Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 09 Νοέμ 2019, 13:29

Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:21
Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:59
Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:54

Με δημοκρατικές διαδικασίες;
Με Δημοκρατικες η μη δεν πιστευω οτι οι Αγγλοι θα τους αφησουνε να φυγουνε. Πιθανον να επιχειρησουνε οτι και οι Ισπανοι με την Καταλωνια: απαγορευση του SNP, συλληψη των ηγετων κλπ.
....
Ήδη έκαναν πίσω και τους επέτρεψαν δημοψήφισμα όπου ψήφισαν ακόμα και οι Πάκηδες και οι φοιτητές που απλώς σπούδαζαν εκεί και μετά έφυγαν. Με την απειλή "αν αλλάξει η χώρα θα σας διώξουν" στους πρώτους "θα πληρώνετε άλλα δίδακτρα" στους δεύτερους. Επίσης αποδείχθηκε νοθεία αν θυμάμαι καλά και είπαν πως θα επαναληφθεί το δημοψήφισμα. Να η ευκαιρία.
Να δω τι δικαιολογία θα βρουν να ανακαλέσουν αυτά που υποσχέθηκαν.
Γενικώς αν οι Σκωτσέζοι πάνε με νόμιμα μέσα, αποδείξεις για νοθεία αποτελεσμάτων δημοψηφίσματος κλπ, δύσκολα θα βρουν νομικό έρεισμα οι Άγγλοι. Αν δεν είχαν επιτρέψει το πρώτο δημοψήφισμα, ίσως να μπορούσαν.
Θα τους αρνηθουνε δευτερο δημοψηφισμα..Δεν μπορεις να κανεις δημοψηφισματα ανεξαρτησιας καθε λιγα χρονια..Δεν ειναι εκλογες..Και επισης δεσμευτικο δημοψηφισμα ανεξαρτησιας δεν προβλεπεται απο το συνταγμα..

Ητανε μια απο τις μαλακια του Καμερον που αποδεχτηκε το πρωτο δημοψηφισμα..Το εκανε για να νικησει τους σκτσεζους εθνικιστες...Αυτο πετυχε μεν αλλα το αλλο δημοψηφιασμα του μπρεξιτ τους ξαναεβαλε στο παιχνιδι..

Αυτη τη φορα πιστευω οτι οι Αγγλοι θα αντιδρασουνε πολυ σκληροτερα..Ηδη μετα την εξελιξη στην Καταλωνια πολλες Αγγλικες εφημεριδες χρησιμοποιησαν το παραδειγμα για να προειδοποιησουνε τους Σκωτσεζους..

Το θεμα ειναι οτι απο ολη αυτη την ανοδο των εθνικιστων και ασχετως τελικης εξελιξης η χωρα εξασθενιζει..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
taliban
Δημοσιεύσεις: 11637
Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Τοποθεσία: Καραβλαχία

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 09 Νοέμ 2019, 13:31

Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:45
Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:38
perseus έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:27
Να διωξουν πρωτα τους ελληνες
Δεν διωχνουνε κανεναν, απλα αρχιζουνε και πλακωνονται μεταξυ τους..
Αυτοί που μας φόρτωσαν τον "εμφύλιο" για να μας κρατήσουν απασχολημένους όταν έκαναν τη μοιρασιά μετά τον Β'ΠΠ (και πολλά άλλα), πλακώνονται μεταξύ τους; :romance-hearteyes::romance-hearteyes::romance-hearteyes:
Όλα εδώ πληρώνονται! :003:
Απόλαυση :g030:

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16762
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 09 Νοέμ 2019, 13:33

Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:25
Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:18
Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:53
Το θεμα ειναι οτι εμεις εχουμε Τουρκους εθνικιστες διπλα που θελουνε το Αιγαιο και τη Θρακη...
]Διαλυση της Βρετανια που καλως η κακως ειναι ιστορικος συμμαχος της χωρας, δεν μας συμφερει..
:str8jack::str8jack::str8jack::str8jack::str8jack::str8jack:
Τι πίνεις και δεν μας δίνεις.
Μάλλον δεν σου είπαν πως κατά την εισβολή στην Κύπρο, οι τσάβηδες δήλωσαν πως θα ρίχνουν σε όποιο μαχητικά πετά πάνω από την Κύπρο και τελικά έριχναν στα δικά μας και άφηναν τα τουρκικά να αλωνίζουν.

Εδώ πώς έκαναν τον Αυξεντίου.
Εικόνα
https://www.mixanitouxronou.com.cy/stil ... ise-molon/

Εδώ αγκαλίτσα με τον Βελουχιώτη πριν τον "ιστορικό λόγο" του.
Εικόνα


Επίσης Άγγλοι ήταν οι γιατροί του Ιωάννη Μεταξά όταν πέθανε.
9 Ιανουαρίου 1941. Ώρα 6 το πρωί. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ιωάννης Μεταξάς, αφήνει την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στην Κηφισιά.
Αμέσως οι φήμες οργιάζουν. Ποιος ευθύνεται;
Ανάμεσα στον λαό ακούγεται και η φράση «οι Άγγλοι τον έφαγαν».
Γιατί όμως κάποιοι θεώρησαν υπεύθυνους τους συμμάχους; Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που υπέγραφαν 12 Έλληνες γιατροί, ο Μεταξάς δέκα ημέρες νωρίτερα είχε εμφανίσει φλεγμονή στον φάρυγγα. «Παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του, ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν και απέθανεν».
Ο πόλεμος με την Ιταλία διεξαγόταν ήδη για 94η ημέρα και η απώλειά του, θεωρήθηκε εξαιρετικά σημαντική. Την προηγούμενη ημέρα, ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ προέδρευσε στο υπουργικό Συμβούλιο, ανακοινώνοντας με συγκίνηση την κατάσταση της υγείας του Ιωάννη Μεταξά. Ζήτησε από τους Υπουργούς να «παραμείνουν εις τας θέσεις των υπηρετούντες την πατρίδα».
Από τις πρώτες στιγμές, που μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του Ιωάννη Μεταξά, μέχρι και σήμερα, η φημολογία ότι ο δικτάτορας υπήρξε θύμα ξένων πρακτόρων, δεν σταμάτησε ποτέ.
«Αν είχαμε βάλει τον Μεταξά σε ένα νοσοκομείο στην τρίτη θέση, θα είχε ζήσει», έλεγε αργότερα ο στενός του συνεργάτης και πανίσχυρος υπουργός ασφαλείας Μανιαδάκης. Κατά την ασθένειά του, τον είδαν και Βρετανοί γιατροί, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι του έκαναν και ενέσεις....

Στη συνέχεια κάποιοι αυτοκτόνησαν τον Κορυζή γιατί αν θέλεις να αυτοκτονήσεις με όπλο, δεν σημαδεύεις την καρδιά και μάλιστα μετά τη πρώτη είσαι σε θέση να ρίξεις και δεύτερη. Και οι Άγγλοι ήταν οι μόνοι που είχαν κίνητρο: ο Κορυζής ήθελε να παραδώσει τη εξουσία στους στρατιωτικούς, όταν οι Γερμανοί ήταν έξω από τη Λάρισα, ενώ οι Άγγλοι ήθελαν να συνεχιστεί κανονικά ο πόλεμος μέχρι να απομακρύνουν τους δικούς τους.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE ... E%BF%CF%85
Ο Βασιλεύς ανησυχώντας για τον Κορυζή, που πολύ πιθανόν κάτι να είχε υπονοήσει στο λόγο του, έστειλε τον διάδοχο Παύλο στην οικία του. Φθάνοντας ο Παύλος και καθ' ον χρόνο μιλούσε στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας με την σύζυγο του Κορυζή, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί από τον πρώτο όροφο. Ο Κορυζής είχε αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες στην καρδιακή χώρα.
Οι περιστάσεις του θανάτου έχουν οδηγήσει σε αμφισβήτηση την εκδοχή της αυτοκτονίας, όπως το ότι ενώ ήταν δεξιόχειρας χρησιμοποίησε το αριστερό για να αυτοπυροβοληθεί δύο φορές στην καρδιά. Δεν έχει υπάρξει επίσημη γραπτή νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου
Ok, δεξιόχειρας έριξε με το αριστερό χέρι στη καρδιά και μάλιστα δύο φορές. :fp:
https://economico.gr/o-ellinas-prothypo ... oktonisei/
Λίγους μήνες αργότερα και ενώ τα γερμανικά στρατεύματα βρίσκονταν ήδη έξω από τη Λάρισα με κατεύθυνση την Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια σε μια σύσκεψη με το Βασιλιά Γεώργιο Β’ ο Κορυζής πρότεινε στους συνομιλητές του να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία στους στρατιωτικούς.
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει τι ειπώθηκε σε εκείνη τη σύσκεψη, όταν όμως ο Κορυζής αποχώρησε ο Γεώργιος έστειλε τον αδελφό του Παύλο στο σπίτι του Κορυζή καθώς είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν κάτω από απίστευτη πίεση, με τους Άγγλους να απαιτούν τη συνέχιση του πολέμου, με οποιοδήποτε κόστος για την Ελλάδα, μέχρι να απομακρύνουν το δικό τους εκστρατευτικό σώμα.
Εκείνο το βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής «αυτοκτόνησε» στο γραφείο του σπιτιού του, λίγο πριν ο Παύλος φτάσει, στη Βασιλίσσης Σοφίας, ήταν 18 Απριλίου του 1941.Για την αυτοκτονία του Κορυζή έχουν γραφτεί πολλά, άλλοι είπαν ότι προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να παραδώσει την πατρίδα του στους κατακτητές και κάποιοι ότι δεν μπόρεσε να αντέξει όλη αυτή την πίεση και κατέρρευσε ψυχολογικά.
Το θέμα είναι ότι ο Αλέξανδρος Κορυζής βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στην καρδιά. Δύο σφαίρες και μάλιστα σε σημείο όπου μια αρκεί και περισσεύει;
Αυτό και μόνο συνομολογεί στο ότι μπορεί η επίσημη εκδοχή να ήταν η αυτοκτονία αλλά αυτοκτονία ανθρώπου με δύο σφαίρες στην καρδιά μόνο σε αμερικανική ταινία θα μπορούσαμε να δούμε.
Ολα αυτα ειναι μεμονωμενα περιστατικα οχι η μεγαλη εικονα. Η μεγαλη εικονα ειναι πτι οι Βρετανοι βοηθησαν με οπλα και χρηματα στην αντισταση κατα των Γερμανων, οι Βρεταβοι μας εδωσαν κομματια της Μικρας Ασιας με την συνθηκη των Σεβρων, οι Βρετανοι ητανε αναμεσα στις εγγυητριες δυναμεις της ανεξαρτησιας της χωρας κλπ κλπ.
Ξέκαναν δύο πρωθυπουργούς τον ένα μετά τον άλλον σε τέτοια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και είναι δύο μεμονωμένα περιστατικά; :str8jack:
Ο ένας σκεφτόταν την ουδετερότητα (άρα αν μπαίναμε στον πόλεμο θα ζητούσε ανταλλάγματα) και ο άλλος ήθελε να δώσει την εξουσία στους στρατιωτικούς μήπως μαζέψουν την κατάσταση, αλλά όοοχι, ο πρώτος πέθανε για να τραβήξουμε την προσοχή των Γερμανών εδώ και να ξαλαφρώσει το μέτωπο εναντίον των Άγγλων και ο δεύτερος έπρεπε να αφήσει τους Έλληνες να πεθάνουν στα βόρεια για να δώσει χρόνο στους Άγγλους να τα μαζέψουν και να φύγουν.

Και το πιο ωραίο "μεμονωμένο περιστατικό", όταν κατά τη μοιρασιά οι Τούρκοι που έκαναν αυτό που οι Γερμανοί πρότειναν στον Μεταξά, έμειναν ουδέτεροι, ζητούσαν τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία, οι Άγγλοι ήθελαν να τα δώσουν σε αυτούς!!! Μετά από τόσες θυσίες που έκαναν οι Έλληνες!!!
Συν το αντάρτικο που το οργάνωσαν για να μας απασχολούν μια που όλοι οι γείτονες ήταν με τον Άξονα και είχαμε να παίρνουμε πολλά.

Βρε Πίθηκε, αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά σαν πολλά δεν είναι;

Οι Άγγλοι είναι εχθροί!
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16762
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 09 Νοέμ 2019, 13:41

Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:21
Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:59

Με Δημοκρατικες η μη δεν πιστευω οτι οι Αγγλοι θα τους αφησουνε να φυγουνε. Πιθανον να επιχειρησουνε οτι και οι Ισπανοι με την Καταλωνια: απαγορευση του SNP, συλληψη των ηγετων κλπ.
....
Ήδη έκαναν πίσω και τους επέτρεψαν δημοψήφισμα όπου ψήφισαν ακόμα και οι Πάκηδες και οι φοιτητές που απλώς σπούδαζαν εκεί και μετά έφυγαν. Με την απειλή "αν αλλάξει η χώρα θα σας διώξουν" στους πρώτους "θα πληρώνετε άλλα δίδακτρα" στους δεύτερους. Επίσης αποδείχθηκε νοθεία αν θυμάμαι καλά και είπαν πως θα επαναληφθεί το δημοψήφισμα. Να η ευκαιρία.
Να δω τι δικαιολογία θα βρουν να ανακαλέσουν αυτά που υποσχέθηκαν.
Γενικώς αν οι Σκωτσέζοι πάνε με νόμιμα μέσα, αποδείξεις για νοθεία αποτελεσμάτων δημοψηφίσματος κλπ, δύσκολα θα βρουν νομικό έρεισμα οι Άγγλοι. Αν δεν είχαν επιτρέψει το πρώτο δημοψήφισμα, ίσως να μπορούσαν.
Θα τους αρνηθουνε δευτερο δημοψηφισμα..Δεν μπορεις να κανεις δημοψηφισματα ανεξαρτησιας καθε λιγα χρονια..
Δεν διαβάζεις τις παραθέσεις που κάνεις.
Αποδείχθηκε η νοθεία και ετοιμάζονται για δεύτερο μετά από απαίτηση των Σκοτσέζων. Απλώς παίζουν στις καθυστερήσεις για να ξεχαστεί το θέμα.
Υποθέτω πως επιπλέον έστρωναν και την κατάσταση υπέρ τους, αλλά τώρα πάει.


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
...Ητανε μια απο τις μαλακια του Καμερον που αποδεχτηκε το πρωτο δημοψηφισμα..Το εκανε για να νικησει τους σκτσεζους εθνικιστες...Αυτο πετυχε μεν αλλα το αλλο δημοψηφιασμα του μπρεξιτ τους ξαναεβαλε στο παιχνιδι..
Μικρή διαφορά μετά από τόση νοθεία και μάλιστα νοθεία αποδεδειγμένη, δεν πέτυχε τίποτα.
Στο άλλο έχεις δίκιο, ήταν λάθος του, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Με ή χωρίς brexit, το δημοψήφισμα επαναλαμβάνεται αφού έχουν αποδείξει τη νοθεία. Απλώς χωρίς brexit θα γινόταν με τους όρους των Άγγλων και όποτε τους βόλευε, ενώ τώρα το βλέπουν να πλησιάζει αργά και απειλητικά.


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
...Αυτη τη φορα πιστευω οτι οι Αγγλοι θα αντιδρασουνε πολυ σκληροτερα..Ηδη μετα την εξελιξη στην Καταλωνια πολλες Αγγλικες εφημεριδες χρησιμοποιησαν το παραδειγμα για να προειδοποιησουνε τους Σκωτσεζους.
Απέδειξαν νοθεία σε δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας; :smt017
Οι απειλές είναι κλασική τακτική των τσαβιών, τίποτα δεν μπορούν να τους κάνουν αφού έγινε νοθεία σε κάτι που είχαν επιτρέψει ήδη.
Άντε να το καθυστερήσουν λίγο, να αυτοκτονήσουν τίποτα δεξιόχειρες με δύο πυροβολισμούς στην καρδιά με το αριστερό χέρι, άντε θάνατος από μετά από "σύντομη ασθένεια (είχα ξεχάσει τον Παπάγο*), τα γνωστά που κάνουν τα τσαβιά στην υφήλιο ανά τους αιώνες, αλλά αν οι Σκωτσέζοι επιμείνουν θα γίνει.


taliban έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:31
Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:45
Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:38


Δεν διωχνουνε κανεναν, απλα αρχιζουνε και πλακωνονται μεταξυ τους..
Αυτοί που μας φόρτωσαν τον "εμφύλιο" για να μας κρατήσουν απασχολημένους όταν έκαναν τη μοιρασιά μετά τον Β'ΠΠ (και πολλά άλλα), πλακώνονται μεταξύ τους; :romance-hearteyes::romance-hearteyes::romance-hearteyes:
Όλα εδώ πληρώνονται! :003:
Απόλαυση :g030:
Εντελώς! :003:


edit:
* Αλέξανδρος Παπάγος
Ο Στρατάρχης Παπάγος πέθανε στις 4 Οκτωβρίου 1955 τη νύχτα, μετά από σύντομη ασθένεια, ενώ ήταν ακόμη Πρωθυπουργός. Ο θάνατός του προκάλεσε εθνικό και πολιτικό πρόβλημα. Το μεν εθνικό αφορούσε την έγκριση της έναρξης του ένοπλου αγώνα στην Κύπρο, (και που είχε ξεκινήσει ο Διγενής από την 1η Απριλίου του ίδιου έτους) και την ανάληψη εκ μέρους της Ελλάδας προσφυγών στον ΟΗΕ για την λύση του κυπριακού προβλήματος, παρά τις αντίθετες αγγλικές αξιώσεις. Το δε πολιτικό αφορούσε το θέμα διαδοχής του στην πρωθυπουργία. Αναμενόταν ότι ως διάδοχός του στην ηγεσία του Ελληνικού Συναγερμού και, κατά φυσικό επακόλουθο, στην πρωθυπουργία θα επιλεγόταν ένας από τους δύο αντιπροέδρους της τελευταίας κυβερνήσεώς του, Στ. Στεφανόπουλο και Π. Κανελλόπουλο. Ωστόσο, χωρίς να περιμένει την επιλογή της κοινοβουλευτικής ομάδας του -ακέφαλου πλέον- Ελληνικού Συναγερμού, ο Βασιλιάς Παύλος διόρισε πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή. Το έτος 1958 δημοσίευμα στην εφημερίδα "Νεολόγος Πατρών" φ.21.12.1958 ανέφερε ότι, πριν από την επιλογή του, ο Κ. Καραμανλής είχε υπογράψει ειδικό μυστικό μνημόνιο δεσμεύσεων, με το οποίο δεσμευόταν έναντι των Άγγλων και των Αμερικανών για την πολιτική που θα ακολουθούσε στο Κυπριακό.
Τι γίνεται βρε Πίθηκε, όποιος πάει κόντρα στα τσαβιά ή θα πεθάνει από μυστήρια ασθένεια που δεν την γράφει καν η ιατροδικαστική έκθεση ή θα αυτοπυροβοληθεί επανειλημμένως και όχι με το καλό χέρι, με το άλλο!!!!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 09 Νοέμ 2019, 13:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
aljawn
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 19 Απρ 2019, 20:19
Phorum.gr user: aljawn

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 09 Νοέμ 2019, 13:42

Αποχαιρέτα το ΗΒ που χάνεις

:smt005:

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Δημοσιεύσεις: 6511
Εγγραφή: 16 Μάιος 2018, 00:11
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 09 Νοέμ 2019, 13:42

Αυτά παθαίνεις όταν δεν σφυρηλατείς έθνος αλλά συνομοσπονδία.

Είναι και ένα μάθημα για την Ευρώπη που πρέπει να το μάθει αν θέλει να επιβιώσει όταν αναπόφευκτα έρθουν κάποια στιγμή τα δύσκολα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16762
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 09 Νοέμ 2019, 13:46

Awesomatic έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:42
Αυτά παθαίνεις όταν δεν σφυρηλατείς έθνος αλλά συνομοσπονδία.

Είναι και ένα μάθημα για την Ευρώπη που πρέπει να το μάθει αν θέλει να επιβιώσει όταν αναπόφευκτα έρθουν κάποια στιγμή τα δύσκολα.
Προσπαθώ να κάνω εικόνα εμάς και τους Γερμανούς ένα έθνος και μου βγαίνει χειρότερη και από τον Φρανκενστάιν.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16762
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 09 Νοέμ 2019, 13:56

aljawn έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:42
Αποχαιρέτα το ΗΒ που χάνεις

:smt005:
Καλά να πάθουν!
Το τέλειο θα ήταν να έριχνε τα μούτρα του και ο βασιλικός σύζυγος (ο γιος του εγκληματία πολέμου που καταδικάσαμε και τα τσαβιά τον βοήθησαν να δραπετεύσει για να γλιτώσει και που μας βρίζει συνεχώς επειδή καταδικάσαμε τον μπαμπάκα του) και να αναγκαζόταν να ζητήσει να μείνει εδώ.
Αλλά αυτοί έχουν λεφτά, δεν έχουν ανάγκη.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 24347
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 09 Νοέμ 2019, 14:13

Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:56
aljawn έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:42
Αποχαιρέτα το ΗΒ που χάνεις

:smt005:
Καλά να πάθουν!
Το τέλειο θα ήταν να έριχνε τα μούτρα του και ο βασιλικός σύζυγος (ο γιος του εγκληματία πολέμου που καταδικάσαμε και τα τσαβιά τον βοήθησαν να δραπετεύσει για να γλιτώσει και που μας βρίζει συνεχώς επειδή καταδικάσαμε τον μπαμπάκα του) και να αναγκαζόταν να ζητήσει να μείνει εδώ.
Αλλά αυτοί έχουν λεφτά, δεν έχουν ανάγκη.
Δεν υπάρχουν φίλιες χώρες υπό την έννοια ότι θα σε στηρίζουν παντού και πάντα σε οποιαδήποτε ανάγκη σου. Είναι γνωστό ότι οι συμμαχίες εξαρτώνται και αλλάζουν κατά περίπτωση ανάλογα με τα συμφέροντα της κάθε εποχής.
Αν είναι να ψάξεις στο παρελθόν ιστορικές διενέξεις με άλλους λαούς προκειμένου να τους κατατάξεις εδώ ή εκεί ζορίζει πολύ το πράγμα. Δηλαδή φαντάσου πόσοι λαοί θα έπρεπε να μας εχθρεύονται επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο τάδε αυτοκράτορας του Βυζαντίου έκανε το χ και το ψ εναντίον τους.
Αν εξετάσεις όμως τα δεδομένα του 21ου αιώνα όπου το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον αυτοκρατορία αλλά παραμένει μια ισχυρή χώρα τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, χωρίς άμεσες εδαφικές βλέψεις απέναντί σου, τότε μπορείς να την κατατάξεις στις φίλιες χώρες, παρά στις εχθρικές.

Τι έχουμε να κερδίσουμε αν βγει από την ΕΕ; Η ΕΕ αποδυναμώνεται κατά την γνώμη μου και ο πόλος της Γερμανίας ισχυροποιείται περαιτέρω πράγμα που μένει να δούμε αν μπορεί να ωφελήσει την ΕΕ και την Ελλάδα ειδικότερα. Το μόνο που μπορεί να μας χρησιμεύσει είναι στο να μας λυθεί η απορία αν υπάρχει δυνατότητα να σταθεί κάποιος εύκολα στα πόδια του βγαίνοντας από την Ένωση. Ωστόσο είναι τόσο διαφορετική σαν μέγεθος και σαν δομή η Αγγλία που τα όποια συμπεράσματα δεν θα είχαν αναγκαστικά εφαρμογή και στην δική μας περίπτωση.
Κατανοώ να πανηγυρίζει κάποιος που επιθυμεί την διάλυση της ΕΕ αλλά νομίζω ότι δεν ανήκεις εκεί.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 09 Νοέμ 2019, 14:18

Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:41
Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:21

Ήδη έκαναν πίσω και τους επέτρεψαν δημοψήφισμα όπου ψήφισαν ακόμα και οι Πάκηδες και οι φοιτητές που απλώς σπούδαζαν εκεί και μετά έφυγαν. Με την απειλή "αν αλλάξει η χώρα θα σας διώξουν" στους πρώτους "θα πληρώνετε άλλα δίδακτρα" στους δεύτερους. Επίσης αποδείχθηκε νοθεία αν θυμάμαι καλά και είπαν πως θα επαναληφθεί το δημοψήφισμα. Να η ευκαιρία.
Να δω τι δικαιολογία θα βρουν να ανακαλέσουν αυτά που υποσχέθηκαν.
Γενικώς αν οι Σκωτσέζοι πάνε με νόμιμα μέσα, αποδείξεις για νοθεία αποτελεσμάτων δημοψηφίσματος κλπ, δύσκολα θα βρουν νομικό έρεισμα οι Άγγλοι. Αν δεν είχαν επιτρέψει το πρώτο δημοψήφισμα, ίσως να μπορούσαν.
Θα τους αρνηθουνε δευτερο δημοψηφισμα..Δεν μπορεις να κανεις δημοψηφισματα ανεξαρτησιας καθε λιγα χρονια..
Δεν διαβάζεις τις παραθέσεις που κάνεις.
Αποδείχθηκε η νοθεία και ετοιμάζονται για δεύτερο μετά από απαίτηση των Σκοτσέζων. Απλώς παίζουν στις καθυστερήσεις για να ξεχαστεί το θέμα.
Υποθέτω πως επιπλέον έστρωναν και την κατάσταση υπέρ τους, αλλά τώρα πάει.


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
...Ητανε μια απο τις μαλακια του Καμερον που αποδεχτηκε το πρωτο δημοψηφισμα..Το εκανε για να νικησει τους σκτσεζους εθνικιστες...Αυτο πετυχε μεν αλλα το αλλο δημοψηφιασμα του μπρεξιτ τους ξαναεβαλε στο παιχνιδι..
Μικρή διαφορά μετά από τόση νοθεία και μάλιστα νοθεία αποδεδειγμένη, δεν πέτυχε τίποτα.
Στο άλλο έχεις δίκιο, ήταν λάθος του, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Με ή χωρίς brexit, το δημοψήφισμα επαναλαμβάνεται αφού έχουν αποδείξει τη νοθεία. Απλώς χωρίς brexit θα γινόταν με τους όρους των Άγγλων και όποτε τους βόλευε, ενώ τώρα το βλέπουν να πλησιάζει αργά και απειλητικά.


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
...Αυτη τη φορα πιστευω οτι οι Αγγλοι θα αντιδρασουνε πολυ σκληροτερα..Ηδη μετα την εξελιξη στην Καταλωνια πολλες Αγγλικες εφημεριδες χρησιμοποιησαν το παραδειγμα για να προειδοποιησουνε τους Σκωτσεζους.
Απέδειξαν νοθεία σε δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας; :smt017
Οι απειλές είναι κλασική τακτική των τσαβιών, τίποτα δεν μπορούν να τους κάνουν αφού έγινε νοθεία σε κάτι που είχαν επιτρέψει ήδη.
Άντε να το καθυστερήσουν λίγο, να αυτοκτονήσουν τίποτα δεξιόχειρες με δύο πυροβολισμούς στην καρδιά με το αριστερό χέρι, άντε θάνατος από μετά από "σύντομη ασθένεια (είχα ξεχάσει τον Παπάγο*), τα γνωστά που κάνουν τα τσαβιά στην υφήλιο ανά τους αιώνες, αλλά αν οι Σκωτσέζοι επιμείνουν θα γίνει.


taliban έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:31
Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:45

Αυτοί που μας φόρτωσαν τον "εμφύλιο" για να μας κρατήσουν απασχολημένους όταν έκαναν τη μοιρασιά μετά τον Β'ΠΠ (και πολλά άλλα), πλακώνονται μεταξύ τους; :romance-hearteyes::romance-hearteyes::romance-hearteyes:
Όλα εδώ πληρώνονται! :003:
Απόλαυση :g030:
Εντελώς! :003:


edit:
* Αλέξανδρος Παπάγος
Ο Στρατάρχης Παπάγος πέθανε στις 4 Οκτωβρίου 1955 τη νύχτα, μετά από σύντομη ασθένεια, ενώ ήταν ακόμη Πρωθυπουργός. Ο θάνατός του προκάλεσε εθνικό και πολιτικό πρόβλημα. Το μεν εθνικό αφορούσε την έγκριση της έναρξης του ένοπλου αγώνα στην Κύπρο, (και που είχε ξεκινήσει ο Διγενής από την 1η Απριλίου του ίδιου έτους) και την ανάληψη εκ μέρους της Ελλάδας προσφυγών στον ΟΗΕ για την λύση του κυπριακού προβλήματος, παρά τις αντίθετες αγγλικές αξιώσεις. Το δε πολιτικό αφορούσε το θέμα διαδοχής του στην πρωθυπουργία. Αναμενόταν ότι ως διάδοχός του στην ηγεσία του Ελληνικού Συναγερμού και, κατά φυσικό επακόλουθο, στην πρωθυπουργία θα επιλεγόταν ένας από τους δύο αντιπροέδρους της τελευταίας κυβερνήσεώς του, Στ. Στεφανόπουλο και Π. Κανελλόπουλο. Ωστόσο, χωρίς να περιμένει την επιλογή της κοινοβουλευτικής ομάδας του -ακέφαλου πλέον- Ελληνικού Συναγερμού, ο Βασιλιάς Παύλος διόρισε πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή. Το έτος 1958 δημοσίευμα στην εφημερίδα "Νεολόγος Πατρών" φ.21.12.1958 ανέφερε ότι, πριν από την επιλογή του, ο Κ. Καραμανλής είχε υπογράψει ειδικό μυστικό μνημόνιο δεσμεύσεων, με το οποίο δεσμευόταν έναντι των Άγγλων και των Αμερικανών για την πολιτική που θα ακολουθούσε στο Κυπριακό.
Τι γίνεται βρε Πίθηκε, όποιος πάει κόντρα στα τσαβιά ή θα πεθάνει από μυστήρια ασθένεια που δεν την γράφει καν η ιατροδικαστική έκθεση ή θα αυτοπυροβοληθεί επανειλημμένως και όχι με το καλό χέρι, με το άλλο!!!!!!!!
Ποια νοθεια αποδειχτηκε; Νεες θεωριες αυτες;

Στη γεωπολιτικη παιχνιδια μεγαλων δυναμεων παιζεται παντου...Δηλαδη οποιος παει κοντρα στην Ρωσιας, την Κινα η τις ΗΠΑ βγαινει ζωντανος; Το θεμα ειναι οτι χωρες οπως η ελλαδα οφειλουνε να τα εχουνε καλα με τις μεγαλες δυναμεις αλλιως οι συνεπειες ειναι οδυνηρες..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16762
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 10 Νοέμ 2019, 23:53

ST48410 έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 14:13
Δεν υπάρχουν φίλιες χώρες υπό την έννοια ότι θα σε στηρίζουν παντού και πάντα σε οποιαδήποτε ανάγκη σου. Είναι γνωστό ότι οι συμμαχίες εξαρτώνται και αλλάζουν κατά περίπτωση ανάλογα με τα συμφέροντα της κάθε εποχής.
Αν είναι να ψάξεις στο παρελθόν ιστορικές διενέξεις με άλλους λαούς προκειμένου να τους κατατάξεις εδώ ή εκεί ζορίζει πολύ το πράγμα. Δηλαδή φαντάσου πόσοι λαοί θα έπρεπε να μας εχθρεύονται επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο τάδε αυτοκράτορας του Βυζαντίου έκανε το χ και το ψ εναντίον τους.
Αν εξετάσεις όμως τα δεδομένα του 21ου αιώνα όπου το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον αυτοκρατορία αλλά παραμένει μια ισχυρή χώρα τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά, χωρίς άμεσες εδαφικές βλέψεις απέναντί σου, τότε μπορείς να την κατατάξεις στις φίλιες χώρες, παρά στις εχθρικές....
Το UK ήταν πάντα εναντίον μας. Πάντα! Απλώς είναι η κατηγορία του συμμάχου που μας τη φέρνει πισώπλατα. Πάντα!


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 14:18
Juno έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:41
Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29

Θα τους αρνηθουνε δευτερο δημοψηφισμα..Δεν μπορεις να κανεις δημοψηφισματα ανεξαρτησιας καθε λιγα χρονια..
Δεν διαβάζεις τις παραθέσεις που κάνεις.
Αποδείχθηκε η νοθεία και ετοιμάζονται για δεύτερο μετά από απαίτηση των Σκοτσέζων. Απλώς παίζουν στις καθυστερήσεις για να ξεχαστεί το θέμα.
Υποθέτω πως επιπλέον έστρωναν και την κατάσταση υπέρ τους, αλλά τώρα πάει.


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
...Ητανε μια απο τις μαλακια του Καμερον που αποδεχτηκε το πρωτο δημοψηφισμα..Το εκανε για να νικησει τους σκτσεζους εθνικιστες...Αυτο πετυχε μεν αλλα το αλλο δημοψηφιασμα του μπρεξιτ τους ξαναεβαλε στο παιχνιδι..
Μικρή διαφορά μετά από τόση νοθεία και μάλιστα νοθεία αποδεδειγμένη, δεν πέτυχε τίποτα.
Στο άλλο έχεις δίκιο, ήταν λάθος του, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Με ή χωρίς brexit, το δημοψήφισμα επαναλαμβάνεται αφού έχουν αποδείξει τη νοθεία. Απλώς χωρίς brexit θα γινόταν με τους όρους των Άγγλων και όποτε τους βόλευε, ενώ τώρα το βλέπουν να πλησιάζει αργά και απειλητικά.


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:29
...Αυτη τη φορα πιστευω οτι οι Αγγλοι θα αντιδρασουνε πολυ σκληροτερα..Ηδη μετα την εξελιξη στην Καταλωνια πολλες Αγγλικες εφημεριδες χρησιμοποιησαν το παραδειγμα για να προειδοποιησουνε τους Σκωτσεζους.
Απέδειξαν νοθεία σε δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας; :smt017
Οι απειλές είναι κλασική τακτική των τσαβιών, τίποτα δεν μπορούν να τους κάνουν αφού έγινε νοθεία σε κάτι που είχαν επιτρέψει ήδη.
Άντε να το καθυστερήσουν λίγο, να αυτοκτονήσουν τίποτα δεξιόχειρες με δύο πυροβολισμούς στην καρδιά με το αριστερό χέρι, άντε θάνατος από μετά από "σύντομη ασθένεια (είχα ξεχάσει τον Παπάγο*), τα γνωστά που κάνουν τα τσαβιά στην υφήλιο ανά τους αιώνες, αλλά αν οι Σκωτσέζοι επιμείνουν θα γίνει.


taliban έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 13:31


Απόλαυση :g030:
Εντελώς! :003:


edit:
* Αλέξανδρος Παπάγος
Ο Στρατάρχης Παπάγος πέθανε στις 4 Οκτωβρίου 1955 τη νύχτα, μετά από σύντομη ασθένεια, ενώ ήταν ακόμη Πρωθυπουργός. Ο θάνατός του προκάλεσε εθνικό και πολιτικό πρόβλημα. Το μεν εθνικό αφορούσε την έγκριση της έναρξης του ένοπλου αγώνα στην Κύπρο, (και που είχε ξεκινήσει ο Διγενής από την 1η Απριλίου του ίδιου έτους) και την ανάληψη εκ μέρους της Ελλάδας προσφυγών στον ΟΗΕ για την λύση του κυπριακού προβλήματος, παρά τις αντίθετες αγγλικές αξιώσεις. Το δε πολιτικό αφορούσε το θέμα διαδοχής του στην πρωθυπουργία. Αναμενόταν ότι ως διάδοχός του στην ηγεσία του Ελληνικού Συναγερμού και, κατά φυσικό επακόλουθο, στην πρωθυπουργία θα επιλεγόταν ένας από τους δύο αντιπροέδρους της τελευταίας κυβερνήσεώς του, Στ. Στεφανόπουλο και Π. Κανελλόπουλο. Ωστόσο, χωρίς να περιμένει την επιλογή της κοινοβουλευτικής ομάδας του -ακέφαλου πλέον- Ελληνικού Συναγερμού, ο Βασιλιάς Παύλος διόρισε πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή. Το έτος 1958 δημοσίευμα στην εφημερίδα "Νεολόγος Πατρών" φ.21.12.1958 ανέφερε ότι, πριν από την επιλογή του, ο Κ. Καραμανλής είχε υπογράψει ειδικό μυστικό μνημόνιο δεσμεύσεων, με το οποίο δεσμευόταν έναντι των Άγγλων και των Αμερικανών για την πολιτική που θα ακολουθούσε στο Κυπριακό.
Τι γίνεται βρε Πίθηκε, όποιος πάει κόντρα στα τσαβιά ή θα πεθάνει από μυστήρια ασθένεια που δεν την γράφει καν η ιατροδικαστική έκθεση ή θα αυτοπυροβοληθεί επανειλημμένως και όχι με το καλό χέρι, με το άλλο!!!!!!!!
Ποια νοθεια αποδειχτηκε; Νεες θεωριες αυτες;

Στη γεωπολιτικη παιχνιδια μεγαλων δυναμεων παιζεται παντου...Δηλαδη οποιος παει κοντρα στην Ρωσιας, την Κινα η τις ΗΠΑ βγαινει ζωντανος; Το θεμα ειναι οτι χωρες οπως η ελλαδα οφειλουνε να τα εχουνε καλα με τις μεγαλες δυναμεις αλλιως οι συνεπειες ειναι οδυνηρες..
https://www.bbc.com/news/uk-scotland-sc ... s-29264151 Και αυτό δεν είναι τίποτα, υπάρχει και χειρότερο. Ψήφισε όποιος έμενε στη Σκωτία ακόμα και φοιτητές ξένων χωρών που σπούδαζαν εκεί. Με άγχος τι θα γίνει με αυτούς αν αλλάξει η χώρα. Ψήφισε ο αδελφός μου. Με ποια λογική;


Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 14:18
...Στη γεωπολιτικη παιχνιδια μεγαλων δυναμεων παιζεται παντου...Δηλαδη οποιος παει κοντρα στην Ρωσιας, την Κινα η τις ΗΠΑ βγαινει ζωντανος; Το θεμα ειναι οτι χωρες οπως η ελλαδα οφειλουνε να τα εχουνε καλα με τις μεγαλες δυναμεις αλλιως οι συνεπειες ειναι οδυνηρες..
Οπότε λες αν βγει το UK από την ΕΕ, να περιμένουν λίγο να αποδυναμωθούν οι Άγγλοι και μετά να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους. Λογικό.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Papa John
Δημοσιεύσεις: 7868
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 23:08

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 10 Νοέμ 2019, 23:59

Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:51



Αν φυγω, Ευρωπη ειναι η πρωτη προτεραιοτητα: Γερμανια-Ολλανδια αλλιως Καναδα ή Ασια...Αυστραλια με τιποτε..
Γιατί όχι Αυστραλία ; Φοβάσαι τις αράχνες ;

Άβαταρ μέλους
Patriot
Δημοσιεύσεις: 854
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 22:06

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Patriot » 11 Νοέμ 2019, 00:00

Northern Spirit έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 12:27
Οπου εςμφανιζονται οι εθνοκαγκουρες ακολουθει χαος και διαλυση..Το ειδαμε στην Γιουγκοσλαβια, στις χωρες της πρωην ΕΣΣΔ, τωρα η ασθενεια μεταφερεται και στη δυση...

Σε μεγαλη δημοσκοπηση στην Βρετανια οι μισοι πολιτες πιστευουνε οτι το ΗΒ που υπαρχει για 300 χρονια ισως να μην υπαρχει σε μια δεκαετια. Οι μπατριωτες υποτιθεται οτι εχουνε προβλημα με τους μεταναστες και τους ξενους αλλα τελικα στρεφονται ο ενας εναντιον του αλλου και φερνουνε το χαος.

Υποτιθεται οτι αυτοι θελουνε να διαλυσουνε την ΕΕ...Τελικα διαλυουνε τη χωρα τους..

https://uk.reuters.com/article/uk-brita ... XI136?il=0
United Kingdom might not exist in a decade, half of UK citizens think - poll
2 MIN READ
British Union Jack flag flies in front of the clock face of Big Ben in London, Britain August 29, 2019. REUTERS/Toby Melville
LONDON (Reuters) - The United Kingdom might not exist in its current form in a decade’s time, half of its citizens believe, an Ipsos MORI poll found.

The 52-48% vote in 2016 to leave the European Union has strained the bonds that tie England, Scotland, Wales and Northern Ireland into the United Kingdom: Scotland and Northern Ireland voted to stay while England and Wales voted to leave.

As the United Kingdom heads towards its latest Brexit deadline of Jan. 31, there are growing demands for an independence referendum in Scotland and for a vote on Northern Ireland unifying with the Republic of Ireland.

ADVERTISEMENT


Scots rejected independence by 55 to 45 percent in a 2014.

The Ipsos Mori poll showed 50% thought the United Kingdom would not exist in 10 years, up from 43% in 2014. Just 29% said it would exist in its current form in a decade, down from 45% in 2014.

In the shorter term, the fate of the union - which traces its history back to the 1707 Treaty of Union - was also uncertain: 42% said the United Kingdom would exist in five years’ time and 44% said it would not.

“The British public are now much more divided in their expectations of the Union’s future than they were in 2014, when the Union’s future was under intense debate with Scotland just three months away from an independence referendum,” said Emily Gray, Managing Director of Ipsos MORI Scotland.

“With independence a key faultline in Scotland’s election debate, the findings will be concerning for those who want Scotland to remain in the Union, while those campaigning for an independent Scotland will hope that this is a continuing trend.”

Ipsos MORI interviewed a sample of 1,001 adults aged 18+ across Britain on Oct. 25-28.
Η Γιουγκοσλαβια αποτελούνταν από διάφορες εθνικές ομάδες με κοινή γλώσσα και με εθνοτική καταγωγή αλλά με διαφορετικό θρήσκευμα. Ηταν θέμα χρόνου να γίνει το μπαμ.Οσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο νόμιζα πως εσείς οι αριστεροί είστε υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών. Θεωρώ δίκαιο και σωστό το Ηνωμένο Βασίλειο να σπάσει σε κομμάτια. Η Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη,η Βόρεια Ιρλανδία να γίνει ανεξάρτητα κι αυτή ή να ενωθεί με την υπόλοιπη Ιρλανδία(πάντως οι θρησκευτικές διαφορές μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας ήταν τόσο έντονες μέχρι και τη δεκαετία του 1990 που δεν επέτρεπαν ούτε καν σαν φανταστικό σενάριο την ενοποίηση της Ιρλανδίας) ενώ η Ουαλία μπορεί αν θέλει να γίνει δικό της ανεξάρτητο κράτος ή να παραμείνει ενωμένη με την Αγγλία.
Υπεράνω όλων η πατρίς

Άβαταρ μέλους
Patriot
Δημοσιεύσεις: 854
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 22:06

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Patriot » 11 Νοέμ 2019, 00:01

Πάντως δεν νομίζω η ΕΕ να επιτρέψει έτσι εύκολα διάσπαση του ΗΒ γιατί θα ανοίξει επικίνδυνο προηγούμενο για την Ισπανία που κι αυτή έχει αποσχιστικές τάσεις (Καταλονία, Χώρα των Βάσκων,Γαλικία, Κανάριες Νήσοι κτλ).
Υπεράνω όλων η πατρίς

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 16762
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46
Phorum.gr user: ΝΕΜΕΣΙΣ, Juno

Re: Συνεπειες εθνικισμου: με διαλυση απειλειται το Ηνωμενο Βασιλειο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 11 Νοέμ 2019, 00:03

ST48410 έγραψε:
09 Νοέμ 2019, 14:13
...Κατανοώ να πανηγυρίζει κάποιος που επιθυμεί την διάλυση της ΕΕ αλλά νομίζω ότι δεν ανήκεις εκεί.
Δεν είμαι αισιόδοξη για την ΕΕ. Ή πάει για διάλυση ή πάει για μία μορφή όπου θα έχουμε πολύ κακή θέση εκεί μέσα, γι' αυτό καλό θα ήταν να είχαμε plan B, αλλά με τέτοιες κυβερνήσεις πού να το βρούμε;
Θα ήθελα μπορούσαμε να είμαστε εκτός, αλλά ξέρω πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας και πως είναι επικίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητά μας.


Patriot έγραψε:
11 Νοέμ 2019, 00:01
Πάντως δεν νομίζω η ΕΕ να επιτρέψει έτσι εύκολα διάσπαση του ΗΒ γιατί θα ανοίξει επικίνδυνο προηγούμενο για την Ισπανία που κι αυτή έχει αποσχιστικές τάσεις (Καταλονία, Χώρα των Βάσκων,Γαλικία, Κανάριες Νήσοι κτλ).
Αν εντωμεταξύ έχει βγει από την ΕΕ, αυτή δεν μπορεί να επέμβει επίσημα.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών