Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 16 Ιαν 2019, 10:35

Η καπιταλιστική Παιδεία

Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Η Αμερικανίδα Τόνι Βίνσεντ … για να σπουδάσει αναγκάστηκε να πάρει ένα μεγάλο δάνειο και όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της χρωστούσε περίπου 100.000 δολάρια.

Σήμερα, με το πτυχίο της … εργάζεται σε μια μη κυβερνητική οργάνωση και συντονίζει διάφορα πρότζεκτ στον τομέα της υγείας. Ο μισθός της, όπως λέει, δεν φτάνει για να αποπληρώσει γρήγορα το δάνειό της. Στο ξεκίνημα της καριέρας της, μετά τρία χρόνια εργασίας χρωστάει ακόμη 80.000 δολάρια.

Στην ίδια μοίρα με την Τόνι Βίνσεντ βρίσκονται άλλα 44 εκατομμύρια Αμερικανοί που έχουν πάρει φοιτητικό δάνειο. Όλοι μαζί χρωστούν στο κράτος 1,5 τρισ. δολάρια. Υψηλότερα είναι μόνο τα ενυπόθηκα δάνεια. Τα δημόσια φοιτητικά δάνεια αντιστοιχούν περίπου στο 7% του συνολικού χρέους των ΗΠΑ. Σε αυτά προστίθενται και τα ιδιωτικά δάνεια ύψους 64,2 δισ. δολαρίων.

Εικόνα


Ο «ΟΔΗΓΟΣ»

Τι έγραφε ο πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού Φ. Α. Χάγιεκ το 1959 στο «Σύνταγμα της Ελευθερίας»:

(517) Πράγματι μπορεί σύντομα ν’ ανακαλύψουμε ότι η λύση έγκειται στο να πάψει η κυβέρνηση να είναι ο κύριος χορηγός παιδείας…

Όπως έδειξε ο καθηγητής Μίλτον Φρίντμαν,5 τώρα θα ήταν εντελώς εφαρμόσιμο να πληρώνονται τα κόστη της γενικής παιδείας με δημόσια κονδύλια χωρίς να υπάρχουν κυβερνητικά σχολεία, δίνοντας στους γονείς κουπόνια…

Σε σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού θα ήταν αναμφίβολα δυνατό να αφεθεί η οργάνωση και η διεύθυνση της παιδείας εξ ολοκλήρου στις ιδιωτικές προσπάθειες…


518 …μια κοινωνία η οποία επιθυμεί να έχει μέγιστη οικονομική απόδοση με περιορισμένες δαπάνες για την παιδεία, θα πρέπει πάντα να επικεντρώνεται στην ανώτατη παιδεία μιας συγκριτικά μικρής ελίτ…



519…έχουμε περισσότερους διανοουμένους από ό,τι μπορούμε ν’ απασχολήσουμε επικερδώς. Ελάχιστοι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι για την πολιτική σταθερότητα από την ύπαρξη ενός πνευματικού προλεταριάτου που δεν βρίσκει καμιά διέξοδο για τη μόρφωσή του.



(519) Η καλύτερη λύση θα ήταν να δίνεται (στους φοιτητές) η δυνατότητα να δανείζονται το κεφάλαιο και αργότερα να το εξοφλούν με τα αυξημένα εισοδήματά τους...



ΕΛΛΑΔΑ. Στις 100 πιο σημαντικές μόνο μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου τη διετία 2009-2011 υπάγονται τα «Φοιτητικά δάνεια σε όλους και όχι μόνο στους μεταπτυχιακούς σπουδαστές».

Εικόνα

ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ: Το σύνολο της Παιδείας ήταν δωρεάν μαζί και οι άλλες παροχές, όπως οι φοιτητικές εστίες, ενώ δίνονταν επιπλέον χορηγίες και υποτροφίες από το κράτος και από επιχειρήσεις που συνήπταν συμβόλαια μελλοντικής απασχόλησης, προκειμένου να προλάβουν να εξασφαλίσουν την αξιοποίηση των ικανοτήτων των αποφοίτων από αυτές.




ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σε 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο

Καθημερινή, 12.01.2019 : 23:39
Σε 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα των Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο

Εδώ και χρόνια, τα ΜΜΕ συγκρίνουν το πρόβλημα με τη χρεοκοπία της Lehman Brothers και την οικονομική κρίση που ξέσπασε στη συνέχεια. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για «φούσκα» και ανησυχούν ότι το πρόβλημα που δημιούργησαν τότε τα ενυπόθηκα δάνεια των Αμερικανών μπορεί να προκαλέσουν σύντομα τα φοιτητικά δάνεια.

Η Αμερικανίδα Τόνι Βίνσεντ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο πριν από τρία χρόνια. Για να σπουδάσει αναγκάστηκε να πάρει ένα μεγάλο δάνειο. Οταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της χρωστούσε περίπου 100.000 δολάρια. 15.000 δολάρια κόστισε το μπάτσελορ που έκανε σε δημόσιο πανεπιστήμιο και 85.000 δολάρια το μάστερ στο πανεπιστήμιο George Washington.

Σήμερα, με το πτυχίο της στη δημόσια υγεία, η 32χρονη εργάζεται σε μια μη κυβερνητική οργάνωση και συντονίζει διάφορα πρότζεκτ στον τομέα της υγείας. Ο μισθός της, όπως λέει, δεν φτάνει για να αποπληρώσει γρήγορα το δάνειό της. Στο ξεκίνημα της καριέρας της, μετά τρία χρόνια εργασίας χρωστάει ακόμη 80.000 δολάρια.

Στην ίδια μοίρα με την Τόνι Βίνσεντ βρίσκονται άλλα 44 εκατομμύρια Αμερικανοί που έχουν πάρει φοιτητικό δάνειο. Ολοι μαζί χρωστούν στο κράτος 1,5 τρισ. δολάρια. Υψηλότερα είναι μόνο τα ενυπόθηκα δάνεια. Τα δημόσια φοιτητικά δάνεια αντιστοιχούν περίπου στο 7% του συνολικού χρέους των ΗΠΑ. Σε αυτά προστίθενται και τα ιδιωτικά δάνεια ύψους 64,2 δισ. δολαρίων.

Ο Τζον Φάνσμιθ είναι διευθυντής του πανεπιστημιακού συνδέσμου American Council on Education, που εκπροσωπεί 18.000 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. Ο Φάνσμιθ υποστηρίζει ότι σήμερα σπουδάζουν περισσότεροι Αμερικανοί απ’ ό,τι παλιά και έτσι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν φοιτητικά δάνεια και αυξάνεται το συνολικό χρέος. «Η εξέλιξη αυτή δεν είναι αρνητική», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πράγματι, το φθινόπωρο το 2018 σπούδαζαν περίπου 20 εκατ. φοιτητές στα αμερικανικά πανεπιστήμια, 5 εκατ. περισσότεροι απ’ ό,τι το ίδιο διάστημα του 2000. Ωστόσο το κόστος των σπουδών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Από το 1988 έως σήμερα και ανάλογα με το ίδρυμα και τη διάρκεια των σπουδών το κόστος μπορεί να έχει μέχρι και τετραπλασιαστεί.

Στο 90% των περιπτώσεων, πιστωτής είναι το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι για εκείνους τους φοιτητές που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο μέλλον όλο και περισσότεροι φοιτητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Εδώ και χρόνια, τα ΜΜΕ συγκρίνουν το πρόβλημα με τη χρεοκοπία της Lehman Brothers και την οικονομική κρίση που ξέσπασε στη συνέχεια. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για «φούσκα» και ανησυχούν ότι το πρόβλημα που δημιούργησαν τότε τα ενυπόθηκα δάνεια των Αμερικανών μπορεί να προκαλέσουν σύντομα τα φοιτητικά δάνεια.

Τα χρέη των φοιτητών ενδέχεται να έχουν και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία. Οι υπερχρεωμένοι νέοι αγοράζουν λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερα σπίτια και γενικά καταναλώνουν λιγότερο.

Παλαιότερα, η διακυβέρνηση Ομπάμα θέλησε να στηρίξει ορισμένους φοιτητές με το λεγόμενο Student Loan Forgiveness Program. Σύμφωνα με αυτό, θα διαγραφόταν εν μέρει το χρέος όσων φοιτητών εργάζονταν μετά τις σπουδές τους στο δημόσιο. Τώρα όμως το υπουργείο Παιδείας της διακυβέρνησης Τραμπ ανακοίνωσε ότι 99,5% των αιτήσεων απορρίφθηκαν. Η Ουάσιγκτον μάλιστα εξετάζει την πλήρη αναστολή του προγράμματος.


http://www.kathimerini.gr/1004313/artic ... iko-daneio
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 16 Ιαν 2019, 10:45

Φαντάζομαι τη χαρά των συγγενών του μπούμπη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι όταν τους είπε πως βρήκε δουλειά (ο_ο)

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 17 Ιαν 2019, 15:25

Το γνωστο τροπαριο απο τα payroll του συτηματος.πεταω την μπαλα στην εξεδρα.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6812
Εγγραφή: 17 Οκτ 2018, 15:11

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 17 Ιαν 2019, 15:35

Οι ΗΠΑ είναι κανονική χώρα. Όχι όπως η Ελλάδα που είναι η Σοβιετική δημοκρατία.



Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

Άβαταρ μέλους
nick
Δημοσιεύσεις: 5052
Εγγραφή: 25 Μάιος 2018, 22:21

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick » 17 Ιαν 2019, 15:42

και τι σημαίνει αυτό;

τοπ 5 χώρες που χρωστάνε τα πιο πολλά dollars κατά άτομο
Luxembourg 6,968,000
Palau 846,000
Monaco 434,000
Netherlands 264,000
Singapore 231,000

Προτιμάς τις χώρες που χρωστάνε τα πιο λίγα κατά άτομο?
Νιγηρία, σουδάν , μπουρούντι αφγανιστάν ...

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ernal_debt

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης
Δημοσιεύσεις: 7804
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:45

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 17 Ιαν 2019, 15:44

social sciences ftw
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 17 Ιαν 2019, 15:45

Ο μισθός της, όπως λέει, δεν φτάνει για να αποπληρώσει γρήγορα το δάνειό της. Στο ξεκίνημα της καριέρας της, μετά τρία χρόνια εργασίας χρωστάει ακόμη 80.000 δολάρια.
Πηρε δανειο 100 χιλιαδων και στα τρια πρωτα χρονια ξεπληρωσε τα 20...Νοτ παντ..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7851
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 17 Ιαν 2019, 17:03

Tι master είναι αυτό; Δημόσιας υγείας και 85.000 δολάρια; Μόνο δίδακτρα ή και διαβίωση; Αν είναι δυνατόν.
Οι θετικές και ιατρικές επιστήμες πληρώνουν καλύτερα.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 18 Ιαν 2019, 07:13

Εικόνα
Από τις κινητοποιήσεις των δασκάλων στο Λος Άντζελες
Πηγή: Associated Press

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από δημόσια σχολεία του Λος Άντζελες, που έχουν δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα για διαχείριση με όρους «αγοράς» (γνωστά στις ΗΠΑ ως charter schools), ένωσαν χτες τις δυνάμεις τους με τους πολλές δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους τους που πραγματοποιούν από τη Δευτέρα απεργία διαρκείας και διαδηλώσεις με μισθολογικά και εκπαιδευτικά αιτήματα στήριξης του δημόσιου σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν, πέρα από την κατά 6,5% αύξηση των μισθών τους, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, που κατά μέσο όρο πλησιάζουν την αναλογία 40 μαθητές ανά 1 εκπαιδευτικό, ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, πρόσληψη τουλάχιστον 1.200 συναδέλφων τους, νοσοκόμων, σχολικών συμβούλων, καθώς και γενικότερη αύξηση των πολιτειακών και ομοσπονδιακών δαπανών για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εκπαιδευτικών στο Λος Άντζελες Αλεξ Καπούτο Περλ, τόνισε χτες σε δηλώσεις του πως η ιδιωτική διαχείριση προκαλεί «αφαίμαξη» στις δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, συνιστώντας πλέον, σε έναν βαθμό, «υπαρξιακή απειλή» για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)


Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Stalker
Δημοσιεύσεις: 5655
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 08:36
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 18 Ιαν 2019, 08:42

Antares έγραψε:
17 Ιαν 2019, 17:03
Tι master είναι αυτό; Δημόσιας υγείας και 85.000 δολάρια; Μόνο δίδακτρα ή και διαβίωση; Αν είναι δυνατόν.
Οι θετικές και ιατρικές επιστήμες πληρώνουν καλύτερα.
Είναι φάση σαν το σύστημα υγείας τους που στην πράξη ο πελάτης δεν είναι ο ιδιώτης αλλά ο δανειοπάροχος, ο οποίος κατά κανόνα έχει συμφέρον να είναι μεγάλο το δάνειο, οπότε ξεφεύγουν οι τιμές προς τα πάνω.

Νομίζω το ρυθμιστικό πλαίσιο των φοιτητικών δανείων τα κάνει πολύ δύσκολο να ακυρωθούν π.χ. μέσω πτώχευσης οπότε θεωρητικά είναι αρκετά ασφαλής επένδυση για τον δανειστή.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality

Άβαταρ μέλους
Chainis
Δημοσιεύσεις: 21282
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:39
Phorum.gr user: Chainis

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 18 Ιαν 2019, 08:51

Northern Spirit έγραψε:
17 Ιαν 2019, 15:45
Ο μισθός της, όπως λέει, δεν φτάνει για να αποπληρώσει γρήγορα το δάνειό της. Στο ξεκίνημα της καριέρας της, μετά τρία χρόνια εργασίας χρωστάει ακόμη 80.000 δολάρια.
Πηρε δανειο 100 χιλιαδων και στα τρια πρωτα χρονια ξεπληρωσε τα 20...Νοτ παντ..
Συν οι τόκοι.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7851
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 18 Ιαν 2019, 09:08

Stalker έγραψε:
18 Ιαν 2019, 08:42
Antares έγραψε:
17 Ιαν 2019, 17:03
Tι master είναι αυτό; Δημόσιας υγείας και 85.000 δολάρια; Μόνο δίδακτρα ή και διαβίωση; Αν είναι δυνατόν.
Οι θετικές και ιατρικές επιστήμες πληρώνουν καλύτερα.
Είναι φάση σαν το σύστημα υγείας τους που στην πράξη ο πελάτης δεν είναι ο ιδιώτης αλλά ο δανειοπάροχος, ο οποίος κατά κανόνα έχει συμφέρον να είναι μεγάλο το δάνειο, οπότε ξεφεύγουν οι τιμές προς τα πάνω.

Νομίζω το ρυθμιστικό πλαίσιο των φοιτητικών δανείων τα κάνει πολύ δύσκολο να ακυρωθούν π.χ. μέσω πτώχευσης οπότε θεωρητικά είναι αρκετά ασφαλής επένδυση για τον δανειστή.
Απορώ για το ποσό των 85.000 δολαρίων για ένα master 2 χρόνων που έγινε βέβαια σε κάποιο γνωστό πανεπιστήμιο και όχι σε δημόσιο όπου για το bachelor χρειάστηκε 15.000 δολάρια. Δηλαδή για να κάνεις bachelor-master σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ θα χρειαστείς 200.000 δολάρια εκτός και αν πάρεις κάποια υποτροφία. Οπότε μόνο οι ανώτερες οικονομικά τάξεις μπορούν να καλύψουν αυτά τα ποσά για τα παιδιά τους.
Είχα ζητήσει δάνειο στη Γερμανία για σπουδές. Το εκεί κρατικό δάνειο, περίπου 50.000 μάρκα, για τα έξοδα διαβίωσης 5 χρόνων (με τις άλλες παροχές, δωμάτιο σε εστία, λίγη δουλειά, φτάνει). Δίδακτρα δεν υπήρχαν. Δεν με άγχωνε αφού και άτοκο είναι και σου ζητάνε να αρχίσεις την πληρωμή όταν αρχίσεις να έχεις εισόδημα, στον κλάδο που σπούδαζα θα άρχιζα να έχω εισόδημα μετά το τέλος των σπουδών. Δυστυχώς δεν το πήρα. Αλλά μιλάμε για το 1/4 των εξόδων από ένα γνωστό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και η ποιότητα των σπουδών, το πανεπιστήμιο και η φήμη του δεν υπολειπόταν σε πολλά.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 18 Ιαν 2019, 11:20

Chainis έγραψε:
18 Ιαν 2019, 08:51
Northern Spirit έγραψε:
17 Ιαν 2019, 15:45
Ο μισθός της, όπως λέει, δεν φτάνει για να αποπληρώσει γρήγορα το δάνειό της. Στο ξεκίνημα της καριέρας της, μετά τρία χρόνια εργασίας χρωστάει ακόμη 80.000 δολάρια.
Πηρε δανειο 100 χιλιαδων και στα τρια πρωτα χρονια ξεπληρωσε τα 20...Νοτ παντ..
Συν οι τόκοι.
δεν ερω πώς ακριβως λειτουργει το συστημα δανειων στις ΗΠΑ. Στην βρετανια οι τοκοι ειναι πολυ χαμηλοι και πληρωνεις μονο αν το εισοδημα σου ξεπερναει καποιο επιπεδο,,,Και να ποτε δεν εργαστεις δεν πληρωνεις τελικα τιποτε.
Και στις ΗΠΑ οι τοκοι πρεπει να ειναι πολυ χαμηλοι (1-2%).
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 24 Ιαν 2019, 10:33

Θυμάστε την απεργία των εκπαιδευτικών στο Λος Αντζελες ε νίκησαν!
Εξασφάλισαν νέες τριετείς συμβάσεις εργασίας με άμεσες μισθολογικές αυξήσεις,
διαβεβαιώσεις για προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία της πόλης
κ σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

(Αυτό το τελευταίο με ανησυχεί λίγο. Είναι ικανές οι ΗΠΑ να το πραγματοποιήσουν μέσω περισσότερων ένοπλων μαθητών.)


Εικόνα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7700
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Στο 1,5 τρισ. δολάρια τα χρωστούμενα 44 εκ. Αμερικανών που πήραν φοιτητικό δάνειο!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 24 Ιαν 2019, 11:00

Δηλαδή για να καταλάβω, νέα εργαζόμενη στα πρώτα τρία χρόνια της εργασίας της στην Αμερική αποπληρώνει 20000 δολάρια δάνειο που σημαίνει οτι σε καμιά δεκαετία θα έχει αποπληρώσει το σύνολο των 100000 και το λες αυτό σε Έλληνες που φτύνουμε αίμα για να ξεχρεώσουμε καμιά πιστωτική με 2 χιλιάρικα για να την λυπηθούμε;

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών