Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 30 Μαρ 2019, 17:24

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019
Έμειναν 42 χρόνια στη φυλακή από λάθος.

Εικόνα

Σε δάκρυα ξέσπασαν ο 76χρονος Κλίφορντ Γουίλιαμς και ο 61χρονος Χούμπερτ Νέιθαν Μάιερς όταν ο δικαστής απέσυρε τις κατηγορίες και ακύρωσε την ποινή που τους είχε επιβληθεί, όταν φυλακίστηκαν πριν από 42 χρόνια κατηγορούμενοι για τη δολοφονία μίας ομοφυλόφιλης γυναίκας.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, ελεύθεροι πλέον, οι δύο άνδρες έσκυψαν και φίλησαν το χώμα ευγνώμονες που μυρίζουν και πάλι τη μυρωδιά της ελευθερίας.

Εικόνα

Εικόνα

Είναι η πρώτη φορά στη Φλόριδα που εξετάζεται μία περίπτωση κακοδικίας και αθωώνονται οι κατηγορούμενοι. Το γραφείο του εισαγγελέα στο Τζάκσονβιλ ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο άνδρες είχαν λανθασμένα καταδικαστεί.

Εικόνα

"Μόλις βρεθώ με την οικογένειά μου και μπορώ να κοιτάξω πίσω μου χωρίς να έχω φρουρούς να μου λένε τι να κάνω, τότε θα καταλάβω ότι είμαι ελεύθερος" δήλωσε ο Μάιερς.



Από την πλευρά του ο Γουίλιαμς δεν θα έχει την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, πέθανε όσο περίμενε τη σειρά του για να οδηγηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα. "Μου έχουν απομείνει μόνο τα παιδιά μου" είπε ο άνδρας που φυλακίστηκε όταν ήταν 34 ετών.

Ο Μάιερς ήταν μόλις 18 όταν καταδικάστηκε. Όπως είπε το μόνο που θέλει τώρα είναι να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του. 'Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα".

Καταδικάστηκαν σε θάνατο το 1976 κατηγορούμενοι ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν την Τζάνετ Γουίλιαμς, ενώ αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τη σύντροφό της Νίνα Μάρσαλ. Οι δύο γυναίκες κοιμόνταν τη στιγμή του φονικού. Η Γουίλιαμς πέθανε ακαριαία αλλά η Μάρσαλ σταμάτησε αυτοκίνητο και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Αναγνώρισε την Γουίλιαμς και τον Μάιερς ως τους δράστες, αν και αυτοί επέμειναν ότι βρίσκονταν σε πάρτι γενεθλίων ένα τετράγωνο από το περιστατικό. Μάλιστα, οι άλλοι καλεσμένοι επέμειναν ότι ήταν όλοι μαζί στο πάρτι προσφέροντας άλλοθι στους δύο φερόμενους δράστες.

Εικόνα

Η πρώτη δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα ενώ η υπόθεση επαναδικάστηκε και οι εισαγγελείς επέμειναν ότι υπήρχε χρέος από πώληση ναρκωτικών και αυτό ήταν το κίνητρο των δραστών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν παρουσίασαν μάρτυρες και δεν παρέδωσαν τα στοιχεία που θα απάλλασσαν τους δύο κατηγορουμένους, ενώ αντιθέτως επιτέθηκαν στο θύμα θέλοντας να αποδείξουν ότι δεν ήταν αξιόπιστη. Δεν υπήρξε καμία απόδειξη που να συνδέει τους δυο άνδρες με τη φονική επίθεση και η απόφαση βασίστηκε μόνο στη μαρτυρία της Μάρσαλ.

Πηγή: Daily Mail
http://www.lamiareport.gr/index.php/par ... oto-vinteo
https://ellada.press/emeinan-42-chronia ... to-vinteo/

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 02 Απρ 2019, 08:14

Στην Πολωνία διάβασα έκαψαν τα βιβλία του Χάρι Ποτερ γιατί σχετίζονται με μαγεία και τον αποκρυφισμό .
Αυτός ο καπιταληστικος κόσμος έχει κατρακύλα.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 04 Απρ 2019, 22:34

4 Απρ 2019
Le Point:
Η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο «μπορντέλο» της Ευρώπης.

Εικόνα

Στη Γερμανία λειτουργούν 3.500 οίκοι ανοχής, οι 500 στο Βερολίνο με ετήσιο τζίρο το 2013, 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ - 400.000 οι καταγεγραμμένες ιερόδουλες.

Μέσα σε 15 χρόνια η Γερμανία έχει καταστεί «το μεγαλύτερο μπουρδέλο της Ευρώπης» και η μεγαλύτερη αγορά για την προώθηση της πορνείας. Όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Le Point επικαλούμενο στοιχεία της οργάνωσης Erotik Gewerbe Deutschland (UEGD), που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του παραπάνω τομέα, στη χώρα λειτουργούν 3.500 οίκοι ανοχής με τους 500 από αυτούς να βρίσκονται στο Βερολίνο ενώ το 2013 ο ετήσιος τζίρος τους ανήλθε στα 14,5 δισ. ευρώ!

Το ποσόν αυτό είναι τρεις ή τέσσερις φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα ποσά που κέρδιζαν οι οίκοι ανοχής πριν το 2002, δηλαδή πριν νομιμοποιηθεί η πορνεία στη Γερμανία. Υπολογίζεται πως στη χώρα είναι καταγεγραμμένες 400.000 ιερόδουλες που έχουν ένα εκατομμύριο πελάτες. Στη Γαλλία ο αριθμός των ιερόδουλων είναι 10 φορές μικρότερος ενώ στην Ολλανδία 15. Η πλειοψηφία αυτών των γυναικών είναι μετανάστριες που δεν διαθέτουν επίσημα έγγραφα και έχουν φθάσει πρόσφατα στη χώρα από την Αλβανία, τη Νιγηρία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Εικόνα

«Επιχείρηση σεξ» στη Στουτγάρδη
Ο οίκος ανοχής Pussy Club, που άνοιξε τις πόρτες του το 2009 στη Στουτγάρδη, μόλις 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Στρασβούργο, υπόσχεται στην πελατεία του όλων των ειδών σεξ, «με όλους τους τρόπους που θέλετε», «πρωκτικό σεξ», «στοματικό σεξ χωρίς προφυλακτικό» με πάγια τιμή «πακέτου» 70 ευρώ κατά την διάρκεια της ημέρας και 100 ευρώ για νυχτερινές «υπηρεσίες». Μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο που λειτούργησε για πρώτη φορά ο οίκος ανοχής περίπου 1.700 άτομα πέρασαν την πόρτα του.

Ο νόμος του 2002, που νομιμοποίησε την πορνεία στη Γερμανία
Τα «κέντρα έρωτα», όπως αποκαλούνται οι οίκοι ανοχής στη Γερμανία, λειτουργούν νόμιμα από το 2002, μετά από τον νόμο για την πορνεία που ψήφισαν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι. Η σχετική νομοθεσία υποτίθεται πως ψηφίστηκε για να παρέχει ασφάλεια στις εργαζόμενες στον τομέα του σεξ αλλά και αυτονομία αφού τους παρέχει το δικαίωμα να μηνύουν τον εργοδότη τους για παράδειγμα σε περίπτωση μη καταβολής του μισθού τους.

Εικόνα

Ο σχετικός νόμος παρέχει στις ιερόδουλες ένα πραγματικό επαγγελματικό καθεστώς όμως ο ίδιος νόμος έχει επίσης αποποινικοποιήσει την μαστροπεία αφού ονόμασε «επιχειρηματία του σεξ» τον ιδιοκτήτη οίκου ανοχής! Δεκαεπτά χρόνια μετά το αποτέλεσμα, μάλλον, δεν είναι αυτό που περίμενε ο νομοθέτης. Η πορνεία έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των ιερόδουλων, που είναι θύματα του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, έχει πολλαπλασιαστεί.

Ο Γκρεγκουάρ Τερί, εκπρόσωπος του κινήματος «Le Mouvement du Nid» στο Στρασβούργο, που πρωτοστατεί στην εκστρατεία εναντίον της πορνείας με σύνθημα «Μια γυναίκα δεν είναι αντικείμενο. Η πορνεία σπάνια είναι επιλογή, πάντοτε είναι βία», δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό Le Point πως «η απελευθέρωση των οίκων ανοχής συνδέεται άμεσα με την αύξηση της εκμετάλλευσης (των ιερόδουλων) και έχει επιπτώσεις στην κοινωνία». Ο ίδιος, τόνισε πως στη Γερμανία «οι απαιτήσεις των πελατών και οι προσφορές στους οίκους ανοχής έχουν γίνει εντελώς "τρελές" οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση του σώματος (των ιερόδουλων).

Η επιφανής Γερμανίδα φεμινίστρια Αλις Σβάρτσερ, εκδότρια του φεμινιστικού περιοδικού Emma, χαρακτήρισε τη Γερμανία «παράδεισο για τους διακινητές ανθρώπων».

Νέο νομικό πλαίσιο το 2016 για την προστασία των ιερόδουλων
Τον Ιούλιο του 2016 η γερμανική Βουλή (Bundestag) υιοθέτησε έναν νέο νόμο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των οίκων ανοχής και να προστατεύονται οι ιερόδουλες. Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τους οίκους ανοχής η χρήση των προφυλακτικών καθίσταται υποχρεωτική, οι ιερόδουλες οφείλουν να δηλώνουν το «επάγγελμα» τους στις υγειονομικές αρχές και οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής θα πρέπει να ζητούν να τους χορηγηθεί άδεια από τις αρχές.
https://www.protothema.gr/world/article ... s-europis/

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 05 Απρ 2019, 08:31

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 30 Απρ 2019, 21:26

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019
Θαύμα της φύσης: Στα 36 της είχε γεννήσει 44 παιδιά από τον ίδιο άντρα.

Εικόνα

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η απίστευτη ιστορία μιας 39χρονης από την Ουγκάντα, η οποία θα πρέπει να θεωρείται η πιο… καρπερή γυναίκα του πλανήτη. Και πώς όχι όταν έχει γεννήσει ήδη 44 παιδιά!

Η Mariam Nabatanzi παντρεύτηκε μόλις στα 12, ενώ ένα χρόνο αργότερα είχε αποκτήσει τα πρώτα της δύο παιδιά. Στα 23 της είχε φτάσει τα 25 παιδιά, "προσθέτοντας" στη συνέχεια άλλα 19 μέχρι και τα 36 της.

Και μπορεί να λένε ότι τα παιδιά αποτελούν αστείρευτη πηγή χαράς για μια οικογένεια, ωστόσο ο κατά 28 χρόνια μεγαλύτερος σύζυγός της και πατέρας και των 44 την εγκατέλειψε πριν από τρία χρόνια, με αποτέλεσμα η γυναίκα από την Ουγκάντα να είναι αναγκασμένη να τα μεγαλώσει όλα μόνη της.

Αυτός δεν είναι πάντως και ο μοναδικός λόγος που η Nabatanzi θεωρείται γυναίκα - θαύμα της φύσης. Η 39χρονη, όπως έδειξαν εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαθέτει ασυνήθιστα μεγάλες ωοθήκες, με συνέπεια να μένει έγκυος σχεδόν κάθε φορά που έρχεται σε ερωτική επαφή δίχως προφυλάξεις. Και σαν να μην έφθανε αυτό, κυοφορούσε όχι ένα, αλλά πολλές φορές δύο, τρία ή και τέσσερα παιδιά!

Και αν δεν σας «βγαίνουν» οι αριθμοί, η Mariam παντρεύτηκε στα 12 της τον 40χρονο τότε σύζυγό της. Πριν κλείσει τα 13 της, γέννησε δίδυμα, ενώ στα 36 της είχε 44 παιδιά, γεννώντας πέντε φορές τετράδυμα, τέσσερις φορές τρίδυμα και έξι φορές δίδυμα.

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα που «φιλοξενούν» τη μοναδική ίσως στον κόσμο περίπτωσή της, η 39χρονη είχε «προειδοποιηθεί» από γιατρό για την «ιδιαιτερότητά» της μετά τα πρώτα δίδυμα, ωστόσο μάλλον δεν έλαβε ποτέ κάποιο άλλο μέτρο προφύλαξης με το σύζυγό της, αφού η λήψη αντισυλληπτικών θα μπορούσε να έχει επιπλοκές στην υγεία της.



Σημειώνεται επίσης ότι πριν από περίπου τρία χρόνια, η Mariam γέννησε δίδυμα, όμως λόγω μιας επιπλοκής στη γέννα «έχασε» το ένα. Τότε ήταν που την εγκατέλειψε και ο σύζυγός της, η τύχη του οποίου έκτοτε αγνοείται.

Η 39χρονη είναι έτσι αναγκασμένη να κάνει όσες δουλειές βρει και μπορεί (σ.σ. από διακόσμηση και κομμωτική μέχρι πώληση παλιοσίδερων) προκειμένου να βγάλει χρήματα και να μεγαλώσει τα παιδιά της, αφού για μια συνηθισμένη μέρα χρειάζεται 25 κιλά αλεύρι. «Θυσία» όμως έγινε και ο μεγαλύτερος γιος της, ο 23χρονος Ivan Kibubam, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του, προκειμένου να εργαστεί και να βοηθήσει στο μεγάλωμα των παιδιών.

«Η μητέρα μου είναι συναισθηματικά πνιγμένη και τη βοηθούμε όπου μπορούμε, κυρίως στο μαγείρεμα και το πλύσιμο, αλλά εξακολουθεί να κουβαλά όλο το βάρος», εκμυστηρεύεται ο Ivan.



Η Mariam είναι πάντως μαθημένη στα πολύ δύσκολα, καθώς πριν καν αποκτήσει δίδυμα στα 12 χρόνια της, ζούσε καθημερινά τον εφιάλτη.

Η μητέρα της είχε εγκαταλείψει την οικογένειά της, αφήνοντάς την με τον πατέρα της, ο οποίος την κακομεταχειριζόταν. Όταν, δε, αυτός παντρεύτηκε ξανά, η μητριά της δηλητηρίασε τα πέντε μεγαλύτερα αδέλφια της, τα οποία πέθαναν.

Η ίδια γλίτωσε γιατί εκείνη την περίοδο έμενε με ένα συγγενή της, ενώ αργότερα βρήκε τη διέξοδο που αναζητούσε από την κακομεταχείριση μέσω του γάμου.

Εικόνα

Τότε ξεκίνησε ένας άλλος Γολγοθάς με θύτη το σύζυγό της, ο οποίος όποτε… θυμόταν επέστρεφε σπίτι, την άφηνε έγκυο και μετά εξαφανιζόταν για μήνες.

Έχοντας βιώσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια, η μόνη πλέον επιθυμία της Mariam είναι να κάνει τα παιδιά της ευτυχισμένα…

«Έχω μεγαλώσει με δάκρυα, ο άνθρωπός μου μού έχει προκαλέσει πολλά δεινά. Όλος ο χρόνος μου έχει περάσει φροντίζοντας τα παιδιά μου και δουλεύοντας για να τα μεγαλώσω. Άρχισα να παίρνω ευθύνες ενηλίκων από πολύ νωρίς. Δεν γνώρισα τη χαρά από τη στιγμή που γεννήθηκα», υποστηρίζει προκαλώντας συγκίνηση.
https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/17 ... idio-antra

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 09 Μάιος 2019, 20:35

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 20 Μάιος 2019, 19:20

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.


Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 23 Ιουν 2019, 11:55

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 06 Ιούλ 2019, 20:48

05.07.2019
Τέξας: Καταζητείται γυναίκα που έγλυψε παγωτό και το έβαλε πίσω στο ψυγείο!

Εικόνα

Στα ίχνη της γυναίκας που εμφανίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο να... γλύφει παγωτό και μετά να το επιστρέφει στο ψυγείο θεωρούν ότι βρίσκονται οι διωκτικές αρχές του Τέξας.

Στο βίντεο η καταζητούμενη γυναίκα εμφανίζεται να γλείφει παγωτό της Blue Bell στο Walmart του Τέξας, και οι αναφορές της αστυνομίας σημειώνουν ότι στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί από κάμερα ασφαλείας βρίσκεται στο πλευρό ενός άνδρα.

«Ζητάμε τη βοήθεια του κοινού για την αναγνώριση του άνδρα δίπλα στην ύποπτη γυναίκα, για την οποία έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης», γράφει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC13 στο Twitter.



Η γυναίκα αντιμετωπίζει κατηγορία κακουργήματος δεύτερου βαθμού και ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια!

Είναι επίσης πιθανόν να υποχρεωθεί στην καταβολή προστίμου μέχρι και 10.000 δολάρια.

Το παγωτό ήταν γεύση βανίλιας και περιείχε κομματάκια σοκολάτας.

Το περιστατικό έγινε στις 3 Ιουλίου, ενώ το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter έχει συγκεντρώσει, έως τώρα, πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές.



Η εταιρία «Blue Bell Creameries» διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό της έχει εντοπίσει το επίμαχο κύπελλο του παγωτού που είχε γλείψει η άγνωστη και πως έχει αποσύρει όλα τα παγωτά που υπήρχαν σε εκείνο το ψυγείο».
https://www.newsit.gr/kosmos/teksas-kat ... o/2822041/
https://www.ksat.com/news/national/woma ... iral-video


independent_44
Δημοσιεύσεις: 2501
Εγγραφή: 24 Απρ 2018, 00:25
Phorum.gr user: independent_44

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 17 Ιούλ 2019, 00:34


The U.S. Coast Guard just released video of the Coast Guard Cutter Munro stopping a self-propelled submarine carrying over 16,000 lbs. of cocaine in the eastern Pacific.


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Αύγ 2019, 21:36

10 Αυγούστου 2019
Η πιο πλούσια οικογένεια του κόσμου γίνεται πλουσιότερη κατά $4 εκατ. κάθε ώρα που περνά.

Εικόνα

Είναι να αναρωτιέται κανείς πως γίνεται ορισμένοι να ζουν μια ζωή στην χλιδή και την καλοπέραση και από την άλλη να υπάρχουν άνθρωποι όχι απλώς φτωχοί, αλλά άστεγοι να μην έχουν κυριολεκτικά τίποτα.

Τι έγινε λοιπόν με αυτούς; Είναι από άλλη «πάστα»; Πατάνε «επί πτωμάτων» και οι άλλοι στο πηγάδι κ@τούρησαν;

Όπου φτωχός και η μοίρα του!

Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί: 70.000 δολάρια ανά λεπτό, 4 εκατομμύρια δολάρια την ώρα, 100 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία αυξάνεται η περιουσία των Waltons, της οικογένειας πίσω από την Walmart Inc., από τότε που η «δυναστεία» εισήλθε στην κατάταξη των πλουσιότερων οικογενειών του κόσμου του πρακτορείου Bloomberg.

Με αυτόν τον ρυθμό, η περιουσία τους θα είχε αυξηθεί περίπου 23.000 δολάρια από την ώρα που ξεκινήσατε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, ενώ ένας νέος εργαζόμενος της Walmart στις Η.Π.Α. θα είχε βγάλει περίπου 6 σεντς, στο δρόμο για το ελάχιστο ποσό ύψους $11 ανά ώρα.

Ακόμη και σε αυτή την εποχή του ακραίου πλούτου και της τεράστιας ανισότητας, η αντίθεση είναι συγκλονιστική. Οι κληρονόμοι του Sam Walton, του φημισμένου ιδρυτή της Walmart, συγκεντρώνουν πλούτο σε μια σχεδόν πρωτοφανή κλίμακα – και δεν είναι μόνοι.

Η περιουσία των Walton έχει διογκωθεί κατά 39 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 191 δισεκατομμύρια δολάρια, από τον Ιούνιο του 2018.

Οι υπόλοιπες αμερικανικές δυναστείες βρίσκονται πολύ πίσω με βάση με τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει.

Η οικογένεια του Mars – της γνωστής σοκολάτας – έχει αυξήσει από τότε την περιουσία της κατά 37 δισ., φτάνοντας συνολικά στα 127 δισ. δολάρια. Οι Kochs, πρόσθεσαν στον πλούτο τους 26 δισ., φτάνοντας τα 125 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εικόνα
The Koch brothers

Το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Το πλουσιότερο 0,1% της Αμερικής ελέγχει σήμερα τον περισσότερο πλούτο από την εποχή του 1929, αλλά οι ομόλογοί τους στην Ασία και την Ευρώπη κερδίζουν επίσης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 25 πλουσιότερες οικογένειες ελέγχουν πλέον σχεδόν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο, αυξημένα κατά 24% από πέρυσι.

Για ορισμένους επικριτές, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι ο καπιταλισμός χρειάζεται επανακαθορισμό. Η ανισότητα έχει γίνει ένα εκρηκτικό πολιτικό ζήτημα, από το Παρίσι, μέχρι το Σιάτλ και το Χονγκ Κονγκ. Αλλά πώς να μικρύνει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών;

Καθώς αυξάνεται η ένταση, ακόμη και μερικοί δισεκατομμυριούχοι κληρονόμοι υποστηρίζουν βήματα, όπως οι φόροι περιουσίας.

«Αν δεν κάνουμε κάτι σαν αυτό, τότε τι κάνουμε; Απλά μαζεύουμε όλον αυτόν τον πλούτο σε μια χώρα που καταρρέει;», δήλωσε τον Ιούνιο ο Liesel Pritzker Simmons, του οποίου η οικογένεια βρίσκεται στην 17η θέση στη λίστα του Bloomberg με τις πλουσιότερες του κόσμου. «Δεν είναι αυτή η Αμερική στην οποία θέλουμε να ζήσουμε», πρόσθεσε.

Μια σημαντική προσθήκη φέτος: Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Οίκος του Σαούντ έχει περιουσία αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων – και αυτός είναι χαμηλός αριθμός. Εξάλλου, ο πετρελαϊκός γίγαντας Aramco, η οποία αποτελεί τη βάση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο. Το βασίλειο ελπίζει να την εισάγει στο χρηματιστήριο αποτιμώντας την στα 2 τρισ. δολάρια.

Η περιουσία κάποιων δυναστειών, που μετράνε δεκαετίες περιουσιακών στοιχείων, δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί, όπως αυτή των Rothschild ή των Rockefeller.

Εικόνα
Rothschild Family

Άλλοι μεγάλοι κερδισμένοι περιλαμβάνουν τους ιδιοκτήτες του οίκου Chanel και της οικογένειας Ferrero της Ιταλίας, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν τη Nutella και τις καραμέλες Tic Tac. Στην Ινδία, η περιουσία της οικογένειας Ambani αυξήθηκε φέτος κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, οι 25 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου έχουν αυξήσει την περιουσία τους κατά 250 δισ., σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι 25 οικογένειες στην κατάταξη του Bloomberg, κατά όνομα, εταιρεία και περιουσία.

Walton – Walmart – $190,5 δι.σ
Mars – Mars – $126,5 δισ.
Koch – Κoch Industries – $124,5 δισ.
Al Saud – Βασιλική οικογένεια – $100 δισ.
Wertheimer – Chanel – $57,6 δισ.
Hermes – Hermes – $53,1 δισ.
Van Damme, De Spoelberch, De Mevius – Anheuser-Busch InBev – $52,9 δισ.
Boehringer, Von Baumbach – Boehringer Ingelheim – $51,9 δισ.
Ambani – Reliance Industries – $50,4 δισ.
Cargill, MacMillan – Cargill – $42,9 δισ.
Thomson – Τhomson Reuters – $39,1 δισ.
Kwok – Sun Hung Kai Properties – $38 δισ.
Chearavanont – Charoen Pokphand Group -$37,9 δισ.
Johnson (Fidelity) – Fidelity Investments – $37 δισ.
Cox – Cox Enterprises – $36,9 δισ.
Quandt – BMW – $35 δισ.
Pritzker – Hyatt Hotels – $33,7 δισ.
Mulliez – Auchan – $33 δισ.
Johnson (SC) – SC Johnson – $33 δισ.
Albrecht – Aldi – $32,6 δισ.
Rausing – Tetra Laval – $32,5 δισ.
Ηartono – Bank Central Asia – $32,5 δισ.
Lauder – Estee Lauder – $32,3 δισ.
Hoffmann, Oeri – Roche – $31,1 δισ.
Ferrero – Ferrero – $29,8 δισ.
https://www.mononews.gr/bloomberg/i-pio ... -kathe-ora

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Οκτ 2019, 22:16

1 October 2019
Τα καλύτερα οπίσθια στη Βραζιλία - Δείτε τη νέα Miss BumBum 2019 - Εξωπραγματικά προσόντα.

Εικόνα

Μεγάλος διαγωνισμός στη Βραζιλία για τα καλύτερα οπίσθια της χώρας.

Νέα Miss BumBum για το 2019 αναδείχθηκε η Suzy Cortez.

Πάρτε βαθιά ανάσα κι απολαύστε...

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα
http://sportdog.gr/hot-dog/gynaikes/art ... sonta-fwto
https://www.dailymail.co.uk/femail/arti ... geant.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος The Rebel την 18 Οκτ 2019, 22:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29123
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Οκτ 2019, 22:19

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος The Rebel την 18 Οκτ 2019, 22:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών