Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
southern
Δημοσιεύσεις: 13582
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 15:23
Phorum.gr user: southern

Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 14 Απρ 2019, 19:48

Του Daniel Fernández

Απόδοση Ευθύμης Μαραμής

Πολλές φορές, όταν ένα κοινωνικό πρόβλημα είναι κοντά στο να λυθεί ή έχει μια θετική δυναμική που σηματοδοτεί ότι το τέλος του είναι κοντά, τότε συνήθως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του προβλήματος και οργανώνεται πολιτικά ώστε να το τερματίσει. Τα μεγάλα λογοτεχνικά έργα σχετικά με τη φτώχεια που άφησαν παρακαταθήκη ο Charles Dickens (Oliver Twist) και ο Victor Hugo (Les Miserables) ερχόταν σε αντίθεση με την ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού στη βιομηχανική εποχή.

Καθώς η φτώχεια άρχισε να μειώνεται, το αγγλικό Κοινοβούλιο άρχισε να δημιουργεί πολλαπλές επιτροπές για τη φτώχεια και θέσπισε νόμους για να μετριάσει τις συνέπειες της. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα με το τρίτο κύμα φεμινισμού (μακράν το πιο εχθρικό από καταβολής του). Οι φεμινίστριες διαμαρτύρονται για το πρόβλημα της υποβάθμισης των γυναικών στις περιοχές όπου αυτό το πρόβλημα έχει ουσιαστικά επιλυθεί (δυτικές καπιταλιστικές χώρες) και σε μια εποχή όπου οι διακρίσεις είναι ελάχιστες (σήμερα).

Επιπλέον, το λάβαρο του φεμινισμού έγινε ένα από τα νέα λάβαρα που ανεμίζουν οι ηττημένοι της πτώσης του τοίχους του Βερολίνου, ως δικό τους. Σε πολλά μέρη του κόσμου, το φεμινιστικό κίνημα έχει αναληφθεί πλήρως από την παλιά αριστερά. Η απόδειξη αυτού είναι η όλο και πιο σαφής αφήγηση της μαρξιστικής κοινωνιολογίας της ταξικής πάλης των φύλων.

Οι φεμινίστριες του τρίτου κύματος προσπαθούν να συνδέσουν την πατριαρχία με τον καπιταλισμό και τη δυτική κοινωνία. Ας εξετάσουμε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις για να δούμε αν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Καπιταλισμός και πατριαρχία
Μία από τις σχέσεις στις οποίες αναφέρεται συχνά ο νεο-φεμινισμός, είναι η σχέση μεταξύ καπιταλισμού και πατριαρχίας. Εάν αυτό ήταν αλήθεια, θα πρέπει να περιμένουμε από τις καπιταλιστικές χώρες να είναι εκείνες που καταπιέζουν περισσότερο το θηλυκό φύλο, είτε μέσω νόμων που εισάγουν διακρίσεις ή περιορισμούς διαφορετικών ειδών. Για να εξετάσουμε αν αυτό είναι αλήθεια, ας δούμε πώς διαφέρει η κατάσταση των γυναικών ανάλογα με το πόσο καπιταλιστική είναι μία χώρα.
Εικόνα
Source: Heritage Foundation. Georgetown Institute for Women, Peace and Security. The data presented is from 149 countries, each point is a country with its respective score in each index.
Όσο υψηλότερος είναι ο Δείκτης Οικονομικής Ελευθερίας, τόσο υψηλότερος είναι ο Δείκτης Ευημερίας των Γυναικών. Φαίνεται ότι όσο επεκτείνεται ο καπιταλισμός, το ίδιο συμβαίνει και με τα δικαιώματα των γυναικών.

Αν οργανώσουμε τις χώρες σε τεταρτημόρια σύμφωνα με τις πιο καπιταλιστικές (πρώτο τεταρτημόριο) προς τις λιγότερο καπιταλιστικές (τελευταίο τεταρτημόριο), βλέπουμε επίσης πως η μέση βαθμολογία του Δείκτη Ευημερίας των Γυναικών αυξάνεται ουσιαστικά όσο περισσότερο καπιταλιστική είναι μια χώρα.
Εικόνα
Source: Heritage Foundation. Georgetown Institute for Women, Peace and Security.
Όπως δείχνουν τα δεδομένα, η αλήθεια είναι εντελώς αντίθετη με όσα ισχυρίζονται οι φεμινίστριες. Καθώς ο καπιταλισμός επεκτείνεται, το ίδιο συμβαίνει με τα δικαιώματα της γυναίκας. Ο χρησιμοποιούμενος δείκτης του Ινστιτούτου Georgetown, περιλαμβάνει τους περισσότερους παράγοντες πιθανών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών – με υποδείκτες για την ενσωμάτωση, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια.

Συνοπτικά, όταν οι χώρες είναι πιο καπιταλιστικές, η κατάσταση της κοινωνικής ένταξης για τις γυναίκες βελτιώνεται, οι νόμοι που εισάγουν διακρίσεις εξαφανίζονται και αυξάνεται η ασφάλεια των γυναικών. Φαίνεται ότι η σχέση ανάμεσα στον καπιταλισμό και την πατριαρχία, που υποστηρίζουν οι φεμινίστριες, δεν υφίσταται στην πραγματικότητα.

Δυτική κοινωνία και πατριαρχία
Μια ακόμα σοβαρή καταγγελία των φεμινιστριών, αποτελεί η φερόμενη σχέση μεταξύ πατριαρχίας και δυτικής κοινωνίας. Αυτό είναι δύσκολο να εξεταστεί και υπάρχει επίσης κάποια διαμάχη στην προσπάθεια να χωριστούν οι χώρες που έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς. Η γλώσσα είναι ένα βασικό πολιτιστικό όχημα. Ωστόσο, είναι πολύ στενό (θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι οι Ιταλοί και οι Ισπανοί ανήκουν στον δυτικό πολιτισμό παρά το γεγονός ότι δεν έχουν την ίδια γλώσσα).

Ένας άλλος πιθανός τρόπος για να το δοκιμάσουμε είναι με τη θρησκεία: μπορούμε να πούμε ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι ουσιαστικά ιουδαιο-χριστιανικής προέλευσης. Αλλά η χρήση της θρησκείας ως κριτηρίου για να προσδιοριστεί αν μια χώρα ανήκει στη Δύση αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής είναι χριστιανικό, όμως δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τη Αφρική στον δυτικό πολιτισμό. Προκειμένου να γίνει διάκριση μεταξύ των δυτικών πολιτισμών και των υπόλοιπων, θα χρησιμοποιήσουμε τον διαχωρισμό που κάνει ο Huntington στο βιβλίο του Η σύγκρουση των πολιτισμών και η ανακατασκευή της παγκόσμιας τάξης (2011).

Ο Huntington διακρίνει 9 διαφορετικούς πολιτισμούς. Εάν κατατάξουμε τις χώρες ανά τύπο πολιτισμού και υπολογίσουμε τη μέση βαθμολογία τους στον δείκτη ευημερίας των γυναικών, έχουμε το ακόλουθο γράφημα:
Εικόνα
Source: Huntington (2011). Georgetown Institute for Women, Peace and Security. The graph is cut below in the lowest score of the index and above in the highest score of the index.
Μπορούμε να διαπιστώσουμε με σαφήνεια ότι ο δυτικός πολιτισμός προστατεύει καλύτερα τα δικαιώματα των γυναικών. Για μια γυναίκα, η διαβίωση σε μια δυτική χώρα σημαίνει μια καλύτερη κατάσταση όσον αφορά την κοινωνική ένταξη, που δεν υπόκειται σε νόμους που εισάγουν διακρίσεις και με αυξημένη προσωπική ασφάλεια. Οι δυτικές γυναίκες απολαμβάνουν τα περισσότερα δικαιώματα στον κόσμο.

Από τις 20 χώρες με την υψηλότερη ευημερία για τις γυναίκες, οι 19 είναι δυτικές χώρες (η Σιγκαπούρη, μια καπιταλιστική χώρα κατ ‘εξοχήν, είναι η μόνη μη δυτική χώρα). Η μουσουλμανική χώρα με την υψηλότερη ευημερία για τις γυναίκες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κατατάσσεται στη θέση 43 στον κόσμο, με σχεδόν ίδια βαθμολογία με τη δεύτερη από το τέλος χώρα της Δύσης στον κατάλογο (Ουγγαρία). Από τις 20 χειρότερες χώρες με τη χαμηλότερη ευημερία για τις γυναίκες, οι 15 είναι μουσουλμανικές και οι 5 είναι αφρικανικές.

Ως εκ τούτου, γίνεται σαφές ότι οι δυτικές χώρες αποτελούν τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για να είσαι γυναίκα.

Συμπέρασμα
Οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο των αντικαπιταλιστικών και μουσουλμανικών χωρών. Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, αντιθέτως, είναι ένα φαινόμενο που υφίσταται στις καπιταλιστικές και δυτικές χώρες.

Η καλύτερη λύση εις βάρος των διακρίσεων των γυναικών, είναι η υιοθέτηση πολιτικών που στοχεύουν στην οικονομική απελευθέρωση και στην καλλιέργεια και προστασία των δυτικών αξιών.

***

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Market Trends
https://www.eleytheriagora.gr/5753-2/
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

zteo
Δημοσιεύσεις: 9854
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 14 Απρ 2019, 19:54

Μπραβο ανακαλυψες την Αμερικη.Τι λες ρε στα ισλαμικα κρατοι καταπιεζοντε οι γυναικες.Λες και δεν το ξεραμε. :smt005:
Αληθεια οταν οι κουμμουνιστες του Αφγανισταν στην δεκαετια 70-80 φεραν νομους που αυξαναν τα δικαιωματα των γυναικων γιατι τους πολεμησατε ειπαμε?
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης
Δημοσιεύσεις: 39720
Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 14 Απρ 2019, 19:56

οι καπιταλιστες ειστε γυναικοκεντρικοι γνωστο αυτο

οι πιστευοντες την ελευθερη αγορα καταστρεφουν την παραδοσιοκρατια και προβαλλουν το μοντελο της καριεριστριας που ειναι υπευθυνο για την καταστροφη που ζουμε σε ολα τα επιπεδα

η καριεριστρια αποστρεφεται τις παραδοσιακες αξιες και γινεται δουλα του χρηματος πραγμα που οδηγει στην αποστροφη της για δημιουργια οικογενειας και συνεπακολουθα στην τεραστια υπογεννητικοτητα
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
southern
Δημοσιεύσεις: 13582
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 15:23
Phorum.gr user: southern

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 14 Απρ 2019, 19:59

zteo έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:54
Μπραβο ανακαλυψες την Αμερικη.Τι λες ρε στα ισλαμικα κρατοι καταπιεζοντε οι γυναικες.Λες και δεν το ξεραμε. :smt005:
Αληθεια οταν οι κουμμουνιστες του Αφγανισταν στην δεκαετια 70-80 φεραν νομους που αυξαναν τα δικαιωματα των γυναικων γιατι τους πολεμησατε ειπαμε?
οι Αφγανοί αντάρτες και οι Άραβες τζιχαντιστές πολέμησαν τη δικτατορία του Νατζιμπουλάχ και τους σοβιετικούς εισβολείς, όχι οι υποστηρικτές του καπιταλισμού. τα γραφήματα δείχνουν ξεκάθαρη σχέση μεταξύ καπιταλισμού και γυναικείας ευημερίας.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
southern
Δημοσιεύσεις: 13582
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 15:23
Phorum.gr user: southern

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 14 Απρ 2019, 20:01

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:56
οι καπιταλιστες ειστε γυναικοκεντρικοι γνωστο αυτο

οι πιστευοντες την ελευθερη αγορα καταστρεφουν την παραδοσιοκρατια και προβαλλουν το μοντελο της καριεριστριας που ειναι υπευθυνο για την καταστροφη που ζουμε σε ολα τα επιπεδα

η καριεριστρια αποστρεφεται τις παραδοσιακες αξιες και γινεται δουλα του χρηματος πραγμα που οδηγει στην αποστροφη της για δημιουργια οικογενειας και συνεπακολουθα στην τεραστια υπογεννητικοτητα
η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να κτίσει καριέρα. οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν κίνητρα στους υποψήφιους γονείς.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
koukouvagia
Δημοσιεύσεις: 278
Εγγραφή: 23 Μαρ 2019, 20:26
Τοποθεσία: Athens

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από koukouvagia » 14 Απρ 2019, 20:03

southern έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:48

Συμπέρασμα
Οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο των αντικαπιταλιστικών και μουσουλμανικών χωρών. Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, αντιθέτως, είναι ένα φαινόμενο που υφίσταται στις καπιταλιστικές και δυτικές χώρες.
Αν προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών θεωρείς μόνο το λιθοβολισμό και τη σωματική βία, τότε ναι, οι γυναίκες στις δυτικές κοινωνίες υπό αυτή τη σκοπιά και μόνον είναι προστατευμένες.

Πόσες γυναίκες πρυτάνεις ξέρεις;
Πόσες γυναίκες που ηγούνται σε κόμμα ξέρεις;
Πόσες γυναίκες είναι πρωθυπουργοί;
Πόσες γυναίκες CEO σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ξέρεις;
Τι μισθούς παίρνει μια "υψηλόβαθμη" γυναίκα σε σύγκριση μ' έναν άνδρα "υψηλόβαθμο" στο ίδιο ιεραρχικό επίπεδο;
Γιατί οι γυναίκες στις "δυτικές κοινωνίες" θεωρούνται ακόμη "βρώμικες" και δεν γίνονται ιερείς;
Γιατί σε βιασμούς, οι συνηθισμένες απαντήσεις είναι "Ας πρόσεχε που βγήκε νύχτα μόνη", "φόραγε κοντή φούστα"
Γιατί μια γυναίκα που πηγαίνει με πολλούς είναι πουτάνα και ένας άνδρας αντίστοιχα είναι μάγκας;
Γιατί αν μια γυναίκα είναι αυστηρή ή μπορεί να είναι και ιδιότροπη την κοσμούν με επίθετα όπως: αγάμητη, πουτάνα, καριόλα, στραβογαμημένη κ.λπ;


Θεωρείς ότι όντως είμαστε ίσοι και ό,τι τα έχουμε λυμένα;
Μια λεκτική απειλή είναι το πιο γνήσιο πιστοποιητικό ανικανότητας.
Nassim Nicholas Taleb

zteo
Δημοσιεύσεις: 9854
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 14 Απρ 2019, 20:05

southern έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:59
zteo έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:54
Μπραβο ανακαλυψες την Αμερικη.Τι λες ρε στα ισλαμικα κρατοι καταπιεζοντε οι γυναικες.Λες και δεν το ξεραμε. :smt005:
Αληθεια οταν οι κουμμουνιστες του Αφγανισταν στην δεκαετια 70-80 φεραν νομους που αυξαναν τα δικαιωματα των γυναικων γιατι τους πολεμησατε ειπαμε?
οι Αφγανοί αντάρτες και οι Άραβες τζιχαντιστές πολέμησαν τη δικτατορία του Νατζιμπουλάχ και τους σοβιετικούς εισβολείς, όχι οι υποστηρικτές του καπιταλισμού. τα γραφήματα δείχνουν ξεκάθαρη σχέση μεταξύ καπιταλισμού και γυναικείας ευημερίας.
Αυτοι που αναφερεις ειναι γνησιοι καπιταλιστες και στηριχτηκαν απο τους καπιταλιστες της δυσης.Τα ισλαμικα καθεστωτα ειναι καθαρα καπιταλιστικα καθεστωτα.Το καθεστως σε μια χωρα το καθοριζουν οι οικονομικες σχεσεις και στα ισλαμικα καθεστωτα ειναι καθαρα καπιταλιστικες.Απλα σε αυτες τις χωρες τυγχανει ο πλουτοκρατης να ειναι και ιμαμης. :8)
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης
Δημοσιεύσεις: 39720
Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 14 Απρ 2019, 20:06

zteo έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:54
Μπραβο ανακαλυψες την Αμερικη.Τι λες ρε στα ισλαμικα κρατοι καταπιεζοντε οι γυναικες.Λες και δεν το ξεραμε. :smt005:
Αληθεια οταν οι κουμμουνιστες του Αφγανισταν στην δεκαετια 70-80 φεραν νομους που αυξαναν τα δικαιωματα των γυναικων γιατι τους πολεμησατε ειπαμε?
τους ενδιαφερει η οικονομικη ευημερια της γυναικας και οχι το πως θα αποκτησει ισα δικαιωματα με τους ανδρες χωρις να δημιουργηθει το κομφορμιστικο πλαισιο που καθιστα την αλλη αρπακτικη

ταυτοχρονα δηλωνουν παραδοσιακοι στα κοινωνικα αλλα η υλικη ευμαρεια στις γυναικες τις καθιστα αγαμητες καριεριστριες που αποστρεφονται τον γαμο που κουβαλαν το καρουζελ μεχρι τα 40

αντε βγαλε ακρη τωρα :lol:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
akirav
Δημοσιεύσεις: 2587
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 05:47
Phorum.gr user: akirav

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 14 Απρ 2019, 20:08

koukouvagia έγραψε:
14 Απρ 2019, 20:03
southern έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:48

Συμπέρασμα
Οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο των αντικαπιταλιστικών και μουσουλμανικών χωρών. Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, αντιθέτως, είναι ένα φαινόμενο που υφίσταται στις καπιταλιστικές και δυτικές χώρες.
Αν προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών θεωρείς μόνο το λιθοβολισμό και τη σωματική βία, τότε ναι, οι γυναίκες στις δυτικές κοινωνίες υπό αυτή τη σκοπιά και μόνον είναι προστατευμένες.

Πόσες γυναίκες πρυτάνεις ξέρεις;
Πόσες γυναίκες που ηγούνται σε κόμμα ξέρεις;
Πόσες γυναίκες είναι πρωθυπουργοί;
Πόσες γυναίκες CEO σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ξέρεις;
Τι μισθούς παίρνει μια "υψηλόβαθμη" γυναίκα σε σύγκριση μ' έναν άνδρα "υψηλόβαθμο" στο ίδιο ιεραρχικό επίπεδο;
Γιατί οι γυναίκες στις "δυτικές κοινωνίες" θεωρούνται ακόμη "βρώμικες" και δεν γίνονται ιερείς;
Γιατί σε βιασμούς, οι συνηθισμένες απαντήσεις είναι "Ας πρόσεχε που βγήκε νύχτα μόνη", "φόραγε κοντή φούστα"
Γιατί μια γυναίκα που πηγαίνει με πολλούς είναι πουτάνα και ένας άνδρας αντίστοιχα είναι μάγκας;
Γιατί αν μια γυναίκα είναι αυστηρή ή μπορεί να είναι και ιδιότροπη την κοσμούν με επίθετα όπως: αγάμητη, πουτάνα, καριόλα, στραβογαμημένη κ.λπ;


Θεωρείς ότι όντως είμαστε ίσοι και ό,τι τα έχουμε λυμένα;
ποσες γυναικες δουλευουν σε ορυχεια?
εναεριτες?
ηλεκτρολογοι?
δυτες?
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Άβαταρ μέλους
southern
Δημοσιεύσεις: 13582
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 15:23
Phorum.gr user: southern

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 14 Απρ 2019, 20:12

koukouvagia έγραψε:
14 Απρ 2019, 20:03
southern έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:48

Συμπέρασμα
Οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο των αντικαπιταλιστικών και μουσουλμανικών χωρών. Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, αντιθέτως, είναι ένα φαινόμενο που υφίσταται στις καπιταλιστικές και δυτικές χώρες.
Αν προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών θεωρείς μόνο το λιθοβολισμό και τη σωματική βία, τότε ναι, οι γυναίκες στις δυτικές κοινωνίες υπό αυτή τη σκοπιά και μόνον είναι προστατευμένες.

Πόσες γυναίκες πρυτάνεις ξέρεις;
Πόσες γυναίκες που ηγούνται σε κόμμα ξέρεις;
Πόσες γυναίκες είναι πρωθυπουργοί;
Πόσες γυναίκες CEO σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ξέρεις;
Τι μισθούς παίρνει μια "υψηλόβαθμη" γυναίκα σε σύγκριση μ' έναν άνδρα "υψηλόβαθμο" στο ίδιο ιεραρχικό επίπεδο;
Γιατί οι γυναίκες στις "δυτικές κοινωνίες" θεωρούνται ακόμη "βρώμικες" και δεν γίνονται ιερείς;
Γιατί σε βιασμούς, οι συνηθισμένες απαντήσεις είναι "Ας πρόσεχε που βγήκε νύχτα μόνη", "φόραγε κοντή φούστα"
Γιατί μια γυναίκα που πηγαίνει με πολλούς είναι πουτάνα και ένας άνδρας αντίστοιχα είναι μάγκας;
Γιατί αν μια γυναίκα είναι αυστηρή ή μπορεί να είναι και ιδιότροπη την κοσμούν με επίθετα όπως: αγάμητη, πουτάνα, καριόλα, στραβογαμημένη κ.λπ;


Θεωρείς ότι όντως είμαστε ίσοι και ό,τι τα έχουμε λυμένα;
η φύση του ανθρώπου είναι ο ανταγωνισμός, τίποτα στο δυτικό κόσμο δεν εμποδίζει μια γυναίκα να διεκδικήσει κάποια σημαντική θέση.
δεν γίνεται να αλλάξουμε τις θρησκείες για κάθε φεμινίστρια, αυτό είναι με το συμπάθιο παρανοϊκό. δεν νομίζω πως ο κόσμος συμπεριφέρεται έτσι στα θύματα βιασμών. εγώ δεν αποκαλώ ποτέ πουτάνα όποια γυναίκα παίζει με πολλούς, απλά θα την θεωρούσα ακατάλληλη για μάνα των παιδιών μου ή ακόμα για σοβαρή σχέση. αυτοί που κοσμούν με διάφορα επίθετα μια αυστηρή ή ιδιότροπη γυναίκα, κοσμούν και με διάφορα τις αντίστοιχες κατηγορίες αντρών.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

zteo
Δημοσιεύσεις: 9854
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 14 Απρ 2019, 20:12

koukouvagia έγραψε:
14 Απρ 2019, 20:03
southern έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:48

Συμπέρασμα
Οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, είναι ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο των αντικαπιταλιστικών και μουσουλμανικών χωρών. Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, αντιθέτως, είναι ένα φαινόμενο που υφίσταται στις καπιταλιστικές και δυτικές χώρες.
Αν προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών θεωρείς μόνο το λιθοβολισμό και τη σωματική βία, τότε ναι, οι γυναίκες στις δυτικές κοινωνίες υπό αυτή τη σκοπιά και μόνον είναι προστατευμένες.

Πόσες γυναίκες πρυτάνεις ξέρεις;
Πόσες γυναίκες που ηγούνται σε κόμμα ξέρεις;
Πόσες γυναίκες είναι πρωθυπουργοί;
Πόσες γυναίκες CEO σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ξέρεις;
Τι μισθούς παίρνει μια "υψηλόβαθμη" γυναίκα σε σύγκριση μ' έναν άνδρα "υψηλόβαθμο" στο ίδιο ιεραρχικό επίπεδο;
Γιατί οι γυναίκες στις "δυτικές κοινωνίες" θεωρούνται ακόμη "βρώμικες" και δεν γίνονται ιερείς;
Γιατί σε βιασμούς, οι συνηθισμένες απαντήσεις είναι "Ας πρόσεχε που βγήκε νύχτα μόνη", "φόραγε κοντή φούστα"
Γιατί μια γυναίκα που πηγαίνει με πολλούς είναι πουτάνα και ένας άνδρας αντίστοιχα είναι μάγκας;
Γιατί αν μια γυναίκα είναι αυστηρή ή μπορεί να είναι και ιδιότροπη την κοσμούν με επίθετα όπως: αγάμητη, πουτάνα, καριόλα, στραβογαμημένη κ.λπ;


Θεωρείς ότι όντως είμαστε ίσοι και ό,τι τα έχουμε λυμένα;
Προσωπικα πιστευω στην ισοτιμια και οχι στην ισοτητα.Καποια απο αυτα που γραφεις τα προσυπογραφω.Απλα το βασικοτερο προβλημα μιας γυναικας που ουσιαστικα χαλαει και την εννοια της ισοτητας ειναι η εγκυμοσυνη.Κακα τα ψεματα καριερα και εγκυμοσυνη δεν συμβαδιζουν στον καπιταλισμο κακως για μενα.Μαλιστα εχουμε φτασει σε σημειο οι γυναικες να ειναι υπο εργασιακο διωγμο λογο αυτου στις καπιταλιστικες κοινωνιες.
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 14 Απρ 2019, 20:13

Southern δεν είναι ένα ουισκι; :p2:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
southern
Δημοσιεύσεις: 13582
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 15:23
Phorum.gr user: southern

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 14 Απρ 2019, 20:14

Naida έγραψε:
14 Απρ 2019, 20:13
Southern δεν είναι ένα ουισκι; :p2:
off topic
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης
Δημοσιεύσεις: 39720
Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 14 Απρ 2019, 20:16

southern έγραψε:
14 Απρ 2019, 20:01
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
14 Απρ 2019, 19:56
οι καπιταλιστες ειστε γυναικοκεντρικοι γνωστο αυτο

οι πιστευοντες την ελευθερη αγορα καταστρεφουν την παραδοσιοκρατια και προβαλλουν το μοντελο της καριεριστριας που ειναι υπευθυνο για την καταστροφη που ζουμε σε ολα τα επιπεδα

η καριεριστρια αποστρεφεται τις παραδοσιακες αξιες και γινεται δουλα του χρηματος πραγμα που οδηγει στην αποστροφη της για δημιουργια οικογενειας και συνεπακολουθα στην τεραστια υπογεννητικοτητα
η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να κτίσει καριέρα. οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν κίνητρα στους υποψήφιους γονείς.
οι καριεριστριες μισουν την οικογενεια και ζευγαρωνουν μονο με ανδρες μεγαλυτερων πορων (αφου δεν εξαρτωνται απο τους πορους του ανδρα η δεν θελουν να ζευγαρωσουν με ανδρα που δεν εχει να τις προσφερει κατι περισσοτερο σε υλικο πειππεδο απο αυτο που εχουν οι ιδιες)

οι φιλελε σαρωνετε οτι εχει σχεση με επιδοματα ή παροχες που σχετιζονται με την μητροτητα ακριβως λογω του καπιταλιστικου πλαισιου που θελει τις κοινωνικες παροχες να μειωνονται προς χαριν της φορολογιας των επιχειρησεων πατωντας πανω στο φτωχοποιητικο πλαισιο των χαμηλων παροχων και των χαμηλων απολαβων σε συνδυασμο με την γιγαντωση της γυναικειας απασχολησης που δημιουργειτε

συγχαρητηρια που στρωνετε λοιπον το χαλι στις ιδεοληψιες του καθε μιστερ μαξ που παταει πανω στο προσφορο εδαφος που εχεις δημιουργειτε :bravo:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Eθνικοκοινωνιστης την 14 Απρ 2019, 20:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
southern
Δημοσιεύσεις: 13582
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 15:23
Phorum.gr user: southern

Re: Μία ανάλυση που δεν θα αρέσει στις «προοδευτικές» φεμινίστριες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 14 Απρ 2019, 20:16

μια γυναίκα μπορεί κάλλιστα να είναι μια παραγωγική εργαζόμενη και καλή μητέρα
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών