Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22707
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 29 Σεπ 2019, 23:26

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
29 Σεπ 2019, 23:20
Χαοτικός έγραψε:
28 Σεπ 2019, 21:08
Το Κωσταλέξι νομιζω δεν είχε να κάνει με ασέλγεια ρε συ. Για να μην συναντιέται με αυτόν που ήταν ερωτευμένη, είχε να κάνει το θέμα. Τέλος πάντων.

Οι ασέλγειες στα παιδιά έχουν κάνουν με χάσιμο της πραγματικότητας από τους θύτες. Για μένα το καλύτερο για να θεραπευτούν θα ήταν να έχουν μια πιο μόνιμη εικόνα για τον εαυτό τους. Να τους βγάλεις μια φωτογραφία ολόσωμη και δίπλα να μοντάρεις φωτογραφία παιδιού επίσης ολόσωμη και σε πραγματική αναλογία. Να συνειδητοποιεί το μέγεθός του, ότι είναι μεγάλος και πόσο δυσαρμονικό είναι εν τέλει αν βρίσκεται σε επαφή με ένα παιδί. Το ζήτημα του είναι κάποια καθήλωση στα παιδικά του χρόνια και μια έντονη επιθυμία που είχε τότε να μοιραστεί τη σεξουαλικότητα του με ένα άλλο παιδί. Να ψάξει τι μπορεί να κάνει, ξέρεις. Οποιαδήποτε περιέργεια έχει ένα παιδί γύρω από αυτό που αισθάνεται, πως θέλει να το ικανοποιήσει κλπ. Ωστόσο αυτά δεν μπορούν να ερευνηθούν εύκολα. Δεν τολμάει σχεδόν κανείς να ζητήσει βοήθεια, όχι γιατί βολεύεται σε μια κατάσταση. Το αντίθετο.
Πιστεύω ότι το βιώνουν πολύ πιεστικά και θέλουν να απαλλαγούν από τις παρορμητικές τους τάσεις. Το ποσοστό τουλάχιστον που έχουν απευθυνθεί στους ειδικούς το επιβεβαιώνει κατά 100% (γι αυτό και απευθύνθηκε). Δεν απευθύνονται όμως πολλοί και δεν ξέρουμε πόσοι κι ο λόγος κυρίως είναι ότι φοβούνται. εδώ θέλει παιδεία αλλά τέλος πάντων είναι μεγάλη συζήτηση. Όταν κυριαρχούν φωνές που θέλουν να ενοχοποιούν την τάση που έχεις και όχι το αν έχεις προβεί σε πράξεις, δεν υπάρχει αισιόδοξη προοπτική. Το αποτέλεσμα είναι να μην προλάβει τελικά κάποιος να το ελέγξει και να περάσει σρ πράξεις όπου πάλι κάποιο παιδί θα κακοποιηθεί (στις περισσότερες περιπτώσεις) ή απλά θα καταπιεστεί.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με καταπίεση από γονείς. Ούτε πολύ ωφέλιμο είναι να εξετάσουμε τους μύθους μας ώστε να δούμε μήπως έχει να κάνει και η κουλτούρα μας (έστω και η "εν γένει κουλτούρα μας" - πειραματικός όρος γι αυτό που κυριαρχεί και μοιάζει να είναι μέρος της φύσης μας).
Βρίσκω και λάθος να επιχειρούν στον τομέα τους διάφοροι να δανείζονται το μύθο και να κάνουν υποθέσεις. Το έκανε μέχρι και ο Ένγκελς στην "Καταγωγή της οικογένειας του κράτους και της; ιδιοκτησίας" όπου χρησιμοποίησε τις Ερινύες του Ορέστη για να αναδείξει ότι κάποτε ήταν μητριαρχική η κοινωνία και την έτσουζε το έγκλημα στη μάνα. Κι ότι αργότερα που έγινε πατριαρχική δεν έτρεχε κάστανο και οι Ερινύες τον άφησαν. Τέλος πάντων κάπως έτσι το λέει.

Οι θεότητες δεν φτιαχνόντουσαν τόσο για τα ψυχολογικά μας γενικά, αλλά για τα υπαρξιακά μας. Ψυχολογικό μεν κι αυτό, αλλά πιο κεντρικό στο να σε κινεί. Ούτε τόσο για τις κοινωνίες φτιάχτηκαν. Οι θρησκείες αργότερα ναι, διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να καθοδηγούν τα μέλη των κοινοτήτων σε συμπεριφορές που ελέγχονται. Αλλά όχι οι ίδιες οι θεογονίες που είναι πολύ παλιότερες.
Αυτά νομίζω εγώ.
Ρέ Χάος τό Κωσταλέξι τό ανέφερα γιά τήν σιωπή τής κοινωνίας.....

Καί σχόλιο ήθελα περισσότερο γιά τό κόψιμο τής Αγίας Τριάδας τού Ουρανού.....

Σέ σχέση πρός τό μίσος τών Γιών πρός τόν Πατέρα.....

. :wave:
Στο ψυχοβιολογικό είναι απλά ενδόμυχος και λανθάνον σεξουαλικός ρε συ . Τι άλλο; Αργότερα στο κοινωνικό είχε να κάνει με την τάση μας να ριζοσπαστικοποιούμαστε. Απλά πράγματα. Δεν είναι να μπλέκεις με ψυχαναλυτές γι αυτά. Άσε που σου λέω! :e040:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 30 Σεπ 2019, 10:38

Η συζήτηση ξεκίνησε από τον Δανέζη και κατέληξε στο Κωσταλέξι... :scross:

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS
Δημοσιεύσεις: 12884
Εγγραφή: 18 Οκτ 2019, 00:15

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 30 Οκτ 2019, 10:56

Δεν απαγορεύει κανείς σε κανέναν να μιλάει, απλώς όταν φέρεις τον τίτλο του καθηγητή και αυτό το χρησιμοποιείς για να προσδώσεις κυρος σε ενδεχόμενες παπαριες που λες είναι αντιδεοντολογικό

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8162
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 31 Οκτ 2019, 22:43

tipiti klop έγραψε:
16 Απρ 2019, 18:23
stavmanr έγραψε:
15 Απρ 2019, 23:30
Σε υπεράσπιση της tipiti που συμφωνεί με Δανέζη, κι επομένως σε υπεράσπιση του Δανέζη σημειώνω:
αίσθηση δεν είναι το όργανο. Αυτό λέγεται αισθητήριο. Αίσθηση είναι το τελικό αποτέλεσμα της κωδικοποίησης του αισθητηριακού σήματος στον εγκέφαλο.

Το όργανο "μάτι" δεν ...συλλαμβάνει το φως (δεν είναι ο τελικός αποδέκτης). Είναι ένας υποδοχέας, δηλαδή μέρος ενός μηχανισμού που κωδικοποιεί την πληροφορία του φωτός, και τη μεταφέρει μέσα από ένα σύνθετο σύστημα μετάδοσης ηλεκτρικών διεγέρσεων, στα κέντρα της όρασης.

Επομένως, σωστά, η tipiti γράφει ότι η αίσθηση είναι εγκεφαλική λειτουργία κι ότι οι αισθήσεις μας είναι παράγωγα του εγκεφάλου, κι όχι των αισθητηριακών οργάνων. Τα όργανα δεν παράγουν τίποτα. Απλά μεταφέρουν/μεταγλωττίζουν την πληροφορία (από φωτεινή ενέργεια σε ηλεκτρικό παλμό) προς το κέντρο, όπου μορφοποιείται σε αίσθηση.
Ωραία, για να βρούμε ένα σταθερό κέντρο στη συζήτηση, ας μείνουμε σε αυτό το τελευταίο που γράφεις.
Αυτό που αποκαλούμε “αίσθηση” λοιπόν, είναι μια δυαδική διαδικασία λήψης (από τα αισθητήρια όργανα) και επεξεργασίας αυτής της λήψης στον εγκέφαλο. Το ότι η διαδικασία αυτή είναι άρρηκτη και θεμελιώδης το μαρτυρά και η ίδια η ετυμολογία της λέξης “αντί-ληψη”.

Η αίσθηση λοιπόν είναι μια λήψη και μια αντίληψη ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι η δυαδική σχέση γίνεται οξύτερη και σημαντικότερη, όταν το ένα από τα δυο ή και τα δυο μέλη αυτής της σχέσης ενισχύεται.
Μπορεί δηλαδή ο μηχανισμός της λήψης να μην είναι τόσο οξύς , αλλά να υπεραναπληρώνεται από μια πολυπλοκότερη διαδικασία αντίληψης.
Για παράδειγμα ένα γεράκι "βλέπει" πολύ καλύτερα, ή ένας σκύλος ακούει ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων απ’ ότι ο άνθρωπος.
Ακριβώς όμως επειδή το αισθητήριο όργανο του ανθρώπου διασυνδέεται με ένα πολύ πιο περίπλοκο εγκέφαλο, η εξίσωση λήψη-αντίληψη, βγάζει πολύ υψηλότερα αποτελέσματα στον άνθρωπο, πράγμα που κατά κάποιον τρόπο τον ξεχωρίζει στο έμβιο βασίλειο.

Επομένως, το επιχείρημα του Δανέζη στις διαλέξεις του για το “κατώφλι των αισθήσεων” , για το “περιορισμένο εύρος” δηλαδή των ανθρώπινων αισθήσεων, που το φέρνει σαν ενισχυτικό της εμμονής του για την “πλάνη των αισθήσεων¨, είναι ένα κενό επιχείρημα, αφού η αίσθηση, όπως παραδέχεσαι και συ stavmanr , είναι μια διττή διαδικασία, μια ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στην πρόσληψη από τον εξωτερικό κόσμο και στον τρόπο που αυτός γίνεται αντιληπτός.

Ας υποθέσουμε λοιπόν τώρα, ότι ο “εγκέφαλος”, η αντι-λήψη σε αυτή τη διαδικασία, είναι οριακά υποτυπώδης. Πως θα αντιλαμβανόταν τον κόσμο αυτό το πλάσμα;
Θα την αντιλαμβανότανε σαν μια κοχλάζουσα ενέργεια, σαν ένα “τίποτα” που λέει και ο Δανέζης. Μα αυτή είναι και η αντιληπτική ικανότητα μιας αμοιβάδας , παραδείγματος χάρη.
Υπάρχει κάτι συγκλονιστικό στην “αντίληψη” της αμοιβάδας; Κατά τη γνώμη μου όχι, καθώς αυτή η μορφή ύπαρξης , αμέσως-αμέσως, έχει λιγότερες ελευθερίες, μεγάλους δηλαδή περιορισμούς να κινηθεί και να εξερευνήσει τον Κόσμο.
Για να διασυνδεθείς όλο και βαθύτερα με τον κόσμο, πρέπει να αρχίσεις να διαχωρίζεσαι από αυτόν, πρέπει να αρχίσεις να οργανώνεσαι σαν μονάδα, απέναντι στο άπειρο. Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο εγκέφαλος. Η συνείδηση δηλαδή προϋποθέτει μια όλο και ισχυρότερη διαλεκτική σχέση: εαυτός- κόσμος.
Η νευροβιολογία μας δείχνει ότι από τις πρώτες στιγμές της ύπαρξης μας στον κόσμο, ο εγκέφαλος αρχίζει να αναζητά “δομές” μέσα στη “σούπα” του αισθητηριακού ερεθίσματος.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι: Αυτή η αναζήτηση “δομών” μέσα στον εγκέφαλο, που οργανώνει τα αντικείμενα σε “ξεχωριστά” και σαν “μοναδικά”, είναι κάτι αληθινό, ή είναι μια ψευδαίσθηση;

Εδώ ο Δανέζης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι είναι ψευδαίσθηση...
Γιατί;
Γιατί έτσι λέει η επιστήμη...
Όχι, δεν το λέει η επιστήμη, το λέει η δική του βεβιασμένη ερμηνεία , και το κυριώτερο η δική του κοσμοθεωρία.
Οι δικές μου οι προσλήψεις λένε ότι τον “κόσμο σαν σούπα”, δεν τον αντιλαμβάνονται μόνο οι καλλιτέχνες ή οι άγιοι, ή τα βρέφη όταν δεν έχει ολοκληρωθεί η αντιληπτική ικανότητα ακόμα, αλλά και οι ψυχοπαθείς και τα πρεζόνια. Και οι αμοιβάδες κατά τα φαινόμενα...
Δεν υπάρχει κάτι “αβανταδόρικο” στην πρόσληψη του κόσμου σαν “κοσμική σούπα”, που να τον πριμοδοτεί σαν πιο αληθινό, σε σχέση με τον υποτιθέμενο “ψευδή” , και “περι-ορισμένο”. Αυτόν που ο Δανέζης ονομάζει “υλικό” ,“διαχωρισμένο”, "εγωιστικό".
Και επιπλέον δεν υποστηρίζεται αυτό πουθενά από τη νευροεπιστήμη. Ούτε βέβαια συμπεραίνεται με κάποιο τρόπο η “ψευδαίσθηση του υλικού κόσμου”.
Αντίθετα, τεκμαίρεται ότι και η “ολιστική” αντίληψη του κόσμου, η “κοχλάζουσα σούπα”, είναι της ίδιας τάξης δημιούργημα του εγκεφάλου.
"Feeling something beyond yourself, bigger in space and time, can be stimulated" όπως αναφέρει και ο Dr Michael Persinger του Laurentian University. (εννοεί με ηλεκτρόδια, σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου)
Πράγμα που σας επισήμανα αρκετά ποστ πριν, αλλά αρνηθήκατε εντυπωσιακά να το λάβετε υπόψη.- Αν οι αισθήσεις είναι ψευδαισθητικές, το ίδιο ισχύει και για την αίσθηση του Θεού, ή του Όλου.

Τέλος , στο συνολικό εύρος των επιστημών, συμπεράσματα του τύπου “δεν υπάρχει ύλη”, είναι απλά ερμηνείες, εξίσου ενεργές , με αυτές που λένε ότι υπάρχει.
Ο κόσμος σαν διαχωρισμένες οντότητες, εξίσου αληθινές και της ίδιας ουσίας με την κοσμική σούπα, εξακολουθεί και είναι ένα πολύ ενεργό ενδεχόμενο, τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην επιστήμη.
Σε αυτήν την περίπτωση, η τάση του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται τον κόσμο με όρια, σαν ξεχωριστές μονάδες ή σαν “τοπικότητες”, δεν είναι μια πλάνη, μια ψευδαίσθηση, αλλά η καταγραφή ενός από τους δυο “τρόπους” με τον οποίους τα πράγματα υπάρχουν.(Σύμφωνα με τη φιλοσοφική θεώρηση του Σπινόζα για παράδειγμα, που είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους επιστημονικούς κύκλους).

Το να εγκαλείς μια ολόκληρη ανθρωπότητα, προς την “πραγματικότητα της κοσμικής σούπας”, ως της μόνης αληθινής σε βάρος μιας υλικής, ή ένσαρκης πραγματικότητας, ισοδυναμεί κοινωνιολογικά με το να την οδηγείς σε μαζικό χαπάκωμα, σε μια θρησκευτικού τύπου ραστώνη, όπου η γνώση δεν επιδιώκεται πλέον γιατί είναι ψευδαισθητική, και όπου το να είμαστε όλοι μαζί μια αγκαλιά, προκύπτει αβίαστα με το που θα ασπαστούμε τη “νέα επιστήμη”, όπως ο Δανέζης την κηρύττει. Γι αυτό και αρκετοί συνομιλητές πιο πάν, έκαναν λόγο για new age θεωρίες στην καλύτερη, και στη χειρότερη για φανφάρες.
Η υπεραπλούστευση και η μονοσήμαντη ερμηνεία, (έως παρερμηνεία) των πραγμάτων, έχει κάτι ληθαργικό γιατί κατασιγάζει τα ερωτήματα του ακροατηρίου, γεμίζοντάς το με έτοιμες απαντήσεις.
Αλλά τι ζητάμε τώρα, θα μου πεις...

ΥΓ. Λόγω φόρτου εργασίας, δεν θα μπορώ να συμμετέχω ενεργά στη συζήτηση από αύριο και μέχρι το Πάσχα. Όμως οι υπόλοιποι συνομιλητές, δεν επισημαίνουν απλά ότι ο Δανέζης ερμηνεύει όπως τον εξυπηρετεί τα επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να τα χωρέσει στα στενά παπούτσια της ιδεολογίας του. Επιμένουν ότι αγνοεί τα επιστημονικά θέματα καθαυτά. Μήπως θα έπρεπε να δώσετε έμφαση σε μια βήμα προς βήμα απάντηση, σε μια τόσο σοβαρή κατηγορία;

.
Τώρα κατάλαβα οταν σε μία διάλεξη του είχε πεί ο κτίστης Θεοδοσίου.....

Διαλέξαμε νά είμαστε μόνοι μας..... μπράβο ρέ Τύπι σσα....

Πού νά γυρνάς ρέ χαμένο.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Yannis
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 07 Αύγ 2020, 06:50
Phorum.gr user: Yannis87

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yannis » 07 Αύγ 2020, 07:00

Καλησπερα...επαναφερω το θεμα...θελω γνωμη απο ανθρωπους των θετικων κλαδων...
Για αυτην την αναλυση δανεζη....
Προτεσταντισμος-> ορθολογισμος-> υπερασιοναλισμος ->
Μπριντζμαν και επιστιμη ειναι οτι μετριεται με ρολογια και χαρακες


parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 2590
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 07:52

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 07 Αύγ 2020, 11:17

Ο Δανέζης είναι ο πνευματικός άνθρωπος που μας αξίζει.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22707
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Σεπ 2020, 23:09

stavmanr έγραψε:
13 Απρ 2019, 13:44
itteithe έγραψε:
13 Απρ 2019, 12:18
stavmanr έγραψε:
13 Απρ 2019, 09:53
Δηλαδή κι εκεί που υπάρχει το τίποτα, υπάρχει αλφάβητο με 1 σύμβολο, κι επομένως τα πάντα είναι αλφάβητο. :lol:
Θέλει προσοχή η αναγωγή των πάντων σε αλφάβητα. Εισάγει ...θεολογικούς στοχασμούς.
Δεν έκανα αναγωγή των πάντων σε αλφάβητα, συζητούσαμε για το τι είναι πληροφορία για τους πληροφορικούς.

Βέβαια, όσο κι αν σου φαίνεται αδύνατο, γίνεται να έχεις αλφάβητο με ένα σύμβολο. Αν κωδικοποιήσεις τα γράμματα, τους αριθμούς και τις αριθμητικές πράξεις με μια αλληλουχία του ίδιου συμβόλου, τότε μπορείς να φτιάξεις προτάσεις που βγάζουν νόημα. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με το μηδέν και το ένα. Αν π.χ.:

:D -> α
:D:D -> β κτλπ,

Τότε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D   :D    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D     :D :D :D :D :D :D :D     :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D    :D :D :D :D :D     :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D    :D
Βγάζει απόλυτο νόημα.
Όλα αυτά που γράφεις (φατσούλες, γράμματα, σημεία στίξης) είναι μετακωδικοποιήσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν αποτελούν αλφαβήτα. Αντίθετα, απαιτούν την αλφαβήτα για να μεταφραστούν σε γράμματα και προτάσεις, ανάλογα με την κοινή κωδικοποίηση των έλλογων όντων που ονομάζεται "επικοινωνία".
Αντίστοιχα, για να διαβάσεις μόρς απαιτείται κωδικοποίηση με την οποία οι στίξεις θα μεταφράζονται σε λέξεις ή φράσεις.

Νομίζω ότι είναι ένα πολύ λεπτό σημείο στο οποίο δεν μπορούμε να πούμε ότι πχ. το εναλλασσόμμενο ρεύμα του ΟΤΕ αποτελεί αλφαβητάρι, αλλά μάλλον φορέα κωδικοποιημένης πληροφορίας. Αυτό σημαίνει ότι το on/off δεν αποτελεί αλφαβήτα, αλλά απλά την μετάφραση της αλφαβήτας σε ποσά ενέργειας και στη συνέχεια απαιτεί την επαναμετάφρασή της σε αλφαβήτα.

Κι εδώ επιστρέφουμε στο σημείο στον οποίο ο Δανέζης αναφέρεται σε ανθρώπινο βιοϋπολογιστή. Ο άνθρωπος, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το συνάνθρωπό του, κωδικοποιεί τις ανάγκες του ή τα συναισθήματά του σε ήχο, εικόνα κλπ., τα οποία (ανα)μεταδίδονται ως ενέργεια (ηχητικά κύματα, φως κλπ.) και επαναμεταφράζονται από το άλλο ον στον κοινό κώδικα. Η πιστότητα της κωδικοποίησης αποκωδικοποίησης των σημάτων αφορά πλέον το πρόβλημα της επικοινωνίας. Είναι δηλαδή εκείνο το σημείο στο οποίο γράφεις στον Νάνδρο 1 και καταλαβαίνει 2, λόγω διαφορετικότητας στο σύστημα κωδικοποίησης-αποκωδικοποίησης. :lol:

Πολύ σωστό :smt023
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22707
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 19 Σεπ 2020, 23:11

Yannis έγραψε:
07 Αύγ 2020, 07:00
Καλησπερα...επαναφερω το θεμα...θελω γνωμη απο ανθρωπους των θετικων κλαδων...
Για αυτην την αναλυση δανεζη....
Προτεσταντισμος-> ορθολογισμος-> υπερασιοναλισμος ->
Μπριντζμαν και επιστιμη ειναι οτι μετριεται με ρολογια και χαρακες

Εδώ είναι αυθαίρετος. Δεν αναφέρεις ούτε σωστά πρόσωπα που συνδέονται αυτές οι έννοιες ούτε και χρησιμοποιεί τις έννοιες όπως αυτές σημαίνουν.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

teratoulis
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 21 Φεβ 2021, 22:31

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από teratoulis » 21 Φεβ 2021, 22:52

Γεια χαρά παιδιά,

δεν έχω σχέση με το αντικείμενο όμως έχω παρακολουθήσει αρκετές διαλέξεις του Δανέζη στο youtube.

Στην αρχή είχα ενθουσιαστεί, μετά σιγά σιγά άρχισε να μου προκαλεί σύγχυση.

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει λογικά άλματα (και ισως και λάθη), προσπαθώντας εν αγωνίως να αποδείξει οτι υπάρχει και κάτι άλλο ταυτίζοντας μάλιστα την 4η διάσταση με την ψυχή κτλ. και άλλα πολλά που αναφέρθηκαν από άλλα παιδιά.

Anyway, βλέπω κάποιους σχετικούς με το θέμα (φαντάζομαι θα ναι θεωρητικοί φυσικοί?) όπως ο Κουρκούας. Οπότε αν γίνεται να μας παραπέμψει σε κάποιες πιο αξιόπιστες πηγές θα ήταν ωραίο.

Ευχαριστώ και καλώς ήρθα! :)

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 26994
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Φεβ 2021, 17:13

teratoulis έγραψε:
21 Φεβ 2021, 22:52
Γεια χαρά παιδιά,

δεν έχω σχέση με το αντικείμενο όμως έχω παρακολουθήσει αρκετές διαλέξεις του Δανέζη στο youtube.

Στην αρχή είχα ενθουσιαστεί, μετά σιγά σιγά άρχισε να μου προκαλεί σύγχυση.

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει λογικά άλματα (και ισως και λάθη), προσπαθώντας εν αγωνίως να αποδείξει οτι υπάρχει και κάτι άλλο ταυτίζοντας μάλιστα την 4η διάσταση με την ψυχή κτλ. και άλλα πολλά που αναφέρθηκαν από άλλα παιδιά.

Anyway, βλέπω κάποιους σχετικούς με το θέμα (φαντάζομαι θα ναι θεωρητικοί φυσικοί?) όπως ο Κουρκούας. Οπότε αν γίνεται να μας παραπέμψει σε κάποιες πιο αξιόπιστες πηγές θα ήταν ωραίο.

Ευχαριστώ και καλώς ήρθα! :)
Καλώς ήλθες.
Θα σε αναλάβει ο στραβομανούρας και θα σε παραπέμψει κατευθείαν στον ύψιστο! :g030:
.

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3284
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Φεβ 2021, 18:14

teratoulis έγραψε:
21 Φεβ 2021, 22:52
Γεια χαρά παιδιά,

δεν έχω σχέση με το αντικείμενο όμως έχω παρακολουθήσει αρκετές διαλέξεις του Δανέζη στο youtube.

Στην αρχή είχα ενθουσιαστεί, μετά σιγά σιγά άρχισε να μου προκαλεί σύγχυση.

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει λογικά άλματα (και ισως και λάθη), προσπαθώντας εν αγωνίως να αποδείξει οτι υπάρχει και κάτι άλλο ταυτίζοντας μάλιστα την 4η διάσταση με την ψυχή κτλ. και άλλα πολλά που αναφέρθηκαν από άλλα παιδιά.

Anyway, βλέπω κάποιους σχετικούς με το θέμα (φαντάζομαι θα ναι θεωρητικοί φυσικοί?) όπως ο Κουρκούας. Οπότε αν γίνεται να μας παραπέμψει σε κάποιες πιο αξιόπιστες πηγές θα ήταν ωραίο.

Ευχαριστώ και καλώς ήρθα! :)
Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να βλέπεις τους πχορουμίτες να τσακώνονται για θέματα au fond επιστημολογικά και στο τέλος η συζήτηση να καταλάγει στο κωσταλέξι και ότι ΒΑΡΥΤΗΤΑ = HAMBURGER = ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ = ΙΗΣΟΥΣ.

Τι να της κάνεις τις άλλες πηγές;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4415
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 22 Φεβ 2021, 19:01

Η θεωρία της υπερβαρύτητας περιλαμβάνει ένδεκα διαστάσεις.


ΒΑΡΥΤΗΣ = ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ = ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ = ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΕΣ = ΕΛΛΗΝ ΙΗΣΟΥΣ = 1011

1011b = 11
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3284
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 22 Φεβ 2021, 19:07

Σπύρος έγραψε:
22 Φεβ 2021, 19:01
Η θεωρία της υπερβαρύτητας περιλαμβάνει ένδεκα διαστάσεις.


ΒΑΡΥΤΗΣ = ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ = ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ = ΣΑΡΑΝΤΑ ΗΜΕΡΕΣ = ΕΛΛΗΝ ΙΗΣΟΥΣ = 1011

1011b = 11
Thanks Σπύρο, αυτό ακριβώς εννοώ. :blm:
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 8845
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 22 Φεβ 2021, 20:41

Έχει σχέση ο Μάνος Δανέζης με την Ελένη Δανέζη που έφτιαξε το πρώτο σχολείο για γυναίκες στην Ελλάδα;
Z

teratoulis
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 21 Φεβ 2021, 22:31

Re: Μάνος Δανέζης και αστροφυσική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από teratoulis » 23 Φεβ 2021, 15:52

Πάντως να παραθέσω και εγώ κάποιες αντιφάσεις¨- αυθαιρετεσίες σε αυτά που λέει ο Δανέζης¨

1) Μιλάει με όρους marketing χρησιμοποιώντας τη λέξη matrix. Από που και ως που μια διάσταση λιγότερη απο 4 είναι matrix? Δηλαδή τα δισδιαστατα τετράφωνα που βλέπουμε εμείς δεν υπάρχουν? Μιλάει απ' τη μεριά του 4διασταστατου χωροχρόνου ορίζοντας το με απόλυτο τρόπο ως "πραγματικό" και όλα τα άλλα ως "ψευδή" (άσπρο μαύρο). Από πότε η δημιουργία που παρατηρούμε ως άνθρωποι στον 3διαστατο χώρο είναι ψέμμα?

2) Λέει ότι "είμαστε και κάτι άλλο" εκτός από υλικό, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τους όρους "πνεύμα/ψυχή", υπονοώντας ότι έχει σχέση με την 4η διάσταση. Μιλάει υποτίθεται για κάτι μοντέρνο, χρησιμοποιώντας την έννοια ψυχή με ένα μεταφυσικό τρόπο, αποκομμένο από το υλικό κομμάτι αγνοώντας τις επιστημονικές αποδείξεις. Απουσία διαλεκτικής, δεν αντιλαμβλανεται καν την σχέση μεταξύ πνεύματος και ύλης παραμόνο αποκομμένα.

3) Τι νόημα έχει ο ανθρωπος αν δεν είναι στη μονάδα του χρόνου ως αποτέλεσμα εξέλιξης? Τι νόημα έχει για τον άνθρωπο το 4διαστατο, αχρονο και αφθαρτο χωροχρονικό συνεχές? Μήπως γινόμαστε λίγο αλαζόνες ως προς το τι είμαστε?

4) Αντιφάσκει με τον εαυτό του, απ τη μία λέει "τι είναι ύλη" (ως καμπύλωση του χωροχρόνου) και μετά λέει "ύλη δεν υπάρχει!!". Από πότε ένα φαινόμενο όταν είναι δευτερογενές παύει να υπάρχει? Δηλαδή ο μαγνητισμός που τον αντιλαμβανόμαστε δευτερογενώς δεν υπάρχει? τρέλες!! Και άλλες πολλές αντιφάσεις τις οποίες δεν μπορώ να τις παραθέσω όλες.

5) Ως σωστός χριστιανός παρατηρείστε με τη απαξία μιλάει για την ύλη! Ταυτίζοντας την ύλη με τα υλικά αγαθά (tablet) και υπονοώντας ότι οι ανάγκες του ανθρώπου δεν έχουν σχέση με αυτή, δίνοντας μεταφυσική έννοια και υπόσταση στην αγάπη τα συναισθήματα κτλ.

Συνοψίζοντας κάνει κάτι πολύ επικίνδυνο: μπλέκει την επιστήμη με θρησκεία-φιλοσοφία και καταλήγει σε συμπεράσματα που θέλει να καταλήξει, κάνοντας κατάχρηση όρων-εννοιών, και αγνοώντας άλλα κομμάτια της επιστήμης. Δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολίζει, πράγμα πολύ επικίνδυνο.

Αυτά!!

ΥΓ Δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα απλά σχολιάζω αυτά που λέει ο ίδιος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών