Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Φεβ 2019, 14:31

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:12
Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο μαλάκω.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει :lol: παντως βγανει μαλακο.
Ε και εγώ άμα μου μίλαγες έτσι , το καλύτερο θα σου εδινα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce
Δημοσιεύσεις: 1911
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 14 Φεβ 2019, 14:33

Naida έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:31
YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:12
Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο μαλάκω.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει :lol: παντως βγανει μαλακο.
Ε και εγώ άμα μου μίλαγες έτσι , το καλύτερο θα σου εδινα.
:smt005:
Εγω θα μου εδινα κατι σαπιο :P

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25928
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 14 Φεβ 2019, 14:35

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:12
Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο να γινεται μαλακο.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει :lol: παντως βγανει μαλακο.

Το ποντικι εχει κ την καταλληλη ποσοτητα σε κολλαγονο και μας ενδιαφερει να δωσει οτι εχει στο ζωμο οχι να κρατηθει στο κρεας και ας στουπετσιασει. - γι αυτο το κοβουμε σε μικρα κομματια (να βοηθησουμε την διαφυγη με την αυξηση της επιφανειας ) και δεν τα τσιγαριζουμε .
Σε αντιθετη περιπτωση (τσιγαρισμα ) αν δεν εχεις ετοιμάσει ζωμο για ενισχυση θα βγει μάπα η σουπα και καλουτσικο το κρεας.

Η σπαλα είναι προτιμοτερη για φουρνο - βγαζει και κομμάτι σαν φιλετο για ψησιμο στα καρβουνα. Εχω κρατησει δυο τεμαχια απο αυτο το τμημα για να τα φτιαξω να τα φαμε με τον Βαπτιστηρα - οταν σιτεψουν.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 16984
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 14 Φεβ 2019, 14:37

ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:01
stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 13:57

Με το κοκκαλο ειναι πιο γευστικη η σουπα αλλα δε λεει.
Ποντικι ή σπαλομιτα ειναι super για βραστο.
Γιατί δεν λέει;

Εκτός αν εννοείς ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατσαρόλα ή πιάνουν χώρο τα κόκκαλα μέσα στο πιάτο.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, φυσικά και σερβίρονται ξεχωριστά.
Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Φεβ 2019, 14:49

stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:01
stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 13:57

Με το κοκκαλο ειναι πιο γευστικη η σουπα αλλα δε λεει.
Ποντικι ή σπαλομιτα ειναι super για βραστο.
Γιατί δεν λέει;

Εκτός αν εννοείς ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατσαρόλα ή πιάνουν χώρο τα κόκκαλα μέσα στο πιάτο.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, φυσικά και σερβίρονται ξεχωριστά.
Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.
Γι' αυτό είναι ωραίο να το βράζεις με το κόκκαλο να το βγάζεις να το ξεψαχνίζεις και να το ξαναρίχνεις μέσα να συνεχίσεις μεχρι το τελείωμα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce
Δημοσιεύσεις: 1911
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 14 Φεβ 2019, 14:49

Αγις έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:35
YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:12
Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο να γινεται μαλακο.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει :lol: παντως βγανει μαλακο.

Το ποντικι εχει κ την καταλληλη ποσοτητα σε κολλαγονο και μας ενδιαφερει να δωσει οτι εχει στο ζωμο οχι να κρατηθει στο κρεας και ας στουπετσιασει. - γι αυτο το κοβουμε σε μικρα κομματια (να βοηθησουμε την διαφυγη με την αυξηση της επιφανειας ) και δεν τα τσιγαριζουμε .
Σε αντιθετη περιπτωση (τσιγαρισμα ) αν δεν εχεις ετοιμάσει ζωμο για ενισχυση θα βγει μάπα η σουπα και καλουτσικο το κρεας.

Η σπαλα είναι προτιμοτερη για φουρνο - βγαζει και κομμάτι σαν φιλετο για ψησιμο στα καρβουνα. Εχω κρατησει δυο τεμαχια απο αυτο το τμημα για να τα φτιαξω να τα φαμε με τον Βαπτιστηρα - οταν σιτεψουν.
Παντα το τσιγαριζω το κρεας :o
Η σουπα ομως μια χαρα βγαινει ,το προβλημα το ειχα με το κρεας που εμενε σκληρο.
θα δοκιμασω ομως και να μην το τσιγαρισω,μπορει να βγει η σουπα πολυ καλυτερη οπως λες.

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 16984
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 14 Φεβ 2019, 14:51

Οχι.
Μην το τσιγαριζεις.

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce
Δημοσιεύσεις: 1911
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 14 Φεβ 2019, 14:54

stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:51
Οχι.
Μην το τσιγαριζεις.
Ενταξει την επομενη φορα δεν θα το τσιγαρισω να δω.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25928
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 14 Φεβ 2019, 15:03

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:54
stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:51
Οχι.
Μην το τσιγαριζεις.
Ενταξει την επομενη φορα δεν θα το τσιγαρισω να δω.
Ειναι το κλασσικο διλημμα ( και πυλωνας της Γαλλικης κουζινας )
Τσιγαρισμα = αδυναμος ζωμος
Ατσιγαριστο = στουπετσι κρεας.
Η λυση τους οι ζωμοι για ενισχυση ..
Αν θες να τσιγαριζεις και να απολαμβανεις κρεας - φτιαξε πολλα κοκκαλα στο φουρνο με τον τροπο που εγραψα και μετα βραστα σε κατσαρόλα μεχρι να μεινει συμπυκνωμενη ουσια + ξυσιμο οτι κολλησει απο σαρκα στο σκευος και προσθεσε το .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce
Δημοσιεύσεις: 1911
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 14 Φεβ 2019, 15:19

Αγις έγραψε:
14 Φεβ 2019, 15:03
YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:54
stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:51
Οχι.
Μην το τσιγαριζεις.
Ενταξει την επομενη φορα δεν θα το τσιγαρισω να δω.
Ειναι το κλασσικο διλημμα ( και πυλωνας της Γαλλικης κουζινας )
Τσιγαρισμα = αδυναμος ζωμος
Ατσιγαριστο = στουπετσι κρεας.
Η λυση τους οι ζωμοι για ενισχυση ..
Αν θες να τσιγαριζεις και να απολαμβανεις κρεας - φτιαξε πολλα κοκκαλα στο φουρνο με τον τροπο που εγραψα και μετα βραστα σε κατσαρόλα μεχρι να μεινει συμπυκνωμενη ουσια + ξυσιμο οτι κολλησει απο σαρκα στο σκευος και προσθεσε το .
Ναι θα τα δοκιμασω και να μην το τσιγαρισω και αυτο με τα κοκκαλα. :wave:
Ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα οποτε αξιζουν και οι δοκιμες.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25928
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 14 Φεβ 2019, 15:24

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 15:19
Αγις έγραψε:
14 Φεβ 2019, 15:03
YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:54


Ενταξει την επομενη φορα δεν θα το τσιγαρισω να δω.
Ειναι το κλασσικο διλημμα ( και πυλωνας της Γαλλικης κουζινας )
Τσιγαρισμα = αδυναμος ζωμος
Ατσιγαριστο = στουπετσι κρεας.
Η λυση τους οι ζωμοι για ενισχυση ..
Αν θες να τσιγαριζεις και να απολαμβανεις κρεας - φτιαξε πολλα κοκκαλα στο φουρνο με τον τροπο που εγραψα και μετα βραστα σε κατσαρόλα μεχρι να μεινει συμπυκνωμενη ουσια + ξυσιμο οτι κολλησει απο σαρκα στο σκευος και προσθεσε το .
Ναι θα τα δοκιμασω και να μην το τσιγαρισω και αυτο με τα κοκκαλα. :wave:
Ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα οποτε αξιζουν και οι δοκιμες.
Στη εποχη μας ολα αυτα ειναι πασιγνωστα + οτιδηποτε εχει σχεση με μαγειρικη -+ δωρεαν τα κλασσικα βιβλια - στο νετ .
Θα επαναλάβω οταν θελουμε οποιαδηποτε πληροφορια πηγαινουμε στους κορυφαιους δλδ serious eats για ολα και amazing ribs για καρβουνοψησιματα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 70199
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 14 Φεβ 2019, 15:32

stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:01
stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 13:57

Με το κοκκαλο ειναι πιο γευστικη η σουπα αλλα δε λεει.
Ποντικι ή σπαλομιτα ειναι super για βραστο.
Γιατί δεν λέει;

Εκτός αν εννοείς ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατσαρόλα ή πιάνουν χώρο τα κόκκαλα μέσα στο πιάτο.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, φυσικά και σερβίρονται ξεχωριστά.
Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.
Ε, μα γι' αυτό είπα για ξεχωριστό πιάτο. Όσο για τα κόκκαλα που κάνουν για σούπα, δεν ξεφεύγουν.

Μάλλον έπρεπε να το θέσω αλλιώς. :)

Για μένα, κρέας που δεν θέλει χέρι είναι κάτι σαν εύγευστο λαχανικό. Καλό αλλά ως συμπληρωματικό στοιχείο και όχι κανών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 15 Φεβ 2019, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25928
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 14 Φεβ 2019, 18:30

Σημερα τπτ - μοσχαροσουπα απο χθες - παντα φτιαχνω μεγαλη ποσοτητα - ειναι και πολυ καλυτερη οταν ''δενουν'' τα υλικα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 70199
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Φεβ 2019, 16:25

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:49
Αγις έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:35
YouOnlyLiveOnce έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:12
Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο να γινεται μαλακο.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει :lol: παντως βγανει μαλακο.

Το ποντικι εχει κ την καταλληλη ποσοτητα σε κολλαγονο και μας ενδιαφερει να δωσει οτι εχει στο ζωμο οχι να κρατηθει στο κρεας και ας στουπετσιασει. - γι αυτο το κοβουμε σε μικρα κομματια (να βοηθησουμε την διαφυγη με την αυξηση της επιφανειας ) και δεν τα τσιγαριζουμε .
Σε αντιθετη περιπτωση (τσιγαρισμα ) αν δεν εχεις ετοιμάσει ζωμο για ενισχυση θα βγει μάπα η σουπα και καλουτσικο το κρεας.

Η σπαλα είναι προτιμοτερη για φουρνο - βγαζει και κομμάτι σαν φιλετο για ψησιμο στα καρβουνα. Εχω κρατησει δυο τεμαχια απο αυτο το τμημα για να τα φτιαξω να τα φαμε με τον Βαπτιστηρα - οταν σιτεψουν.
Παντα το τσιγαριζω το κρεας :o
Η σουπα ομως μια χαρα βγαινει ,το προβλημα το ειχα με το κρεας που εμενε σκληρο.
θα δοκιμασω ομως και να μην το τσιγαρισω,μπορει να βγει η σουπα πολυ καλυτερη οπως λες.
Πρόταση.

Επειδή αφ' ενός μου αρέσουν πολύ οι σούπες αφ' ετέρου δεν συνήθιζα το τσιγάρισμα του κρέατος και των λαχανικών, σήμερα είπα να το δοκιμάσω.

Πήρα χθες δυο μεγάλα οσομπούκο με κόκκαλο, γύρω στο κιλό. Και όχι, δεν ήταν ακριβά. Κάπως έτσι:

Εικόνα

Σήμερα, τα έκοψα περιφερειακά από το κόκκαλο σε μικρότερα κομμάτια, τα σωτάρισα σε λάδι μαζί με τα κόκκαλα, που στο κέντρο έχουν μεδούλι :D , τα έβαλα σε ένα πιάτο και μετά σωτάρισα στο ίδιο λάδι, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα μεγάλο καρότο, ένα πράσσο και τρεις πατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε κομμάτια. Μετά έριξα και το κρέας, πρόσθεσα ζεστό νερό, μισό ματσάκι σέλινο, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, μπαχάρι και τρία φύλλα δάφνης. Κατέβασα τη θερμοκρασία μέχρι του σημείου να διατηρεί βρασμό και το άφησα να σιγοβράζει για 3,5 περίπου ώρες. Πρόσθεσα λίγο χοντρό αλάτι, ένα μισάωρο πριν το βγάλω. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. :)


* Επειδή δεν μου αρέσουν τα βρασμένα καρότα (τα προτιμώ ωμά) τα έβγαλα με κουτάλα ένα μισάωρο πριν και με λίγο ζουμί από τη σούπα, τα έβαλα στο μπλέντερ και τα ξαναέριξα μέσα στην κατσαρόλα. Τράβηξαν το επιπλέον λίπος από το κρέας και το λάδι και ομογενοποίησαν τη σούπα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 15 Φεβ 2019, 16:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Augustin Meaulnes
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: 04 Φεβ 2019, 00:15

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Augustin Meaulnes » 15 Φεβ 2019, 16:30

Naida έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:49
stergiosbik έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
14 Φεβ 2019, 14:01


Γιατί δεν λέει;

Εκτός αν εννοείς ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατσαρόλα ή πιάνουν χώρο τα κόκκαλα μέσα στο πιάτο.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, φυσικά και σερβίρονται ξεχωριστά.
Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.
Γι' αυτό είναι ωραίο να το βράζεις με το κόκκαλο να το βγάζεις να το ξεψαχνίζεις και να το ξαναρίχνεις μέσα να συνεχίσεις μεχρι το τελείωμα.
+1

και γω μοσχαρι κανω :-?
cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet

(δοντ σορυ για την απουσία πικαντικου σεξαστειου-δεν θα επαναληφθεί)

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών