Το μηχάνημα αργεί ν'ανοίξει

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Re: Το μηχάνημα αργεί ν'ανοίξει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 20 Φεβ 2019, 15:55

SSD εχθές, γρηγορότερος, και πιο αξιόπιστος, μέχρι και σε διακοπή ρεύματος δεν μασάει, όπως ο μηχανικός που μπορεί να παρκάρουν λάθος οι κεφάλες.

επίσης https://www.howtogeek.com/244678/you-do ... indows-10/
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 20 Φεβ 2019, 15:55

γενικά 2 παρτίτιον, ακόμα καλύτερα 2 σκληροί, ειναι μαστ. Στο ένα έχουμε μόνο τα γουιν, μετά την εγκατάσταση μεταφέρουμε ντεσκτοπ και γενικά γιούσερ φολντερ στον d:, ωστε αν κάτι πάει στραβά με την μηχανή, ένας ιός πχ, να μπορούμε να φέρουμε ένα ιματζ απο παλιά και να μην αλλάξει τιποτα στα προσωπικά μας αρχεία.

οπότε όταν λέω πάρε έναν σσδ, εννοώ για τα γιουν μόνο, για τα προγράμματα, 128 ή 256, ό,τι βρείς πιο οικονομικό σε σαμσουνγκ. Ο σσδ πρέπει να μένει πάντα ο μισός άδειος για να μην έχει πρόωρες φθορές, οπότε 256 μάλλον :)

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 20 Φεβ 2019, 16:02

ότι είπαν οι προλαλήσαντες, με μπόνους ρεπς για το 2ο παρτίσιον που είναι μαστ κίνηση ειδικά σε hdd
Όσο για τους ssd, όποιος θέλει μια ματιά εδώ http://www.thessdreview.com/ssd-guides/ ... -consumer/
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 20 Φεβ 2019, 16:17

το πιο φοβερό πράγμα πάντως στην σύγχρονη εποχή με τα πισι, ειναι η μνήμη και η δυνατότητα για vm που έδωσε νομίζω. Δεν ξέρω αν το κάνει κανείς εδώ σαν ιδέα, εγώ το έχω βρει θεόσταλτο. Εχω παρατηρήσει οτι βοηθά την μνήμη μας σε απίστευτο βαθμό η δυνατότητα να κάνουμε κάτι, να το αφήνουμε για λίγο καιρό, και όταν το ξαναπιάνουμε να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, να έχουμε το ίδιο ντέσκτοπ και εικονίδια όπως την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε. Γενικά η δυνατότητα να έχουμε 3-4 πισι μέσα στο πισί που να μην επηρεάζουν το ένα το άλλο, κάνει τον χρόνο και το σετ γνώσεων κλπ να μένουν μαζεμένα και διακριτά, εγώ το βρίσκω απίστευτα χρήσιμο.

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 20 Φεβ 2019, 18:11

enaon έγραψε:
20 Φεβ 2019, 15:55
γενικά 2 παρτίτιον, ακόμα καλύτερα 2 σκληροί, ειναι μαστ. Στο ένα έχουμε μόνο τα γουιν, μετά την εγκατάσταση μεταφέρουμε ντεσκτοπ και γενικά γιούσερ φολντερ στον d:, ωστε αν κάτι πάει στραβά με την μηχανή, ένας ιός πχ, να μπορούμε να φέρουμε ένα ιματζ απο παλιά και να μην αλλάξει τιποτα στα προσωπικά μας αρχεία.
:+1: πρακτική 10ετιών για μένα. Έχω σωθεί αρκετές φορές.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 20 Φεβ 2019, 18:20

Τα αντιβαιρους έχουν τεράστιο φουτπριντ που λεν και στο χωριό μου οι γέροι στα καφενεία.
Ο λόγος που υπαρχουν είναι για να ξεφτιλιζουν το χαρντγουερ.
Εννιά στις δέκα φορές είναι ο λόγος που το πισι σέρνεται
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 20 Φεβ 2019, 19:08

Ρε παιδιά, ο μέσος χρήστης θα πατήσει / ανοίξει / κατεβάσει ότι βρει.. Μην λέμε ότι δεν χρειάζονται.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Φεβ 2019, 21:32

Εγώ απλά πήρα ένα SDD 1TB, τι παρτίσον και ιστορίες, όλα τα σημαντικά έγγραφα ανεβαίνουν στο κλάουντ έτσι κι αλλιώς.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 20 Φεβ 2019, 21:43

Dwarven Blacksmith έγραψε:
20 Φεβ 2019, 21:32
Εγώ απλά πήρα ένα SDD 1TB, τι παρτίσον και ιστορίες, όλα τα σημαντικά έγγραφα ανεβαίνουν στο κλάουντ έτσι κι αλλιώς.
νομίζω πρέπει να φανταζόμαστε το πισι σαν ένα αυτοκίνητο, έχει μηχανικά μέρη και ιδιωτικά αντικείμενα. Τα πράγματα μέσα στο ντουλαπάκι, ο χώρος αποσκευών, τα πράγματα που είναι στις θέσεις της πόρτας κλπ, καλό είναι να βρίσκονται σε άλλο παρτίτιον απο τον κινητήρα τα καθίσματα το τιμόνι κλπ. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε ένα δίσκο με τα προσωπικά μας δεδομένα και έναν με το σύστημα, όποτε κάτι πάει περίεργα, επαναφέρουμε ένα είδωλο του συστήματος που μπορεί να είναι ενός χρόνου πίσω, αλλά τα αρχεία μας δεν επηρεάζονται.

μεγάλος σσδ δεν βγάζει ακριβώς νόημα στην μέση χρήση, τον θέλουμε για το σύστημά κυρίως, όχι για να διαβάζουμε τα αρχεία μας από εκεί.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Φεβ 2019, 21:50

enaon έγραψε:
20 Φεβ 2019, 21:43
μεγάλος σσδ δεν βγάζει ακριβώς νόημα στην μέση χρήση, τον θέλουμε για το σύστημά κυρίως, όχι για να διαβάζουμε τα αρχεία μας από εκεί.
Γιατί όχι;

Όταν κάνουμε σκιπ σε HD video θέλουμε να περιμένουμε μερικά δεύτερα για να συνεχίσει;
Όταν ανοίγουμε φάκελο με φωτο θέλουμε να φορτώνει τις μικρογραφίες μία ώρα;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 20 Φεβ 2019, 21:52

Επειδή βαριέμαι τώρα να διαβάσω όλες τις σελίδες, θα ήθελα να ρωτήσω. Ποσταρίστηκε το "βάλε λίνουξ";
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 20 Φεβ 2019, 21:53

Και οι τσόντες;; :003:
(Κλεμμένο από τον Κυρίτση παραπάνω)
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 20 Φεβ 2019, 21:54

20 Φεβ 2019, 21:50
Όταν κάνουμε σκιπ σε HD video θέλουμε να περιμένουμε μερικά δεύτερα για να συνεχίσει;
Όταν ανοίγουμε φάκελο με φωτο θέλουμε να φορτώνει τις μικρογραφίες μία ώρα;
οι μικροφραφίες κασάρονται, τα βίντεο δεν αργούν και ο δίσκος δεν ειναι φραγμέντεδ αν δεν έχεις το σύστημα μέσα, αυτό τον χαλάει, λίγη μνήμη και εγγραφές σγουαπ. Αν είναι σε άλλο παρτίτιον τα αρχεία γενικά είναι όλα πιο ομαλά. Δεν λέω όμως οτι δεν ειναι ωραίο να έχεις και τα δατα στον σσδ, απλά οτι δεν ειναι και πολύ απαραίτητο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 20 Φεβ 2019, 21:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Φεβ 2019, 22:05

Στον παλιό σταθερό είχα 4 HDD, ακουγόταν σα να έπαιρνε μπρος φυγοκεντριστής εμπλουτισμού ουρανίου.
Ίσως μου έχουν μείνει κάποια τραύματα και τώρα δε θέλω ούτε ένα να χαλάει την ησυχία.
Spiros252 έγραψε:
20 Φεβ 2019, 21:53
Και οι τσόντες;; :003:
(Κλεμμένο από τον Κυρίτση παραπάνω)
Του σατανά. Διαγραφή και αγιασμός στο δίσκο.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Φεβ 2019, 22:08

Chilloutbuddy έγραψε:
20 Φεβ 2019, 15:37
enaon έγραψε:
20 Φεβ 2019, 15:28
τσιλ πάρε ρε ενα επιπλέον δίσκο σσδ και πάμε νεο πρότζεκτ, εγκατάσταση γουιν.
γιατί όμως;
γιατί ποιος ο λόγος να θεωρήσεις ότι ξέρει τι σου λέει ο τύπος που σχεδιάζει και λειτουργεί συστήματα που στοιχίζουν τριάντα χιλιάδες το μήνα και σου διέγνωσε το πρόβλημα από 14000km απόσταση με μοναδική πληροφορία τι services έχεις στο startup και ποιο ακριβώς είναι το μοτίβο της καθυστέρησης, πολύ περισσότερο τη στιγμή που είναι ο μόνος σε όλο το θρεντ που κάνει βασικά την ίδια χρήση με εσένα στον προσωπικό του υπολογιστή.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών