ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 14 Νοέμ 2018, 21:33

14/11/2018
Μεθυσμένος Ρομά τραυμάτισε γιατρό στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

Εικόνα

Δεν έχουν τον θεό τους οι «ευπαθείς», οι οποίοι εκτός από την μονίμως παραβατική τους συμπεριφορά, είναι και άκρως επικίνδυνοι για τους γύρω τους οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα.

Έτσι λοιπόν, για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ιατρικό προσωπικό έγινε στόχος βίαιης επίθεσης στην Καρδίτσα. Στο Κέντρο Υγείας στους Σοφάδες ένας μαινόμενος ασθενής επιτέθηκε σε μια γιατρό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν δυο»ευπαθείς»μετέφεραν έναν 28χρονο με σοβαρό τραύμα στα δάχτυλα ο οποίος αιμορραγούσε πολύ, αλλά βρισκόταν και υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε επιθετική συμπεριφορά. Όταν αρνήθηκε να του παρασχεθεί βοήθεια, το ιατρικό προσωπικό κάλεσε την αστυνομία.

Όμως, ο εκτός εαυτού νεαρός τσιγγάνος άρχισε να βρίζει και να απειλεί τους γιατρούς και μάλιστα κλώτσησε στα πλευρά την γιατρό, ενώ προσπάθησε να την γρονθοκοπήσει.

Οι εικόνες σοκάρουν:

Εικόνα

Εικόνα

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό στο ΚΥ Σοφάδων και τον ξυλοδαρμό γιατρού, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν «πολιτικοί» που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η μερίδα ανθρώπων είναι έτοιμη να «ενταχθεί»…
https://ethnikismos.net/2018/11/14/%ce% ... %b8%cf%85/
https://www.alithianews.gr/topika/news/ ... as-sofadon

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 15 Νοέμ 2018, 19:38

14.11.2018
Στα σπίτια των Ρομά στη Θεσσαλονίκη:
Χωρίς έπιπλα, με plasma TV και οριεντάλ κρεβατοκάμαρες.




Έμπαινε μέσα στα σπίτια Ρομά σε καταυλισμούς επί τρία χρόνια, φωτογράφιζε την καθημερινότητα και την αισθητική τους και αποτύπωσε τη ζωή τους στο έργο του "Αθίγγανες Πολιτείες".

Ο Κοσμάς Εμμόγλου ξεκίνησε, πριν από τρία χρόνια, να πηγαίνει στον καταυλισμό "Αγ. Σοφία", στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη και να φωτογραφίζει τους κατοίκους του. "Σιγά- σιγά ανέπτυξα μια σχέση μαζί τους, άρχισαν να με εμπιστεύονται και να με βάζουν και στα σπίτια τους", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Εμμόγλου, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του που διοργανώνει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και εγκαινιάζεται την Πέμπτη, στις 20.00 στον χώρο τέχνης "TOSS GALLERY".

Εικόνα

"Μάλιστα", συνεχίζει ο φωτογράφος, "τα νεαρά κορίτσια ήθελαν να ποζάρουν στον φακό μου και να τους δώσω μετά τις φωτογραφίες για να τις χαρίσουν στους επίδοξους γαμπρούς, αφού παντρεύονται σε πολύ μικρή ηλικία".

Όπως εκμυστηρεύεται, οι συγγενείς του ζητούσαν να περιμένει "να ντυθεί καλά το κορίτσι" για να στηθεί μπροστά στον φωτογραφικό του φακό, κοιτώντας τον κατάματα.

Εικόνα

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως του έκαναν και τα σπίτια των Ρομά που επισκέφθηκε, αφού χαρακτηρίζονταν από την απουσία ...επίπλων. "Στα σαλόνια τους σπανίως έχουν καναπέδες και τραπεζάκια. Προτιμούν να ντύνουν τον χώρο με χαλιά για να κάθονται κάτω, ενώ περίοπτη θέση έχει η τηλεόραση που εντοιχίζεται σε γυψοσανίδα η οποία διακοσμείται στη συνέχεια με διάφορα σχέδια σαν έργο τέχνης", αναφέρει ο κ. Εμμόγλου, προσθέτοντας ότι βαριά και χρυσοποίκιλτα έπιπλα έχει συνήθως η κρεβατοκάμαρα, που είναι εξαιρετικά φροντισμένη με φανταχτερά σκεπάσματα και μαξιλάρια.

Εικόνα

Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης "Αθίγγανες πολιτείες", Βασίλη Καρκατσέλη, "πρόθεση του φωτογράφου και της όλης περιοδείας του είναι να αναδείξει με το έργο του το σύγχρονο Ρομά, έναν Ρομά που δεν έχουμε συνηθίσει ή δεν μπορούμε να δούμε, γιατί έχουμε μία παγιωμένη εικόνα για τους ανθρώπους αυτούς".

"Ο φωτογράφος", σημειώνει ο κ. Καρκατσέλης σε σχετικό σημείωμα για την έκθεση, "ανέπτυξε στη ροή των χρόνων μία σταθερή επαφή με τους κατοίκους αυτών των καταυλισμών, τους φωτογράφισε επανειλημμένα, τους προσέφερε τις εικόνες τους, ως αποτέλεσμα αυτής της μακροχρόνιας επαφής, αλλά και αναγνώρισης της τιμής που του έγινε, να του επιτρέψουν να μπει στα σπίτια τους και να τα φωτογραφίσει, με ή χωρίς την παρουσία των ιδιοκτητών τους".

Εικόνα

"Αυτό", σύμφωνα με τον επιμελητή, "του επέτρεψε να εργαστεί για την παραγωγή εικόνων που ξεπερνούν τον ανεκδοτολογικό χαρακτήρα τέτοιων προσεγγίσεων ή την επιφανειακή θεώρηση τέτοιων καταυλισμών ή ομάδων, από φωτογράφους "βιαστικούς" και "τουρίστες".

Παράλληλα με την έκθεση κυκλοφορεί και ένα λεύκωμα που επιμελήθηκε ο καθηγητής φωτογραφίας, Κωστής Αντωνιάδης, ο οποίος στο εισαγωγικό του κείμενο τονίζει ότι "διακρίνει κανείς μια οικειότητα, μια έκφραση επιθυμίας να φωτογραφηθούν, να δώσουν την εικόνα τους στο φωτογράφο".

Εικόνα

"Και στέκονται μπροστά στο φακό σοβαροί, επαναφέροντας στο τελετουργικό της φωτογράφισης πορτρέτων την αμηχανία και το δέος που η σύγχρονη τεχνολογία και η ευκολία των selfies έχουν εξοβελίσει", υπογραμμίζει.

Το ολοκληρωμένο project του Κοσμά Εμμόγλου περιλαμβάνει 80 φωτογραφίες, εκ των οποίων οι 32 θα εκτεθούν στην έκθεση "Αθίγγανες πολιτείες", που θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου.
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce% ... YOkZ2onHc0
http://www.topontiki.gr/article/297435/ ... i-oriental
https://taxalia.blogspot.com/2018/11/plasma-tv.html

Κιλίμια, χαλιά.... 😂😂😂

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Νοέμ 2018, 19:10

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
ΓΥΦΤΙΚΗ "ΣΥΡΡΑΞΗ" ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ. ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ.

Εικόνα

Πιο συγκεκριμένα, αγέλη γύφτων, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιτέθηκε σε άνδρα, τον οποίο γρονθοκόπησαν με τους παρευρισκομένους να παρατηρούν άναυδοι το περιστατικό. Σκληρές εικόνες σημειώθηκαν έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σπάρτης....
κατά τη διάρκεια της διανομής τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, Ρομά, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιτέθηκαν σε άνδρα, τον οποίο γρονθοκόπησαν με τους παρευρισκομένους να παρατηρούν άναυδοι το περιστατικό. Σοκαρισμένοι δηλώνουν καταστηματάρχες και περαστικοί από το συμβάν!
https://www.eleftherostypos.gr/ellada/3 ... on-binteo/


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 09 Δεκ 2018, 20:00

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018
Θεανώ Φωτίου: Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τους Ρομά.

Εικόνα

ΝΑΙ, ΣΩΣΤΑ ΜΑΝΤΕΨΑΤΕ
ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΙ «ΡΟΜΑ»!!!


Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ομαλή ένταξη των Ρομά στην ομάδα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από τη Λάρισα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Επειδή, λέει, δεν τους εντάσσουμε στην κοινωνία μας και είναι «αποκλεισμένοι». Θα τους φτιάξουμε τσάμπα σπίτια και υποδομές κλπ και το πιο κουφό: Ισότιμη πρόσβαση στις δομές υγείας!!! Που όταν αρρωστήσει κάποιος από αυτούς γίνεται μακελειό στα επείγοντα για να μπούνε πρώτοι!
"Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, στο δεύτερο άξονα που είναι ο άξονας της Παιδείας, δημιουργούμε τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και δίνουμε κίνητρο για την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων με το ΚΕΑ. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το παίρνουν το 95% των Ρομά και όρος, για να είναι κάποιος δικαιούχος, είναι να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο."

«Η κυβέρνησή μας επιχειρεί στην πράξη και με αποφασιστικότητα να δώσει συνολική λύση στα προβλήματα του κοινωνικού αποκλεισμού. Το πρώτο βήμα έγινε με τη σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Ρομά με αποστολή την ουσιαστική κοινωνική ένταξη των Ρομά» τονίζει σε άρθρο της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Γι' αυτό φτιάξαμε την Ειδική Γραμματεία στο υπουργείο Εργασίας (https://krasodad.blogspot.com/2018/06/blog-post_7.html). Η ένταξη αυτή δεν έχει σαν στόχο να αλλοιώσει τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους, αλλά να εξαφανίσει τη γκετοποίηση που υφίσταται μέσα σε καταυλισμούς που δεν τιμούν τη χώρα μας, έχει σαν στόχο να εξαφανίσει την ακραία ανεργία, έχοντας τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, την ακραία φτώχεια, έχουν κι εδώ τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας, τον αναλφαβητισμό, τον παραβατισμό» γράφει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Και επισημαίνει: «Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η χώρα μας ξαναμπαίνει στον χάρτη της Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και σήμερα για την Ευρώπη η χώρα μας αποτελεί υπόδειγμα όσον αφορά τις δράσεις για τους Ρομά. Έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, έχουμε χαρτογραφήσει τους οικισμούς και τους έχουμε κατατάξει με βάση την κατάστασή τους, πρόκειται για 370 οικισμούς για τους οποίους προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις κατά προτεραιότητα στις άκρως εξαθλιωμένες περιοχές. Στόχος μας είναι η μετεγκατάσταση όσων οικογενειών ζουν σε παραγκουπόλεις σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, πάντα με τη συνένωση των οικογενειών, εφόσον το επιθυμούν και ελπίζουμε μέσα στο 2019 να έχουμε τις πρώτες μετακινήσεις, αλλά και εκεί που οι οικισμοί βρίσκονται σε λίγο καλύτερη κατάσταση, προχωρούμε με παρεμβάσεις, για να βελτιώσουμε τις υποδομές τους, την αποχέτευση, την υδροδότηση, κλπ.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, στο δεύτερο άξονα που είναι ο άξονας της Παιδείας, δημιουργούμε τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και δίνουμε κίνητρο για την υποχρεωτική εκπαίδευση όλων με το ΚΕΑ. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το παίρνουν το 95% των Ρομά και όρος, για να είναι κάποιος δικαιούχος, είναι να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο. (https://krasodad.blogspot.com/2017/10/blog-post_19.html)

Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, στοχεύουμε και σε σημαντικές παρεμβάσεις στην υγεία, με στόχο να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση στις δομές υγείας (https://krasodad.blogspot.com/2017/01/blog-post_89.html), ιδιαιτέρως για τις γυναίκες και τα παιδιά που σήμερα στερούνται σε πολλές περιπτώσεις και την τυπική ακόμη, ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Ειδικότερα, προχωράμε στον σχεδιασμό οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης σε όλη την Ελλάδα, όπως στην Κατερίνη, στα Φάρσαλα, στην 'Αμφισσα και σε 20 ακόμα δήμους. Ταυτόχρονα, κάνουμε παρεμβάσεις σε 55 δήμους, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, σχεδιάζουμε κοινωνικά Πολυκέντρα σε όλες τις Περιφέρειες κόστους 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ βελτιώνουμε 15 οικισμούς με παρεμβάσεις, ύψους 25 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προωθούμε την επιδότηση ενοικίου με 10 εκατ. ευρώ, ενώ εξειδικεύονται οι δράσεις για την προώθηση στην απασχόληση με πόρους του ΕΚΤ που ανέρχονται στα 27,6 εκατ. ευρώ.

Δουλεύουμε, επίσης, με περίπου 100 διαμεσολαβητές και νέους Ρομά, με στόχο την ενεργοποίηση των κοινοτήτων Ρομά (https://krasodad.blogspot.com/2017/06/blog-post_86.html) και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά.

Πρόσφατα, επίσης, θεσμοθετήσαμε τη διαδικασία ταυτοποίησης μητέρας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας εντός νοσοκομείων και μαιευτηρίων, προκειμένου να σταματήσει η απομάκρυνση νεογνών από τις φυσικές μητέρες τους, λόγω έλλειψης εγγράφων. Στη Θεσσαλία, υλοποιούμε και σχεδιάζουμε σειρά δράσεων με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ.

Στον Δήμο Φαρσάλων, για την ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης και αποκατάσταση χώρου και συνοδευτικών έργων υποδομής, 4 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Τρικκαίων για έργα υποδομών, 1,3 εκατ. ευρώ, στον Δήμο Καρδίτσας για έργα οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων στον οικισμό Μαύρικα, 1.072.000 ευρώ και κάνουμε παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους οικισμούς των Δήμων Βόλου και Τυρνάβου.

Επιπλέον, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία λειτουργούν ήδη οκτώ Παραρτήματα Ρομά, σχεδιάζουμε να χρηματοδοτήσουμε με συνολικό προϋπολογισμό 6.684.520 ευρώ και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), τις παρακάτω δράσεις: Για κατοικίες 561.600 ευρώ, για συνθήκες διαβίωσης 518.400 ευρώ, για επιδότηση ενοικίου 1.479.120 ευρώ, για την υποστήριξη επιχειρήσεων 1.260.000 ευρώ, για νέες θέσεις εργασίας 518.400 ευρώ και, τέλος, για νέους ελεύθερους επαγγελματίες 972.000 ευρώ».

«Δεν υποσχόμαστε "θαύματα". Μπορούμε, όμως, να δεσμευτούμε ότι η δική μας κυβέρνηση βάζει τα θεμέλια, ώστε στα επόμενα χρόνια οι νέες γενιές Ρομά να έχουν διαγράψει από τη ζωή τους τον αποκλεισμό, το περιθώριο, τον ρατσισμό» καταλήγει στο άρθρο της η κ. Φωτίου.
Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, στις 17:00, η κ. Φωτίου θα απευθύνει ομιλία στην Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση, με στόχο την κοινωνική συνοχή, την ένταξη και την ενδυνάμωση των Ελλήνων πολιτών Ρομά της ευρύτερης Περιφέρειας της Θεσσαλίας, που διοργανώνει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», στη Λάρισα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://krasodad.blogspot.com/2018/12/blog-post_13.html

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Δεκ 2018, 20:24

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
Φθιώτιδα: Του άρπαξε τα λεφτά μέσα από τα χέρια.

Εικόνα
Πλήρωσαν τις πατάτες… «χρυσάφι» ηλικιωμένοι στη Μενδενίτσα…

Ολόκληρη σύνταξη στοίχισε σε ηλικιωμένο ζευγάρι, η επιθυμία τους να αγοράσουν λίγες πατάτες από πλανόδιους πωλητές Ρομά.

Ο ένας εκ των «πωλητών» άρπαξε στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια του ηλικιωμένου άνδρα περισσότερα από 700 ευρώ και με το συνεργό του εξαφανίστηκαν με ένα ασημί Renault με το οποίο μετακινούνταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι δύο δράστες σταμάτησαν στο σπίτι των ηλικιωμένων στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας για να τους πουλήσουν πατάτες.

Εικόνα

Την ώρα που η γιαγιά ήταν στο σημείο που έπαιρνε τις πατάτες με τον ένα εκ των δύο Ρομά, ο άλλος εισήλθε στο σπίτι για να πληρωθεί από τον παππού.

Όταν ο ηλικιωμένος έβγαλε από την τσέπη του τα χρήματα που είχε από τη σύνταξή του, ο Ρομά του άρπαξε από τα χέρια όλα τα λεφτά και εξαφανίσθηκε.

Ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία που ξεκίνησε αναζητήσεις για το ασημί αυτοκίνητο.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα «πλανόδιων πωλητών» για αυτό και χρειάζεται αυξημένη προσοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή κάνουμε με άγνωστα άτομα.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... o-ta-xeria

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Δεκ 2018, 20:57

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
Λαμία: Έπεσε πάλι ξύλο στην πλατεία Πάρκου.

Εικόνα

Στο ίδιο έργο θεατές νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018 στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης της Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου.

Άνδρας που φέρεται να είναι χρήστης ουσιών, ξυλοφορτώθηκε από 3 ή 4 Ρομά κοντά στα ουρητήρια της πλατείας.

Η επέμβαση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. ηρέμησε τα πνεύματα, με τον άτυχο άνδρα να περιποιείται το πρόσωπό του από τα χτυπήματα και τους Ρομά να απομακρύνονται.

Εικόνα

Τελικά προσήχθησαν στο Τμήμα τέσσερα άτομα για παροχή εξηγήσεων, ωστόσο στον κόσμο που είχε βγει ήδη για τα ψώνια του, έμεινε η άσχημη εικόνα που συνθέτουν με τη συμπεριφορά τους οι «θαμώνες» της πλατείας.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... eia-parkou


Εικόνα



Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Δεκ 2018, 19:16

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018
Λαμία:
Ανήλικοι ρομά έκαναν κεφαλοκλείδωμα στη γιαγιά και της άρπαξαν το σταυρό από το λαιμό.


Εικόνα

Η άγρια επίθεση στη γιαγιά και η αρπαγή του σταυρού έγινε μέσα στο σπίτι της από δυο ρομά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Οι νεαροί παραβατικοί ρομά που στοχεύουν ηλικιωμένους, αλλά και ανήλικα παιδιά, "χτύπησαν" ξανά, αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά της πόλης, όπου έβαλαν στόχο μια 87χρονη.

Οι δυο δράστες είδαν τη γιαγιά στην αυλή και τη ρώτησαν αν έχει να τους δώσει λίγο Betadine (ιώδιο), με το πρόσχημα ότι η νεαρή είχε χτυπήσει.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ανυποψίαστη τους έβαλε στο σπίτι για να τους βοηθήσει και εκεί δέχθηκε την επίθεση.

Ο νεαρός της έκανε κεφαλοκλείδωμα και η κοπέλα της τράβηξε το σταυρό με την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό και έφυγαν εγκαταλείποντας την ηλικιωμένη πεσμένη στο πάτωμα.

Όταν η άτυχη γυναίκα συνήλθε ενημέρωσε τους συγγενείς της και την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δράστες ήταν ανήλικοι και ο νεαρός φορούσε σκουλαρίκι στο ένα αυτί.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... is-giagias

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 29 Δεκ 2018, 20:49

28|12|2018
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ… ΒΡΩΜΟΓΥΦΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΜΙΑΣ ΤΣΙΓΓΑΝΑΣ!
ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!


Εικόνα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Γύφτος 14 !! ετών, απήγαγε 13 !! χρονη γυφτοπούλα απο το σπίτι της μαζί με ενα 23 φίλο τους κι άλλους 2 έναν 23 κι εναν 35 που οδηγούσε. Οι τρείς έμειναν στον τόπο σώθηκε μόνο ο 35 χρονος οδηγός. Τραυματίας επίσης ο πατέρας της γυφτοπούλας που τους καταδίωκε για να την πάρει πίσω.

Όλα αυτά έγιναν το απόγευμα... της Παρασκευής στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος του Καλού Νερού, όπου συγκρούστηκαν τα δύο οχήματα. Από τη σύγκρουση ανασύρθηκαν τρεις νεκροί, αλλά και τρεις τραυματίες. Και οι πέντε επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, ενώ οι πρώτες πληροφορίες που επικαλείται το eleftheriaonline μιλούν για αρπαγή μιας νεαρής γύφτισσας, που κατέληξε στην απίστευτη τραγωδία.

Πιθανολογείται πως το μοιραίο αυτοκίνητο -το οποίο βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με ένα τζιπ- καταδίωκε άλλος γύφτος πατέρας νεαρής. Φέρεται, μάλιστα, πως το κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά για την απαγωγή της νεαρής Ρομά, γι' αυτό και υπήρχε αστυνομική παρουσία στη διασταύρωση του Καλού Νερού.



Τα δύο αυτοκίνητα των γύφτων είχαν κατεύθυνση από την Καλαμάτα προς τη Ζαχάρω, αλλά στην ευθεία μετά τη διασταύρωση, ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος με τους 5 επιβαίνοντες έχασε τον έλεγχο, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το τζιπ, ενώ στη συνέχεια εξετράπη. Από τους επιβαίνοντες μόνον ο ένας τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι τραυματίες, τους οποίους απεγκλώβισαν πυροσβέστες και οι αστυνομικοί, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αρχικά, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο οδηγός - πατέρας της γυφτοπούλας - του οχήματος που καταδίωκε το αυτοκίνητο με τους 5 γύφτους απαγωγείς είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
http://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf% ... %bf%cf%8d/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 02 Ιαν 2019, 20:31

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019
Φθιώτιδα: Έπιασαν τους «μανάβηδες» ρομά που έκλεβαν ηλικιωμένους.

Εικόνα

Το «έπαιζαν» πλανόδιοι πωλητές φρούτων και λαχανικών, έχοντας ρημάξει στο κλέψιμο τους ηλικιωμένους - Τους συνέλαβαν αστυνομικοί του Α.Τ. Καμένων Βούρλων - Είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές.

Ο λόγος για δυο ρομά από την Αλίαρτο, ηλικίας 48 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εξορμούσαν και «χτυπούσαν» ηλικιωμένους σε διάφορα χωριά της Φθιώτιδας. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας που ακολούθησε, τους δυο τελευταίους μήνες είχαν «χτυπήσει» σε Μεξιάτες, Μοσχοκαρυά, Μενδενίτσα και Σκάρφεια.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης και πουλώντας φρούτα και λαχανικά κατάφερναν να μπουν στα σπίτια των ηλικιωμένων και να τους κλέβουν τα χρήματα, που είχαν είτε στο πορτοφόλι, είτε στα ρούχα τους, είτε σε άλλο σημείο. Συνολικά από τις παραπάνω περιπτώσεις έκλεψαν το ποσό των 3.740€.

Πως τους έπιασαν
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αστυνομικοί του Α.Τ. Καμένων Βούρλων που περιπολούσαν στην περιοχή της Σκάρφειας εντόπισαν το αυτοκίνητο των δυο ρομά να κινείται ύποπτα και το ακολούθησαν. Τελικά οι δυο ρομά με το γνωστό κόλπο της μαναβικής πήγαν στο σπίτι μιας γιαγιάς από την οποία άρπαξαν 40€ με τη μέθοδο της απασχόλησης. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και στη συνέχεια ακολούθησε η έρευνα από την Ασφάλεια Λαμίας, όπου προέκυψαν και άλλες κλοπές, αφού τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες.

Μάλιστα στην περίπτωση της Μενδενίτσας το αυτοκίνητο των δραστών είχε καταγράφει και από κάμερα κοντά στο σπίτι που είχαν «χτυπήσει» οι δυο ρομά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για κλοπές, δυστυχώς όμως κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με τα γνωστά αποτελέσματα.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... ikiomenous

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Ιαν 2019, 18:07

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
Γύφτοι απήγαγαν γριούλα. Αιματηρή συμπλοκή με ληστές γύφτους στην Κάτω Κηφισιά - Μπαράζ πυροβολισμών - Ένας νεκρός γύφτος.

Εικόνα

Άγριες σκηνές με πυροβολισμούς εξελίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην κάτω Κηφισιά Συγκεκριμένα, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, που ήταν εκτός υπηρεσίας, είδε πέντε(!) γύφτους να επιχειρούν να απαγάγουν μια ηλικιωμένη γυναίκα, και την επιβίβασαν με τη βια στο αυτοκίμντό τους. Ο αστυνομικός που αντιλήφθηκε το συμβάν....
ακολούθησε με τη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ που οδηγούσε και στη διάρκεια της καταδίωξης πυροβόλησε στα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Οι δράστες πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο την ηλικιωμένη και κατάφεραν να διαφύγουν. Ο αστυνομικός πυροβόλησε στα λάστιχα του αυτοκίνητου, με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν, για να τους ακινητοποιήσει, παρ΄ όλα αυτά ανέπτυξαν ταχύτητα. Μετά από λίγη ώρα ένας εκ των γύφτων διεκομίσθη σε κλινική, τραυματισμένος στην πλάτη από σφαίρα σε κρίσιμη κατάσταση. Αμέσως μετά το περιστατικό, ο αστυνομικός ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεω της ΓΑΔΑ για το συμβάν, το οποίο με τη σειρά του τον ενημέρωσε ότι ο δράστης έφερε σφαίρα στην πλάτη και κατέληξε.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο αστυνομικός διαπίστωσε ότι τρεις γύφτοι κακοποιοί επιχειρούσαν να απαγάγουν(!) την ηλικιωμένη γυναίκα επιβιβάζοντάς την με τη βία μέσα στο αυτοκίνητό τους. Ο αστυνομικός τους ακλούθησε και λίγη ώρα μετά υπήρξε συμπλοκή, ενώ οι κακοποιοί άφησαν την ηλικιωμένη μέσα στη μέση του δρόμου. Ο ίδιος είναι κάτοικος της περιοχής και γνωρίζει την ηλικιωμένη.

Έξω από το Νοσοκομείο Υγεία όπου μεταφέρθηκε ο γύφτος υπάρχει αναστάτωση γιατί έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί γύφτοι ενώ επίσης αναζητά η Αστυνομία τους εμπλεκόμενους με το περιστατικό. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ηλικιωμένη έπεσε θύμα αρπαγής από τους γύφτους με σκοπό την εκβιαστική ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.
http://www.efenpress.gr/2019/01/ektakto.html

17|01|2019
Συγκλονιστική η κατάθεση του αστυνομικού που έστειλε «αδιάβαστο» τον σεσημασμένο γύφτο στην Κηφισιά: «Πιαστήκαμε στα χέρια, πήγε να τραβήξει όπλο κι εγώ…»

Εικόνα

Σεσημασμένος ο άνδρας που σκοτώθηκε στην συμπλοκή στην Κηφισιά. Τι λέει ο αστυνομικός που πυροβόλησε:

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα γεγονότα το απόγευμα της Τετάρτης στην Κηφισιά, κατά τα οποία σκοτώθηκε 36χρονος Ρομά από σφαίρα αστυνομικού, λίγο μετά την αρπαγή 82χρονης και κατά την διάρκεια συμπλοκής, διερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, ο 36χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Από την Αστυνομία αναζητείται ένα ακόμα άτομο, επίσης Ρομά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Σε ό,τι αφορά το αιματηρό περιστατικό, όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ και ήταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε στο σπίτι του όταν είδε στην οδό Τριπόλεως στην Κηφισιά, δύο άγνωστους να προσπαθούν να βάλουν σε ΙΧ αυτοκίνητο την 82χρονη, την οποία γνωρίζει, καθώς μένουν στην ίδια γειτονιά. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βγάλει το σκύλο της βόλτα όταν την προσέγγισαν οι δύο άνδρες. Ο αστυνομικός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά οι δύο άνδρες με την γυναίκα στο αυτοκίνητο, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Ο αστυνομικός τους καταδίωξε με το αυτοκίνητό του, προσπαθώντας με κορναρίσματα και ελιγμούς να τους σταματήσει. Το κατάφερε τελικά στην διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου. Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο αστυνομικός, βγήκε από το αυτοκίνητό του και ταυτόχρονα βγήκε από το άλλο αυτοκίνητο ο ένας από τους δύο και ήρθαν στα χέρια.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο άνδρας, προσπάθησε να τραβήξει από την ζώνη του περίστροφο και τότε αυτός έβγαλε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε.

Την ίδια ώρα η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα. Ο αστυνομικός ο οποίος είχε ήδη τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση, πήρε την γυναίκα και την μετέφερε στο σπίτι της, ενώ στην περιοχή έφτασαν περιπολικά που άρχισαν τις αναζητήσεις, χωρίς όμως να εντοπίσουν το αυτοκίνητο. Περίπου 45 λεπτά αργότερα όμως, ένα ΙΧ άφησε στο νοσοκομείο «Υγεία» τον 36χρονο, που ήταν βαρύτατα τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα πρώτα λεγόμενα της 82χρονης, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την παραπλανήσουν με το γνωστό τέχνασμα ότι ήθελαν να την πάνε κοντά σε συγγενικό της πρόσωπο, αλλά οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν από την προανάκριση της Ασφάλειας Αττικής.
http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE% ... %BF%CE%BC/

Πύλος
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 04 Δεκ 2018, 17:21

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πύλος » 17 Ιαν 2019, 18:59

περαν των οσων διαβαζω,δεν εχω υπαρξει μαρτυρας σε καποιο επεισοδιο με ρομα.Παντως οποτε παω σε νοσοκομειο ειναι παντα γεματο με ρομα.Για εναν ασθενη υπαρχουν 20 συνοδοι.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 8313
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 17 Ιαν 2019, 19:06

Ήρωας ο αστυνομικός - ήρωας!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6812
Εγγραφή: 17 Οκτ 2018, 15:11

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 17 Ιαν 2019, 19:08

Ρατσιστικό το νήμα. Και ο τίτλος του.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA
Δημοσιεύσεις: 8313
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 11:27

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 17 Ιαν 2019, 19:10

brb και tyt έγραψε:
17 Ιαν 2019, 19:08
Ρατσιστικό το νήμα. Και ο τίτλος του.
Είπε ο ανεγκέφαλος αριστερός, όταν τρεις απαντήσεις πιο πάνω περιγράφεται ακριβώς ότι λέει ο τίτλος του θέματος... :smt005:

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6746
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 01:15
Τοποθεσία: Μακρια απο κνιτες

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 17 Ιαν 2019, 19:10

Αν ηταν ενας Σταλιν στην εξουσια αυτα τα λουμπεναρια θα τα ειχε στειλει στα γκουλαγκ. :g030:

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών