ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 09 Νοέμ 2019, 21:07

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019
Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο γύφτων μέσα στο δικαστήριο με έναν τραυματία και 4 συλλήψεις.

Εικόνα

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε το αίθριο του Εφετείου Θεσσαλονίκης όταν δύο ομάδες γύφτων συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός που επιχείρησε - μαζί με συναδέλφους του - να χωρίσει τις δύο συμπλεκόμενες ομάδες.

Αφορμή για το πρωτοφανές περιστατικό στάθηκε ποινική υπόθεση η οποία επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Αφορούσε αιματηρό επεισόδιο το οποίο διαδραματίστηκε το 2013 στον Κορινό Πιερίας με κατηγορούμενους πατέρα και γιο.

Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου ήταν ηλεκτρισμένη με εκατέρωθεν λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, από τη μία πλευρά και του θύματος, από την άλλη.

Αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τα μέτρα τάξης εντός των δικαστηρίων είχαν δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας, αλλά ούτε αυτός ήταν αρκετός να αποτρέψει αυτό που ακολούθησε ύστερα από τους συνεχιζόμενους διαξιφισμούς ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες οι «θερμόαιμοι» ήρθαν στα χέρια, μπροστά στα μάτια δεκάδων δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων που έκαναν λόγο για «άγριο ξύλο».

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις και μόνο τότε ηρέμησαν τα πνεύματα και επιβλήθηκε η τάξη. Εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε να κρατηθούν τέσσερις εκ των συμπλεκόμενων, οι τρεις για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίων κι ο τέταρτος επιπλέον για απλή σωματική βλάβη καθώς τραυμάτισε τον αστυνομικό που επενέβη με συναδέλφους του για να κατευνάσουν τα πνεύματα.
https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... syllipseis

09 Νοεμβρίου 2019
Έφοδος στον καταυλισμό των γύφτων στην Ανθήλη.

Εικόνα

Δήμος Λαμιέων: «Θα μπει τέλος στην παραβατικότητα. Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και η νομιμότητα...»

Συντονισμένη επιχείρηση «σκούπα» το πρωί στην Ανθήλη από την αστυνομία και το Δήμο για την πάταξη της παραβατικότητας και την καταγραφή της πραγματικής εικόνας που επικρατεί και η οποία έχει φέρει σε απόγνωση τους μόνιμους κάτοικους της τοπικής κοινότητας.

Μετά τα συνεχιζόμενα κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και τις άκαρπες προσπάθειες της καταγραφής των νόμιμων ιδιοκτητών στο χώρο, από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων, αποφασίστηκε από κοινού επιχείρηση στον καταυλισμό προκειμένου να απομακρυνθεί οτιδήποτε παράνομο.

Εικόνα

Η αστυνομία με μεγάλη δύναμη έκανε το πρώτο "ντου" τα ξημερώματα και ακολούθησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως Πολεοδομία και ΔΕΥΑΛ, το Υγειονομικό, τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ τα οποία είχαν πολύ δουλειά, αφού οι περισσότεροι ρομά έπαιρνα ρεύμα παράνομα από τις κολόνες.

«Προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των πολιτών σε όλο το Δήμο Λαμιέων. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με την παραβατικότητα σε όλα τα επίπεδα...», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν το πρωί στην Ανθήλη.

Εικόνα

«Δεν έχουμε κάτι με τους ρομά που είναι νόμιμοι και δεν δημιουργούν προβλήματα. Και οι ίδιοι δεν θέλουν αυτούς που είναι παραβατικοί. Ευχαριστούμε τη νέα Δημοτική Αρχή που για πρώτη φορά κάνει αυτή την οργανωμένη και συντονισμένη παρέμβαση...», είπε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανθήλης Πέτρος Φούντας.


http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... inteo-foto


Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Νοέμ 2019, 20:57

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Ανήλικοι Ρομά επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη σε υπόγειο s/m.

Εικόνα

Την πέταξαν κάτω και την τραυμάτισαν στην προσπάθειά τους να της αρπάξουν την τσάντα…

Θύμα απόπειρας ληστείας έπεσε το πρωί της Τρίτης (12/11)μια ηλικιωμένη Λαμιώτισσα που είχε μεταβεί σε σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της.

Ήταν λίγο πριν τις 10:30’ όταν η άτυχη γυναίκα δεχόταν την επίθεση στο υπόγειο πάρκινγκ του καταστήματος από τρεις ανήλικους Ρομά, που στόχο είχαν να τη ληστέψουν.

Η γυναίκα αντιστάθηκε και οι Ρομά την πέταξαν στο έδαφος τραυματίζοντάς την. Ωστόσο δεν κατόρθωσαν να της αποσπάσουν κάτι και απλά τράπηκαν σε φυγή.

Κλήθηκε ασθενοφόρο, που χρειάστηκε να διακομίσει τη γυναίκα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς έχει τραυματιστεί στο πόδι. Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Εικόνα
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... per-market

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Νοέμ 2019, 21:01

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Ρομά πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο δρόμο.

Εικόνα

Κινητοποίηση της αστυνομίας λίγο πριν τις 3:00’ το απόγευμα της Τρίτης (12/11) μετά από κλήση στο κέντρο για επεισόδιο μεταξύ Ρομά στις γραμμές του τραίνου, στο ύψος των γηπέδων 5Χ5.

Αρκετοί Ρομά φέρεται να πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή προσωπικές διαφορές και για λίγη ώρα το κυνηγητό και τα χτυπήματα έδωσαν και πήραν ακόμη και στη μέση του δρόμου! Στη συμπλοκή πήραν μέρος και ανήλικα μέλη των οικογενειών που βρέθηκαν στον καυγά.

Χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να επανέλθει η τάξη και να επιστρέψουν στα οχήματά τους, ενώ έγιναν και τέσσερις προσαγωγές χωρίς να υποβληθούν εγκλήσεις εκατέρωθεν.

Εικόνα

Εικόνα
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... -sto-dromo

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 13 Νοέμ 2019, 16:53

https://www.news247.gr/koinonia/eglima/ ... 31886.html


Από τις εφόδους της Ασφάλειας συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 20 κατ’ οίκον έρευνες. Το εγκληματικό δίκτυο απαρτιζόταν από δύο εγκληματικές οργανώσει και επτά συμμορίες.

Θοδωρής Παναγιωτίδης
13 Νοεμβρίου 2019 15:35
Στην αποδόμηση ενός ολόκληρου δικτύου αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών που αλληλοσυνεργάζονταν στις περιοχές του Μενιδίου και της Φυλής κατάφεραν να φτάσουν οι Αρχές μετά από συντονισμένες έρευνες και εφόδους στις συγκεκριμένες περιοχές.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 22 άτομα στην πλειονότητά τους Ρομά κυρίως από την πρώτη οργάνωση και έχουν πραγματοποιηθεί 20 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών διαφόρων ειδών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ειδικά η πρώτη εγκληματική οργάνωση «εξυπηρετούσε» τουλάχιστον 100 άτομα την ημέρα και κρατούσε χαμηλή την τιμή της ηρωίνης (7-8 ευρώ), την δόση λόγω υψηλής νόθευσης και η δεύτερη ομάδα διακινούσε με «ντελίβερι» μέσω αυτοκινήτων ποσότητες κοκαΐνης σε όλη την Αττική και κυρίως στα Νότια και στα Βόρεια Προάστια.

Επίσης και σε αυτή την περίπτωση κρατούσαν σχετικά ανταγωνιστικές τιμές λόγω της υψηλής νόθευσης που στην περίπτωση της κοκαΐνης για παράδειγμα 400 γρ. καθαρής ποσότητας τα «έσπαγαν» και τα έφταναν στα 3-4 κιλά.

Για την περίπτωση των ποσοτήτων κάνναβης αυτή προερχόταν με μαζικές παραγγελίες από Αλβανούς μέλη του δικτύου που έφερναν τις ποσότητες από Αλβανία.

Καρτέλ Μενιδίου: Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο είχε απλώσει τα


Οι κωδικοί στις συνομιλίες τους
Ενδεικτικό των μέτρων προφύλαξης που λάμβαναν τα μέλη του εγκληματικού δικτύου ήταν ότι χρησιμοποιούσαν διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές, προκειμένου να αποφεύγουν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνων. Επίσης, κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν ειδικό φρασεολόγιο και κωδικούς, για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές. Ενδεικτικά αναφέρονται :

Ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», το χασίς λόγω του πράσινου χρώματος της συσκευασίας τους, καθώς και «λάστιχα».

Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», λόγω του σχήματος και του λευκού χρώματός τους. Την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα» , «καφέ», λόγω του καφέ σκούρου χρώματος που έχει.
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 14 Νοέμ 2019, 20:48

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
Ληστές «χτύπησαν» μέρα μεσημέρι σε χωριό της Υπάτης.

Εικόνα

Έριξαν κάτω τον παππού και του πήραν 3.000€! Έπιασαν τον έναν αναζητείται ο δεύτερος…

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο ένας εκ των δύο αδίστακτων δραστών που το μεσημέρι της Κυριακής 10 Νοεμβρίου μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου στο Αργυροχώρι Υπάτης και με την άσκηση σωματικής βίας του απέσπασαν 3.000 ευρώ.

Πρόκειται για γνωστούς Ρομά, ηλικίας 27 και 30 ετών τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν μετά τη σχετική έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας που σχημάτισε και τη δικογραφία.

Για τους δράστες εκδόθηκαν από τον Ανακριτή Λαμίας, εντάλματα σύλληψης και το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11) εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, ο 27χρονος, ενώ ο 30χρονος εξακολουθεί και αναζητείται.

Οι δύο δράστες εισήλθαν στο σπίτι του ηλικιωμένου μέρα μεσημέρι και δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να του αποσπάσουν το σημαντικό ποσό των 3.000 ευρώ. Τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον κάτω και έσπευσαν στη συνέχεια να εξαφανιστούν..

Ο συλληφθείς με την κακουργηματική κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... tis-ypatis

Πελασγία: Συμπλοκή μεθυσμένων ρομά στην πλατεία.

Εικόνα

Σοβαρό πρόβλημα με τους ρομά στην Πελασγία - «Δεν πάει άλλο....», λένε οι κάτοικοι που ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας για την απομάκρυνσή τους.

Άγρια συμπλοκή μεθυσμένων ρομά Αλβανικής υπηκοότητας έγινε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Πελασγία.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για συμπλοκή ακόμα με ξύλα και καδρόνια. Μάλιστα όπως έλεγαν στο LamiaReport ένας νεαρός κάτοικος της Πελασγίας σταμάτησε με το αυτοκίνητο να βοηθήσει κάποιον ο οποίος ήταν αιμόφυρτος, πεσμένος στην πλατεία, και δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητό του. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο ίδιος.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει με τους ρομά στην ανατολική Φθιώτιδα και πολύ περισσότερο εδώ στην Πελασγία. Καθημερινά μέσα στα ελαιοπερίβολα τα χωράφια και σε άλλα σημεία ξεφυτρώνουν νέες σκηνές και στήνονται πρόχειροι καταυλισμοί. Ξαφνικά ο πληθυσμός τους έχει γίνει τόσο μεγάλος που για πρώτη φορά μας κάνει να ανησυχούμε τόσο πολύ, αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν δουλεύουν στα κτήματα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει...», είπε στο LamiaReport κάτοικος της Πελασγίας.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... in-plateia

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 15 Νοέμ 2019, 21:12

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Νεαρός ρομά χτύπησε με ξύλο στο πρόσωπο γνωστό επαγγελματία για να τον ληστέψει.

Εικόνα

Ο επίδοξος ληστής ήταν κρυμμένος και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον στο πρόσωπο με ένα ξύλο, ωστόσο δεν κατάφερε να τον ληστέψει και τράπηκε σε φυγή - Τι είπε στο LamiaReport o επαγγελματίας που δέχτηκε την επίθεση.

Η απόπειρα ληστείας εγινε το απόγευμα της Πέμπτης στη βόρεια πλευρά της πόλης σε υπαίθριο πάρκινγκ επιχείρησης, την ώρα που ο γνωστός επαγγελματίας πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του.

«Ήταν την ώρα που σουρούπωνε. Κρατούσα ένα φάκελο στα χέρια και μιλούσα στο κινητό, βαδίζοντας προς το αυτοκίνητό μου, που ήταν στο πάρκινγκ. Ξαφνικά πετάγεται από το πουθενά ένας νεαρός ρομά και με χτυπάει με δύναμη στο πρόσωπο με ένα ξύλο που κρατούσε. Δεν πρόλαβα να δω καλά τι ήταν αυτό που κρατούσε. Κάτι σαν ρόπαλο. Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που σκοτείνιασαν όλα γύρω μου. Κράτησα όμως την ψυχραιμία μου και άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου. Ο ληστής που προφανώς ήθελε να αρπάξει το φάκελο και το κινητό, όταν είδε ότι εγώ δεν έπεσα κάτω και ότι μπαίνω στο αυτοκίνητο το έβαλε στα πόδια. Έτρεχαν αίματα στο πρόσωπό μου και αφού ενημέρωσα τηλεφωνικά τη γυναίκα μου, πήγα σε ένα φαρμακείο για να περιποιηθούν το τραύμα μου....»

Γιατί δεν ενημέρωσα την αστυνομία:
Δυστυχώς η κατάσταση με τους ρομά στην περιοχή της Λαμίας έχει ξεφύγει εντελώς, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις Αρχές. Ο επαγγελματίας που δέχτηκε την επίθεση δεν ενημερωσε την αστυνομία, γιατί όπως μας είπε την άλλη μέρα ο νεαρός ρομά θα ήταν πάλι έξω.

«Έχουμε αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση. Προχθές πήγαν να ληστέψουν μια γυναίκα στο υπόγειο σούπερ μάρκετ. Έγινε τίποτα; Τους πιάνουν και τους αφήνουν. Ο κόσμος φοβάται για αντίποινα και έτσι αφού βλέπει την ατιμωρησία και τον ανοχή, που υπάρχει απέναντί τους, τις περισσότερες περιπτωσεις δεν τις καταγγέλλει. Δεν έχει κανένα νόημα να το κάνω, αφού δυστυχώς ξέρω εκ των προτέρων το αποτέλεσμα....», είπε στο LamiaReport φανερά απογοητευμένος ο επαγγελματίας που δέχτηκε την επίθεση.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... -listepsei

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Νοέμ 2019, 21:08

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
Φθιώτιδα: Επίθεση Ρομά σε γυναίκα.

Εικόνα

Της άρπαξαν την τσάντα. Αναζητήσεις από την αστυνομία για τον εντοπισμό τους.

Η παραβατικότητα των Ρομά δεν εξαντλείται μόνο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, καθώς οι έκνομες ενέργειές τους επεκτείνονται σε όλο το νομό.

Τελευταίο περιστατικό στη Μαλεσίνα, όπου δύο Ρομά επιτέθηκαν σε γυναίκα αρπάζοντας της την τσάντα στον κόμβο με Θεολόγο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σε ασημί Renault Megan και εξαφανίστηκαν παίρνοντας το δρόμο προς τη θάλασσα.

Στο κέντρο της αστυνομίας δόθηκε συναγερμός για τον εντοπισμό του ύποπτου αυτοκινήτου και των επιβατών του με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... se-gynaika


17/11/2019
22χρονος Ρομά άρπαξε 50 ευρώ από γυναίκα που είχε κάνει ανάληψη από ΑΤΜ.

Εικόνα

Με θράσος ένας νεαρός Ρομά επιτέθηκε σε μια ανυποψίαστη γυναίκα, την στιγμή που έκανε ανάληψη χρημάτων από το ΑΤΜ μιας τράπεζας στο Μεσολόγγι. Ο δράστης καραδοκούσε σε μικρή απόσταση από το μηχάνημα και έδρασε αστραπιαία.

Η άτυχη γυναίκα έκανε ανάληψη 50 ευρώ, αλλά μόλις το χαρτονόμισμα εμφανίστηκε στην υποδοχή του ΑΤΜ, ο 22χρονος πετάχτηκε ξαφνικά, το άρπαξε και το έβαλε στα πόδια! Το θύμα έβαλε τις φωνές και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι ξεκίνησαν αναζητήσεις βάσει της περιγραφής που τους έδωσε.

Ο 22χρονος Ρομά εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί του έκαναν σωματική έρευνα, αλλά βρήκαν στην κατοχή του μόνο 35 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στην γυναίκα και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου με την κατηγορία της κλοπής.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... eihe-kanei

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6746
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 01:15
Τοποθεσία: Μακρια απο κνιτες

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 17 Νοέμ 2019, 21:19

The Rebel έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 21:08
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
Φθιώτιδα: Επίθεση Ρομά σε γυναίκα.

Εικόνα

Της άρπαξαν την τσάντα. Αναζητήσεις από την αστυνομία για τον εντοπισμό τους.

Η παραβατικότητα των Ρομά δεν εξαντλείται μόνο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, καθώς οι έκνομες ενέργειές τους επεκτείνονται σε όλο το νομό.

Τελευταίο περιστατικό στη Μαλεσίνα, όπου δύο Ρομά επιτέθηκαν σε γυναίκα αρπάζοντας της την τσάντα στον κόμβο με Θεολόγο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σε ασημί Renault Megan και εξαφανίστηκαν παίρνοντας το δρόμο προς τη θάλασσα.

Στο κέντρο της αστυνομίας δόθηκε συναγερμός για τον εντοπισμό του ύποπτου αυτοκινήτου και των επιβατών του με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... se-gynaika


17/11/2019
22χρονος Ρομά άρπαξε 50 ευρώ από γυναίκα που είχε κάνει ανάληψη από ΑΤΜ.

Εικόνα

Με θράσος ένας νεαρός Ρομά επιτέθηκε σε μια ανυποψίαστη γυναίκα, την στιγμή που έκανε ανάληψη χρημάτων από το ΑΤΜ μιας τράπεζας στο Μεσολόγγι. Ο δράστης καραδοκούσε σε μικρή απόσταση από το μηχάνημα και έδρασε αστραπιαία.

Η άτυχη γυναίκα έκανε ανάληψη 50 ευρώ, αλλά μόλις το χαρτονόμισμα εμφανίστηκε στην υποδοχή του ΑΤΜ, ο 22χρονος πετάχτηκε ξαφνικά, το άρπαξε και το έβαλε στα πόδια! Το θύμα έβαλε τις φωνές και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι ξεκίνησαν αναζητήσεις βάσει της περιγραφής που τους έδωσε.

Ο 22χρονος Ρομά εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί του έκαναν σωματική έρευνα, αλλά βρήκαν στην κατοχή του μόνο 35 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στην γυναίκα και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου με την κατηγορία της κλοπής.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... eihe-kanei

Ζιβκωφ θα λετε και θα κλαιτε.Ο μεγιστος αυτος ηγετης εδιωχνε με το σκατοφτυαρο
απο την Βουλγαρια οσους τουρκογυφτους δεν συμμορφωνονταν ως προς την νομιμοτητα.
Οι ιεχωβαδες του Περισσου τι εχουνε να πουνε?Μηπως το θεμα κανει τζιζ γιατι αραγε? :giggle:

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Νοέμ 2019, 21:18

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
Έπιασαν τους τσαντάκηδες στη Λαμία.

Εικόνα

Προσπάθησαν να αφαιρέσουν τσάντα από ηλικιωμένη στο δρόμο…

Στα χέρια της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν το πρωί της Κυριακής (17/11) μια 33χρονη Ρομά και ο 14χρονος γιος της που προσπάθησαν να κλέψουν τσάντα από 83χρονη στη Λαμία.

Οι δύο δράστες πλησίασαν από πίσω την ηλικιωμένη γυναίκα που περπατούσε στην οδό Ασκληπιού κοντά στο Δημοτικό Στάδιο, πλην όμως δεν τα κατάφεραν και τράπηκαν σε φυγή.

Δεν πρόλαβαν όμως να πάνε μακριά και περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας και περιλαμβάνει το αδίκημα της απόπειρας κλοπής, η 33χρονη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... -sti-lamia

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Νοέμ 2019, 19:05

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Άρπαξαν τα λεφτά από την τσέπη ηλικιωμένης.

Εικόνα

«Ξαναχτύπησαν» οι ανήλικοι Ρομά…

Το 50ευρω που είχε στην τσέπη της για τα ψώνια, κατάφεραν να αποσπάσουν δύο ανήλικοι Ρομά από ηλικιωμένη που ετοιμαζόταν να εισέλθει σε σούπερ μάρκετ στην οδό Παλαιολόγου λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία Πάρκου το πρωί της Τρίτης (19/11) λίγο πριν τις 9:30'.

Σύμφωνα με το «θύμα» της κλοπής, δύο νεαροί Ρομά 14-15 ετών την πλησίασαν και τη ρώτησαν αν θα τους «φιλέψει κάτι». Πριν προλάβει να απαντήσει η γιαγιά, ο ένας εξ αυτών έβαλε το χέρι στη δεξιά τσέπη και της απέσπασε ένα 50ευρω που είχε για τα ψώνια της.

Η ηλικιωμένη, που να σημειωθεί ότι περπατάει υποβασταζομένη από «Π», διατήρησε την ψυχραιμία της και κάλεσε από παρακείμενη καφετέρια βοήθεια. Πράγματι ειδοποιήθηκε η αστυνομία με τα πληρώματα της ΔΙΑΣ να ξεκινούν άμεσα αναζητήσεις για την παρέα των ανήλικων Ρομά.

Εικόνα

«Αν τα πήραν γιατί τα έχουν ανάγκη δε με πειράζει», είπε στο LamiaReport με ψυχραιμία και καλή καρδιά η ηλικιωμένη γυναίκα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που με κλέβουν. Με ενοχλεί το γιατί κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν αρνήθηκα ποτέ να βοηθήσω άνθρωπο και δε θα με πείραζε να βοηθήσω κι αυτά τα παιδιά αν έχουν ανάγκη. Αλλά όχι έτσι…», πρόσθεσε και συνέχισε την πορεία της για τα ψώνια της ημέρας.

Εικόνα
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... likiomenis

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Ρομά έβρισε, έφτυσε και χτύπησε τον πρόεδρο της Ανθήλης.

Εικόνα

Από την ψύχραιμη αντίδραση του προέδρου της κοινότητας αποφεύχθηκαν τα επεισόδια στο χωριό - Τι είπε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του LamiaReport.

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν ο πρόεδρος της Ανθήλης κ. Πέτρος Φούντας κλήθηκε από συγχωριανούς του για ένα πρόβλημα που υπήρχε με κάποιον ρομά και ζήτησαν να καλέσουν το υγειονομικό.

Όταν ο πρόεδρος έφτασε στο σημείο δέχθηκε την επίθεση από νεαρό ρομά, ο οποίος μπροστά σε άλλους συγχωριανούς άρχισε να τον βρίζει χυδαία, να τον φτύνει, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε, με "κουτουλιά" και γροθιά, ρίχνοντας κάτω και το μηχανάκι.

Παρά την απρόκλητη επίθεση ο πρόεδρος αντέδρασε ψύχραιμα και έτσι αποφεύχθηκε "θερμό επεισόδιο" με απρόβλεπτες συνέπειες. Ωστόσο ενημερωσε την αστυνομία, θα καταθέσει μήνυση και θα γίνει Γενική Συνέλευση των κατοίκων γιατί η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει.

Παρά την έφοδο της αστυνομίας και των υπηρεσιών, που εγινε πριν από λίγες ημέρες, οι παραβατικοί ρομά συνέδεσαν πάλι παράνομα το ρεύμα στα σπίτια και συνεχίζουν τις κλοπές. Οι κάτοικοι είναι πλέον εξοργισμένοι και απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

«Δεν έχουμε τίποτα με τους νόμιμους και οικογενειάρχες ρομά. Έχουμε πρόβλημα με τους παραβατικούς και τους παράνομους. Ακόμα και οι ίδιοι μας ζητούν να φύγουν οι παράνομοι από το χωριό...», δηλώνει ο πρόεδρος της Ανθήλης στο LamiaReport.


http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... s-anthilis

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Νοέμ 2019, 19:31

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 18χρονος που έκλεψε τη γιαγιά.

Εικόνα

Έκλεψε γιατί ήθελε να φάει...

Απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Λαμίας ο 18χρονος Ρομά, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (19/11) μαζί με έναν 10χρονο επίσης Ρομά, έκλεψαν από την τσέπη 86χρονης που είχε βγει για ψώνια στο κέντρο της πόλης, το ποσό των 50 ευρώ.

Οι δύο Ρομά συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και κατόπιν έρευνας της Ασφάλειας Λαμίας ο 18χρονος φερόταν ως ύποπτος σωρείας ακόμη κλοπών για αυτό και οδηγήθηκε στην τακτική ανακρίτρια.

Σχετικά με την συγκεκριμένη πράξη του, ο συλληφθείς υποστήριξε ότι έκλεψε τα χρήματα μόνο και μόνο για να πάρει κάτι να φάει. Σημειώνουμε ότι κατά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του το ποσό των 45 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στην νόμιμη κάτοχό του.

Με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε μήνα στο ΑΤ Λαμίας, ο 18χρονος Ρομά αφέθηκε προς το παρόν ελεύθερος, έως ότου δικαστεί για κάποιο από τα αδικήματα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... -ti-giagia


Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Ανθήλη: «Έχουμε γίνει Σικάγο...», λένε οι κάτοικοι.

Την άμεση απομάκρυνση των παραβατικών ρομά ζητούν οι κάτοικοι της Ανθήλης, που προχωρούν σε Γενική Συνέλευση με την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της κοινότητας το πρωί της Τρίτης από νεαρό ρομά.

«18 ολόκληρα χρόνια ζητάμε από το υγειονομικό να δώσει λύση στο πρόβλημα με τα λύματα και τις ακαθαρσίες των ρομά και δεν έχει γίνει τίποτα...», λέει μια από τις κάτοικους της Ανθήλης.

«Τρέχουν μεθυσμένοι με υπερβολική ταχύτητα μέσα στους δρόμους. Θα σκοτώσουν κάποιο παιδάκι με ποδήλατο.... Μας απειλούν ότι θα μας κάψουν... Κάθε μέρα μπαίνουν σε σπίτια και κλέβουν, δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση....», λένε κάποιοι άλλοι μιλώντας στην κάμερα του LamiaReport.

«Δεν υπολογίζουν κανένα και τίποτα. Οι ρευματοκλοπές συνεχίζονται.. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους νόμιμους, έχουμε με τους παραβατικούς που είναι λίγοι και συγκεκριμένοι. Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα....».

«Έβριζε, έφτυνε και χτυπούσε τον πρόεδρο της κοινότητας, ενώ του έριξε κάτω και το μηχανάκι....καθημερινά έχουμε φασαρίες. Έχουμε γίνει Σικάγο εδώ... θέλουμε λύση άμεσα δεν πάει άλλο....», τονίζουν οι κάτοικοι, ενώ όπως μας κατήγγειλαν πυροβολούν με αεροβόλα και τα σκυλιά.


http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... koi-vinteo


Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Που βρέθηκαν αυτά τα σπαθιά;

Εικόνα

Χειροπέδες σε δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 48 ετών, για τα σπαθιά της φωτογραφίας....

Τα δυο σπαθιά, μήκους 65,5 εκατοστών το καθένα, βρέθηκαν στον καταυλισμό των ρομά στην Ανθήλη, κατά την «έφοδο» που έκανε η αστυνομία το πρωί της Πέμπτης στην Ανθήλη.

http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... in-anthili

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείς Λαμίας συνέλαβαν τους δυο άνδρες στα σπίτια των οποιων βρέθηκαν τα σπαθιά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Είναι η δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη που γίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η παραβατικότητα των ρομά έχει ξεφύγει εντελώς ε αποτέλεσμα οι κάτοικοι της κοινότητας να είναι στα κάγκελα.

«Τρέχουν μεθυσμένοι με υπερβολική ταχύτητα μέσα στους δρόμους. Θα σκοτώσουν κάποιο παιδάκι με ποδήλατο.... Μας απειλούν ότι θα μας κάψουν... Κάθε μέρα μπαίνουν σε σπίτια και κλέβουν, δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση....Έχουμε γίνει Σικάγο...», λένε μιλώντας στην κάμερα του LamiaReport.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... ta-spathia

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Νοέμ 2019, 19:59

25/11/2019
Μάνα γύφτισα «μετανάστρια» πούλησε την 12χρονη κόρη της ως σκλάβα του σeξ για 10.000€ & δήλωσε ότι την απήγαγαν.

Εικόνα

Μάνα- Ρομά η οποία είχε «μεταναστεύσει» στην Ελλάδα με την οικογένειας της, πούλησε την 12χρονη κόρη της για 10.000€ ως σκλάβα του σeχ την οποία την δήλωσε ως θύμα απαγωγής στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!

Ο ένας εκ των δύο εικονικών απαγωγέων καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικη, έναντι αμοιβής, σε κάθειρξη 6 ετών, χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 χρόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή που έχει επιβληθεί στον έναν δήθεν απαγωγέα, απορρίπτοντας την αναίρεση κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφαση. Επίσης απορρίφθηκαν όλοι οι λόγοι που προέβαλε και παράλληλα δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το 2013 ο Ρομά ήρθε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και τις τέσσερις κόρες τους, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν τότε 10 ετών. Όταν εγκαταστάθηκαν, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με δύο αλλοδαπούς και συνεργάστηκαν επαγγελματικά στη συλλογή χαρτονιών.

Δύο χρόνια μετά -και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015- ο ένας εκ των δύο φίλων της οικογένειας, σε συνεννόηση με τη μητέρα της 12χρονης πλέον, μπήκε στο σπίτι τους σε ώρα που ο σύζυγος και οι υπόλοιπες κόρες τους κοιμούνταν ενώ η μητέρα απουσίαζε. Τότε προέτρεψε τη 12χρονη να τον ακολουθήσει και εκείνη, αφού πήρε μαζί της μια τσάντα με ρούχα, πήγε μαζί του.

Την ανήλικη οδήγησε αρχικά σε ένα σπίτι ομοεθνών φίλων του στην Αθήνα, όπου διέμειναν για 5 μέρες και στη συνέχεια την πήγε στο δικό του σπίτι, όπου παρέμειναν έως τις 2 Μαΐου 2015. Η ανήλικη παρέμεινε κλειδωμένη μέσα στο σπίτι και δεν μπορούσε μόνη της να βγει έξω. Το διάστημα από 24/4/2015 έως 2/5/2015 ερχόταν σε κατά φύση συνουσία -και μάλιστα χωρίς προφύλαξη- με τον έναν οικογενειακό φίλο, ενώ μέχρι τότε δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλον άνδρα.

Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα προσποιούνταν ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη 12χρονη κόρη της. Έτσι, μαζί με τον σύζυγό της πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και δήλωσαν την εξαφάνισή της. Για να γίνει πειστικότερη, η μητέρα έδωσε μια φωτογραφία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανεύρεσή της. Το διάστημα της εξαφάνισης η μητέρα επικοινωνούσε καθημερινά με τον άνθρωπο που κρατούσε την κόρη της.

Ξαφνικά, όμως, η ίδια είπε στον σύζυγό της ότι μετά από δική της έρευνα εντόπισε την κόρη τους στο σπίτι των οικογενειακών τους φίλων. Έτσι, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και δήλωσαν πού βρίσκεται η «εξαφανισθείσα» κόρη τους. Όπως αποδείχθηκε, η μητέρα προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς ο ένας εκ των φίλων δεν εκπλήρωσε τις οικονομικές υποσχέσεις του ως προς την «πώληση» της 12χρονης.

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, ο οικογενειακός φίλος είχε πείσει την ανήλικη «να τον ακολουθήσει εν αγνοία του πατέρα της και μετά από συμφωνία με τη μητέρα της προκειμένου να έρθει μαζί της σε σαρκική επαφή, παρέχοντας χρηματικά ανταλλάγματα στη μητέρα της, στην οποία κατέβαλε 20 με 30 ευρώ ημερησίως, ενώ είχε υποσχεθεί να της καταβάλει ακόμη τμηματικά 10.000 ευρώ». Τα 10.000 ευρώ που υποσχέθηκε να δώσει τα δικαιολόγησε στη συνέχεια ως καπάρο για τον μελλοντικό γάμο του με την ανήλικη.

Ωστόσο, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, «τα ανταλλάγματα που έδωσε και υποσχέθηκε να δώσει προς τη μητέρα της ο κατηγορούμενος αποτελούσαν αμοιβή για τις ασελγείς πράξεις του με την ανήλικη και όχι παροχή περί μέλλοντος γάμου με αυτή, καθώς τον επικείμενο γάμο θα γνώριζε ο πατέρας της ανήλικης, αλλά και η ίδια η ανήλικη». Η μητέρα προτού πει στον σύζυγό της ότι βρήκε την κόρη της είχε πάει στο σπίτι των οικογενειακών φίλων τους ζητώντας 500 ευρώ έναντι των «υπηρεσιών» της κόρης της. Ωστόσο, ο ένας εκ των δύο, ο οποίος και καταδικάστηκε, της είπε ότι δεν μπορεί να τα δώσει. Την ίδια εκείνη ημέρα η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της ότι ήρθε σε σeξουαλική επαφή 4-5 φορές με τον ένα φίλο της.

Εκείνη, σύμφωνα με την αρεοπαγίτικη απόφαση, «την καθησύχασε συμβουλεύοντάς τη και λέγοντάς της ότι όλα είναι εντάξει, παρακινώντας τη με τον τρόπο αυτό να συνεχίσει να παρέχει κατά συνήθεια σαρκικές ηδονές στον κατηγορούμενο, για τις οποίες η ίδια (η μητέρα) είχε λάβει και θα ελάμβανε τα υποσχεθέντα χρηματικά ποσά και αποσκοπώντας περαιτέρω στη συνέχιση παράδοσης του σώματος της ανήλικης σε αόριστο αριθμό προσώπων αντί ανταλλαγμάτων που αυτή (η μητέρα) θα ελάμβανε».
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/e ... kai-dilose

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Νοέμ 2019, 20:30

24 Νοεμβρίου 2019
Απίστευτη δήλωση από τον Κώστα Χατζή:
Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου, γέμισα την Ευρώπη με γύφτους!…


Εικόνα

Ο Κώστας Χατζής αν και έχει συμπληρώσει 64 χρόνια στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, συνεχίζει με το ίδιο πάθος -όπως παλιά- να μας προτρέπει να… ανεβούμε σ΄ ένα αεροπλάνο να δούμε τον κόσμο από ‘κει πάνω ή ακόμα να δούμε τι τρέχει και… το σύννεφο δεν βρέχει!

Με πάθος και ζωντάνια ανάλογη των νεανικών του χρόνων, παράλληλα με την ωριμότητα των 84 του χρόνων, ο μεγάλος τραγουδοποιός -έχοντας στο πλευρό του επί σκηνής, τη σύζυγό του Αντωνία Χατζίδη και την κόρη του Μαρία Αλεξίου, υπό την ενορχήστρωση του Γιώργου Παγιάτη- δείχνει να απολαμβάνει την επικοινωνία με το κοινό του όποτε του δοθεί ευκαιρία, και κυρίως στις συναυλίες του τις οποίες συνήθως παρατείνει κατά πολύ από τον προκαθορισμένο τους χρόνο. Πολύ συχνά μάλιστα αφήνει το κοινό να σιγοτραγουδάει κι εκείνος αρκείται να παίζει απλώς την κιθάρα του χωρίς τη συνοδεία άλλων οργάνων και με ζωγραφισμένη την ικανοποίηση στο πρόσωπό του για τη μουσική συνύπαρξή του με τη μεγάλη παρέα του -τους θεατές- όπως λέει χαρακτηριστικά. Και η μεγάλη του παρέα κατά τη διάρκεια της συναυλίας είτε… Στο διεθνές το μαγαζί, είτε σε κάποια… Γαλαρία, φαίνεται να ξεχνούν τα προβλήματά τους ακόμα κι αν τους Κόψαν το φως και σ’ αυτό τους παροτρύνει ο αειθαλής καλλιτέχνης τραγουδώντας τους με την ιδιότυπη φωνή του: Βρε δεν βαριέσαι αδερφέ!

Εικόνα

Και να σκεφθεί κανείς πως όλος αυτός ο μουσικός πλούτος που έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία ο Κώστας Χατζής δεν θα υπήρχε, αν δεν τον προέτρεπε η μητέρα του να ακολουθήσει από μικρός τα βήματα του πατέρα του και του παππού του οι οποίοι ήταν μουσικοί! Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Νίκο Γιώτη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το όνειρό του δεν ήταν να γίνει καλλιτέχνης αλλά να σπουδάσει! «Δεν ήθελα καθόλου τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η οικογένειά μου, όμως, ήταν πολύ φτωχή και δεν θα μπορούσα να σπουδάσω, παρότι είχα περάσει σε μια σχολή μηχανικών, τα δίδακτρα ήταν περίπου 40 δραχμές -μεγάλο ποσό για εκείνη την εποχή και δεν είχα τη δυνατότητα να τα πληρώσω. Παράλληλα είχα δικαστεί για τις πολιτικές μου θέσεις οπότε ήταν δύσκολο να βρω κάποια δουλειά».

Τότε τον προέτρεψε η μητέρα του να δουλέψει με τον πατέρα του και τον παππού του, οι οποίοι έπαιζαν σαντούρι και κλαρίνο αντίστοιχα. «Μ’ αυτή τη μουσική μεγάλωσα αλλά δεν συμφωνούσα με τη διαδικασία που υπήρχε» σημειώνει, εξηγώντας πως «έπρεπε να πηγαίνεις στα πανηγύρια και να περιμένεις πότε κάποιος θα πιει, να έρθει σε κέφι για να δώσει λεφτά… Επίσης δεν με εξέφραζαν και τα τραγούδια που γράφονταν και δεν αφορούσαν κάποιες υπάρξεις που καταδυναστεύονταν σε διάφορες μορφές. Έτσι σκέφθηκα να γράψω κοινωνικά τραγούδια που να αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, να καταγγέλλω την Πολιτεία, αλλά με σεβασμό, και γενικότερα τέτοιου είδους μπαλάντες», σημειώνει.

Άνθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ ο γνωστός τραγουδοποιός στις συζητήσεις αλλά και στις συναυλίες του συχνά αναφέρεται στην τσιγγάνικη καταγωγή του και πολλές φορές αυτοσαρκάζεται. Σε μια από τις συναυλίες του είπε πως τρία από τα έξι παιδιά του ζουν πλέον σε ευρωπαϊκές χώρες και μάλλον ένα όνειρό του τείνει να γίνει πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό; «Να γεμίσω την Ευρώπη με γύφτους», λέει γελώντας. «Μ’ αυτό θέλω να πω πως ο Αριστοφάνης μας έμαθε πως όταν αυτοσαρκαζόμαστε περνάμε τα ωραιότερα μηνύματα». Κι αυτό το κάνει 64 χρόνια, όπως επισημαίνει, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να κρύβουμε τις ρίζες μας, αλλά πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό που είμαστε!

Θέλοντας μάλιστα να περάσει ένα ακόμη μήνυμα και μιλώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέει πως το γυφτάκι που χορεύει προσπαθώντας να βγάλει κάποια χρήματα, δεν πρέπει αυτός που διασκεδάζει μ’ αυτό το παιδί, να του δίνει, αλλά να το βοηθάει να πάει στο σχολείο, ώστε να μην μεγαλώσει σαν ζητιάνος. «Αυτό είναι το καθήκον των συνανθρώπων μας», σημειώνει.

Ερωτηθείς αν δέχθηκε ποτέ ρατσιστικές επιθέσεις, απαντάει θετικά, λέγοντας όμως πως αν στην υδρόγειο υπάρχουν κάποιοι λαοί που ξεχωρίζουν, μεταξύ αυτών είναι οι Έλληνες. «Ένας καταπληκτικός λαός ο οποίος όμως δεν είχε ποτέ παιδεία». Προσθέτει πως «ρατσισμό μπορεί να έχει ο Έλληνας, αλλά δεν έχει επίγνωση του ρατσισμού. Εγώ ένιωσα πολλή αγάπη και είμαι περήφανος που γεννήθηκα κάτω απ’ αυτόν τον ουρανό και οι άνθρωποι με αγάπησαν».

Απαντώντας σε ερώτηση από τι εμπνεύστηκε και έγραψε τα διαχρονικά κοινωνικά του τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, μας εκπλήσσει λέγοντας πως δεν είναι αυτόφωτος αλλά ετερόφωτος! «Ό,τι κι αν έχω κάνει το έχω πάρει από αλλού, απλώς το ανέπτυξα», επισημαίνει χαρακτηριστικά. «Το λέω αυτό γιατί πήρα πράγματα και από ποιητές και από μουσουργούς, προκειμένου να μπορέσω να υπηρετήσω το λόγο. Κι αυτό κάνω όλα τα χρόνια. Υπηρετώ το λόγο. Όσο για την έμπνευση αυτών που έχω γράψει, είναι πράγματα από τη ζωή μου», σημειώνει.

Μια άγνωστη -στο ευρύ κοινό- πτυχή από την καλλιτεχνική διαδρομή του Κώστα Χατζή είναι πως ευρισκόμενος σε περιοδεία για συναυλίες στις ΗΠΑ, κατά τη δεκαετία του ’70 προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ, ως τραγουδιστής της Ειρήνης. «Αρχικά δεν ήθελα να πάω αλλά τελικά πήγα προκειμένου να αναφερθώ αποκλειστικά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν θέλησα να υπάρχουν τηλεοράσεις γιατί σκεφθείτε τι απήχηση θα είχε, ένας γύφτος να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο. Την άλλη μέρα θα ήμουν παγκόσμιος τραγουδιστής. Ο σκοπός μου όμως όπως σας προανέφερα ήταν άλλος. Να μιλήσω μόνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα»!
https://europost.gr/apisteyti-dilosi-ap ... e-gyftoys/


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 27 Νοέμ 2019, 18:15

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Άρπαξε το κινητό από τα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία.

Εικόνα

Αναζητήσεις της αστυνομίας για δύο νεαρούς Ρομά…

Επεισοδιακή κατάληξη είχε το ανέμελο παιχνίδι μιας παρέας παιδιών στο Παγκράτι Λαμίας, το απόγευμα της Τρίτης (26/11).

Τα παιδιά βρισκόντουσαν στην πλατεία Παγκρατίου, πίσω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, παίζοντας και ακούγοντας μουσική από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Εικόνα

Λίγο πριν τις 6:30’ δύο νεαροί Ρομά ηλικίας περίπου 17 – 18 ετών βρήκαν την ευκαιρία να βουτήξουν ένα κινητό και να φύγουν σαν κύριοι από το σημείο, καθώς οι μικροί φοβήθηκαν να τους εμποδίσουν.

Ειδοποιήθηκε η μητέρα του παιδιού που του άρπαξαν το κινητό, η οποία κάλεσε και την αστυνομία με ομάδες της ΔΙΑΣ και άλλων συναδέλφων τους να ξεκινούν αμέσως αναζητήσεις.

Εικόνα

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε να παίξουν. Ότι πιο φυσιολογικό δηλαδή υπάρχει για την παιδική ηλικία, να μπορούν να βγουν έξω να παίξουν με τους φίλους τους, δυστυχώς φοβούνται να το κάνουν καθώς παραβατικοί Ρομά καραδοκούν για να τους κλέψουν ότι έχουν επάνω τους. Από λίγα ευρώ μέχρι κινητά τηλέφωνα», είπε στο LamiaReport περίοικος που βγήκε και αυτός στο δρόμο ακούγοντας την φασαρία.

Εικόνα
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... aizan-foto


Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Είδε την κλέφτρα να φοράει το μενταγιόν της κατάκοιτης μάνας της!

Εικόνα

Πιάστηκε στα δίχτυα, όχι γοργόνα αλλά η κλέφτρα - Έκανε το λάθος να φορέσει το μενταγιόν που έκλεψε την προηγούμενη ημέρα - Πως η κόρη αναγνώρισε την κλέφτρα, η οποία προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά βρέθηκε με χειροπέδες.

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη λέει η παροιμία και στην συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι, αφού μια ημέρα μετά την κλοπή, η κόρη του θύματος αναγνώρισε στο λαιμό γυναίκας ρομά το μενταγιόν που είχε κάνει παραγγελία η ίδια για την μητέρα της.

Η κλοπή
Το πρωί της Κυριακής μια 39χρονη ρομά μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι, και πήρε από το συρτάρι της 70€, κοσμήματα, αλλά και μια χρυσή αλυσίδα με ένα μενταγιόν που είχε χαραγμένη την Αγ. Παρασκευή. Η ηλικιωμένη κάλεσε σε βοήθεια και αμέσως έτρεξε κοντά της η κόρη της που μένει στο ισόγειο, αλλά δυστυχώς η 39χρονη ρομά είχε προλάβει να φύγει. Η αστυνομία που ενημερώθηκε άμεσα έκανε αναζητήσεις χωρίς ωστόσο να εντοπίσει την κλέφτρα.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... -kosmimata

Πρόσωπο με πρόσωπο
Την επόμενη ημέρα στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμενα στην οδό Κολοκοτρώνη η κόρη της ηλικιωμένης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την 39χρονη ρομά, η οποία έβγαινε από ένα κατάστημα. Η κόρη βλέπει το μενταγιόν στο λαιμό της κλέφτρας και το αναγνωρίζει, αφού ήταν αυτή που το είχε κάνει δώρο στη μητέρα της, έχοντας χαράξει επάνω του την Αγία Παρασκευή.

Η κόρη, παρά το σοκ, διατηρεί την ψυχραιμία της, δεν κάνει κάποια κίνηση προς την 39χρονη και καλεί αμέσως την αστυνομία. Η κλέφτρα καταλαβαίνει όμως ότι την ακολουθεί και προσπαθεί να ξεφύγει. Εκείνη την ακολουθεί χωρίς να την χάσει από τα μάτια της, μέχρι που η 39χρονη πέφτει στα χέρια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Η γυναίκα μου αναγνώρισε στο λαιμό της 39χρονης το μενταγιόν της μητέρας της. Η γυναίκα Ρομά κατάλαβε ότι το βλέμμα της έπεσε πάνω στο μενταγιόν με την Αγ. Παρασκευή και εκεί άρχισε να τρέχει μέσα στα στενά της πόλης. Η γυναίκα μου κάλεσε αμέσως το «100» και ταυτόχρονα μιλούσε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και την ακολουθούσε. Η ρομά άρχισε να τρέχει και να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση προκειμένου να χαθούν τα ίχνη της. Η γυναίκα μου όμως κατάφερε να την ακολουθήσει, δίνοντας συνεχώς το στίγμα της, ώσπου μέσα σε λίγα λεπτά, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. την περικύκλωσε και την συνέλαβε.

Συγχαρητήρια στην Ασφάλεια Λαμίας και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας που συντόνισε με επιτυχία την όλη επιχείρηση και φυσικά συγχαρητήρια στους αφανείς ήρωες, τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ. που για ακόμη μια φορά έδρασαν άμεσα και άκρως επιτυχημένα....», λέει στο LamiaReport ο γαμπρός της ηλικιωμένης γυναίκας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα κλοπιμαία βρέθηκαν και επεστράφησαν στην παθούσα, ενώ η 39χρονη έχει απασχολήσει και στο παρελθόν πολλές φορές τις Αρχές για κλοπές και παρόμοια αδικήματα.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... -manas-tis

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 29116
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: ΡΟΜΑ,η δευτερη γεννιας μαφια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 30 Νοέμ 2019, 18:28

29/11/2019
Σοκαριστική ιστορία στον Βόλο:
Έμαθαν στην Εφορία ότι είναι αδέλφια έπειτα από 10 χρόνια γάμου.


Εικόνα

Σοκαρισμένοι έφυγαν από την Εφορία του Βόλου την περασμένη Τρίτη ένας άνδρας και μία γυναίκα 30 και 26 ετών αντίστοιχα. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο λόγος δεν ήταν οι οφειλές τους προς το ελληνικό Δημόσιο, αλλά το νέο που έμαθαν από την υπάλληλο το οποίο τους αλλάζει ολόκληρη τη ζωή.

Συγκεκριμένα, το ανδρόγυνο των Ρομά είχε παντρευτεί εδώ και δέκα χρόνια και έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια. Μάλιστα, έχει τρία ανήλικα παιδιά, τα οποία πάσχουν από ποικίλες αναπηρίες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε είχαν επισκεφθεί την ΔΟΥ, προκειμένου να τύχουν πλήρους απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας ως γονείς ανήλικων ΑμΕΑ.

Η υπάλληλος της Εφορίας, πέρασε τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα και τότε αποκαλύφθηκε πως ο άνδρας και η γυναίκα είναι… αδέλφια που προέρχονταν από την ίδια μητέρα, αλλά από διαφορετικό πατέρα.

Εμβρόντητοι και οι δύο από την είδηση, αποχώρησαν από τα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας, αφού τα τέλη κυκλοφορίας είναι το τελευταίο πράγμα πλέον που τους απασχολεί.
https://epiloges.tv/sokaristiki-istoria ... nia-gamoy/


Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019
Λαμία: Οι κλέφτες επέστρεψαν το κινητό και μετά τον λήστεψαν!

Εικόνα

Πως οι ανήλικοι Ρομά άρπαξαν το κινητό και στη συνέχεια τα χρήματα 39χρονου Λαμιώτη.

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29/11) προς Σάββατο στο κέντρο της Λαμίας και συγκεκριμένα στην πλατεία Λαού.

Τρεις νεαροί Ρομά, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι δύο ήταν ανήλικοι, πλησίασαν έναν 39χρονο και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο.

Όταν ο 39χρονος συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, μαζί με έναν 47χρονο φίλο του, βγήκαν προς αναζήτηση των Ρομά τους οποίους και εντόπισαν στο ίδιο περίπου σημείο.

Τους είπε λοιπόν ότι αν του «έβρισκαν» το τηλέφωνο θα τους έδινε 30 ευρώ, πρόταση που τους δελέασε και είχε ως αποτέλεσμα να του το επιστρέψουν. Φυσικά ο 39χρονος δεν τους έδωσε τα χρήματα για να πάρει το δικό του κινητό που οι ίδιοι είχαν κλέψει, ωστόσο αιφνιδιάστηκε τόσο εκείνος όσο και ο φίλος του από την βίαιη αντίδρασή τους. Τους επιτέθηκαν και κατόρθωσαν να του αποσπάσουν τα χρήματα, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Φυσικά στη συνέχεια το λόγο είχε η αστυνομία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν γύρω στις 4 τα ξημερώματα, τους τρεις ληστές και κλέφτες ηλικίας 20, 15 και 13 ετών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
http://www.lamiareport.gr/index.php/top ... -listepsan

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών