Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 18371
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 14 Νοέμ 2019, 13:58

οπως θα μας εξηγησουν εδω μεσα,κανονικα η τουρκια δεν πρεπει να κοπτεται για κατι το οποιο αφορα την οθωμανικη περιοδο,προ της ιδρυσεως της δηλαδη...

Nero

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 14 Νοέμ 2019, 14:04

aljawn έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 13:43
Nero έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 13:34
aljawn έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 13:18
Λίγο μαλακία μου φαίνεται το δημοσίευμα, καθότι αν πέρασε από το Κογκρέσο, τότε πέρασε και από την Γερουσία (Κογκρέσο = Γερουσία + Βουλή των Αντιπροσώπων). Συνεπώς, το τι λέει ένας γερουσιαστής μετά την ψηφοφορία (υπήρχαν και 11 ούτως ή άλλως που καταψήφισαν) είναι άσχετο.

Μόνο ο Περουκίνης μπορεί να θέσει βέτο.

Έντιτ: τώρα το είδα, αλλού γράφουν μόνο για Βουλή Αντιπροσώπων.
congress είναι επίσημα και τα δυο αλλά στην καθομιλουμένη μόνο το house αποκαλούν congress, δηλαδή τη βουλή των αντιπροσώπων. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα των τούρκων να έχουν πιασμένο απο τ'αρχίδια το αμερικάνικο κράτος. Ομολογουμένως είναι μεγάλο κατόρθωμα
Τυπικά το χόλντ (αν μιλάμε για τέτοιο) μπορεί να αρθεί πολύ εύκολα με κλότουρ. Εκατό + τέτοια περνούν κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία. Το πιο πιθανό είναι η Κιμάρα και οι υπόλοιποι να κάνουν εκ νέου έκκληση στους ακολούθους να ζαλίσουν τ' @@ των γερουσιαστών τους για να ψηφίσουν, όπως έκαναν και στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Και μόνο το γεγονός ότι πέρασε με τέτοια διαφορά από την Βουλή, και εμφανώς μόνο ένας κάνει χόλντ, δείχνει μάλλον μάχη οπισθοφυλακών.
Δε νομίζω, γιατί αποκλείεται να το έκανε ο Γκράχαμ μόνος του. Υποθέτω ότι έπεσε εντολή και υπήρχε συμφωνία με τον λευκό οίκο να μπλοκαριστεί πριν φτάσει στον πρόεδρο για να μην πάρει πάλι πάνω του το βάρος ενώ έχει ήδη συρθεί στη λάσπη για τη στάση του στην Τουρκία. Είναι ουσιαστικά κομματική γραμμή δηλαδή αλλά έπεσε σε έναν ο κλήρος να το πάρει πάνω,σε κάποιον που ήταν και πρόθυμος και δεν θα είχε και σοβαρές εκλογικές συνέπειες αν το κάνει

Nero

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 14 Νοέμ 2019, 19:24

Republican senators said on Thursday that Turkish President Recep Tayyip Erdoğan played a "propaganda" video during a meeting at the White House with President Trump.

Sens. Lindsey Graham (R-S.C.) and Joni Ernst (R-Iowa) both confirmed that Erdoğan showed senators a video during the meeting focused on "terrorist attacks" from the Kurdistan Workers' Party (PKK), a Kurdish group that is designated as a terrorist organization by both Ankara and Washington.

"Well always you wanna watch, and of course the information was presented, it is very heartbreaking but bottom line you have no idea who produced the film, where it's from, what group of people it is," Ernst said.

"So while I appreciate President Erdoğan showing us the information, we don't know the origins, we don't know — and it was very much a propaganda video," Ernst added.

Graham, asked if Erdoğan showed them a "propaganda" video, confirmed that he did.

"He showed a video about the history of PKK terrorist attacks ... and what I told him is I'm not here to retry the past. I acknowledge that you have a legitimate national security concern. ... Do you want me to get the Kurds to play a video about what your forces have done? So I was very firm," Graham added.

Axios first reported that Erdoğan showed senators the video.

Graham and Ernst were part of a group of Republican senators who attended the meeting with Erdoğan and Trump on Wednesday. In addition, Sens. Rick Scott (R-Fla.), Ted Cruz (R-Texas) and Foreign Relations Committee Chairman Jim Risch (R-Idaho) attended the meeting.

The meeting follows heightened tensions between Capitol Hill and Turkey, in the wake of Trump's decision to pull back U.S. troops and Turkey's subsequent military invasion against Kurdish-led YPG forces, which Turkey also claims is a terrorist group tied to the PKK. The U.S. does not consider the YPG a terrorist organization, however, and has worked closely with their forces in the fight against ISIS.

Senators have offered multiple sanctions bills to slap new financial penalties on Ankara over the incursion. The House previously passed its own legislation, but sanctions talk stalled in the Senate amid Erdoğan's visit.

https://thehill.com/homenews/senate/470 ... se-meeting

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14890
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 15 Νοέμ 2019, 10:25

:smt005: Γκρεηαμ ε; :smt005:


*Hint : το νημα για τους κουρδους, πρωτες σελιδες
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Teros
Δημοσιεύσεις: 445
Εγγραφή: 20 Ιαν 2019, 20:27

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Teros » 15 Νοέμ 2019, 11:57

Golden Age έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 13:31
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 10:15
ντάξει ο Τραμπ είναι μαλάκας
αντιτίθεται στην αμερικανική γράμμη που υποτίθεται πως εκπροσωπεί επειδή έχει προσωπικά συμφέροντα στη τουρκία
Δεν νομίζω ότι το κάνει για αυτό (χωρίς να αποκλείω τίποτα). Πιο πολύ θα 'λεγα ότι ακολουθεί την πραδοσιακή γραμμή των καλών σχέσεων με την Τουρκία.

Γενικά, το σενάριο της αμερικανοτουκρικής ρήξεως παίζει απο την εποχή Μπους β' και την εισβολή στο Ιράκ και πάντα στο τέλος χαλάει.

α) Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους Κούρδους για να αλληλοεξυπηρετηθούν στις κόντρες τους με αντιαμερικανικές αραβικές χώρες και το Ιράν.

β) Η Τουρκία δυσαρεστείται, τα σπάει με τις ΗΠΑ και προσεγγίζει τη Ρωσία του Πούτιν.

γ) Οι ΗΠΑ ξεκινούν κόντρα με την Τουρκία.

δ) Κλιμακώνεται η Αμερικανορωσική αντιπαράθεση, η Τουρκία προσφέρεται να εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, ζητώντας ανταλλάγματα για τα συμφέροντά της. Οι ΗΠΑ της τα δίνουν και αποκαθιστούν σχέσεις.

Κύκλος κανονικός. Έχει ξαναγίνει κι επι Μπους κι επι Ομπάμα. Δεν είναι κάτι καινούργιο επι Τραμπ. Το πως το παρουσιάζουν διάφοροι αντιτραμπικοί στις ΗΠΑ, περισσότερο με λαϊκισμό μου μοιάζει. Αν και δεν αποκλείω να παίζουν και προσωπικά συμφέροντα.

Τις προάλλες πάντως, μια φιλότουρκη Μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών (πιθανόν προσκείμενη στο λόμπυ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα 'λεγα εγώ) ήταν αυτή που είχε διακριθεί για τη φιλότουρκη στάση της.
Η πολιτική των καλών σχέσεων με την Τουρκία δεν ξεκινησε με τον Μπους.Υπήρχε από το 1952 που η Τουρκία μπήκε στο ΝΑΤΟ.Θυμιζω ότι το 1955 η προσπάθεια της Ελλάδας να καταδικάσει το πογκρόμ των Σεπτεμβριανων μέσω ΟΗΕ έπεσε στο κενό εξαιτίας της αντίδρασης των ΗΠΑ,το ίδιο έγινε το 1964 με τις απελάσεις ελλήνων από την Τουρκία, το ίδιο έγινε το 1974 όταν οι ΗΠΑ έδωσαν έμμεσα βοήθεια και στήριξη στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο, το ίδιο έγινε και το 1987 με το Σισμίκ,το ίδιο έγινε και το 1996 που οι ΗΠΑ ανάγκασαν την Ελλάδα του Σημίτη να παραιτηθεί από την κυριαρχία στα Ιμια και να δώσει πάτημα στην Τουρκία που είχε τους πρωθυπουργό την Τανσού Τσιλερ,το ίδιο εγίνε πολλές φορές από τότε.Η Τουρκία ανέκαθεν ήταν πιο σημαντικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ από ότι η Ελλάδα γιατί:
1)Η Τουρκία ελέγχει την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που είναι στρατηγικής παγκόσμιας σημασίας
2)Από την Τουρκία πηγάζουν όλοι οι ποταμοί της Μέσης Ανατολής
3)Η Τουρκία είναι από άποψη πληθυσμού(και πλέον και από άποψη στρατιωτική) το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.
Οσο για την μουσουλμάνα βουλευτή των δημοκρατικών που λες αυτή είχε υπερασπιστεί και το καθεστώς του Μαδούρο στο Κογκρέσο.Αυτή όμως η πολιτική της την έχει κάνει μαύρο πρόβατο στο κόμμα της μέσα καθώς και στους ψηφοφόρους της με αποτέλεσμα η επανεκλογή της στις εκλογές για το Κογκρέσο το 2020 τον Νοέμβριο (που θα γίνουν παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές) η επανεκλογή της να θεωρείται πολύ δύσκολη.Πάντως η βουλευτής αυτή έτσι κι αλλιώς εκπροσωπεί μία μειοψηφία γενικώς (είναι μουσουλμάνα και αφροαμερικανα ενώ η πλειοψηφία των Αφροαμερικανων και γενικά των κατοίκων της Υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανοί ενώ και μέσα στο κόμμα της η τάση που εκπροσωπεί είναι πολύ μικρή).

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit
Δημοσιεύσεις: 10759
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 22:19

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 15 Νοέμ 2019, 15:14

Οι ΗΠΑ παντοτε θελανε καλη σχεση με Τπουρκια για μια σειρα απο γνωστους λογους. Υπαρχει ομως μια σημαντικη διαφορα αναμεσα στο παρελθον και στο τωρα..

Στο παρελθον η σχεση ητανε ανισοβαρης με τις ΗΠΑ σε ρολο ηγετη και την Τουρκια σε ρολο υπατακτικου. Απο τορτε που εμφανιστηκε ο ζαβος ομως που καθημερινα κλωλογλυφει τον σπυλτανο οι ισοροπιες εχουνε αλλαξει....Ο σουλτανος κινει τα νηματα στα Αμερικανοτουρκικα και ο ζαβος ακολουθει.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

alexandroso
Δημοσιεύσεις: 2121
Εγγραφή: 20 Απρ 2018, 16:11

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 15 Νοέμ 2019, 15:24

Κόκκορας έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 13:58
οπως θα μας εξηγησουν εδω μεσα,κανονικα η τουρκια δεν πρεπει να κοπτεται για κατι το οποιο αφορα την οθωμανικη περιοδο,προ της ιδρυσεως της δηλαδη...
Το πρόβλημα σ'αυτή την εκδοχή είναι ότι την γενοκτονία την έκαναν οι νεότουρκοι. Κι οι οθωμανοί τους πέρασαν μαχαίρι αλλά για την γενοκτονία υπεύθυνοι είναι οι Κεμαλικοί.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς
Δημοσιεύσεις: 6700
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 02:06

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 15 Νοέμ 2019, 15:39

Orion22 έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 10:25
που έφτασε, να κάνει βίντεο :102: ούτε ο πάλαι ποτέ αλαφούζος που έστελνε σιντι στην ουέφα :102:

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29201
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 15 Νοέμ 2019, 18:46

Teros έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 11:57
Golden Age έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 13:31
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 10:15
ντάξει ο Τραμπ είναι μαλάκας
αντιτίθεται στην αμερικανική γράμμη που υποτίθεται πως εκπροσωπεί επειδή έχει προσωπικά συμφέροντα στη τουρκία
Δεν νομίζω ότι το κάνει για αυτό (χωρίς να αποκλείω τίποτα). Πιο πολύ θα 'λεγα ότι ακολουθεί την πραδοσιακή γραμμή των καλών σχέσεων με την Τουρκία.

Γενικά, το σενάριο της αμερικανοτουκρικής ρήξεως παίζει απο την εποχή Μπους β' και την εισβολή στο Ιράκ και πάντα στο τέλος χαλάει.

α) Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους Κούρδους για να αλληλοεξυπηρετηθούν στις κόντρες τους με αντιαμερικανικές αραβικές χώρες και το Ιράν.

β) Η Τουρκία δυσαρεστείται, τα σπάει με τις ΗΠΑ και προσεγγίζει τη Ρωσία του Πούτιν.

γ) Οι ΗΠΑ ξεκινούν κόντρα με την Τουρκία.

δ) Κλιμακώνεται η Αμερικανορωσική αντιπαράθεση, η Τουρκία προσφέρεται να εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, ζητώντας ανταλλάγματα για τα συμφέροντά της. Οι ΗΠΑ της τα δίνουν και αποκαθιστούν σχέσεις.

Κύκλος κανονικός. Έχει ξαναγίνει κι επι Μπους κι επι Ομπάμα. Δεν είναι κάτι καινούργιο επι Τραμπ. Το πως το παρουσιάζουν διάφοροι αντιτραμπικοί στις ΗΠΑ, περισσότερο με λαϊκισμό μου μοιάζει. Αν και δεν αποκλείω να παίζουν και προσωπικά συμφέροντα.

Τις προάλλες πάντως, μια φιλότουρκη Μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών (πιθανόν προσκείμενη στο λόμπυ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα 'λεγα εγώ) ήταν αυτή που είχε διακριθεί για τη φιλότουρκη στάση της.
Η πολιτική των καλών σχέσεων με την Τουρκία δεν ξεκινησε με τον Μπους.Υπήρχε από το 1952 που η Τουρκία μπήκε στο ΝΑΤΟ.Θυμιζω ότι το 1955 η προσπάθεια της Ελλάδας να καταδικάσει το πογκρόμ των Σεπτεμβριανων μέσω ΟΗΕ έπεσε στο κενό εξαιτίας της αντίδρασης των ΗΠΑ,το ίδιο έγινε το 1964 με τις απελάσεις ελλήνων από την Τουρκία, το ίδιο έγινε το 1974 όταν οι ΗΠΑ έδωσαν έμμεσα βοήθεια και στήριξη στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο, το ίδιο έγινε και το 1987 με το Σισμίκ,το ίδιο έγινε και το 1996 που οι ΗΠΑ ανάγκασαν την Ελλάδα του Σημίτη να παραιτηθεί από την κυριαρχία στα Ιμια και να δώσει πάτημα στην Τουρκία που είχε τους πρωθυπουργό την Τανσού Τσιλερ,το ίδιο εγίνε πολλές φορές από τότε.Η Τουρκία ανέκαθεν ήταν πιο σημαντικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ από ότι η Ελλάδα γιατί:
1)Η Τουρκία ελέγχει την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που είναι στρατηγικής παγκόσμιας σημασίας
2)Από την Τουρκία πηγάζουν όλοι οι ποταμοί της Μέσης Ανατολής
3)Η Τουρκία είναι από άποψη πληθυσμού(και πλέον και από άποψη στρατιωτική) το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.
Οσο για την μουσουλμάνα βουλευτή των δημοκρατικών που λες αυτή είχε υπερασπιστεί και το καθεστώς του Μαδούρο στο Κογκρέσο.Αυτή όμως η πολιτική της την έχει κάνει μαύρο πρόβατο στο κόμμα της μέσα καθώς και στους ψηφοφόρους της με αποτέλεσμα η επανεκλογή της στις εκλογές για το Κογκρέσο το 2020 τον Νοέμβριο (που θα γίνουν παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές) η επανεκλογή της να θεωρείται πολύ δύσκολη.Πάντως η βουλευτής αυτή έτσι κι αλλιώς εκπροσωπεί μία μειοψηφία γενικώς (είναι μουσουλμάνα και αφροαμερικανα ενώ η πλειοψηφία των Αφροαμερικανων και γενικά των κατοίκων της Υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανοί ενώ και μέσα στο κόμμα της η τάση που εκπροσωπεί είναι πολύ μικρή).
Δεν αντιλέγω σε αυτό για τις Αμερικανοτουκρικές σχέσεις. Για το σενάριο περι "ρήξεως" λέω ότι ξεκίνησε επι Μπους β'.

Δεν είναι πάντως το δεύτερο, αλλά το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό μέλος του ΝΑΤΟ. 2η είναι η Γερμανία.

Ο Μαδούρο έχει καλές σχέσεις με τη Μουσουλμανικής Αδελφότητα. Στα γεγονότα της Αιγύπτου υποστήριζε την κυβέρνησ Μόρσι και καταδίκασε το κίνημα του Σίσι.

Εαν η βουλευτής των Δημοκρατικώ ψήφιζε σαν αριστερή, τότε θα κρατούσε χωρίς δεύτερη σκέψη φιλοκουρδική στάση.

Teros
Δημοσιεύσεις: 445
Εγγραφή: 20 Ιαν 2019, 20:27

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Teros » 15 Νοέμ 2019, 18:52

Golden Age έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 18:46
Teros έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 11:57
Golden Age έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 13:31


Δεν νομίζω ότι το κάνει για αυτό (χωρίς να αποκλείω τίποτα). Πιο πολύ θα 'λεγα ότι ακολουθεί την πραδοσιακή γραμμή των καλών σχέσεων με την Τουρκία.

Γενικά, το σενάριο της αμερικανοτουκρικής ρήξεως παίζει απο την εποχή Μπους β' και την εισβολή στο Ιράκ και πάντα στο τέλος χαλάει.

α) Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους Κούρδους για να αλληλοεξυπηρετηθούν στις κόντρες τους με αντιαμερικανικές αραβικές χώρες και το Ιράν.

β) Η Τουρκία δυσαρεστείται, τα σπάει με τις ΗΠΑ και προσεγγίζει τη Ρωσία του Πούτιν.

γ) Οι ΗΠΑ ξεκινούν κόντρα με την Τουρκία.

δ) Κλιμακώνεται η Αμερικανορωσική αντιπαράθεση, η Τουρκία προσφέρεται να εξυπηρετήσει τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας, ζητώντας ανταλλάγματα για τα συμφέροντά της. Οι ΗΠΑ της τα δίνουν και αποκαθιστούν σχέσεις.

Κύκλος κανονικός. Έχει ξαναγίνει κι επι Μπους κι επι Ομπάμα. Δεν είναι κάτι καινούργιο επι Τραμπ. Το πως το παρουσιάζουν διάφοροι αντιτραμπικοί στις ΗΠΑ, περισσότερο με λαϊκισμό μου μοιάζει. Αν και δεν αποκλείω να παίζουν και προσωπικά συμφέροντα.

Τις προάλλες πάντως, μια φιλότουρκη Μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών (πιθανόν προσκείμενη στο λόμπυ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα 'λεγα εγώ) ήταν αυτή που είχε διακριθεί για τη φιλότουρκη στάση της.
Η πολιτική των καλών σχέσεων με την Τουρκία δεν ξεκινησε με τον Μπους.Υπήρχε από το 1952 που η Τουρκία μπήκε στο ΝΑΤΟ.Θυμιζω ότι το 1955 η προσπάθεια της Ελλάδας να καταδικάσει το πογκρόμ των Σεπτεμβριανων μέσω ΟΗΕ έπεσε στο κενό εξαιτίας της αντίδρασης των ΗΠΑ,το ίδιο έγινε το 1964 με τις απελάσεις ελλήνων από την Τουρκία, το ίδιο έγινε το 1974 όταν οι ΗΠΑ έδωσαν έμμεσα βοήθεια και στήριξη στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο, το ίδιο έγινε και το 1987 με το Σισμίκ,το ίδιο έγινε και το 1996 που οι ΗΠΑ ανάγκασαν την Ελλάδα του Σημίτη να παραιτηθεί από την κυριαρχία στα Ιμια και να δώσει πάτημα στην Τουρκία που είχε τους πρωθυπουργό την Τανσού Τσιλερ,το ίδιο εγίνε πολλές φορές από τότε.Η Τουρκία ανέκαθεν ήταν πιο σημαντικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ από ότι η Ελλάδα γιατί:
1)Η Τουρκία ελέγχει την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που είναι στρατηγικής παγκόσμιας σημασίας
2)Από την Τουρκία πηγάζουν όλοι οι ποταμοί της Μέσης Ανατολής
3)Η Τουρκία είναι από άποψη πληθυσμού(και πλέον και από άποψη στρατιωτική) το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.
Οσο για την μουσουλμάνα βουλευτή των δημοκρατικών που λες αυτή είχε υπερασπιστεί και το καθεστώς του Μαδούρο στο Κογκρέσο.Αυτή όμως η πολιτική της την έχει κάνει μαύρο πρόβατο στο κόμμα της μέσα καθώς και στους ψηφοφόρους της με αποτέλεσμα η επανεκλογή της στις εκλογές για το Κογκρέσο το 2020 τον Νοέμβριο (που θα γίνουν παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές) η επανεκλογή της να θεωρείται πολύ δύσκολη.Πάντως η βουλευτής αυτή έτσι κι αλλιώς εκπροσωπεί μία μειοψηφία γενικώς (είναι μουσουλμάνα και αφροαμερικανα ενώ η πλειοψηφία των Αφροαμερικανων και γενικά των κατοίκων της Υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανοί ενώ και μέσα στο κόμμα της η τάση που εκπροσωπεί είναι πολύ μικρή).
Δεν αντιλέγω σε αυτό για τις Αμερικανοτουκρικές σχέσεις. Για το σενάριο περι "ρήξεως" λέω ότι ξεκίνησε επι Μπους β'.

Δεν είναι πάντως το δεύτερο, αλλά το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό μέλος του ΝΑΤΟ. 2η είναι η Γερμανία.

Ο Μαδούρο έχει καλές σχέσεις με τη Μουσουλμανικής Αδελφότητα. Στα γεγονότα της Αιγύπτου υποστήριζε την κυβέρνησ Μόρσι και καταδίκασε το κίνημα του Σίσι.

Εαν η βουλευτής των Δημοκρατικώ ψήφιζε σαν αριστερή, τότε θα κρατούσε χωρίς δεύτερη σκέψη φιλοκουρδική στάση.
Οι αριστεροί έχουν φιλοκουρδικη στάση επειδή η Ροζαβα ήταν δημιούργημα των αριστερών κουρδικών οργανώσεων που έχουν πολυ καλές σχέσεις με αναρχικούς και αριστερούς(όπως όταν οι αναρχικοί έφτιαξαν το κράτος της Καταλονίας ως αναρχικό κράτος την περίοδο 1936-1939 το ίδιο είχαν κάνει οι αριστεριστές Κούρδοι την Βόρεια Συρία (δηλαδη στη Ροζαβα).Ομως η βουλευτής αυτή των δημοκρατικων δεν είναι αριστερή.

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Δημοσιεύσεις: 6094
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:33

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 15 Νοέμ 2019, 23:27

Nero έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 10:14
ίσως να ταίριαζε και στη εσωτερική btw γιατί το ίδιο ψήφισμα έκανε ευθεία αναφορά σε γενοκτονία Ελλήνων απο το τουρκικό κράτος

Αίγαγρος
ή τον έχουνε δεμένο όπως έγραψες, ή τα παίρνει χοντρά από Τουρκία. Βέβαια υπήρξε και συνεχίζει να είναι λάβρος κατά της τουρκικής επέμβασης στη Συρία. Δεν ξέρω τι σκατά μαλακάς είναι τέλος πάντων



Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29201
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 16 Νοέμ 2019, 18:26

Teros έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 18:52
Golden Age έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 18:46
Teros έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 11:57


Η πολιτική των καλών σχέσεων με την Τουρκία δεν ξεκινησε με τον Μπους.Υπήρχε από το 1952 που η Τουρκία μπήκε στο ΝΑΤΟ.Θυμιζω ότι το 1955 η προσπάθεια της Ελλάδας να καταδικάσει το πογκρόμ των Σεπτεμβριανων μέσω ΟΗΕ έπεσε στο κενό εξαιτίας της αντίδρασης των ΗΠΑ,το ίδιο έγινε το 1964 με τις απελάσεις ελλήνων από την Τουρκία, το ίδιο έγινε το 1974 όταν οι ΗΠΑ έδωσαν έμμεσα βοήθεια και στήριξη στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο, το ίδιο έγινε και το 1987 με το Σισμίκ,το ίδιο έγινε και το 1996 που οι ΗΠΑ ανάγκασαν την Ελλάδα του Σημίτη να παραιτηθεί από την κυριαρχία στα Ιμια και να δώσει πάτημα στην Τουρκία που είχε τους πρωθυπουργό την Τανσού Τσιλερ,το ίδιο εγίνε πολλές φορές από τότε.Η Τουρκία ανέκαθεν ήταν πιο σημαντικός σύμμαχος για τις ΗΠΑ από ότι η Ελλάδα γιατί:
1)Η Τουρκία ελέγχει την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που είναι στρατηγικής παγκόσμιας σημασίας
2)Από την Τουρκία πηγάζουν όλοι οι ποταμοί της Μέσης Ανατολής
3)Η Τουρκία είναι από άποψη πληθυσμού(και πλέον και από άποψη στρατιωτική) το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.
Οσο για την μουσουλμάνα βουλευτή των δημοκρατικών που λες αυτή είχε υπερασπιστεί και το καθεστώς του Μαδούρο στο Κογκρέσο.Αυτή όμως η πολιτική της την έχει κάνει μαύρο πρόβατο στο κόμμα της μέσα καθώς και στους ψηφοφόρους της με αποτέλεσμα η επανεκλογή της στις εκλογές για το Κογκρέσο το 2020 τον Νοέμβριο (που θα γίνουν παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές) η επανεκλογή της να θεωρείται πολύ δύσκολη.Πάντως η βουλευτής αυτή έτσι κι αλλιώς εκπροσωπεί μία μειοψηφία γενικώς (είναι μουσουλμάνα και αφροαμερικανα ενώ η πλειοψηφία των Αφροαμερικανων και γενικά των κατοίκων της Υποσαχάριας Αφρικής είναι χριστιανοί ενώ και μέσα στο κόμμα της η τάση που εκπροσωπεί είναι πολύ μικρή).
Δεν αντιλέγω σε αυτό για τις Αμερικανοτουκρικές σχέσεις. Για το σενάριο περι "ρήξεως" λέω ότι ξεκίνησε επι Μπους β'.

Δεν είναι πάντως το δεύτερο, αλλά το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό μέλος του ΝΑΤΟ. 2η είναι η Γερμανία.

Ο Μαδούρο έχει καλές σχέσεις με τη Μουσουλμανικής Αδελφότητα. Στα γεγονότα της Αιγύπτου υποστήριζε την κυβέρνησ Μόρσι και καταδίκασε το κίνημα του Σίσι.

Εαν η βουλευτής των Δημοκρατικώ ψήφιζε σαν αριστερή, τότε θα κρατούσε χωρίς δεύτερη σκέψη φιλοκουρδική στάση.
Οι αριστεροί έχουν φιλοκουρδικη στάση επειδή η Ροζαβα ήταν δημιούργημα των αριστερών κουρδικών οργανώσεων που έχουν πολυ καλές σχέσεις με αναρχικούς και αριστερούς(όπως όταν οι αναρχικοί έφτιαξαν το κράτος της Καταλονίας ως αναρχικό κράτος την περίοδο 1936-1939 το ίδιο είχαν κάνει οι αριστεριστές Κούρδοι την Βόρεια Συρία (δηλαδη στη Ροζαβα).Ομως η βουλευτής αυτή των δημοκρατικων δεν είναι αριστερή.
Αυτό ακριβώς είπα. Στην Αριστερά των Δυτικών χωρών όμως, έχουν εισχωρήσει και οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις κι έχουν δημιουργήσει δική τους φιλοϊσλαμιστική πτέρυγα. Ειδικά στους Εργατικούς της Βρεττανίας γίνεται ο κακός χαμός. Τους έχουν αλώσει για τα καλά.

Teros
Δημοσιεύσεις: 445
Εγγραφή: 20 Ιαν 2019, 20:27

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Teros » 16 Νοέμ 2019, 23:45

Golden Age έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 18:26
Teros έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 18:52
Golden Age έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 18:46


Δεν αντιλέγω σε αυτό για τις Αμερικανοτουκρικές σχέσεις. Για το σενάριο περι "ρήξεως" λέω ότι ξεκίνησε επι Μπους β'.

Δεν είναι πάντως το δεύτερο, αλλά το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό μέλος του ΝΑΤΟ. 2η είναι η Γερμανία.

Ο Μαδούρο έχει καλές σχέσεις με τη Μουσουλμανικής Αδελφότητα. Στα γεγονότα της Αιγύπτου υποστήριζε την κυβέρνησ Μόρσι και καταδίκασε το κίνημα του Σίσι.

Εαν η βουλευτής των Δημοκρατικώ ψήφιζε σαν αριστερή, τότε θα κρατούσε χωρίς δεύτερη σκέψη φιλοκουρδική στάση.
Οι αριστεροί έχουν φιλοκουρδικη στάση επειδή η Ροζαβα ήταν δημιούργημα των αριστερών κουρδικών οργανώσεων που έχουν πολυ καλές σχέσεις με αναρχικούς και αριστερούς(όπως όταν οι αναρχικοί έφτιαξαν το κράτος της Καταλονίας ως αναρχικό κράτος την περίοδο 1936-1939 το ίδιο είχαν κάνει οι αριστεριστές Κούρδοι την Βόρεια Συρία (δηλαδη στη Ροζαβα).Ομως η βουλευτής αυτή των δημοκρατικων δεν είναι αριστερή.
Αυτό ακριβώς είπα. Στην Αριστερά των Δυτικών χωρών όμως, έχουν εισχωρήσει και οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις κι έχουν δημιουργήσει δική τους φιλοϊσλαμιστική πτέρυγα. Ειδικά στους Εργατικούς της Βρεττανίας γίνεται ο κακός χαμός. Τους έχουν αλώσει για τα καλά.
Στο δημοκρατικό κόμμα(το οποίο δεν μπορεί πάντως να θεωρηθεί αμιγώς αριστερό) μόνο αυτή η βουλευτής υπάρχει που πρόσκειται στους αδελφούς μουσουλμάνους και δεν είναι σίγουρη η επανεκλογή της αφού με τη συμπεριφορά της(στήριξη στον Μαδούρο και στον Ερντογάν κτλ) έχει γίνει μίασμα για το κόμμα της.Μόνο στο Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασίλειου έχει δημιουργηθεί φίλο ισλαμική πτέρυγα. Ολα τα άλλα αριστερά κόμματα της Ευρωπαϊκό Ενωσης και οι αναρχικές της οργανώσεις καταδίκασαν κατηγορηματικά την τουρκική εισβολή στο Αφριν.

Άβαταρ μέλους
Golden Age
Δημοσιεύσεις: 29201
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Μπλόκο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 17 Νοέμ 2019, 00:15

Teros έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 23:45
Golden Age έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 18:26
Teros έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 18:52


Οι αριστεροί έχουν φιλοκουρδικη στάση επειδή η Ροζαβα ήταν δημιούργημα των αριστερών κουρδικών οργανώσεων που έχουν πολυ καλές σχέσεις με αναρχικούς και αριστερούς(όπως όταν οι αναρχικοί έφτιαξαν το κράτος της Καταλονίας ως αναρχικό κράτος την περίοδο 1936-1939 το ίδιο είχαν κάνει οι αριστεριστές Κούρδοι την Βόρεια Συρία (δηλαδη στη Ροζαβα).Ομως η βουλευτής αυτή των δημοκρατικων δεν είναι αριστερή.
Αυτό ακριβώς είπα. Στην Αριστερά των Δυτικών χωρών όμως, έχουν εισχωρήσει και οργανώσεις όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις κι έχουν δημιουργήσει δική τους φιλοϊσλαμιστική πτέρυγα. Ειδικά στους Εργατικούς της Βρεττανίας γίνεται ο κακός χαμός. Τους έχουν αλώσει για τα καλά.
Στο δημοκρατικό κόμμα(το οποίο δεν μπορεί πάντως να θεωρηθεί αμιγώς αριστερό) μόνο αυτή η βουλευτής υπάρχει που πρόσκειται στους αδελφούς μουσουλμάνους και δεν είναι σίγουρη η επανεκλογή της αφού με τη συμπεριφορά της(στήριξη στον Μαδούρο και στον Ερντογάν κτλ) έχει γίνει μίασμα για το κόμμα της.Μόνο στο Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασίλειου έχει δημιουργηθεί φίλο ισλαμική πτέρυγα. Ολα τα άλλα αριστερά κόμματα της Ευρωπαϊκό Ενωσης και οι αναρχικές της οργανώσεις καταδίκασαν κατηγορηματικά την τουρκική εισβολή στο Αφριν.
Σίγουρα οι Δημοκρατικοί είναι περισσότερο κεντρώοι παραδοσιακά. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει πολύ ισχυρή πτέρυγα. Η ίδια πτέρυγα που ανέδειξε τον Σάντερς. Η συγκεκριμένη κάνει μπαμ ότι προωθήθηκε απο την αριστερή πτέρυγα.

Αυτό που υπάρχει στους Εργατικούς στη Βρεττανία υπάρχει σε όλη τη δυτική Αριστερά. Να σου θυμίσω ότι στην αραβική άνοιξη η "προοδευτική" Αριστερά" στήριζε τους ισλαμιστές. Κάποιοι φιλορώσοι και παλαιοκομμουνιστές μόνο στήριζαν τον Άσαντ.

Όσο για τους Κούρδους, αυτοί έτρωγαν κράξιμο απο τις δυνάμεις που σήμερα τους υποστηρίζουν. Η αλλαγή στάσης ήλθε μετά και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Απο την 11/9/01 και μετά, μετά το χτύπημα του Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ, η Αριστερά στη Δύση (και εδώ) είχε γίνει τζιχαντολάγνα. Υποστήριζαν ότι ισλαμιστικό υπάρχει και κινείται. Είχαν ξεχάσει και τί έλεγαν για το Αφγανιστάν και στήριζαν Αλ Κάιντα, Ταλιμπάν και όλους τους ομοίους. Έφταναν στο σημείο να "δικαιολογούν" τις τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών σε δυτικές χώρες σαν..."εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα" για το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τι σημασία έχει εαν ο άλλος ήτανε τυνησιακής καταγωγής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρεττανία και δεν ήξερε ούτε κατα που πέφτουν στο χάρτη αυτές οι χώρες; Αυτοί ως τέτοια υποστήριζαν την επίθεσή του κι ας είχε ο ίδιος ως πραγματικό κίνητρο το "να πάει στον παράδεισο". Η υποστήριξη ήτανε τέτοια που έφταναν στο σημείο να ταυτίζονται μαζί τους και να παρομοιάζουν τους εαυτούς τους ως τις "αντίστοιχες δυνάμεις" στις χώρες τους. Έκραζαν μάλιστα και όποιον αριστερό στη Μέση Ανατολή αντιτίθετο στους ισλαμιστές.

Υποστήριζαν και τους Μουσουλμάνους στις χώρες τους, των ιδεολογικοποιημένων ισλαμιστών συμπεριλαμβανομένων. Τους ενέταξαν και στα κόμματά τους κι έτσι δημιουργήθηκαν οι ισλαμιστικές πτέρυγες σε αυτά. Κι όποιος αριστερός στις χώρες τους διαφωνούσε με όλα αυτά, απομονονόταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Καραμπελιάς εδώ.

Τους δε Κούρδους τους έβλεπαν με αντιπάθεια, επειδή οι κουρδικές δυνάμεις του Μπαρζανί και του Ταλαμπανί στο Ιράκ συνεργαζόντουσαν με τους Αμερικάνους κι επειδή όλο αυτό και την υποστήριξη του PKK (της Τουρκίας, αλλά και τους ευρύτερου στις άλλες γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής), το οποίο έφταναν στο σημείο να το κατηγορούν σαν "εθνικιστική τρομοκρατική" οργάνωση (τις ίδιες κατηγορίες που του απέδιδε η Τουρκία).

Αυτό κράτησε μέχρι και την "αραβική άνοιξη" και τον συριακό εμφύλιο. Κάπου εκεί, κάτι οι σχέσεις του συριακού PKK (PYD-YPG) με Τούρκους ακροαριστερούς που οδήγησε στις σχέσεις με δυτικούς (και εγχώριους) αναρχοκομμουνιστές, κάτι η αριστερή ιδεολογία του ίδιου, κάτι η προοπτική να δημιουργηθεί ένα εναλλακτικό κομμουνιστικό κράτος, κάτι τα αίσχη των τζιχαντιστών στη Συρία και οι εντινόμενες επιθέσεις τους στην Ευρώπη, οδήγησαν σε φιλοκουρδική μεταστροφή αυτού του πολιτικού χώρου.

Όσα απο αυτά τα κόμματα όμως είχαν "ενσωματώσει" μεγάλο αριθμό ισλαμιστών, δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν απο τις ισλαμιστικές τους πτέρυγες (για δημογραφικούς και ψηφοθηρικούς λόγους :) ). Στη δε Βρεττανία σχεδόν έχουν "αλωθεί". Έτσι, πολλοί απο αυτούς είναι αναγκασμένοι να υποστηρίζουν τη γραμμή των ισλαμιστών.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών