Γιατί πολλοί άντρες...

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα
Δημοσιεύσεις: 5725
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 10:23

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 12 Ιαν 2019, 21:46

Ερμής

Αυτό είναι το άρθρο που διάβασα
Η στατιστική και το προφίλ των βιαστών στην Ελλάδα

Ένας βιασμός κάθε τρεις ημέρες και μία απόπειρα την εβδομάδα καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές το 2015.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου | 30 Μαΐ. 16

Ένας βιασμός κάθε τρεις ημέρες και μία απόπειρα την εβδομάδα καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές της χώρας, το 2015, ένας κάθε 2,5 μέρες και μία απόπειρα κάθε έξι μέρες, το 2014.

Συνολικά τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλθηκαν 122 περιπτώσεις βιασμών και 56 απόπειρες, ενώ εξιχνιάστηκαν 121 περιπτώσεις. Συνελήφθησαν ως δράστες 88 Έλληνες και 54 αλλοδαποί. Το 2014 τα νούμερα ήταν πιο αυξημένα, καθώς είχαν καταγγελθεί 134 βιασμοί, 64 απόπειρες και είχαν εξιχνιασθεί 143 υποθέσεις, ενώ συνελήφθησαν 108 Έλληνες και 54 αλλοδαποί.

Αυτά τα νούμερα, σύμφωνα με κοινωνιολόγους και εγκληματολόγους, είναι μια «μικρή αλήθεια», καθώς αποτελούν μόλις το 6% με 8% αυτών που διαπράττονται στην χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της απροθυμίας για καταγγελία από τα θύματα υπό τον φόβο της διαπόμπευσης και του στιγματισμού, εντοπίζεται και στην περίπτωση του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου.

Αρχικά υπήρχαν τέσσερις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων, οι οποίες έγιναν έξι μετά τη δημοσιοποίησή τους, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθούν κι άλλο όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητάς του και κυρίως οι φωτογραφίες του δράστη.

Σύμφωνα με τις κατά καιρούς έρευνες του εγκληματολόγου κ. Άγγελου Τσιγκρή, οι οποίες είναι παλιές, αλλά έχουν διαχρονικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιστατικά βιασμών στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 4.000 τον χρόνο.

Ο κ. Τσιγκρής υποστηρίζει σε αυτές τις έρευνες πως στις περιπτώσεις βιασμού πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες το θύμα στιγματίζεται περισσότερο από τον θύτη, κάτι που κάνει το θύμα να σιωπά και να είναι απρόθυμο να καταγγείλει τι του έχει συμβεί με αποτέλεσμα να μένουν ατιμώρητοι πολλοί δράστες σεξουλικών επιθέσεων.

Πολλές από τις σεξουαλικές επιθέσεις καταλήγουν στο έγκλημα, όπως στην περίπτωση της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για τέτοιο έγκλημα.

Προτιμούν κοινόχρηστους χώρους

Από τους περίπου 200 βιασμούς και απόπειρες που καταγγέλλονται ετησίως σε αστυνομικές αρχές, στα δικαστήρια φθάνουν λιγότερες από τις 50 για να δικαστούν. Το 95,8% των βιαστών δρά αυτόνομα χωρίς συνεργό, και προτιμούν το ύπαιθρο και τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους. Οι περισσότεροι βιασμοί σημειώνονται από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου από τις επιβεβαιωμένες σεξουαλικές επιθέσεις προτιμούσε να δρά από τις 06:00 έως τις 10:00 το πρωί σε συγκεκριμένη γεωγραφική ακτίνα και σημεία.

Από τις έρευνες του κ. Τσιγκρή, προκύπτει ότι το 53,4% των βιαστών είναι άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ το 32,8% είναι μεσήλικες. Το 46,5% των βιασμών γίνεται στην επαρχία και το υπόλοιπο ποσοστό σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το 50,9% των βιαστών προέρχεται από τη μεσαία κοινωνικο-οικονομική τάξη και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θυμάτων τους, το 31% αυτών είναι αρκετά μορφωμένοι.

Από το σύνολο των 1.000 γυναικών που ρωτήθηκαν, οι 116 (11,6%) δήλωσαν ότι είχαν πέσει θύμα βιασμού. Οι 6 (ποσοστό 5,2%) είχαν υποστεί κατά φύση συνουσία, οι 4 (3,4%) παρά φύση συνουσία, οι 15 (12,9%) στοματική συνουσία, οι 49 (42,2%) είχαν υποστεί κάποια άλλη ασελγή πράξη, ενώ οι 47 (40,5%) είχαν πέσει θύματα απόπειρας βιασμού. Από τις περιπτώσεις που έφτασαν στα αστυνομικά τμήματα προκύπτει ότι ένα ποσοστό της τάξης του 1% ήταν αιμομίκτες. Ακόμη καταγράφηκε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 2,2% προέρχεται από το συγγενικό περιβάλλον. Η ταπείνωση (62,1%), η αηδία (74,1%), η οργή (71,6%), η κατάθλιψη (94,5%) και η ενοχή είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τον ψυχικό κόσμο των γυναικών ύστερα από την πράξη βιασμού. Το 90% των θυμάτων δεν καταγγέλει γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα.

«Η αυτοενοχοποίηση του θύματος οδηγεί στην αποενοχοποίηση του δράστη, στη σιωπή και την ατιμωρησία» δηλώνει ο κ. Τσιγκρής.

Τα περισσότερα από τα θύματα ρωτούνται: «Μήπως τον προκάλεσες;». Είναι ένα ερώτημα που προκαλεί την απροθυμία τους να καταγγείλλουν τον βιασμό τους γιατί δεν θέλουν να τον υποστούν... ξανά.
πηγή
και

Οι βιασμοί στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 4.500 το χρόνο αλλά καταγγέλλονται μόνον οι 200
26/11/2017

Στην Ελλάδα εκτιμάται πως οι βιασμοί ξεπερνούν τους 4.500 το χρόνο. Ωστόσο, ένα μικρό μόνο ποσοστό βιασμών καταγγέλλεται στις Αρχές, ενώ στη χώρα μας έχουμε έναν από τους χαμηλότερους δείκτες καταγεγραμμένων βιασμών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια δηλώνονται στις αρχές μόλις 200 βιασμοί το χρόνο, όταν στη Σουηδία -μία χώρα με αντίστοιχο πληθυσμό- δηλώνονται περίπου 5.500 βιασμοί σε ετήσια βάση.

Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Για ποιο λόγο όμως οι βιασμοί οι οποίοι καταγγέλλονται στην αστυνομία είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που πραγματικά συμβαίνουν στη χώρα μας;

Όπως εξηγεί ο κ. Λέων, «ένας βασικός λόγος είναι ότι τα θύματα πολλές φορές είτε φοβούνται είτε εξαρτώνται οικονομικά ή εργασιακά από τον δράστη, ενώ κάποια θύματα πιστεύουν ότι το να καταγγείλουν την πράξη θα είναι μία επιπλέον ταλαιπωρία γι΄ αυτά και πιθανά δεν θα δικαιωθούν».


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας σημειώνει επίσης ότι «ένας εξίσου σημαντικός λόγος είναι η ανυπαρξία ιατροδικαστικών δομών σε πάρα πολλούς νομούς της Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι αν, για παράδειγμα, μία γυναίκα υποστεί βιασμό σε ένα νομό όπου δεν υπάρχει ιατροδικαστής, θα πρέπει να υποστεί και την ταλαιπωρία του ταξιδιού προς την πλησιέστερη δομή» και προσθέτει πως «πιθανά σε αυτή την περίπτωση το θύμα θα αποθαρρυνθεί ακόμη περισσότερο».


πηγή
και
«Ο βιασμός είναι το μοναδικό έγκλημα βίας, που το θύμα στιγματίζεται περισσότερο από το θύτη: οι γείτονες και οι φίλοι συχνά σχολιάζουν αρνητικά το θύμα, -ακόμη και οι γιατροί και ιατροδικαστές μπορεί να κατηγορήσουν τα θύματα για το βιασμό τους», επισημαίνει ο Τσιγκρής. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γενικευμένου κλίματος σιωπής και απροθυμίας για καταγγελία. Έτσι τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας καταλήγουν να είναι αθέατα και τελικά, σχεδόν ατιμώρητα».

πηγή
Ασέβαστος και hellegennes Είναι που το "99,999999% των γυναικών δεν έχουν ζήσει ποτέ βία" και "δεν φοβούνται να περπατήσουν τη νύχτα μόνες"

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 12 Ιαν 2019, 21:54

Athina__P έγραψε:
12 Ιαν 2019, 17:55
Naida έγραψε:
12 Ιαν 2019, 17:48
Athina__P έγραψε:
12 Ιαν 2019, 17:28
Το πόσο πιστεύει κανείς πραγματικά στην ισότητα στην πράξη θα μεταφραστεί και στο πόσο περιμένει να μην κάνει "γυναικείες" δουλειές με βάση τα στερεότυπα του φύλου του. Πάνω σε αυτό μερικοί που το παίζουν προοδευτικοί δεν αμφισβητούν ότι είναι δουλειά της μαμάς να τους περιποιείται μέχρι τα 40 ή μέχρι όποτε. Πιο πολλοί μη παραδοσιακοί δεν νοικοκυρεύονται καν. Τουλάχιστον αυτό εισπράττω από μια βόλτα έξω, δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν από αυτούς να βάζει πλυντήριο.. :102::102: Ή τέλος πάντων κάπως δύσκολα, αν αναγκαστούν, ως φοιτητές ίσως.

Ή με άλλα λόγια στην παρέα έχω δει κουκουέδες που μια χαρά θα κάτσουν στην καφετέρια ενώ η κυρά θα βάζει το φαϊ.
Το ότι είδες και έναν αριστερό να κάθεται στην καφετέρια και η γυναίκα να ετοιμάζει το φαγητό μπορεί να γούσταρε. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να φροντίζω το σπίτι και τους άλλους.
Επειδή μ' αρέσει όμως όχι επειδή το επιβάλει η θέση μου μέσα στο σπιτι, στην κοινωνία και μπλα μπλα.
Δε θα μας κολλήσεις και την συντηρητική νοοτροπία σας τώρα.
Αυτά τα συντηρητικά και τα στερεότυπα εσείς τα έχετε.
Πολλά κουτάκια πάλι... :p2::p2: Πειράζει που μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα παιδάκια που τα βάζουν με το σύστημα κάθονται στο σπίτι και πεινάνε μέχρι να έρθει η μαμά γιατί δεν ξέρουν να ζεστάνουν το φαγητό γιατί δεν χρειάστηκε; Λόγια του αέρα!
Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Το διάβασες σε κανένα meme στο τουιτερ;

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα
Δημοσιεύσεις: 5725
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 10:23

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 12 Ιαν 2019, 22:13

fagano3 έγραψε:
12 Ιαν 2019, 12:30
Ίφιδα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 12:26
Δεν ισχυει αυτο που λες φαγανο

https://www.google.com/url?sa=i&source= ... 5084655484
Σε αλλο αναφερομαι εγω.Οχι στο απο ποιον κληρονομουν την εξυπναδα αλλα τον βαθμο της εξυπναδας.
Μα και για τον βαθμό εξυπνάδας μιλάει το άρθρο
fagano3 έγραψε:
12 Ιαν 2019, 12:33

Συγνωμη αλλα δεν ξερω ουτε εναν Ελληνα αντρα που να δικαιολογει τον βιασμο.

Σιγουρα υπαρχουν και τετοιοι και για αυτο υπαρχουν ακομα τετοια περιστατικα αλλα ειναι η μειοψηφια της μειοψηφιας αυτοι που υποστηριζουν ή δικαιολογουν τετοιες συμπεριφορες.
Δηλαδή ρώτησες κάθε Έλληνα που γνωρίζεις και σου απάντησε ότι δεν δικαιολογεί τον βιασμό; Γιατί εγώ ας πούμε, όχι, δεν το έχω κάνει αυτό. Απ την άλλη έχω ακούσει ατάκες του τύπου "και μετά φταίει ο βιαστής" ή "ε, μ αυτά που φορούσε τά θελε" ή "αφού είχε την φήμη της πουτάνας" ή "τί ήθελε και κυκλοφορούσε τέτοια ώρα μόνη" ή " να μην έπινε" κλπ κλπ.
Επίσης μια βόλτα στο προφίλ της βιασθείσας και δολοφονημένης στη Ρόδο, θα σε πείσει.
enaon έγραψε:
12 Ιαν 2019, 12:35
Ίφιδα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 12:20
Ισως και να κανεις οτι δεν βλέπεις γιατι ετσι συμφέρει
μπορεί, βοήθησέ με. Εξηγησέ μου αυτό το πόστ.

Μην μου πεί απλά οτι λέει κακα για γυναίκες, θέλω να μου πεις τι λέει, με άλλα λόγια εντελώς, να το καταλάβω μόνος μου. :003:

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
11 Ιαν 2019, 18:02
οι παραδοσιοκρατες καπιταλιστες χανετε εδαφος απο τους γυναικοκεντρικους στο πεδιο του οικονομικου ανταγωνισμου

εξυπηρετειτε το ιδιο αδιεξοδο γυναικοκεντρικο συστημα με το να αποδεχεστε τις καπιταλιστικες νορμες
Οι παραδοσιακοί άντρες που πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά πάση θυσία (εκείνος ειν κοινωνιστής γι αυτό) χάνουν έδαφος απ τους άντρες που δε μισούν τις γυναίκες, στο πεδίο του οικονομικού ανταγωνισμού ( εργασία, λεφτά για να βγάλουν τη γυναικα κλπ) Με το να αποδεχονται τον καπιταλισμό εξυπηρετούν το αξιέξοδο (δε φαντάζομαι να πρέπει να στο εξηγήσω κι αυτό) σύστημα που έχει κέντρο την γυναίκα :str8jack:
τί ντεν καταλαβαίνεις;
Ασέβαστος έγραψε:
12 Ιαν 2019, 14:49
βιασμος της λογικης ειναι να θεωρουμε βιασμο και την καλημερα.
Αναμένω πόστ γυναικών του φόρουμ που να λένε ότι θεωρούν την καλημέρα βιασμό
Ασέβαστος έγραψε:
12 Ιαν 2019, 14:52
Ίφιδα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 12:40
εφερες ενα λινκ με ενα γραφημα χωρις να ξερουμε τιποτα για την υποτιθέμενη ερευνα.
Και μιλάμε για τεστ αι κιου τωρα, που μια φορά να κανεις, την επομενη θα βρεις περισσότερα σωστά.

Τί είδους τεστ ήταν; Ποιό σχήμα λείπει, ποιός ειναι ο επόμενος αριθμός κλπ;
Πόσο ήταν το δείγμα;
Τί μόρφωση είχαν;
Είχαν απαντησει ξανα σε τεστ άι κιου ή ήταν η πρώτη τους φορά;

Έλα ξανα σε 2000 χρόνια που οι γυναίκες θα εχουν τόση πρόσβαση σε εκπαιδευση και επιστήμες, όσο και οι άντρες, να συγκρίνεις τα ποσοστά με το σήμερα.

Γιατι το διαβασαμε κι αυτο, πως οι γυναίκες ειναι πιο χαζές γιατι εχουν προσφέρει λιγότερα στην επιστήμη τα τελευταία 50 ή 100 χρόνια απ ότι οι άντρες τα τελευταια 2500 χρόνια
το να μη μας νοιαζει ποιος ειναι εξυπνοτερος, παιζει;
Βεβαίως και παίζει. Το να έκανες αυτό το σχόλιο στο άτομο που έφερε εξ αρχής τα περί "ανώτερης ευφυίας του ανδρός" στη συζήτησή μας , δεν παίζει με την καμία υποθέτω.
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
12 Ιαν 2019, 15:08
lolek1 έγραψε:
12 Ιαν 2019, 14:52
Ασέβαστος έγραψε:
12 Ιαν 2019, 14:49


βιασμος της λογικης ειναι να θεωρουμε βιασμο και την καλημερα.
ειναι σεξουαλικη παρενοχληση.
εαν ησουν ομορφη γυναικα, και προσπαθουσαν 100 αντρες την ημερα να σου πιασουν κουβεντα δεν θα ειχες αυτη την αποψη :wave:
Συμφωνείτε τα κορίτσια με αυτή την τοποθέτηση;
Όχι φυσικά ΟΥΤΙΣ. Μπορεί να γίνει εκνευριστικό βέβαια, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση το να θελήσει κάποιος να κουβεντιάσει μαζί σου.

Highlander και Φαίδρος ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και Bipsco πολύ ενδιαφέροντα τα λινκ

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious
Δημοσιεύσεις: 11813
Εγγραφή: 13 Σεπ 2018, 19:43

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 12 Ιαν 2019, 23:54

νύχτα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 15:54
Sid Vicious έγραψε:
12 Ιαν 2019, 15:45
νύχτα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 11:29
να υπενθυμίσω πως όλα αυτά συμβαίνουν σ ένα φόρουμ που καλωσορίζουμε
με θέρμη νεοναζί και φασίστες, και εκφράζουμε πόσο μας έχουν λείψει, ε;
Και αυτό (που είναι και άσχετο με το θέμα του νήματος στο κάτω κάτω) για ποιό λόγο σε ενοχλεί τόσο;
βρε σιντ, λες αν μ ενοχλούσε ΤΟΣΟ, να συμμετείχα;

είναι κάτι που συμβαίνει ωστόσο
Είναι άσχετο του θέματος όμως, δεν κατάλαβα τον σκοπό της αναφοράς αυτής για αυτό το ρώτησα.
Αν και γενικά μιλωντας η αλήθεια είναι πως η παρατήρηση σου δεν ισχύει, είναι ελαχιστότατοι οι φίλοι των εθνικιστικών κοινωνικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων του μεσοπολέμου εδώ μέσα, είναι μια καραμέλα που χρησιμοποιείται κατά κόρον στο φόρουμ ωσάν μπαμπούλας.
(πάντως και ο David Tibet λίγο ψιλοσυμπάθειες προς τα κινηματα αυτα είχε δείξει κατά καιρούς)
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40339
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Ιαν 2019, 04:24

Ίφιδα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 10:27
Σ αυτη τη χώρα, μόνο για τους βιασμούς που καταγγέλονται, μιλάμε για 1 βιασμό ανα 2,5 μέρες, εγκληματολόγος δε τις υπολογίζει συνολικα σε 4000 το χρόνο, τζαστ σέινγκ, που νομίζετε ότι είμαστε καλά σ αυτη τη χώρα
Καλά, αυτοί οι υπολογισμοί είναι για τον πούτσο. Η πραγματικότητα λέει 80 βιασμοί και το νούμερο αυτό είναι πλέον πολύ κοντά στο πραγματικό. Το ότι συμβαίνουν χιλιάδες βιασμοί χωρίς να καταγγέλλονται ποτέ είναι καταγέλαστο.

Για να καταλαβαίνουμε και τι λέμε, αυτός ο αριθμός σημαίνει ότι το 3%-4% των εν ζωή Ελληνίδων έχει βιαστεί, δηλαδή ο καθένας μας θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον καμμιά 10αριά γυναίκες που έχουν βιαστεί. Όποιος θεωρεί ρεαλιστικό κάτι τέτοιο, ας σηκώσει το πληκτρολόγιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40339
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Ιαν 2019, 04:37

Ίφιδα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 12:14
Βιασμος λογικής να θεωρούνται οι άντρες εξυπνότεροι τη στιγμή που τα παιδια παίρνουν την εξυπνάδα, ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ, απ τη μανούλα :romance-hearteyes:
Καμμιά επιστήμη δεν μπορεί να λέει τέτοιο πράγμα, γιατί βιολογικά δεν βγάζει νόημα. Η επιστήμη λέει ότι κάθε γενιά βγαίνει ελαφρώς εξυπνότερη από την προηγούμενη, δηλαδή το αντίθετο απ' αυτό που θα συνέβαινε αν ίσχυε αυτό που γράφεις, το οποίο αν ίσχυε θα σήμαινε ότι σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα καταλήγαμε να εξαλειφτούμε σαν είδος γιατί θα γινόμασταν διανοητικά ανάπηροι. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί το λέω αυτό, διάβασε ετούτο:

Help Me Understand Genetics: How Genes Work
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Athina__P
Δημοσιεύσεις: 2479
Εγγραφή: 28 Μάιος 2018, 23:01

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 13 Ιαν 2019, 09:57

Highlander έγραψε:
12 Ιαν 2019, 21:54
Athina__P έγραψε:
12 Ιαν 2019, 17:55
Naida έγραψε:
12 Ιαν 2019, 17:48

Το ότι είδες και έναν αριστερό να κάθεται στην καφετέρια και η γυναίκα να ετοιμάζει το φαγητό μπορεί να γούσταρε. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να φροντίζω το σπίτι και τους άλλους.
Επειδή μ' αρέσει όμως όχι επειδή το επιβάλει η θέση μου μέσα στο σπιτι, στην κοινωνία και μπλα μπλα.
Δε θα μας κολλήσεις και την συντηρητική νοοτροπία σας τώρα.
Αυτά τα συντηρητικά και τα στερεότυπα εσείς τα έχετε.
Πολλά κουτάκια πάλι... :p2::p2: Πειράζει που μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα παιδάκια που τα βάζουν με το σύστημα κάθονται στο σπίτι και πεινάνε μέχρι να έρθει η μαμά γιατί δεν ξέρουν να ζεστάνουν το φαγητό γιατί δεν χρειάστηκε; Λόγια του αέρα!
Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Το διάβασες σε κανένα meme στο τουιτερ;
Αν διάβασες το τόπικ, θα δεις ότι το θέμα πολιτικής απόχρωσης στα στερεότυπα του φύλου το έβαλε η Νάιδα πρώτη! Όσο αυθαίρετα ήταν τα δικά της συμπεράσματα, που δεν τα αιτιολόγησε, άλλο τόσο ήταν και τα δικά μου, που τα αιτιολόγησα. Και ρώτησα. Αυτούς που βλέπει κανείς εκεί έξω (δεν μίλησα για μεμε), τους φαντάζεται να κάνουν ηλεκτρική; Φαντάζεται κανείς γνωστό αντιφασίστα (δεν θα πω ποιον φανταστείτε), να έχει βράσει στη ζωή του ένα αυγό αντί να περιμένει τη μαμα;

Ακόμα και μεγάλοι (όσοι απομενουν μεγάλοι να δείχνουν με το παρουσιαστικό τους αντισυστημικοι), έχουν παιδικότητα, δεν μοιάζουν να ασχολούνται με "γυναικείες" δουλειές. Αντίστοιχα ξέρω πολλούς πολλούς συστημικούς που επειδή ξέρουν τι εστί βερύκοκο δεν κάθονται στο χαλαρό να τα περιμένουν όλα στο χέρι απο τη μανούλα / τη σύζυγο.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένστικτο που τραβάει τη γυναίκα ειδικά προς την κατσαρόλα, δεν το έχω νιώσει ποτέ :roll::roll:

Άβαταρ μέλους
Daje
Δημοσιεύσεις: 14507
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 07:30

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 13 Ιαν 2019, 10:29

Ίφιδα έγραψε:
06 Ιαν 2019, 18:56
Γιατί πολλοί άντρες νιώθουν την υπέρτατη ανάγκη να απαξιώνουν τις γυναίκες;
Γιατι η προσπαθεια να τις ριξουν στο κρεβατι ειναι κουραστικη και γεννα εκδικητικες τασεις.
Αν η ανταποκριση ηταν σχετικα αμεση, ουδεις θα ασχολουταν με το θλιβερο αθλημα της απαξιωσης των γυναικων.
Τοσο απλα, ζεστα και ζουμερα ειναι τα πραγματα.
Direct to the point, to THE HOLE.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

the comet the course the tail

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 13 Ιαν 2019, 13:12

νύχτα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 15:54
Sid Vicious έγραψε:
12 Ιαν 2019, 15:45
νύχτα έγραψε:
12 Ιαν 2019, 11:29
να υπενθυμίσω πως όλα αυτά συμβαίνουν σ ένα φόρουμ που καλωσορίζουμε
με θέρμη νεοναζί και φασίστες, και εκφράζουμε πόσο μας έχουν λείψει, ε;
Και αυτό (που είναι και άσχετο με το θέμα του νήματος στο κάτω κάτω) για ποιό λόγο σε ενοχλεί τόσο;
βρε σιντ, λες αν μ ενοχλούσε ΤΟΣΟ, να συμμετείχα;

είναι κάτι που συμβαίνει ωστόσο
όχι μόνο τους καλωσορίζουν... πιάνουν και κουβεντούλα στα νήματα... σε φιλικό ύφος ("βρε σιντ...")...
με τύπους που έχουν για άβαταρ καταλήψεις που καίγονται από φασίστες... :e040:

the comet the course the tail

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 13 Ιαν 2019, 13:13

κρίμας... και μετά κλαίγονται στα "παρατηρητήρια μισογυνισμού..."

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιαν 2019, 13:17

...



Βρε σιντ, εσύ κατάλαβες τι λέει το ζαβό;
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

the comet the course the tail

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 13 Ιαν 2019, 13:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Ιαν 2019, 13:17
...



Βρε σιντ, εσύ κατάλαβες τι λέει το ζαβό;
εμένα λες ζαβό;

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα
Δημοσιεύσεις: 5725
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 10:23

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 13 Ιαν 2019, 13:20

οτι ο Σιντ είναι ο κακός ακροδεξιός φασίστας τώρα και σας χαλάει; η λιμπερτατια κάηκε απο παοκια

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Γιατί πολλοί άντρες...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιαν 2019, 13:20

the comet the course the tail έγραψε:
13 Ιαν 2019, 13:18
ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Ιαν 2019, 13:17
...



Βρε σιντ, εσύ κατάλαβες τι λέει το ζαβό;
εμένα λες ζαβό;
Ναι.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Κλειδωμένο


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών