Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
-
stergiosbik
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από stergiosbik » 23 Μάιος 2018, 22:01
Οργισμένος έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 21:46
perseus έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 21:43
Οργισμένος έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 21:41
Μολις επεσε τελεφωνο , τελεσιγραφο θα λεγα, απο σουηδια.
Ταπεινωτικο Ναι...
τι σημαινει αυτο?
Ιουλιο φευγει η συζυγος... Παιδια κατα τον αυγουστο. Εγω Νοεμβριο χονδρικα.
Ας δουμε ομως και την αυριανη ημερα , ακομα υφισταται η ψευδαισθηση της ρευστοτητας...
Λοιπον.
Αφου η συζυγος φευγει πρωτη θα κανεις το εξης.
Την κανεις μηνυση για εγκαταλειψη συζυγικης στεγης.
Κερδιζεις στο δικαστηριο την επιμελεια των παιδιων αλλα και διατροφη απο την συζυγο!
Αγοραζεις με τα λεφτα της διατροφης σαν δοση την Veloce και εισαι αρχοντας!
-
mec
από mec » 23 Μάιος 2018, 22:06
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 21:59
Τί εννοείς μόνιμα; Ισπανία ξέρω ότι αγοράζουν σπίτια και πάνε εκεί έξι μήνες το χρόνο όταν συνταξιοδοτούνται
Αφού ο Όργης πάει για τα παιδιά του, άρα δεν φαίνεται για κάτι προσωρινό. Εγώ που πρότεινα Γαλλία την πρότεινα για μόνιμα. Εσύ πώς την προτείνεις την Ολλανδία; Για λίγα χρόνια ή για μόνιμη εγκατάσταση; Εκτός αν έκανες μία απλή σύγκριση συνθηκών εργασίας μεταξύ Ολλανδίας και Σουηδίας και το σταματάς εκεί.
Ολλανδοί ναι πάνε πολλοί στην Ισπανία, αλλά και Andorra. H Andorra έχει αλλάξει το φορολογικό της καθεστώς και έχει μονο 10% φόρο είτε για επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες. Αρχίζει και μαζεύει πολλούς βόρειους και για αυτό το λόγο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mec την 23 Μάιος 2018, 22:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Ορέστης 35
από Ορέστης 35 » 23 Μάιος 2018, 22:34
Σημασια για εμας τους εργενηδες εχει και που θα βρουμε γυναικα.
Σε αυτον τον πινακα φαινεται οτι η Γαλλια ειναι η χωρα της ΕΕ με τη μεγαλυτερη βιετναμεζικη κοινοτητα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Overseas_Vietnamese
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ορέστης 35 την 23 Μάιος 2018, 22:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
mec
από mec » 23 Μάιος 2018, 22:44
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 22:12
Προτείνω για μόνιμα, εάν κάποιος είναι αποφασισμένος. Έχει (σχετικά) υγιή συνταξιοδοτικά ταμεία και είναι ανοικτή κοινωνία
ΟΚ, εγώ πάντως έχω συναντήσει πολλούς δυσαρεστημένους Ολλανδούς εδώ κάτω που κλαίγονται είτε για προβλήματα από immigration είτε για φορολογία. Το παράπονό τους χοντρικά συνοψίζεται στο «δεν αναγνωρίζουμε πια τη χώρα μας». Επιπλέον ενας νότιος πχ Έλληνας θα πρέπει να συνηθίσει και στο κρύο. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό είναι βιώσιμο long term.
Τέσπα, εγώ Νότια Γαλλία τη θεωρώ την καλύτερη επιλογή από Ευρώπη για μόνιμη εγκατάσταση. Ίσως και Ισπανία μέχρι περιοχή Φαγανού, αλλά δεν έχουν καλό προνοιακό καθεστώς οι Ισπανοί, σαν δίκτυ προστασίας του εργαζόμενου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mec την 23 Μάιος 2018, 22:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 23 Μάιος 2018, 22:49
mec_ έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 22:44
Τέσπα, εγώ Νότια Γαλλία τη θεωρώ την καλύτερη επιλογή από Ευρώπη για μόνιμη εγκατάσταση. Ίσως και Ισπανία μέχρι περιοχή Φαγανού, αλλά δεν έχουν καλό προνοιακό καθεστώς οι Ισπανοί, σαν δίκτυ προστασίας του εργαζόμενου.
Εντάξει, πορβηγκία είναι τοπ. Από τις καλύτερες περιοχές για να ζεις στην υφήλιο, σίγουρα στο τοπ-3 παγκοσμίως. Αλλά τί να κάνεις εκεί; Επαγγελματικά εννοώ. Έχει μερικές πολυθενικές στη σοφία αντίπολη και σ' ε του. Μόνο εάν έχεις δικό σου μπίζνες που μπορείς να το τρέχεις από εκεί έχει νόημα. Ή αν είσαι εισοδηματίας και τρως από τα έτοιμα... (Ισπανία meh)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
mec
από mec » 23 Μάιος 2018, 23:45
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 22:49
Εντάξει, πορβηγκία είναι τοπ. Από τις καλύτερες περιοχές για να ζεις στην υφήλιο, σίγουρα στο τοπ-3 παγκοσμίως. Αλλά τί να κάνεις εκεί; Επαγγελματικά εννοώ. Έχει μερικές πολυθενικές στη σοφία αντίπολη και σ' ε του. Μόνο εάν έχεις δικό σου μπίζνες που μπορείς να το τρέχεις από εκεί έχει νόημα. Ή αν είσαι εισοδηματίας και τρως από τα έτοιμα... (Ισπανία meh)
Εννοώ όλη τη Νότια Γαλλία, όχι μόνο την μεσογειακή ζώνη. Δεν βάζω τη βόρεια λόγω κλίματος. Στη νότια έχει Λυών, Μπορντώ, Τουλούζ, Μασαλία, Νίκαια, Μοντπελιέ κλπ Ευκαιρείες υπάρχουν, μήπως στην Ελλάδα έχεις περισσότερες; Το πρόβλημα είναι η γλώσσα (εκτός αν κάνεις χειρωνακτική δουλειά) και η ενοικίαση σπιτιού σε πόλη. Χωρίς δουλειά δεν βρίσκεις σπίτι. Υπάρχουν βέβαια κάποια κόλπα.
-
Οργισμένος
από Οργισμένος » 24 Μάιος 2018, 11:38
Mhtsos έγραψε: ↑22 Μάιος 2018, 21:42
fagano3 έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 19:56
Πηγες στο καλυτερο Μαιο των τελευταιων δεκα ετων και νομιζεις οτι στην Σουηδια ειναι ωραια.
Αν δεν εχεις καποια εξαιρετικη επαγγελματικη προσφορα ωστε να μεινεις για μερικα χρονια και να καλυτερεψεις σημαντικα το σιβι σου και φυσικα μετα να φυγεις, πρεπει να πεινας πραγματικα για να πας να ζησεις βορεια Ευρωπη.
Απο Οκτωβριο μεχρι Μαρτιο ειναι μια ατελειωτη νυχτα με μερικα διαλειμματα συννεφιας.50 αποχρωσεις του γκρι φανταζομαι το εχεις ακουσεις.Εκει θα δεις τι σημαινει 50 αποχρωσεις της συννεφιας.Δεν ειναι τα συννεφα οπως στην Ελλαδα.Εδω ειναι bedeckt, σκεπασμενα λες και εχουν ριξει μια φλοκατη πανω απο το κεφαλι σου.
Απο Οκτωβριο μεχρι Απριλιο θα εισαι με σκουφι,κασκολ, δεν ξερω ποσο φυσαει Σουηδια αλλα φανταζομαι οτι θα φυσαει οπως εδω.Μεχρι τα χριστουγεννα θα την παλευεις και μετα η φρικη.Απο τη μια θα εχουν τελειωσει οι γιορτες και απο την αλλη θα σε εχει βαρεσει η ελλειψη βιταμινης d εφοσον δεν εισαι ξανθος καταλευκος.
Μεσα Απριλιου με μεσα Μαιου οι μονοι ωραιοι μηνες.Μετα αρχιζουν οι βροχες.Δεν υπαρχει καλοκαιρι.Καθε μερα θα βρεχει.Θα εχει 22 βαθμους και θα παθαινεις ηλιαση λογω υγρασιας και βροχης.
Αν επισης δεν σε ενθουσιασαν οι Σουηδοι ως ανθρωποι περιμενε να τους δεις απο Σεπτεμβριο και μετα.Τωρα ειναι μαστουρωμενοι απο την ηλιοφανεια.Ειναι σαν να εχουν πιει 5 μπυρες.Αυτο ειναι το σουπερ φιλικο τους.
Και το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι;Δεν συνηθιζεις το κλιμα.Τα πρωτα δυο χρονια ειναι καλα.Απο το τριτο αρχιζει η ψυχικη και σωματικη καταπονηση και καθε χρονο ειναι και χειροτερα.
Αναρωτηθηκες ποτε γιατι στην Ελλαδα ή στην Ισπανια που και κρατος προνοιας δεν εχει και η ασφαλεια δεν ειναι στα φορτε της δεν εχουμε ουσιαστικα υψηλη επιθετικοτητα των αλλοδαπων σε συγκριση παντα με βορειες χωρες που τους ποτιζουν και τους ταιζουν και δεν χρειαζεται καν να δουλεψουν;Ειναι θεμα καιρου.Ολες σχεδον οι επιθεσεις των μοναχικων λυκων που γιναν εδω πανω ηταν σε βδομαδα που δεν ειχε βγει ο ηλιος.
Αυτά δεν ισχύουν ή είναι υπερβολές.
Απλά.
Πηγή: Ζω εδώ και ~6 χρόνια πιο βόρεια από Μάλμε που θα μείνει ο OP (Μέση-βόρεια Γιουτλάνδη).
Για μερικά φεγγάρια έμεινα ακόμη βορειότερα.
Δεν ξέρω ποιος σε παραμύθιασε, ή είναι απλά η ΕΛ κοινότητα εν γερμανία που διαδίδει τέτοια πράγματα, αλλά δεν είμαστε με ένα περίστροφο στον κρόταφο επειδή δεν την παλεύουμε. Ούτε φυσικά ήρθαμε επειδή μας έπιασε ψωμόλυσσα(μέγα lol αυτό).
Οι εργασιακές συνθήκες είναι οι καλύτερες που προσωπικά έχω συναντήσει και οι μισθοί είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικοί, ιδίως για τις ώρες που δουλεύεις πραγματικά...
Η έλλειψη ήλιου είναι βιολογικό πρόβλημα εάν ΔΕΝ παίρνεις βιταμίνη D τον χειμώνα.
Το καλοκαίρι επίσης είναι ανάλογα που μένεις και το έτος. Κάποια είναι υγρά, άλλα είναι νορμάλ ζεστά. Βέβαια με την αλλαγή του κλίματος θα γίνονται ολοένα και πιο ζεστά...
Mητσε δωσε κι αλλες πληροφοριες. Κρεμιεμαι πανω σου. Να σου πω η σωστη τακτικη για το προγεφυρωμα δλδ δουλεια και σπιτι ποια ειναι; Η συζυγος μου ειναι γεννημενη σουηδια κι εφυγε απο κει 20 ετων. Τι ειναι εξυπνο να καμει τωρα που θα ανεβει πρωτη; Να κλεισει σπιτι και απο κει να ψαξει δουλεια; Δωσε ιδεες και συμβουλες.
-
fagano3
από fagano3 » 24 Μάιος 2018, 11:50
Mhtsos έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 07:40
fagano3 έγραψε: ↑22 Μάιος 2018, 22:01
Tι δεν ισχυουν.Βορεια Γερμανια μενω με παρομοιο κλιμα με Σουηδια.Εσυ μπορει να εισαι η εξαιρεση αλλα το 90% των νοτιων εχει προβλημα με τον καιρο και καθε χρονο αισθανεται χειροτερα.
Οσο για τους μισθους ας κοψουμε και κατι.Οι μισθοι φαινονται καλοι ως απολυτο νουμερο αλλα αν πας να μεινεις σε μεγαλη πολη και σε μετρια προς καλη περιοχη πρεπει να ξεπαραδιαστεις.Ενταξει αμα μενεις σε χωριο ή δυο ωρες απο το κεντρο σου μενουν πολυ περισσοτερα, αλλα η επαρχια εδω δεν παλευεται με τιποτα.
Δηλαδή εσύ:
Είσαι ένας αυτοκτονικός λόγω καιρού, βλέπεις τους σκανδιναβούς/βόρειους ως κρυόκωλους που ισιάζουν μόνο όταν είναι λιάρδα ή είναι καλοκαίρι, είσαι εκεί για τρία χρόνια max πριν γυρίσεις νότο, πήγες εκεί επειδή ψωμολυσσούσες και φυσικά βλέπεις το καλοκαίρι ως μια συνεχή μουντομουχλάδα που σπανίως φτιάχνει;
BTW: Οι μισθοί με τα μπόνους και το τι παρέχει η εταιρεία/Κράτος σε σχέση με τις ώρες που δουλεύω και το σημαντικότερο με το ελάχιστο στρες λόγω εργασιακής νοοτροπίας είναι η βάση υπολογισμού. Στην Γερμανία εάν έμενα στο ίδιο σπίτι και έκανα τα ίδια πράγματα, σε απόλυτους αριθμούς θα μου έμεναν παραπάνω (μαξ κάπου 10%), αλλά θα δούλευα περισσότερες ώρες και φυσικά το περιβάλλον θα ήταν πολύ χειρότερο, λόγω εργασιακής νοοτροπίας. Έτσι το VfM είναι πολύ μικρότερο από εδώ. Αυτό δεν το συναγονίζεται σχεδόν καμία μη-Σκανδιναβική χώρα....
Απο Οκτωβριο μεχρι τελος Μαρτιου που αλλαζει η ωρα ναι και εγω οπως και οι περισσοτεροι νοτιοι εχουμε μελαγχολια λογω καιρου και ελλειψη φωτος.Οσο ανεβαινεις πιο πανω τοσο χειροτερα τα πραγματα.Το ιδιο και οι ανθρωποι που μεταμορφωνονται το καλοκαιρι, ο θεος βεβαια να το κανει καλοκαιρι γιατι εχει μεσο ορο 15 μερες με βροχη καθε μηνα.
Το να πεινας δεν πηγαινε γενικα αλλα σε κατηγορια ατομου οπως ο Οργισμενος που ειναι πανω απο 40 με οικογενεια.Αν εισαι νεαρος ειναι καλο να δουλεψεις μερικα χρονια βορεια Ευρωπη για την εμπειρια τοσο εργασιακη οσο και κοινωνικη.Αν βεβαια εισαι καριεριστας δεν θα προτεινα Σκανδιναβια με τιποτα, ουτε καν Γερμανια αλλα αγγλοσαξωνικες χωρες.
Για μπαλανσ μεταξυ μισθου και συνθηκων εργασιας υπαρχουν και αλλες χωρες οπως Γαλλια με τα αντιστοχα προνομια χωρις να παριστανεις τον πιγκουινο.
-
blackpaint
από blackpaint » 24 Μάιος 2018, 12:02
Ορέστης 35 έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 21:35
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 10:03
Οι μισθοί με τα μπόνους και το τι παρέχει η εταιρεία/Κράτος σε σχέση με τις ώρες που δουλεύω και το σημαντικότερο με το ελάχιστο στρες λόγω εργασιακής νοοτροπίας είναι η βάση υπολογισμού.
Είναι πολύ σωστό αυτό, αλλά δεν περιορίζεται στην σκανδιναβία πλέον
Σε ποιες αλλες χωρες υπαρχει ελαχιστο στρες;
ΣΤΗ ΤΖΑΜΑΙΚΑ
-
Ερμής
από Ερμής » 24 Μάιος 2018, 12:04
Ναι σωστα, στη Τζαμάικα λένε οτι μπορείς να πληρώσεις με πέτρες και κουμπιά.
Απο Αμερική ή Ευρώπη όμως
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
fagano3
από fagano3 » 24 Μάιος 2018, 12:09
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑23 Μάιος 2018, 22:12
Προτείνω για μόνιμα, εάν κάποιος είναι αποφασισμένος. Έχει (σχετικά) υγιή συνταξιοδοτικά ταμεία και είναι ανοικτή κοινωνία
ΟΚ, εγώ πάντως έχω συναντήσει πολλούς δυσαρεστημένους Ολλανδούς εδώ κάτω που κλαίγονται είτε για προβλήματα από immigration είτε για φορολογία. Το παράπονό τους χοντρικά συνοψίζεται στο «δεν αναγνωρίζουμε πια τη χώρα μας». Επιπλέον ενας νότιος πχ Έλληνας θα πρέπει να συνηθίσει και στο κρύο. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό είναι βιώσιμο long term.
Το ζητημα ειναι να βρει και δουλεια.Χαιρω πολυ νοτια Γαλλια και παραλιακη Ισπανια ειναι οι καλυτερες περιοχες για να ζεις, αλλα χρειαζονται και λεφτα.Ειτε θα εχεις χοντρες καβαντζες ειτε θα εχεις επαγγελματικα προσοντα που θα βρεις δουλεια ακομα και σε τετοιες περιοχες.
Ολλανδια ειναι σαν την βορεια Γερμανια με την διαφορα οτι οι Ολλανδοι δεν σε πριζουν να αφομοιωθεις.Παντως νομιζω οτι αν εχεις οικογενεια συμφερει η Γερμανια.Στην Ολλανδια γνωστη μου οικογενεια πληρωνει ενα χιλιαρικο το μηνα για παιδικο.Εδω ειναι τζαμπα, συν μεγαλυτερες αδειες για γονεις.Γερμανια αμα εμενα θα εψαχνα κατι για νοτια Γερμανια για πολεις σε στυλ Φραιμπουργκ,Χαιδελμβεργη κλπ κλπ.Συν οτι επειδη ειναι καθολικοι εχουν διπλασιες αργιες.
-
Οργισμένος
από Οργισμένος » 24 Μάιος 2018, 12:15
APo ayta που εχω δει παντως το στρες και το αγχος ειναι πολυ μικρο Ολλανδια, Σουηδια κι επειτα Γερμανια. Περιμενω απο Μητσο πολλες πολλες λεπτομερειες...
-
-
- 36 Απαντήσεις
- 778 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
08 Φεβ 2024, 20:51
-
-
- 17 Απαντήσεις
- 809 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dr Socrates
06 Αύγ 2023, 21:51
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 113 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
01 Μαρ 2025, 15:15
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 198 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στρακαστρουκας
06 Φεβ 2024, 12:05
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.