Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Covington88
Δημοσιεύσεις: 258
Εγγραφή: 26 Απρ 2019, 21:06

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Covington88 » 30 Απρ 2019, 15:21

Κοίτα, υποθέτω εξαρτάται και από τις συνθήκες και τη βαρύτητα αυτών. Αν μιλάμε για Grexit, προφανώς ο πιο σύντομος και αξιόπιστος τρόπος είναι ένα πραξικόπημα και η κατάλυση του (καταπτύστου) συντάγματος του '75. Αλλά ακόμη και πραξικόπημα δεν αλλάζει το ότι είσαι Γραικυλιστάν, με ένα ιστορικό ανθυποτελευταίας των πορνών και ουχί ιστορικό περιφερειακής, έστω, δυνάμεως. Είναι σαν να ζητάς απο 50αράκι δίχρονο κινητήρα να κινητοποιήσει μηχανισμό που κινεί κανονικά μία μηχανή V12. Καλά είναι, λοιπόν, εκεί που είναι, καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης (αν όχι της υφηλίου). Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 02 Μάιος 2019, 10:41

Γάταρος έγραψε:
28 Απρ 2019, 18:40
TOR έγραψε:
28 Απρ 2019, 02:18
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα σου πρότεινα να κάνεις τα παράπονά σου στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως των ΑΝΕΛ.
Γιατί όχι και στους ψηφοφόρους της νδ; Αρκούσε να πει ο Μητσοτάκης ότι δεσμεύεται πως δε θα παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας και τότε έπεφτε η κυβέρνηση. Δεν το έκανε όμως και για το ότι χάθηκε αυτή η ευκαιρία ευθύνονται οι ψηφοφόροι της νδ που έδωσαν δύναμη σε κόμμα που είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες έβαλαν με την ψήφο τους στη Βουλή κόμμα (ΧΑ) το οποίο δεν μπορεί να ερμηνεύσει σωστά το Σύνταγμα της Ελλάδας. Η ΝΔ δεν μπορούσε να υπερψηφίσει την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΧΑ, γιατί απλούστατα η πρόταση αυτή ήταν αβάσιμη. Δηλαδή πόσο δύσκολο ήταν να προσλάβουν εκεί στη ΧΑ ένα νομικό για να τους βοηθήσει να μη γίνονται ρεζίλι; Τέλειωσαν τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης; :smt005:
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 7761
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 02 Μάιος 2019, 12:18

TOR έγραψε:
02 Μάιος 2019, 10:41
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες έβαλαν με την ψήφο τους στη Βουλή κόμμα (ΧΑ) το οποίο δεν μπορεί να ερμηνεύσει σωστά το Σύνταγμα της Ελλάδας. Η ΝΔ δεν μπορούσε να υπερψηφίσει την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΧΑ, γιατί απλούστατα η πρόταση αυτή ήταν αβάσιμη. Δηλαδή πόσο δύσκολο ήταν να προσλάβουν εκεί στη ΧΑ ένα νομικό για να τους βοηθήσει να μη γίνονται ρεζίλι; Τέλειωσαν τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης; :smt005:
H πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή είναι τεκμηριωμένη και η νδ δεν την ψήφισε διότι ήθελε να λάβει το χειροκρότημα του συριζα.
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ, 23/1/2019

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ (συμφώνως με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων)

Εισάγεται προς ψήφιση σήμερα, 23/1/2019, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σχέδιο νόμου, που τιτλοφορείται ως εξής:

<<Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών>>.

Στο πλαίσιο της άσκησης δικαιώματος πολιτικού προληπτικού ελέγχου συνταγματικότητας σχεδίου νόμου, που ως γνωστόν λαμβάνει χώρα κατά τη διαδικασία εισαγωγής προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, οι κάτωθι υπογράφοντες Πρόεδρος και μέλη της Κ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>>, προβάλλουμε τις κάτωθι συγκεκριμένες αντιρρήσεις ως προς τη συνταγματικότητα του εν λόγω σχεδίου νόμου και ΖΗΤΟΥΜΕ στο στάδιο της κατ᾽ αρχήν συζήτησης, να αποφανθεί η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, επί των κάτωθι ανακυπτόντων ζητημάτων αντισυνταγματικότητας:

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Α.1. Ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων θεμελιώνεται στην τυπική ανωτερότητα του Συντάγματος της Ελλάδας. Ως γνωστόν το Σύνταγμα της Ελλάδας αποτελεί το θεμελιώδη Νόμο της Πολιτείας, καταστατικό χάρτη αυξημένης τυπικής ισχύος, με ανώτερη τυπική και ουσιαστική ιεραρχική θέση στην έννομη τάξη και όλοι οι κανόνες δικαίου πρέπει αναντίρρητα να συμφωνούν με αυτό.

Α.2. Το Σύνταγμα ως θεμελιώδης Νόμος είναι υπέρτερος (lex suprema) και κατ´ εξοχήν ουσιαστικός (lex fundamentalis) και κάθε άλλος κανόνας δικαίου τελεί σε σχέση εξάρτησης προς αυτό (lex inferior) με βάση την ανωτερότητα του Συντάγματος. Από την τυπική και ουσιαστική ανωτερότητα του Συντάγματος αναφανδόν προκύπτει άμεσα η έννοια της «συνταγματικότητας», της συμφωνίας δηλαδή ενός κανόνα δικαίου με το Σύνταγμα, τόσο ως προς το περιεχόμενό του, όσο και προς την ακολουθούμενη μέθοδο παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, η ουσιαστική συνταγματικότητα, η οποία και προεξάρχει έγκειται στην συμφωνία των νόμων με την ουσία του Συντάγματος (animus), ενώ η τυπική συνταγματικότητα στην συμφωνία των νόμων με την προβλεπόμενη διαδικασία παραγωγής τους (corpus).

Β. ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ

Β1. Με το παρόν σχέδιο νόμου εισάγεται προς κύρωση στην Ολομέλεια η επονομαζόμενη "Συμφωνία των Πρεσπών". Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής και προς επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος, "συμφωνήθηκε" πως το επίσημο όνομα του <<Δευτέρου Μέρους>> θα είναι <<Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας>>. Ήτοι, μεταξύ των "συμπεφωνημένων" συμπεριλαμβάνεται η ονομασία του γειτονικού κράτους στην οποία εμπεριέχεται ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που αποτελεί γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, η οποία μάλιστα συνορεύει με το <<Δεύτερο Μέρος>>. Το εν λόγω άρθρο (ειδικότερα στην παράγραφο 3, στοιχείο α´) αντιστρατεύεται την ουσία (animus) του Συντάγματος, ουσιαστικές δηλαδή διατάξεις και δη τις διατάξεις περί οργάνωσης και αποκεντρωτικής διοίκησης του Ελληνικού Κράτους (Α101Σ, Α102Σ), αφού το γειτονικό κράτος προκύπτει, προδήλως, δολίως να ερανίζεται (σφετερίζεται) τον όρο Μακεδονία που επισήμως χρησιμοποιείται σε τρεις δευτεροβάθμιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες) της Ελλάδας με αντίστοιχο επίσης γεωγραφικό προσδιορισμό, ήτοι την Περιφέρεια Κεντρικής, Δυτικής, αλλά και Ανατολικής Μακεδονίας (και Θράκης), που πέραν όλων των άλλων, υπάρχει για αυτές τις Περιφέρειες (όπως και για τις λοιπές εννέα) συνταγματική πρόβλεψη που επιτρέπει την διά νόμου ανάθεση άσκησης αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.

Με βάση τα ανωτέρω το παρόν σχέδιο νόμου καταστρατηγεί την ουσία (animus) του Συντάγματος και αναφανδόν εγείρεται ζήτημα ουσιαστικής αντισυνταγματικότητας που αφορά στο κεφαλαιώδους σημασίας άρθρο 1 (παραγράφος 3, στοιχείο α´) της "συμφωνίας", που αποτελεί και τη βάση αυτής.

ΖΗΤΟΥΜΕ η Ολομέλεια της Βουλής να αποφανθεί επί της ανωτέρω αντιρρήσεως ουσιαστικής συνταγματικότητας.

Β2. Ως προκύπτει, η επονομαζόμενη «συμφωνία των Πρεσπών» υπεγράφη εκ των εκπροσώπων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του <<Δευτέρου Μέρους>> και παρέστη ως <<μάρτυρας>> ο κ. Matthew Nimetz. Είναι γνωστόν τοις πάσι (αναφέρεται άλλωστε και στη σχετική αιτιολογική έκθεση), πως ο προδιαληφθείς "μάρτυρας" που συνυπέγραψε την «τελική συμφωνία», δεν αποτελεί ένα απλό, οποιονδήποτε μάρτυρα, αλλά τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και ειδικό διαμεσολαβητή για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος της γείτονος. Τα Ηνωμένα Έθνη, αποτελούν διεθνή οργανισμό και διά της "συμφωνίας των Πρεσπών" αναγνωρίστηκαν σε αυτόν, εμμέσως πλην σαφώς, αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και άπτονται αυτού (αφορούν στα προαναφερθέντα και στην εν γένει παρούσα και μελλοντική προάσπιση της ακεραιότητας της Χώρας, που τίθεται εν κινδύνω με την παραχώρηση χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας και για την οποία ακεραιότητα ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίδει ενώπιον της Βουλής σχετικό Όρκο). Η Κυβέρνηση, με βάση όχι μόνο δηλώσεις, αλλά και πραγματικά περιστατικά που αφορούσαν στην ασκούμενη πολιτική και προς υποστήριξη των πρωτοβουλιών που έλαβε για την αναγκαιότητα (λόγω αναφερόμενης ¨καλής συγκυρίας¨ στη γείτονα) της επίλυσης του ονοματολογικού, προσπάθησε να αναδείξει, ποικιλοτρόπως, πως η ¨συμφωνία¨ στην οποία κατέληξε μετά διπλωματικές ενέργειες διαπραγμάτευσης, εξυπηρετεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και προάγει τη συνεργασία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του <<Δευτέρου>> <<Μέρους>>, που ως γνωστόν εκπροσωπήθηκαν από τους αντιστοίχους Υπουργούς Εξωτερικών στις Πρέσπες, οι οποίοι και την υπέγραψαν. Συνεπώς, για την κύρωση του εν λόγω σχεδίου νόμου, απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών και όχι απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών ή σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων. Ο τρόπος με τον οποίο εισάγεται προς ψήφιση το παρόν σχέδιο νόμου καταστρατηγεί την συνταγματικά προβλεπόμενη αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων για τις περιπτώσεις αυτές (Α28Σ, παράγραφος 2).

Με βάση τα ανωτέρω αναφανδόν εγείρεται ζήτημα τυπικής αντισυνταγματικότητας του εν λόγω σχεδίου νόμου, που αφορά στη διαδικασία παραγωγής (corpus).

ΖΗΤΟΥΜΕ η Ολομέλεια της Βουλής να αποφανθεί επί της ανωτέρω αντιρρήσεως τυπικής συνταγματικότητας.

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view ... a-ths-Make
Η ψήφιση του αιτήματος αντισυνταγματικότητας όμως δεν ήταν ο μοναδικός τρόπος για να εμποδιστεί η προδοσία. Ο Μητσοτάκης μπορούσε να την εμποδίσει αρκεί να δεσμευόταν ότι δε θα παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτή ήταν η μοναδική απαίτηση του Καμμένου για να ρίξει την κυβέρνηση.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 04 Μάιος 2019, 09:29

Γάταρος έγραψε:
02 Μάιος 2019, 12:18
TOR έγραψε:
02 Μάιος 2019, 10:41
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες έβαλαν με την ψήφο τους στη Βουλή κόμμα (ΧΑ) το οποίο δεν μπορεί να ερμηνεύσει σωστά το Σύνταγμα της Ελλάδας. Η ΝΔ δεν μπορούσε να υπερψηφίσει την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΧΑ, γιατί απλούστατα η πρόταση αυτή ήταν αβάσιμη. Δηλαδή πόσο δύσκολο ήταν να προσλάβουν εκεί στη ΧΑ ένα νομικό για να τους βοηθήσει να μη γίνονται ρεζίλι; Τέλειωσαν τα λεφτά της κρατικής επιχορήγησης; :smt005:
H πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή είναι τεκμηριωμένη και η νδ δεν την ψήφισε διότι ήθελε να λάβει το χειροκρότημα του συριζα.
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ, 23/1/2019

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ (συμφώνως με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων)

Εισάγεται προς ψήφιση σήμερα, 23/1/2019, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σχέδιο νόμου, που τιτλοφορείται ως εξής:

<<Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών>>.

Στο πλαίσιο της άσκησης δικαιώματος πολιτικού προληπτικού ελέγχου συνταγματικότητας σχεδίου νόμου, που ως γνωστόν λαμβάνει χώρα κατά τη διαδικασία εισαγωγής προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, οι κάτωθι υπογράφοντες Πρόεδρος και μέλη της Κ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου <<ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ>>, προβάλλουμε τις κάτωθι συγκεκριμένες αντιρρήσεις ως προς τη συνταγματικότητα του εν λόγω σχεδίου νόμου και ΖΗΤΟΥΜΕ στο στάδιο της κατ᾽ αρχήν συζήτησης, να αποφανθεί η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, επί των κάτωθι ανακυπτόντων ζητημάτων αντισυνταγματικότητας:

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Α.1. Ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων θεμελιώνεται στην τυπική ανωτερότητα του Συντάγματος της Ελλάδας. Ως γνωστόν το Σύνταγμα της Ελλάδας αποτελεί το θεμελιώδη Νόμο της Πολιτείας, καταστατικό χάρτη αυξημένης τυπικής ισχύος, με ανώτερη τυπική και ουσιαστική ιεραρχική θέση στην έννομη τάξη και όλοι οι κανόνες δικαίου πρέπει αναντίρρητα να συμφωνούν με αυτό.

Α.2. Το Σύνταγμα ως θεμελιώδης Νόμος είναι υπέρτερος (lex suprema) και κατ´ εξοχήν ουσιαστικός (lex fundamentalis) και κάθε άλλος κανόνας δικαίου τελεί σε σχέση εξάρτησης προς αυτό (lex inferior) με βάση την ανωτερότητα του Συντάγματος. Από την τυπική και ουσιαστική ανωτερότητα του Συντάγματος αναφανδόν προκύπτει άμεσα η έννοια της «συνταγματικότητας», της συμφωνίας δηλαδή ενός κανόνα δικαίου με το Σύνταγμα, τόσο ως προς το περιεχόμενό του, όσο και προς την ακολουθούμενη μέθοδο παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, η ουσιαστική συνταγματικότητα, η οποία και προεξάρχει έγκειται στην συμφωνία των νόμων με την ουσία του Συντάγματος (animus), ενώ η τυπική συνταγματικότητα στην συμφωνία των νόμων με την προβλεπόμενη διαδικασία παραγωγής τους (corpus).

Β. ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ

Β1. Με το παρόν σχέδιο νόμου εισάγεται προς κύρωση στην Ολομέλεια η επονομαζόμενη "Συμφωνία των Πρεσπών". Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής και προς επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος, "συμφωνήθηκε" πως το επίσημο όνομα του <<Δευτέρου Μέρους>> θα είναι <<Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας>>. Ήτοι, μεταξύ των "συμπεφωνημένων" συμπεριλαμβάνεται η ονομασία του γειτονικού κράτους στην οποία εμπεριέχεται ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που αποτελεί γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, η οποία μάλιστα συνορεύει με το <<Δεύτερο Μέρος>>. Το εν λόγω άρθρο (ειδικότερα στην παράγραφο 3, στοιχείο α´) αντιστρατεύεται την ουσία (animus) του Συντάγματος, ουσιαστικές δηλαδή διατάξεις και δη τις διατάξεις περί οργάνωσης και αποκεντρωτικής διοίκησης του Ελληνικού Κράτους (Α101Σ, Α102Σ), αφού το γειτονικό κράτος προκύπτει, προδήλως, δολίως να ερανίζεται (σφετερίζεται) τον όρο Μακεδονία που επισήμως χρησιμοποιείται σε τρεις δευτεροβάθμιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες) της Ελλάδας με αντίστοιχο επίσης γεωγραφικό προσδιορισμό, ήτοι την Περιφέρεια Κεντρικής, Δυτικής, αλλά και Ανατολικής Μακεδονίας (και Θράκης), που πέραν όλων των άλλων, υπάρχει για αυτές τις Περιφέρειες (όπως και για τις λοιπές εννέα) συνταγματική πρόβλεψη που επιτρέπει την διά νόμου ανάθεση άσκησης αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.

Με βάση τα ανωτέρω το παρόν σχέδιο νόμου καταστρατηγεί την ουσία (animus) του Συντάγματος και αναφανδόν εγείρεται ζήτημα ουσιαστικής αντισυνταγματικότητας που αφορά στο κεφαλαιώδους σημασίας άρθρο 1 (παραγράφος 3, στοιχείο α´) της "συμφωνίας", που αποτελεί και τη βάση αυτής.

ΖΗΤΟΥΜΕ η Ολομέλεια της Βουλής να αποφανθεί επί της ανωτέρω αντιρρήσεως ουσιαστικής συνταγματικότητας.

Β2. Ως προκύπτει, η επονομαζόμενη «συμφωνία των Πρεσπών» υπεγράφη εκ των εκπροσώπων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του <<Δευτέρου Μέρους>> και παρέστη ως <<μάρτυρας>> ο κ. Matthew Nimetz. Είναι γνωστόν τοις πάσι (αναφέρεται άλλωστε και στη σχετική αιτιολογική έκθεση), πως ο προδιαληφθείς "μάρτυρας" που συνυπέγραψε την «τελική συμφωνία», δεν αποτελεί ένα απλό, οποιονδήποτε μάρτυρα, αλλά τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και ειδικό διαμεσολαβητή για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος της γείτονος. Τα Ηνωμένα Έθνη, αποτελούν διεθνή οργανισμό και διά της "συμφωνίας των Πρεσπών" αναγνωρίστηκαν σε αυτόν, εμμέσως πλην σαφώς, αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και άπτονται αυτού (αφορούν στα προαναφερθέντα και στην εν γένει παρούσα και μελλοντική προάσπιση της ακεραιότητας της Χώρας, που τίθεται εν κινδύνω με την παραχώρηση χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας και για την οποία ακεραιότητα ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίδει ενώπιον της Βουλής σχετικό Όρκο). Η Κυβέρνηση, με βάση όχι μόνο δηλώσεις, αλλά και πραγματικά περιστατικά που αφορούσαν στην ασκούμενη πολιτική και προς υποστήριξη των πρωτοβουλιών που έλαβε για την αναγκαιότητα (λόγω αναφερόμενης ¨καλής συγκυρίας¨ στη γείτονα) της επίλυσης του ονοματολογικού, προσπάθησε να αναδείξει, ποικιλοτρόπως, πως η ¨συμφωνία¨ στην οποία κατέληξε μετά διπλωματικές ενέργειες διαπραγμάτευσης, εξυπηρετεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και προάγει τη συνεργασία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του <<Δευτέρου>> <<Μέρους>>, που ως γνωστόν εκπροσωπήθηκαν από τους αντιστοίχους Υπουργούς Εξωτερικών στις Πρέσπες, οι οποίοι και την υπέγραψαν. Συνεπώς, για την κύρωση του εν λόγω σχεδίου νόμου, απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών και όχι απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών ή σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων. Ο τρόπος με τον οποίο εισάγεται προς ψήφιση το παρόν σχέδιο νόμου καταστρατηγεί την συνταγματικά προβλεπόμενη αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων για τις περιπτώσεις αυτές (Α28Σ, παράγραφος 2).

Με βάση τα ανωτέρω αναφανδόν εγείρεται ζήτημα τυπικής αντισυνταγματικότητας του εν λόγω σχεδίου νόμου, που αφορά στη διαδικασία παραγωγής (corpus).

ΖΗΤΟΥΜΕ η Ολομέλεια της Βουλής να αποφανθεί επί της ανωτέρω αντιρρήσεως τυπικής συνταγματικότητας.

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view ... a-ths-Make
Η ψήφιση του αιτήματος αντισυνταγματικότητας όμως δεν ήταν ο μοναδικός τρόπος για να εμποδιστεί η προδοσία. Ο Μητσοτάκης μπορούσε να την εμποδίσει αρκεί να δεσμευόταν ότι δε θα παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτή ήταν η μοναδική απαίτηση του Καμμένου για να ρίξει την κυβέρνηση.

Αυτό γιατί το πόσταρες πάλι; Νομίζεις ότι την πρώτη φορά που έβαλες το λινκ δεν έκατσα να το διαβάσω;
Σου ξαναλέω ότι η ΝΔ προφανώς δεν μπορούσε να ψηφίσει αυτήν την μπαρούφα της ΧΑ, γιατί ήταν εντελώς αβάσιμη.
Όσο για τον Καμμένο, εδώ γελάμε. Είχε και... απαιτήσεις κιόλας η κουράδα. Μπορούσε να είχε ρίξει μόνος του την κυβέρνηση νωρίτερα. Δεν το έκανε και μετά είπε παραμύθια στον κόσμο. Η θέση της ΝΔ είναι εδώ και 10 χρόνια ξεκάθαρη. Η ΝΔ δεχόταν να συζητήσει μία σύνθετη ονομασία αν οι υπόλοιπες λεπτομέρειες μίας συμφωνίας που θα έπεφτε στο τραπέζι την ικανοποιούσαν. Κανένα κόμμα από όσα κυβέρνησαν ως τώρα δε δέχτηκε παραχώρηση γλώσσας και ταυτότητας στα Σκόπια όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ προσπάθησε να εμποδίσει τη συμφωνία όσο μπορούσε. Δε γινόταν να ψηφίσει μία αβάσιμη πρόταση αντισυνταγματικότητας. Πώς να το κάνουμε δηλαδή;
Τώρα αν με ρωτήσεις αν συμφωνώ με τη θέση της ΝΔ όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι, θα σου απαντήσω ότι δε συμφωνώ επειδή δε μ' αρέσει ούτε η σύνθετη ονομασία. Αλλά ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψαν κανέναν σε σχέση με το θέμα των Σκοπίων, σε αντίθεση με τους παραμυθατζήδες ΑΝΕΛ και με την ανεκδιήγητη ΧΑ που κατέθεσε μία εντελώς αβάσιμη από νομικής άποψης πρόταση αντισυνταγματικότητας για να λαϊκίσει εκ του ασφαλούς ως συνήθως.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 7761
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 04 Μάιος 2019, 15:02

- Την πρόταση αντισυνταγματικότητας την παρέθεσα και πάλι για ν' αποδείξω ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένη κι ότι εσύ είσαι αυτός που γράφεις μπαρούφες.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.

- Ο Μητσοτάκης μπορούσε να σταματήσει την προδοσία απλώς αν δεσμευόταν ότι δε θα πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, δηλαδή αν εκπλήρωνε τη μοναδική απαίτηση που είχε ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 04 Μάιος 2019, 16:39

Γάταρος έγραψε:
04 Μάιος 2019, 15:02
- Την πρόταση αντισυνταγματικότητας την παρέθεσα και πάλι για ν' αποδείξω ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένη κι ότι εσύ είσαι αυτός που γράφεις μπαρούφες.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.

- Ο Μητσοτάκης μπορούσε να σταματήσει την προδοσία απλώς αν δεσμευόταν ότι δε θα πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, δηλαδή αν εκπλήρωνε τη μοναδική απαίτηση που είχε ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Η πρόταση της ΧΑ ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά. Το ενοχλητικό σε αυτήν την ιστορία δεν είναι τόσο ο λαϊκισμός τους όσο η αδυναμία κατανόησης άρθρων του Συντάγματος από εκλεγμένους βουλευτές. Διάβασες τα άρθρα του Συντάγματος που υποτίθεται ότι παραβιάζονταν με τη Συνθήκη ή περιορίστηκες στην... απολύτως τεκμηριωμένη :smt005: πρόταση της ΧΑ;
Τον Καμμένο τον ψήφισαν όσοι τον ψήφισαν για δύο λόγους: (α) για να μην ψηφίσει άλλο Μνημόνιο :smt005: και (β) για να αποτρέψει την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Η ΝΔ δεν υποσχέθηκε τίποτα από τα δύο στους ψηφοφόρους της στις τελευταίες εκλογές. Το ποιος κοροϊδεύει και λαϊκίζει λοιπόν μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο. Αν ο Καμμένος όντως έθεσε τέτοιους όρους (και δεν τα έβγαλε όλα αυτά από το άδειο του κεφάλι εκ των υστέρων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα), είναι εντελώς γελοίος γιατί ζητούσε από τη ΝΔ να αλλάξει κομματική θέση μίας δεκαετίας επειδή ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να τηρήσει τις δικές του υποσχέσεις, με βάση τις οποίες μάλιστα τον εξέλεξαν οι ψηφοφόροι του για να μπορεί για άλλα 4 χρόνια ο θρεμμένος πισινός του να στρογγυλοκάθεται στα βουλευτικά έδρανα και ο ίδιος να βιάζει τη λογική και την ελληνική κοινωνία.
Απάντησε επί της ουσίας σε παρακαλώ χωρίς να ξαναβάλεις την κασέτα και πολύ ευχαρίστως μπορούμε να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 34309
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 04 Μάιος 2019, 17:47

TOR έγραψε:
04 Μάιος 2019, 16:39
είναι εντελώς γελοίος γιατί ζητούσε από τη ΝΔ να αλλάξει κομματική θέση μίας δεκαετίας επειδή ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να τηρήσει τις δικές του υποσχέσεις
Οι οποίες ήσαν μάλιστα και δικές του θέσεις επειδή και αυτός ψήφισε τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 που αναφερόταν ρητά ότι στόχος είναι η ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ και μάλιστα ήταν και υπουργός της κυβέρνησης αυτής.
Οι εκλογές του 2007 έγιναν και για το θέμα αυτό.Είχε ήδη διαφανεί η πρόθεση της κυβέρνησης Μπους να εντάξει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και το ΥΠΕΞ πίεζε για αλλαγή θέσης και διπλωματικό ελιγμό.Για το λόγο αυτό έγιναν εκλογές,στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ελέχθη ότι πάμε για σύνθετη ονομασία και αμέσως η Μπακογιάννη αναχώρησε για το Παρίσι όπου πήρε τη στήριξη της Γαλλίας για τη σύνθετη ονομασία.Διότι ο λόγος που η κυβέρνηση Μπους ήθελε να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ήταν για ανταμοιβή επειδή μπήκαν στη Συμμαχία των Προθύμων και έστειλαν ένα λόχο στο Ιράκ ενώ η Ελλάδα αρνήθηκε ακολουθώντας τη Γαλλία που είχε βάλει βέτο στον ΟΗΕ κατά της αμερικανικής επέμβασης.Ήταν λοιπόν ώρα να στηρίξει η Γαλλία την Ελλάδα που πήρε το μέρος της στο Ιράκ αφού η Αμερική θα στήριζε τα Σκόπια επειδή πήγαν μαζί τους.Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει με καθόλου όνομα Μακεδονία.Κανείς δεν το συζητάει έξω αυτά.Επομένως η σύνοδος του Βουκουρεστίου και η υποστήριξη Σαρκοζύ είχαν προετοιμασθεί από το 2007 με τον ελιγμό της αποδοχής της σύνθετης ονομασίας και ο Καμμένος ήταν μέλος της κυβέρνησης που τα έκανε όλα αυτά.Αλλά όλα αυτά ούτε κατανοητά είναι ούτε αποδεκτά από την ευρύτερη βάση της δεξιάς και ίσως όχι μόνο αυτής στην Ελλάδα.Εκείνο λοιπόν που συνέβαινε ήταν ότι όλοι οι πολιτικοί για όσο καιρό ήσαν μέσα στη ΝΔ που είναι πάντα κόμμα εξουσίας και σε συνεννόηση με τη διπλωματική υπηρεσία σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο ακολουθούσαν ή έκαναν ότι δεν ήξεραν τη γραμμή και μόλις έβγαιναν από τη ΝΔ και έκαναν το δικό τους δεξιό ανεξάρτητο κομματίδιο ξαναγύριζαν στο ουτοπικό καθόλου όνομα Μακεδονία για τους ψηφοφόρους και έτσι έκανε και ο Καμμένος που έλεγε αερολογίες και αρλούμπες για όλα τα θέματα από το μνημόνιο ως την ΑΟΖ και τη Μακεδονία.

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 7761
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 05 Μάιος 2019, 13:53

TOR έγραψε:
04 Μάιος 2019, 16:39
Γάταρος έγραψε:
04 Μάιος 2019, 15:02
- Την πρόταση αντισυνταγματικότητας την παρέθεσα και πάλι για ν' αποδείξω ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένη κι ότι εσύ είσαι αυτός που γράφεις μπαρούφες.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.

- Ο Μητσοτάκης μπορούσε να σταματήσει την προδοσία απλώς αν δεσμευόταν ότι δε θα πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, δηλαδή αν εκπλήρωνε τη μοναδική απαίτηση που είχε ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Η πρόταση της ΧΑ ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά. Το ενοχλητικό σε αυτήν την ιστορία δεν είναι τόσο ο λαϊκισμός τους όσο η αδυναμία κατανόησης άρθρων του Συντάγματος από εκλεγμένους βουλευτές. Διάβασες τα άρθρα του Συντάγματος που υποτίθεται ότι παραβιάζονταν με τη Συνθήκη ή περιορίστηκες στην... απολύτως τεκμηριωμένη :smt005: πρόταση της ΧΑ;
Τον Καμμένο τον ψήφισαν όσοι τον ψήφισαν για δύο λόγους: (α) για να μην ψηφίσει άλλο Μνημόνιο :smt005: και (β) για να αποτρέψει την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Η ΝΔ δεν υποσχέθηκε τίποτα από τα δύο στους ψηφοφόρους της στις τελευταίες εκλογές. Το ποιος κοροϊδεύει και λαϊκίζει λοιπόν μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο. Αν ο Καμμένος όντως έθεσε τέτοιους όρους (και δεν τα έβγαλε όλα αυτά από το άδειο του κεφάλι εκ των υστέρων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα), είναι εντελώς γελοίος γιατί ζητούσε από τη ΝΔ να αλλάξει κομματική θέση μίας δεκαετίας επειδή ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να τηρήσει τις δικές του υποσχέσεις, με βάση τις οποίες μάλιστα τον εξέλεξαν οι ψηφοφόροι του για να μπορεί για άλλα 4 χρόνια ο θρεμμένος πισινός του να στρογγυλοκάθεται στα βουλευτικά έδρανα και ο ίδιος να βιάζει τη λογική και την ελληνική κοινωνία.
Απάντησε επί της ουσίας σε παρακαλώ χωρίς να ξαναβάλεις την κασέτα και πολύ ευχαρίστως μπορούμε να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση.
- Eγώ παραθέτω επιχειρήματα και στοιχεία ενώ εσύ γράφεις απλώς την αποψάρα σου. Το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Εσύ που υποστηρίζεις το αντίθετο, μένει να μας υποδείξεις γιατί δεν είναι έτσι.

- Αμφισβητείς ότι ο Καμμένος έθεσε ως όρο του να δεσμευτεί ο Μητσοτάκης ότι δεν θα προδώσει το όνομα της Μακεδονίας διότι είσαι ανενημέρωτος. Αυτό δεν είναι μια παραπολιτική πληροφορία. Ο Καμμένος πολλές φορές έθεσε αυτόν τον όρο δημοσίως σε συνεντεύξεις του σε κανάλια.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 06 Μάιος 2019, 12:43

Γάταρος έγραψε:
05 Μάιος 2019, 13:53
TOR έγραψε:
04 Μάιος 2019, 16:39
Γάταρος έγραψε:
04 Μάιος 2019, 15:02
- Την πρόταση αντισυνταγματικότητας την παρέθεσα και πάλι για ν' αποδείξω ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένη κι ότι εσύ είσαι αυτός που γράφεις μπαρούφες.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.

- Ο Μητσοτάκης μπορούσε να σταματήσει την προδοσία απλώς αν δεσμευόταν ότι δε θα πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, δηλαδή αν εκπλήρωνε τη μοναδική απαίτηση που είχε ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Η πρόταση της ΧΑ ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά. Το ενοχλητικό σε αυτήν την ιστορία δεν είναι τόσο ο λαϊκισμός τους όσο η αδυναμία κατανόησης άρθρων του Συντάγματος από εκλεγμένους βουλευτές. Διάβασες τα άρθρα του Συντάγματος που υποτίθεται ότι παραβιάζονταν με τη Συνθήκη ή περιορίστηκες στην... απολύτως τεκμηριωμένη :smt005: πρόταση της ΧΑ;
Τον Καμμένο τον ψήφισαν όσοι τον ψήφισαν για δύο λόγους: (α) για να μην ψηφίσει άλλο Μνημόνιο :smt005: και (β) για να αποτρέψει την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Η ΝΔ δεν υποσχέθηκε τίποτα από τα δύο στους ψηφοφόρους της στις τελευταίες εκλογές. Το ποιος κοροϊδεύει και λαϊκίζει λοιπόν μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο. Αν ο Καμμένος όντως έθεσε τέτοιους όρους (και δεν τα έβγαλε όλα αυτά από το άδειο του κεφάλι εκ των υστέρων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα), είναι εντελώς γελοίος γιατί ζητούσε από τη ΝΔ να αλλάξει κομματική θέση μίας δεκαετίας επειδή ο ίδιος δεν είχε το θάρρος να τηρήσει τις δικές του υποσχέσεις, με βάση τις οποίες μάλιστα τον εξέλεξαν οι ψηφοφόροι του για να μπορεί για άλλα 4 χρόνια ο θρεμμένος πισινός του να στρογγυλοκάθεται στα βουλευτικά έδρανα και ο ίδιος να βιάζει τη λογική και την ελληνική κοινωνία.
Απάντησε επί της ουσίας σε παρακαλώ χωρίς να ξαναβάλεις την κασέτα και πολύ ευχαρίστως μπορούμε να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση.
- Eγώ παραθέτω επιχειρήματα και στοιχεία ενώ εσύ γράφεις απλώς την αποψάρα σου. Το αίτημα αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Εσύ που υποστηρίζεις το αντίθετο, μένει να μας υποδείξεις γιατί δεν είναι έτσι.

- Αμφισβητείς ότι ο Καμμένος έθεσε ως όρο του να δεσμευτεί ο Μητσοτάκης ότι δεν θα προδώσει το όνομα της Μακεδονίας διότι είσαι ανενημέρωτος. Αυτό δεν είναι μια παραπολιτική πληροφορία. Ο Καμμένος πολλές φορές έθεσε αυτόν τον όρο δημοσίως σε συνεντεύξεις του σε κανάλια.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.

(1) Σε ρώτησα αν διάβασες τα άρθρα που υποτίθεται ότι παραβιάζονται μπας και κάνουμε μία συζήτηση της προκοπής. Δεν απάντησες και έβαλες την κασέτα.
(2) Ο Καμμένος έθεσε τον όρο δημοσίως πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση; Δε θυμάμαι τέτοιο πράγμα και θα ήταν εντελώς παράλογο άλλωστε. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά μάλλον εννοείς ότι ο Καμμένος αποκάλυψε δημοσίως τα "παζάρια" του με τη ΝΔ μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Ε με συγχωρείς, θεωρείς αξιόπιστα οποιαδήποτε από τα λεγόμενα του Καμμένου μετά το διαζύγιο με τον Τσίπρα; Αλλά και έτσι ακριβώς όπως τα λέει να έγιναν η ουσία δεν αλλάζει. Όπως σου εξηγήσαμε και εγώ και ο πατησιώτης, ο Καμμένος ζήτησε από τη ΝΔ να υπαναχωρήσει από κομματική θέση δεκαετίας, κάτι που δε γινόταν (και ο Καμμένος το ήξερε, για αυτό και το ζήτησε).
(3) Μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα: (α) την "προδοσία" του ονόματος και (β) τη Συνθήκη των Πρεσπών. Το (β) περιλαμβάνει το (α), αλλά είναι σαφώς χειρότερο. Σχετικά με το (α) η ΝΔ δεν μπορούσε να υπαναχωρήσει από κομματική θέση μίας δεκαετίας άρα ο Καμμένος ζητούσε κάτι που εν γνώσει του δεν μπορούσε να πάρει ώστε να έχει άλλοθι (σιγά το άλλοθι λέω εγώ). Σχετικά με το (β) η ΝΔ δεν είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική ισχύ για να το αποτρέψει.

Σου επαναλαμβάνω ότι ούτε σε εμένα αρέσει η λύση της σύνθετης ονομασίας, αλλά εδώ συζητάμε τι είναι εφικτό και τι περιθώρια ελιγμών έχει το κάθε κόμμα. Επιπλέον η κίνηση Καμμένου ουσιαστικά τι ήταν; Επέτρεψε στο ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς επειδή... η ΝΔ ήταν ανοιχτή στη λύση της σύνθετης ονομασίας! Και έχει το θράσος να μιλάει κιόλας.

Όταν αποφασίσεις να απαντήσεις επί της ουσίας, καλά να είμαστε και το συνεχίζουμε. Για ξεκίνημα απάντησέ μου αν διάβασες τα άρθρα του Συντάγματος των οποίων την παραβίαση επικαλέστηκε η ΧΑ. Τα διάβασες και εξακολουθείς να συμφωνείς με την πρότασή της; Είναι η δεύτερη φορά που σε ρωτάω επειδή έκατσα και τα διάβασα και ειλικρινά θέλω να κάνουμε διάλογο ουσίας πέρα από την (καλοπροαίρετη ελπίζω) καζούρα. Αν δεν τα διάβασες (ή δε θέλεις να τα διαβάσεις), δεν έχει νόημα να συζητάμε στον αέρα.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Δημοσιεύσεις: 7761
Εγγραφή: 05 Σεπ 2018, 03:12
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 06 Μάιος 2019, 14:20

- TOR σε διορθώνω. Ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση έθεσε ως μοναδικό του όρο να δεσμευτεί ο Μητσοτάκης ότι δεν θα προδώσει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό έγινε πολλές φορές δημοσίως όταν ήταν ακόμα στην κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα προδώσει το όνομα της Μακεδονίας.

- Όταν γράφεις κάτι πρέπει να το υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Όταν εγώ έγραψα ότι το αίτημα είναι τεκμηριωμένο το παρέθεσα για να το αποδείξω χωρίς να μ' ενδιαφέρει αν το έχεις διαβάσει ή όχι. Σε προκάλεσα να στοιχειοθετήσεις την άποψή σου σχετικά με το αίτημα αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής και λες άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Αν μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου δε σ' εμποδίζει κανείς. Το τι έχω διαβάσει εγώ δεν έχει σχέση.

- Δεν μ' ενδιαφέρει αν η θέση της νδ για προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας είναι δεκαετίας ή αν είναι από τον καιρό που ίδρυσε το κόμμα σας ο φύλακας άγγελος των εγκληματιών πολέμου της κατοχής. Μ' ενδιαφέρει ότι είναι εθνοπροδοτική θέση.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 07 Μάιος 2019, 01:09

Γάταρος έγραψε:
06 Μάιος 2019, 14:20
- TOR σε διορθώνω. Ο Καμμένος για να ρίξει την κυβέρνηση έθεσε ως μοναδικό του όρο να δεσμευτεί ο Μητσοτάκης ότι δεν θα προδώσει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό έγινε πολλές φορές δημοσίως όταν ήταν ακόμα στην κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα προδώσει το όνομα της Μακεδονίας.

- Όταν γράφεις κάτι πρέπει να το υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Όταν εγώ έγραψα ότι το αίτημα είναι τεκμηριωμένο το παρέθεσα για να το αποδείξω χωρίς να μ' ενδιαφέρει αν το έχεις διαβάσει ή όχι. Σε προκάλεσα να στοιχειοθετήσεις την άποψή σου σχετικά με το αίτημα αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής και λες άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Αν μπορείς να τεκμηριώσεις την άποψή σου δε σ' εμποδίζει κανείς. Το τι έχω διαβάσει εγώ δεν έχει σχέση.

- Δεν μ' ενδιαφέρει αν η θέση της νδ για προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας είναι δεκαετίας ή αν είναι από τον καιρό που ίδρυσε το κόμμα σας ο φύλακας άγγελος των εγκληματιών πολέμου της κατοχής. Μ' ενδιαφέρει ότι είναι εθνοπροδοτική θέση.

- Την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μπορούσαν να τη σταματήσουν μόνο δύο κόμματα, ο συριζα και η νδ. Ο Καμμένος δεν μπορούσε αφού και να έριχνε τον συριζα θα ερχόταν η νδ που επίσης είναι υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας.

Πρώτα από όλα αν θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά κόψε τις ταμπέλες («κόμμα σας» κτλ.), γιατί δε βγαίνει άκρη. Εξάλλου δε δήλωσα πουθενά ότι ψηφίζω ΝΔ για να δικαιούσαι να μου κρεμάσεις κομματική ταμπέλα. Εσύ μπορείς για την πάρτη σου να έχεις δηλώσει ό,τι θέλεις, αλλά όπως βλέπεις εγώ δε σου κόλλησα πουθενά την ταμπέλα κανενός κόμματος. Για τα άλλα που γράφεις έχω να πω τα εξής.

Για τον Καμμένο αμφισβήτησα ότι έθεσε τέτοιο όρο δημοσίως για να ρίξει τον Τσίπρα. Είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις και να λες στα κανάλια «καλώ τη ΝΔ να δεσμευτεί πως αν έρθει στην εξουσία θα είναι κατά της σύνθετης ονομασίας» και άλλο «καλώ τη ΝΔ να δεσμευτεί πως αν έρθει στην εξουσία θα είναι κατά της σύνθετης ονομασίας ώστε να αποσύρω τη στήριξή μου στην κυβέρνηση». Δεν ξέρω πόσο παραπάνω να το εξηγήσω. Αλλά ξαναλέω πως η ουσία δεν αλλάζει. Ο Καμμένος λέει ότι αρνήθηκε να ρίξει την κυβέρνηση επειδή δεν τα βρήκε με τη ΝΔ σχετικά με το όνομα, αλλά με τη στάση του τελικά επέτρεψε στο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς. :vp16:

Το τι ενδιαφέρει εσένα ή τη ΧΑ (που μπορεί να λέει ό,τι γουστάρει ως αντιπολίτευση) είναι άσχετο με το τι δυνατότητες ελιγμών έχει στην πραγματικότητα (και όχι στη φαντασία του καθενός) ένα κόμμα ή ένας πολιτικός. Η ΧΑ μπορεί να λέει ό,τι παλαβομάρες θέλει ως αντιπολίτευση. Ο Κούλης όμως μπορεί μεθαύριο να κυβερνήσει και δεν μπορεί να βγει και να πει «αλλάζουμε τη θέση που είχαμε εδώ και δέκα χρόνια και με βάση την οποία διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις ως τώρα επειδή έτσι μου κάπνισε». Ούτε μπορεί να στηρίξει με την ψήφο του μία αβάσιμη νομικά πρόταση αντισυνταγματικότητας τινάζοντας στον αέρα τις διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς και να έχει τα μούτρα να ξαναπάει στην Ευρώπη να ζητήσει οποιαδήποτε εξυπηρέτηση από το ΕΛΚ. Δε θα μας παίρνει κανένας στα σοβαρά. Και κατάλαβε επιτέλους ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα στον πλανήτη Γη. Υπάρχουν και άλλα κράτη που κάποτε ίσως χρειαστεί να τους ζητήσουμε εξυπηρέτηση για κάτι. Δεν μπορείς ύστερα από αυτά τα «μπρος/πίσω» να περιμένεις να σε παίρνουν οι άλλοι στα σοβαρά. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Μπορούμε αν θέλεις να συζητήσουμε για το αν η θέση της ΝΔ όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι ήταν σωστή ή όχι. Σε εμένα π.χ. δεν αρέσει η σύνθετη ονομασία. Αλλά όταν έχεις υιοθετήσει μία θέση και διεξάγεις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για δέκα χρόνια έχοντας αυτήν τη θέση, δεν μπορείς να την αλλάζεις όποτε σου καπνίσει εκτός αν θέλεις να καταλήξεις σαν τη Βόρεια Κορέα (μία «μαύρη» αντί για «κόκκινη» εκδοχή της Β. Κορέας ονειρεύεται εξάλλου η ΧΑ, επομένως ας βγει κυβέρνηση και ας ακολουθήσει πολιτικές που οδηγούν σε τέτοιου είδους καθεστώς απομόνωσης). Αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό, δεν έχει νόημα να το κουράζουμε. Κράτα τις απόψεις σου και προσπάθησε να πείσεις όποιους μπορείς.

Σχετικά με την πρόταση αντισυνταγματικότητας (που είναι εκτός των άλλων ανορθόγραφη το λιγότερο σε ένα σημείο) πολύ σύντομα σου λέω ότι η πρόταση αυτή της ΧΑ βασίστηκε στο ότι παραβιάζονται τα άρθρα 101, 102 και 28 (παράγραφος 2), τα οποία προφανώς και δεν μπήκες στον κόπο να τα διαβάσεις επειδή καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου σερβίρουν. Κατά τα άλλα μας κάνεις και... κήρυγμα (!) περί επιχειρημάτων...
'Αρθρο 101:
1. H διoίκηση τoυ Kράτoυς oργανώνεται σύμφωνα με τo απoκεντρωτικό σύστημα.
2. H διoικητική διαίρεση της Xώρας διαμoρφώνεται με βάση τις γεωoικoνoμικές, κoινωνικές και συγκoινωνιακές συνθήκες.
**3. Τα περιφερειακά όργανα του Κράτους έχουν γενική αποφασιστική αρμοδιότητα για τις υποθέσεις της περιφέρειάς τους. Τα κεντρικά όργανα του Κράτους, εκτός από ειδικές αρμοδιότητες, έχουν τη γενική κατεύθυνση, το συντονισμό και τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των περιφερειακών οργάνων, όπως νόμος ορίζει.
***4. Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.

***(Η ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 101 καταργείται).

Άρθρο 102:
1. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Νόμος καθορίζει το εύρος και τις κατηγορίες των τοπικών υποθέσεων, καθώς και την κατανομή τους στους επί μέρους βαθμούς. Με νόμο μπορεί να ανατίθεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης η άσκηση αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.
2. Oι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Oι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως νόμος ορίζει.
3. Με νόμο μπορεί να προβλέπονται για την εκτέλεση έργων ή την παροχή υπηρεσιών ή την άσκηση αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αναγκαστικοί ή εκούσιοι σύνδεσμοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που διοικούνται από αιρετά όργανα.
4. Το Κράτος ασκεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εποπτεία που συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας και δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση τους. O έλεγχος νομιμότητας ασκείται, όπως νόμος ορίζει. Πειθαρχικές ποινές στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός από τις περιπτώσεις που συνεπάγονται αυτοδικαίως έκπτωση ή αργία, επιβάλλονται μόνο ύστερα από σύμφωνη γνώμη συμβουλίου που αποτελείται κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, όπως νόμος ορίζει.
5. Το Κράτος λαμβάνει τα νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη διαχείριση των πόρων αυτών. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την απόδοση και κατανομή, μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των φόρων ή τελών που καθορίζονται υπέρ αυτών και εισπράττονται από το Κράτος. Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τον καθορισμό και την είσπραξη τοπικών εσόδων απευθείας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άρθρο 28, παράγραφος 2: Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.


Λοιπόν, η ΧΑ λέει ότι επειδή υπάρχουν ελλαδικές περιφέρειες που περιέχουν τη λέξη «Μακεδονία» παραβιάζεται η «ουσία» του Συντάγματος με τη Συμφωνία των Πρεσπών λόγω «σφετερισμού» του ονόματος. Τα άρθρα 101 και 102 όμως απλώς ορίζουν πώς διοικούνται οι ελλαδικές περιφέρειες. Το πώς αυτό σχετίζεται με το όνομα των Σκοπίων μόνο όποιος έγραψε την πρόταση αντισυνταγματικότητας το ξέρει. Η μόνη συζήτηση ουσίας που θα μπορούσε να γίνει είναι σχετικά με το άρθρο 28 (παράγραφος 2). Η ένσταση της ΧΑ σχετίζεται με τις αρμοδιότητες του Νίμιτς. Η ΧΑ λέει ότι αναγνωρίστηκαν στο πρόσωπό του, εμμέσως πλην σαφώς :smt005: , αρμοδιότητες που σχετίζονται με την προάσπιση της ακεραιότητας της χώρας :smt005: και άρα χρειαζόταν πλειοψηφία 180 βουλευτών (επισημαίνω πάντως ότι η πλειοψηφία των 180 βουλευτών που απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 28 σχετίζεται με την έγκριση ειδικής συνθήκης που θα ανέθετε αυτόν το ρόλο στο Νίμιτς και όχι με την έγκριση της ίδιας της Συμφωνίας των Πρεσπών). Μα σοβαρολογούμε τώρα; Ανατέθηκε στο Νίμιτς η διοίκηση κανενός Λόχου ή Τάγματος του Ελληνικού Στρατού; Ή διαπραγματεύτηκε ο Νίμιτς την εθνική κυριαρχία επί τμήματος της ελληνικής επικράτειας για λογαριασμό του ελληνικού κράτους ώστε να απαιτείται ειδική συνθήκη που να του αναγνωρίζει τέτοιες αρμοδιότητες; Ας σοβαρευτούμε...

Το σταματάω εδώ. Στους πιο πολλούς είμαι σίγουρος ότι έγινε κατανοητό το πόσο ανεδαφική ήταν η πρόταση της ΧΑ και το πόσο γελοίες ήταν οι κινήσεις του Καμμένου, όπως και το ότι η ΝΔ δεν είχε (ευτυχής συγκυρία ίσως για τη ΝΔ, αλλά πραγματικά δεν είχε) περιθώρια ελιγμών. Εσύ βέβαια μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ό,τι γουστάρεις, αλλά αν δεν απαντήσεις επί της ουσίας και χωρίς κασέτες δε συνεχίζω την κουβέντα, γιατί εκτός από το ότι έχω και άλλες δουλειές να κάνω έγινα και μπαμπάς πρόσφατα (ζωή να έχει) και δεν μπορώ να ασχολούμαι άλλο με τα καραγκιοζιλίκια της ΧΑ (γνωστής και ως «το κοινοβουλευτικό κόμμα του οποίου οι βουλευτές εκλέχτηκαν για να νομοθετούν ενώ δεν μπορούν να κατανοήσουν το Σύνταγμα»). :smt005:
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 48008
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 07 Μάιος 2019, 01:28

Ρε 'συ Τορ Μ1, ακόμα και η καλύτερη συμφωνία να ήτανε έπρεπε ή οχι να την φέρει σε δημοψήφισμα ως εθνικό θέμα?
Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο αφορά «κρίσιμα εθνικά θέματα» και το δεύτερο αφορά ψηφισμένα νομοσχέδια. Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα, η προσέλευση στις κάλπες πρέπει να είναι αντίστοιχα 40 ή 50 τοις εκατό.

Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο αφορά «κρίσιμα εθνικά θέματα» και το δεύτερο αφορά ψηφισμένα νομοσχέδια.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
https://www.in.gr/2015/06/27/greece/ti- ... ismatwn-2/

Η πλειοψηφία όφειλε να το πάει σε δημοψήφισμα, ως μείζον εθνικό θέμα. Τελεία και παύλα.
Kappa έγραψε:
04 Φεβ 2024, 15:56
Κάποιες φορές, τα κρύα απογεύματα του χειμώνα, σκέφτομαι μήπως όλα είχαν εξελιχθεί αλλιώς αν της είχα στείλει dickpick.

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 07 Μάιος 2019, 01:36

Kauldron έγραψε:
07 Μάιος 2019, 01:28
Ρε 'συ Τορ Μ1, ακόμα και η καλύτερη συμφωνία να ήτανε έπρεπε ή οχι να την φέρει σε δημοψήφισμα ως εθνικό θέμα?
Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο αφορά «κρίσιμα εθνικά θέματα» και το δεύτερο αφορά ψηφισμένα νομοσχέδια. Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα, η προσέλευση στις κάλπες πρέπει να είναι αντίστοιχα 40 ή 50 τοις εκατό.

Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο αφορά «κρίσιμα εθνικά θέματα» και το δεύτερο αφορά ψηφισμένα νομοσχέδια.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
https://www.in.gr/2015/06/27/greece/ti- ... ismatwn-2/

Η πλειοψηφία όφειλε να το πάει σε δημοψήφισμα, ως μείζον εθνικό θέμα. Τελεία και παύλα.

Αυτό είναι άλλο θέμα το οποίο δεν έχει σχέση με τον τίτλο του νήματος το οποίο (αν δεν απατώμαι) άνοιξες. Αν ρωτάς τη γνώμη μου, σαφώς και έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα, ειδικά από τη στιγμή που έγινε στα Σκόπια.
Όμως μην ονειρεύεστε αποχωρήσεις από Διεθνείς Συνθήκες ούτε τερματισμό διαπραγματεύσεων με βάση ανεδαφικές προτάσεις αντισυνταγματικότητας. Αυτά μόνο σε διεθνές ρεζιλίκι και διπλωματική απομόνωση θα μπορούσαν να οδηγήσουν.

ΥΓ: Δεν έχει σχέση με το οπλικό σύστημα το username μου.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 07 Μάιος 2019, 01:38

Επίσης μην ξεχνάς ότι κανένα κόμμα εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική ισχύ για να προκαλέσει δημοψήφισμα.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Άβαταρ μέλους
TOR
Δημοσιεύσεις: 502
Εγγραφή: 02 Ιουν 2018, 13:00
Phorum.gr user: TOR
Τοποθεσία: San Francisco, USA

Re: Μπά, δηλαδή τελικά γίνεται ν' αποχωρήσει κανείς από Διεθνείς Συνθήκες?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TOR » 07 Μάιος 2019, 02:03

Kauldron έγραψε:
07 Μάιος 2019, 01:28
Ρε 'συ Τορ Μ1, ακόμα και η καλύτερη συμφωνία να ήτανε έπρεπε ή οχι να την φέρει σε δημοψήφισμα ως εθνικό θέμα?


Ποτέ δεν είπα ότι ήταν καλή η συμφωνία.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών