Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μελέτη της γλώσσας, γραμματική, συντακτικό, σχολιασμοί και διευκρινίσεις.
skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 13 Ιαν 2019, 02:19

skartados έγραψε:
11 Ιαν 2019, 02:30
Ξανάβαζω κάποιες από τις λέξεις που διαβαστηκαν στη γραμμική Α με βάση τα Ομοια συμβολα με τη γραμμική β
Δημητρα
Ιερός
Ιατρός
Πατέρας
Μητέρα
Τυμβος
Τελος
Αυτα
Κέρας
Σημα
Σύζυγος

Αναξ
Αστυ
Αλοιφή
Αρουρα
Δέσποινα
Θρόνος
Θωρακας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 13 Ιαν 2019, 03:57

skartados έγραψε:
12 Ιαν 2019, 19:50
. Δεν είπαμε ότι δεν δανείζονται. Είπαμε ότι δανείζονται δυσκολότερα σε σχέση π.χ. με λέξεις εμπορίου, υλικού πολιτισμού κλπ. Επίσης παραμένουν στο λεξιλόγιο του αρχικού λαού και δεν αντικαθιστώνται εύκολα, ακόμα κι αν εισέλθουν λέξεις ξένες για οικογενειακούς όρους.
:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Πως αλλάζουν τα πράγματα,ώστε λοιπόν μολις σε στριμωξα δανείζονται και οι λέξεις για τον πατέρα και τη μητερα.
Είσαι τυχερός που εξαφανίστηκε το παλαιό Φόρουμ,αλλιώς θα βλεπαμε τι λέγατε τότε για αυτο,θυμΑμαι που κάνατε σαν αγάμητε χήρες ακόμα και για το τουρκικό καρντασι.
Αφού λοιπόν συμφωνουμε ότι οι λέξεις για την οικογένεια δανείζονται,εγώ λέω πως εκτός από τους κρητικούς που περίμεναν τους Έλληνες να τους μάθουν πως να φωνάζουν τη μανα τους και τον πατέρα τους,το ίδιο περίμέναν και οι υπόλοιποι λαοί.
Εκτός δε από τους λαούς που μιλάνε ελληνικές διαλέκτους,ακόμα και οι Τούρκοι με ελληνικές λέξεις τους φωνάζουν.
Μπαμπα και αττα στα τουρκικά Ο πατέρας
Παππάς και αττα στον Ομήρο Ο πατέρας
1. Ακόμα και στο παλιό phorum.gr το ίδιο σου έλεγα. Όσο για τον καρντάση επιβεβαιώνει αυτό που σου έγραψα εδώ. Ότι δανείστηκε (παρά τη δυσκολία) αλλά δεν αντικατέστησε τον αδερφό εντελώς. Και βγήκαν και άλλοι βορειοελλαδίτες και το επιβεβαίωσαν τότε.
2.Κανείς δεν περίμενε τους Έλληνες να τους μάθουν τις λέξεις για τον πατέρα και τη μητέρα. Αν οι ερμηνείες για τις συγκεκριμένες λέξεις είναι σωστές (θυμίζω, πρόκειται για υπόθεση αποκρυπτογράφησης) τότε μπορούν να συνδεθούν και με άλλες ΙΕ γλώσσες, κάτι που υπονοεί ο ερευνητής που εσύ επικαλέστηκες!
3. Ολες αυτές οι λέξεις, μπαμπά, μαμά, άτα (Και οι Χετταίοι έχουν atta) και λίγες παρόμοιες ακόμα υπάρχουν σε πολλούς λαούς του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για πολύ πρώιμες λέξεις που ανάγονται σε βρεφικούς ήχους και αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα στις γλώσσες. Δεν τις πήραν από τους Ελληνες.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mama_and_papa
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 13 Ιαν 2019, 04:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 13 Ιαν 2019, 04:33

skartados έγραψε:1ον,Ποιο είναι το αγεφυρωτο Χρονολογικό--Ιστορικό άλμΑ που κάνω;
Σε ανέφερα 2 γυναίκες που οι μυκηναιοι για την καταγωγή των οποίων συζητάμε τις έφεραν ως σκλαβες στην Ελλάδα από περιοχές που είχαν πολεμήσει,την μηδεια και την Κασσάνδρα..Το μεγαλύτερο έργο του κόσμου σε άλλη μια τέτοια περίπτωση αναφέρεται,όπου αγάμΕμνων και Αχιλλέας μαλωναν ποιός θα γαμησε μια γυναίκα σκλάβα των εχθρών.
Τι να κάνουμε μητσο,αυτά έκαναν οι Αχαιοί.Αν βρεθει η μηχανή του χρόνου,θα πάω πίσω να τους πω,να βάζουν προφύλαξη γιατί οι σκλάβες γεννάνε και θα αμφίσβητηθειι η καταγωγή τους
Το άλμα που κάνεις είναι ότι η έρευνα που σου έφερα αναφέρεται για γενετικό υλικό βόρειας προέλευσης από τις στέπες πριν την εμφάνιση των Μυκηναίων. Άρα όποια εκστρατεία κι αν έκαναν οι Μυκηναίοι μετά είναι άσχετη με την έρευνα που έφερα. Επίσης το βασίλειο της Κολχίδας δεν υπήρχε πριν τον 13ο αιωνα π.Χ.
skartados έγραψε:2ον τον εξορθολογισμό της μυθολογίας τον Έκαναν άλλοι πιο ειδικοί πριν από μενα


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=114060
Το μόνο που προκύπτει είναι ότι έφτασαν κάποια χρυσά αντικείμενα από την Κολχίδα στο Βόλο στην ύστερη εποχή του Χαλκού, δηλαδή μετά από την εποχή στην οποία αναφέρθηκα εγώ (προ-μυκηναϊκή). Είναι αποδεκτό ότι η Αργοναυτική εκστρατεία έχει σπόρους αλήθειας οι οποίοι αφορούν τη γνώση για χρυσό στην περιοχή και τη σταδιακή δείσδυση των Ελλήνων στον Προποντίδα και στη Μαύρη Θάλασσα που αφορά κυρίως τα αρχαϊκά χρόνια. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η αργοναυτική εκστρατεία ως μυθική αφήγηση αρχικά τοποθετούταν στην δύση. Οι Βορεάδες καταδίωξαν τις Άρπυιες ως στις Στροφάδες, στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου. Οι Συμπληγάδες και ο Φινέας αρχικά τοποθετούνταν στη Δύση. Η μετάθεση της αργοναυτικής εκστρατείας στην Ανατολή ήταν επινόηση Ιωνα ποιητή. Το αναλύει ο Κακριδής στην Ελληνική Μυθολογία της εκδοτικής Αθηνών (τόμος 4), από τους πλέον αρμόδιους για θέματα ελληνικής μυθολογίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 13 Ιαν 2019, 06:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 13 Ιαν 2019, 05:22

skartados έγραψε:Εφόσον διαβαστηκαν ελληνικές λέξεις στις πινακίδες της γραμμικης Α πριν το 1600 αυτό που γράφεις είναι άνευ σημασιας
Αν διαβάστηκαν. Τώρα για τις μεταγενέστερες προφανώς και έχουν σημασία διότι όσο περισσότερο υλικό υπάρχει, τόσο πιθανότερο είναι να προκύψει βέβαιη αποκρυπτογράφηση καθώς μπορείς να κάνεις πιο εκτεταμένες συγκρίσεις. Ενας από τους λόγους που δεν έχε ιδιαβαστεί ακόμα η γραμμική Α είναι ότι το διαθέσιμο υλικό είναι πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο της γραμμικής Β.
skartados έγραψε:Άρα με λίγα λόγια μας λες πως το ανάκτορο της Κνωσού που βλεπούμε είναι μυκηναϊκό.
Επειδή στις μμυκήνες έχω πάει 10 φορές τουλάχιστον και στην Κνωσό 2,ένα θα σε πω.
Αν αυτό που βλεπούμε στην Κνωσό είναι μυκηναϊκό,τότε και οι πυραμίδες και το στοουνχετζ είναι εξίσου μυκηναϊκα.Την ίδια σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους,δηλαδή καμμια
Όχι δεν είπα αυτό. Στο μεγαλύτερο μέρος του το ανάκτορο είναι μινωικό "πολιτιστικά" και αφορά το διάστημα 1700π.Χ.-1450π.Χ. (μαζί με μερικές φανταστικές προσθήκες του Evans όταν αναστήλωσε το ανάκτορο). Οι Αχαιοί έφτασαν γύρω στο 1450 π.Χ. αλλά δεν άλλαξε αμέσως ο υλικός πολιτισμός ο οποίος διατήρησε για μια μικρή περίοδο τον μινωικό του χαρακτήρα.
skartados έγραψε:Αρκιδια γεμισε
Ρε καρντάση να σε πω. Στα μνημεία που λές ότι έχεις πάει τόσες φορές, βάζεις καθόλου το χέρι στην τσέπη να αγοράσεις κανένα αρχαιολογικό βιβλίο από αυτά που πουλάνε στα κιόσκια ή στα κοντινά μουσεία? Αυτά που σου γράφω για κτίσματα μυκηναϊκά δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Από ειδικά βιβλία τα βλέπω, κάποια από τα οποία βρίσκεις και στους αρχαιολογικούς χώρους που λες ότι επισκέπτεσαι. Το βιβλίο "Κνωσος-Ο Μινωικός πολιτισμός της Λογιάδου, από το μουσείο του Ηρακλείου το είχα πάρει μετά την επίσκεψή μου στα ανάκτορα. Μπορώ να σου παραθέσω κι άλλα βιβλία αρχαιολογικού περιεχομένου που επιβεβαιώνουν τη μυκηναϊκή παρουσία στην Κρήτη μετά το τέλος του Μινωικού πολιτισμού. Π.χ. στο βιβλίο "Οι Πολιτισμοί του Αιγαίου" (εκδ. Καρδαμίτσας) έχει ολόκληρο κεφάλαιο για τη Μυκηναϊκή Κρήτη όπου γίνεται αναφορά σε μυκηναϊκή κυριαρχία (κτίσματα, νεκροταφεία, ξίφη, κεραμική, πινακίδες γραμμικής Β, κ.α.). Η μυκηναϊκή διείσδυση στην Κρήτη είναι κοινή γνώση στους αρχαιολόγους. Γιατί είσαι τόσο αγύριστο κεφάλι?
skartados έγραψε:Σε ποια μεταγενέστερη δημητρακη;
Αν υπονοείς τη γραμμική β, αυτήν Όλοι την όνομάζουν μυκηναϊκή γλώσσα ,ενώ το Πανεπιστήμιο του Σικάγο μιλαει σαφέστατα για την κρητική γλώσσα,την οποία την χαρακτηρίζει ελληνική αρχαϊκής μορφής και αυτή η παράθεση γίνεται σε ένα λεξικό της γραμμικης Α.
Μήπως αναφέρεται στην κρητική των Δωριέων εννούσα οι οποίοι έφτασαν μετά τους Μυκηναίους στο νησί. Ως γνωστόν, η δωρική διάλεκτος είναι συντηρητική. Τα αποσπάσματα που έφερες είναι ακατάστατα και ακαταλαβίστικα έτσι όπως τα αντέγραψες. Εξού και η σύγχυση που προκάλεσες (όχι μόνο σε μένα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 13 Ιαν 2019, 06:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 13 Ιαν 2019, 06:24

skartados έγραψε:Για ποια στοιχεία λες,για εκείνον τον τυχάρπαστο που μιλουσε για κατακλυσμό εύρηματων στο σεσκλο από τον βορα,την ίδια ώρα που ο Χουρμουζιαδης που ήταν 10 χρόνια υπεύθυνος ανασκαφών στο σεσκλο αναρωτιόταν τι στο πούτσο έφεραν οι ιε;
Φερτα πάλι,καιρό έχουμε να γελάσουμε
Για αυτά που είχα φέρει από τον Hammond (Ιστορία της Μακεδονίας, τ.Α), τον Hoddinott (Οι Θράκες). την "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους" της Εκδοτικής Αθηνών (τ.Α), το συλλογικό έργο "Οι Πολιτισμού του Αιγαίου" (εκδ. Καρδαμίτσας) κ.α. Επίσης μια καλή σύνοψη των ευρημάτων κουργκάν παράδοσης κάνει ο ακαδημαϊκός Μ. Σακελλαρίου στο πιο πρόσφατο βιβλίο του "Ελληνικά Έθνη κατά την Εποχή του Χαλκού" (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) στο ξεκίνημα του βιβλίου. Εκεί θα δεις λεπτομερή κατάλογο των θέσεων που έχουν βρεθεί ευρήματα κουργκάν ανά περιοχή/πόλη καθώς και τον τύπο (τάφοι, οικίες, κινητά ευρήματα) όπως και την αναφορά σε καταστροφές οικισμών μετά τις οποίες εμφανίζονται τα εν λόγω ευρήματα (το οποίο ενισχύει την υπόθεση μετανάστευσης ή εισβολής πληθυσμού).
skartados έγραψε:Για την υπόθεση κουργκαν Πιστεύω πως σίγουρα θα σε έχω ξαναπεί 2 ακαταμάχητα επιχειρήματα που δεν θα τα δεις αλλού

1ον στην Ελλάδα αλλά και στην Αίγυπτο τροχοφόρα οχήματα Εμφανίζονται μόνο μετα την ειςβολη των υκσως στην Αίγυπτο
Τα είχες ξαναπεί και είχες πάρει την απάντησή σου. Σου είχα πει ότι οι πρώιμες εμφανίσεις τροχοφόρων οχημάτων στους Μυκηναίους όπως άρματα στις ταφικές στήλες του Ταφικού Κύκλου Α (1550π.Χ.) υποδηλώνουν ότι οι Μυκηναίοι (ή έστω οι πρόγονοί τους) πρέπει να ήταν εξοικειωμένοι με το τροχοφόρο όχημα νωρίτερα. Σου είχα πει ότι για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων στην ξηρά λογικά θα χρησιμοποιούσαν και τροχοφόρα οχήματα. Το ότι δεν έχουμε βρει τέτοια οχήματα είναι θέμα συγκυρίας (π.χ. το ξύλο τους δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί, μειωμένη χρήση τους στην Ελλάδα λόγω του πιο βραχώδους αναγλυφου σε σχέση με τις στέπες).

Επίσης σου είχα πει ότι έχει βρεθεί ομοίωμα τροχοφόρου οχήματος στο Παλαίκαστρο Κρήτης (περίπου στο 1900π.Χ.) και πριν την εισβολή των Υξώς στην Αίγυπτο. Άρα η γνώση του τροχοφόρου οχήματος υπήρχε και στον ελλαδικό χώρο, άσχετα από την πενιχρή παρουσία του στο αρχαιολογικό υλικό πριν τη μυκηναϊκή εποχή.
Και για του λόγου το αληθές:

Εικόνα
Εικόνα
skartados έγραψε:2ον στην περιοχή που αναφέρεις στον βορα υπάρχουν 2 από τα 3 μεγαλυτερα ποτάμια της Ευρώπης,Ο Δούναβης και ο δνειπερος.Όλοι οι λαοί που έζησαν εκεί κάποια στιγμή τα ξέρουν με τη ρίζα Δαν.Οι μόνοι που τα όνομασαν αλλιώς ήταν οι Έλληνες,ίστρο και βορυσθενη τα είπαν,Γιατί ήρθαν από αλλού,από το νότο και τα αντίκρισαν πρώτη φορά.
Βορυσθένης και Ίστρος είναι ονομασίες των ιστορικών χρόνων. Αν οι γλωσσικοί πρόγονοι των Ελλήνων βρίσκονταν κάποτε στις στέπες και στη βόρεια Βαλκανική τότε μιλάμε για ένα διάστημα πριν το 2000π.Χ. Μέχρι την εποχή του Ηρόδοτου λοιπόν, εύκολα θα μπορούσαν να έχουν λησμονηθεί οι όποιες ονομασίες χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι των Ελλήνων τόσο παλιά και να χρησιμοποιηθούν νέες ονομασίες όπως αυτές που λες.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 15 Ιαν 2019, 20:04

Jimmy81 έγραψε:
13 Ιαν 2019, 03:57
skartados έγραψε:
12 Ιαν 2019, 19:50
. Δεν είπαμε ότι δεν δανείζονται. Είπαμε ότι δανείζονται δυσκολότερα σε σχέση π.χ. με λέξεις εμπορίου, υλικού πολιτισμού κλπ. Επίσης παραμένουν στο λεξιλόγιο του αρχικού λαού και δεν αντικαθιστώνται εύκολα, ακόμα κι αν εισέλθουν λέξεις ξένες για οικογενειακούς όρους.
:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Πως αλλάζουν τα πράγματα,ώστε λοιπόν μολις σε στριμωξα δανείζονται και οι λέξεις για τον πατέρα και τη μητερα.
Είσαι τυχερός που εξαφανίστηκε το παλαιό Φόρουμ,αλλιώς θα βλεπαμε τι λέγατε τότε για αυτο,θυμΑμαι που κάνατε σαν αγάμητε χήρες ακόμα και για το τουρκικό καρντασι.
Αφού λοιπόν συμφωνουμε ότι οι λέξεις για την οικογένεια δανείζονται,εγώ λέω πως εκτός από τους κρητικούς που περίμεναν τους Έλληνες να τους μάθουν πως να φωνάζουν τη μανα τους και τον πατέρα τους,το ίδιο περίμέναν και οι υπόλοιποι λαοί.
Εκτός δε από τους λαούς που μιλάνε ελληνικές διαλέκτους,ακόμα και οι Τούρκοι με ελληνικές λέξεις τους φωνάζουν.
Μπαμπα και αττα στα τουρκικά Ο πατέρας
Παππάς και αττα στον Ομήρο Ο πατέρας
1. Ακόμα και στο παλιό phorum.gr το ίδιο σου έλεγα. Όσο για τον καρντάση επιβεβαιώνει αυτό που σου έγραψα εδώ. Ότι δανείστηκε (παρά τη δυσκολία) αλλά δεν αντικατέστησε τον αδερφό εντελώς. Και βγήκαν και άλλοι βορειοελλαδίτες και το επιβεβαίωσαν τότε.
2.Κανείς δεν περίμενε τους Έλληνες να τους μάθουν τις λέξεις για τον πατέρα και τη μητέρα. Αν οι ερμηνείες για τις συγκεκριμένες λέξεις είναι σωστές (θυμίζω, πρόκειται για υπόθεση αποκρυπτογράφησης) τότε μπορούν να συνδεθούν και με άλλες ΙΕ γλώσσες, κάτι που υπονοεί ο ερευνητής που εσύ επικαλέστηκες!
3. Ολες αυτές οι λέξεις, μπαμπά, μαμά, άτα (Και οι Χετταίοι έχουν atta) και λίγες παρόμοιες ακόμα υπάρχουν σε πολλούς λαούς του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για πολύ πρώιμες λέξεις που ανάγονται σε βρεφικούς ήχους και αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα στις γλώσσες. Δεν τις πήραν από τους Ελληνες.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mama_and_papa
Αυτά που έλεγα εγώ χθες,τα λες εσύ σημέργα,φυσικά τα πα,μα,αττά ,είναι βρεφικοι ήχοι.Σε αυτό το Φόρουμ,στην Ιστορία,υπάρχει θεμΑ για τους ιε,εκεί ο λεπο μας είπε ότι τα πα και μα προέρχονται από τα πατήρ και μήτηρ.

Σε αυτές τις 2 λέξεις φαίνεται ξεκάθαρα πόσο γραφική είναι η ιε υπόθεση,όταν μας λέει ότι τα πατήρ μήτηρ είναι ρίζα _λεξη,ενώ στην ουσία είναι οι βρεφικοι ήχοι συν το επίθημα τηρ.
Κανένα ουσιαστικό στην Ελληνική γλώσσα,δεν σχηματιζεται μόνο με ρίζα χωρίς επίθημα - κατάληξη

skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 15 Ιαν 2019, 20:15

Ρε καρντάση να σε πω. Στα μνημεία που λές ότι έχεις πάει τόσες φορές, βάζεις καθόλου το χέρι στην τσέπη να αγοράσεις κανένα αρχαιολογικό βιβλίο από αυτά που πουλάνε στα κιόσκια ή στα κοντινά μουσεία?
Έπαιρνα και εγώ κάποτε δημητρακη αλλά στη Σαντορίνη το μετάνιωσα και δεν την ξαναπαταω.
Στα πανάκριβα αρχαιολογικά βιβλια που πουλούσαν και στα 2 μουσεια που πήγα,έγραφαν πως οι φοίνικες κατοικησαν το νησί μετα την έκρηξη.Όταν ζήτησα να δω έστω ένα φοινικικο εύρημα με έδειξαν τα αρχιδια τους

skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 15 Ιαν 2019, 21:20

Μήπως αναφέρεται στην κρητική των Δωριέων εννούσα οι οποίοι έφτασαν μετά τους Μυκηναίους στο νησί. Ως γνωστόν, η δωρική διάλεκτος είναι συντηρητική. Τα αποσπάσματα που έφερες είναι ακατάστατα και ακαταλαβίστικα έτσι όπως τα αντέγραψες. Εξού και η σύγχυση που προκάλεσες (όχι μόνο σε μένα).
Σε ένα λεξικό γραμμικης Α,έχουμΕ παραθεση ότι η κρητική γλώσσα,είναι αρχαϊκή Ελληνική συμφωνα με το πανεπιστήμιο του Σικάγο,αλλά εσύ και ο Νταρνακας αναρωτιέστε μήπως αναφέρεται στη δωρική ,που δεν ξέρουμΕ καν αν την υιοθέτησαν οι Κρήτες,.Τίποτα άλλο έχεις να μας πεις;

skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 15 Ιαν 2019, 21:30

Το άλμα που κάνεις είναι ότι η έρευνα που σου έφερα αναφέρεται για γενετικό υλικό βόρειας προέλευσης από τις στέπες πριν την εμφάνιση των Μυκηναίων. Άρα όποια εκστρατεία κι αν έκαναν οι Μυκηναίοι μετά είναι άσχετη με την έρευνα που έφερα.
Τέτοιο πράγμα δεν διαβασα στο άρθρο που έφερες,που το είδες εσύ;





Εκτός αν εννοείς αυτό
Αυτή η γενετική συνιστώσα φαίνεται πως εξαπλώθηκε μετά το 3.000 π.Χ. δυτικά σε όλη την Ευρώπη, μέσω ποιμενικών πληθυσμών από τις στέπες, που βρίσκονταν βόρεια από τον Εύξεινο Πόντο και την Κασπία».
Εδώ αναφέρεται στην γνωστή χαζοθεωρια,δεν έχει στοιχεία,αν υπήρχαν αυτά,η κοιτίδα θα είχε λυθεί με τη βοήθεια της γενετικής.
Ούτε αναφέρεται στο πότε ήρθαν αυτοί στην Ελλάδα.
Τέλος πάντων,για ένα ειμάστε σίγουροι,ότι οι μυκηναιοι πήγαν εκεί που λέει και δεν ήρθαν από εκεί

skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 15 Ιαν 2019, 21:56

Οι Συμπληγάδες και ο Φινέας αρχικά τοποθετούνταν στη Δύση. Η μετάθεση της αργοναυτικής εκστρατείας στην Ανατολή ήταν επινόηση Ιωνα ποιητή.
Παπαριες
Για αυτά που είχα φέρει από τον Hammond (Ιστορία της Μακεδονίας,
Αυτός πρέπει να έγραψε για τον κατακλυσμό εύρηματων από το βορα στο σεσκλο,που μας χάρισε άφθονο γέλιο

skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 15 Ιαν 2019, 22:00

Τα υπόλοιπα αφού τα έχουμε πει,δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε.
Τέλος πάντων ,το θεμΑ δεν είναι οι ιε,το θέμα μας είναι ότι συμφωνα με τις λίγες λέξεις που έχουν διαβαστει με την βοηθεια της γραμμικης β,στην Α,οι Μινωίτες κατά 99,9999999999999999 ήταν Έλληνες

lolek1
Δημοσιεύσεις: 2059
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 15:27

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 » 15 Ιαν 2019, 22:11

skartados έγραψε:
15 Ιαν 2019, 20:15
Στα πανάκριβα αρχαιολογικά βιβλια που πουλούσαν και στα 2 μουσεια που πήγα,έγραφαν πως οι φοίνικες κατοικησαν το νησί μετα την έκρηξη.Όταν ζήτησα να δω έστω ένα φοινικικο εύρημα με έδειξαν τα αρχιδια τους
:lol:

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 16 Ιαν 2019, 04:00

skartados έγραψε:Σε αυτές τις 2 λέξεις φαίνεται ξεκάθαρα πόσο γραφική είναι η ιε υπόθεση,όταν μας λέει ότι τα πατήρ μήτηρ είναι ρίζα _λεξη,ενώ στην ουσία είναι οι βρεφικοι ήχοι συν το επίθημα τηρ.
Κανένα ουσιαστικό στην Ελληνική γλώσσα,δεν σχηματιζεται μόνο με ρίζα χωρίς επίθημα - κατάληξη
Μη μπερδεύεσαι. Μια ρίζα μπορεί να περιλαμβάνει ηχομημητική (στην περίπτωσή μας βρεφική) λέξη.
skartados έγραψε:Έπαιρνα και εγώ κάποτε δημητρακη αλλά στη Σαντορίνη το μετάνιωσα και δεν την ξαναπαταω.
Στα πανάκριβα αρχαιολογικά βιβλια που πουλούσαν και στα 2 μουσεια που πήγα,έγραφαν πως οι φοίνικες κατοικησαν το νησί μετα την έκρηξη.Όταν ζήτησα να δω έστω ένα φοινικικο εύρημα με έδειξαν τα αρχιδια τους
Εξαρτάται πώς το θέτει το κάθε βιβλίο. Αν στα βιβλία που πήρες από τη Σαντορίνη γράφουν απλά ότι "σύμφωνα με την παράδοση κάποια στιγμή κατοίκησαν οι Φοίνικες" είναι κάτι διαφορετικό από το να σου λένε έχουμε βρει φοινικικά ευρήματα και τελικά να μην στα αναφέρουν ή να μην στα επιβεβαιώνουν. Το δεύτερο είναι κατακριτεό. Συνήθως όλα τα βιβλία κάνουν μια γενική ιστορική επισκόπηση πριν παρουσιάσουν τον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να σημαίνει πως οτιδήποτε γράφει η εισαγωγή είναι 100% ακριβές από αρχαιολογικής απόψεως. Αυτό που κάνω εγώ είναι να τα διασταυρώνω με άλλα βιβλία που περιέχουν εκτενέστερα αρχαιολογικά στοιχεία όπως έκανα με την Κνωσό.
skartados έγραψε:Σε ένα λεξικό γραμμικης Α,έχουμΕ παραθεση ότι η κρητική γλώσσα,είναι αρχαϊκή Ελληνική συμφωνα με το πανεπιστήμιο του Σικάγο,αλλά εσύ και ο Νταρνακας αναρωτιέστε μήπως αναφέρεται στη δωρική ,που δεν ξέρουμΕ καν αν την υιοθέτησαν οι Κρήτες,.Τίποτα άλλο έχεις να μας πεις;
Μα αν από τις 3 σειρές δεν φαίνεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα που υποστηρίζεις πώς θα σιγουρευτούμε? Μπορεί το απόσπασμά σου να περιέχεται σε Μινωικό λεξικό αλλά μας ενδιαφέρει η σαφήνεια των τελικών συμπερασμάτων. Και πριν σε άλλα λεξικά μινωικής γλώσσας βρήκαμε αναφορές σε Χεττιτικά, Λυκικά, Σανσκριτικά κ.α. Θα ήταν δίκαιο να σου φέρει κανείς μόνο αυτά για να υποστηρίξει μια θέση? Δεν λέω ότι γράφεις ανακρίβειες, απλά δεν καθίσταται σαφές από τις τρεις σειρές που έφερες πιο είναι το συνολικό συμπέρασμα για τη Γραμμική Α.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 16 Ιαν 2019, 04:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 16 Ιαν 2019, 04:43

skartados έγραψε:Αυτός πρέπει να έγραψε για τον κατακλυσμό εύρηματων από το βορα στο σεσκλο,που μας χάρισε άφθονο γέλιο
Πρέπει να ήταν ή ο Πολ Φωρ ή ο Τσούντας. Και οι δύο μιλούσαν γενικά σε παλιά βιβλία. Ο Hammond αντίθετα έκανε λεπτομερή περιγραφή των τάφων και των ευρημάτων.
skartados έγραψε:Εδώ αναφέρεται στην γνωστή χαζοθεωρια,δεν έχει στοιχεία,αν υπήρχαν αυτά,η κοιτίδα θα είχε λυθεί με τη βοήθεια της γενετικής.
Βασικά αν παρακολουθείς τις εξελίξεις η υπόθεση Κουργκάν παραμένει η επικρατέστερη μεταξύ των επιστημόνων. Η αρχαιολογία και η γενετική συνεχώς εντοπίζουν δεσμούς των προϊστορικών πολιτισμών ανατολικά και δυτικά των στεπών με τους Κουργκάνους. Π.χ. ένας μέρος του πολιτισμού των αγγείων με εμπίεστη σχοινοειδή διακόσμηση (Corded Ware) βρέθηκε ότι κατάγεται από τους Κουργκάνους της φάσης Γιαμνάγια. Με τους τελευταίους συνδέονται αρχαιολογικά και γενετικά αντίστοιχοι πολιτισμοί της ανατολής όπως οι Αφανάσιεβο και Αντρόνοβο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Yamnaya_c ... migrations
https://en.wikipedia.org/wiki/Afanasiev ... r_cultures

Με άλλα λόγια το θέμα της ΙΕ κοιτίδας έχει εν μέρει λυθεί. Αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι αν οι Κουργκάνοι ήταν οι αρχικοί ΙΕ ή ένα επόμενο στάδιο της ΠΙΕ και η πραγματική κοιτίδα πρέπει να αναζητηθεί αλλού (π.χ. Μικρά Ασία, Βαλκάνια). Η γενετική σίγουρα εχει βοηθήσει σημαντικά στη διερεύνηση της εξάπλωσης αρχαίων ΙΕ γλωσσών από μια αφετηρία αλλά δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα ποια γλώσσα μιλιόταν σε μια περιοχή σε εποχή που δεν υπήρχε γραφή. Χρειάζεται συνδυασμός επιστημών.
skartados έγραψε:Ούτε αναφέρεται στο πότε ήρθαν αυτοί στην Ελλάδα.
Προφανώς μετά το 3000 π.Χ. όπως λέει το άρθρο για την εξάπλωση του συγκεκριμένου γενετικού υλικού. Και προφανώς πριν το 1600 π.Χ. όπου εμφανίζεται ο Μυκηναϊκός πολιτισμός.
skartados έγραψε:Τέλος πάντων,για ένα ειμάστε σίγουροι,ότι οι μυκηναιοι πήγαν εκεί που λέει και δεν ήρθαν από εκεί
Βασικά η Κολχίδα είναι λίγο πιο νότια από τις στέπες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι ένα μικρό ποσοστό γενετικού υλικού των Μυκηναίων κατάγεται από παλιότερους πλυθησμούς των στεπών. Τώρα ο καθένας ας αξιολογήσει αυτή την πληροφορία όπως καταλαβαίνει :8)
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

skartados
Δημοσιεύσεις: 997
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:39

Re: Λεξικό μινωικης γλώσσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 16 Ιαν 2019, 16:10

Βρε κουφάλα μητσο και παλιά θύμαμαι όλο στις 5 το πρωί έγραφες,τι στον πούτσο,Ο τερλεγκας είσαι και σχολας τέτοια ώρα;

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Γλωσσολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών