ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 12 Φεβ 2019, 09:54

http://www.thestival.gr/society/item/43 ... -toy-video


Στην καταγγελία ότι ο 12χρονος γιος τους δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από δύο μεγαλύτερα παιδιά μέσα σε γυμνάσιο του Ζωγράφου, προχώρησαν οι γονείς του 12χρονου.

Οι γονείς κατηγορούν τη διεύθυνση του σχολείου για εγκληματική αμέλεια και για προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος.

"Ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή από το σχολείο το ίδιο την ώρα μαθήματος, έλειπε ο δάσκαλος και ο εξωσχολικός τράβηξε το παιδί μου από το χέρι. Μας ομολόγησε ότι τον στριμώξανε στο μπάνιο και πράξανε σεξουαλική κακοποίηση πάνω του για 10-15 λεπτά, παρ' όλο που εκείνος δεν ήθελε, παρ' όλο που ζήτησε να φύγει, παρ' όλο που προσπάθησε να φύγει αλλά δεν μπορούσε γιατί είναι πιο μικρός και ηλικιακά και σωματικά. Παρακαλούσε να σταματήσει μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε και ξέφυγε" ανέφερε η μητέρα στην κάμερα του ΑΝΤ1. Οι δύο δράστες, όπως καταγγέλλει η μητέρα, βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές: "Το τρίτο παιδί καθόταν στη δίπλα τουαλέτα και βιντεοσκοπούσε τα πάντα".

Ο πατέρας του παιδιού πρόσθεσε: "Μας ομολόγησαν κάποιοι μαθητές ότι είχαν δει το βίντεο, ότι ο μαθητής που τράβηξε το βίντεο πήγε και το έδειξε αμέσως μετά σε άλλους μαθητές. Δεν γνωρίζουμε αν το βίντεο έχει μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ο μαθητής ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει. Ό,τι κι αν έχει γίνει, είναι μεγάλη ζημιά στο παιδί μας. Την επόμενη ημέρα που άρχισε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, ότι έγινε αυτό και συμμετείχε σε αυτό το πράγματα, εφόσον έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν 'μία πλάκα ήταν και δεν χρειάζεται να πάει πάρα πέρα για να μην φάμε τις αποβολές'".

Το παιδί έτρεμε, φοβόταν, έκανε εμετούς και οι γονείς έμαθαν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που έφθασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου αδερφού που πηγαίνει στη Γ Γυμνασίου. Τότε το παιδί αποκάλυψε τι είχε συμβεί και ότι είχε μιλήσει στον διευθυντή του Γυμνασίου και σε έναν άλλο καθηγητή. "Ο καθηγητής του είπε να πάει στον διευθυντή, ο οποίος του ζήτησε αν ξαναεμφανιστεί αυτό το παιδί στο σχολείο, να τον ενημερώσει. Κι εκεί ζήτησε το παιδί μας να μας πάρει τηλέφωνο να μας ενημερώσει για το τι είχε γίνει. Και ο διευθυντής του είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει με τον μπαμπά σου και τη μαμά σου αυτήν τη στιγμή. Πήγαινε πάλι στην τάξη σου".



ρε φουστιμ τι γινεται στα σχολεια??
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 12 Φεβ 2019, 16:00

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ ... u-zografou



Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωση του εκφράζει τον αποτροπιασμό του και διατάσει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας η συγκεκριμένη πράξη δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.


Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον.


Διαβάστε επίσης: Σοκαριστική καταγγελία: Γονείς καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου γιου τους σε σχολείο του Ζωγράφου


αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Δημοσιεύσεις: 6674
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:04

Re: ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak » 12 Φεβ 2019, 17:01

Αυτό με το κουκούλωμα στα σχολεία δυστυχώς το έχουν. Και στα δημοτικά ακόμα.
Ας πληρώσουν τώρα οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί μπας και σταματήσει το κουκούλωμα.
Κρίμα το παιδάκι.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68591
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Φεβ 2019, 20:28

Δεν κατάλαβα τίποτα.

Το θέμα δηλαδή θα μείνει έτσι;
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 13 Φεβ 2019, 20:40

το ΥΠΕΠΘ θα βγαλει από πανω του τις ευθύνες,τα σχολεια αμα εγιναν οικος ανοχης το ΥΠΕΠΘ φταιει,ισως την πληρωσουν καθηγητές

από κει και περα μαλλον θα εξαρτηθεί η εξελιξη από τον εισαγγελεα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

challenger
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 19 Φεβ 2019, 00:29

Re: ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από challenger » 19 Φεβ 2019, 19:50

τελικα τι εγινε;

Athos
Δημοσιεύσεις: 4044
Εγγραφή: 20 Μάιος 2018, 17:30
Phorum.gr user: Athos

Re: ζωγραφου,σεξ. κακοποιηση 12χρονου σε σχολειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 11 Ιουν 2019, 21:28

challenger έγραψε:
19 Φεβ 2019, 19:50
τελικα τι εγινε;
τι να γίνει δηλαδή ;
Να σταματήσουν οι εξωσχολικοί να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία ;
Να σταματήσουν οι καθηγητές να την κοπανάνε για ψύλλου πήδημα ;
Είναι αυτά προτεραιότητες για το Γαβρόγλου ;
Τίποτα δεν έγινε...
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών