ε, η οποία θέτει ως πρώτο μεγάλο βήμα την έξοδο από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, διεξόδου από την κρίση, ανασυγκρότησης της χώρας, δικαιοσύνης και μετάβασης σε μια σοσιαλιστική κοινωνία.
Αυτά όλα είναι κενολογίες, ρητορείες χωρίς πραγματικό υπόβαθρο. Η ΛΑΕ εκτιμά, ότι μόλις βγούμε από την ΕΕ θα υπάρξει αλλαγή συσχετισμών υπέρ των λαικών μαζών. Αυτό όμως είναι απλά μια προσδοκία που δε βασίζεται πουθενά, δεν αποτελεί πολιτικό επιχείρημα. Είναι μια εκτίμηση δίχως καμιά αιτιολόγηση, ένα πυροτέχνημα, ένα σλόγκαν. Εκτός και αν η διαδικασία αποδέσμευσης από την ΕΕ φέρει μαζί της και επαναστατική κατάσταση (κάτι που δεν μπορεί ωστόσο να προβλεφθεί και άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα), η εξουσία μετά την αποδέσμευση θα παραμένει στα αστικά χέρια.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει αλλαγή των συσχετισμών αλλά όχι υπέρ των λαικών στρωμάτων, αλλά μεταξύ των μεγαλοαστών που άλλοι θα ευνοηθούν από μια τέτοια αποχώρηση και θα άλλοι θα πληγούν. Ακόμα και αν υπάρξει κίνημα υπέρ της αποδέσμευσης, αυτό εφόσον η εξουσία θα παραμένει στους αστούς θα διεξάγει έναν αγώνα κάτω από ξένη σημαία και θα προσεταιριστεί αναγκαία (με την πολιτική έννοια), στην αστική παράταξη υπέρ της αποδέσμευσης.

Η επόμενη μέρα μιας τέτοιας διαδικασίας, δεν θα είναι μια πορεία "διεξόδου από την κρίση, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και μετάβασης στη σοσιαλιστική κοινωνία" όπως εύχεται (αλλά δεν έχει επιχειρήματα επ αυτού) η ΛΑΕ, αλλά μια πορεία ανταγωνισμού μεταξύ των μεγαλοπαικτών, για να προκύψει η νέα κυρίαρχη μερίδα της αστικής τάξης που θα ασκεί την κεντρική πόλιτική (ΕΘΝΙΚΗ όπως λέγεται), γραμμή. Σε αυτό το πεδίο της αντιπαράθεσης το λαικό κίνημα δεν θα έχει κανένα λόγο. Και δε θα έχει κανένα λόγο (αλλά αντίθετα, θα υφίσταται μόνο τις απώλειες που θα φέρνουν οι ανταγωνισμοί των αστών), γιατί ήδη στο αφήγημα της ΛΑΕ επρόκειτο για ένα κίνημα στενών οριζόντων, ένα κίνημα που δεν στοχεύει στο σοσιαλισμό αλλά σε ένα άλλο μείγμα διαχείρισης του Καπιταλισμού. Όμως σε κάθε μείγμα του Καπιταλισμού, είτε εντός ΕΕ είτε εκτός, είτε εντός Μίλκι γουέι είτε εκτός, τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τη διαχείριση του έχουν οι αστοί. Ο Καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που σε κάθε μορφή του, ο συσχετισμός της ισχύος είναι πάντα υπέρ των αστών. Πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση.

Το παραμύθι, ότι με σταδιακή απομείωση της αστικής ισχύος, μπορεί να χαραχθεί ένας τρίτος δρόμος και να αλλάξουν βουλησιαρχικά οι συσχετισμοί, είναι αυτό ακριβώς. Παραμύθι.

Δεν αλλάζουν βουλησιαρχικά οι συσχετισμοί. Οι συσχετισμοί μπορεί να αλλάξουν (και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν) μόνο σε χρονικές ρωγμές, ανεξάρτητες από τη βούληση του υποκειμενικού παράγοντα. Κάθε τέτοια ρωγμή είθισται να ονομάζεται "επαναστατική κατάσταση". Αλλά δεν έχει νόημα να αναλύουμε την αλφαβήτα στους τελειωμένους λαφαζάνηδες.

Άβαταρ μέλους
Maspoli
Δημοσιεύσεις: 17424
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 23:10

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 11 Ιαν 2019, 10:55

Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 08:44
Maspoli έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:43
Πατησαίος έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:30


Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο - και τα δύο σημαίνουν τη δικτατορία του κόμματος
Oχι δεν ειναι αλλα σιγα που σε νοιαζει
Μισό για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής.

Το ΚΚΕ έχει αποκηρύξει την δικτατορία του προλεταριάτου, δεν την έχει στο πρόγραμμα του σαν στόχο;
Οχι δεν την εχει αποκηρυξει, την εχει σα στοχο. Η Λαικη Εξουσια ομως ως αιτημα κ στοχος της Λαικης Συμμαχιας, δε σημαινει οτι θα ταυτιζεται ή θα εχει σα στοχο τη ΔτΠ απο καθε τμημα που θα αποτελει τη συμμαχια. Η Λαικη Εξουσια ειναι ας το πουμε το στοιχειωδες για να μπορεσουν να αλλαξουν τα πραγματα ουσιαστικα κ προς το οφελος του λαου.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 14671
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 11 Ιαν 2019, 11:04

Maspoli έγραψε:
11 Ιαν 2019, 10:55
Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 08:44
Maspoli έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:43

Oχι δεν ειναι αλλα σιγα που σε νοιαζει
Μισό για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής.

Το ΚΚΕ έχει αποκηρύξει την δικτατορία του προλεταριάτου, δεν την έχει στο πρόγραμμα του σαν στόχο;
Οχι δεν την εχει αποκηρυξει, την εχει σα στοχο. Η Λαικη Εξουσια ομως ως αιτημα κ στοχος της Λαικης Συμμαχιας, δε σημαινει οτι θα ταυτιζεται ή θα εχει σα στοχο τη ΔτΠ απο καθε τμημα που θα αποτελει τη συμμαχια. Η Λαικη Εξουσια ειναι ας το πουμε το στοιχειωδες για να μπορεσουν να αλλαξουν τα πραγματα ουσιαστικα κ προς το οφελος του λαου.
το οποίο όφελος του λαού θα ερμηνεύεται από το κόμα και όποιος δεν θεωρεί ότι η πολιτική είναι προς όφελος του λαού αλλά εξυπηρετεί μια κοματική αριστοκρατία θα εξορίζεται ή θα εξαφανίζεται ως αντεπαναστάτης. Το έχουμε δει το έργο, δεν είχε happy end, βρείτε άλλο παραμύθι
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Professor
Δημοσιεύσεις: 602
Εγγραφή: 28 Αύγ 2018, 01:43

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Professor » 11 Ιαν 2019, 11:38

Το ΚΚΕ έχει κατά βάση δίκιο για το ευρώ. Δεν μπορεί ένα 'εργατικό' κόμμα να προτείνει πολιτικές κατά την μαρξική ορολογία 'μείωσης της αξίας της εργατικής δύναμης'. Σαν άμεσο αίτημα σίγουρα είναι λάθος για κάποιον που λέει ότι είναι κομμουνιστής.

Αυτοί που πρότειναν αυτές τις πολιτικές τις πρότειναν υιοθετώντας λογικές εθνικής ανάπτυξης (που δεν θα δούλευαν). Πρακτικά η λογική ήταν πως η μείωση της 'αξίας' της 'εργατικής δύναμης' θα οδηγούσε σε άυξηση των εξαγωγών π.χ. Επί της ουσίας, παρόμοια λογική με τη λογική των 'μνημονίων'.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως η γραφειοκρατία του ΚΚΕ προτιμά να πληρώνεται σε ευρώ, από τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης που δίνει το αστικό κράτος, βεβαίως.

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 34321
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 11 Ιαν 2019, 11:50

Professor έγραψε:
11 Ιαν 2019, 11:38
Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως η γραφειοκρατία του ΚΚΕ προτιμά να πληρώνεται σε ευρώ, από τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης που δίνει το αστικό κράτος, βεβαίως.
Η σημαντικότερη αλήθεια είναι ότι επειδή η αποχώρηση από το ευρώ σε πρώτη φάση θα οδηγήσει σε πτώση του βιοτικού επιπέδου ή θα πρέπει να γίνει με διακομματική συμφωνία ή αυτός που θα την κάνει να θυσιασθεί πολιτικά ή να έχει μηχανισμό που θα καταργήσει τις επόμενες εκλογές γιατί είναι σίγουρο ότι θα τις χάσει.
Γιατί το ΚΚΕ να αποτελέσει μέρος ενός μετώπου που θα το κάνει αυτό και θα χρεωθεί τη ζημιά χωρίς να μπορεί να διατηρήσει μετά την εξουσία;

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 22915
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Ιαν 2019, 12:10

Ακόμη δε μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν δραχμιστές στην Ελλάδα.
Οκ ανδρεοπαπανδρεϊκοί να το κατανοήσω γιατί λίγδωσε το αντεράκι τους και αδυνατούν να καταλάβουν οτι αυτα πληρώνουμε σήμερα, αλλά δραχμιστές στην Ελλάδα του 2019; Γιατί; Μαζοχισμός;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Chainis
Δημοσιεύσεις: 21282
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:39
Phorum.gr user: Chainis

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 11 Ιαν 2019, 12:32

Maspoli έγραψε:
11 Ιαν 2019, 10:55
Οχι δεν την εχει αποκηρυξει, την εχει σα στοχο.
Σταμάτα να γράφεις παπαριές τότε.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10608
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 11 Ιαν 2019, 12:50

Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 08:44
Maspoli έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:43
Πατησαίος έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:30


Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο - και τα δύο σημαίνουν τη δικτατορία του κόμματος
Oχι δεν ειναι αλλα σιγα που σε νοιαζει
Μισό για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής.

Το ΚΚΕ έχει αποκηρύξει την δικτατορία του προλεταριάτου, δεν την έχει στο πρόγραμμα του σαν στόχο;
Η ΔτΠ υπάρχει σαν όρος και μέσα στη Λαική Εξουσία, είναι μάλιστα ο κυριότερος όρος της. Είναι ο όρος που αποκρυσταλλώνει την εξουσία της εργατικής τάξης μετά από μια επιτυχημένη κοινωνική επανάσταση. Ο όρος της Λαικής Εξουσίας (εντός της οποίας κυριαρχεί η ΔτΠ), χρησιμοποιείται για να περιγράψει την συνολικότερη εικόνα μέσα σε ένα σοσιαλιστικό κράτος, όπου υπάρχουν και κοινωνικά τμήματα συνεργαζόμενα με τη νέα εξουσία κλπ.

Η ΔτΠ έχει ως στόχο την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού και επομένως πρέπει να τραβήξει όλα τα συνεργαζόμενα στρώματα προς αυτό το στόχο.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Δημοσιεύσεις: 21282
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:39
Phorum.gr user: Chainis

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 11 Ιαν 2019, 13:04

Namrail έγραψε:
11 Ιαν 2019, 12:50
Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 08:44
Maspoli έγραψε:
10 Ιαν 2019, 09:43

Oχι δεν ειναι αλλα σιγα που σε νοιαζει
Μισό για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής.

Το ΚΚΕ έχει αποκηρύξει την δικτατορία του προλεταριάτου, δεν την έχει στο πρόγραμμα του σαν στόχο;
Η ΔτΠ υπάρχει σαν όρος και μέσα στη Λαική Εξουσία, είναι μάλιστα ο κυριότερος όρος της. Είναι ο όρος που αποκρυσταλλώνει την εξουσία της εργατικής τάξης μετά από μια επιτυχημένη κοινωνική επανάσταση. Ο όρος της Λαικής Εξουσίας (εντός της οποίας κυριαρχεί η ΔτΠ), χρησιμοποιείται για να περιγράψει την συνολικότερη εικόνα μέσα σε ένα σοσιαλιστικό κράτος, όπου υπάρχουν και κοινωνικά τμήματα συνεργαζόμενα με τη νέα εξουσία κλπ.

Η ΔτΠ έχει ως στόχο την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού και επομένως πρέπει να τραβήξει όλα τα συνεργαζόμενα στρώματα προς αυτό το στόχο.
Αρνάκι άσπρο και παχύ.

Όσοι γουστάρουν δικτατορίες μαύρες και κόκκινες μπορούν να ονειρεύονται τις ιδανικές κοινωνίες τους με τους ιδανικούς ανθρώπους ελεύθερα και να τις προπαγανδίζουν μέσα στο άδικο και σκληρό καπιταλιστικό σύστημα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Namrail
Δημοσιεύσεις: 10608
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 09:29

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 11 Ιαν 2019, 13:18

Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 13:04


Όσοι γουστάρουν δικτατορίες μαύρες και κόκκινες
Ο όρος Δικτατορία αφορά στο ποια τάξη έχει την εξουσία και τίποτα παραπάνω. Όπως σήμερα έχουμε την αστική δικτατορία, με τους αστούς να έχουν τον έλεγχο έτσι και αύριο σε μια προλεταριακή κοινωνία θα έχουμε την ΔτΠ.
Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 13:04
μπορούν να ονειρεύονται τις ιδανικές κοινωνίες τους με τους ιδανικούς ανθρώπους ελεύθερα και να τις προπαγανδίζουν μέσα στο άδικο και σκληρό καπιταλιστικό σύστημα.
Βεβαίως και συμβαίνει έτσι. Ο Σοσιαλισμός δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το παιδί του Καπιταλισμού που κυοφορείται στα σπλάχνα του δεύτερου και αναδεικνύεται από αυτά.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 14671
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: ΚΚΕ:δραχμη για μετα τον σοσιαλισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 11 Ιαν 2019, 13:44

Namrail έγραψε:
11 Ιαν 2019, 13:18
Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 13:04


Όσοι γουστάρουν δικτατορίες μαύρες και κόκκινες
Ο όρος Δικτατορία αφορά στο ποια τάξη έχει την εξουσία και τίποτα παραπάνω. Όπως σήμερα έχουμε την αστική δικτατορία, με τους αστούς να έχουν τον έλεγχο έτσι και αύριο σε μια προλεταριακή κοινωνία θα έχουμε την ΔτΠ. Δικτατορία της κοματικής νομενκλατούρας
Chainis έγραψε:
11 Ιαν 2019, 13:04
μπορούν να ονειρεύονται τις ιδανικές κοινωνίες τους με τους ιδανικούς ανθρώπους ελεύθερα και να τις προπαγανδίζουν μέσα στο άδικο και σκληρό καπιταλιστικό σύστημα.
Βεβαίως και συμβαίνει έτσι. Ο Σοσιαλισμός δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το παιδί του Καπιταλισμού που κυοφορείται στα σπλάχνα του δεύτερου και αναδεικνύεται από αυτά.
fixed
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών