Φαγητό ελαγχιστο και άγευστο που οι πιο πολλοί δεν θα το έτρωγαν με τίποτα,χρήματα πουθενά (ακόμα και να είχαν χρήματα εκεί δεν θα μπορούσαν να τα απολαύσουν αφού δεν έχει εκεί ούτε καταστήματα, ούτε μπαρ,ούτε καφετέριες, ούτε σινεμά, ούτε εστιατόρια, ούτε σουπερμάρκετ,ούτε καστηματα για να τα ξοδέψουν τα λεφτά. Οι μοναχοί τρέφονται με ότι καλλιεργούν και παράγουν οι ίδιοι.Οι μοναχοί ζούνε σαν άστεγοι με μόνη διαφορά ότι έχουν στέγη (το μοναστήρι ή κάποιο κελί ή σπηλιά αν είναι προχωρημένοι ασκητές).Εσύ τέτοια ζωή δεν μπορείς να ζήσεις και δεν θα ήθελες να ζήσεις ποτέ (δεν θα αντέχες).μίστερ μαξ έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 21:59Ειναι πολύ ευκολο να ζεις λιτά και να ξερεις οτι εχεις φαγητο, στέγη και χρήμα για την δυσκολη στιγμή.Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 21:54Οι μοναχοί ζούνε απομονωμένοι από τον κόσμο μία λιτή ζωή. Ούτε πλούσια γεύματα τρώνε, ούτε σε πούπουλα κοιμούνται,ούτε λεφτά έχουν και γενικά ζούνε μακριά από κάθε απόλαυση που ο μέσος πολίτης απολαμβάνει.Εγώ επισκέφτηκα το Αγιο Ορος και μετά βίας αντεξα δύο μέρες στο μοναστήρι λόγω της έλλειψης ανέσεων που είχα συνηθίσει.
Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έγινε μοναχός
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έγινε μοναχός
Υπεράνω όλων η πατρίς
Μπλου, καθεσαι και δίνεις λογαριασμό;
Ας είναι καλά τα παράλληλα σύμπαντα.
Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:13Φαγητό ελαγχιστο και άγευστο που οι πιο πολλοί δεν θα το έτρωγαν με τίποτα,χρήματα πουθενά (ακόμα και να είχαν χρήματα εκεί δεν θα μπορούσαν να τα απολαύσουν αφού δεν έχει εκεί ούτε καταστήματα, ούτε μπαρ,ούτε καφετέριες, ούτε σινεμά, ούτε εστιατόρια, ούτε σουπερμάρκετ,ούτε καστηματα για να τα ξοδέψουν τα λεφτά. Οι μοναχοί τρέφονται με ότι καλλιεργούν και παράγουν οι ίδιοι.Οι μοναχοί ζούνε σαν άστεγοι με μόνη διαφορά ότι έχουν στέγη (το μοναστήρι ή κάποιο κελί ή σπηλιά αν είναι προχωρημένοι ασκητές).Εσύ τέτοια ζωή δεν μπορείς να ζήσεις και δεν θα ήθελες να ζήσεις ποτέ (δεν θα αντέχες).μίστερ μαξ έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 21:59Ειναι πολύ ευκολο να ζεις λιτά και να ξερεις οτι εχεις φαγητο, στέγη και χρήμα για την δυσκολη στιγμή.Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 21:54
Οι μοναχοί ζούνε απομονωμένοι από τον κόσμο μία λιτή ζωή. Ούτε πλούσια γεύματα τρώνε, ούτε σε πούπουλα κοιμούνται,ούτε λεφτά έχουν και γενικά ζούνε μακριά από κάθε απόλαυση που ο μέσος πολίτης απολαμβάνει.Εγώ επισκέφτηκα το Αγιο Ορος και μετά βίας αντεξα δύο μέρες στο μοναστήρι λόγω της έλλειψης ανέσεων που είχα συνηθίσει.
Το ότι είναι παντρεμένος με 7 παιδιά, θα το σχολιάσετε ή θα το περάσετε έτσι;
Εχεις πάει στην Αθω να δεις πως ζούνε εκεί οι μοναχοί και μιλάς; Εγώ έχω πάει και δεν αντεξα πάνω από δύο μέρες (με το ζόρι). Εσύ, εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του πλανήτη δεν θα αντεχαμε πάνω από λίγες μέρες αυτή τη ζωή που κάνουν αυτοί μια ζωή χωρίς καμία άνεση, χωρίς τις απολαύσεις που έχουμε εμείς μία ζωή που μόνο αν περάσεις μια ημέρα σε μοναστήρι παιρνεις μια πολύ μικρή γεύση.Η ζωή του μέσου μοναχού είναι σαν του άστεγου με τη διαφορά ότι έχει κάποιου είδους στέγη (μοναστήρι ή κελί/σπηλιά κτλ αν είναι προχωρημένος ασκητής).Juno έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:01Για τον Άθω μιλάς; Να τ'ανοίξω; Που πήγε ο θείος για ψάρεμα εκεί κοντά και είδε ρασάτο σε σκάφος με δύο σχεδόν ξεβράκωτες;Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 21:54Οι μοναχοί ζούνε απομονωμένοι από τον κόσμο μία λιτή ζωή. Ούτε πλούσια γεύματα τρώνε, ούτε σε πούπουλα κοιμούνται,ούτε λεφτά έχουν και γενικά ζούνε μακριά από κάθε απόλαυση που ο μέσος πολίτης απολαμβάνει.Εγώ επισκέφτηκα το Αγιο Ορος και μετά βίας αντεξα δύο μέρες στο μοναστήρι λόγω της έλλειψης ανέσεων που είχα συνηθίσει.
Υπεράνω όλων η πατρίς
Εγώ λέω τι είδε ο θείος που πήγε εκεί κοντά για ψάρεμα. Επίσης έχω ακούσει και ιστορία από σοβαρό άνθρωπο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη που είχε πάει εκεί για μεταφορά ασθενούς, αλλά άστο. Μην πέσεις από το συννεφάκι σου.Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:17Εχεις πάει στην Αθω να δεις πως ζούνε εκεί οι μοναχοί και μιλάς; Εγώ έχω πάει και δεν αντεξα πάνω από δύο μέρες (με το ζόρι). Εσύ, εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του πλανήτη δεν θα αντεχαμε πάνω από λίγες μέρες αυτή τη ζωή που κάνουν αυτοί μια ζωή χωρίς καμία άνεση, χωρίς τις απολαύσεις που έχουμε εμείς μία ζωή που μόνο αν περάσεις μια ημέρα σε μοναστήρι παιρνεις μια πολύ μικρή γεύση.Η ζωή του μέσου μοναχού είναι σαν του άστεγου με τη διαφορά ότι έχει κάποιου είδους στέγη (μοναστήρι ή κελί/σπηλιά κτλ αν είναι προχωρημένος ασκητής).Juno έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:01Για τον Άθω μιλάς; Να τ'ανοίξω; Που πήγε ο θείος για ψάρεμα εκεί κοντά και είδε ρασάτο σε σκάφος με δύο σχεδόν ξεβράκωτες;Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 21:54
Οι μοναχοί ζούνε απομονωμένοι από τον κόσμο μία λιτή ζωή. Ούτε πλούσια γεύματα τρώνε, ούτε σε πούπουλα κοιμούνται,ούτε λεφτά έχουν και γενικά ζούνε μακριά από κάθε απόλαυση που ο μέσος πολίτης απολαμβάνει.Εγώ επισκέφτηκα το Αγιο Ορος και μετά βίας αντεξα δύο μέρες στο μοναστήρι λόγω της έλλειψης ανέσεων που είχα συνηθίσει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 08 Μάιος 2019, 22:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για πες τι μπορούν να αγοράσουν στον Αθω;Τηλεόραση; Λάπτοπ;Πλούσια φαγητά; Να βγούνε στο τοπικό μπάρ για ποτά; Να αγοράσουν κρεβάτια με πούπουλα; Τίποτα απολύτως δεν έχουν στα μοναστήρια. Οι μοναχοί τρέφονται μόνο με ότι παράγουν/καλλιεργούν αυτοί και ζούνε μία ζωή γεμάτη στερήσεις που δεν μπορείς να αντιληφθεί χωρίς να εχεις πάει σε μοναστήρι.Δεν είσαι ανόητος αλλά το παίζεις ανόητος.
Υπεράνω όλων η πατρίς
Τα παιδιά βρε Τζουνο ο Θεός τα δίνει!...Καταλαβαίνεις τί εστί αφιέρωση στον Θεό γιά όχι;
Εχεις πάει εσύ ο ίδιος να δεις από κοντά ή μόνο φήμες ξέρεις; Και εγώ ξέρω φήμη ότι ο γείτονας μου πήγε στο φεγγάρι. Οσον αφορά τις γυναίκες στον Αθω δεν μπαίνει γυναίκα.Τέλος για το ράσο το ράσο δε σήμαινε τίποτα ο καθένας μπορεί να φοράει ράσο χωρίς καν να είναι μοναχός ή ιερέας.Juno έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:19Εγώ λέω τι είδε ο θείος που πήγε εκεί κοντά για ψάρεμα. Επίσης έχω ακούσει και ιστορία από σοβαρό άνθρωπο τους ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη που είχε πάει εκεί για μεταφορά ασθενούς, αλλά άστο. Μην πέσεις από το συννεφάκι σου.Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:17Εχεις πάει στην Αθω να δεις πως ζούνε εκεί οι μοναχοί και μιλάς; Εγώ έχω πάει και δεν αντεξα πάνω από δύο μέρες (με το ζόρι). Εσύ, εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του πλανήτη δεν θα αντεχαμε πάνω από λίγες μέρες αυτή τη ζωή που κάνουν αυτοί μια ζωή χωρίς καμία άνεση, χωρίς τις απολαύσεις που έχουμε εμείς μία ζωή που μόνο αν περάσεις μια ημέρα σε μοναστήρι παιρνεις μια πολύ μικρή γεύση.Η ζωή του μέσου μοναχού είναι σαν του άστεγου με τη διαφορά ότι έχει κάποιου είδους στέγη (μοναστήρι ή κελί/σπηλιά κτλ αν είναι προχωρημένος ασκητής).
Υπεράνω όλων η πατρίς
Δεν είναι ίδια όλα τα μοναστήρια.Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:20Για πες τι μπορούν να αγοράσουν στον Αθω;Τηλεόραση; Λάπτοπ;Πλούσια φαγητά; Να βγούνε στο τοπικό μπάρ για ποτά; Να αγοράσουν κρεβάτια με πούπουλα; Τίποτα απολύτως δεν έχουν στα μοναστήρια. Οι μοναχοί τρέφονται μόνο με ότι παράγουν/καλλιεργούν αυτοί και ζούνε μία ζωή γεμάτη στερήσεις που δεν μπορείς να αντιληφθεί χωρίς να εχεις πάει σε μοναστήρι.Δεν είσαι ανόητος αλλά το παίζεις ανόητος.
Πάντως δεν έχω ακούσει για τοπικά μπαρ. Για τα υπόλοιπα, δεν συνεχίζω.
Εντάξει, το Juno, δεν το ξέρεις. Αλλά το avatar σου φαίνεται να το χρησιμοποιεί άντρας;Patriot έγραψε: ↑08 Μάιος 2019, 22:22Εχεις πάει εσύ ο ίδιος να δεις από κοντά ή μόνο φήμες ξέρεις; Και εγώ ξέρω φήμη ότι ο γείτονας μου πήγε στο φεγγάρι. Οσον αφορά τις γυναίκες στον Αθω δεν μπαίνει γυναίκα.Τέλος για το ράσο το ράσο δε σήμαινε τίποτα ο καθένας μπορεί να φοράει ράσο χωρίς καν να είναι μοναχός ή ιερέας.
Ασχολίαστο
Το γεγονός ότι παράτησε τις ανέσεις που απολάμβανε ως γιατρός και επέλεξε τον δρόμο του μοναχισμού ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο είναι αξιοθαύμαστο.Μένει να δούμε αν θα αντέξει καθώς εγώ ξέρω άτομο που πήγε δόκιμος μοναχός και μόλις είδε πόσες στερήσεις του επιφυλάσσει ο δρόμος του μοναχισμουυ τα παράτησε και επέστρεψε στα εγκόσμια.
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.
Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.
Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.
Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.
Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.
Αν θες
Έχουμε πολλές περιπτώσεις εγγάμων που άφησαν τα εγκόσμια και πήγαν να μονάσουν. Το πρώτο που κάνουν είναι να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους και ότι άλλες εκκρεμότητες έχουν. Είναι προϋπόθεση ότι το αποδέχονται. Είναι εντολή τού πνευματικού τους και στην περίπτωσή μας τού Ηγουμένου τους.
Άν είναι χωρισμένοι, τότε ο πνευματικός τους βλέπει για πιο λόγο θέλουν να γίνουν.
ΑΝ ζει ακόμα η/ο γυναίκα/άνδρας τους, τότε πρέπει να γίνει από κοινού. Πρέπει και η γυναίκα/ανδρας του/της να πάει να μονάσει αντίστοιχα.
Αν έχει πεθάνει ο/η σύζυγος τότε τα κριτήρια αλλάζουν.
Αρκούν αυτά;
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Τεμπελαράδες. Ανήμποροι να βοηθήσουν και να λειτουργήσουν σε έναν κόσμο που αλλάζει συνέχεια και τους τρομάζει. Δειλοί, πάνε χώνονται σε τέσσερις τείχους και προσεύχονται ή χτίζουν μάντρες και μοναστήρια, ενώ ο αληθινός κόσμος έξω τους βλέπει σαν τα ζώα στον ζωολογικό κήπο όποτε για κάποιο λόγο τους επισκέπτεται.
Θέλει χοντρό πρόβλημα να το κάνεις αυτό από τα νιάτα σου, και ακόμα πιο χοντρό να το κάνεις στα γεράματα. Δεν είναι άξιος θαυμασμού, άλλο αν η πίστη σας τυφλώνει.
Θέλει χοντρό πρόβλημα να το κάνεις αυτό από τα νιάτα σου, και ακόμα πιο χοντρό να το κάνεις στα γεράματα. Δεν είναι άξιος θαυμασμού, άλλο αν η πίστη σας τυφλώνει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 297 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
18 Ιουν 2023, 20:44
-
-
Νέα δημοσίευση Οι απόψεις της Σχολής της Φρανκφούρτης για τη μαζική κουλτούρα.
από AlienWay » 21 Μαρ 2023, 21:25 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 1 Απαντήσεις
- 383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
22 Μαρ 2023, 19:17
-
-
-
Νέα δημοσίευση παραίτηση και των 41 καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου...
από Sol » 08 Φεβ 2023, 19:19 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 18 Απαντήσεις
- 1051 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από La Bourgeoisie
09 Φεβ 2023, 18:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Νόμπελ Ιατρικής στους δημιουργούς εμβολίων mRNA Covid
από Ίακχος » 03 Οκτ 2023, 09:53 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 55 Απαντήσεις
- 1766 Προβολές
-