Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Δημοσιεύσεις: 3780
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:41
Phorum.gr user: Νταρνάκας
Τοποθεσία: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 18 Μάιος 2018, 01:10

Juno έγραψε:
17 Μάιος 2018, 17:43
Νταρνάκας έγραψε:
17 Μάιος 2018, 01:07
Υπάρχουν διάφορα περιστατικά στη μυθολογία
Π.χ. Ο Δίας με τον Γανυμήδη:
Νταρνάκας @ Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ο Διόνυσος με τον Πρόσυμνο:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF ... E%BF%CF%82
Και η ιστορία του Απόλλωνα με τον Υάκινθο (αν κι έχω την εντύπωση ότι ο Υάκινθος πρέπει να ήταν ο ερωμένος κι όχι ο εραστής όπως γράφει στη βικιπέντια)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE ... %AF%CE%B1)
Πήδξ ο Γανυμήδης τον Δία;
Ο Υάκινθος τον Απόλλωνα;

Εδώ είναι που ξαναγράφετε τη μυθολογία;
Μα σημασία δεν έχει αν ο Δίας πήδηξε τον Γανυμήδη ή όχι αλλά αυτό που γράφει ο Πλάτωνας, ότι όλοι θεωρούσαν ότι όντως τον πήδηξε κι ότι αυτό τον μύθο τον επινόησαν οι Κρήτες (που θεωρούνταν ως αυτοί που επινόησαν την παιδεραστία και τη διλεδωσαν και στον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο, κάνε μια αναζήτηση για τον "Κρητών τρόπο" ) για να έχουν μια δικαιολογία να απολαμβάνουν αυτή την ηδονή. Κι όλα αυτά τα λέει σε παράγραφο όπου καθαρά κάνει αναφορά σε σεξουαλικές πρακτικές και δε χωράνε παρερμηνείες για δήθεν πνευματικούς έρωτες κ.τ.λ.
Νταρνάκας @ Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα
Κι αυτό δείχνει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα ήθη της εποχής νομίζω.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 18 Μάιος 2018, 07:08

Νταρνάκα μάλλον δεν έχεις καταλάβει το μέγεθος τη θρασύτητας που πηγάζει στην ημιμάθεια

Juno έγραψε:
08 Μάιος 2018, 20:02
οι αναφορές των χριστιανών στα περί ομοφυλοφιλικής παιδεραστίας του Διός δεν έχουν καμμιά μυθολογική υπόσταση και επομένως εντάσσονται στις χυδαίες διαβολές τους κατά των Ελλήνων και των θεολογικών τους θεωρήσεων.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29245
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 01 Ιουν 2018, 20:09

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018
Που πάμε ρεεε! Σημεία των καιρών:
Ιδρύθηκε σωματείο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών – «Αναζητούνται» αρχές και αξίες.

Εικόνα

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως κάποιοι πάνε να ισοπεδώσουν τα πάντα. Ναι μεν, όλοι έχουμε δικαιώματα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στη προσωπική του ζωή....

Ομως, τώρα τελευταία διακρίνουμε πως ορισμένοι κύκλοι, θέλουν να μας περάσουν το διαφορετικό ως κάτι φυσιολογικό. Είναι κανόνας, στη φύση δεν μπορείς και δεν πρέπει να πηγαίνεις ενάντια. Η φύση εκδικείται. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα άτομα που υιοθετούν αυτό τον τρόπο ζωής, αλλά με αυτούς που προωθούν τέτοιου είδους ατζέντα. Σε λίγο καιρό θα κατακρίνουμε το φυσιλογικό. Θα υπάρχει ρατσισμός κατά όλων όσοι αντιδρούν σε αυτές τις πρακτικές. Σημεία των καιρών εξάλλου.

Και το τονίζουμε, δεν έχουμε προβλήμα με τα παιδιά που έφτιαξαν το σωματείο, αλλά που οδεύει η κοινωνία μας; Ποιο το επόμενο στάδιο; Ετσι λοιπόν, το πρώτο σωματείο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων ΛΟΑΤΚΙ( λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ) αστυνομικών είναι γεγονός. Με πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε το καταστατικό του σωματείου με επωνυμία «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», με τον αντίστοιχο τίτλο του στην αγγλική να είναι «Police Action for Human Rights».

Εικόνα

Οι δράσεις του σωματείου
Το νεοϊδρυθέν σωματείο περιλαμβάνει δύο ειδικότερα τμήματα με συγκεκριμένες δράσεις: α) Τμήμα Δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών με την επωνυμία “LGBT POLICE ACTION” και β)Τμήμα Δικαιωμάτων Γυναικών Αστυνομικών.

Οι θεμελιώδεις αρχές και οι σκοποί του σωματείου είναι οι ακόλουθοι:
«1. Η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κατάργηση των Διακρίσεων, η διασφάλιση της τήρησης της αρχής της Ίσης Μεταχείρισης και η καταπολέμηση του Ρατσισμού.

2. Η προώθηση και υποστήριξη της Ισονομίας, Ισότητας και της Ίσης μεταχείρισης των Αστυνομικών, ανεξάρτητα από το φύλο, την φυλή, την εθνική – εθνοτική καταγωγή, το θρήσκευμα, την κατάσταση υγείας, την ηλικία, την οικογενειακή ή κοινωνική κατάσταση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και η κατάργηση όλων των Διακρίσεων με βάση τους ανωτέρω λόγους ίσης μεταχείρισης, σύμφωνα με τις αρχές που προκύπτουν από το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Η κατάργηση των Προκαταλήψεων σχετικά με την ιδιότητα της/του Αστυνομικού από τους Πολίτες και αντίστροφα.

4. Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ Αστυνομικών και ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, μεσοφυλικών και διεμφυλικών ατόμων.

5. Η διασύνδεση των σχετικών εγχώριων δράσεων με αντίστοιχες του εξωτερικού καθώς και με άλλες μη κυβερνητικές εγχώριες οργανώσεις με δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

6. Η συμμετοχή του Σωματείου ως μέλος πανευρωπαϊκών ή και διεθνών οργανώσεων με συναφείς σκοπούς».

Εικόνα

Τι αναφέρει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών
Όσον αφορά στο σκεπτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το δικαστήριο, που είχε απορρίψει προ μηνών ΛΟΑΤΚΙ καταστατικό, δέχθηκε ότι η προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου όπως και η προώθηση της αλληλεγγύης ανάμεσα σε αστυνομικούς και ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα είναι ένας νόμιμος στόχος βασισμένος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στο Σύνταγμα, χωρίς να θίγονται τα χρηστά ήθη και η δημόσια τάξη.
pentapostagma.gr

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29245
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 04 Ιουν 2018, 19:45

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018
"Φρούτο της εποχής μας η πουστιά; ΑΜ ΔΕ !!
Οι Ιλλουμινάτοι επέβαλαν την ομοφυλοφιλία από τον 18ο αιώνα;


Εικόνα

Έχουν χαρακτηριστεί σαν η πιο σατανική μασονική μυστική οργάνωση στην ιστορία της ανθρωπότητας… Έχουν το συμβολικό όνομα Ιλλουμινάτι και πολλοί τους συνδέουν άμεσα με τις σύγχρονες λέσχες Δύναμης της Νέας Τάξης, όπως η Μπίλντεμπεργκ, η Τριμερής, κλπ.

Ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια τους ήταν και είναι η επιβολή της ομοφυλοφιλικής διαστροφής σαν το νέο πολιτιστικό μοντέλο που θα εξουδετερώνει τα φυσιολογικά ένστικτα του ανθρώπου, μετατρέποντας τον σε ένα ανώμαλο, ηλιθιοποιημένο κατασκεύασμα.

Το βασικό σύμβολο των Ιλλουμινάτι φαίνεται πολύ καλά σε μια σπάνια έκδοση την «Turbæ Philosophorum» που εκδόθηκε στην Γερμανία το 1750. Το σύμβολο αυτό παρουσιάζει ένα ερμαφρόδιτο σαν το μέγιστο επίτευγμα του magnum opus. Το πρότυπο που προβάλλεται από τους Ιλουμινάτι είναι ένα άτομο μεικτού φύλου, (τρανσέξουαλ), συμβολίζοντας σύμφωνα με τα σχέδια τους τον «τέλειο άνθρωπο», (Manly P. Hall, The Secret Teachings of All Ages).

Ένα από τα πρώτα διεθνούς φήμης πρότυπα που επρόκειτο να πλασάρουν οι Ιλλουμινάτι για την προώθηση του σχεδίου ομοφιλοποίησης της ανθρωπότητας, ήταν ο περίφημος Αμερικανός αθλητής Bruce Jenner. Η μεταμόρφωση του Bruce Jenner σε Caitlyn Jenner, δεν ήταν κάτι τυχαίο αλλά ένα προμελετημένο γεγονός όπως υποστηρίζει μια συνεχόμενη ατζέντα. Είναι εντυπωσιακό πως η κίνηση του αυτή επαινέθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μοντρεάλ το 1976, ο Bruce Jenner ήταν ένας Αμερικανός ήρωας και θεωρούνταν ο καλύτερος αθλητής του κόσμου. Τότε ασχολήθηκε με μια τηλεοπτική σειρά και με κινηματογραφική καριέρα, κάτι το οποίο παγίωσε την αίγλη του σαν μεγάλος ήρωας στην λαϊκή κουλτούρα. Ο Bruce Jenner παντρεύτηκε τη μητέρα των Καρντασιάν και από εκεί και στο εξής αυτή η οικογένεια άρχισε να γίνεται παγκοσμίως γνωστή με τα διάφορα και αλλεπάλληλα σεξουαλικά της σκάνδαλα τα οποία είναι μέρος του σχεδίου των Ιλλουμινάτι για την προώθηση της ανωμαλίας της Νέας Τάξης.

Οι Ιλλουμινάτι χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη οικογένεια μαζί με τον Bruce Jenner προκειμένου να προωθήσουν το σχέδιό τους για τα δύο φύλλα. Η αλλαγή του φύλου του Bruce Jenner δεν ήταν μια αυθόρμητη πράξη την οποία αποφάσισε ο ίδιος αλλά ένα πολύ καλό προμελετημένο σχέδιο. Πιο συγκριμένα, το σχέδιο θέλει να κάνει τους άντρες θηλυπρεπείς κάνοντας τους να αισθάνονται ότι είναι κακοί και ένοχοι αν συμπεριφερθούν με τον κλασικό αντρικό τρόπο και τις γυναίκες ανδροπρεπείς έτσι ώστε αν προσπαθήσει κάποιος να τις απεικονίσει ως στοργικές μητέρες που κάθονται στο σπίτι και φροντίζουν τα παιδιά τους να θεωρείται σεξιστής. Προσπαθούν δηλαδή μέσω του τρανσεξουαλισμού να προωθήσουν την ατζέντα της διαστρέβλωσης των δυο φύλων και της ανωμαλίας.

Δεύτερο τρανταχτό πρότυπο των Ιλλουμινάτι μετά τον Bruce Jenner ήταν πρόσφατα στην Ευρώπη η Κοντσίτα Βούρστ. Η Βουρστ εκπροσώπησε την Αυστρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2014 στην Κοπεγχάγη, κέρδισε τη νίκη και προβλήθηκε με όλα τα διεθνή ΜΜΕ σαν ένα μεγάλο σύγχρονο σύμβολο κατά της ομοφοβίας, (όρος κατασκευασμένος από τους Ιλλουμινάτι).

Η εικόνα της Conchita, με τα στρατηγικά τοποθετημένα κέρατα πάνω από το κεφάλι της, παραπέμπει κατ ευθείαν στο λιγότερο γνωστό και απόκρυφο μέρος του σχεδίου των Ιλλουμινάτι. Όπως αναφέρεται, στην απόκρυφη μυστικη οργάνωση το ανώτατο στάδιο του «φωτισμού» επιτυγχάνεται μέσω της εσωτερίκευσης της δυαδικότητας και της ισορροπίας μεταξύ των αντίθετων δυνάμεων, το καλό και το κακό, ενεργητικό και παθητικό, αρσενικό και θηλυκό. Αυτή η έννοια αναπαρίσταται συμβολικά από τον κερατοειδή ερμαφρόδιτο θεό, τον γνωστό Baphomet, δηλαδή τον «Έξω από εδώ». Στην αλχημεία προβάλλεται με το αλχημικό συμβολισμό, την Αλχημική ανδρόγυνο.
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/06/18.html

Είδες για να μην έχουν Ανίτα Πάνια στη Μινεσότα.


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
blackpaint
Δημοσιεύσεις: 9596
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 00:37

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 04 Ιουν 2018, 20:22

Dies Irae έγραψε:
17 Μάιος 2018, 18:10
Εικόνα
καταλαβαινεις φυσικα πως ειναι σατιρικο κειμενο ετσι;

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός
Δημοσιεύσεις: 12036
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:31
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 04 Ιουν 2018, 23:02

Βινόσαυρος έγραψε:
18 Μάιος 2018, 07:08
Νταρνάκα μάλλον δεν έχεις καταλάβει το μέγεθος τη θρασύτητας που πηγάζει στην ημιμάθεια
Είπε αυτός που λέει ότι οι Σκοπιανοί είναι αρχαίοι Μακεδόνες.

:smt005:

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 04 Ιουν 2018, 23:41

Ξέχασα να προσθέσω και στην αντιληπτική ικανότητα.

Ποιός μίλησε για τους σκοπιανούς; στους μπιτολανους αναφερόμουν.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Δημοσιεύσεις: 3780
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 15:41
Phorum.gr user: Νταρνάκας
Τοποθεσία: Εμμανουήλ Παπάς Σερρών

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 05 Ιουν 2018, 00:12

Βινόσαυρος έγραψε:
04 Ιουν 2018, 23:41
Ξέχασα να προσθέσω και στην αντιληπτική ικανότητα.

Ποιός μίλησε για τους σκοπιανούς; στους μπιτολανους αναφερόμουν.
Μόνο που οι Λυγκηστές, οι οποίοι κατοικούσαν κατά την αρχαιότητα στην περιοχή όπου σήμερα ζουν οι Μπιτολτσάνοι (έτσι λέγονται στη μητρική σου γλώσσα :P ) δεν ήταν Μακεδόνες αλλά ηπειρωτικό φύλο που κατακτήθηκε απ' τον Φίλιππο και ενσωματώθηκε στο μακεδονικό βασίλειο.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος
Δημοσιεύσεις: 6335
Εγγραφή: 26 Απρ 2018, 05:38

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 05 Ιουν 2018, 00:15

Νταρνάκας έγραψε:
05 Ιουν 2018, 00:12
Βινόσαυρος έγραψε:
04 Ιουν 2018, 23:41
Ξέχασα να προσθέσω και στην αντιληπτική ικανότητα.

Ποιός μίλησε για τους σκοπιανούς; στους μπιτολανους αναφερόμουν.
Μόνο που οι Λυγκηστές, οι οποίοι κατοικούσαν κατά την αρχαιότητα στην περιοχή όπου σήμερα ζουν οι Μπιτολτσάνοι (έτσι λέγονται στη μητρική σου γλώσσα :P ) δεν ήταν Μακεδόνες αλλά ηπειρωτικό φύλο που κατακτήθηκε απ' τον Φίλιππο και ενσωματώθηκε στο μακεδονικό βασίλειο.
Βρε νταρνάκα τώρα σοβαρά;
Αν καθόμαστε να βγάλουμε από τι μύγα ξίγκι, η αμφίπολη ήταν αθηναική αποικία σε θρακικό έδαφος.
Αλλά δεν το κάνουμε.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Δημοσιεύσεις: 4634
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:00
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 16 Ιουν 2018, 11:50

Η λεγόμενη παιδεραστία υπήρχε και μπορεί ή όχι να περιελάμβανε σωματική επαφή αλλά σίγουρα περιελάμβανε διδασκαλία, καθοδήγηση και αλληλοϋποστήριξη. Χωρίς αυτά, και ιδίως από μια ηλικία και μετά, το να κυνηγάς αγοράκια στις παλαίστρες ήταν δείγμα ανωριμότητας, όπως και η επίδειξη θηλυπρέπειας από τα αγόρια ήταν δείγμα γενικότερης αδυναμίας σώματος και πνεύματος, καμία σχέση δηλαδή με τη σημερινή εικόνα των γυναικωτών. Πλήρως ομοφυλοφιλική, αποδεκτή σεξουαλική ταυτότητα δεν υπήρχε. Ο ενήλικας παντού και πάντα αναμενόταν να παντρευτεί με γυναίκα. Φυσικά, διαχρονικά η θηλυκή ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν τελείως διαφορετικά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά πρακτικά παντού.

Γενικά, ισχύει ότι στο θέμα αυτό ήταν σαφώς πιο χαλαροί σε σχέση με τα πρόσφατα ήθη της κοινωνίας μας αλλά δεν ισχύει ότι η πρακτική αυτή ακολουθούνταν από όλους ανεξαιρέτως, παντού και πάντα, και μάλιστα με τη συμπερίληψη σωματικής επαφής. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και δεν χωράει 100% ούτε στο σχήμα των "οι αρχαίοι Έλληνες καταδίκαζαν την ομοφυλοφιλία" ούτε φυσικά και σε αυτό των "οι αρχαίοι Έλληνες ήταν συνειδητοποιημένοι ομοφυλόφιλοι". Μιλάμε για μια εποχή που ναι μεν η έννοια του ορίου συναίνεσης και ακόμα και η ίδια η έννοια της σεξουαλικής ταυτότητας δεν υπήρχαν αλλά οι απαιτήσεις από τα αρσενικά της κοινωνίας δεν ήταν να κάθονται σε ένα γραφείο και να... σκέφτονται.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Τargetnews

the_black_planet
Δημοσιεύσεις: 1170
Εγγραφή: 24 Μάιος 2018, 13:54
Phorum.gr user: the_black_planet

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the_black_planet » 16 Ιουν 2018, 14:00

Rakomelofronas έγραψε:
16 Ιουν 2018, 11:50
Η λεγόμενη παιδεραστία υπήρχε και μπορεί ή όχι να περιελάμβανε σωματική επαφή αλλά σίγουρα περιελάμβανε διδασκαλία, καθοδήγηση και αλληλοϋποστήριξη. Χωρίς αυτά, και ιδίως από μια ηλικία και μετά, το να κυνηγάς αγοράκια στις παλαίστρες ήταν δείγμα ανωριμότητας, όπως και η επίδειξη θηλυπρέπειας από τα αγόρια ήταν δείγμα γενικότερης αδυναμίας σώματος και πνεύματος, καμία σχέση δηλαδή με τη σημερινή εικόνα των γυναικωτών. Πλήρως ομοφυλοφιλική, αποδεκτή σεξουαλική ταυτότητα δεν υπήρχε. Ο ενήλικας παντού και πάντα αναμενόταν να παντρευτεί με γυναίκα. Φυσικά, διαχρονικά η θηλυκή ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν τελείως διαφορετικά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά πρακτικά παντού.

Γενικά, ισχύει ότι στο θέμα αυτό ήταν σαφώς πιο χαλαροί σε σχέση με τα πρόσφατα ήθη της κοινωνίας μας αλλά δεν ισχύει ότι η πρακτική αυτή ακολουθούνταν από όλους ανεξαιρέτως, παντού και πάντα, και μάλιστα με τη συμπερίληψη σωματικής επαφής. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και δεν χωράει 100% ούτε στο σχήμα των "οι αρχαίοι Έλληνες καταδίκαζαν την ομοφυλοφιλία" ούτε φυσικά και σε αυτό των "οι αρχαίοι Έλληνες ήταν συνειδητοποιημένοι ομοφυλόφιλοι". Μιλάμε για μια εποχή που ναι μεν η έννοια του ορίου συναίνεσης και ακόμα και η ίδια η έννοια της σεξουαλικής ταυτότητας δεν υπήρχαν αλλά οι απαιτήσεις από τα αρσενικά της κοινωνίας δεν ήταν να κάθονται σε ένα γραφείο και να... σκέφτονται.
Σε ένα ανάκλιντρο όμως;; :P
Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς

Άβαταρ μέλους
Alexander the Great
Δημοσιεύσεις: 1660
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 15:42

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexander the Great » 16 Ιουν 2018, 16:34

Rakomelofronas έγραψε:
16 Ιουν 2018, 11:50
Η λεγόμενη παιδεραστία υπήρχε και μπορεί ή όχι να περιελάμβανε σωματική επαφή αλλά σίγουρα περιελάμβανε διδασκαλία, καθοδήγηση και αλληλοϋποστήριξη.
«Εραστής» και «Ερώμενος»
Οι λέξεις αυτές δεν χρησιμοποιούνται με την σημερινή τους έννοια (δηλ. την σεξουαλική) αλλά με μία άλλη έννοια προφανώς παιδαγωγική. Του εφήβου τα αισθήματα προς τον «εραστήν»-δάσκαλον δεν είναι βέβαια έρως -όπως εννοείται σήμερα- αυτός εξάλλου φυσικώς, ηθικώς αλλά και νομικώς αποκλειόταν. Ο έρως αυτός ήταν αισθήματα βαθύτατης φιλίας και σεβασμού. Στα μάτια του εφήβου, ο δάσκαλος-εραστής φάνταζε ως η ενσάρκωσης του ιδανικού, ως το ιδεώδες πρόσωπο, προς το οποίο απέβλεπε, κατά το οποίον θα διέπλαττε την προσωπικότητά του. Αυτό φαίνεται καθαρά, αφού, αν και χρησιμοποιείται η λέξη «εραστής», παραλλήλως, όπως είδαμε θεωρείται αδιανόητη η σαρκική έλξις.

https://www.pare-dose.net/1609

anvil
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 10 Ιουν 2018, 22:49

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από anvil » 20 Ιουν 2018, 23:06

η ομοφυλοφιλία είναι μια πανάρχαιη ελληνική παράδοση

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29724
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Ιουν 2018, 23:15

Isomnia έγραψε:
08 Μάιος 2018, 18:50
Φινγκόλφιν έγραψε:
08 Μάιος 2018, 18:49
Isomnia έγραψε:
08 Μάιος 2018, 18:44
Για να καταλάβω, εννοείς ότι καταδίκαζαν τους παθητικούς και επικροτούσαν τους ενεργητικούς;
Ναι, θεωρούσαν τον κιναιδισμό ηθικά κατακριτέο. Γι' αυτό και δεν είχαν θέμα με τις ομόφυλες παιδεραστικές σχέσεις καθώς το παθητικό μέλος δεν είχε ακόμα ανδρωθεί.
Πού το έχεις διαβάσει αυτό; Επειδή έχω διαβάσει τα εντελώς αντίθετα.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE ... E%B7%CF%82
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

anvil
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 10 Ιουν 2018, 22:49

Re: Ομοφυλοφιλία από την αρχαιότητα έως σήμερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από anvil » 20 Ιουν 2018, 23:18

μια ζωή ριγμένοι οι bottom

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών