Βουδαπεστη

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης
Δημοσιεύσεις: 519
Εγγραφή: 03 Μάιος 2018, 10:33
Τοποθεσία: Agri Decumates

Βουδαπεστη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης » 23 Σεπ 2019, 11:09

Ειναι απο τους πλεον δημοφιλεις προορισμους, οποτε ειπα να παω με αλλους δυο, Τεταρτη απογευμα με Κυριακη μεσημερι. Προτασεις για μουσεια, αξιοθεατα, φαγητο, ποτο ευπροσδεκτες.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14049
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Βουδαπεστη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 23 Σεπ 2019, 11:39

Orszaghas (κοινοβούλιο) Halaszbastya (πύργος των ψαράδων) και μεγάλη συναγωγή τής οδού Dohany
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
νύχτα
Δημοσιεύσεις: 8657
Εγγραφή: 03 Μαρ 2019, 12:18

Re: Βουδαπεστη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 23 Σεπ 2019, 11:39

άνευ Πράγας το πρόγραμμα;
fear as night can’t be shut off

Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης
Δημοσιεύσεις: 519
Εγγραφή: 03 Μάιος 2018, 10:33
Τοποθεσία: Agri Decumates

Re: Βουδαπεστη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης » 23 Σεπ 2019, 11:57

νύχτα έγραψε:
23 Σεπ 2019, 11:39
άνευ Πράγας το πρόγραμμα;
ειχα παει το πριν 3 χρονια, βρηκαμε φτηνη πτηση και θα παμε μονο Βουδαπεστη.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol
Δημοσιεύσεις: 4923
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 14:03

Re: Βουδαπεστη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 23 Σεπ 2019, 13:27

Leporello έγραψε:
23 Σεπ 2019, 11:39
Orszaghas (κοινοβούλιο) Halaszbastya (πύργος των ψαράδων) και μεγάλη συναγωγή τής οδού Dohany

επισης πλατεια Ηρωων με το παρκο εχει και zoo παραδιπλα, την Βασιλικη του Αγιου Στεφανου, το νησι της Μαργαριτας μεσα στο Δουναβη, to Gellert Hill, επισης νοικιαστε ενα tour bus αξιζει

το νησι της Μαργαριτας ειναι πανεμορφο και τεραστιο, σαν το αντιστοιχο Central Park, μπορειτε να νοικιασετε διαφορα λογης ποδηλατα για να το περιδιαβειτε

Άβαταρ μέλους
Frozen
Δημοσιεύσεις: 1185
Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 19:15

Re: Βουδαπεστη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frozen » 24 Σεπ 2019, 18:10

κυριος Μακης έγραψε:
23 Σεπ 2019, 11:09
Ειναι απο τους πλεον δημοφιλεις προορισμους, οποτε ειπα να παω με αλλους δυο, Τεταρτη απογευμα με Κυριακη μεσημερι. Προτασεις για μουσεια, αξιοθεατα, φαγητο, ποτο ευπροσδεκτες.
Τα βασικά είναι το κάστρο-μουσείο που θα σου πάρει ώρα να το δεις, η αποβάθρα των ψαράδων από διπλα που θυμίζει λίγο παραμύθι, η εκκλησία του Ματθαίου έχει ενδιαφέρον αλλά να κοιτάξεις τις ώρες γιατί νομίζω είναι μέχρι τις 17:00 ή κάτι τέτοιο.
Το κοινοβούλιο είναι το πιο εντυπωσιακό κτίριο και σήμα κατατεθέν της Βουδαπέστης αλλά δεν έχω μπει μέσα, οπότε δεν γνωρίζω αν αξίζει. Μπροστά θα δεις το περίφημο μνημείο με τα παπούτσια.
Η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή και απ'έξω και από μέσα. Να ανέβεις στον πύργο (πολλά σκαλοπάτια να ξέρεις) για να θαυμάσεις την πόλη από ψηλά. Αξίζει!
Στη πλατεία των ηρώων είναι όμορφα, πάντα γεμάτη κόσμο, μπορείς να κάνεις και βόλτα στο πάρκο ακριβώς από πίσω, υπέροχο το φθινόπωρο! :romance-hearteyes: Εκεί έχει κάποια μουσεία, είχα μπει κατά λάθος στο μουσείο γεωργίας. :roll: Μην μπεις εκτός αν έχεις παιδιά μαζί.
Όταν τελειώσεις τη βόλτα σου εκεί, κοντά θα βρεις ένα εστιατόριο με παραδοσιακό φαγητό, λέγεται Paprika (εχμ τι άλλο!). Δεν θα σε απογοητεύσει απλά να έχεις στο νου σου ότι είναι αρκετά δημοφιλές και μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις.
Για ποτό λογικά θα έχεις ακούσει για τα ruin bars, να πας για την εμπειρία. Είναι διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει και σίγουρα θα βρεις μια γωνιά που θα νιώσεις ότι σου ταιριάζει/αρέσει. Όταν είχα πάει (Οκτώβριο) ήταν γεμάτο κόσμο, φαντάζομαι είναι σχεδόν πάντα έτσι. Να ξέρεις ότι στη είσοδο θα περάσεις μπροστά από κάποιους τύπους σαν ντουλάπες που θα ζητήσουν να δουν ταυτότητα και να ελέγξουν ότι δεν έχεις φέρει ποτά μαζί σου.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω από αυτή την πόλη είναι η "κρουαζιέρα" στον Δούναβη όταν δύει ο ήλιος! :hebit: Μπορείς να πάρεις το καραβάκι που κάνει τακτικά δρομολόγια και όχι τα τουριστικά. Σου προτείνω να πάρεις την τριήμερη κάρτα για μεταφορικά μέσα, θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και περιλαμβάνει τα ποταμόπλοια. Η θέα ειλικρινά είναι μαγική, μην φύγεις χωρίς αυτή την εμπειρία!

Όσο για τα λουτρά, λένε είναι must για Βουδαπέστη αλλά εγώ δεν πήγα γιατί είχα λίγες μέρες και η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσιάζει τοσο η ιδέα. Προσπάθησα παρόλα αυτά έστω για να τα δω πως είναι σαν μέρος, έφαγα πόρτα γιατί πήγα στο κλείσιμο. :roll:

Τέλος, για σουβενίρ κλπ πήγαινε στο central market hall, θα βρεις πολλά ωραία πράγματα.
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. :hebit:

Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης
Δημοσιεύσεις: 519
Εγγραφή: 03 Μάιος 2018, 10:33
Τοποθεσία: Agri Decumates

Re: Βουδαπεστη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης » 08 Οκτ 2019, 11:43

Λουτρα δεν πηγαμε, αν και περασαμε απο τα Széchenyi baths. Ειδαμε πλατεια ηρωων που εχει και το Museum of Fine Arts, ανεβηκαμε στο καστρο με το τελεφερικ για να δουμε το Fisherman's Bastion και την Matthias Church. Την Βουλη δυστυχως τις μερες που θελαμε ειχαν τελειωσε τα τουρ σε αγγλικα οποτε μονο απεξω. Περπατημα γυρω απο το Δουναβη απο την Chain Bridge μεχρι το Margaret Island, οπου βλεπει κανεις και το Shoes on the Danube Bank, και επισκεψη στην St. Stephen's Basilica που εχει και ωραια θεα της πολης. Η Central Market Hall ειχε ποικιλια αλλα δεν ηταν κατι το εντυπωσιακο, αλλα για να νιωσω τελειως τουριστας πηρα μια γλυκια και μια καυτερη παπρικα. A περασαμε και απο το πανεπιστημιο, γυριζαν ταινια κιολας. Ειδα στο αμφιθεατρο της φιλοσοφικης ενω ειχαν διαλεξη. Μανουλα....Γενικα πολυ ωραιες γυναικες.
Επισκεφτηκαμε το Hungarian National Museum, την Hungarian National Gallery με τον εφιππο ανδριαντα του Ευγένιου της Σαβοΐας απεξω(ωραια θεα της πολης και εδω επισης), την Dohány Street Synagogue και το αγαπημενο μου, Military History Museum(παλι στο καστρο) οπου μου πιασε κουβεντα ενας Πολωνοουγγρος απο το Γκντανσκ που κατασκευαζει στολες και κανονια εποχης απο οτι καταλαβα στα σπαστα αγγλικα που μετεφραζε η συντροφος του. Τελευταια μερα πηγαμε στο House of Terror, το οποιο θα μπορουσε να ειναι πιο επεξηγηματικο και με περισσοτερα Αγγλικα στις πινακιδες. Πρακτικα απλα διαβαζες Α4 σε καθε δωματιο και κοιταγες τους υποτιτλους απο βιντεο με μαρτυριες, το υπογειο ειχε ενα ενδιαφερον βεβαια.
Φαγητο θυμαμαι μου εμεινε στο Belvárosi Disznótoros, ηταν κεντρικα σχετικα, φτηνο και θυμισε λιγο μαγερειο, του δειξα ποιο πιατο ηθελα, γκουλας, φτηνα κομματια κρεας με αρκετα μυρωδικα ωστε με ενα ρεψιμο να σκοτωνω ρινοκερο, και ρυζι.Α, και μπλουτβουρστ, αξιοπρεπες.
Απο ποτο στα μαγαζια πιναμε μπυρα με Unicum, που μου αρεσε πιο πολυ απο το Jagermeister και ταιριαζε με φτηνη κρυα μπυρα. Δοκιμασαμε και
palinka, παρομοιο με slivovitz, γινεται απο διαφορα φρουτα, το ειδα και φτιαγμενο απο στεμφυλα. Πρεπει να δοκιμασει κανεις Tokaji, τον δικο τους επιδορπιο οινο. Τελος, ειδα να πινουν αρκετα Tubi 60, το οποιο ειναι εβραικο και δεν το ειχα δει Ελλαδα η Γερμανια(οκ, δυσκολο να το πετυχω στις Kneipe και τα καφενεια.) Περιεργη γευση, ομολογω μου αρεσε, στην αρχη νομισα πως θα ειναι σαν λιμοντσελο αλλα δεν εχει σχεση.
Τελος απο μαγαζια για ποτο, πηγαμε σε δυο ruin bars, στο Szimpla kert και στο Fogasház. Το δευτερο ειδικα πολυ μεγαλο, αλλα μπηκαμε μονο επειδη πηγαμε Τεταρτη και νωρις Σαββατο, εχει συνηθως μεγαλη ουρα και δεν καθομαι να περιμενω μια ωρα για να μπω, ειδικα σε μαγαζι για ποτο. Mazel Tov που ηθελα να δοκιμασω για φαγητο δεν μπηκαμε γιατι ειχε ουρα 5 μετρα.
Γενικα απο ολα τα μπαρ που πηγαμε, μου μεινε το Hintaló Iszoda. Πολυ καλη καβα, ο μπαρμαν εχει απιστευτο κουρεμα και ορεξη για κουβεντα(μιλαει και γερμανικα και αγγλικα), ενω απεξω εχει εναν Αμερικανο που μου ελεγε οτι ειναι Βουδαπεστη 5 χρονια, αλλα θελει να φυγει να παει στο Anchorage για ψαρας ωστε να βγαλει λεφτα και να γυρισει πισω στην Georgia. Ησυχο, οτι πρεπει για αλλαγη απο την βαβουρα των ruin bars, και με αρκετους ντοπιους μεσα.
Συνολικα μου αρεσε και θελω να ξαναπαω συντομα. Ειναι εξοικειωμενοι με τους τουριστες, πολυ αξιοπιστα και τα μεσα μαζικης μεταφορας και με διαρκεις ελεγχους, μου κανε εντυπωση η κλιση στις κυλιομενες σκαλες στο μετρο παντως. Δεν ειναι αδικα απο τους πιο δημοφιλεις τουρισμους για τους Ελ και οχι μονο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών