Το νημα της εργατικης ταξης

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
zteo
Δημοσιεύσεις: 10209
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 13 Νοέμ 2019, 08:38

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi ... gasias-kai
Κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη 13 Νοέμβρη διοργανώνουν Σωματεία της Βιομηχανίας ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των δουλεμπορικών γραφείων.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν: Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων, το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, το Κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, το Σωματείο Εργαζομένων «Tasty Foods», το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων «Boehringer - Ingelheim Hellas», το Σωματείο Εργαζομένων «L’Οreal», η Σωματειακή Επιτροπή «Αφοί Βλάχου».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν το ΣΕΤΗΠ.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Μπροστά στην ολοένα διευρυνόμενη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, συντονίζουμε τη δράση μας.

Το ξήλωμα των σταθερών εργασιακών σχέσεων αυξάνει χρόνο με το χρόνο, ειδικά την τελευταία δεκαετία.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019, το 51,7% των νέων προσλήψεων ήταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία και μόλις το 48,3% με πλήρες ωράριο.

Χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις λίγων μηνών, ενώ τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους οι συμβάσεις της μιας μέρας! Τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων γιγαντώνονται, ως σύγχρονα δουλεμπορικά. Νοικιάζουν με το κεφάλι εργαζόμενους οι οποίοι μπορεί να δουλεύουν για δύο δεκαετίες σε πάγια θέση, όμως απασχολούνται μέσω εργολάβου, βρίσκονται σε συνεχή ανασφάλεια.

Όπως και αν εμφανίζεται κάθε φορά η εργολαβική εργασία, στοχεύει στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και στο σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου. Όλη αυτή η πρακτική εξυπηρετεί την κερδοφορία των εταιρειών που χρησιμοποιούν "ενοικιαζόμενη εργασία" και φυσικά τους ίδιους τους δουλέμπορους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υλοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για φθηνή και ευέλικτη εργασία προωθούν και νομοθετικά αυτές τις σχέσεις εργασίας. Είναι ενδεικτικό ότι με τροπολογία σε νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ήταν προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου, μεγεθύνθηκε και ενισχύθηκε η δράση των δουλεμπορικών γραφείων.

Η διάδοση αυτών των σχέσεων εργασίας δεν αφορούν μόνο τους συναδέλφους που εργάζονται με αυτές. Είναι μοχλός πίεσης και για τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία οι οποίοι απασχολούνται σταθερά. Κατά κανόνα οι εργαζόμενοι με σταθερή εργασία αντικαθίστανται από εργαζόμενους με "ευέλικτες" σχέσεις, ενώ τα μισθολογικά τους δικαιώματα πιέζονται από την εναλλακτική προσφορά φθηνότερης εργασίας.

Οι εργοδότες αξιοποιούν τη διαίρεση αυτή με τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας για να βάζουν εμπόδια στην κοινή συνδικαλιστική δράση, ενώ πολλά επιχειρησιακά σωματεία, όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν δέχονται ως μέλη τους εργαζόμενους με σχέσεις ορισμένου χρόνου ή εργαζόμενους μέσω εργολάβου. Αυτό αποδυναμώνει τη δύναμη των εργαζομένων συνολικά.

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά μας πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά, παλεύοντας απέναντι στα δουλεμπορικά, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στο χτύπημα των κλαδικών ΣΣΕ, τις μειώσεις σε μισθούς και ημερομίσθια. Μακριά από τη μοιρολατρία, τις μειωμένες απαιτήσεις και τη λογική του "μικρότερου κακού", υπάρχει ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα. Ο δρόμος της ενίσχυσης των σωματείων με ταξική κατεύθυνση, ο δρόμος της διεκδίκησης και της πάλης.

Το 2019 που η τεχνολογία και η επιστήμη έχει εκτοξεύσει τις παραγωγικές δυνατότητες, αντί η ζωή του εργαζόμενου να καλυτερεύει από κάθε σκοπιά, χτυπιέται από παντού. Είναι ώριμες οι συνθήκες για να δουλεύουμε σταθερά, να αμειβόμαστε ικανοποιητικά, να δουλεύουμε με ασφάλεια, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας, να έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Αντί αυτού, οι μισθοί μας έχουν μειωθεί, η εργασία μας ξεπερνάει το 8ωρο όποτε έχει ανάγκη ο εργοδότης και καθόμαστε άνεργοι όταν δεν μας έχει ανάγκη, τσακιζόμαστε από τα εργατικά δυστυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες…


Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών μας είναι η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για κέρδη και η στήριξη των εργοδοτών από όλες τις κυβερνήσεις με το ατελείωτο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν οικοδομήσει.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Με δυνατό ταξικό εργατικό κίνημα και συνεχή αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Διεκδικούμε:

1.Κατάργηση όλων των "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα.
2.Υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους. Ανάκτηση των απωλειών. Κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
3.Κανένας εργάτης στα δουλεμπορικά. Κλείσιμο όλων των δουλεμπορικών γραφείων.
4.Άμεση απορρόφηση των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις που εργάζονται.
5.Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς».
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 27175
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 14 Νοέμ 2019, 19:21

Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Δημοσιεύσεις: 12541
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 07:29
Phorum.gr user: enterprise-psi
Τοποθεσία: Sector 001
Επικοινωνία:

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 14 Νοέμ 2019, 19:36

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
14 Νοέμ 2019, 19:21
Εικόνα
Σε λίγο φεύγει το 2019 έτσι; :lol:
People blow their minds ,They choose to resign
This deformed society is part of a design
It'll never go away , It's in the cards that way
The masses of humanity have always had to suffer

zteo
Δημοσιεύσεις: 10209
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 18 Νοέμ 2019, 16:28

Nα ελεγχθούν οι καταγγελίες μελών του πληρώματος του «Olympic Champion» για τη ΣΣΕ

Τον άμεσο έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα καταγγελλόμενα των ναυτεργατών μελών του πληρώματος του Ε/Γ – Ο/Γ «OLYMPIC CHAMPION» της ναυτιλιακής εταιρείας ANEK, ότι η εταιρεία δεν εφάρμοσε τη ΣΣΕ κατά τη διάρκεια που το πλοίο ήταν σε επισκευή, απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Παράλληλα απαιτούν να ελεγχθούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις εργασίας, τα καταβαλλόμενα στους ναυτεργάτες από τις μισθολογικές καταστάσεις της εταιρείας και την έγγραφη ενημέρωσή τους.

Τα ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Από καταγγελία των ναυτεργατών μελών του πληρώματος του Ε/Γ - Ο/Γ "OLYMPIC CHAMPION" της ναυτιλιακής εταιρείας ANEK, η εταιρεία δεν εφάρμοσε τη ΣΣΕ κατά τη διάρκεια που το πλοίο ήταν σε επισκευή.

Συγκεκριμένα η εταιρεία στις 4 Οκτώβρη έδωσε συμβάσεις εργασίας στους ναυτεργάτες που ήταν ναυτολογημένοι κατά τη διάρκεια της επισκευής του πλοίου, χωρίς να αναγράφει και να καταβάλλει το σύνολο των προβλεπόμενων αποδοχών με βάση τη ΣΣΕ του 2019, για τα μεσογειακά - τουριστικά πλοία.

Απαιτούμε τον άμεσο έλεγχο των υπηρεσιών του ΥΕΝ με βάση τα καταγγελλόμενα, να ελεγχθούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις εργασίας, τα καταβαλλόμενα στους ναυτεργάτες από τις μισθολογικές καταστάσεις της εταιρείας και την έγγραφη ενημέρωσή μας».
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi ... c-champion
Μαλλον ο νομος και η ταξη δεν ισχυουν για τους εφοπλιστες. :8)
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25915
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 18 Νοέμ 2019, 16:32

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

zteo
Δημοσιεύσεις: 10209
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:36

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 18 Νοέμ 2019, 16:36

Επιστολή για τα σοβαρά προβλήματα και τις συνθήκες εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αερολιμένα της Σαντορίνης, που πλέον ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία «Fraport», απέστειλε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Εργασίας.

Σε αυτή επισημαίνεται η απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο της Υπηρεσίας στο οποίο δουλεύουν και μένουν. Όπως αναφέρει η ΕΑΚΠ, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν επίσης στους χώρους που βρίσκεται ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, όπως τα οχήματα, διάφορα εργαλεία και υλικά. Παράλληλα, ζητά να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα, να επισκευαστούν τα οχήματα, αλλά και να χορηγηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πυροσβέστες, για τη διαμονή και τη διαβίωσή τους, η δωρεάν διαμονή τους σε κατάλληλες κατοικίες με αποκλειστική ευθύνη της Υπηρεσίας και με χρηματοδότηση του κράτους, καθώς και να δοθεί στους πυροσβέστες που εργάζονται στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια των νησιών πρόσθετη αμοιβή με την μορφή επιδόματος για την αντιμετώπιση των υπέρογκων εξόδων καθημερινότητας και των μετακινήσεων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Πυροσβεστών:

«Πρόσφατο δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου με τίτλο "οι Άθλιοι της Πυροσβεστικής", και με σχετικό φωτογραφικό υλικό, αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα και στις συνθήκες εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και κατά τη διαβίωση τους γενικότερα οι συνάδελφοι πυροσβέστες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αερολιμένα της Σαντορίνης, που πλέον ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία "Fraport". Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Στην απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, στις μεγάλες εσωτερικές και εξωτερικές φθορές που έχει υποστεί το κτίριο, στην υγρασία και τους σκασμένους τοίχους, στα νερά που εισέρχονται από την οροφή των δωματίων και των αιθουσών, σε παράθυρα που καλύπτονται με χαρτόνια και σακούλες σκουπιδιών για προστασία από τον ήλιο και από τα βλέμματα των επιβατών και των επισκεπτών του αεροδρομίου.

Στους περιορισμένους εσωτερικούς χώρους των κοντέινερ, όπου οι πυροσβέστες εκτελούν και την τακτική τους υπηρεσία και την υπηρεσία πέραν του κανονικού ωραρίου λόγω συμβάντων ή επιφυλακών.

Αναφέρεται επίσης και στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι διαβιώνουν σε μόνιμη βάση μέσα στην υπηρεσία, γιατί προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εύρεσης κατοικίας, λόγω των υπέρογκων τιμών στα ενοίκια των κατοικιών του νησιού. Οι υποδομές που υπάρχουν, όπως ο χώρος παραμονής των υπαλλήλων κατά την υπηρεσία τους, αλλά και τα αποδυτήρια, τα μπάνια και η κουζίνα, δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες ούτε των μισών από τους 36 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Σαντορίνης.

Στην ανάλογη άθλια κατάσταση που παρουσιάζουν και οι εξωτερικοί περιορισμένοι χώροι της υπηρεσίας, καθώς και οι αποθηκευτικοί χώροι του κτιρίου που μέσα σε αυτούς βρίσκεται μηχανολογικός εξοπλισμός και διάφορα εργαλεία και υλικά.

Επιπλέον, μέσα από αναφορές που έχουν κάνει κατά καιρούς οι συνάδελφοι πυροσβέστες της Σαντορίνης και οι οποίες, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, δεν απαντήθηκαν ποτέ, γίνεται περιγραφή και άλλων προβλημάτων που υπάρχουν, όπως:

Προβλήματα σε πυροσβεστικό όχημα, έλλειψη βασικού εξοπλισμού, λακκούβες, πέτρες και χώμα στο δάπεδο της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχει επαρκής χώρος για τη στέγαση των πυροσβεστικών οχημάτων και ένα υπηρεσιακό όχημα είναι εκτεθειμένο εδώ και χρόνια σε εξωτερικό χώρο.

Στους πεπαλαιωμένους κλειστούς χώρους στάθμευσης που στεγάζουν τα υπόλοιπα πυροσβεστικά οχήματα, δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, δεν υπάρχει σύστημα κλιματισμού για την προστασία των οχημάτων και σύστημα απαγωγής καυσαερίων για τον επαρκή εξαερισμό του υπόστεγου και την προστασία της υγείας των υπαλλήλων. Το κτίριο που σταθμεύουν τα πυροσβεστικά οχήματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και από πλευράς στατικότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των πυροσβεστών. Στο χώρο αυτό βρίσκονται και μέσα προστασίας των υπαλλήλων, όπως και μηχανήματα, εργαλεία και κατασβεστικό υλικό.

Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι σε πλήρη αντίθεση με τη νομοθεσία που ισχύει για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και τις βασικές υποχρεώσεις από την πλευρά του εργοδότη (νόμος 1568/1985, Προεδρικό Διάταγμα 16/1996, όπως έχουν κωδικοποιηθεί με τον νόμο 3850/2010). Επίσης, έρχονται σε αντίθεση και με τους ισχύοντες Κανονισμούς Πυρασφάλειας για τα αεροδρόμια.

Τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και θέτουν σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Σαντορίνης.

Για την τραγική, επικίνδυνη και απάνθρωπη κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι στη Σαντορίνη, την κύρια ευθύνη έχει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύτηκε με την διαχειρίστρια εταιρεία τις υπηρεσίες πυρασφάλειας των περιφερειακών αεροδρομίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ό,τι επιπτώσεις είχε αυτή η διαπραγμάτευση σε βάρος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως καταγράφονται και στο σχετικό δημοσίευμα.

Η ΕΑΚΠ από τα πρώτα στάδια της διαπραγμάτευσης είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος, την κυβέρνηση, τη φυσική ηγεσία και τον ελληνικό λαό για τις επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης της πυρασφάλειας και είχε φέρει στο προσκήνιο από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των αεροδρομίων τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες στις άδειες τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις από τα αναγκαία έπιπλα, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας. (βλ. σχετικές ανακοινώσεις - παρεμβάσεις και περιοδείες της ΕΑΚΠ στο eakp.gr).

Ευθύνες όμως έχει και η σημερινή κυβέρνηση που αποδέχτηκε το διαμορφωμένο πλαίσιο της συμφωνίας και δεν επιχείρησε καμία ουσιαστική παρέμβαση, παρά τις προφορικές δηλώσεις στελεχών της για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των πυροσβεστών.

Ευθύνη πιθανότατα φέρει και η Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος εκείνης της περιόδου, σε περίπτωση που έχει αποδεχτεί μέσα στο πλαίσιο της σύμβασης - σύμπραξης της εταιρείας "Fraport" και του ελληνικού Δημοσίου, ότι τα κτήρια, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός που είχαν παραχωρηθεί από την "Fraport" προς το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν κατάλληλα από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των Π.Υ. αεροδρομίων, για να επιτελέσει τις υποχρεώσεις του, το επιχειρησιακό του έργο, αλλά και να διασφαλίσει την καλή κατάσταση της υγείας των υπαλλήλων του.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, γιατί έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία στις τάξεις των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το γεγονός ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι και σήμερα το περιεχόμενο της συμφωνίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Μεγάλη ευθύνη, όμως, έχουν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των πυροσβεστών, της ΕΥΠΣΠ Νοτίου Αιγαίου, καθώς και το νεοσύστατο και διασπαστικό Σωματείο των πυροσβεστών που υπηρετεί σε αεροδρόμια και έχει έδρα την Σαντορίνη. Δεν ανέδειξαν στο σύνολό τους τα προβλήματα, δεν κατήγγειλαν όλα αυτά που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και δεν διεκδίκησαν αγωνιστικά λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Επιβάλλεται από κάθε αρμόδιο κυβερνητικό και υπηρεσιακό όργανο η ανάληψη των ευθυνών που του αναλογεί και η άμεση εκτέλεση ενεργειών, πριν συμβεί το οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός σε βάρος των υπηρετούντων υπαλλήλων και σε βάρος της λειτουργίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" άμεσα απαιτεί από όλους τους υπευθύνους:

1.Την πραγματοποίηση των εργασιών συντήρησης, επισκευής και επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων, των εξωτερικών χώρων και των χώρων στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Σαντορίνης.

2.Τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών σε συνδυασμό με την επαρκή καθαριότητα στην υπηρεσία, για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της και η ασφάλεια του προσωπικού.

3.Την επισκευή των πυροσβεστικών οχημάτων, όπου απαιτείται, και τη χορήγηση του απαραίτητου μηχανολογικού και πυροσβεστικού εξοπλισμού.

4.Να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους συναδέλφους μας σε ό,τι αφορά τη διαμονή και τη διαβίωση τους. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν διαμονή τους σε κατάλληλες κατοικίες για όσο διάστημα παραμείνουν στο νησί, με αποκλειστική ευθύνη της υπηρεσίας και με χρηματοδότηση του κράτους.

5.Να θεσμοθετηθεί για τους μετατιθέμενους υπαλλήλους στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια των νησιών πρόσθετη αμοιβή με την μορφή επιδόματος για την αντιμετώπιση των υπέρογκων εξόδων καθημερινότητας και των μετακινήσεών τους»
https://www.902.gr/eidisi/gia-toys-enst ... liosis-ton
Όποιος σπέρνει Τσιπρες και ραντίζει Ανδρουλακηδες θερίζει Μητσοτακιδες και μια γκέισα Παναγία.

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 21735
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 12 Δεκ 2019, 18:15

Το συνδικάτο CGT στη Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα σταματήσουν οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει στην μεταρρύθμισή της του συνταξιοδοτικού συστήματος.

“Δεν θα σταματήσουμε για τα Χριστούγεννα αν η κυβέρνηση δεν λογικευτεί”, δήλωσε στον γαλλικό ραδιοσταθμό Franceinfo ο Λοράν Μπριν, επικεφαλής του τομέα σιδηροδρόμων του συνδικάτου CGT.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι ο γαλλικός λαός θα πρέπει να εργάζεται για δύο επιπλέον χρόνια για να μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικάτων, τα οποία δήλωσαν ότι θα εντείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για να επιβάλλουν στην κυβέρνηση μια αλλαγή πολιτικής.

https://politis.com.cy/politis-news/die ... stoygenna/

Εικόνα

Και το πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο στο πλευρό τον γάλλων εργατών που για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών θα πρέπει να δουλεύουν 2 χρόνια περισσότερο. Με νόμο του κράτους.
http://www.idcommunism.com/2019/12/gene ... -pame.html

nemo
Δημοσιεύσεις: 7236
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2018, 11:08

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 12 Δεκ 2019, 18:28

Ας ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ

Άβαταρ μέλους
sloopy
Δημοσιεύσεις: 1011
Εγγραφή: 06 Δεκ 2019, 14:34
Τοποθεσία: Οπου ναναι :)

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sloopy » 14 Δεκ 2019, 14:03

ΑΦΙΕΡΩΜΑΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!

Άρθρο 25 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Άρθρο 25

Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίζει στον ίδιο και στην οικογένειά του υγεία και ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της τροφής, του ρουχισμού, της κατοικίας, της ιατρικής περίθαλψης, και των απαραίτητων κοινωνικών υπηρεσιών. Έχει ακόμα δικαίωμα για ασφάλιση σε περίπτωση ανεργίας, αρρώστιας, αναπηρίας, χηρείας, ασφάλιση στη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται της δυνατότητας αυτοσυντήρησης, εξαιτίας περιστάσεων που δεν υπόκεινται στον έλεγχό του.
Οι μητέρες και τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ειδική φροντίδα και περίθαλψη. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν γεννήθηκαν εντός ή εκτός γάμου, έχουν την ίδια κοινωνική προστασία.

Article 25 of The Universal Declaration of Human Rights

Article 25

Everyone has the right to a standard of living adequate for the health and well-being of himself and of his family, including food, clothing, housing and medical care and necessary social services, and the right to security in the event of unemployment, sickness, disability, widowhood, old age or other lack of livelihood in circumstances beyond his control.
Motherhood and childhood are entitled to special care and assistance. All children, whether born in or out of wedlock, shall enjoy the same social protection.
Hang on sloopy :smt023

pylothess
Δημοσιεύσεις: 6742
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 22:39
Phorum.gr user: pylothess

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 15 Νοέμ 2020, 19:21


pylothess
Δημοσιεύσεις: 6742
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 22:39
Phorum.gr user: pylothess

Re: Το νημα της εργατικης ταξης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 15 Νοέμ 2020, 19:44


Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών