Το δικαίωμα στην απεργία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Re: Το δικαίωμα στην απεργία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 25 Σεπ 2019, 13:28

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 25 Σεπ 2019, 13:28

Χαοτικός έγραψε:
25 Σεπ 2019, 13:12

Ναι για σένα μπορεί να είναι αέρας κοπανιστός το να βιώνουν τα παιδιά μας μια μιζέρια και μια ξεφτίλα.
θεωρω μιζερια και ξεφτιλα να περπατας στο δρομο και να επαναλαμβανεις ηλιθια κλισε που λεει ενας με ντουντουκα. σαν αυτιστικο προβατο.

ακομη και αυτους που κρινουν οτι θα φερει αποτελεσμα το να πετανε μολοτοφ, τους θεωρω καπως λιγοτερο μιζερους και ξεφτιλες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 25 Σεπ 2019, 13:33

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 25 Σεπ 2019, 13:46

Ασέβαστος έγραψε:
25 Σεπ 2019, 13:28
Χαοτικός έγραψε:
25 Σεπ 2019, 13:12

Ναι για σένα μπορεί να είναι αέρας κοπανιστός το να βιώνουν τα παιδιά μας μια μιζέρια και μια ξεφτίλα.
θεωρω μιζερια και ξεφτιλα να περπατας στο δρομο και να επαναλαμβανεις ηλιθια κλισε που λεει ενας με ντουντουκα. σαν αυτιστικο προβατο.

ακομη και αυτους που κρινουν οτι θα φερει αποτελεσμα το να πετανε μολοτοφ, τους θεωρω καπως λιγοτερο μιζερους και ξεφτιλες.

Κοίτα τώρα. Άμα δεν το έχεις κάνει ποτέ δεν μπορείς να το κρίνεις γιατί πολύ απλά είσαι εκτός πλαισίου (πεδίου πες το καλύτερα. όπως και στη φυσική άμα λάχει) και δεν έχεις αλληλεπίδραση με αυτό.

ουσιαστικά τώρα , έχω κι εγώ άποψη γι αυτό που περιγράφεις όπως ακριβώς το περιγράφεις. Αλλά το να το συζητήσω μαζί σου που εξορισμού αντιπαλεύεις τις κινηματικές διαδικασίες, δεν είναι μάταιο;

Εγώ σου λέω λοιπόν ότι δεν είναι ούτε κλισέ ούτε μίζερο και σου έκθεσα το γιατί για μένα έχει νόημα. Το τι περιμένω απ 'αυτό είναι άλλο θέμα και σε άλλο πεδίο.
Τα είπαμε, τα καταλάβαμε, προχωράμε :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 25 Σεπ 2019, 13:57

Ju-87 έγραψε:
25 Σεπ 2019, 13:09
alexandroso έγραψε:
25 Σεπ 2019, 11:58
Ju-87 έγραψε:
25 Σεπ 2019, 11:52

Θυμισε μας στην ΕΣΣΔ ποσες απεργιες εκαναν οι εκει εργατες και τι αποτελεσμα ειχαν...
https://www.politeianet.gr/books/haynes ... ssd-207813

Να το αγοράσεις και να το διαβάσεις. Από κει και πέρα, για να καταλάβω, εσύ είσαι οπαδός των σοβιετικών και ενδιαφέρεσαι να επιβάλλεις το ίδιο μοντέλο και ρωτάς;
Εσυ εισαι ο αριστερος, εγω ειμαι ο οπαδος των σοβιετικων?
Εγώ λοιπόν, που είμαι ότι είμαι, είμαι οπαδός του δικαιώματος για απεργία. Εσύ γιατί ρωτάς για το τι κάνανε οι σοβιετικοί; Για να το χρησιμοποιήσεις σαν μοντέλο; Η μήπως νομίζεις ότι κάτι μου είπες;
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 25 Σεπ 2019, 14:06

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
25 Σεπ 2019, 13:26
alexandroso έγραψε:
25 Σεπ 2019, 13:02
25 Σεπ 2019, 12:58

Θα έλεγες λοιπόν ότι οι εκπαιδευτικοί απεργούν υπό τον κίνδυνο να βρεθούν κρεμασμένοι στο προαύλιο των εργοδοτών τους;
:roll:
Σε περίπτωση που δεν κατάλαβες θα επαναδιατυπώσω. Πρώτον, υπό ποια απειλή απεργούν οι εκπαιδευτικοί; Δεύτερον, με ποιο δικαίωμα στερούν από το παιδί μου ώρες μαθήματος; Τρίτον, με ποιο δικαίωμα στερούν από εμένα το δικαίωμα μετακίνησης; Παρακαλώ να απαντήσεις ευθέως και να μην αρχίσουμε για τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσω αγώνων γιατί πολύ εύκολα και νομοτελειακά θα φτάσουμε στον Στάλιν και στα γκούλαγκ.
Πρώτον. Την απειλή της υποβάθμισης της ζωής τους.
Δεύτερον. Με το δικαίωμα της απεργίας. Οσον αφορά τις ώρες προφανώς δεν εννοείς τις ώρες που χάνονται από μια 24ωρη, σα να χιόνισε και να μείναν κλειστά για μια μέρα τα σχολεία και μείναν κουμπούρια οι μαθητές (ενώ αλλιώς...). Θα εννοείς από μια απεργία διαρκείας (άλλο θέμα). Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω και γι αυτό. Είναι ότι και το πρώτο. Κι οι μαθητές καλό είναι να μάθουν να παλεύουν κι αυτοί παίρνοντας παράδειγμα τπ τους δασκάλους τους γιατί δε θα μείνουν στο σχολείο για πάντα και κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται σ'αυτή τη ζωή. Οχι ότι δεν υπάρχουν πάντα τρόποι να καλυφθούν οι χαμένες ώρες, όσες και να ναι αυτές, αλλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε για να γκρινιάζουμε.
Τρίτον. Το δικαίωμα μετακίνησης το στερούν απ τους ανρθώπους με κινητικά προβλήματα όσοι παρκάρουν ή βάζουν τραπεζοκαθίσματα πάνω στο πεζοδρόμιο. Αν δεν έχεις κάποιο κινητικό πρόβλημα μπορείς μια χαρά να μετακινηθείς. Χτες πχ υπήρχε προαστιακός, μετρό απ τις 9 μέχρι τις 9, ταξί, τραμ και πόδια. Αντε να πεις ότι δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή αν δεν έχεις λεφτά για ταξί και δεν πάει κανένα μέσο και είναι και μακρυά για να πας με τα πόδια. Οχι ότι σου στερούν το δικαίωμα της μετακίνησης λες και σου πιασε κάποιος τα πόδια και δεν μπορείς να κουνηθείς. Σίγουρα είναι ταλαιπωρία. Μεγαλύτερη ταλαιπωρία είναι να μην μπορείς να ταίσεις τα παιδιά σου γιατί κάποιοι ενοχλούνται που θα ταλαιπωρηθούν κάνα δυο μέρες το χρόνο. Λες και έχουμε και κάνε μεγάλο απεργιακό κύμα και έχεις απεργία και συλλαλητήρια κάθε δυο μέρες. Ε ρε ανθρακωρύχοι που μας χρειάζονται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alexandroso την 25 Σεπ 2019, 14:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 25 Σεπ 2019, 14:07

25 Σεπ 2019, 10:39
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/19 ... kathigiton

Μετά το καλοκαιράκι και πριν καλά καλά ανοίξουν τα σχολεία ξεκίνησαν οι απεργίες με πρώτους πρώτους αυτούς που τα έξυναν 3 μήνες.
Ερώτηση. Γιατί διαμαρτύρονται καθημερινή και όχι μια ωραία Κυριακή χωρίς να ενοχλούν κανένα και χωρίς να κλείνουν δρόμους;
Η απεργία ήταν πανεργατική.

Αιτήματα

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45802#

Λεπτομέρειες.

https://underwriter.gr/%CE%BF%CE%B1%CF% ... %87%CE%BF/

Οι απεργίες γίνονται τις καθημερινές για να μεγιστοποιήσουν την πιθανότητα να πετύχουν ενοχλώντας.
stavmanr έγραψε:
25 Σεπ 2019, 10:47
Γιατί οι επαίτες σε ενοχλούν όταν τρως και δεν κάθονται να διαμαρτυρηθούν σε μία γωνιά του πάρκου;
Οι εργαζόμενοι επαίτες!
Μάαστα.
Τι να σχολιάσεις τώρα;
Ξύσε λίγο περισσότερο τ' αρχίδια σου πριν σου κόψουν την όρεξη οι κακοί εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θέλουν και να πληρώνονται, οι άχρηστοι.
Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα για «εξαιρέσεις κατά την εφαρμογή των όρων των συλλογικών συμβάσεων» και υπερίσχυση των τοπικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που επικαλούνται οικονομικά προβλήματα. Αρκεί δηλαδή ένας λογιστής να πιστοποιήσει ότι μια επιχείρηση έχει οικονομικό πρόβλημα ώστε να εξαιρείται από την υποχρέωση εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ.
(από το παραπάνω λινκ)

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 25 Σεπ 2019, 14:09

Ju-87 έγραψε:
βασική αρχή της διαλεκτικής είναι να επιλέγεις ότι σε βολεύει
Εικόνα
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 25 Σεπ 2019, 14:13

stavmanr έγραψε:
Γιατί οι επαίτες σε ενοχλούν όταν τρως και δεν κάθονται να διαμαρτυρηθούν σε μία γωνιά του πάρκου;
επαίτες ενοχλούν εργάτες,
πού αρχιδομπλέξατε φουκαράδες
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 25 Σεπ 2019, 16:02

Γραφικός έγραψε:
25 Σεπ 2019, 14:07
stavmanr έγραψε:
Οι εργαζόμενοι επαίτες!
Μάαστα.
Τι να σχολιάσεις τώρα;
Ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις; :102:

Στο ερώτημα του φίλου "γιατί φροντίζουν να ενοχλούν οι απεργοί;" η αντερώτησή μου ήταν "γιατί φροντίζουν να ενοχλούν και οι επαίτες;" και γενικά "γιατί η ενόχληση συνοδεύει αιτήματα στη ζωή;".

Είσαι ο τρίτος που χάνει το νόημα στη συζήτηση.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 25 Σεπ 2019, 16:04

stavmanr έγραψε:
25 Σεπ 2019, 16:02
Γραφικός έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Οι εργαζόμενοι επαίτες!
Μάαστα.
Τι να σχολιάσεις τώρα;

Στο ερώτημα του φίλου "γιατί φροντίζουν να ενοχλούν οι απεργοί;" η αντερώτησή μου ήταν "γιατί φροντίζουν να ενοχλούν και οι επαίτες;" και γενικά γιατί η ενόχληση συνοδεύει αιτήματα στη ζωή;
Δεν ξέρω να διαβάζω; Δεν ξες να εκφράζεσαι; Ας κρίνει όποιος διαβάσει.

Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ » 25 Σεπ 2019, 16:07

Γραφικός έγραψε:
25 Σεπ 2019, 16:04
stavmanr έγραψε:
Γραφικός έγραψε:

Οι εργαζόμενοι επαίτες!
Μάαστα.
Τι να σχολιάσεις τώρα;

Στο ερώτημα του φίλου "γιατί φροντίζουν να ενοχλούν οι απεργοί;" η αντερώτησή μου ήταν "γιατί φροντίζουν να ενοχλούν και οι επαίτες;" και γενικά γιατί η ενόχληση συνοδεύει αιτήματα στη ζωή;
Είστε στο ιδιο στρατόπεδο και τσακώνεστε...
Κλασσικοι αριστεροί...
100 αριστεροί, 101 γνώμες, λέγαν στο χουριο μου...
ωραία πύτισσα η ζωή

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 25 Σεπ 2019, 16:13

Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε:
25 Σεπ 2019, 16:07
Κλασσικοι αριστεροί...
Ποιες γνώμες; Παρεξήγηση έγινε.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 25 Σεπ 2019, 16:30

Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε:
25 Σεπ 2019, 16:07
Γραφικός έγραψε:
25 Σεπ 2019, 16:04
stavmanr έγραψε:

Κλασσικοι αριστεροί...
Δεν είμαι σε κανένα στρατόπεδο. Σε στρατόπεδο ήμουν στο στρατό. Έκτοτε έκοψα το χόμπι.

Όταν χρειάζεται να ερμηνεύσεις έναν υπαινιγμό ή έναν προβληματισμό σε έναν "αριστερό", υπάρχει πρόβλημα. Υποτίθεται ότι οι προβληματισμοί είναι το ψωμοτύρι του "αριστερού".

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 » 25 Σεπ 2019, 17:51

alexandroso έγραψε:
25 Σεπ 2019, 13:57
Ju-87 έγραψε:
alexandroso έγραψε:
25 Σεπ 2019, 11:58

https://www.politeianet.gr/books/haynes ... ssd-207813

Να το αγοράσεις και να το διαβάσεις. Από κει και πέρα, για να καταλάβω, εσύ είσαι οπαδός των σοβιετικών και ενδιαφέρεσαι να επιβάλλεις το ίδιο μοντέλο και ρωτάς;
Εγώ λοιπόν, που είμαι ότι είμαι, είμαι οπαδός του δικαιώματος για απεργία. Εσύ γιατί ρωτάς για το τι κάνανε οι σοβιετικοί; Για να το χρησιμοποιήσεις σαν μοντέλο;
Η μήπως νομίζεις ότι κάτι μου είπες;
Αυτο. :g030:
Δημοκράτης έγραψε:
31 Αύγ 2021, 14:42
Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε:
05 Οκτ 2021, 22:00
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις