Ομοφυλοφιλία

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
plutonas
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 15:00

Ομοφυλοφιλία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plutonas » 14 Ιούλ 2019, 15:16

Υπέρ της αποκαλούμενης «θεραπείας μεταστροφής» των ομοφυλόφιλων τάχθηκε ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλκαι αρχηγός του υπερεθνικιστού κόμματος Ενωμένη Δεξιά, Ραφί Πέρετζ, προκαλώντας εκτός από την οργή της αντιπολίτευσης και οργανώσεων της ΛΟΑΤ κοινότητας και την αποδοκιμασία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η αποκαλούμενη «θεραπεία μεταστροφής», αποτελεί μια απόπειρα μεταβολής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, μέσα από ψυχολογικά, πνευματικά - και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις - σωματικά μέσα.

Οι περισσότερες χώρες της Δύσης απαξιώνουν αυτή την πρακτική, την οποία έχουν καταδικάσει ως δυνητικά επιβλαβή και επικίνδυνη ιατρικοί σύλλογοι, ανάμεσά στους οποίος και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Πέρετζ, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας στην δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πιστεύει ότι η θεραπεία μεταστροφής μπορεί να έχει αποτελέσματα.

«Έχω μια πολύ βαθιά εξοικείωση με το ζήτημα της εκπαίδευσης και επίσης εφαρμόσει την θεραπεία», είπε στο Channel 12.

Δίνοντας ένα παράδειγμα ενός ομοφυλόφιλου, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό, «είχε την τάση», ο Πέρετζ είπε: «Αρχικά, τον αποδέχθηκα. Του είπα θερμά λόγια. Του είπα "Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας αναλογιστούμε". Ο στόχος είναι πρώτα από όλα για τον ίδιο να μάθει καλά τον εαυτό του…και τότε να αποφασίσει».




Οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από την κεντροαριστερά αντιπολίτευση, που ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι ο Νετανιάχου επιτρέπει την ορθόδοξη κατήχηση σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία είναι Εβραίοι οι οποίοι κατά κύριο λόγο προσδιορίζονται είτε ως κοσμικοί, είτε για μια πιο ήπια τήρηση των θρησκευτικών τύπων.

Μια ισραηλινή οργάνωση υποστήριξης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙκοινότητας (Israel's LGBT Task Force) απαίτησε την αποπομπή Πέρετζ, χαρακτηρίζοντας «αστοιχείωτες» τις απόψεις του.

Λίγο μετά την τηλεοπτική μετάδοση της συνέντευξης, στο τέλος του ιουδαϊκού Σαββάτου, ο Νετανιάχου συνομίλησε με τον υπουργό του ζητώντας «διευκρινίσεις».

«Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι απαράδεκτες για μένα και δεν αντανακλούν τη θέση της κυβέρνησης της οποίας ηγούμαι», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με ανακοίνωσή του.

Την περασμένη Τρίτη, ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα».

Στη συνέντευξή του στο Channel 12, ο υπουργός Παιδείας περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που πασχίζει να ισορροπήσει τον σεβασμό στους άλλους, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, με τα καθήκοντά του ως θρησκευτικός ηγέτης.

Πηγη: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

http://www.msn.com/el-gr/news/world/%cf ... cid=ASUDHP
Ευτυχώς που ο κόσμος δεν πάει καλά. Θα ήταν ανυπόφορο να τα πήγαινα άσχημα σ’ έναν κόσμο που θα τα πήγαινε καλά!
Βολίνσκι, σκιτσογράφος

Όταν υποφέρεις, να κοιτάς τον πόνο καταπρόσωπο. Θα σε παρηγορήσει ο ίδιος, και θα σου μάθει και κάτι.
Αλ Δουμάς

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger
Δημοσιεύσεις: 29396
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15

Re: Ομοφυλοφιλία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 14 Ιούλ 2019, 15:23

Έλεος.


"Beauty slept and angels wept
For Her immortal soul
In this response, all evil chose
To claim her for their very own"


Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών