Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 40333
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 15 Αύγ 2019, 01:59

Feindflug έγραψε:
15 Αύγ 2019, 01:29
hellegennes έγραψε:
14 Αύγ 2019, 23:35
sys3x έγραψε:
14 Αύγ 2019, 23:14
Ναι ρε, καθημερινά εδώ και χρόνια, αλλά εγώ έχω άλλη σχέση με τον κουκλ.
Εσύ απέκτησες φορητό υπολογιστή παλάμης σχετικά πολύ πρόσφατα και εκεί γίνεται πλέον όλο το χοντρό παιχνίδι, σε αυτές τις συσκευές. Δεν έχεις προλάβει να εκπαιδεύσεις τον αλγόριθμο ακόμη, όταν αρχίσεις να τον ταΐζεις με περισσότερα δεδομένα θα αρχίσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα κ πιστεύω εσύ θα το καταλάβεις και καλύτερα, θα μας πεις μόνος σου σε μερικούς μήνες.
Ναι, αλλά αυτός κάνει πείραμα σε desktop. Προσωπικά έχω Google account από την beta φάση τους. Λογικά θα έπρεπε να τον έχω ταΐσει τόσο πολύ που να με ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά. Βέβαια, ας ξαναπώ ότι έχω απενεργοποιήσει κάθε λειτουργία καταγραφής, το ιστορικό, κτλ.

Έχω όμως ενεργοποιημένη την εξατομίκευση των διαφημίσεων, just for the lolz. Δες λοιπόν τι πιστεύει η Google για μένα:

Ότι είμαι 25-34 (είμαι 37)
Μου αρέσει το αμερικανικό ποδόσφαιρο (δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ, το βρίσκω αηδία)
Με ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα (δεν έχω, δεν έχω δίπλωμα)
Με ενδιαφέρουν τα κατοικίδια (δεν έχω και δεν θέλω)
Με ενδιαφέρουν πράγματα σχετικά με γονείς (δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω)
Με ενδιαφέρει το μπάσκετ (τελευταία φορά είδα αγώνα πριν 5 χρόνια)
Με ενδιαφέρει ο σχολικός εξοπλισμός (δεν έχω ψάξει ποτέ τέτοιο πράγμα και δεν είμαι στο σχολείο)
Οικία και κήπος (ούτε καν)

Τα παραπάνω φυσικά εξηγούν αυτά που έγραψα νωρίτερα για το τι διαφημίσεις μού βγαίνουν. Επίσης δείχνουν ότι η Google δεν ξέρει απολύτως τίποτα για μένα, πέρα από το γεγονός ότι είμαι άντρας, το οποίο εμφανίζεται στις πληροφορίες του λογαριασμού μου.
Λίρα 100, τύπε;
Οκέι, εξωγήινο ρομπότ άντρας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 20369
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 15 Αύγ 2019, 09:36

Το facebook μυρίζει πλήξη.
Το βλέπω στα μπούτια των σέλφις που ανεβάζετε.
Που αν δεν έπλητταν δεν θάνιωθαν την ανάγκη να κάνουν τόσο στενή παρέα μεταξύ τους.
Γιατί δεν παραδέχεστε πως στο σπίτι σας τελικά περνάγατε καλύτερα ?
Ούτε και εκεί βρήκατε την ηρεμία.
Κολυμπάμε σε λάθος θάλασσες, μας καίνε λάθος ήλιοι.
Πείτε την αλήθεια.
Πείτε τη τουλάχιστον σε μένα πούμαι δικός σας άνθρωπος.
Που σας καταλαβαίνω όσο κανείς.
Γι' αυτό και αξίζω το δίκαιο μίσος σας.
Κι εσείς τον δικό μου οίκτο.
Και γω πλήττω.
Αλλά πιο οικονομικά.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37588
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 13:35

klg έγραψε:
15 Αύγ 2019, 01:44
sys3x έγραψε:
14 Αύγ 2019, 16:50
Έχεις χάσει όλο το Neumann αυτού που σου έγραψα (πάλι) ρε, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό αλήθεια, το πρόβλημα είναι ότι βγάζεις μπροστά συμπεράσματα δικά σου, επαναλαμβάνω, δικά σου, και τα πίου πίου και καθάρισες ναούμ. Όπως πάντα δλδ.
:D

Μέχρι εδώ όλα καλά λοιπόν, τίποτα το περίεργο κτλ.

Τώρα, εγώ δεν σου είπα αυτές τις χαζαμάρες που με λες, σε είπα κάτι πολύ πιο απλό, ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράματα κ εξηγούμαι.
Όλα αυτά που γράφεις εσύ είναι οκ θεμιτά, εγώ πχ δεν χρησιμοποιώ φβ, ίνστα κτρ, αλλά ας με βάλω για λίγο στην άκρη εμένα (για πολλούς λόγους). Ο πραγματικός κόσμος δεν λειτουργεί έτσι, και το ξέρεις κ συ κ γω κ ο σταλ κ ο χου κ όλοι μας περίπου, δλδ δεν θα σταματήσει έτσι απλά αυτός που χρησιμοποιεί τα παραπάνω, όχι γι αυτούς τους λόγους, διάολε, σιγά μην καταλαβαίνουν στην ολότητα τους τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν όλοι οι χρήστες των παραπάνω πλατφόρμων, και το ξέρεις αυτό πολύ καλά είπαμε, κ συ κ ο σταλ κ ο χου και όλοι μας.
Στον νήμα που είχα ανοίξει για να συζητήσουμε πολιτισμένα όλα αυτά τα θέματα ασφάλειας όπως πολύ καλά θυμάσαι πεταχτήκατε σαν τα πουτσάκια που είσαστε όλες οι υστερικές να πείτε την μαλακία σας να ψεκάσετε με τα ψεκαστικά σας και γενικά να καυλώσετε προβάλλοντας την πνεβματική σας ανωντερώντητα γιατί προφανώς κάπως έτσι την βρίσκετε. Πάλι καλά μέχρι εδώ, είμαστε Τετάρτη προς απόγευμα.
Όμως, τώρα ξεπεράσαμε το πρώτο στάδιο άρνησης, και λέω το ξεπεράσαμε γιατί όντως κ συ κ ο σταλ κ ο χου κ όλοι μας πλέον ξέρουμε τι είναι το ίντελ μάνατζμεντ έντζην (έχει κ η αμδ αντίστοιχο) το μίνιξ κτρ, και όταν λέω όλοι μας εννοώ όλοι μας, κι όταν λέω το ξεπεράσαμε εννοώ το ξεπεράσαμε. Οπότε, επειδή εγώ δεν είπα πουθενά να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του χαλκού ούτε λουδίτης είμαι (έλεος ρε πόσο καθυστέρες μπορείτε να είστε :D) θα σε πρότεινα από δω και πέρα ότι ηλιθιότητα σκέφτεσαι μόνος σου να μην την χρεώνεις σε άλλους, πχ εμένα, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να προβάλλεις την δική σου μαλακία που σε δέρνει κι όχι των αλλωνώνε, πχ την δικιά μου.
:D

Τώρα συνεχίζοντας την συζήτηση πάνω στο θέμα μας και αφού ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρότεινα εγώ ποτέ αλλά και ούτε υπονόησα να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία τα οποία τόσο λατρεύουμε και μας βοηθάνε όλους μας να βάζουμε ζεστό φαγάκι στο τραπέζι μας καθημερινά για πες μας, εφόσον λες οκ πρόμπλεμ σολβντ, σταματάμε να φεησμπουκάρουμε (που ούτε κ αυτό παίζει πρακτικά κ το ξέρεις κ το ξέρω κτλ αλλά δε γαμείς) με όλα τα υπόλοιπα τι κάνουμε, τώρα θέλω να με πεις, που ξεπέρασες το στάδιο άρνησης ψεκ ψεκ ψεγκαζμένοι λουδίτες άσχετοι δε γκίνονται αφτά τα πράματα κτλ, τώρα σε θέλω παιχταρά μου.
Ρε μαν δεν είπα πουθενά ότι είσαι λουδίτης, μαλάκας είπα ότι είσαι, άλλα το έχασες στην μετάφραση, μην τα παίρνεις, I was being ironic. Τα RIngs -1, -2, -3 είναι εδώ και χρόνια documented τι κάνουν και πόσο backdoor κατάσταση δημιουργούν, κανένας σοβαρός security aware οργανισμός δεν τα έχει enabled εκεί που δεν πρέπει και άμα τα έχει, ε ας φάει πούτσα.

Τώρα για το μέσο bob δεν ξέρω τι θες να σου πω, ας ψοφήσει. Αλλά αν πιστεύεις ότι το πρόβλημα του μέσου bob είναι αυτά που έγραψες, είσαι εκτός πραγματικότητας. Ο μέσος bob έχει administrator-privileges στο account στο pc/laptop του, οπότε το να γράψεις malware που να κάνει utilize το IME είναι απλά επιστημονική φαντασία. Βασικά δεν χρειάζεσαι τίποτα, λίγο custom κώδικα για να κάνεις exfil τα δεδομένα και τελείωσες, ούτε SMM, ούτε IME, ούτε τίποτα. Η μόνη σωτηρία για τον μέσο bob είναι να πάει η αρχιτεκτονική των OSes σε κάτι σαν το Cubes, αλλά δεδομένου του hardware support που χρειάζεσαι για κάτι τέτοιο, και δεδομένου επίσης του πόσο πιο διαδεδομένα είναι τα laptops, πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον.

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να προστατεύσεις το online banking σου. Το οποίο το κάνεις με email μόνο για αυτό, κωδικό για το email σε password manager και σε όλα 2FA με hardware token MONO (eg. εγώ χρησιμοποιώ yubikey).

PS:

Δεν θυμάμαι καν τι σου λέγαμε στο thread της NSA, αλλά είμαι σίγουρος ότι το άξιζες και ότι δείξαμε και επιείκεια. :hammer:
Δεν σε είπα ρε παπάρα ότι με είπες λουδίτη τώρα, τότε που σας έλεγα για την ιμε πριν μάθουμε για σπέκτρε κτλ σε είπα και δεν θυμάμαι αν το έλεγες εσύ αλλά στα παπάργια μου κιόλας ένας από τους ψεκ ψεκ ήσουνα στάνταρ του δεγίνονταιαφτάταπράματαίου, επιείκεια λέει ο μαλάκας :smt005:, έδειξες και επιείκεια μωρή λουλού.
:D
Πρόσβαση στην ιμε και σε άλλες αντίστοιχες τρύπες δεν έχεις εσύ κ γω ρε γκασμά, τι να γράψεις να τις εκμεταλλεύτεις, ποιματάκια; εννοείς το qubes μάλλον αλλά αυτού του είδους οι τρύπες είναι ος ίγκνοραντ από όσο καταλαβαίνω, επίσης τι χάρντγουερ σαπόρτ θέλει το qubes;.
Καλά κάνεις και ασφαλίζεις τον λογαριασμό σου πάντως, εγώ επειδή ψωνίζω κιόλας με τα γκαφρά που έχω στην τράπεζα δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία. (λογικά δεν ψωνίζεις από αλί κτρ).
Ο μέσος χρήστης μπορεί να επηρεαστεί δυνητικά από όλες αυτές τις τρύπες αλλά όντως δεν ανεφερόμουν στον μέσο χρήστη ειδικά αλλά στην κατάσταση αυτή σαν φαινόμενο - πραγματικότητα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Ορέστης 35

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 15 Αύγ 2019, 13:50

Εμεις οι νεολαιοι ασχολουμαστε με ινστα.

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37588
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 14:02

hellegennes έγραψε:
15 Αύγ 2019, 01:58
sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 01:17
hellegennes έγραψε:
15 Αύγ 2019, 00:54
Είχα και κάμερα και μικρόφωνο στο laptop. Και τα είχα πάντα ανοιχτά.

Χαίρω πολύ ότι αν ενεργοποιήσω τα πάντα θα αρχίσει να μαζεύει έγκυρες πληροφορίες. Το θέμα είναι αν τις μαζεύει όταν έχεις κάνει opt out από τα πάντα (έχω ενεργοποιημένη όπως είπα μόνο την εξατομίκευση διαφημίσεων και το geotracking -για λόγους ασφαλείας). Καθώς φαίνεται, δεν το κάνει. Επίσης έχω απενεργοποιήσει και τον συγχρονισμό των συσκευών.
Τι διάολο κινητό έχεις ρε, λίμπρεμ με εξωτερικό σελ σαόμί;
:lol:
Χάνεις την εμπειρία χρήσης πάντως με όλα απενεργοποιημένα, επίσης ουσιαστικά όταν μπανάρεις και καλά την πρόσβαση αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η τηλεμετρία, όχι φίλε μου, απλά κόβεις την πρόσβαση και το ιντεράκτιον (η εμπειρία χρήσης που σε έλεγα) από τον εαυτό σου προς τα κουκλ σέρβησηζ κι ουχί το αντίστροφο.
Αυτό που λες είναι θεωρητικό*. Αλλά κι αν δεν είναι, αν δεν χρησιμοποιούνται σε τίποτα τα δεδομένα, τι με νοιάζει; Δεν βλέπω τι ακριβώς χάνω απενεργοποιώντας την καταγραφή, πέρα από το να με ενοχλεί το youtube με βίντεο που μπορεί να μου αρέσουν.



* άλλωστε, αν η καταγραφή συνέχιζε απρόσκοπτα, του πούστη, θα την αξιοποιούσε η μηχανή για την εξατομίκευση των διαφημίσεων, ακόμη κι αν εγώ δεν έβλεπα το ιστορικό των δεδομένων.
Εφόσον έχεις και χρησιμοποιείς συσκευή με κουμπωμένο κουκλ ακάου πχ η τηλεμετρία εννοείται ότι δουλεύει υπερωρίες απλά ανάλογα με τις ρυθμίσεις σου αλλάζει το ιντεράκτιον που έχεις με τη μαμά κουκλ (απλ κ μάηκροσοφτ αντίστοιχα).
Το πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που παίρνουν από σένα είναι θέμα της εκάστοτε εταιρείας είτε το παίρνεις χαμπάρι εσύ είτε όχι, έτσι κι αλλιώς δικά τους είναι πλέον εφόσον εσύ συμφώνησες και καλά με τους όρους χρήσης αυτών των "δωρεάν" υπερεσιών που χρησιμοποιούν μερικά δις ακόμη αθρώποι όπως και συ.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37588
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 14:13

*για το qubes είπες ότι θα χρειαζόταν και αντίστοιχο χάρντγουερ σαπόρτ αν πηγαίναμε σε μία λύση τέτοιου τύπου, οκ άργησα αλλά το κατάλαβα οπότε άκυρη η ερώτηση μου.
:P
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3279
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 15 Αύγ 2019, 21:07

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 13:35

Δεν σε είπα ρε παπάρα ότι με είπες λουδίτη τώρα, τότε που σας έλεγα για την ιμε πριν μάθουμε για σπέκτρε κτλ σε είπα και δεν θυμάμαι αν το έλεγες εσύ αλλά στα παπάργια μου κιόλας ένας από τους ψεκ ψεκ ήσουνα στάνταρ του δεγίνονταιαφτάταπράματαίου, επιείκεια λέει ο μαλάκας :smt005:, έδειξες και επιείκεια μωρή λουλού.
:D
Πρόσβαση στην ιμε και σε άλλες αντίστοιχες τρύπες δεν έχεις εσύ κ γω ρε γκασμά, τι να γράψεις να τις εκμεταλλεύτεις, ποιματάκια; εννοείς το qubes μάλλον αλλά αυτού του είδους οι τρύπες είναι ος ίγκνοραντ από όσο καταλαβαίνω, επίσης τι χάρντγουερ σαπόρτ θέλει το qubes;.
Καλά κάνεις και ασφαλίζεις τον λογαριασμό σου πάντως, εγώ επειδή ψωνίζω κιόλας με τα γκαφρά που έχω στην τράπεζα δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία. (λογικά δεν ψωνίζεις από αλί κτρ).
Ο μέσος χρήστης μπορεί να επηρεαστεί δυνητικά από όλες αυτές τις τρύπες αλλά όντως δεν ανεφερόμουν στον μέσο χρήστη ειδικά αλλά στην κατάσταση αυτή σαν φαινόμενο - πραγματικότητα.
To όλο concept ήταν RCE σε ότι έτρεχε το vulnerable firmware με το AMT ή το SBT, αλλά τώρα αυτά είναι μαλακίες δεδομένου ότι μιλάμε για το backdoor feature για τους administrator που παρείχε η Intel για 'διευκόλυνση'. Και προφανώς μπορείς να γράψεις κάτι να τις εκμεταλλεύτεις τις τρύπες, όπως ακριβώς μπορείς να γράψεις κάτι για να εκμεταλλευτείς τις τρύπες στο SMM και στο VVM, που δεν είναι καν τρύπες, είναι working as intended, απλά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για malicious σκοπούς.

Το Qubes όντως εννούσα και έχψει συγκεκριμένες απαιτήσεις σε hardware, που έχουν να κάνουν με το virtualization και δεν είναι κάτι που υπάρχει σε όλους τους επεξεργαστές, ειδικά σε φτηνούς για laptops.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37588
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 21:55

klg έγραψε:
15 Αύγ 2019, 21:07
sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 13:35

Δεν σε είπα ρε παπάρα ότι με είπες λουδίτη τώρα, τότε που σας έλεγα για την ιμε πριν μάθουμε για σπέκτρε κτλ σε είπα και δεν θυμάμαι αν το έλεγες εσύ αλλά στα παπάργια μου κιόλας ένας από τους ψεκ ψεκ ήσουνα στάνταρ του δεγίνονταιαφτάταπράματαίου, επιείκεια λέει ο μαλάκας :smt005:, έδειξες και επιείκεια μωρή λουλού.
:D
Πρόσβαση στην ιμε και σε άλλες αντίστοιχες τρύπες δεν έχεις εσύ κ γω ρε γκασμά, τι να γράψεις να τις εκμεταλλεύτεις, ποιματάκια; εννοείς το qubes μάλλον αλλά αυτού του είδους οι τρύπες είναι ος ίγκνοραντ από όσο καταλαβαίνω, επίσης τι χάρντγουερ σαπόρτ θέλει το qubes;.
Καλά κάνεις και ασφαλίζεις τον λογαριασμό σου πάντως, εγώ επειδή ψωνίζω κιόλας με τα γκαφρά που έχω στην τράπεζα δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία. (λογικά δεν ψωνίζεις από αλί κτρ).
Ο μέσος χρήστης μπορεί να επηρεαστεί δυνητικά από όλες αυτές τις τρύπες αλλά όντως δεν ανεφερόμουν στον μέσο χρήστη ειδικά αλλά στην κατάσταση αυτή σαν φαινόμενο - πραγματικότητα.
To όλο concept ήταν RCE σε ότι έτρεχε το vulnerable firmware με το AMT ή το SBT, αλλά τώρα αυτά είναι μαλακίες δεδομένου ότι μιλάμε για το backdoor feature για τους administrator που παρείχε η Intel για 'διευκόλυνση'. Και προφανώς μπορείς να γράψεις κάτι να τις εκμεταλλεύτεις τις τρύπες, όπως ακριβώς μπορείς να γράψεις κάτι για να εκμεταλλευτείς τις τρύπες στο SMM και στο VVM, που δεν είναι καν τρύπες, είναι working as intended, απλά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για malicious σκοπούς.

Το Qubes όντως εννούσα και έχψει συγκεκριμένες απαιτήσεις σε hardware, που έχουν να κάνουν με το virtualization και δεν είναι κάτι που υπάρχει σε όλους τους επεξεργαστές, ειδικά σε φτηνούς για laptops.
Όντως θέλει βτ για το qubes, και τα υπόλοιπα που έγραψες είναι το ζουμί της υπόθεσης, όταν παίζουν τέτοια σκηνικά σε τόσο λόου λέβελ επίπεδο τι να κλάσουν κ τα φέησμπούκ δλδ.
Διαφορετικές φάσεις μεταξύ τους αλλά.. τέσπα, να δούμε τι κάνουν / θα κάνουν κι οι Κινέζοι με τις καινούργιες υποδομές τόσο σε χαρντ όσο σε σόφτγουερ επίπεδο με τα καινούργια γλήγορα δίχτυα και κινητά που θα γεμίσουν όλο το πλανήτη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11589
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 15 Αύγ 2019, 22:35

(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37588
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 15 Αύγ 2019, 22:39

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
15 Αύγ 2019, 22:35
Αχ αχ εσύ, χρόνια πολλά!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11589
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 15 Αύγ 2019, 22:52

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 22:39
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
15 Αύγ 2019, 22:35
Αχ αχ εσύ, χρόνια πολλά!
:wave::wave:
χρόνια πολλά και όμορφα και σε εσένα!
(✿ ♥‿♥)
Je suis Αγις
Je suis Χαοτικός

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37588
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Αύγ 2019, 14:54

Περίμενα να πάμε στο επόμενο στάδιο, τι επιλογές άλλες έχομε που μπορούν δυνητικά να αποτελούσαν μία κάποια λύση σε τέτοιου είδους φαινόμενα (τουλάχιστο στο επίπεδο χρήσης - σόφτγουερ) η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα μπερ μίνιμουμ ασφάλειας - ιδιωτικότητας της επικοινωνίας αλλά πάλι εγώ πρέπει να είμαι αυτός που θα σπαμάρει για τον ανοιχτό κώδικα βάλελίνουξ βάλελίνουξ, ας έχει.

Λοιπόν δεν θα σας πω για το μάηντς ή το γκαμπ αλλά για το diaspora* γιατί σαν πλατφόρμα είναι πιο "καθαρή".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Diaspor ... l_network)
Και φυσικά όσοι δεν τρέχετε ος σπεσίφικ σόφτγουερ δεν έχετε καμμιά δικαιολογία πλέον να έχετε γουήντοζ στο πισί σας.
Ξέρω ξέρω, είναι πραγματικά βίαμπλ επιλογές όμως αυτά και άμεσα εφαρμόσιμες χωρίς να χάσετε κάτι από φήτσουρς και χωρίς κοσμογονικές αλλαγές στο χάρντγουερ.
Έχουν πολύ χαμηλό γιούζερ μπέης ακόμη αυτά παιδιά αλλά μαντέψτε ποιος φταίει.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42513
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 18 Αύγ 2019, 15:05

sys3x έγραψε:
18 Αύγ 2019, 14:54
Περίμενα να πάμε στο επόμενο στάδιο, τι επιλογές άλλες έχομε που μπορούν δυνητικά να αποτελούσαν μία κάποια λύση σε τέτοιου είδους φαινόμενα (τουλάχιστο στο επίπεδο χρήσης - σόφτγουερ) η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα μπερ μίνιμουμ ασφάλειας - ιδιωτικότητας της επικοινωνίας αλλά πάλι εγώ πρέπει να είμαι αυτός που θα σπαμάρει για τον ανοιχτό κώδικα βάλελίνουξ βάλελίνουξ, ας έχει.

Λοιπόν δεν θα σας πω για το μάηντς ή το γκαμπ αλλά για το diaspora* γιατί σαν πλατφόρμα είναι πιο "καθαρή".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Diaspor ... l_network)
Και φυσικά όσοι δεν τρέχετε ος σπεσίφικ σόφτγουερ δεν έχετε καμμιά δικαιολογία πλέον να έχετε γουήντοζ στο πισί σας.
Ξέρω ξέρω, είναι πραγματικά βίαμπλ επιλογές όμως αυτά και άμεσα εφαρμόσιμες χωρίς να χάσετε κάτι από φήτσουρς και χωρίς κοσμογονικές αλλαγές στο χάρντγουερ.
Έχουν πολύ χαμηλό γιούζερ μπέης ακόμη αυτά παιδιά αλλά μαντέψτε ποιος φταίει.
Φταίει ότι η αξία ενός network για τα μέλη του είναι ανάλογη του πόσα άλλα μέλη με τα οποία θες να συνδεθείς υπάρχουν ήδη σ' αυτό.
Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τα φαινόμενα μονοπωλίου στα networks γιατί είναι στη φύση τους. Αν εσύ εμπιστεύεσαι το implementation είναι άλλο θέμα, αλλά το implementation αλλάζει.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 37588
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 18 Αύγ 2019, 16:28

Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Αύγ 2019, 15:05
sys3x έγραψε:
18 Αύγ 2019, 14:54
Περίμενα να πάμε στο επόμενο στάδιο, τι επιλογές άλλες έχομε που μπορούν δυνητικά να αποτελούσαν μία κάποια λύση σε τέτοιου είδους φαινόμενα (τουλάχιστο στο επίπεδο χρήσης - σόφτγουερ) η οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα μπερ μίνιμουμ ασφάλειας - ιδιωτικότητας της επικοινωνίας αλλά πάλι εγώ πρέπει να είμαι αυτός που θα σπαμάρει για τον ανοιχτό κώδικα βάλελίνουξ βάλελίνουξ, ας έχει.

Λοιπόν δεν θα σας πω για το μάηντς ή το γκαμπ αλλά για το diaspora* γιατί σαν πλατφόρμα είναι πιο "καθαρή".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Diaspor ... l_network)
Και φυσικά όσοι δεν τρέχετε ος σπεσίφικ σόφτγουερ δεν έχετε καμμιά δικαιολογία πλέον να έχετε γουήντοζ στο πισί σας.
Ξέρω ξέρω, είναι πραγματικά βίαμπλ επιλογές όμως αυτά και άμεσα εφαρμόσιμες χωρίς να χάσετε κάτι από φήτσουρς και χωρίς κοσμογονικές αλλαγές στο χάρντγουερ.
Έχουν πολύ χαμηλό γιούζερ μπέης ακόμη αυτά παιδιά αλλά μαντέψτε ποιος φταίει.
Φταίει ότι η αξία ενός network για τα μέλη του είναι ανάλογη του πόσα άλλα μέλη με τα οποία θες να συνδεθείς υπάρχουν ήδη σ' αυτό.
Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τα φαινόμενα μονοπωλίου στα networks γιατί είναι στη φύση τους. Αν εσύ εμπιστεύεσαι το implementation είναι άλλο θέμα, αλλά το implementation αλλάζει.
Φιου, ευτυχώς απάντησες εσύ κ ξεκινάμε από μιά καλή βάση την συνέχεια της συζήτησης κ όχι φταίει ο γκαμπινταλιζμός.
:D
Ωραία, αλλά αυτό νομίζω είναι το αποτέλεσμα της /των αιτίας /αιτιών κ ουχί η/οι ίδια /ίδιες η/οι αιτία /αιτίες, είναι εξίσου σημαντικά αυτά που λες δεν θέλω να τα μειώσω αλλά να επικεντρωθούμε λίγο περισσότερο στην αιτία του ζητήματος.
Ένα από αυτά κατά την μη ταπεινή μου γνώμη είναι η έλλειψη ενημέρωσης πάνω στα πλεονεχτήματα (και έχει μόνο τέτοια, κανένα μειονέχτημα τουλάχιστο θεωρητικά) που μας προσφέρει (ήδη) το ακλ - οσσ, πχ το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή την συζήτηση από αυτό το μέσο.
Παρακαλώ (όχι εσένα νάνε) να μειώσουμε στο ελάχιστο τις αναφορές στο κακό γκαμπινταλιζμό.
Στω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28697
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Μήπως έχει παραγίνει με το Facebook;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Αύγ 2019, 22:19

sys3x έγραψε:
15 Αύγ 2019, 22:39
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
15 Αύγ 2019, 22:35
Αχ αχ εσύ, χρόνια πολλά!
Εικόνα

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών