Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 27048
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Απρ 2019, 15:22

Δεν είναι για κάθε μέρα, είναι η αλήθεια.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 13 Απρ 2019, 15:30

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Απρ 2019, 15:19
Αγις έγραψε:
13 Απρ 2019, 14:53
Ο σκοπος είναι να πεσει μπεσαμελ κ στη στρωση απο τα μακαρόνια και να κυλησει αναμεσα και μεσα πριν ξεκινησει η στρωση του κιμά.
Το παστίτσο είναι η ειδικότης μου (λόγω οικογενειακης παράδοσης αλλά και λόγω ονόματος). Χρειάζεται να ανακατευθεί μία κουτάλα μπεσαμέλ με τον κιμά πριν τον στρώσεις
Ωραίο αυτό το έχω κάνει κι εγώ.Όπως και τα μακαρόνια λίγο βουτυρωμένα και ανακατεμμένα με λίγο ρεγκάτο.
Το παν είναι να έχει ισορροπία στις στρώσεις. Δε θέλει πολύ μακαρόνι και λίγο κιμά, θέλει να δένουν καλά.
Και επίσης όταν βγει από τον φούρνο και το αφήσεις λίγο να σταθεί, κόβεις ένα κομμάτι διαγώνια και ανασηκώνεις από την άλλη πλευρά το ταψί και το στερεώνεις με κάτι, για να μαζευτεί ότι έξτρα λάδι έχει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 13 Απρ 2019, 15:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25881
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 13 Απρ 2019, 15:36

Εχει καθιερωθεί το παστιτσιο εστιατορίου - που ειναι αντιγραφη του τοσο λατρεμενου αυθαιρετου κτισματος - εξοχικου,
Ενα μεγάλο μπλοκ απο μακαρονια - τουβλα στην βάση - κιμας λασπη - λεπτη πλάκα τσιμεντομπεσαμελ και απανω μια στρωση μονωτικο για τα νερά και την υγρασια.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29637
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 13 Απρ 2019, 15:43

Naida έγραψε:
13 Απρ 2019, 15:30
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Απρ 2019, 15:19
Αγις έγραψε:
13 Απρ 2019, 14:53
Ο σκοπος είναι να πεσει μπεσαμελ κ στη στρωση απο τα μακαρόνια και να κυλησει αναμεσα και μεσα πριν ξεκινησει η στρωση του κιμά.
Το παστίτσο είναι η ειδικότης μου (λόγω οικογενειακης παράδοσης αλλά και λόγω ονόματος). Χρειάζεται να ανακατευθεί μία κουτάλα μπεσαμέλ με τον κιμά πριν τον στρώσεις
Ωραίο αυτό το έχω κάνει κι εγώ.Όπως και τα μακαρόνια λίγο βουτυρωμένα και ανακατεμμένα με λίγο ρεγκάτο.
Το παν είναι να έχει ισορροπία στις στρώσεις. Δε θέλει πολύ μακαρίτης και λίγο κιμά, θέλει να δένουν καλά.
Και επίσης όταν βγει από τον φούρνο και το αφήσεις λίγο να σταθεί, κόβεις ένα κομμάτι διαγώνια και ανασηκώνεις από την άλλη πλευρά το ταψί και το στερεώνεις με κάτι, για να μαζευτεί ότι έξτρα λάδι έχει.
Ενδιαφέρον!!

Πόσο καιρό τον αφήνεις να σιτέψει;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 13 Απρ 2019, 15:46

Gherschaagk έγραψε:
13 Απρ 2019, 15:43
Naida έγραψε:
13 Απρ 2019, 15:30
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Απρ 2019, 15:19


Το παστίτσο είναι η ειδικότης μου (λόγω οικογενειακης παράδοσης αλλά και λόγω ονόματος). Χρειάζεται να ανακατευθεί μία κουτάλα μπεσαμέλ με τον κιμά πριν τον στρώσεις
Ωραίο αυτό το έχω κάνει κι εγώ.Όπως και τα μακαρόνια λίγο βουτυρωμένα και ανακατεμμένα με λίγο ρεγκάτο.
Το παν είναι να έχει ισορροπία στις στρώσεις. Δε θέλει πολύ μακαρίτης και λίγο κιμά, θέλει να δένουν καλά.
Και επίσης όταν βγει από τον φούρνο και το αφήσεις λίγο να σταθεί, κόβεις ένα κομμάτι διαγώνια και ανασηκώνεις από την άλλη πλευρά το ταψί και το στερεώνεις με κάτι, για να μαζευτεί ότι έξτρα λάδι έχει.
Ενδιαφέρον!!

Πόσο καιρό τον αφήνεις να σιτέψει;
Όχι ρε φίλε :smt005:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Απρ 2019, 15:53

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Απρ 2019, 15:19
Αγις έγραψε:
13 Απρ 2019, 14:53
Ο σκοπος είναι να πεσει μπεσαμελ κ στη στρωση απο τα μακαρόνια και να κυλησει αναμεσα και μεσα πριν ξεκινησει η στρωση του κιμά.
Το παστίτσο είναι η ειδικότης μου (λόγω οικογενειακης παράδοσης αλλά και λόγω ονόματος). Χρειάζεται να ανακατευθεί μία κουτάλα μπεσαμέλ με τον κιμά πριν τον στρώσεις
Eξαρτάται το πως αρέσει στον καθένα. Σε κάποιους αρέσει η μπεσαμέλ να έχει την υφή της κρέμας του γαλακτομπούρεκου.
Εμένα μου αρέσει πιο ελαφριά και ρευστή. Οπότε κάνω συνδυασμό αυτών που λέτε. Ρίχνω μια ελαφριά στρώση στα μακαρόνια (χωρίς να σκεπάσω όλη τους επιφάνεια με ζιγκ ζαγκ) και βάζω και μια κουτάλα μπεσαμέλ στον κιμά. Επίσης βάζω και μια κούπα τριμμένο τυρί στη μπεσαμέλ αλλά και στα μακαρόνια που έχω στρώσει.
Το τριώροφο παστίτσιο δεν μ' αρέσει.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Al Bundy

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 13 Απρ 2019, 15:56

Κι εμείς παστίτσιο σήμερα μόνο που δεν το έφτιαξα εγώ και η μπεσαμέλ βγήκε σαν πάτος αρβύλας.

Άβαταρ μέλους
LEONAS
Δημοσιεύσεις: 5728
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 16:03
Phorum.gr user: ΧΟΥΚ

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LEONAS » 13 Απρ 2019, 16:02

Πήρα για αύριο συκωταριά μοσχαρισια
Πέσιμο ή χεσιμο; :p2:

Al Bundy

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 13 Απρ 2019, 16:10

LEONAS έγραψε:
13 Απρ 2019, 16:02
Πήρα για αύριο συκωταριά μοσχαρισια
Καθαρισμένη ή θα σου βγει ο πάτος;

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 27048
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Απρ 2019, 17:20

Στα πρωτόκολλα των σοφών του παστίτσιου γίνεται η εξής αναφορά: θα ανακατεύετε τριμμένη φέτα με το χέρι στο μακαρόνι, και παρμεζάνα ή γραβιέρα στην μπεσαμέλ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 13 Απρ 2019, 17:20

Ναι, αλλά κιμάς με τυρί δεν είναι κασσέρ. Δεν το επιτρέπει ο Μωυσής.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
LEONAS
Δημοσιεύσεις: 5728
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 16:03
Phorum.gr user: ΧΟΥΚ

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LEONAS » 13 Απρ 2019, 18:15

Μπακάλης έγραψε:
13 Απρ 2019, 16:10
LEONAS έγραψε:
13 Απρ 2019, 16:02
Πήρα για αύριο συκωταριά μοσχαρισια
Καθαρισμένη ή θα σου βγει ο πάτος;

Καθαρισμενη και μαριναρισμενη έτοιμη για σχάρα
Πέσιμο ή χεσιμο; :p2:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 68600
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Απρ 2019, 18:22

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
13 Απρ 2019, 17:20
Στα πρωτόκολλα των σοφών του παστίτσιου γίνεται η εξής αναφορά: θα ανακατεύετε τριμμένη φέτα με το χέρι στο μακαρόνι, και παρμεζάνα ή γραβιέρα στην μπεσαμέλ
Kαι λίγη ρίγανη και πιπέρι στη φέτα. :smt023

Στη μπεσαμέλ πάντα κίτρινο τυρί αλλά όχι πολύ αλμυρό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 13 Απρ 2019, 18:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Al Bundy

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy » 13 Απρ 2019, 18:23

LEONAS έγραψε:
13 Απρ 2019, 18:15
Μπακάλης έγραψε:
13 Απρ 2019, 16:10
LEONAS έγραψε:
13 Απρ 2019, 16:02
Πήρα για αύριο συκωταριά μοσχαρισια
Καθαρισμένη ή θα σου βγει ο πάτος;

Καθαρισμενη και μαριναρισμενη έτοιμη για σχάρα
Δοκίμασε να τη φκιάκσεις αλευρωμένη (ελαφρά) στο τηγάνι σβησμένη με ξύδι...θα πάθεις πλάκα!

Άβαταρ μέλους
LEONAS
Δημοσιεύσεις: 5728
Εγγραφή: 15 Απρ 2018, 16:03
Phorum.gr user: ΧΟΥΚ

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LEONAS » 13 Απρ 2019, 18:47

Μπακάλης έγραψε:
13 Απρ 2019, 18:23
LEONAS έγραψε:
13 Απρ 2019, 18:15
Μπακάλης έγραψε:
13 Απρ 2019, 16:10


Καθαρισμένη ή θα σου βγει ο πάτος;

Καθαρισμενη και μαριναρισμενη έτοιμη για σχάρα
Δοκίμασε να τη φκιάκσεις αλευρωμένη (ελαφρά) στο τηγάνι σβησμένη με ξύδι...θα πάθεις πλάκα!


Άλλη φορά αυτή είναι για σχάρα
Πέσιμο ή χεσιμο; :p2:

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών