Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 11527
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 07 Νοέμ 2019, 12:34

Όσο δυναμώνει η διεθνής αντικομουνιστική – αντισοβιετική εκστρατεία, τόσο πιο συχνά θα ακούμε τη λέξη «γκουλάγκ» (gulag) συνοδευόμενη από τερατολογίες αντάξιες όσων έλεγαν παλιότερα ότι «οι κομμουνιστές έτρωγαν νήπια». Θα τα βλέπουμε σε τηλεοράσεις, επίσημες κρατικές εκδόσεις, σχολικά βιβλία. Θα τα ακούμε σε ομιλίες πολιτικών, σε κηρύγματα παπάδων, σε διαλέξεις πανεπιστημιακών που κατέχουν «έδρες» του … «με το αζημίωτο αντικομουνισμού» στα πανεπιστήμια της «αγοράς». Θα ακούμε ότι ήταν τα «μέσα του Στάλιν για την καταστολή των αντιδημοκρατικών αντιφρονούντων».

Θα μετρήσουμε πολλά εκατομμύρια «μάρτυρες του κομμουνισμού» στα λόγια των κάθε λογής απολογητών του σαπισμένου κόσμου που ζούμε.

Δυστυχώς όμως για τους επί γης αντικομουνιστές, είναι πια καιρός που οι πληροφορίες κυκλοφορούν και τα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών της εποχής, αποχαρακτηρίζονται και δημοσιεύονται. Αφορμή γι’ αυτό το κείμενο αποτέλεσαν δυο τέτοια έγγραφα της CIA για τα «Στρατόπεδα εργασίας στην ΕΣΣΔ», αυτό και αυτό.

Και η CIA, ο αρχιτέκτονας κάθε αντισοβιετικής επιχείρησεις κατασκοπίας και συκοφάντησης για πολλές δεκαετίες, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει κάποια προκατάληψη υπέρ της ΕΣΣΔ. Αντίθετα τα έγγραφα βρωμάνε αντισοβιετισμό και συκοφαντία. Αυτό όμως είναι το σημαντικότερο: ότι την ώρα που κάνουν αυτή την προσπάθεια, ούτε στο ελάχιστο δεν βρίσκουν στοιχεία που να δικαιώνουν τις σημερινές φήμες περί των γκουλάγκ και των εκατομμυρίων νεκρών. Κι ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι δεν πρόκειται για αναφορές κάποιας συγκεκριμένης στιγμής, αλλά για γενικότερες εκτιμήσεις που έχουν ιστορική αναφορά και απολογιστικό χαρακτήρα.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Η CIA λοιπόν σ’ αυτά τα κείμενα:

1.Δεν βρίσκει επαρκή στοιχεία για να αποδείξει τους συνήθης ισχυρισμούς για «στρατόπεδα συστηματικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων». Δε «βρέθηκαν» ούτε θάλαμοι αερίων, ούτε κρεματόρια για την «διαχείριση» των υποτιθέμενων εκατομμυρίων πτωμάτων, αλλά ούτε και ομαδικοί τάφοι. Αν είχε βρεθεί το παραμικρό, θα αναφερόταν οπωσδήποτε στις εκθέσεις αυτές και θα είχε γίνει σημαία τους.

Δεν ήταν λοιπόν «στρατόπεδα θανάτου» τύπου Άουσβιτς. Ούτε στρατόπεδα σκλάβων για τις γειτονικές εταιρείες, όπως το Άουσβιτς για την Bayer ή οι σημερινές Αμερικάνικες φυλακές για τις γειτονικές τους βιομηχανίες.

Θάνατοι στα γκουλάγκ φυσικά υπήρξαν. Αλλά σε κλίμακες που διαψεύδουν τη σύγχρονη προπαγάνδα. Οι περισσότεροι π.χ. από τους μισούς θανάτους στα γκουλάγκ την περίοδο 1934 – 53 σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου (1941-1945), κυρίως από υποσιτισμό. Το 1944, το ποσοστό θανάτων στα στρατόπεδο εργασίας ήταν 92 ανά 1000. Τότε όμως και ανάμεσα στον πληθυσμό της χώρας υπήρχε το ίδιο πρόβλημα. Μέχρι το 1953, με τη μεταπολεμική ανάκαμψη, οι θάνατοι στα στρατόπεδα είχαν μειωθεί σε 3 ανά 1000.

2.Οι εκθέσεις της CIA προσγειώνουν τις παγκόσμιες αντικομουνιστικές τερατολογίες στο επίπεδο της περιγραφής του σωφρονιστικού συστήματος κάποιας οποιασδήποτε χώρας. Και προσγειώνουν επίσης τις υπερβολές για τη σκληρότητα των συνθηκών που επικρατούσαν στα γκουλάγκ, όπως π.χ. στο θέμα της … «λιμοκτονίας» των κρατουμένων.

Φυσικά ήταν σκληρές συνθήκες, όπως είναι παντού οι φυλακές. Όμως ήταν πολύ καλύτερα από φυλακές άλλων χωρών, ειδικά εκείνες τις εποχές. Όπως λέει η CIA, οι κρατούμενοι τρέφονταν επαρκώς κι ανταμείβονταν με περισσότερο φαγητό ανάλογα με την παραγωγικότητά τους. Αργότερα από το 1954 έπαιρναν και μισθό. Δούλευαν ωράριο 10 ωρών. Και μετά το 1954, 8 ωρών, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΣΣΔ. Σε όποιον υπερκάλυπτε το πλάνο του έστω και κατά 5%, η μία μέρα κράτησης μετρούσε για δύο.

Φυσικά η CIA δεν κάνει τη σύγκριση με το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ, όπου ακόμα και σήμερα επιτρέπεται κι εφαρμόζεται κατά κόρον η δουλεία στις φυλακές.3.Η CIA στα έγγραφά της αυτά, προσγειώνει και τους αριθμούς, σε νούμερα και ποσοστά αντίστοιχα ή μικρότερα από τους αριθμούς των φυλακισμένων σε άλλες χώρες (π.χ. ΗΠΑ). Έτσι γκρεμίζει ουσιαστικά και τους μύθους για τα εκατομμύρια που δήθεν σκότωσε ο Στάλιν.

Σύμφωνα με τη σελίδα 4 του ενός εγγράφου της CIA (1989) με τίτλο «Το Σοβιετικό Εργατικό Σύστημα: Μια Ενημέρωση», ο αριθμός των φυλακισμένων στα γκουλάγκ ήταν περίπου 2 εκατομμύρια τη δεκαετία του 1930 και κατά τη διάρκεια όλης της θητείας του Στάλιν. Αυτά τα αριθμητικά στοιχεία ταιριάζουν και με τις σοβιετικές στατιστικές, από αποχαρακτηρισμένα σοβιετικά έγγραφα. Ακόμα και με τα σοβιετικά αρχεία της εποχής του «αποσταλινοποιητή» Χρουστσόφ, που ήταν πιο «αντισταλινικός» κι από τη CIA.

Σε σύγκριση με τον πληθυσμό της ΕΣΣΔ τότε, οι κρατούμενοι στα γκουλάγκ, ως ποσοστό επί τοις εκατό του πληθυσμού (που ήταν μάξιμουμ 2,4%) σε όλη την ιστορία της, ήταν χαμηλότερος από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών από τότε μέχρι και σήμερα (μέσο όρο 2,8%).

Π.χ. 5,5 εκατομμύρια κρατούμενοι, υπήρχαν στις ΗΠΑ το 1996. Ο αριθμός των καταδίκων στις ΗΠΑ σήμερα είναι 3 εκατομμύρια υψηλότερος από τον μέγιστο αριθμό που κρατήθηκε ποτέ στη Σοβιετική Ένωση.

4.Η CIA κατατάσσει το σύστημα καταναγκαστικής εργασίας στην ΕΣΣΔ, περισσότερο στον τομέα της οικονομίας, των κατασκευών, της εκβιομηχάνισης, της γεωργίας, των πενταετών πλάνων, από ότι στο σωφρονιστικό σύστημα.Υπήρχαν λοιπόν γκουλάγκ κι ήταν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, σαν ποινή κυρίως για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, μέρος του σωφρονιστικού συστήματος, με σημαντική προσφορά στην οικονομία και στις κατασκευές. Οι κρατούμενοι δούλευαν στα πλαίσια της ποινής τους.

Τα έγγραφα της CIA αναφέρονται αναλυτικά στους οικονομικούς τομείς που βοηθιούνταν από την καταναγκαστική εργασία (κατασκευές, γεωργία, κλπ.). Καθώς και στο ότι τέτοια στρατόπεδα υπήρχαν εκεί όπου η ΕΣΣΔ σχεδίαζε την επέκταση της οικονομικής της δραστηριότητας.

5.Η CIA ξεκρεμά από τα γκουλάγκ την ταμπέλα των στρατοπέδων πολιτικών κρατουμένων, όταν ομολογεί, με τα δικά της στοιχεία, ότι σχεδόν το 90% ήταν ποινικοί κρατούμενοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων κατηγορήθηκε για μη πολιτικά αδικήματα: δολοφονίες, επιθέσεις, κλοπές, ληστείες, λαθρεμπόριο, εξαπάτηση και άλλες παραβιάσεις που τιμωρούνται σε κάθε κοινωνία.

Όσοι συνελήφθησαν για «αντεπαναστατικά αδικήματα» (πολιτικά δηλαδή εγκλήματα) αριθμούσαν από 12 έως 33 τοις εκατό του πληθυσμού των φυλακών.

6.«Απαντά» επίσης η CIA με τα έγγραφά της στη φήμη ότι όποιος πήγαινε στα γκουλάγκ δεν γύριζε πίσω. Η μεγάλη πλειοψηφία των κρατουμένων στα γκουλάγκ επέζησε και τελικά επέστρεψε στην κοινωνία όταν τους χορηγήθηκε αμνηστία ή όταν τελείωσαν οι ποινές τους. Σε κάθε δεδομένο έτος, 20 έως 40 τοις εκατό των κρατουμένων απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία. Το ένα έγγραφο της CIA αναφέρει επίσης ότι κάποια στιγμή που δόθηκε αμνηστία, απελευθερώθηκαν πολλοί ποινικοί. Κι ότι το 70% από αυτούς ξανασυνελήφθησαν για άλλα παρόμοια αδικήματα.


Από αυτά τα στρατόπεδα επίσης, οι σοβιετικοί απελευθέρωσαν σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου για να πάνε στο στρατό.

Η CIA λοιπόν δεν έχει καταφέρει να βρει στοιχεία για να αποδείξει τις τερατολογίες των σύγχρονων αντικομουνιστών. Το ομολογούν τα έγγραφά της. Δε βρήκε τους αριθμούς των «εκατομμυρίων θυμάτων του Στάλιν στα Gulag της εξόντωσης». Εσύ μπορείς να τα βρεις;

Υ.Γ. Σε κάποιους δε, λίγους, «δικούς μας» στο Fb που απειλούν θεούς και δαίμονες ότι «θα σηκωθεί ο Στάλιν και θα τους ξαναστείλει όλους στα γκουλάγκ» (έστω και για … «πλάκα», αναπαράγοντας επί της ουσίας και δικαιώνοντας τον πυρήνα των αντικομμουνιστικών κηρυγμάτων, τι να πω; Υπάρχει κάτι να πω;

Μάνος Δούκας


ΠΗΓΕΣ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Α. Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA).

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (GI-M 87-20081).

https: //www.cia.gov/library/readingroom/docs/DOC_0000500615.pdf

Β. Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA).

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ.
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΒΑΘΜΟΣ (ΡΥΘΜΟΣ) ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΩΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 1955.
5 Ιανουαρίου 2018

https: // www.cia.gov/library/readingroom/docs/CI ... 0001-1.pdfhttps://www.cia.gov/library/readingroom ... 5eIB2aOh08
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΜπλεΜπουμπυς την 07 Νοέμ 2019, 16:44, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Caution: This profile may include potentially sensitive content.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 8325
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 07 Νοέμ 2019, 12:36

Καλή όρεξη στην σανοφαγία σου
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 11527
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 07 Νοέμ 2019, 12:40

Μπίστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:36
Καλή όρεξη στην σανοφαγία σου
:e045: πονεσες...χαιρομαι πλεμπαιε και αποτυχημενε καπιταληστη.
Caution: This profile may include potentially sensitive content.

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 11048
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 07 Νοέμ 2019, 12:42

Ρε μαλακα σε λιγο θα μας πεις οτι εκαναν μπανιο σε πισίνες και επιναν Κούμπα λιμπρε.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 8325
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 07 Νοέμ 2019, 12:44

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:40
Μπίστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:36
Καλή όρεξη στην σανοφαγία σου
:e045: πονεσες...χαιρομαι πλεμπαιε και αποτυχημενε καπιταληστη.
Είμαι αντικαπιταλιστής ρε όργιο.
Το αποτυχημένος το δέχομαι :oops:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

alexandroso
Δημοσιεύσεις: 2121
Εγγραφή: 20 Απρ 2018, 16:11

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 07 Νοέμ 2019, 12:47

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:40
Μπίστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:36
Καλή όρεξη στην σανοφαγία σου
:e045: πονεσες...χαιρομαι πλεμπαιε και αποτυχημενε καπιταληστη.
Ούτε καν διάβασε τι έγραψες.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 3574
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 07 Νοέμ 2019, 12:52

Η μεγάλη σφαγή έγινε το 36-38. Στην μετασταλινικη περιοδο η σοβιετική ένωση πήρε τον χαρακτήρα κλασικόυ αυταρχικόυ συντηρητικόυ καθεστωτος με εξορίες, παρακολουθήσεις, διώξεις και φυλακίσεις για όσους ενοχλούν. Βέβαια μην ξεχνάμε πως για εγκληματίες υπήρχε και η θανατική ποινή, η οποία ήταν πολύ πιο άμεση από τις ΗΠΑ, χωρίς death row και μαλακιες. Αυτό που δεν κατάλαβα από τον αρθρογράφο είναι τις εννοεί πως το ποσοστό θανάτου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο πολέμου ήταν 92/100, άρα το ίδιο με την υπόλοιπη ΕΣΣΔ. Πέθανε το 92/100 του πληθυσμού τότε, η απλά δούλευαν στα γκουλαγκ μέχρι θανάτου;

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 11527
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 07 Νοέμ 2019, 12:53

alexandroso έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:47
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:40
Μπίστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:36
Καλή όρεξη στην σανοφαγία σου
:e045: πονεσες...χαιρομαι πλεμπαιε και αποτυχημενε καπιταληστη.
Ούτε καν διάβασε τι έγραψες.

Ειδε τον τιτλο και...
Εξαρτημενα αντακλαστικα.....συνηθες.
Caution: This profile may include potentially sensitive content.

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 11527
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 07 Νοέμ 2019, 12:56

perseus έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:42
Ρε μαλακα σε λιγο θα μας πεις οτι εκαναν μπανιο σε πισίνες και επιναν Κούμπα λιμπρε.
Ρε παπαρα δεν τα λεω εγω...η CIA με την οποια "συνομιλει" ο Τσιπρας σου τα λεει.
Caution: This profile may include potentially sensitive content.

alexandroso
Δημοσιεύσεις: 2121
Εγγραφή: 20 Απρ 2018, 16:11

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 07 Νοέμ 2019, 12:57

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:52
Η μεγάλη σφαγή έγινε το 36-38. Στην μετασταλινικη περιοδο η σοβιετική ένωση πήρε τον χαρακτήρα κλασικόυ αυταρχικόυ συντηρητικόυ καθεστωτος με εξορίες, παρακολουθήσεις, διώξεις και φυλακίσεις για όσους ενοχλούν. Βέβαια μην ξεχνάμε πως για εγκληματίες υπήρχε και η θανατική ποινή, η οποία ήταν πολύ πιο άμεση από τις ΗΠΑ, χωρίς death row και μαλακιες. Αυτό που δεν κατάλαβα από τον αρθρογράφο είναι τις εννοεί πως το ποσοστό θανάτου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο πολέμου ήταν 92/100, άρα το ίδιο με την υπόλοιπη ΕΣΣΔ. Πέθανε το 92/100 του πληθυσμού τότε, η απλά δούλευαν στα γκουλαγκ μέχρι θανάτου;
Σου φυγε ένα μηδενικό. 92 στα 1000 ή 9,2%, όχι 92%. Θέλει να πει ότι το ποσοστό θανάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στα γκούλαγκ ήταν το ίδιο με το ποσοστό εκτός αυτών κατά την ίδια περίοδο.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

run
Δημοσιεύσεις: 7919
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: run
Τοποθεσία: an rumeli

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 07 Νοέμ 2019, 12:57

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:40
Μπίστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:36
Καλή όρεξη στην σανοφαγία σου
:e045: πονεσες...χαιρομαι πλεμπαιε και αποτυχημενε καπιταληστη.
α ρε βροντοσαυρα μονο ο γεωργιανος φονιας εφαγε 20 μυρια τα εφτα ηταν ουκρανοι...καπιταλιστες


αντε από κει ΜΟΝΟΙ στην ευρωπη μεινατε κι αυτό γιατι η ελλαδα είναι φαιδρα πορτοκαλεα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run
Δημοσιεύσεις: 7919
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: run
Τοποθεσία: an rumeli

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 07 Νοέμ 2019, 13:00

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:52
Η μεγάλη σφαγή έγινε το 36-38. Στην μετασταλινικη περιοδο η σοβιετική ένωση πήρε τον χαρακτήρα κλασικόυ αυταρχικόυ συντηρητικόυ καθεστωτος με εξορίες, παρακολουθήσεις, διώξεις και φυλακίσεις για όσους ενοχλούν. Βέβαια μην ξεχνάμε πως για εγκληματίες υπήρχε και η θανατική ποινή, η οποία ήταν πολύ πιο άμεση από τις ΗΠΑ, χωρίς death row και μαλακιες. Αυτό που δεν κατάλαβα από τον αρθρογράφο είναι τις εννοεί πως το ποσοστό θανάτου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο πολέμου ήταν 92/100, άρα το ίδιο με την υπόλοιπη ΕΣΣΔ. Πέθανε το 92/100 του πληθυσμού τότε, η απλά δούλευαν στα γκουλαγκ μέχρι θανάτου;

οσοι και σκληρος λαος οι ρωσοι ουκρανοι κτλ δεν μπορουσε να αντεξει καποιος ολη μερα δουλεια στις συνθηκες σιβηριας
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς
Δημοσιεύσεις: 11527
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 07:28
Τοποθεσία: Πανταχου παρων

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 07 Νοέμ 2019, 13:01

run έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:57
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:40
Μπίστης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:36
Καλή όρεξη στην σανοφαγία σου
:e045: πονεσες...χαιρομαι πλεμπαιε και αποτυχημενε καπιταληστη.
α ρε βροντοσαυρα μονο ο γεωργιανος φονιας εφαγε 20 μυρια τα εφτα ηταν ουκρανοι...καπιταλιστες


αντε από κει ΜΟΝΟΙ στην ευρωπη μεινατε κι αυτό γιατι η ελλαδα είναι φαιδρα πορτοκαλεα
Εσυ πονας ακομα απο τοτε που το σφυροδρεπανο μπηκε στον κωλο του αρχηγου σου

Εικόνα
Caution: This profile may include potentially sensitive content.

run
Δημοσιεύσεις: 7919
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: run
Τοποθεσία: an rumeli

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 07 Νοέμ 2019, 13:02

alexandroso έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:57
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
07 Νοέμ 2019, 12:52
Η μεγάλη σφαγή έγινε το 36-38. Στην μετασταλινικη περιοδο η σοβιετική ένωση πήρε τον χαρακτήρα κλασικόυ αυταρχικόυ συντηρητικόυ καθεστωτος με εξορίες, παρακολουθήσεις, διώξεις και φυλακίσεις για όσους ενοχλούν. Βέβαια μην ξεχνάμε πως για εγκληματίες υπήρχε και η θανατική ποινή, η οποία ήταν πολύ πιο άμεση από τις ΗΠΑ, χωρίς death row και μαλακιες. Αυτό που δεν κατάλαβα από τον αρθρογράφο είναι τις εννοεί πως το ποσοστό θανάτου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο πολέμου ήταν 92/100, άρα το ίδιο με την υπόλοιπη ΕΣΣΔ. Πέθανε το 92/100 του πληθυσμού τότε, η απλά δούλευαν στα γκουλαγκ μέχρι θανάτου;
Σου φυγε ένα μηδενικό. 92 στα 1000 ή 9,2%, όχι 92%. Θέλει να πει ότι το ποσοστό θανάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στα γκούλαγκ ήταν το ίδιο με το ποσοστό εκτός αυτών κατά την ίδια περίοδο.
τα γκουλαγκ δεν ηταν ξερονήσια

οι θερμοκρασίες ακραιες ολημερίς δουλεια,η ασπιρινη το μοναδικο φαρμακο η τροφη μαυρο ψωμι με ρεγγα

εννοείται πως οποιος δεν εβγαζε παραγωγη δεν ετρωγε
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run
Δημοσιεύσεις: 7919
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: run
Τοποθεσία: an rumeli

Re: Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 07 Νοέμ 2019, 13:03

και βροντοσαυρα εχουν βγει πολλα από κρατουμενους που επιβιωσαν

ρωσικα ξερετε διαβαστε τα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών