To IQ σου πέφτει σε μονοψήφια επίπεδα όταν μιλάμε για οικολογία. Όλες οι πηγές λένε ότι υπάρχει βάσιμος κίνδυνος μόλυνσης. Φυσικά λένε να τα πλένεις, αλλά εγώ σε ρωτάω πόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μεταδίδονται παθογόνοι οργανισμοί από αυτήν την διαδικασία. Για τα πάντα υπάρχουν οδηγίες αλλά ετησίως πεθαίνουν χιλιάδες άτομα από κρυώματα και γρίπες κυρίως επειδή τηρούν όλοι τους κανόνες υγιεινής και αρκεί ένα πολύ μικρό ποσοστό ατόμων για να γαμήσει όλο το σύστημα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑22 Ιούλ 2019, 00:15Όλες οι πηγές λοιπόν που παρέθεσες λένε απλά...να τα πλένεις, όχι να μη τα αγοράζεις. Όπως είπα κι εγώ στο κομμάτι που δεν παρέθεσες.
Υ.Γ.: Δεν ξέρω πως φτιάχνεις εσύ τον καφέ αλλά οι περισσότεροι δεν τον ανακατεύουν βάζοντας το χέρι μέσα οπότε όλα αυτά που λες για τα χέρια είναι άκυρα. Το όποια μικρόβια βρίσκονται μέσα στο ποτήρι βρέθηκαν εκεί από το στόμα σου, από τον αέρα, από τα υγρά που ήταν μέσα, πάντως όχι από τα χέρια σου ή από τα χέρια οποιουδήποτε άλλου.
Όσον αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των απορρυπαντικών, με ένα μπουκάλι πλένεις το σκεύος για όλη σου τη ζωή. Είναι αστείο το "είναι συζητήσιμο".
Επίσης ειλικρινά πρέπει να έγραψες αυτό το μήνυμα με εντελώς σβηστό τον εγκέφαλό σου, αν μου λες για μικρόβια μέσα από το ποτήρι. Ρε, μπούφο, το πιάνεις το γαμημένο το ποτήρι με τα χέρια σου. Απ' έξω. Δεν μας νοιάζουν τα μικρόβια που βρίσκονται μέσα στο ποτήρι σε πρώτη φάση*. Το πιάνεις με τα γαμώχερά σου, που έχουν πιάσει ένα σωρό άλλα πράγματα και μετά το δίνεις να το πιάσει ένα άτομο που θα σερβίρει άλλους 100, 1000, 10000.
Κι αν εσύ πλένεις με ένα μπουκάλι απορρυπαντικού ένα ποτήρι για όλην σου την ζωή, τότε μάλλον δεν το πλένεις και είσαι ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος.
* σε δεύτερη φάση φυσικά και μας νοιάζει, γιατί μια χαρά εξαπλώνονται και έξω.