Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 18 Μάιος 2019, 12:30

Archmage έγραψε:
18 Μάιος 2019, 11:49
seismic έγραψε:
18 Μάιος 2019, 07:06
Archmage έγραψε:
18 Μάιος 2019, 05:01

Κύβος στην αυλή σου

Μετατόπιση s = 30cm
Συχνότητα f = 2 Hz
Επιτάχυνση a = __________

Σπίτι στη φαντασία σου (λ=7)

Μετατόπιση S = λs = 7*30 = 210cm
Συχνότητα F = __________
Επιτάχυνση A = __________
<τα ίδια copy paste>
Τρία νούμερα ζήτησα, δε με ενδιαφέρουν τα ίδια σεντονια, η ορολογία σου («γενική μάζα») ή το United States Geological Survey.

Αν ξέρεις, γράψε πόσο είναι τα a, F, A.
Tι τον ρωτάς ρε συ? ΚΑταρχήν έχει διβάθμιο ταλαντωτή, τον θεωρεί στερεό σώμα και θεωρεί την συχνότητα και το εύρος ταλάντωσης που βάζει στη βάση ως τα δυναμικά χαρακτηριστικά της κατασκευής. Έχει κάνει ένα κουτί με τεράστια τοιχώματα και χαμηλό ύψος έχει απλά ακουμπήσει το κτίριο στο έδαφος/αυτοσχέδια σεισμική τράπεζα, δεν υπάρχει καμιά σοβαρή μάζα και το κτίριό του ανασηκώνεται ως στερεό σώμα, δεν ταλαντώνεται. Ε πάει μετά και δένει την κορυφή με την αυτοσχέδια σεισμική βάση και σταματά τις στροφές στερεού σώματος και λέει ότι σταματάει την ταλάντωση.Μα ούτε και το πρώτο του κτίριο είχε ταλάντωση, ως στερεό σώμα κινούνταν μέχρι που έσπασαν κομάτια του λόγω κρουστικών φορτίων από αναπήηδηση, μειώθηκε η δυσκαμψία 'επαψε να συμπεριφέρεται σαν στερό σώμα και άρχισε να ταλαντώνεται.
Ασχετίλα του κερατά
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 18 Μάιος 2019, 15:10

Lord Brum έγραψε:
18 Μάιος 2019, 12:30
Archmage έγραψε:
Tι τον ρωτάς ρε συ? ΚΑταρχήν έχει διβάθμιο ταλαντωτή, τον θεωρεί στερεό σώμα και θεωρεί την συχνότητα και το εύρος ταλάντωσης που βάζει στη βάση ως τα δυναμικά χαρακτηριστικά της κατασκευής. Έχει κάνει ένα κουτί με τεράστια τοιχώματα και χαμηλό ύψος έχει απλά ακουμπήσει το κτίριο στο έδαφος/αυτοσχέδια σεισμική τράπεζα, δεν υπάρχει καμιά σοβαρή μάζα και το κτίριό του ανασηκώνεται ως στερεό σώμα, δεν ταλαντώνεται.
Ο seismic κουνάει στην αυλή του ένα κύβο με κάποια μεγέθη (μετατόπιση s, συχνότητα f και επιτάχυνση a) που τα υπολογίζει με το μάτι. Ο κύβος αυτός έχει μια πατέντα που τον κάνει σούπερ γουάου εκπληκτικά γερό (άσχετα αν η πατέντα δεν υπάρχει στο βίντεο, λεπτομέρειες).

Με αυτή την πατέντα ένα κανονικό σπίτι (που έχτισε στη φαντασία του με «κανόνες μικροκλίμακας» ένα προς επτά) θα κουνιέται με κάποια μεγέθη (μετατόπιση S, συχνότητα F και επιτάχυνση A) τα οποία είναι τόσο σούπερ γουάου εκπληκτικά ώστε η πατέντα του να είναι η καλύτερη στην ιστορία του πλανήτη.

Ο seismic τα λέει αυτά, όχι εγώ :8)

Εγώ λέω έστω ότι ισχύουν, φορ δε φαν (δε μένει και κάτι άλλο). Ας πει ποιες τιμές φαντάζεται πως έχουν τα μεγέθη του κανονικού σπιτιού (μετατόπιση S, συχνότητα F και επιτάχυνση A) και πώς τις βρίσκει, ώστε να δουν όλοι τα αποτελέσματα της καλύτερης πατέντας στον πλανήτη. Αλλά δε λέει, μόνο αντιγράφει σεντόνια για τον κύβο από μπετό που κουνάει.

Συμπέρασμα: Ακόμα και αν υποθέταμε ότι ισχύουν αυτά που λέει, πάλι δεν μπορεί να εμφανίσει νούμερα για κανονικό σπίτι.

υγ: Οι ταλαντωτές είναι εκτός ύλης. Μας δήλωσε άλλωστε «μη σας μπλέκω με συνημίτονα και ημίτονα».

seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 18 Μάιος 2019, 16:43

Archmage έγραψε:
seismic έγραψε:
Archmage έγραψε:
18 Μάιος 2019, 05:01

Κύβος στην αυλή σου

Μετατόπιση s = 30cm
Συχνότητα f = 2 Hz
Επιτάχυνση a = __________

Μετατόπιση S = λs = 7*30 = 210cm
Συχνότητα F = __________
Επιτάχυνση A = __________
<τα ίδια copy paste>
Τρία νούμερα ζήτησα, δε με ενδιαφέρουν τα ίδια σεντονια, η ορολογία σου («γενική μάζα») ή το United States Geological Survey.

Επιτάχυνση a 23,663
Συχνώτητα F 2 Hz
Την επιτάχυνση της φαντασίας μου Α δεν την έχω υπολογίσει.

Αν με ρωτάς αυτά?
Υ.Γ
Αυτή η επιτάχυνση που βγάλαμε είναι η επιτάχυνση ενός σεισμού φυσικού μεγέθους εξασκούμενη πάνω σε ένα μοντέλο υπό κλίμακα και για αυτόν τον λόγο οι τιμές της επιτάχυνσης είναι πολύ μεγαλύτερες. Πόσο πάρα πάνω είναι η επιτάχυνση στην μικροκλίμακα δεν ξέρω
Όταν κατασκεύαζα την βάση θέλοντας να προσομοιώσω το κύμα P το οποίο είναι και το ποιό καταστρεπτικό κύμα του σεισμού την κατασκεύασα έτσι ώστε η παλινδρόμηση της να επιτυγχάνεται πάνω σε μία ημιτονοειδή καμπύλη. Το πλάτος ταλάντωσης είναι 15 εκατοστά Με τις εντάσεις μπορεί να γίνεται μια μικρή επιμήκυνση λόγο των ανοχών του τεντώματος και το παίζω της μηχανής 2 με 3 εκατοστά δηλαδή από 15 cm να γίνεται 17 εκατοστά.
Ακόμα η ημιτονοειδή ταλάντωση μεγαλώνει την μετατόπιση του δώματος. Επίσης έχουμε κατακόρυφες αναπηδήσεις 7 εκατοστών
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 18 Μάιος 2019, 16:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

AreSMareS
Phorum.gr user: AreSMareS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AreSMareS » 18 Μάιος 2019, 16:50

seismic έγραψε:
18 Μάιος 2019, 16:43
Επιτάχυνση a 23,663
Συχνώτητα F 2 Hz
Αν με ρωτάς αυτά?
[ Είπα να μην γράψω να αφήσω τους ειδικούς μηχανικούς αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με μηχανική όσο με ...επιστημονική μέθοδο. ]
Το πρόβλημα όμως κύριε seismic είναι ότι η ..."επιτάχυνση της φαντασίας σας" είναι αυτή που έχει σχέση με την εφεύρεση στον πραγματικό κόσμο! Είναι ο μετασχηματισμός των (...περίπου) πειραματικών δεδομένων στην πραγματικότητα! Και ...δεν την έχετε υπολογίσει; Πώς και γιατί λειτουργεί η εφεύρεσή σας τότε;
Καταλαβαίνετε κύριε seismic για ποιό .."σπίτι στην φαντασία σας" σας ρώτησαν; Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά το κατάλαβα!

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 18 Μάιος 2019, 17:01

alamo έγραψε:
18 Μάιος 2019, 16:53
Δεν απαντώ σε αισθήματα Να είσαι καλά!
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 18 Μάιος 2019, 17:05

seismic έγραψε:
Archmage έγραψε:
Τρία νούμερα ζήτησα, δε με ενδιαφέρουν τα ίδια σεντονια, η ορολογία σου («γενική μάζα») ή το United States Geological Survey. Αν ξέρεις, γράψε πόσο είναι τα a, F, A.
Επιτάχυνση a 23,663
Συχνώτητα F 2 Hz

Αν με ρωτάς αυτά?
Ναι αυτά. Άρα:

Κύβος στην αυλή σου

Μετατόπιση s = 30cm
Συχνότητα f = 2 Hz
Επιτάχυνση a = 23,663 (μονάδες δεν έχει;)

Μετατόπιση S = 210cm (συμφωνείς με αυτό από ότι κατάλαβα)
Συχνότητα F = 2 Hz
Επιτάχυνση A = ______

Πώς τα έβγαλες αυτά που σημείωσα με κόκκινο;

Και τι θα γίνει με το Α; Για αυτό το Α γράφεις δέκα χρόνια και έχεις πετάξει 50 χιλιάδες ευρώ. Δεν ξέρεις πόσο είναι;

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 18 Μάιος 2019, 17:08

AreSMareS έγραψε:
18 Μάιος 2019, 16:50
seismic έγραψε:
Επιτάχυνση a 23,663
Συχνώτητα F 2 Hz
Αν με ρωτάς αυτά?
[ Είπα να μην γράψω να αφήσω τους ειδικούς μηχανικούς αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με μηχανική όσο με ...επιστημονική μέθοδο. ]
Το πρόβλημα όμως κύριε seismic είναι ότι η ..."επιτάχυνση της φαντασίας σας" είναι αυτή που έχει σχέση με την εφεύρεση στον πραγματικό κόσμο! Είναι ο μετασχηματισμός των (...περίπου) πειραματικών δεδομένων στην πραγματικότητα! Και ...δεν την έχετε υπολογίσει; Πώς και γιατί λειτουργεί η εφεύρεσή σας τότε;
Καταλαβαίνετε κύριε seismic για ποιό .."σπίτι στην φαντασία σας" σας ρώτησαν; Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά το κατάλαβα!
Ναι ρε φίλε το έχω καταλάβει. Η αμαρτία μου είναι ότι δεν ξέρω να υπολογίζω την αλλαγή μάζας από την μικροκλίμακα σε φυσικό μέγεθος, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω και τα υπόλοιπα. Ρωτάω εδώ και 4 χρόνια τους πολιτικούς μηχανικούς και ή δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να μου πουν.

AreSMareS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AreSMareS » 18 Μάιος 2019, 17:12

seismic έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:08
Ναι ρε φίλε το έχω καταλάβει. Η αμαρτία μου είναι ότι δεν ξέρω να υπολογίζω την αλλαγή μάζας από την μικροκλίμακα σε φυσικό μέγεθος, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω και τα υπόλοιπα. Ρωτάω εδώ και 4 χρόνια τους πολιτικούς μηχανικούς και ή δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να μου πουν.
Κατά αρχήν δεν είμαι φίλος σας... Με έχετε προσβάλλει και βρίσει αρκετές φορές για να μην θέλω να είμαι φίλος σας... Αυτό όμως που γράφετε εδώ είναι τραγικό λάθος! Αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε αυτή την αλλαγή, από μικροκλίμακα σε φυσικό μέγεθος τότε πώς και γιατί ισχυρίζεστε ότι έχετε εφεύρει την "απολυτη αντισεισμική μέθοδο" ή την "πλήρη αντισεισμική μέθοδο" πείτε την όπως θέλετε;!
Κανονικά θα πρέπει να ισχυρίζεστε το εξής: "Για ένα κύβο από σκυρόδερμα 1Χ1 ισχύουν αυτά και αυτά. Για πραγματικά κτήρια δεν ξέρω ακόμη περιμένω να μου πουν!"

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 18 Μάιος 2019, 17:14

Archmage έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:05
seismic έγραψε:
Archmage έγραψε:
Τρία νούμερα ζήτησα, δε με ενδιαφέρουν τα ίδια σεντονια, η ορολογία σου («γενική μάζα») ή το United States Geological Survey. Αν ξέρεις, γράψε πόσο είναι τα a, F, A.
Επιτάχυνση a 23,663
Συχνώτητα F 2 Hz

Αν με ρωτάς αυτά?
Ναι αυτά. Άρα:

Κύβος στην αυλή σου

Μετατόπιση s = 30cm
Συχνότητα f = 2 Hz
Επιτάχυνση a = 23,663 (μονάδες δεν έχει;)

Μετατόπιση S = 210cm (συμφωνείς με αυτό από ότι κατάλαβα)
Συχνότητα F = 2 Hz
Επιτάχυνση A = ______

Πώς τα έβγαλες αυτά που σημείωσα με κόκκινο;

Και τι θα γίνει με το Α; Για αυτό το Α γράφεις δέκα χρόνια και έχεις πετάξει 50 χιλιάδες ευρώ. Δεν ξέρεις πόσο είναι;
Επιτάχυνση a 23,663 m/sec
Ναι δεν την έχω κάνει Την επιτάχυνση Α μπορώ να την βρω με τον ίδιο τρόπο που βρήκα την άλλη.
Την σχέση μάζας του πειράματος με την φυσική κατασκευή που προσομοιώνει δεν μπορώ να βρω.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 18 Μάιος 2019, 17:15

seismic έγραψε:
Archmage έγραψε:
seismic έγραψε:

<τα ίδια copy paste>

Επιτάχυνση a 23,663
Συχνώτητα F 2 Hz

Αν με ρωτάς αυτά?
Υ.Γ
Αυτή η επιτάχυνση που βγάλαμε είναι η επιτάχυνση ενός σεισμού φυσικού μεγέθους εξασκούμενη πάνω σε ένα μοντέλο υπό κλίμακα και για αυτόν τον λόγο οι τιμές της επιτάχυνσης είναι πολύ μεγαλύτερες. Πόσο πάρα πάνω είναι η επιτάχυνση στην μικροκλίμακα δεν ξέρω
Όταν κατασκεύαζα την βάση θέλοντας να προσομοιώσω το κύμα P το οποίο είναι και το ποιό καταστρεπτικό κύμα του σεισμού την κατασκεύασα έτσι ώστε η παλινδρόμηση της να επιτυγχάνεται πάνω σε μία ημιτονοειδή καμπύλη. Το πλάτος ταλάντωσης είναι 15 εκατοστά Με τις εντάσεις μπορεί να γίνεται μια μικρή επιμήκυνση λόγο των ανοχών του τεντώματος και το παίζω της μηχανής 2 με 3 εκατοστά δηλαδή από 15 cm να γίνεται 17 εκατοστά.
Ακόμα η ημιτονοειδή ταλάντωση μεγαλώνει την μετατόπιση του δώματος. Επίσης έχουμε κατακόρυφες αναπηδήσεις 7 εκατοστών
και εκεί είναι το λάθος του πειράματός σου, δεν έχεις κατακόρυφες αναπηδήσεθς κτιρίου στον σεισμό
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 18 Μάιος 2019, 17:16

AreSMareS έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:12
seismic έγραψε:
Κατά αρχήν δεν είμαι φίλος σας... Με έχετε προσβάλλει και βρίσει αρκετές φορές για να μην θέλω να είμαι φίλος σας... Αυτό όμως που γράφετε εδώ είναι τραγικό λάθος! Αν δεν μπορείτε να υπολογίσετε αυτή την αλλαγή, από μικροκλίμακα σε φυσικό μέγεθος τότε πώς και γιατί ισχυρίζεστε ότι έχετε εφεύρει την "απολυτη αντισεισμική μέθοδο" ή την "πλήρη αντισεισμική μέθοδο" πείτε την όπως θέλετε;!
Κανονικά θα πρέπει να ισχυρίζεστε το εξής: "Για ένα κύβο από σκυρόδερμα 1Χ1 ισχύουν αυτά και αυτά. Για πραγματικά κτήρια δεν ξέρω ακόμη περιμένω να μου πουν!"
Δεν απαντώ στους μη φίλους.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 18 Μάιος 2019, 17:16

seismic έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:16
AreSMareS έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:12
seismic έγραψε:
ΘΕΟΣ :lol:
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 18 Μάιος 2019, 17:22

seismic έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:14
Επιτάχυνση a 23,663 m/sec
Ναι δεν την έχω κάνει Την επιτάχυνση Α μπορώ να την βρω με τον ίδιο τρόπο που βρήκα την άλλη.
Την σχέση μάζας του πειράματος με την φυσική κατασκευή που προσομοιώνει δεν μπορώ να βρω.
Διακρίνουμε πάλι μια άγνοια της διαφοράς ταχύτητας και επιτάχυνσης; Καλά, λεπτομέρειες :lol:

Οπότε δεν ξέρεις για επιτάχυνση κανονικού σπιτιού.

Συνεπώς το μοναδικό πράγμα που έχεις κάνει με βεβαιότητα μετά από δέκα χρόνια και 50.000 ευρώ είναι να δείξεις ότι ένας κύβος από μπετό δε σπάει όταν τον κουνάς. Για κανονικό σπίτι εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις τι γίνεται.

Άρα... τι ακριβώς έχεις πετύχει, το απόλυτο σύστημα για να μη σπάει ένας κύβος από μπετό; Τι να σου πω, μπράβο που έδωσες 50 χιλιάρικα για αυτό;

Επίσης δε μου απάντησες πώς βρήκες το F=2Hz.

AreSMareS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AreSMareS » 18 Μάιος 2019, 17:24

seismic έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:16
Βρίζετε και προσβάλλετε όμως τους φίλους σας... Από την αρχή κύριε seismic στάθηκα "απέναντι" σας [ προσοχή στα εισαγωγικά, δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας, με την ...εφεύρεση έχω ]. Όσο μπορούσατε να αποφεύγετε τις απαντήσεις με βρίζατε και με προσβάλατε, τώρα που δεν μπορείτε να ξεφύγετε γιατί δηλώνετε άγνοια για το πως τα πειράματά σας μπορούν να μεταφραστουν στον πραγματικό κόσμο με αγνοείτε. Εντάξει, λογικό μου φαίνεται, δεν έχετε και τίποτα ουσιαστικό να προσθέσετε, μόνος σας μας είπατε ότι δεν κάνατε τίποτα περισσότερο από το να ...κουνήσετε ένα κύβο 1Χ1 και τίποτα παραπάνω. Θέλω να δω τώρα πώς ακριβώς θα το ...μπαλώσετε αυτό! Κάτι σαν το "δεν δοκίμασα τον μηχανισμό " αλλά "ο μηχανισμός είναι εκεί"; Χμμμ... Λιγάκι δύσκολο πλέον...

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 18 Μάιος 2019, 17:25

Lord Brum έγραψε:
18 Μάιος 2019, 17:15
seismic έγραψε:
Archmage έγραψε:

Επιτάχυνση a 23,663
Συχνώτητα F 2 Hz

Αν με ρωτάς αυτά?
Υ.Γ
και εκεί είναι το λάθος του πειράματός σου, δεν έχεις κατακόρυφες αναπηδήσεθς κτιρίου στον σεισμό
Μου φαίνεται περίεργο που λες ότι δεν υπάρχουν γιατί έχω τύχη πολλές φορές σε σεισμό και τις έχω αισθανθεί στο σώμα μου.
Αν το ξέρεις και το λες σε πιστεύω. Δηλαδή απλά υπήρχε μια πρόσθετη καταπόνηση και πάλη δεν έπαθε τίποτα!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών