Βγήκαμε από μνημόνια, ΔΝΤ, έχουμε ανάπτυξη και άλλες παπάτζες του Τσίπρα.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16764
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Βγήκαμε από μνημόνια, ΔΝΤ, έχουμε ανάπτυξη και άλλες παπάτζες του Τσίπρα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 17 Απρ 2019, 16:17

https://www.capital.gr/o-giorgos-kralog ... M77Em6fpTU
Προεκλογικά τερτίπια του Τσίπρα με την οικονομία
του Γιώργου Κράλογλου

Πολιτικά δεν έχουν να πουν τίποτε άλλο. Τους μένει η οικονομία. Τα τερτίπια όμως που έβαλε εμπρός ο Τσίπρας, στο προεκλογικό παζάρι, δεν αντέχονται.

Μαζεύουν τα τελευταία "κουρέλια" της μεσαίας τάξης για να εξοφλήσουν το ΔΝΤ. Αυτό έχουν στον νου τους... Όχι γιατί οι Αμερικανοί αρνούνται να τους εξασφαλίσουν μακροημέρευση των δανεικών... Κάθε άλλο.
Και που είναι το πρόβλημα... (θα πει, ίσως, ο αφελής Συριζαίος του 3% της βάσης) Δεν πρέπει να τα πληρώσουμε; Τι είμαστε; Απατεώνες είμαστε...; (που λέει και η αγανακτισμένη... συντρόφισσα Φωτίου).
Καμία ένσταση δεν προβάλουμε για την πληρωμή δανεικών. Ειδικά στο ΔΝΤ. Στη σειρά των πραγμάτων διαφωνούμε. Την ώρα που διαλέγει ο Τσίπρας να κάνει τις πληρωμές του, χαρακτηρίζουμε τερτίπι.

Βγάζει μάτι, σύντροφοι. Το κόκκινο σακίδιο με τα λεφτά του ΔΝΤ που θα το φορέσει ο Τσακαλώτος στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον για να στήσει ο Τσίπρας τις ντουντούκες να λένε "Σας βγάλαμε από τα μνημόνια. Τώρα σας βγάζουμε και από το ΔΝΤ...".
Τα έκαναν και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι αυτά, όταν βγήκαν από τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή όμως είχαν εξασφαλίσει ανάπτυξη 7% οι πρώτοι και 5% οι δεύτεροι. Είχαν ανοίξει και 450.000 σταθερές θέσεις εργασίας στους ανέργους, με εντατικό πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων.
Εμείς, σύντροφοι, έχουμε άλλα 27.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις και βιοτεχνίες το πρώτο τρίμηνο του 2019. Για ψάξτε το...


Και πάμε παρακάτω. Από τη μια η φανφάρα της (πιθανής ακόμη) εξόφλησης του ΔΝΤ. Από την άλλη το κράτος - μπαταχτσής παγώνει (χρόνια τώρα) τις δημόσιες επενδύσεις. Δεν χρηματοδοτεί την οικονομία γιατί έχει ανάγκη να φτιάξει πλεονάσματα. Μείωση κράτους ούτε για καλαμπούρι... Αντίθετα 3.000 προσλήψεις ετοιμάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Πάσχα.

Και, ενώ εξοφλεί το ΔΝΤ, η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, περνάει από τη Βουλή διάταξη που μειώνει 50% το επιτόκιο επιστροφής των κρατικών χρεών (πάνω από 3 δισ. ευρώ). Ο ιδιώτης χρεοφειλέτης όμως θα συνεχίσει να πληρώνει 9% επιτόκιο για τα χρωστούμενα στο κράτος!!!

Θέλουμε κι άλλα; Βγήκε, από χθες ο Τσίπρας, στα βουνά και στα ρουμάνια, (ξεκινώντας τις περιοδείες του) και ζητούσε... παλαμάκια για το 11% της αύξησης στον κατώτατο. Για την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων. Και για επιδόματα, διετίες και τριετίες.
Ξέρει βέβαια πως όλα αυτά είναι στον αέρα. Στην πράξη είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι πάρουν νέο κατώτατο. Και διετίες, τριετίες και επιδόματα έχουν καταργηθεί με άλλους νόμους και δεν γυρίζουν πίσω!!
Ξέρει επίσης (πολύ καλά) πως η εργοδοσία (σύσσωμη από πλευράς Οργανώσεων) ετοιμάζει προσφυγή στη δικαιοσύνη να ανατρέψει αυτά που δήθεν εξασφάλισε ο Τσίπρας. Και κατά πάσα βεβαιότητα θα κερδηθούν στα δικαστήρια.

Οπότε πρόκειται για τσάμπα χαρές και τσάμπα μαγκιές μπας και μαζέψει το ρεζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ με τα φούμαρα του κατώτατου των 750 ευρώ, στον δεκάλογο των ψεμάτων στη ΔΕΘ του 2014;

Έχουν και συνέχεια τα τερτίπια. Η διατήρηση του αφορολόγητου (παραχώρηση -λέγεται- των Γερμανών για τα Σκόπια) πάει να γίνει σημαία του Τσίπρα.
Αυτά θα συμβούν μετά τις ευρωεκλογές. Δείχνει δύσκολο να το αποσπάσει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, για λόγους τάξεως...
Η ουσία πάντως (που θα αποκρύψουν οι σύντροφοι) είναι το αριστερό τερτίπι και στην περίπτωση αυτή. Γιατί θα σκεπάσει φορολογικές μεταβολές σε εισοδήματα φτωχών που ο ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίζει (αυθαίρετα) σε μεσαία... Τις νέες κρατήσεις σε συντάξεις, και ΕΝΦΙΑ (θα φανούν στην αναμόρφωση ΕΝΦΙΑ). Και στο χαράτσι του κτηματολογίου που ολοκληρώνεται μόνο γι' αυτόν τον σκοπό. Εδώ να δεις ψέμα που θα περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στις γραμμές...

Εκεί όμως που θα βγει όλος ο θίασος επί σκηνής θα είναι οι επενδύσεις που δήθεν μείωσαν την ανεργία στην αριστερή δίκαιη ανάπτυξη. Τα σκηνικά της παράστασης θα κρύβουν επιμελώς τις 3-4 επενδύσεις της 10ετίας που παρέλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τις έκανε κομματικό μπαλάκι. Τη μετανάστευση παραγωγικών ομάδων και την 4ετία Τσίπρα. Τις ελαστικές μορφές εργασίας... 300 ευρώ, σε ποσοστό 60% και πληρωμή ανά 4μηνο. Και τη μαύρη εργασία, στήριγμα της τάξης των επιδοματούχων... του κράτους-πατερούλη.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28702
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βγήκαμε από μνημόνια, ΔΝΤ, έχουμε ανάπτυξη και άλλες παπάτζες του Τσίπρα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Απρ 2019, 18:52

Εικόνα

Εικόνα

Ξαναχτύπησε ο Τσίπρας με το«είμαστε διάτρητοι»

Εικόνα
Ο αγραμματος τενεκες το διεπραξε και σημερα!
Τσιπρας: ειμαι διατρητος!!!!
Με καποια εννοια ειπε μια αληθεια.
Ειναι διατρητος ηθικα, πολιτικα, μορφωτικα....

Αφορμή για σχόλια στα social media, έδωσε για ακόμη μια φορά με τα ελληνικά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στην υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και θέλοντας να πει ότι είναι ανοιχτός και αυτός και το κόμμα του σε κάθε έλεγχο, είπε:
«είμαστε ανοιχτοί, διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας, να δουν το πως ζούμε που βρισκόμαστε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Μετά τους ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ τώρα έρχονται ΟΙ ΔΙΑΤΡΗΤΟΙ!
Σύντομα στους κινηματογράφους!


Εικόνα

brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6812
Εγγραφή: 17 Οκτ 2018, 15:11

Re: Βγήκαμε από μνημόνια, ΔΝΤ, έχουμε ανάπτυξη και άλλες παπάτζες του Τσίπρα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt » 17 Απρ 2019, 18:56

Αφορμή για σχόλια στα social media, έδωσε για ακόμη μια φορά με τα ελληνικά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Είναι ένας από τους τρόπους προπαγάνδας για να φαίνονται ''λαϊκοί'' άνθρωποι.

Τον χρησιμοποιούσε πάρα πολύ ο ΓΑΠ.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε:
05 Φεβ 2019, 15:27

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16764
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Βγήκαμε από μνημόνια, ΔΝΤ, έχουμε ανάπτυξη και άλλες παπάτζες του Τσίπρα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 18 Απρ 2019, 10:54

Υδράργυρος έγραψε:
17 Απρ 2019, 16:19
Πηζετε;
Εμείς; Γιατί;

Εικόνα

Μερκούρη, φτιάξε βιογραφικά και προσπάθησε να μάθεις καμιά τέχνη, να πάρεις κάνα πτυχίο, ό,τι προλαβαίνεις. Δεν την βλέπω για πολύ ακόμα τη δουλειά στο hot spot. :c020:
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών