Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Κάνατε αντιγριπικό εμβόλιο;

Ναι
17
21%
Όχι
63
79%

Σύνολο ψήφων: 80

Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 02 Φεβ 2019, 20:35

stergiosbik έγραψε:
02 Φεβ 2019, 13:53
gassim έγραψε:
02 Φεβ 2019, 12:32
stergiosbik έγραψε:
02 Φεβ 2019, 12:13
Με το "αν" ομως δεν γινεται δουλεια ρε παιδια.
Στη ζωη μας υπαρχουν εκατομμυρια αν.Δεν θα καναμε τιποτα τοτε.
Να πεις οτι μπορει να πεθανεις αν δεν το κανεις,τοτε λες οκ ας το κανω για να χω το κεφαλι μου ησυχο.
Πιο πολλες πιθανοτητες εχεις να πας απο τροχαιο παρα απο γριπη αν δεν εισαι στις ευπαθεις ομαδες.
μπορει να μην πεθανεις αλλά να μεταδόσεις τον ιό σε κάποιον που θα πεθάνει. Τα εμβόλια σε οσο πιο μεγαλο ποσοστό του πληθυσμού εφαρμόζονται τόσο πιο αποτελεσματικά είναι.
Πρόκειται για την λεγόμενη herd immunity
SpoilerShow

Επίσης μπορεί να μην πεθάνεις αλλά να κινδυνεύσεις και να ταλαιπωρηθείς φοβερά απο κάτι που μπορούσε να έχει προληφθεί.

Τέλος...μπορεί και να πεθάνεις.
Δε μιλαμε γι αρρωστιες τυπου ευλογιας,ιλαρας κλπ.
Για γριπη μιλαμε ρε παιδια.Μη φερνουμε την καταστροφη.
Απ οσο ξερω,ακομη και να εχεις κανει εμβολιο υπαρχουν παρα πολλες πιθανοτητες να κολλησεις.
Απλα θα την βγαλεις πιο χαλαρα.
Αρα δεν μηδενιζεται ο κινδυνος για τις πραγματικα επικινδυνες ομαδες.
Το μεγαλο θεμα ειναι οτι δεν εμβολιαζονται ολοι οσοι πραγματικα κινδυνευουν και οχι οτι δεν εμβολιαζονται αυτοι που δεν διατρεχουν σοβαρο κινδυνο.
το herd immunity περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας όλων των εμβολίων και πως το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού ειναι ανάλογο με τον βαθμό προστασίας απο την εκάστοτε ασθένεια.
Το πόσο επικίνδυνη είναι η γρίπη είναι άλλη υπόθεση. Η γρίπη είναι ασθένεια που στο παρελθόν έχει δώσει πανδημίες με χιλιάδες νεκρούς και ο λόγος που σήμερα την θεωρούμε απλή γριπούλα είναι μεταξύ άλλων το σαπούνι και τα εμβόλια.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 02 Φεβ 2019, 20:44

Έκανα. Κ γω κ τα παιδιά. Εγώ κ η κόρη μου ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα, ενώ ο μικρός έχει ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να προσέχουμε ιώσεις κτλ. Αν δεν είχαμε θεματα, δεν ξέρω αν θα τα κάναμε. Βέβαια, αν πρέπει να γίνονται απολους, γιατί δεν γράφονται για όλους παρά μόνο στις ευπαθείς ομάδες. Του μικρού το πληρώσαμε.

Να σημειωθεί ότι η κόρη μου αρρώστησε πρόσφατα. Όχι κάτι τραγικό βέβαια. Κ γω αρρώστησα, αλλά χωρίς πυρετό.

Ίσως αν δεν είχαμε κάνει το εμβόλιο να το περνούσαμε χειρότερα. Ίσως να το περνούσαμε ακριβώς έτσι. Ίσως να είχαμε περάσει κ αλλα. Ίσως κ οχι. Ιδέα δεν έχω.

Κάποιος είπε ότι δε μπορεί να τρέχει στους γιατρους. Εγώ στο φαρμακείο το κάνω. Μια φορά το πήρα να το κάνω μόνη μου. Μια κ τελευταία. Δεν το ξανακάνω. Δεν έμπαινε με τπτ η βελόνα.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 20:48

Custom_F έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:44
Έκανα. Κ γω κ τα παιδιά. Εγώ κ η κόρη μου ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα, ενώ ο μικρός έχει ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να προσέχουμε ιώσεις κτλ. Αν δεν είχαμε θεματα, δεν ξέρω αν θα τα κάναμε. Βέβαια, αν πρέπει να γίνονται απολους, γιατί δεν γράφονται για όλους παρά μόνο στις ευπαθείς ομάδες. Του μικρού το πληρώσαμε.

Να σημειωθεί ότι η κόρη μου αρρώστησε πρόσφατα. Όχι κάτι τραγικό βέβαια. Κ γω αρρώστησα, αλλά χωρίς πυρετό.

Ίσως αν δεν είχαμε κάνει το εμβόλιο να το περνούσαμε χειρότερα. Ίσως να το περνούσαμε ακριβώς έτσι. Ίσως να είχαμε περάσει κ αλλα. Ίσως κ οχι. Ιδέα δεν έχω.

Κάποιος είπε ότι δε μπορεί να τρέχει στους γιατρους. Εγώ στο φαρμακείο το κάνω. Μια φορά το πήρα να το κάνω μόνη μου. Μια κ τελευταία. Δεν το ξανακάνω. Δεν έμπαινε με τπτ η βελόνα.
Και πολυ καλα εκανες,εφοσον ειστε σε ομαδα υψηλου κινδυνου.
Και οχι,οι γιατροι δν λενε ΠΡΕΠΕΙ να το κανουν ολοι,παραπανω εχου μπει οι οδηγιες του κελπνο και υπουργειου υγειας.Το ΠΡΕΠΕΙ παει σε ειδικες ομαδες.Μιλαμε για ΠΡΕΠΕΙ βεβαια.Αν καποιος θελει αν το κανει,με υποδειξη γιατρου και ΜΟΝΟ αυτου,προφανως θα το κανει.
Οσον αφορα οτι το κανεις στο φαρμακειο,δεν αμφιβαλλω,αλλα ΠΑΡΑΝΟΜΑ/.
Ο φαρμακοποιος συμφωνα με την νομοθεσια δεν επιτρεπεται να κανει εμβολια,παρα μονο να δινει.Ο γιατρος και τα νοσοκομεια κανουν.
Εννοειται μονη σου ουτε κατα διαννοια. :e040:
Μπορεις να παρεις το εμβολιο και να το κανεις σε οποιδηποτε νοσοκομειο.
Εγω τα κανω στο κεντρο υγειας .Εννοειται τα αγοραζω απο τα φαρμακεια,αλλα εδω οι φαρμακοποιοι ειναι σωστοι και ΔΕΝ ΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.Στο λενε ξεκαθαρα.Απαγορευεται,πηγαινε στο κεντρο υγειας να στα κανουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 02 Φεβ 2019, 21:24, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 02 Φεβ 2019, 20:50

δεν γράφονται για όλους για άλλους λόγους, οικονομικούς και όχι επειδή δεν υπάρχει λόγος να γίνονται απ όλους.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 02 Φεβ 2019, 20:52

Εσθήρ έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:48
Custom_F έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:44

Και πολυ καλα εκανες,εφοσον εισετ σε ομαδα υψηλου κινδυνου.
Και οχι,οι γιατροι δνε λενε ΠΡΕΠΕΙ να το κανουν ολοι,π[αραπαμνω εχου μπει οι οδηγιες του κελπνο και υπουργειου υγειας.Το ΠΡΕΠΕΙ παει σε ειδικεσ ομαδες.
Οσον αφορα οτι το κανεις στο φαρμακειο,δεν αμφιβαλλω,αλλα ΠΑΡΑΝΟΜΑ/.
Ο φαρμακοπιιος συμφνα με την νομοθεσια δεν επθτρεπεται να ακνειε μβολια,παρα μονο να δινει.Ο γιατρος αι τα νοσοκομεια κανουν.
Εννοειται μονη σου οττε κατα διαννοια. :e040:
Ααα δεν ηξερα ότι είναι παράνομο. Η κοπέλα να βοηθήσει ήθελε... Στα παιδιά, τα έκανε ο παιδίατρος.

νύχτα έγραψε:

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 20:54

gassim έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:50
δεν γράφονται για όλους για άλλους λόγους, οικονομικούς και όχι επειδή δεν υπάρχει λόγος να γίνονται απ όλους.
Για παρα πολλα εμβολια οι γιατροι λενε ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ να τα κανουν.Οπως αντιτετανικος,κλπ
Ποσες φορες εχω δει γιατρους στην τιβι που λενε,μην αμελητε τον αντιτετανικο οταν εχουν περασει τα χρονια;Και για αλλα εμβολια;Κανεναν απολυτως δεν εξαιρουν εκει.
.Μπορουμε να βγαζουμε διαφορες θεωριες,το σιγουρο ειναι οτι ΜΟΝΟ γιατροι επιτρεπεται και πρεπει να μας λενε αν θα κανουμε εμβολιο η οχι και οχι φαρμακοποιοι που ΔΕΝ ειναι αυτη η δουλεια τους. :lol:
Και ναι,.εχω ζησει φαρμακοποιο που ελεγε οτι ο τετανος εχει εκλειψει,δεν υπαρχει λογος να κανετε αντιτετανικο!!!!!!!!Και ναι,αλλος φαρμακοποιος αντι να μου δωσει τον ορο για να τον κανω,επειδη ειχα τραυματιστει απο κατι,μου ελεγε μην κανεις τον ορο,βλαπτουν αυτα,.σου δινω εγω βαλσαμελαιο και θα εισαι οκ!!!!!!!!!Απισρευτο;Και ομως αληθινο!
Οτι θελει λει ο καθενας.Σαφως υπαχριυν και σωστοι φαρμακοποιοι,Ναι..σαφως και υπαρχουν.Αυτοι που κανουν ακριβως αυτα που οριζεται να κανουν και τιποτε παραπανω.Δινουν εμβολια ,αλλα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 02 Φεβ 2019, 21:03, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 02 Φεβ 2019, 20:58

Τα εμβόλια που κάνουμε μικροί πρέπει να επαναλαμβάνονται μετά από κάποια χρόνια; Ξέρετε;

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 02 Φεβ 2019, 20:59

Εσθήρ έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:54
gassim έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:50
Για παρα πολλα εμβολια οι γιατροι λενε ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ να τα κανουν.
Οπως αντιτετανικος,κλπ.Μπορουμε να βγαζουμε διαφορες θεωριες,το σιγουρο ειναι οτι ΜΟΝΟ γιατροι επιτρεπεται και πρεπει να μας λενε αν θα κανουμε εμβολιο η οχι και οχι φαρμακοποιοι που ΔΕΝ ειναι αυτη η δουλεια τους. :lol:
για όλα τα εμβόλια ισχύει οτι οσο περισσότεροι τα κάνουν τόσο το καλύτερο.
Ακριβώς αυτό λένε και για το εμβόλιο της γρίπης τονίζοντας απλά οτι οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να τα κάνουν οπωσδήποτε.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 21:02

Custom_F έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:58
Τα εμβόλια που κάνουμε μικροί πρέπει να επαναλαμβάνονται μετά από κάποια χρόνια; Ξέρετε;
ΝΑΙ,ξερω σιγουρα για αντιτετανικο και διφθεριτιδας,πρεπει να το επαναλαβουμε αν εχουν περασει τα χρονια.Για αυτα θα ρωτησεις τον γιατρο σου,η σε νοσοκομειο τον αναλογο γιατρο.Οχι φαρμακοποιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 02 Φεβ 2019, 21:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 02 Φεβ 2019, 21:02

Γκούγκλαρε πούστερ σοτ.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 02 Φεβ 2019, 21:12

stergiosbik έγραψε:
02 Φεβ 2019, 20:08
Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:34
Ερμής έγραψε:
02 Φεβ 2019, 15:32

Πάει το τραπέζι αυριο, θα τρώω αρνί στη στάμνα και θα νομίζω οτι είναι λαχανιδες.
θαλασσινό νερό θα βοηθήσει. Πάρε σήμερα, κάνε πλύσεις και μέχρι αύριο θα έχει φτιάξει το πράγμα κάπως.
Σε μενα παντως το Physiomer δεν κανει τιποτα δυστυχως οταν εχω βουλωμενη μυτη.
Μονο με το DexaRhinaspray βλεπω φως,πραγματικα γαμει,αλλα επειδη εχει κορτιζονη δεν μπορω να το χρησιμοποιησω πανω απο 5-6 μερες.
Μετα παλευω με τα αλλα σαν το Οtrivin αλλα κλάιν μάιν.Δεν κανουν τιποτα.
Ξεβουλωνει για πολυ λιγο και μετα τα ιδια.
Υπαρχει κανενα σαν το DexaRhinaspray,που να εχει δηλαδη το ιδιο αποτελεσμα,αλλα χωρις την κορτιζονη;
Αν κάθε φορά που έχεις βουλωμένη μύτη θες κορτιζόνη για να ξεβουλώσει δεν πας καλά. Μήπως είναι αλλεργικό; Μήπως ένα αντιισταμινικό θα βοηθούσε; Λέω. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός » 02 Φεβ 2019, 21:25

http://www.isth.gr/images/uploads/files ... 8-2019.pdf

ΘΕΜΑ: « Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων2018 -2019»Σχετ.: Το πρακτικότης 6ης Συνεδρίαςγια το έτος 2018της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Φεβ 2019, 22:22

Στο νήμα παίζει πολύ ναρκωτικό.

Let them make the first mistake. We make the last move.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 02 Φεβ 2019, 22:31

Otto Weininger έγραψε:
02 Φεβ 2019, 22:22
Στο νήμα παίζει πολύ ναρκωτικό.
Αντε ρε,σοβαρα;Για πες,για πες;Δηλαδη οποιος λεει οτι οι φαρμακοποιοι δεν ειναι γιατροι και δεν ειναι αυτοι που θα συστησουν σε καποιον να κανει εμβολιο,παιρνει ναρκωτικα;Ενδιαφερουσα αποψη φαρμακοποιε μου!
Για πες επισης,διοτι δεν ειπες.Τελικα,οι φαρμακοποιοι νομοτυπα πρεπει να κανουν αυτοι τα εμβολια,ή οι γιατροι;
Διοτι βλεπω ενα τρολοποστ/μπουλινγκ....αλλα απαντηση σοβαρη δεν βλεπω.Για απαντησε λοιπον στο ερωτημα μου.Ποιος νομοτυπα πρεπει να κανει τα εμβολια,Ο γιατρος ή ο φαρμακοποιος ; :lol:

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 02 Φεβ 2019, 22:37

Γω ρε μάστορα σε ψιλοπαω, τα λες ισια και ντεγκλαρε χωρίς τσιριμονιες. Σωστός και ίσιος. Θα γούσταρα να πιω ούζα μαζί σου και να παίξουμε κανένα τάβλι, να δούμε καμία μπάλα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών