Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Δημοσιεύσεις: 9499
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:24
Phorum.gr user: Nostalgia

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 26 Μαρ 2019, 23:02

sys3x έγραψε:
25 Μαρ 2019, 02:42
Pirate7G έγραψε:
25 Μαρ 2019, 02:28
Τέλος ο αναθεωρητισμός από τα σχολικά βιβλία της Βόρειας Μακεδονίας
Αναγνωρίζεται η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας
«Η ελληνική πλευρά βγήκε κερδισμένη» δηλώνουν πανεπιστημιακοί
Τέλος και τυπικά δίνεται στον αλυτρωτισμό της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και οι τελευταίες αναφορές στην αρχαία Μακεδονία και την αρχαιοελληνική κληρονομία, τις οποίες είχε καπηλευθεί το καθεστώς Γκρουέφσκι, σβήνονται από τα σχολικά βιβλία.

Στο κτίριο της λέσχης των βουλετών της Βόρεια Μακεδονίας, στα Σκόπια η κοινή επιστημονικής επιτροπής των δύο χωρών, μετά από μια δύσκολη αλλά παραγωγική συνεδρίαση, απέσυρε τις ανιστορικές καταγραφές της αρχαίας Μακεδονίας από τα σχολικά βιβλία, τηρώντας και αυτή τη δέσμευση που ανέλαβε η γειτονική χώρα με την Συμφωνία των Πρεσπών.


Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης «τα σχολικά βιβλία που θα λάβουν οι μαθητές από τον Σεπτέμβρη, θα είναι απαλλαγμένα από αλυτρωτισμό και αναθεωρητισμό. Η διαδικασία με την οποία έγινε η επιλογή αναδεικνύει τον σεβασμό στην ακαδημαϊκή και ιστορική αλήθεια, στις ιστορικέ πηγέ αλλά και τον σεβασμό και τη φιλία των λαών».

Παράλληλα, o καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ Σπυρίδωνας Σφέτας, που συμμετείχε στις ομιλίες, τόνισε πως η ελληνική πλευρά βγήκε κερδισμένη, καθώς
πλέον οι αναφορές στην αρχαία Μακεδονία θα είναι στο κεφάλαιο για την αρχαία Ελλάδα.


Οι εργασίες της κοινής επιτροπής θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι έτοιμο στις αρχές του σχολικού έτους 2019-2020.


https://www.altsantiri.gr/kosmos/dothik ... akedonias/
Και κάπως έτσι επιβεβαιωνόμαστε όσοι λέγαμε πως με το άρθρο 7 αναγνωρίζεται η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας και των Μακεδόνων.
Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν εποφελέστατη για την Ελλάδα και με αποδείξεις πλέον.
Ρε μαλάκες πάτε καλά;
Το ότι μαθαίνουν οι άλλοι ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή είναι όφελος; ρε πάτε καλά;
Σκληρος Καριολης :+1:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Δημοκράτης
Δημοσιεύσεις: 24587
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 26 Μαρ 2019, 23:04

θρίαμβος, οι Σκοπιανοί πήραν το όνομα Μακεδόνες και σε αντάλλαγμα παραδέχτηκαν ότι έλεγαν ψέματα ότι δικαιούνταν να το πάρουν
καιγαμώ τις συμφωνίες υπέγραψε ο νταουλιέρης

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37589
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 26 Μαρ 2019, 23:07

Δημοκράτης έγραψε:
26 Μαρ 2019, 23:04
θρίαμβος, οι Σκοπιανοί πήραν το όνομα Μακεδόνες και σε αντάλλαγμα παραδέχτηκαν ότι έλεγαν ψέματα ότι δικαιούνταν να το πάρουν
καιγαμώ τις συμφωνίες υπέγραψε ο νταουλιέρης
Μα τώρα που το παραδέχονται και αναγνωρίζουν και τα σύνορα μας απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να μας την πέσει ο στρατός τους και να μας καταλάβει. Κέρδος!
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6234
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 27 Μαρ 2019, 00:04

Leporello έγραψε:Προφανώς πίεσε η άλλη πλευρά. Αυτό ακριβώς λέω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ανταλλάγματα, λες και το αντάλλαγμα τής εισόδου στο ΝΑΤΟ δεν ήταν αρκετό. Και φυσικά, τίποτα δεν εξασφαλίζει η διατύπωση ότι "οι όροι Μακεδονία/μακεδονικός αφορούν διαφορετικό ιστορικό/πολιτιστικό πλαίσιο αναφοράς" αφού η κάθε πλευρά θα συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί με τον τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Δεν βλέπω κανένα ξεκαθάρισμα.
Για την ένταξη στο ΝΑΤΟ πίεζαν οι σύμμαχοι και τις δύο πλευρές οπότε δεν το λες ακριβώς αντάλλαγμα της Ελλάδας προς τους Σκοπιανούς. Για τους όρους Μακεδονία/μακεδονικός δεν θα μπορούν πλέον οι Σκοπιανοί να διεκδικούν την αρχαία Μακεδονία αφού αυτοί θα εντάσσονται στην κληρονομιά της Ελλάδας. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούσαν τους εν λόγω όρους στα σχολικά βιβλία (τα οποία είναι προϊόν του κρατικού μηχανισμού) για να συνδέσουν τους αρχαίους Μακεδόνες με το έθνος τους, τώρα δεν θα μπορούν να το κάνουν. Αρα διαπιστώνεται μια σημαντική αλλαγή σε μια έκφραση αλυτρωτισμού που υπήρχε κάποτε στα Σκόπια.
Leporello έγραψε:Πως είναι δυνατόν να γινόταν αυτό που λες, την στιγμή που πάγια Ελληνική θέση ήταν ότι δεν συζητάμε καθόλου γιά θέματα γλώσσας και εθνότητας; Και γιατί είναι καλύτερο που "ασχολήθηκε" ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα θέματα, την στιγμή που η ενασχόλησή του συνίστατο στο να αποδεχθεί την θέση τής άλλης πλευράς;
Εχουν κατηγορηθεί οι ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν ότι ήδη από τη δεκαετία του '60 άφηναν το μακεδονικό στη μοίρα του υποβαθμίζοντάς το σαν πρόβλημα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται συνεχώς στην πρώην σοσιαλιστική δημοκρατία της Μακεδονίας το αίσθημα αλυτρωτισμού των Σλαβομακεδόνων και να παγιώνονται χωρίς αντίσταση οι όροι Μακεδονία, Μακεδονες/μακεδονικός. Τη δεκαετία του 80 θεωρήθηκε ότι βρίσκεται σε "φθίνουσα" φάση αν πιστέψουμε τον Κωφό. Αλλη αδράνεια της Ελλάδας μπορούμε να εντοπίσουμε στη διάσκεψη του ΟΗΕ του 1977 όπου αφήναμε να περάσουν φράσεις τύπου "μακεδονικά γεωγραφικά ονόματα" χωρίς αντιρρήσεις και στις διασκέψεις του ISO στα 90ς όπου οι Σκοπιανοί καρπώθηκαν τις σχετικές συντμήσεις MC/MAC/MCD για τη χωρα και τη γλώσσα τους. Η Ελλάδα δεν αντιδρούσε σε όλα αυτά, ίσως να μην ήταν καν παρούσα σε κάποιες διασκέψεις. Ισως λοιπόν είναι χρησιμότερο να παίρνεις θέση απ' το να απέχεις και να "μην το συζητάς". Διότι δημιουργούνται τετελεσμένα που δεν είναι εύκολο μετά να τροποποιηθούν.

Επίσης ο Σύριζα δεν αποδέχτηκε ακριβώς τις θέσεις της άλλης πλευράς. Στην ιθαγένεια αρχικά οι Σκοπιανοί δεν ήθελαν να μπει δίπλα από το 'Μακεδόνας" το "/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας". Αυτό μπήκε ύστερα από επιμονή της ελληνικής πλευράς και θα ισχύει για όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης
Δημοσιεύσεις: 2892
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:01
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη/ Ν. Μακεδονία

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 27 Μαρ 2019, 09:21

Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.
Η Βόρεια Μακεδονία στήθηκε ως κράτος, έχοντας επίσημη θέση πως είναι συνέχεια της ιστορικής αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και τα σύνορα τους θα πρέπει να έχουν και την Λάρισα μέσα τους. Δικαίως εξοργιζόμασταν, με την εξαίρεση άπλυτων αριστερών και άπλυτων φιλελέρων.
Η συμφωνία αυτή τελειώνει και τα 2 αυτά θέματα. Αν την έφερνε κυβέρνηση της Δεξιας θα έκανε σαν να πήρε την Κωνσταντινούπολη και οι Συνασπισμένοι θα μίλαγαν για το αυγό του φιδιού :)
Αρχικά και εγώ παρασύρθηκα από το κλίμα και ήμουν ενάντια, αλλά βλέποντας την ψύχραιμα είμαι υπέρ. Η κυβέρνηση, όχι ο Τσίπρας αλλά τα στελέχη με την καρκινοειδή προέλευση, πάτησε την μπανανόφλουδα και απαξίωσε τους αντιδρώντες, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, με έναν ξύλινο λόγοι από το παρελθόν με "φασίστες" και "ακροδεξιούς" αντί να τους ενημερώσει πλήρως και μετά να πάει σε ένα δημοψήφισμα.

Εφόσον χώρισαν τα τσανάκια μας, δεν κατανοώ γιατί οι γείτονες επιμένουν να έχουν ως αυτοπροσδιορισμό κάτι που θα περιλαμβάνει την κατα δική τους ομολογία, ξένη λέξη Μακεδονία, αλλά είναι θέμα δικό τους εντελώς πλέον.

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 34324
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 27 Μαρ 2019, 10:02

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
27 Μαρ 2019, 09:21
Εφόσον χώρισαν τα τσανάκια μας, δεν κατανοώ γιατί οι γείτονες επιμένουν να έχουν ως αυτοπροσδιορισμό κάτι που θα περιλαμβάνει την κατα δική τους ομολογία, ξένη λέξη Μακεδονία, αλλά είναι θέμα δικό τους εντελώς πλέον.
Δεν το κατανοείς γιατί όπως και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα δεν κατανοείς ότι σύμφωνα με την δική τους άποψη οι όροι Μακεδονία και μακεδονικός δεν είναι ασύμβατοι με την σλαβικότητα αλλά αντίθετα σύμφυτοι.Δεν το κατανοούν και άλλοι π.χ. ο Μπαμπινιώτης που φωνάζει ότι δεν μπορεί να λέγεται η γλώσσα τους μακεδονική επειδή είναι σλαβική ενώ από την άλλη η κυβέρνηση πουλάει ως επιτυχία την παραδοχή στη συμφωνία ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική σαν αυτό να ακυρώνει ή να μειώνει την μακεδονικότητά της ενώ αυτοί ποτέ δεν αμφισβήτησαν ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική ούτε ότι είναι Σλάβοι και ταυτόχρονα Μακεδόνες.Για να φέρω ένα άλλο παράδειγμα οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν ήσαν Άραβες αλλά οι σημερινοί Αιγύπτιοι είναι Άραβες.Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο Αιγύπτιους.Θα υπήρχε όμως πρόβλημα εάν δίπλα είχαν διασωθεί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι νέοι διεκδικούσαν τις πυραμίδες ως δικό τους δημιούργημα.
Δεν ομολογούν με τη συμφωνία ότι η λέξη Μακεδονία είναι ξένη προς αυτούς.Ομολογούν ότι έχει άλλο νόημα από αυτό που της δίνουμε εμείς αποφεύγοντας να καθορίσουν τη διαφορά ρητώς (δεν λένε ότι είναι σλαβικός λαός όπως εμείς ελληνικός) ώστε να διατηρούν το δικαίωμα να ψαρεύουν ότι πιάσουν από την αρχαίοτητα.Το μόνο στοιχείο που αποδέχονται ότι είναι σλαβικό είναι η γλώσσα και αυτό επειδή εκεί δεν υπάρχει αντίπαλος από ελληνικής πλευράς - δεν υπάρχει δηλαδή μακεδονική διάλεκτος της ελληνικής με σοβαρές διαφορές από την επίσημη ώστε να αναγνωρίζεται χωριστή.Μακροπρόθεσμα αυτό θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα : όλα τα μακεδονικά κηρύχθηκαν συνιδιοκτησία πλην της γλώσσας που την πήραν αποκλειστικά αυτοί.

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης
Δημοσιεύσεις: 2892
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:01
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη/ Ν. Μακεδονία

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 27 Μαρ 2019, 18:26

πατησιωτης έγραψε:
27 Μαρ 2019, 10:02
ενώ αυτοί ποτέ δεν αμφισβήτησαν ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική ούτε ότι είναι Σλάβοι και ταυτόχρονα Μακεδόνες
Μην γράφεις παπατζιλίκια πάλι, λες και απευθύνεσαι σε κανένα χάπατο. Η επίσημη εξοργιστική προπαγάνδα τους ήταν πως δεν είναι σλάβοι αλλά Μακεδόνες, απόγονοι της ιστορικής Μακεδονίας και οι τωρινοί Έλληνες απόγονοι υποσαχάριων αφρικανών. Για τον Μέγα Αλέξανδρο μαλώναμε τόσα χρόνια.
Ο Τσίπρας με τις πλάτες των αμερικάνων, όχι μόνο τους έβαλε να αλλάξουν όνομα, αλλά να απαρνηθούν και αυτό που θεωρούσαν με πάθος ιστορική κληρονομιά τους. Είναι σαν με την εναλλακτική της διάλυσης, αποφασίσει μια δική μας κυβέρνηση πως θα παραχωρήσει τον Αριστοτέλη και τον Λεωνίδα στην Τουρκία.
΄Oτι έγινε ήταν κατόρθωμα που οι σε δεκα χρόνια θα το έχετε ξεχάσει και είναι μια αστεία υπόθεση, δεν θα κατόρθωναν ποτέ, γιατί δεν τους ενδιέφερε, ασχετα αν για λόγους λαικισμού ντύθηκαν με την στολή του Παύλου Μελα.
Ο όρος σλαβομακεδονική και σλαβομακεδόνες, χρησιμοποιούνταν και από εμάς τους ιδίους.
Το έγραφα και το καλοκαίρι πως κανείς από αυτούς δεν πανηγύριζε. Ερχόντουσαν στην Χαλκιδική σαν να τους έχουμε πάρει γκανγκ μπανγκ. Απλά οι τον ΝΑΙ, φοβόντουσαν τον Γκοτζίλα.
πατησιωτης έγραψε:
27 Μαρ 2019, 10:14


Δεν ήταν ανέκδοτο το πραξικόπημα Ιωαννίδη στην Κύπρο και πέρα από όσα λέγονται χωρίς τον πρωτόγονο εθνικισμό των χουντικών δεν θα συνέβαινε.

Ο Ιωαννίδης δεν ήταν κανένας εθνικιστής, ένα κομμάτι της αμερικανοκρατίας ήταν. Ότι έγινε ήταν βάση σχεδίου, αλλά και οι Τούρκοι ήταν δεδομένο πως για εκεί το πήγαιναν το πράγμα.
Βέβαια γνώμη μου είναι πως και ο Μακάριος ήταν ενας επικίνδυνος τυχοδιώκτης. Η Κύπρος εφόσον θέλει να είναι κομμάτι του Ελληνισμού, θα πρέπει να έχει κυβέρνηση, άσχετα παρατάξεως, που να υπάγεται της Ελληνικής, όπως κάνουν και οι Τούρκοι. Άπαξ και τα αδέρφια μας, αποφασίσουν πως δεν είναι αδέρφια μας, αλλά ένα δικό τους Εθνικό κράτος(πράγμα που είναι σεβαστό ασφαλώς), καλή τύχη με τον Χασάν :smt039

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14049
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 27 Μαρ 2019, 18:52

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
27 Μαρ 2019, 18:26
Μην γράφεις παπατζιλίκια πάλι, λες και απευθύνεσαι σε κανένα χάπατο. Η επίσημη εξοργιστική προπαγάνδα τους ήταν πως δεν είναι σλάβοι αλλά Μακεδόνες, απόγονοι της ιστορικής Μακεδονίας και οι τωρινοί Έλληνες απόγονοι υποσαχάριων αφρικανών. Για τον Μέγα Αλέξανδρο μαλώναμε τόσα χρόνια.
Που τα είδες γραμμένα αυτά;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης
Δημοσιεύσεις: 2892
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:01
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη/ Ν. Μακεδονία

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 27 Μαρ 2019, 19:00

Leporello έγραψε:
27 Μαρ 2019, 18:52
Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
27 Μαρ 2019, 18:26
Μην γράφεις παπατζιλίκια πάλι, λες και απευθύνεσαι σε κανένα χάπατο. Η επίσημη εξοργιστική προπαγάνδα τους ήταν πως δεν είναι σλάβοι αλλά Μακεδόνες, απόγονοι της ιστορικής Μακεδονίας και οι τωρινοί Έλληνες απόγονοι υποσαχάριων αφρικανών. Για τον Μέγα Αλέξανδρο μαλώναμε τόσα χρόνια.
Που τα είδες γραμμένα αυτά;
Πουθενά. Το άγαλμα και το αεροδρόμιο ήταν κινήσεις καλής θέλησης για να τιμήσουν την Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14049
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 27 Μαρ 2019, 19:31

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
27 Μαρ 2019, 19:00
Leporello έγραψε:
27 Μαρ 2019, 18:52
Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
27 Μαρ 2019, 18:26
Μην γράφεις παπατζιλίκια πάλι, λες και απευθύνεσαι σε κανένα χάπατο. Η επίσημη εξοργιστική προπαγάνδα τους ήταν πως δεν είναι σλάβοι αλλά Μακεδόνες, απόγονοι της ιστορικής Μακεδονίας και οι τωρινοί Έλληνες απόγονοι υποσαχάριων αφρικανών. Για τον Μέγα Αλέξανδρο μαλώναμε τόσα χρόνια.
Που τα είδες γραμμένα αυτά;
Πουθενά. Το άγαλμα και το αεροδρόμιο ήταν κινήσεις καλής θέλησης για να τιμήσουν την Ελλάδα.
Πότε τοποθετήθηκε το άγαλμα και άλλαξε όνομα το Αεροδρόμιο, ξέρεις;

Και πως έγινε και άλλαξε όνομα το Αεροδρόμιο και η Εθνική οδός, χωρίς κανένα Ελληνικό αντάλλαγμα και πολύ πριν από την συμφωνία, πώς το εξηγείς;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Δημοκράτης
Δημοσιεύσεις: 24587
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 28 Μαρ 2019, 00:05

η σχέση των σκοπιανών με τον Αλλέξανδρο ήταν ένα παρμύθι που πριν τον Γκρουέφσκι παιζόταν στα Σκόπια μόνο στους κύκλους των γραφικών τύπου Λιακόπουλου. Όταν ο Γκλιγκόροφ έλεγε δεν είμαστε από τους Αρχα'ιους Μακεδόνες αλλά Σλάβοι Μακεδόνες έπαιζε ακριβώς την κασέτα που τους έμαθε ο Τίτο.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 28 Μαρ 2019, 07:35

Δημοκράτης έγραψε:
28 Μαρ 2019, 00:05
η σχέση των σκοπιανών με τον Αλλέξανδρο ήταν ένα παρμύθι που πριν τον Γκρουέφσκι παιζόταν στα Σκόπια μόνο στους κύκλους των γραφικών τύπου Λιακόπουλου. Όταν ο Γκλιγκόροφ έλεγε δεν είμαστε από τους Αρχα'ιους Μακεδόνες αλλά Σλάβοι Μακεδόνες έπαιζε ακριβώς την κασέτα που τους έμαθε ο Τίτο.
Και μεις, οι μακεδόνες του αιγαίου συμφωνούμε μαζί ου.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI
Δημοσιεύσεις: 1694
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 22:19
Τοποθεσία: Chaos CiTy

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 28 Μαρ 2019, 07:39

Με τον Μακεδονικό χαλβά τι γίνεται; Θα μετονομαστεί σε νοτιομακεδονικός;
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 28 Μαρ 2019, 07:42

Pirate7G έγραψε:
25 Μαρ 2019, 22:06
sys3x έγραψε:
25 Μαρ 2019, 20:30
Pirate7G έγραψε:
25 Μαρ 2019, 19:18
Λόγω των εδαφικων και ιστορικών ζητημάτων οι δύο χώρες και οι 2 λαοί ήταν σε εχρθικότατο επίπεδο σχέσεων. Αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις και το κόσμο που ζούσε κοντά στα σύνορα, η υπόλοιπη Ελλάδα τους έβλεπε σαν εχθρούς. Το ίδιο κι εκείνοι την Ελλάδα.
Εξαλλου όλοι οι δεξιοί εθνογκαγκά ήταν που έλεγαν πως μας απειλούν και τέτοια αστεία. Όταν κάποιος έλεγε σιγά το κρατος που μας απειλεί, τον έβγαζαν ανθέλληνα.
Λοπον τώρα που ήρθαμε σε συμφωνία, το όφελος είναι πως αυτά έλαβαν τελος.
Το δεν έχουμε, πλέον, εδαφικές και ιστορικές διάφορες, επίσης είναι όφελος.
Το ότι έσβησε μια από τις πολλές διαμάες στα Βλακανια, είναι επίσης ένα όφελος.
Το τι θα γίνει με τις εμπορικές ονομασίες και αν θα είναι αρνητικές εις βάρος μας, είναι κάτι που εσύ προεξοφλείς, με την ίδια λογική που τόσο καιρό κάποιοι άλλοι έλεγαν πως οι γείτονες δεν παραδεχθηκαν στην συμφωνία την ελληνικότητα της αρχαιας Μακεδονίας.
Μέχρι τώρα, ενώ σου εχω πει τόσα οφέλη, δεν έχεις αποδείξει ότι η εξαιρετική αυτή συμφωνία δεν έχει κανένα όφελος για εμάς.
Λοιπόν άλλη μια φορά αλλά τελευταία.
Αναγνωρίζεις μόνος σου ότι αυτό το κράτος είναι μη απειλή για εμάς (συμφωνούμε εδώ, αυτό καθ αυτό δεν είναι, σαν όχημα άλλων συμφερόντων είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράματα) άρα το ότι κόψανε (θα το δούμε κι αυτό) την αλυτρωτική εξωτερική πολιτική δεν αποτελεί κάποιο κέρδος για εμάς, είναι τι είχαμε τι χάσαμε. Απλό είναι νομίζω.
Πάει αυτό το επιχείρημα.
Αν έχεις κανένα κανονικό ρίχτο, εδώ είμαστε :D
Όταν κάποιοι από εμάς λέγαμε ότι αυτό το κράτος δεν ειναι απειλή για την Ελλάδα, όλη η δεξιά έως την ακροδεξιά υστερίαζε και μας έλεγε ανθέλληνες, που αφήνουμε την να μας κλέψουν την ιστορία μας "Σκοπιανοι" και κάτι τέτοια.
Τώρα που κι επισήμως αναγνωρίζουν την ελληνικότητα της αρχαιας Μακεδονίας, ξαφνικά όλοι αυτοί το παίζουν cool και υπεράνω, ξεχνώντας την υστερία 2,5 δεκαετιών για "ΠΑΡΑΧΆΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" :lol:
Ξέχασαν ότι έλεγαν πως μας κλέβουν τον μεγαλέκο κι άλλα τέτοια.
Οπότε μην υιοθετείς την επιχειρηματολογία που εμείς έχουμε, για να μας πεις ότι δεν χρειάζονταν η συμφωνία. Ακριβώς επειδή δεν αποτελεί καμία απειλή το γειτονικό κράτος κι αφού παραδέχθηκε ότι θέλαμε περί αρχαίας ιστορίας, δεν υπήρχε λόγος να μην τα βρουμε. Μια κόντρα μονο κακό κάνει και δεν έχει κανενα όφελος.
Ακριβώς όμως.
Η εθνικιστική πλευρά λειτουργεί με τη μνήμη χρυσόψαρου και πιστεύει ότι πρέπει και οι υπολοιποι να λειτουργουν έτσι.
Μονά-ζυγά, όλα για τον εθνικισμό.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Τα νέα σχολικά Βιβλία της Βόρειας Μακεδονιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 28 Μαρ 2019, 08:17

MiGiSukhoI έγραψε:
28 Μαρ 2019, 07:39
Με τον Μακεδονικό χαλβά τι γίνεται; Θα μετονομαστεί σε νοτιομακεδονικός;
στον χαλβά έχει την πατέντα η ελλαδα :giggle::giggle:
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών