Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 06 Ιούλ 2019, 09:26

Κατα διαολου το δημογραφικο στη Ρωσια παρα τις "μεγαλες προσπαθειες" του "μεγαλου αρχηγου" (ουγκ) δεν εχει καταφερει να πεισει τους Ρωσους να γεννησονε ερισσοτερα παιδια στο σημερινο μπουρδελ κρατος που εστησε μαφιζος της Μοσχας..

Ας προσεχε..

https://www.defence-point.gr/news/synag ... -stoicheia

Συναγερμός σε Ρωσία και Ιταλία… μετά από τα νέα δημογραφικά στοιχεία

dpoint | 06/07/2019 00:05

13
SHARES
FacebookTwitterEmailMore
Τα δημογραφικά στοιχεία γίνονται ο εφιάλτης χωρών που έχουν συναίσθηση της σημασίας τους, για την εξέλιξη, την πρόοδο ή ακόμα και την επιβίωση ενός έθνους. Ο αυτός πρόλογος είναι σημαντικός διότι δίνει την ευκαιρία να αντιληφθεί κανείς, από όσα ακολουθούν, ότι το κρίσιμο αυτό θέμα δεν τυγχάνει της προσοχής που θα του άρμοζε στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας. Ωστόσο, το “καμπανάκι” του κινδύνου ακούγεται πλέον ευδιάκριτα τόσο για τη Ρωσία – που υποφέρει αρκετές δεκαετίες – όσο και για την γειτονική μας Ιταλία…

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα προέβη σε μια δραματική δήλωση… Είπε ότι η Ρωσία χάνει τον λαό της, όχι την αφοσίωσή του και την καρδιά του, αλλά ως φυσική απώλεια… Εννοούσε τα νέα αποκαρδιωτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα οποία αποκάλυψαν ότι τα δραστικά μέτρα που έλαβε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατανόησε εδώ και πολλά χρόνια τη σημασία του παράγοντα αυτού, δεν έφεραν αποτέλεσμα…


Τους τέσσερις μήνες που προηγήθηκαν, μειώθηκε ο ρυθμός γεννήσεων και το προσδόκιμο επιβίωσης των κατοίκων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να μειωθεί, σχεδόν κατά 150.000 ψυχές. Ήρθαν και οι προβλέψεις του ΟΗΕ να συμπληρώσουν την απελπιστική εικόνα.

Μόλις πριν δυο εβδομάδες, ειδικοί του ΟΗΕ ανέλυσαν τα δημογραφικά δεδομένα της Ρωσίας και επιχείρησαν προβολές στο μέλλον, οι οποίες αποκάλυψαν άνα ακόμα χειόρτερο πρόβλημα. Εάν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, ο πληθυσμός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από 146 εκατομμύρια που είναι σήμερα (σ.σ. πολύ μικρός για μια αχανή γεωγραφικά χώρα, κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα) μέχρι το έτος 2.100, αναμένεται να μειωθεί στα 135 εκατομμύρια…



Η Ιταλία είναι άλλη μια χώρα που αρχίζει να συνειδητοποιεί το σοβαρό δημογραφικό της πρόβλημα. Πιθανότατα και ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, το 2018 σημειώθηκε μια περεταίρω υποχώρηση 4% στον ρυθμό γεννήσεων, με αποτέλεσμα το αριθμητικό αυτό δεδομένο να βρίσκεται πλέον στο χειρότερό του σημείο από το… 1861!

Η γήρανση του ιταλικού πληθυσμού είναι άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα. Το ποσοστό του πληθυσμού που έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του τουλάχιστον, ανέρχεται πλέον στο 23%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η Ιταλία να έρχεται δεύτερη στον κόσμο στο ποσοστό των υπερηλίκων, μετά την Ιαπωνία!



Για τους Ιάπωνες δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ορισμένους προφανείς παράγοντες που ευθύνονται για την υπογεννητικότητα των Ιαπώνων… Ας κοιτάξουμε πρώτα τα του – ευρωπαϊκού – οίκου μας.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 29 Ιούλ 2019, 00:21

Ρωσία: Θύμα «περίεργης» αλλεργίας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Οι φόβοι εντάθηκαν σήμερα για την υγεία του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Ρωσίας Αλεξέι Ναβάλνι, που μεταφέρθηκε από το κελί του στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε αλλεργική αντίδραση, την οποία χαρακτηρίζει «περίεργη» το περιβάλλον του.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμιτς, την εκπρόσωπο Τύπου του, ο Ναβάλνι, που καταδικάστηκε αυτήν την εβδομάδα σε φυλάκιση 30 ημερών για παραβάσεις «στους κανόνες διαδηλώσεων», νοσηλεύτηκε, σήμερα, λόγω μιας «σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης».

«Η πηγή της αλλεργικής αντίδρασης δεν έχει εντοπιστεί. Σε όλη του τη ζωή, ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ πάθει αλλεργική αντίδραση» υπογράμμισε η εκπρόσωπος στο Twitter.

Ο Ναβάλνι υπέστη διόγκωση των βλεφάρων κι εμφανίστηκαν αποστήματα στον λαιμό του, την πλάτη, το στήθος και στους αγκώνες, εξήγησε η Αναστασία Βασιλίεβα, η προσωπική γιατρός του, σε ένα μήνυμα που προβλήθηκε στο Facebook.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το δέρμα του να υπέστη μια τοξική αντίδραση και βλάβες από μια άγνωστη χημική ουσία μέσω τρίτου προσώπου» υπογράμμισε η ίδια, αφού μετέβη στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο Ναβάλνι από αστυνομικούς.

«Ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ καμία αλλεργία» διαβεβαίωσε η Βασιλίεβα, ζητώντας να γίνει χημική ανάλυση στα σεντόνια του κρεβατιού του στο κελί του κρατουμένου.

Από την πλευρά της, η Όλγα Μιχαήλοβα, η δικηγόρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι δεν μπόρεσε να δει τον πελάτη της παρά μόνο αφού έκανε φασαρία στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην πόρτα του δωματίου στο νοσοκομείο.

«Αγνοούμε προς το παρόν τι συνέβη, όμως δείχνει πολύ περίεργο» έγραψε στο Facebook.

«Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε έναν άγνωστο αλλεργικό παράγοντα και μια διόγκωση του προσώπου συμβαίνουν σε έναν άνδρα που δεν είχε ποτέ στα 43 του χρόνια αλλεργίες» τόνισε η Μιχαήλοβα.

Νούμερο ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι φυλακίστηκε την Τετάρτη, δύο ημέρες πριν από τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, που κατέληξε χθες στη σύλληψη 1.400 και πλέον ανθρώπων στη Μόσχα, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

https://www.documentonews.gr/article/rw ... ei-nabalni

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30299
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 04 Αύγ 2019, 16:42

αν όχι όλο, από το 12:00
Наше дело правое - победа будет за нами!

Η φωνή της Αληθειας
Δημοσιεύσεις: 3129
Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 20:21

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας » 04 Αύγ 2019, 18:41

Χωρα της πλακας η Ρωσια. Με ΑΕΠ μικροτερο απο Καναδα/Ιταλια, καργα υπογεννητικοτητα, που πας ρε μπαρμπα;

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 28695
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 04 Αύγ 2019, 21:52

Αύγουστος 4, 2019
Θέλουν να ρίξουν τον ΠΟΥΤΙΝ: Δεν θα πιστέψετε τι έκαναν.

Εικόνα

Τι άλλο θα δούμε στον κόσμο.

Οι λιγοστοί Ρώσοι που ακόμα πιστεύουν στον Κομμουνισμό, χρησιμοποιούν ένα κοριτσάκι μόλις 17 ετών την Olga Misik, για να κάνουν επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών.


Το κοριτσάκι κάνει κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα, με σκοπό να δείξει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν στυγνό δικτάτορα.



Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ένα μικρό ανήλικο κορίτσι. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που το χρησιμοποιούν, για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση:

Η απόλυτη εξουσία, διαφθείρει απόλυτα. Δεν θεωρούμε άγιο τον Πούτιν, αλλά αν τον συγκρίνει κανείς με τους ηγέτες της Νέας Τάξης (Μέρκελ, Μακρόν κλπ), καταλαβαίνει ότι είναι ανώτερος και πολιτικά αλλά και ηθικά.

Θα δούμε στην Ρωσία την επάνοδο της Νέας Τάξης, στον δρόμο; Απίθανο σενάριο, καθώς οι Μοσχοβίτες ένιωσαν στο “κορμί τους” τι σημαίνει Κομμουνισμός. Παράλληλα, το σύστημα του Πούτιν έκανε την Ρωσία αυτό που είναι σήμερα. Μια υπερδύναμη που μόνο με τις ΗΠΑ μπορεί να συγκριθεί.



Είναι η χώρα που καταφέρνει να έχει την δική της οικονομία, είτε είναι καλή είτε κακή και επιπλέον, το βιωτικό επίπεδο των Ρώσων έχει ανέβει. Ο Πούτιν πήρε μια Ρωσία που την έλεγχαν οι υποκινούμενοι από την Δύση ολιγάρχες και την έβγαλε από την Οικονομική αλλά και από την πολιτιστική κρίση.
https://www.el.gr/diethni/kosmos/theloy ... -tha-pist/

Άβαταρ μέλους
Highlander
Δημοσιεύσεις: 17451
Εγγραφή: 24 Ιούλ 2018, 16:43

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 04 Αύγ 2019, 21:59

Η φωνή της Αληθειας έγραψε:
04 Αύγ 2019, 18:41
Χωρα της πλακας η Ρωσια. Με ΑΕΠ μικροτερο απο Καναδα/Ιταλια, καργα υπογεννητικοτητα, που πας ρε μπαρμπα;
Προς εξαφάνιση.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30299
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 13 Αύγ 2019, 20:58

Наше дело правое - победа будет за нами!

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 16 Αύγ 2019, 14:53

Δανεια με επιτοκιο 365% στην χωρα του πλανηταρχη απο τα Ληντλ.


Πυρηνικα ατυχηματα, ο στρατος κατα διαολου, οικονομια ΓΤΠ, ολιγαρχες και μαφιοζοι συνεχιζουνε να αλωνιζουνε αλλα οι λιβανιστες του Πουτιν ακαθεκτοι..

https://www.defence-point.gr/news/quot- ... e-toko-365
“Πετάει” η ρωσική οικονομία, έλλειψη χρημάτων και δάνεια με τόκο 365%

newsroom | 16/08/2019 12:01

33
SHARES
FacebookTwitterEmailMore
Εδώ και μερικούς μήνες, μικρά μηχανήματα έχουν εμφανισθεί στα εμπορικά κέντρα της Αγίας Πετρούπολης. Αρκεί να βάλεις σ’ αυτά το διαβατήριό σου, για να λάβεις αμέσως μια μικροπίστωση, με το απαγορευτικό ετήσιο επιτόκιο του 365%, σύμπτωμα ενός πυρετού χρέωσης που ανησυχεί τις αρχές.

Ο ρωσικός πληθυσμός, η αγοραστική δύναμη του οποίου εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή και σε συνεχή μείωση εδώ και χρόνια, δανείζεται όλο και περισσότερο για τα ψώνια του ή απλώς για να μπορέσει να πληρώσει τους λογαριασμούς. Η θεαματική άνοδος των πιστώσεων εδώ και 18 μήνες έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να σκάσει μια φούσκα που είναι πιθανό να προκαλέσει ύφεση.


Όμως το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό. Αν περιοριστεί η χορήγηση πιστώσεων, τα νοικοκυριά θα στερηθούν μια πηγή εσόδων που σε μερικές περιπτώσεις είναι ζωτικής σημασίας και υπάρχει κίνδυνος να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο μια ανάπτυξη που είναι ήδη άτονη.

«Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει εκρηκτική το 2021», προειδοποίησε στα τέλη Ιουλίου ο υπουργός Μαξίμ Ορέσκιν μιλώντας στον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας και προσθέτοντας ότι ετοιμάζονται μέτρα για να βοηθηθεί ο πληθυσμός που στραγγαλίζεται από τα χρέη.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρέωση των νοικοκυριών από καταναλωτικές πιστώσεις αυξήθηκε κατά 25% πέρυσι και αντιπροσωπεύει πλέον 1,8 τρισεκατομμύριο ρούβλια, δηλαδή σχεδόν 25 δισεκατομμύρια ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία. Για το ένα τρίτο των χρεωμένων νοικοκυριών, διευκρίνισε, η αποπληρωμή των δανείων καταβροχθίζει περισσότερο από το 60% των μηνιαίων εσόδων, με αποτέλεσμα πολλοί να συνάπτουν νέα δάνεια για να αποπληρώσουν τα παλιά.

«Το επίπεδο των μη εξασφαλισμένων πιστώσεων στη Ρωσία φθάνει αυτή τη στιγμή το 9% του ΑΕΠ. Συγκριτικά το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 10-15% στην ανατολική Ευρώπη. Όμως στη Ρωσία αυτό είναι πιο ανησυχητικό επειδή τα πραγματικά εισοδήματα δεν έχουν αυξηθεί εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νατάλια Ορλόβα, επικεφαλής των οικονομολόγων της Alfa Bank.

Σύμφωνα με την ίδια, η ανησυχία οφείλεται στο αξιόχρεο των χρεωμένων νοικοκυριών: «το χρέος δεν κατανέμεται με ομοιόμορφο τρόπο, συγκεντρώνεται κυρίως στα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, που είναι λιγότερο πιθανό να το αποπληρώσουν. Τα νοικοκυριά με υψηλά και μεσαία εισοδήματα, οι ‘καλοί δανειζόμενοι’, αποφεύγουν να χρεωθούν».

«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα»

Η κατάσταση έχει προκαλέσει τριβές με την κεντρική τράπεζα, οι οποίες εκφράζονται δημόσια. Σύμφωνα με την Νατάλια Ορλόβα, η αύξηση των πιστώσεων αυτών αποτελεί «τον κύριο παράγοντα στήριξης της ανάπτυξης»: «αν οι προϋποθέσεις χορήγησης δανείων γίνουν πιο αυστηρές, αυτό θα μπορούσε να βλάψει άμεσα στην ανάπτυξη».

Όμως η οικονομική δραστηριότητα έχει ήδη φρενάρει στην αρχή της χρονιάς, καθώς στο πρώτο εξάμηνο η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ήταν μόλις 0,7% σε ετήσια βάση. Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ κατώτερο του αναπτυξιακού στόχου που έχει οριστεί από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, γύρω στο 4% ετησίως, ο οποίος είναι δύσκολο να επιτευχθεί καθώς η χώρα πλήττεται από το 2014 από άνευ προηγουμένου ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις, κυρίως λόγω της ουκρανικής κρίσης.



Με 19 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η Ρωσία έχει μεγάλη ανάγκη ανάπτυξης. «Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα, συνεπώς παίρνουν πιστώσεις. Γι’ αυτό αισθανόμαστε πραγματικά τον τρόμο των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών αρχών», συνόψιζε σε πρόσφατο άρθρο του ο πολιτειολόγος Αντρέι Κολέσνικοφ του Κέντρου Κάρνεγκι.

«Τι θα γίνει αν η φουσκα σπάσει ξαφνικά; Πώς θα αντιδράσει ο κόσμος; θα μείνει χωρίς χρήματα ενώ οι αρχές προβλέπουν για παράδειγμα να κατασκευάσουν έναν εξαιρετικά ακριβό αυτοκινητόδρομο, η εκμετάλλευση του οποίου θα είναι αναπόφευκτα μη κερδοφόρα», υπογραμμίζει ο Κολέσνικοφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30299
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 25 Αύγ 2019, 01:45



Наше дело правое - победа будет за нами!

Άβαταρ μέλους
aljawn
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 19 Απρ 2019, 20:19
Phorum.gr user: aljawn

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 25 Αύγ 2019, 12:39

Αν κάποιοι προβληματίζονται για το αξιόχρεο των νοικοκυριών στην Ρωσία, θα έπρεπε να πέφτουν από τα παράθυρα για το αξιόχρεο των νοικοκυριών στην Κίνα.

Επίσης, όντως η Ρωσία παρουσιάζει χαμηλό ΑΕΠ, για να θεωρηθεί παγκόσμια δύναμη. Εκτός και αν ρωτήσουμε τους Δημοκρατικούς που ακόμα κλαίγονται.

Η ουσία είναι ότι τόσο τον Πούτιν όσο και τον Άσσαντ τους χαιρετάμε χρόνια τώρα, αλλά πιο πιθανό είναι να χαιρετίσουμε πρώτα την ΕΕ όπως πάνε τα πράγματα.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30299
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 28 Αύγ 2019, 11:08

θα έμπαινες σε επιβατηγό που κάνει στροφή Immelmann?
Наше дело правое - победа будет за нами!

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30299
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 28 Αύγ 2019, 13:50

Наше дело правое - победа будет за нами!

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42513
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 28 Αύγ 2019, 13:52

Νέες κινήσεις προσέγγισης της Ρωσίας από Μακρόν.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30299
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 04 Σεπ 2019, 19:53

Наше дело правое - победа будет за нами!

Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30299
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

Re: Aποχαιρετα τον Πουτιν που χανεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 09 Σεπ 2019, 16:04

Наше дело правое - победа будет за нами!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών